مسابقه *** این علائم مربوط به کمبود یا بیش بود (سمیت) کدام عنصر غذاییه؟

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
خوشم مياد خودتون ميبريد و ميدوزيد سهيلا كيه؟
بله آقاي اسماعيلي جواب درسته
سوال بعد

:surprised: وا !! خوبه من لایک زدمااااا

نگفتم که حتما اینه که !!

اخه من خودمم داشتم دنبال عنصر هایی میگشتم که تو کلروفیل نقش دارن !!! بعد یهو اقای اسماعیلی گفت !! ذووق کردم !!! همین !!! :(
 

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
باتشکر، سوال بعد...



کمبود پتاس ؟!؟!؟! همون قضیه حاشیه سوختگی تاثیر پتاس تو باز بسته شدن روزنه ها !!!

لايك چيه الهام؟ من نيدونم

همون موافق و هم نظر خودمون !!! ببخش !!!
 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
انگار کسی نمی خواد جواب بده، دیگه خیلی گذشته جواب را اعلام میکنم: کمبود بور در انگور...
 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
بر(B): این عناصر در فعالیتهای حیاتی گیاه نقش عمده ای داشته. باعث ساخت پکتین شده و مقاومت گیاه را نسبت به سرما و بیماریها افزایش میدهد و به رشد ریشه نیز کمک می کند. در صورت کمبود اختلالاتی در رشد و نمو دانه گرده به وجود می آید که میزان محصول را به شدت کاهش می دهد. علائم کمبود بر در انگور به آسانی قابل تشخیص است. به طوری که بوته های با کمبود شدید میوه نداشته و برخی از خوشه ها سوخته و خشک می شوند و فقط ساقه خوشه همراه با چند حبه باقی می ماند.
 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
Boron is a micro nutrient, the vine only needs a low level (>25 ppm) and at high concentration boron is toxic to grapevines. In New York boron deficiency is found in vineyards where the
topsoil has become eroded, and in very acid soils. In other areas boron deficiency is associated with very high pH soils.

Boron deficiency has great impact on vineyard productivity and boron levels should be monitored carefully. We were formerly concerned that adding boron as a fertilizer on a routine basis might lead to toxic build-up. We have found that this is an unlikely scenario.



 

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
عجب شانسی دارم من!
هر موقع میام جواب مسابقه اعلام شده......:(

خوب گریه نکن حالا دوووسم !!!
با اجازه اقای اسماعیلی صاحب الختیار این تاپیک !!! سوال بعدی تو بگذار :D;)
 

elahe.elahe2

عضو جدید
کاربر ممتاز
خوب گریه نکن حالا دوووسم !!!
با اجازه اقای اسماعیلی صاحب الختیار این تاپیک !!! سوال بعدی تو بگذار :D
مرسی عزیزمممم
آخه نمیشه...چون من نمیرسم هر روز به اینجا سر بزنم اگه سوالی بزارم بی جواب میمونه!
من فقط واسه ج دادن میام!;)
 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
الهه خانم بفرمائید سوال بعد را شما زحمت بکشید، یادمه اون دفعه به خاطر کوچک بودن عکستون نشد درست جواب داد، پس جای اون سوال حالا لطف بفرمائید...
 

Soheila.G

عضو جدید
کاربر ممتاز
يادمه يه بار استادم عزيزم بهمون گفته بود ميوه اينطور شه از چيه يادم الان يادم نمياد چي بود..
كمبود ازت نيس؟ البته به غير از گوگرد كه هميشه ميگفتم
 

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
چرا نمیگید بچه ها خیلی آسونه که...
کمبود این عنصر باعث یک بیماری فیزیولوژیک مهم پس از برداشت سیب میشه...

کمک بزرگی کردین :w11:

مر 30 الهه الهه جون !! سوال جالبی بود !!!

میشه کمبود کلسیم !!؟؟! درسته !؟!

