اگه منظورت امتحانه تافل هست دیروز رفع تحریم شد .
![]()
خوب خدارو شکر مطمئنی اینو از کجا خبردار شدی؟
قیمتش هم فرقی کرده؟
اگه منظورت امتحانه تافل هست دیروز رفع تحریم شد .
![]()
خوب خدارو شکر مطمئنی اینو از کجا خبردار شدی؟
قیمتش هم فرقی کرده؟
فکر کنم خبرت اشتباه بود پرسیدم گفتن هنوز نشدهیکم تو سایتای خبری بری می فهمی .
![]()
ای ضد ولایت فقیهاساساً توی این دوره زمونه این دستور داده نمیشه. بیشتر دستور به صبر و استقامت(!) ممکنه داده بشه، نه فرار![]()
فعلا 18 نفر تمایل دارن و4 نفر تمایل ندارند
قصد من این نیست که 18 نفرو به رخ 4 نفر بکشم .ولی چرا کمتر کسی کشورش براش مهم نیست؟
چه بلایی سر کشور و ملتمون اومده ؟؟؟
میدونم ولی من زدم که تمایل دارم ولی این به معنی این نیست که ایران برام مهم نیست من ایرانمو تاریخمونو که دیگه تو کتابام نیست! خاکه پاکشو دوست دارم.......... ولی شرایط الان طوریه که امکانه زندگی راحت در اون فراهم نیست.........
از گشت زدنه بیرون و حسی که هرلحظه امکانش هست توسط مامورین از بین بره و اگر شانس باهات یار باشه بعد از چند ساعت معطلی سالم به خونه برگردی تا کار در محله کاری که واقعا قابله کار کردن نیست مخصوصا اگر دختره جوون و مجرد باشی تا قانون که تورو نصف ادمیت میدونه و همه حق های انسانی رو ازت گرفته هزینه های گزاف زندگی که به زحمت میتونی خودت رو اداره بکنی اینها و خیلی از مسائله دیگه اعم از نا امنی گرونی نداشتنه ازادی همه و همه دست به دسته هم دادن تا من و امثاله من رو از اونجا فراری بدن و دادن.......... این رو هم از قوله دختری که خودم باشم گفتم و شاید دلایلم کمی با مردها متفاوت باشه ولی در کل زندگی در ایران با شرایطه فعلی مشکله.........![]()
سمیرا جون بی نظمی و بی برنامگی رو هم اضافه کن...امروز یه قانونی هست فردا ممکنه نباشه ...اگه ازین ثانیه استفاده کردی که چه بهتر اگه نه که ثانیه بعدی معلوم نیست نفر بعدی که میاد عشقش چی بکشه!!!!
منم با نظرت موافقم شرایط همیشه فقط برای یه قشر خاص فراهمه ولی واقعا اون طرفم خبرای خاصی نیست اونجام شرایط خودشو داره که شاید هر کسی نتونه تحمل کنههیچکس دوست نداره از کشورش بره.
ولی خوب اینو باید قبول کرد که شرایط زندگی خوب برای قشر خاصی فقط فراهم هستش!!!!!!
اینجورا هم که تبلیغ میکنن نیست برادرم. یه جاهایی شاید. نه همه جاسوال اینجا هست که کی حاظر هست دختر و زنش و خواهرش در خارج از کشور زندگی کنند.
در بعضی از کشور های اروپایی.
دختر از 12 سالگی از خانواده جدا میشه.
پدر و مادر اگر بهش تو بگویند .دولت میندازنش زندان.
به نظر من 80 درصد افرادی که می خوان برن به خاطر مسائل مالیه...
پس زیاد به سیاست ربطی نداره، به اقتصاد و مساول مالی ربط داره، اون 70 درصد دانشجوهام که گفتید بیشتر به خاطر مسائل اقتصادیه میخوان برن، و درصد کمیشون به خاطر افزایش دانش و اینها... اگر پولدار بودند، دولت و نظام هرچی هم بود حاضر بودن بمونن!!!
نظر منه این...
ولی اون حرفی که من زدم سوای همه اینها بود، من نه پول زیادی دارم نه خانوادم پولدار آنچنانی اند، نه جایی دستم بنده، الآنم که فارغ التحصیل شدم کار و سربازی و ازدواج و همه اینها رو در پیش دارم، ولی باز حاضر نیستم برم، به هیچ دلیلی...
اره منم موافقم ولی آدم فقط یه بار جوونه و میتونه ازش استفاده کنه تویه جوونی روحیه هامون مثل آدمای 70 سالست والا پیرمردا و پیرزنا هم اندازه بعضی از ماها غم ندارن...فقط کافیه چن روز تو چهره مردم دقیق شی تا ببینی چقد افسرده وغمگینن...چرا؟چون به هیچ خواسته ایشون نمیرسن و جوونیشونم داره تموم میشه...من یه تاپیک زدم "دلتون هوس چی کرده؟"یکی اومد گفت هوس قبر اون یکی گفت مرگ اون یکی گفت بهشت زهرا و گریه و...تازه این مهندسای مملکتن ...هرچند که به قول بعضی بچه ها اون طرفم وطن ما نیستو یه جور دیگه غمگینیم ولی حداقل استرس خوردمون نمیکنهمی دونم سختی ها هست
مشکلات زیاده...اون قدری که گاهی حتی از به دنیای اومدن خودتم پشیمون میشی..
