آسیب‌های روانی و اجتماعی دعوای آزاده نامداری و فرزاد حسنی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

love.1982

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
آسیب‌های روانی و اجتماعی دعوای آزاده نامداری و فرزاد حسنی+توضیح دکتر وحید خوش‌روش

درگیری‌های لفظی آزادی نامداری و فرزاد حسنی، دو مجری مشهور تلویزیون که در جدال با یکدیگر مسایل خصوصی همدیگر را رسانه‌ای کردند، در نخستین روزهای سال نو، مایه حیرت و تاسف بسیاری از مردم شد. دکتر وحید خوش‌ روش، مدرس دانشگاه و مشاور روانشناسی الودکتر به آسیب‌های روانشناسی این جدال پرداخته است.
[FONT=inherit !important]متاسفانه آغازین روزهای سال جدید یک جدال خانوادگی در فضای مجازی، امنیت روانی بسیاری از مردم را مختل کرد. ابتدا خانم آزاده نامداری، مجری سابق برنامه سیما خانواده عکسی از خود را روی اینستاگرام منتشر کرد که در آن زیر چشم‌اش سیاه شده بود و خانم نامداری به نوعی این مساله را به همسر سابقش فرزاد حسنی، دیگر مجری مشهور تلویزیون نسبت داد. چند روز بعد نیز فرزاد حسنی در یادداشتی بخش دیگری از مشکلات خصوصی خود و خانم نامداری را افشا کرد. آنچه باعث شد این موضوع در سرخط خبرهای مهم فضای مجازی قرار گیرد، ازدواج پرسروصدای این زوج بود. هنوز ویدیوی شعرخوانی فرزاد حسنی برای خانم نامداری در شبکه‌های مجازی به اشتراک گذاشته می‌شود. اما جدایی این دو در کمتر از یک سال، موج دیگری را ایجاد کرد. حالا پس از یکسال زندگی خصوصی این دو به بدترین شکل ممکن رسانه‌ای شده است. اما آیا این اتفاق تنها به خود این دو نفر آسیب می‌رساند؟ مسلماً اینچنین نیست. متاسفانه این ماجرا پیامدهای ناگواری برای امنیت روانی و اجتماعی جامعه دارد که نمی‌توان به راحتی از کنار آن گذشت. اینکه ستاره‌ها یا اصطلاحاً سلبریتی‌های یک جامعه که برای خود ارزش‌های اجتماعی منحصربفردی تعریف کرده، اینچنین تند و تیز و خارج از دایره اخلاق نقاط تاریک زندگی خصوصی یکدیگر را افشا می‌کنند و از آن همچون سلاحی علیه یکدیگر بهره می‌جویند، می‌تواند ضربه مهلکی به ارزش‌های اجتماعی جامعه بزند. بخصوص وقتی بدانیم این دو، مجری برنامه‌های بوده‌اند که در آن‌ها اصول اخلاقی و اهمیت نهاد خانواده برجسته می‌شده است.
حالا وقتی جامعه بخصوص قشر جوان که در معرض ازدواج هستند، این جدال‌ها و بی‌اخلاقی‌های خانوادگی را در رابطه دو چهره سرشناس می‌بینند چه حسی درباره ازدواج پیدا می‌کنند؟ در حالی که آمار رسمی ازدواج نگران‌کننده است و جوانان به دلیل مشکلات متعدد اجتماعی از ازدواج گریزانند پیامدهای ناگوار یک ازدواج مشهور نگاه آن‌ها را به مفهوم ازدواج و خانواده بیش از پیش منفی می‌کند. آن‌ها حق دارند از خود بپرسند اگر پیامد ازدواج دو مجری که دائماً دم از اهمیت خانواده می‌زنند، به چنین بی‌اخلاقی‌های انجامیده، چرا باید خود را در معرض آزمونی اینچنین دشوار قرار دهند.
از سوی دیگر دامنه اتهام‌زنی‌های طرفین به یکدیگر که به تعلقات سیاسی آن‌ها نیز کشیده، نشان‌دهنده اوج بی‌اخلاقی است که امنیت روانی جامعه را مختل می‌کند. آیا زوج‌ها دستکم از نظر انسانی مجازند اینچنین به ساختار روانی یکدیگر حمله کنند؟ بدبینی به ازدواج، کمرنگ شدن قداست مفهوم خانواده و بی‌اعتمادی جامعه به ارزش‌های اخلاقی ترویج و تبلیغ شده از رسانه ملی، آشکارترین پیامدهای ناگوار چنین منازعاتی است.
در این‌که فرزاد حسنی و آزاده نامداری بازندگان بزرگ این جنگ هستند تردیدی نیست اما بدتر از آن آسیب‌های عمیقی است که بر روان جامعه می‌گذارد. طلاق، پدیده مبارکی نیست، اما گاهی بهترین راه‌حل است. یقیناً طلاق پیامدهای ناگواری دارد که این روزها جامعه بخشی از شدیدترین پیامدهایش را مشاهده کرده است.
[/FONT]
 