کلیسم در نفوذپذیری غشاها نقش داره و با پکتین ها نمکا هایی را میسازند که در فعالیت بسیاری از انزیم ها دخالت داره !!! که کمبوده اش باعث ایجاد بیماری لکه تلخ سیب میشه !!

لکه تلخ یکی از مهمترین نابسامانی های میوه سیب می باشد، در این نابسامانی لکه های قهوه ای و حفره مانند و تلخ مزه ابتدا بصورت آبکی در اطراف کاسه گل دیده می شوند و سپس در قسمت های زیر پوست لکه ها چوب پنبه ای ، خشک و قهوه ای رنگ می شوند. اگر بخواهیم تاریخچه ای از تئوری هایی که تا بحال در مورد این نابسامانی وجود داشته بگوییم باید گفت که در سال 1869 جاگر تصور می کرد که این عارضه در اثر تبخیر و تعرق زیاد است و به مدت 30 سال تصور می شد که این عارضه قارچی است تا اینکه در سال 1899 لامسون بیان کرد که این یک عارضه فیزیولوژیکی است، مطالعات بعدی توسط لافار نشان داد که عارضه pitting در اثر از بین رفتن سلول ها و در ادامه اکسیداسیون تانن ها می باشد. کید و وست در سال 1923 بیان کردند که این عارضه با قرار گرفتن در معرض دماهای زیاد تشدید می شود. اما کارن در سال 1927 اظهار داشت که علت این نابسامانی نکروزه شدن سلول های دارای نشاسته است که در نتیجه دهیدراتاسیون رخ می دهد. در سال 1954 گارمان و ماتیس نشان دادند که کمبود کلسیم و زیاد بود پتاسیم و منیزیم و نیتروژن باعث افزایش لکه ها در سیب می شود. در مجموع کمبود کلسیم عامل اصلی این عارضه بوده و هر شرایطی که از ورود و تجمع کلسیم در سلول ممانعت کند باعث ایجاد این عارضه می شود. يك عقيده بر اين است كه در شرايط كمبود كلسيم، اسيد هاي آلي به صورت يونيزه در سلول تجمع و موجب مرگ سلول مي گردد. نفوذ پذيري انتخابي غشا سلول در اثر كمبود كلسيم تخريب و منجر به آسيب سلولي و نكروزه شدن مي گردد. تيغه مياني سلول نيز در اثر تجمع اسيد آگزاليك و اسيد سوكسينيك تخريب مي گردد. مطالعات روی بافت سالم و آسیب دیده سیب رددلیشز که بسیار هم مستعد به این عارضه است نشان می دهد که در بافت های آسیب دیده میزان کلسیم غیر محلول کمتر از بافت های سالم است. تفاوت در قابلیت حل کلسیم و منیزیم و پتاسیم باعث ایجاد ترکیبات متفاوتی از این عناصر می شود. نمک های کلسیم با برخی از اسید های آلی مثل اسید اگزالیک و اسید سیتریک بسیار غیر محلول تر از نمک های منیزیم و پتاسیم با این اسید ها می باشد. با مطالعه بافت های آسیب دیده مشاهده می شود که در آنها میزان اسید اگزالیک 6 برابر و میزان اسید سیتریک 2 برابر بیشتر از بافت های سالم است، برعکس میزان اسید سوکسینیک و اسید مالیک در بافت های سالم بیشتر است و میزان اسید فوماریک در هر دو برابر می باشد. این نتایج نشان می دهد که اسید اگزالیک واسید سیتریک در عدم تحرک کلسیم در بافت های آسیب دیده نقش دارند. مطالعات از طریق میکروسکوپ الکترونی SEM نشان می دهد که اسید اگزالیک واسید سیتریک باعث حل شدن تیغه میانی سلول ها شده ولی 3 اسید دیگر نقشی ندارند.
با مطالعه شواهدی که با تلاش هر یک از دانشمندان بدست آمده است می توان کلیه عواملی که باعث ایجاد لکه تلخ می شود را بصورت سلسله ای از حقایق منطقی در کنار یکدیگر قرار داد.
آنچه مسلم است در طی فرایند های متابولیسمی اسید های آلی تولید می شوند که ممکن است پیش ماده هایی برای ساخت سایر متابولیت ها باشند. اما عنصر کلسیم و نقش مهم آن در حفظ صلابت غشا را نیز نمی توان نا دیده گرفت. به نظر می رسد عارضه لکه تلخ در اثر کمبود کلسیم آغاز می شود. کمبود این عنصر ضروری باعث یکسری وقایع سلسله وار در سلول و بافت می شود از آن جمله تمرکز اسید های آلی اسید اگزالیک واسید سیتریک در سلول که در نبود کلسیم رخ می دهد. چرا که در حضور کلسیم این عنصر با این اسید های آلی تولید نمک غیر محلول کرده و باعث خنثی کردن اثرات مخرب آنها می شود. بطور کلی مطالعات نشان داده که لکه تلخ در اثر کاهش نسبت اسید اگزالیک به کلسیم واسید سیتریک به کلسیم ایجاد می شود و به عقیده من کلیه عواملی که به عنوان تشدید کننده و یا باز دارنده از این عارضه ذکر می شوند به گونه ای روی این نسبت چه مستقیم و چه غیر مستقیم اثر گذارند. به عنوان مثال افزایش نسبت برگ به میوه که نه تنها باعث افزایش تولید اسید های آلی می شود که موجب افزایش رقابت برگ و میوه بر سر کلسیم گشته و در این رقابت قسمت های رویشی برنده اند. یا مثلا استفاده زیاد از کود های نیتروژنه و یا هرس شدید و کلیه عواملی که رشد رویشی را تشویق می کنند. یا استفاده زیاد از کود های پتاسیم ومنیزیم که با کلسیم در جذب رقابت دارند.

گردآوری :فردوس رحیمی
 
آخرین ویرایش:

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
بیماری فیزیولوژیک آب گزیدگی یا نسج شیشه ای سیب (Water Core) که بیشتر در شرایطی بروز میکند که تابش نور آفتاب زیاد باشد، مخصوصا در مناطقی که اختلاف دمای شب و روز زیاد است. همچنین در درختانی که تعداد برگها نسبت به میوه ها زیادتر از حد طبیعی باشد بیشتر دیده می شود. این لکه های شیشه ای نزدیک زمان رسیدن میوه ظاهر و معمولا بعدا در انبار ناپدید می شوند. عمر انباری میوه های مبتلا به این عارضه کم است و به ندرت می توان بیشتر از 5-4 ماه آنها را با کیفیت خوب در سردخانه نگهداشت.
 

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
بیماری فیزیولوژیک آب گزیدگی یا نسج شیشه ای سیب (Water Core) که بیشتر در شرایطی بروز میکند که تابش نور آفتاب زیاد باشد، مخصوصا در مناطقی که اختلاف دمای شب و روز زیاد است. همچنین در درختانی که تعداد برگها نسبت به میوه ها زیادتر از حد طبیعی باشد بیشتر دیده می شود. این لکه های شیشه ای نزدیک زمان رسیدن میوه ظاهر و معمولا بعدا در انبار ناپدید می شوند. عمر انباری میوه های مبتلا به این عارضه کم است و به ندرت می توان بیشتر از 5-4 ماه آنها را با کیفیت خوب در سردخانه نگهداشت.

البته سوالتون ربطی به این مسابقه نداشت!

:surprised: من منظورم این نبود !!! فک کنم عکسش تو اینترنت اشتباه پیدا کردم !!!

i m afraid
:confused:
بفرماین سوال بعد خوب ...
 

ideairsh

عضو جدید
کلسیم

بیماری آب زدگی (water core) مربوط به کمبود کلسیم و یا عدم جذب کلسیم (به علت اختلال در جذب کلسیم) است
 
بالا