اما یار دبستانی من !
دست منو تو باید این پرده ها رو پاره کنه...
کی می تونه جز من و تو دردمون چاره کنه؟
حتما روزهای خوشی هم داشتین...که هیچ جای دنیا مثل ایران نمی تونین تجربه اش کنین..
چه خوب ، چه بد وطنمونه، اینجا ایرانه...
می دونم سختی ها هست
مشکلات زیاده...اون قدری که گاهی حتی از به دنیای اومدن خودتم پشیمون میشی..
اما یار دبستانی من !
دست منو تو باید این پرده ها رو پاره کنه...
کی می تونه جز من و تو دردمون چاره کنه؟
حتما روزهای خوشی هم داشتین...که هیچ جای دنیا مثل ایران نمی تونین تجربه اش کنین..
چه خوب ، چه بد وطنمونه، اینجا ایرانه...
منم با نظرت موافقم شرایط همیشه فقط برای یه قشر خاص فراهمه ولی واقعا اون طرفم خبرای خاصی نیست اونجام شرایط خودشو داره که شاید هر کسی نتونه تحمل کنه![]()
سوال اینجا هست که کی حاظر هست دختر و زنش و خواهرش در خارج از کشور زندگی کنند.
در بعضی از کشور های اروپایی.
دختر از 12 سالگی از خانواده جدا میشه.
.
چرا؟
تو برو تا لااقل یه جا واسه ما باشه که بیایم خارج.
اگه بری منو آرش و بهرام دیگه مجبوریم سیزده به در بیام خارج.
اره منم موافقم ولی آدم فقط یه بار جوونه و میتونه ازش استفاده کنه تویه جوونی روحیه هامون مثل آدمای 70 سالست والا پیرمردا و پیرزنا هم اندازه بعضی از ماها غم ندارن...فقط کافیه چن روز تو چهره مردم دقیق شی تا ببینی چقد افسرده وغمگینن...چرا؟چون به هیچ خواسته ایشون نمیرسن و جوونیشونم داره تموم میشه...من یه تاپیک زدم "دلتون هوس چی کرده؟"یکی اومد گفت هوس قبر اون یکی گفت مرگ اون یکی گفت بهشت زهرا و گریه و...تازه این مهندسای مملکتن ...هرچند که به قول بعضی بچه ها اون طرفم وطن ما نیستو یه جور دیگه غمگینیم ولی حداقل استرس خوردمون نمیکنه
بابا یه بار ایشون بود یا یکی از همفکرانشون میگفت تو اروپا فقط پولدارها تلوزیون دارند و بی پولا هنوز رادیو گوش میدن یا تو هر محله فقط یه یخچال هست که مشترک کلیه خونه هاست و ایرونیا باید شکر کنند که تو هر خونه ای تلوزیون و یخچال و ... هست حتی تو اروپا به خاطر مصرف نکردن برق و گاز با کرسی گرم میشوند و با بادبزن دستی خودشون رو سرد میکنند و ......12 سالگي؟ چطوره ميگفتي از 8 سالگي اينطوري تاثير گذار تر مي بود. معلومه هيچ شناختي از دنياي اطراف نداري
نمیدونم شایدم باید موند و ساخت اما آخه به چه قیمتی؟آره...یاد اون شعر افتادم که میگه زندگی کردن من مردن تدریجی بود... واقعا سخته ، همش دارن غمو ترویج می دن ، اما فقط رفتن چاره اش ؟
خاطراته خوبی داشتیم روزهای خوش هم در کناره خانواده و فامیل داشتم ولی باز سایه ی ناامنی و ترس توشون به وضوح دیده میشه............ همین داشتن خیاله اسوده که کشورهای مهاجر پذیر برات به وجود میاره میتونه برات بهترین خاطرات رو هم به وجود بیاره............ درکل هرجا که زندگی کنی حتی اگر شهرتم عوض کنی سیاره اتم عوض کنی! این تویی که خاطرات خوش رو به وجود میاری و ربطی به بودن در ایران و یا خارج نداره...........
کسانی که مهاجرت میکنن دو وطنه میشن وطنی که اونجا زاده شدن خاطره دارن فامیل و اقوامه نزدیکشون رو دارن و وطنه جدیدی که به اونها اسایش رفاه و راحتی امنیت ثباته قانونی و ... میده وطن جدیدی که معنیه وطن میده............![]()
نمیدونم شایدم باید موند و ساخت اما آخه به چه قیمتی؟
تازه من باید یه چیزی بلد باشم که بتونم مملکتمو بسازم...![]()
خوب اگه این ما اییم که خاطرات خوشو به وجود میاریم ، چرا همین جا نمونیم ...
آره اون جا هم به هر حال یه جورایی وطنته ....ولی هیچ جا وطن خود آدم نمیشه...![]()