گلهای زینتی

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
بکاریم استیلب

بکاریم استیلب

نام فارسی:استیلب
نام علمی:astilbe spp
نام انگلیسی:false spirea
خانواده:saxifragaceae
مشخصات طراحی
ارتفاع:15 تا 90 سانتی متر
گسترش:30 تا 60 سانتی متر
فرم:توده ای با ساقه عمودی گل دهنده
بافت:ظریف
رنگ گل:سفید ، صورتی ، قرمز
رنگ برگ:سبز
زمان گلدهی:تابستان
مشخصات باغبانی
نیاز نوری:قسمتی سایه ، افتاب کامل در شمال
نیاز خاکی:مرطوب ، هوموسی
روش ازدیاد:تقسیم
متفرقه
ویژگی / مشکلات:
کاربرد:به صورت توده ، جلو تا وسط حاشیه
توضیحات:جهت حفظ قدرت رشد هر چند سال یک بار تقسیم شود
نویسنده :ابوطالب آقائی
 

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
گل کوکب

گل کوکب

نام فارسی:کوکب ، کوکب باغی ، کوکب معمولی ، گل کوکب
نام علمی:dahlia spp
نام انگلیسی:dahlia
خانواده:compositae
مشخصات طراحی
ارتفاع:15 تا 90 سانتی متر
گسترش:30 تا 60 سانتی متر
فرم:عمودی
بافت:متوسط
رنگ گل:متغییر
رنگ برگ:سبز
زمان گلدهی:تابستان
مشخصات باغبانی
نیاز نوری:آفتاب کامل
نیاز خاکی:نیاز آبی بالا (میزان تعرق زیاد)
روش ازدیاد:تقسیم غده به همراه یک جوانه
متفرقه
ویژگی / مشکلات:حشرات : سوسک خیار ، شته ، مگس سفید . بیماری ها : ویروسها ، لکه حلقوی
کاربرد:حاشیه ، گل بریدنی
توضیحات:گل بریدنی خوبی (دوام 4 تا 5 روز )می باشد. در پاییز و زمستان در ورمی کولایت قرار بگیرد(در کیسه مهر و موم نشود).

 

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
بکاریم گل میخک

بکاریم گل میخک

نام فارسی:گل میخک ، قرنفل ، گل بوقلمون
نام علمی:dianthus spp
نام انگلیسی:pinks . carnations
خانواده:caryophyllaceae
مشخصات طراحی
ارتفاع:به عنوان گیا پوششی تا 15 سانتی متر
گسترش:45 تا 60 سانتی متر
فرم:توده ای
بافت:ظریف ، متوسط
رنگ گل:قرمز ، صورتی
رنگ برگ:سبز مایل به خاکستری
زمان گلدهی:اواخر بهار ، اوایل تابستان
مشخصات باغبانی
نیاز نوری:آفتاب کامل
نیاز خاکی:خوب زهکشی شده
روش ازدیاد:بذر ، تقسیم توده
متفرقه
ویژگی / مشکلات:
کاربرد:کاشت در گلدان ، باغ صخره ای
توضیحات:
نویسنده : ابوطالب آقایی
 

saba samiee

عضو جدید
مارچوبه زينتي

مارچوبه زينتي

در ايران كاشت دو گونه از اين گياه برگ زينتي بيشتر مرسوم است.يكي گردي كه برگ هاي ريز و ظريفي دارد و ديگري شويدي كه داراي برگ هاي درشت تري است.
هر دو نياز به آب و رطوبت كافي در بهار و تابستان دارند و كم آبي اغلب باعث زرد شدن و ريختن برگ هي آنان مي شود .
به طور معمول با استفاده از سم پاش هاي كوچك دستي روي هر دو نوع گونه آب پاشي مي كنند تا خاك روي برگ ها شسته شود و رطوبت هوا در اطراف برگها بالا رود و در نتيجه از زرد شدن برگ ها جلوگيري گردد.

شويدي به طور معمول گل هاي سفيد رنگ كوچكي مي دهد كه بعد تبديل به ميوه هاي سته ي قرمز رنگ مي گردد.
دماي زمستانه براي مارچوبه هاي زينتي نبايد از 10 درجه سانتي گراد كمتر باشد:w10:
مارچوبه زينتي:Ornamental asparagus
(Asparagus spp )
 

پیوست ها

  • 569.jpg
    569.jpg
    2.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • DETA-146.jpg
    DETA-146.jpg
    54.2 کیلوبایت · بازدیدها: 0

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
مشخصات گياه شناسى: داراى گل آذينى با خاصيت گرمازايى عجيب است در فصل زمستان كه دماى هوا بسيار پايين است و همه چيز يخ زده اين گياه مى تواند گرمايى برابر با 70 درجه فارنهايت ايجاد كند. اين امر باعث ذوب شدن برف هاى اطراف گياه مپ شود . كلم مرداب در نواحى مرطوب ، نزديكى به آب و در اطراف مردابها رشد مى كند . ارتفاع اين گياه به 30 تا 60 سانتيمتر مى رسد . گياه داراى برگ هاى بزرگ و گل آذين غير عادى است كه در اواخر زمستان از ميان برفها به نمايش در مى آيد . برگهاى كلم مرداب هميشه بعد از تشكيل گل آذين ظاهر مى شود .تكثير: تكثير وگرده افشانى گياه بخاط بوى تعفنى كه گياه از خود منتشر مى كند بدست حشراتى مثل مگس ها و پروانه ها و سوسك ها انجام مى شود . كلم مرداب گياهى چند ساله است ، بعضى منابع اظهار مى كنند كه اين گياه مى تواند حتى تا100 سال هم زندگپ كند.:gol::gol::gol:
گیاه گرمازا کلم مرداب بانام علمی Symplocarpus foetidusاز خانواده ی Aracedeدارای گل آذینی با خاصیت گرما زایی عجیب است ، در فصل زمستان که دمای هوا بسیار پایین است و همه چیز یخ زده این گیاه می تواند گرمایی برابر با 70 درجه فارنهایت ایجاد کند ، که این امرباعث ذوب شدن برف های اطراف گیاه می شود .
کلم مرداب در نواحی مرطوب ، نزدیک به آب و در اطراف مرداب ها رشد می کند.
ارتفاع این گیاه به 30 تا 60 سانتی متر می رسد. گیاه دارای برگهای بزرگ و گل آذین غیر عادی است که در اواخر زمستان از میان برف ها به نمایش در می آید.
برگ های کلم مرداب همیشه بعد از تشکیل گل آذین ظاهر می شود. گیاه به صورت متراکم رشد می کند ،البته این موضوع از رشد دیگر گیاهان در میان انبوهی از کلم مرداب جلوگیری نمی کند .
تکثیر و گرده افشانی گیاه به خاطر بوی تعفنی که گیاه از خود منتشر می کند به دست حشراتی مثل مگس ها و پروانه ها و سوسک ها انجام می شود.
کلم مرداب گیاهی چند ساله است ، بعضی منابع اظهار می کنند که این گیاه می تواند حتی تا 100سال هم زندگی کند.
 

sir.i

عضو جدید
گلهای زينتي باغهای ایرانی

گلهای زينتي باغهای ایرانی

در باغ ايراني گلها را معمولا پاي درختان در حاشيه خيابانها مي‌كاشتند. ايرانيان از گلهايي استٿاده مي‌شد كه علاوه بر زيبايي داراي خواص مٿيد ديگري نظير عطر خوش‌، استٿاده‌هاي طبي و خوراكي بودند استٿاده مي‌كردند. در بعضي از باغها قسمتي از محوطه باغ‌، بنام باغچه، يا گلزار يا گلستان كه معمولا ً نزديك بناي اصلي بود را به كاشت گل اختصاص ميدادند.
مطالب مربوط به اين بخش از منابع گلكاري تأليٿ دكتر خليقي و جزوه گياه شناسي تأليٿ مهندس حريري تهيه شده است.


Geraminaceae: تيره
1- شمعداني معمولي: Geranium hortorum
شمعداني انواع مختلٿي دارد و از گلهايي است كه سابقه كشت آن در ايران بسيار طولاني است و هر كجا كه آب و هوا اجازه كشت آنرا ميداد كاشته مي شد . شمعداني گياهي دائمي و مقاوم نسبت به سرما و سايه است. شمعداني معمولي از همه معروٿتر و بسيار پرگل و زيبايي مي ‌باشد. برگهاي آن سبز با حاشيه كرم و رنگين مي‌باشد. در زمستان كه تابش آٿتاب ضعيٿ است گل نمي دهند و در تابستان بهتر است درسايه نگهداري شوند.
از انواع ديگر شمعداني كه در ايران كاشته مي‌‌شدند مي‌توان و شمعداني بهار هلو كه در تهران بسيار كشت مي‌شد‌، شمعداني عطري كه برگهاي زيبا با شيارهاي عميق آن بسيار معطر است و شمعداني اژدري (Pelargoniumdomesticum) كه كشت آن در بسياري از نقاط ايران متداول است نام برد. در آخر مي توان به شمعداني پيچ Pelargonium peltatum كه برگها در اين نوع نسبتاً پهن و گياه حالت رونده دارد اشاره كرد.


Liliaceae : تيره
2- سوسنLilium longiflorum
گلهاي آن بسيار زيبا است و در ٿصل بهار گل مي‌دهد. داراي پياز و تك لپه‌اي است. پيازها را معمولاً در ماههاي آذر و دي در گلخانه‌ها مي‌‌كارند .گل آن درشت و به گلهاي مختلٿ زرد، سٿيد، نارنجي و قرمز است.


Violaceae: تيره
3- بنٿشه :Viola
شامل گونه‌هاي بنٿشه معطرV.odorata‌، بنٿشه ٿرنگي V.altaica وبنٿشه سه رنگ V.tricolor بنٿشه V.lutea است.
انواع وحشي آن نيز درايران موجود است. گياهي يكساله و مقاوم به سرما است. در نيمه دوم مرداد ماه بذر آن در هواي آزاد و در بستري از يك خاك سبك كشت مي ‌شود در مهر و آبان به محل اصلي برده مي‌شود و تا اواسط بهار سال آينده داراي گل مي‌باشد و مقاوم است. عمليات به نژادي و دو رك گيري در مورد اين گياه در دنيا بسيار انجام گرٿته و بهترين نوع آن نسل اول (F1) است. بديهي است نسلهاي بعدي كيٿيت و موغوبيت پايين‌تري دارند . برگهاي آن ساده و متناوب و داراي گوشوارك مي‌باشند.
گلها نامنظم و منٿرد، 5 گلبرك، 5كاسبرگ و 5 پرچم و يا مادگي سه برچه‌‌اي دارد.حاوي ماده آلكا لوئيدي ويولين (violine) مي باشد.


Amaryllidaceae : تيره
4- نرگس: Narcissus poeticus
گياهي تك لپه‌، پيازي و دائمي است و گلهاي آن معطر و زيبا است. در باغهاي تاريخي بسياركشت مي‌شده است. واريته‌هاي آن بسيار زياد و بسته به درشتي و ريزي گل آن طبقه بندي مي‌شوند. داراي گلهاي شيپوري شكل به رنگ زرد و يا زرد سٿيد مي‌باشد. تكثيرآ ن بوسيله بذر و پياز صورت مي‌گيرد. گياهي علٿي‌، دائمي با برگهاي ساده است و باريك گلهاي آن منظم‌، منٿرد بوده و در ابتدا در غلاٿي پوشيده‌اند است. ميوه آن بصورت كپسول ( ميوه‌اي است كه از تخمدان مركب بوجود آمده و در هر برچه چند دانه توليد مي‌شود) بوده دانه آلبومن و محتويات غذايي دانه زياد دارد.


گياهي گلداني، با گلهاي ظريٿ است كه هرگل آن 5 گلبرگ قرمز حنايي دارد. برگهاي آن ظريٿ و به رنگ سبز روشن است. و اين گياه بوسيله قلمه تكثير مي‌شود.
5-گل حنا: Impatien balsamina saminaceae
از زمانهاي قديم درايران كشت مي‌شده و رنگ صورتي آن نيز موجود است. تكثير اين نوع گل از طريق كاشت بذر نيز به آساني صورت مي‌گيرد.


Cannaceae :تيره
6- اختر: Canna generalis
گياهي است دائمي‌، با ريزومهاي ( اندامهاي زير زميني كه بعضي گياهان به جاي ريشه دارند) قومي روي آن جوانه هاي درشتي رشدونمو مي كند. نسبت به سرماي زياد حساس است. در تابستان به گل مي‌نشيند و گلهاي آن به رنگهاي سرخ‌، نارنجي‌، زرد است.



Caryopyllaceae: تيره
7- ميخك:Dianthus cayophyllus
گياهي است بسيار قديمي با سابقه طولاني كاشت كه به خاطر گلهايش در سراسر جهان معروٿ است. هم به صورت شاخه بريده و هم در باغچه ها قابل كاشت است گل آن در رنگهاي بسيار متنوع و بسيار پرپر است. انواع وحشي آن نيز در كوهستانهاي ايران‌، بيشتر در محلهاي سنگي مي‌رويد. برگهاي آن متقابل‌، ساده‌، باريك است و جام گل آن داراي 5 گلبرگ دندانه دار است كه از دو قسمت پهنك (قسمت پهن گلبرگ )و ناخنك ( قمست باريك گلبرگ )تشكيل شده است.
تكثير ميخك غالباً از طريق رويشي و توسط قلمه گيري از شاخه هاي سبزآن صورت مي گيرد.


Caryophyllaceae : تيره
8- قرنٿل: Dianthus barbatus
گلي بسيار زيبا است كه گلهايش رنگ‌هاي متنوع داشته و در حاشيه‌ها استٿاده مي‌شود. در ايران از قديم در باغها كشت مي‌‌شده است. نسبت به سرما مقاوم است. بذر آن در تير و مرداد كشت و نشاها در شهريور و مهر به محل اصلي منتقل مي شود.



Caryophyllaceae: تيره
9- گل صابوني ( بغدادي) Soponaria officinalis
از اين‌رو به آن صابوني مي‌گويندكه برگهاي آن داراي ماده ساپونيني (Saponin) است و مانند صابون درآب كٿ مي‌كند، در بسياري از منابع بعنوان يكي ازگلهاي اصلي باغها ذكر شده است.


Compositeae : تيره
10-ستاره‌اي : Aster sp
داراي گونه هاي(Variety) بسيار زياد است. گلهاي ريز و ستاره اي شكل به رنگ سٿيد، آبي و طلايي دارد. روز كوتاه ( گياهاني كه به كمتر از 12 ساعت نورآقتاب در يك شبانه روز نياز دارند) و داراي انشعابات متعدد مي باشد. تكثير آن غالباً از طريق كاشت بذر در اوايل ارديبهشت انجام مي ‌شود و حدود 5 ماه بعد ازكاشت بذرها به گل مي نشينند.


Compositeae :تيره
11- هميشه بهار: Calendula sp.
از گلهاي پاييزي است و تا اوايل بهار دوام دارد. گلهاي آن زرد طلايي است. در باغها‌، در حاشيه‌ها و پاي درختان ونيز نزديك عمارت كاشته مي‌شده است.


Compositeae :تيره
12- جعٿري:Taget erecta
يكي ازگلهاي قديمي است كه از سالها پيش كشت و پرورش آن درايران معمول بوده است. گل بهاره و تابستانه( نشاهاي آن در ٿضل بهار وتابستان به محل اصلي كاشت منتقل مي‌شوند. گل بهاره به گلي مي‌گويند كه در بهار به گل مي‿نشيند) است. بذر آن به طور معمول در ارديبهشت ماه در خزانه اي آماده شده‌، سپس كشت مي‌شود. نشا ظرٿ دو ماه آماده كاشت در محل اصلي است.


Compositeae : تيره
13-آهار:Zinnia elegans
بذر آنرا در ارديبهشت ماه در خزانه مي‌كارند و در تير ماه آنرا نشا كار مي‌كنند. اين گل از گياهاني است كه بذر آن مستقيماً در محل اصلي يعني حاشيه‌هاي گل‌كاري كاشته مي‌شود. رشد آن بسيار زياد است. ارتٿاع آن بيش از گلهاي ديگر است و در حاشيه‌‌هاي گل‌كاري بايد در جاي مناسب كاشته شود .گل آن بسيار زيباست و در باغهاي قديمي بسيار از آن استٿاده مي‌شده است.



Compositeae : تيره
14-كوكب:Dahlia
از گياهان دائمي است و ريشه هاي غده اي آن در برابر سرما مقاومت ندارد. رنگ گلها در آن بسيار زيبا و متنوع است‌، خصوصاً در نواحي كوهستاني كه تابستانهاي خنك تري دارد. گل آن بسيار درشت و رشد آن قابل ملاحظه است.


Compositeae : تيره
15-كوكب كوهي :Rudbeckia fulgida
يك گياه دائمي با گلها زرد است كه در وسط به رنگ تيره و سياه مي گرايد. گلهاي كوكب كوهي با ساقه هاي بلند جلب توجه مي‌كند. در آغاز بهار از طريق تقسيم بوته تكثير مي‌‌شود.


Compositea : تيره
16- رعنا زيبا:Gaillardia
يك گل زيباي دائمي است. در اواخر خرداد و تقريباً در تمام طول تابستان گل مي‌دهد. گلهاي آن قرمز، صورتي و زرد است. تكثير آن به آساني از طريق تقسيم بوته در بهار انجام مي‌گيرد.


Composite: تيره
17- داودي:Chrysanthemum morifolium
اين گياه هم بيروني وهم آپارتماني مي‌باشد. به طور مصنوعي در تمام ٿصول در گلخانه‌هاي با تجهيزات كاٿي به گل مي نشيند. يكي از گلهاي بسيار مهم است. در باغ ايراني رايج و متداول بوده است. طرز تكثير داوودي از طريق ريشه داركردن قلمه‌هاي انتهايي شاخه صورت مي گيرد. قلمه‌ها ي ريشه دار را مستقيماً در گلدانهاي مناسب كشت مي‌‌كنند. به طور معمول ٿصل گلدهي آنها پاييز و اوايل زمستان مي‌باشد.


گياهي يكساله با گلهاي آبي رنگ است. به صورت خودرو هم رشدونمو مي‌‌كند . رشد آن بسيار زياد و ظرٿ يكماه به ارتٿاع 3 متر مي‌رسد در تابستان گل مي‌دهد. بالاروند و مناسب پرچين‌‌ها و چٿته‌‌ها) به غلط به آن آلاچيق مي‌گويند( دانش دوست يعقوب‌، باغ ايراني) مي‌‌باشد .
18- نيلوٿر:Ipomoea ticolor
 

Lina!

عضو جدید
آشنایی با گیاهانی که در اطرافمون دیده می شه...

آشنایی با گیاهانی که در اطرافمون دیده می شه...

حتماً بارها شده به گیاهی برخورد کنید و ازتون بپرسن اسمش چیه، و خیلی از مواقع تو جوابگویی کم آوردید!:redface:
برای همین از مهندسین کشاورزی توفع دارن حداقل اسم و ظاهر گل و گیاه رو بشناسیم. برای همین تو این تاپیک سعی می کنیم اطلاعاتمون رو در این حد افزایش بدیم.

1-نام فارسي : پريوش (پروانش)

نام علمي: Catharanthus Roseus / Vinca rosea




 

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
مرسی از خانم مهندس لینا///
لطفا اگه تونستید شمائی از انواع چمن و بذور اون و ارائه یکسری ار خصوصیات مورفولوژیکی اونها در اینجا داشته باشید///
تشکر///
 

Lina!

عضو جدید
3- نام فارسی: تاج خروس
نام علمی: اCelisia


انواع مختلف تاج خروس:

تاج خروس پابلند( نقره ای) یا سلیسیا آرژنتا C. argentea



تاج خروس پا كوتاه(نقره ای)كریستاتاC . crete de coq(C.cristata



تاج خروس آرژانتا ژاپونیC. cristata variegatajaponica



تاج خروس شیلدسی ئی C. childsii



تاج خروس تومپو زونی ئی C. thompsonii
.



 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
فیکوس:

فیکوس:

فيكوس :انجير زينتي يا فيكوس Ficus جنسي از گياهان تيره آرتوكارپه ها Artocarpees ميباشد كه بين اقسام آن فيكوس هائي را كه برگهاي دائمي دارد براي تزئين عمارات و سالونها ميكارند .

گونه هاي متنوع فيكوس مخصوص جنگلهاي گرمسيري و پر باران هند است .

از اين درخت انواع زير كاشته ميشود :

فیکوس الاستیکا

1 ـ فيكوس الاستيكا (Ficus elastica ):

اين گونه معروف تر ين گونة اين درخت است كه معمولا در اغلب منازل در گلدان آنرا نگهداري ميكنند.

درخت زيبائي با برگهاي پهن و بزرگ بيضي شكل كه يك روي آن سبز براق و پشتش سبز مات ميباشد .

از اين درخت تا قد آن كوتاه است شاخه بيرون نمي آيد ولي وقتي قد كشيد از بالا شروع به شاخه كردن ميكند .

اين درخت را چندين سال ميتوان در گلدان نگاهداشت و بر خلاف انواع نخلها كه وقتي بلند ميشوند نميتوان انتهاي آن را بريده و كوتاه كرد ، براي كوتاه نگاهداشتن مي شود انتهاي ساقه اصلي را بريد .

2 ـ فيكوس نومان ( انجير نومان )F. Neumanni :

3 ـ فيكوس نجيب (انجير نجيب ) F. nobilis :

4 ـ فيكوس با برگهاي برنگ زنگ آهن F. rubiginosa :

5 - فيكوس بنژامينا ( انجير بنيامين) F.Benjamina :

فيكوس در طبيعت درخت بزرگي به ارتفاع 30 متر با شاخ و برگ زياد مي باشد .

با زخمي كردن تنه درخت شيره سفيد رنگي از آن خارج مي شود كه با آن كائوچو مي سازند .

توليد كنندگان درختان و درختچه هاي زينتي فيكوس را به صورت درختچه در گلدان عمل مي آورند .



طرز نگهداري فيكوس در آپارتمان :
فيكوس در حرارت بالاي 15 درجه بهتر رشد مي كند ولي چون در زمستان كمي استراحت ميكند حرارت 11 درجه سانتيگراد براي آن كافي است.
روشنائي غير مستقيم براي آن مناسب است هرچند محل كم نور را هم تحمل مي كند .
خاك فيكوس از يك قسمت خاك باغچه ، يك قسمت خاكبرگ پوسيده ، يك قسمت كود دامي پوسيده و يك قسمت ماسه تشكيل ميشود .
فيكوس به علت ترش شدن خاك گلدان از بين ميرود ، باين جهت براي فيكوس بايد گلدان بزرگي كه خاكش كاملا پوسيده باشد در نظر گرفت ( چون خاك نپوسيده ترشي ايجاد مي كند ) اگر موقعي كه گياه به فعاليت مي افتد بشرطي كه هوا اجازه دهد در اواخر فروردين گلدان فيكوس را از آپارتمان به هواي آزاد برده و در محل سايه قرار ميدهند .
دراين صورت درختچه مقاومتر شده و برگهاي خود رااز دست نميدهد .
در اواسط پائيز مجددأ گلدان را به آپارتمان مي آورند خاك گلدان بايد هميشه مرطوب باشد ولي در زمستان نبايد بگلدان آب زياد داد و بخصوص آب سرد نبايد به گلدان داده شود .
وآب بايد لا اقل 15 درجه حرارت داشته باشد .
اگر در زمستان هوا سرد شود يا آب سرد به گلدان بدهند معمولا برگهاي پائيني گياه بتدريج لكه دار مي شود و از بوته جدا مي گردد .
بهتر است از آبی که چند ساعت در محیط بوده و همدمای محیط است برای آبیاری استفاده شود هرگز با آب سرد آبیاری نکنید .

در صورتيكه آب گلدان زياد شود برگها زرد شده ميريزند .

بايد بين دو آبياري خاك گلدان خشك بشود .

همچنين در اثر نارسائي تغذيه اي نيز برگهاي پائيني گياه ميريزد.

خشكي خاك گلدان هم باعث ريختن برگهاي زيرين درختچه مي شود .

فيكوس را ميتوان بصورت تك ساقه اي عمل آورد يا اينكه در ارديبهشت سر گياه را مي برند تا چند شاخه شود .

فيكوس همه ساله به تعويض گلدان احتياج ندارد ولي اگر برگهاي جوان كوچك شوند بايد گلدان را تعويض كرد و همچنين تغذيه گياه را تأمين نمود .

هرچند وقت يكبار خاك گلدان را با دقت خراش مي دهند تا آب در خاك بخوبي نفوذ كند گلدان را هر 3 ـ 4 سال يكمرتبه تعويض ميكنند .

اگر بخواهند برگها هميشه براق باشند ماهي يكمرتبه با ليف شاين (Leaf shine ) بايد برگها را شستشو داد و اينكار بوسيله اسپري مخصوص براق كردن برگها انجام مي شود .

براي تقويت فيكوس ماهي يكمرتبه بايد از كود تجارتي بصورت مايع استفاده كرد .

روش ازدياد فيكوس :

معمولا ازدياد فيكوس بوسيله قلمه سبزي است كه از نوك شاخه با يك يا دو برگ كه داراي يك يا دو جوانه باشد مي گيرند و باين ترتيب بوته خوش فرمي بدست مي آيد ولي ميتوان از ساقه خشبي و نيمه خشبي هم براي ازدياد فيكوس استفاده نمود .

موقع قلمه زدن فروردين درگلخانه گرم است بطوريكه گلدانهاي قلمه 25 درجه حرارت داشته باشد.

خاك قلمه از سه قسمت خاك برگ دو قسمت ماسه و يك قسمت تورب تشكيل مي شود .

هر قلمه را جداگانه و بتنهائي در گلدان ميزنند زيرا ريشه فيكوس حساس است اگر چند قلمه را با هم بزنند ريشه ها صدمه مي بينند براي اينكه شدت آفتاب به قلمه ها صدمه نزند ، روي شيشه گلخانه را با دوغاب آهك اندود مي كنند .

تکثیر این گیاه در آپارتمان مشکل است برای تکثیر از قلمه هایی که حداقل یک برگ همراه دارد استفاده شود

البته اين طرز ازدياد و مراقبت هاي بعد براي توليد كنندگان گياهان زينتي است ولي در منزل ميتوان بوسيله شاخه خواباندن هوائي فيكوس را زياد كرد . باين ترتيب كه با چاقو معادل دو سوم قطر ساقه شكافي در تنه ايجاد ميكنند و با خزه دور تنه را مي بندند و خزه را مرطوب مي كنند و روي خزه را با پلاستيك محكم مي بندند و باين ترتيب بعد از 3 ـ 4 هفته ريشه هائي در محل زخم ايجاد ميشود كه بايد از زير اين ريشه ها قسمت بالا را جدا كرده عليحده در گلدان بكارند .
فیکوس بنژامینا ( بنجامن)

نکته :چون فيكوس بنژامین ( بنجامين )نسبت به تغییر عوامل محیطی حساس است و با کمترین تغییری برگها ریزش می کند از چرخاندن و جابجایی گلدان بپرهیزید .

نکته مهم : برای اشخاصی که در نگهداری گیاهان آپارتمانی تازه کار هستند نگهداری فيكوس بنژامينا (بنجامین) توصیه نمی شود زیرا گیاه خیلی حساسی است و نگهداری این گیاه برای افراد کمی با تجربه توصیه می شود .

بر گرفته از کتاب : پرورش گلها و گیاهان زینتی

نوشته : مهندس منوچهر کارگر
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
گل ابري

گل ابري

گل ابری
Agreatum houstonisum نام علمی : Asteraceae خانواده :


مشخصات گیاه شناسی:
سرزمین اصلی این کیاه در مکزیک می باشد و از آنجا تنوع رنگ و زیبایی به سایر نقاط دنیا گسترش یافته است.
ابری گیاهی است بوته ای شکل و دائمی ولی در عمل آن را همانندگیاهان یک ساله کشت می نمایند .
ارتفاع این گیاه به 60 سانتیمتر می رسد ولی ارقام پاکوتاه آن به ارتفاع 20-15 سانتیمتر است. برگ ها دندانه دار ،قلبی شکل یا بیضی با پرزهای کم و به رنگ سبز تیره تر می باشد.
گل آذین دیهیم،بسیار متراکم که در کلاپرک های کوچک یا بزرگ که دارای گلهای لوله ای سفید ،قرمز یا غالباً آبی رنگ هستند تشکیل شده است. وقتی که گلها باز می شوند ، برگ ها را می پوشانند به طوری که برگها دیده نشده و بوته غرق گل می شود.
ابری خاک های قابل نفوذ و مرغوب را می پسندد و مکان های گرم و آفتابی را ترجیح می دهد. آبیاری آن می بایستی به قدر کافی باشد و به کود نیازی ندارد.
گل ابری در سایه آفتاب به خوبی رشد می نماید ولی هرچه آفتاب بیشتر ببیند پرگل تر و پا کوتاه تر می گردد.

طرز ازدیاد:
تکثیر ابری از طریق بذر ساده بوده و آسان می توان آن را از این طریق تکثیر نمود.برای این منظور بذر آن را در اواخر زمستان(بهمن ماه) در شاسی و هم چنین می توان بذر را مستقیماً در بستر اصلی در آغاز اردیبهشت ماه کشت نمود که در این صورت از نشا کاری صرفنظر می شود.
ابری را می توان از طریق قلمه نیز تکثیر نمود.در این صورت قلمه ها را از روی پایه مادری در اواخر زمستان برداشت کرده در شاسی نیم گرم و یا در گلخانه گرمی می کارند پس از آنکه به خوبی ریشه کردند هر قلمه ریشه کرده را در گلدان کوچکی گذاشته و مواظبت های لازم به عمل می آید تا در اواسط بهار کشت شوند.
کاربرد:
واریته های بلند قد در حاشیه ها و یا برای گل بریده و زینت تپه ها استفاده می شود.ولی واریته های پاکوتاه برای تزئین حاشیه پارک ها و نقشه های موزائیکی استفاده می شوند.
هم چنین می توان ابری را در گلدان ،سبد گل روی بالکن ها و در اطراف استخر ها و آب نماها و تزئین نمای ساختمان ها کاشت مخصوصاً به علت آفتاب پسندی گل ابری در تزئین نمای ساختمانها نیز در داخل جعبه های گل کاربرد زیادی دارد.
منبع: کتاب گلهای فصلی تالیف دکتر جمشید حکمتی
 
  • Like
واکنش ها: fgni

Similar threads

بالا