Tik TAAk

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
این دو تا یعنی به نوعی نخبگان رسانه ملی ما هستند.
وای به حال بقیه

علیک سلام

من بجای نخبه از کلمه ی " وراج " استفاده میکنم :|

واقعا فقط جلوی تلفزیون وراجی میکردن هردوشون :d
 

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
راهکار فقط یک چیزه(البته اگه الان نریزن روی سر ما و بگن به تو چه و ما دلمون میخواد!!):

مردم ما بی خیال بشن و اهمیتی ندن....البته اگر بتونن!!!!

کم مشکلات داره کشور با این وضع اقتصادی که حالا دو نفر که اصلااااا هیچ نسبت و ربطی به ما ندارن بیایم براشون اوقات تلخی پیش بیاریم!!!!

این بزرگواران هم بهتر بوذ دعوای خودشونو توی خودشون نگه میداشتن.....
 

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
سلام
این دو تا یعنی به نوعی نخبگان رسانه ملی ما هستند.
وای به حال بقیه
نخبه ؟! فکر میکنم موضوع الکی گنده شده...
اینا اصلا شخص خاصی نیستن !!

بعد هم این آقای دکتری که آسیب شناسی کرده فرموده که :
[FONT=inherit !important]آیا این اتفاق تنها به خود این دو نفر آسیب می‌رساند؟ مسلماً اینچنین نیست. متاسفانه این ماجرا پیامدهای ناگواری برای امنیت روانی و اجتماعی جامعه دارد[/FONT]
خیلی برام جالبه... اینکه ملت پیگیر این مسائل هستن... آخه به ما چه که 2 نفر از هم جدا شدن؟!
بعدشم اینکه کجای این موضوع به جامعه ضربه میزنه؟!!
اگه هرکسی با شنیدن خبر جدایی اینا نسبت به ازدواج با شخص مورد نظرش دودل بشه... همون بهتر... چون این آدم تو مهمترین تصمیم زندگیش به اینو اون نگاه میکنه...
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
مطلب جالبی بود........البته واقعا جای تاس هست که هنرمندان ما چه در سیما و سینما دچار بحران هایی شدند که غربی ا سالهاست به اونها گرفتارن
 

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شروع شد ببینید می تونید یه 50 60 صفحه هم در این مورد بحث کنید؟..
 

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
در باره لغزش های مۆمنین تجسس نکنید ،چون که هر کس لغزش های برادران مۆمن خود را پی جویی کند ،خداوند نیز لغزش های خود او را پی جویی خواهد کرد و او را بی آبرو و رسوا خواهد کرد هر چند که در درون خانه اش باشد .
نهی از تجسس در سوره حجرات آیه 12 آمده است. نکاتی که باید در مورد "تجسس" دانست :الف- تحقیق و جستجو در امور شخصی افراد از دیدگاه اسلام :از مسائل بسیار مهمی که دین اسلام به آن شدیدا اهتمام دارد ،نگهداری حرمت و آبروی مسلمین و پرهیز از جستجو و تفتیش عقاید آنها است . تجسس و خبر جویی از اندرون زندگی شخصی مردم جایز نیست و به هیچ کس اجازه داده نشده است که اسرار ولغزش های مردم را افشا کند . امنیت و آسایش خاطر همگانی مردم با موارد فوق فراهم می شود و ادله متعددی شامل آیات و روایات نیز بر عدم جواز چنین مسئله ای دلالت دارد که عبارتند از :1. خداوند متعال می فرمایند « یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِیرًا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا یَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضًا أَیُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن یَأْكُلَ ...»؛ ای کسانی که ایمان آورده اید از بسیاری گمان ها درباره دیگران بپرهیزید، به راستی که برخی از گمان ها گناه است . درباره یکدیگر جاسوسی نکنید و بعضی از شما غیبت بعضی نکنند ،آیا کسی از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده خود را بخورد ؟طبق نظر مفسرین منظور از کلمه( و لا تجسوا) تحریم کنجکاوی و دنبال کردن لغزش های اهل اسلام است چنانچه در مجمع البیان مرحوم طبرسی فرموده است که در پی جستجوی عیب های مردم نباشید .امام صادق علیه السلام در این باره می فرماید : اگر کسی لغزش ها و گناهانی راکه از مۆمنین با دو چشم خود دیده و یا با دو گوش خود شنیده باشد و برای دیگران بازگو کند او از مصادیق این آیه شریفه است که می فرماید :آنان که نقل و پخش کردن کار بد در میان مومنان را دوست دارند ،در آخرت برایشان عذابی دردناک وجود دارد .( اصول کافی ج 2 /357 ،کتاب الایمان و الکو ،باب الغیمه والتهمه ،حدیث 2)
تحقیق و تفحص در امور شخصی افراد از دیدگاه قانون اساسی :در اصل 23 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران چنین آمده است :تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی توان به صرف داشتن عقیده ای مورد مۆاخذه قرار داد .
و در اصل 25قانون اساسی نیز آمده است :بازرسی و رساندن نامه ها ،ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی ،سانسور ،عدم مخابره آنها ،استراق سمع و هر گونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون

پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله نیز می فرمایند: در باره لغزش های مۆمنین تجسس نکنید ،چون که هر کس لغزش های برادران مۆمن خود را پی جویی کند ،خداوند نیز لغزش های خود او را پی جویی خواهد کرد و او را بی آبرو و رسوا خواهد کرد هرچند که در درون خانه اش باشد .(اصول کافی ج2 /3355 ،کتاب ایمان و کفر ،باب من طلب ثمرات المومنین ج5 )امام علی در نامه معروف خود به مالک به عنوان حاکم مصر چنین می نویسد : کم ارج ترین افراد نزد تو باید کسانی باشند که نسبت به کشف و پخش عیوب و اسرار مردم حریص تر و بی باک ترند برای اینکه نوعاً مردم دارای عیوبی هستند که حاکم برای پنهان داشتن آنها از همه سزاوارتر است . پس هرگز در صدد کشف کردن آن لغزش هایی که پنهان از تو (پنهان از حکومت ) صورت گرفته بر نیا . تو به عنوان حاکم مسلمین فقط مسئول پاکسازی جامعه از آلودگی های آشکار و ظاهری هستی ،درباره لغزش های پنهان مردم ، خداوند خود داوری خواهد کرد . بنابراین تا آنجا که می توانی اسرار مردم را پنهان نگه دار تا خداوند نیز اسرار تو را از مردم پنهان نگه دارد.(نهج البلاغه نامه 53 )مجموعه آیات و روایاتی که در این زمینه وجود دارد به خوبی بیانگر آن است که از دیدگاه اسلام هرگز نباید حقوق افراد مسلمان با استراق سمع ،تفتیش و تجسس و افشاگری مورد تعرض قرار گیرد .
ای کسانی که ایمان آورده اید از بسیاری گمان ها درباره دیگران بپرهیزید، به راستی که برخی از گمان ها گناه است . درباره یکدیگر جاسوسی نکنید و بعضی از شما غیبت بعضی نکنند ،آیا کسی از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده خود را بخورد ؟
ب- تحقیق و تفحص در امور شخصی افراد از دیدگاه قانون اساسی :در اصل 23 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران چنین آمده است :تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی توان به صرف داشتن عقیده ای مورد مۆاخذه قرار داد .در اصل 25قانون اساسی نیز آمده است : بازرسی و رساندن نامه ها ،ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی ،سانسور ،عدم مخابره آنها ،استراق سمع و هر گونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون .ج- موارد استثنا :همچنانکه گذشت اصل کلی از نظر اسلام و قانون اساسی بر عدم جواز تحقیق و تفحص در امور شخصی و مسائل پنهانی افراد جامعه است و حتی برای ماموران امنیتی نیز تفتیش در امور شخصی جایز نیست با این حال از بررسی مجموع آیات و روایات و اصول قانون اساسی مربوط به این موضوع مشخص می شود که قلمرو محدوده این تحریم فقط اسرار شخصی و خانوادگی است که با مصالح عمومی جامعه هیچ گونه ارتباطی ندارد اما مسائل و اموری که به مصالح عمومی ،امنیت ،استقلال و منافع ملی و حفظ نظام اسلامی ارتباط دارند به ناچار باید در چارچوب مقررات ویژه ای مورد بازرسی و مراقبت قرار گیرد و این از نظر عقل سلیم و شرع مقدس امری لازم است .
 

love.1982

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
علیک سلام

من بجای نخبه از کلمه ی " وراج " استفاده میکنم :|

واقعا فقط جلوی تلفزیون وراجی میکردن هردوشون :d
موافقم.
دوصد گفته چون نیم کردار نیست.
این همه حرف های روشن فکرانه جلوی دوربین زدند؛اما چه فایده بزارند کوزه آبش رو بخورند.
خودشون به اون حرفها اعتقادی نداشتند.
مردم ساده و زود باور ما هم چه الگو های خیالی از این دو تا برای خوشان ترسیم کردند.
الگوهای پوشالی:biggrin:
 

Tik TAAk

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
موافقم.
دوصد گفته چون نیم کردار نیست.
این همه حرف های روشن فکرانه جلوی دوربین زدند؛اما چه فایده بزارند کوزه آبش رو بخورند.
خودشون به اون حرفها اعتقادی نداشتند.
مردم ساده و زود باور ما هم چه الگو های خیالی از این دو تا برای خوشان ترسیم کردند.
الگوهای پوشالی:biggrin:
دقیقاً

وقتی که جلوی دوربین ظاهر میشدن آدم فک میکرد که چقد اینا دنیا دیده و فهمیده و شاد هستن :| ( حداقل خودشونو اینطور جلوه میدادن )

ولی همون طور که گفتم وراجی اونا از صفات دیگشون مشهودتر بود :d ( از قدیم گفتن ادمی که اهل فکر نباشه زیاد حرف میزنه :دی )
من از همون اولشم میدونستم که اینا بهم نمیسازن کاملا مشخص بود

اما با این قضیه و رفتارهای کودکانه شون شخصیت واقعی خودشونو رو کردن :| خودشونو انگشت نمای خاص و عام کردن :|


 

etnn

عضو جدید
کاربر ممتاز
برا ماها چه اهمیتی داره که کی زده زیر چشم کی رو کبود کرده آخه :D
متاسفانه با این واتس آپ و وایبر و اینستا دیگه مردم هی فرت و فرت فقط مطلب و متن و خبر کپی میکنن..کسی نمیگه بابا راسته دروغه!!!!!
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا