چرا ما ايراني‌ها به ذرت بو داده مي‌گوييم چُسِ فيل ؟

mer_der

عضو جدید
حتماً خيلي چيزها به ذهن‌تان مي‌رسد، اما صبر كنيد خيلي پيچيده‌اش نكنيد. اولين ذرت بو داده‌هايي كه در ايران به فروش مي‌رسيد محصول كارخانه‌ي آقاي چستر فيلد بود. ما ايراني‌ها هم كه در كوتاه كردن و از سر و ته اسم‌ها زدن استاديم، رفته رفته واژه‌ي چستر فيلد را به چُسِ فيل تقليل داديم!!! بيچاره آقاي چسترفيلد !!!
اما خوب است اين را هم بدانيد كه فرهنگستان زبان فارسي واژه‌ي مناسب براي ذرت بوداده را گُلْ بلال انتخاب كرده است. حالا اين به سليقه‌ي شما بستگي دارد كه هنوز هم بخواهيد به ذرت بو داده بگوييد چُسِ فيل يا از اين به بعد به جاي اين واژه‌ي نادرست مي‌گوييد گُلْ بلال ؟!!! يا شايد هم همان ذرت بو داده را بيشتر مي‌پسنديد:D

!ala

عضو جدید
کاربر ممتاز
شنیدم شکوفه ی بهاریم میگن ولی من که میگم پفیلا :biggrin:

خانومي

عضو فعال
کاربر ممتاز
هی...
یادش بخیر دوران کودکی
چقدر به این چیزا فکر میکردم

BeyondY

عضو جدید
بی خیال......سر کاریم دیگه..........آقای چستر فیلد دیگه چیه؟؟؟ منبع؟؟؟

آقا سید

مدیر بازنشسته
با عرض معذرت من از بی ادبی خوشم نمیاد ولی گفتم اینو چون موضوعیت داره بگم ... یه بچه به باباش میگه منو دوست داری یا فیل رو ... بابا میگه : خوب معلومه تو رو ... بچه میگه : پس چرا چس فیل رو میخوری چس منو نمی خوری ... منو ببخشید شاید هم شنیده باشید .

SerpentoR

عضو جدید
کاربر ممتاز
من شنیده بودم مودبانه چس فیل شکوفه هستش!!!!!
چس و شکوفه، چه رمانتیک!!!!!

• Like
واکنش ها: yuza

zahra-d

عضو جدید
پاپ کورن هم میگن.ولی هیچ فکر نمیکردم ریشه این کلمه یه اسم باشه.خیلی جالب بود

farzan-shz

عضو جدید
کاربر ممتاز
پاپ کورن هم میگن.ولی هیچ فکر نمیکردم ریشه این کلمه یه اسم باشه.خیلی جالب بود

ما میگیم گوز گاو فکر میکنم از همش قشنگتره:redface:
ببخشید اینجا باشگاه مهندسان جوان هست ؟؟؟؟ مطمینین باشگاه مهندسان هست ؟؟:eek::eek::eek::eek::eek::biggrin:
وااااای بابا زشته این حرفا واسه جوانان به اصطلاح مهندس..... کوتاه بیاین ;):D
کم کمک این تاپیک داره به ابتذال کشیده میشه :biggrin:
ولی جالب بود مرسی / خیلی دوست داشتم بدونم علت گذاشتن این اسم چیه . مرسی;)

mehrshad53

اخراجی موقت
چس . فیل در اصل یه جور صفر ضربدر بی نهایته که باید رفع ابهام بشه.......:surprised:

laleh_a

عضو جدید
کاربر ممتاز
من میگم "پاپ کورن"....! :w02:

غرب زده ام نه؟؟؟؟!!!!!!

maryam-d

عضو جدید
کاربر ممتاز
با عرض معذرت من از بی ادبی خوشم نمیاد ولی گفتم اینو چون موضوعیت داره بگم ... یه بچه به باباش میگه منو دوست داری یا فیل رو ... بابا میگه : خوب معلومه تو رو ... بچه میگه : پس چرا چس فیل رو میخوری چس منو نمی خوری ... منو ببخشید شاید هم شنیده باشید .
:w15:

adel_salehi2000

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یه بار یه مورچه داخله گوشه فیل بوده،فیله ازش میپرسه چیکارمیکنی؟
مورچه میگه:دارم گوش فیل میخورم.
فیله میگه:پولشو دادی؟؟؟
مورچه میگه:پولشو ندادم.
فیله میگه:تو که پولشو ندادی پس برو پایین چس فیل بخور.:D:D:D

sara@fshar

عضو جدید
کاربر ممتاز
امان از دست تو یوزا:biggrin:
برا من تازگی داشت دست خانوم مهرشادم درد نکنه :)

maryam-d

عضو جدید
کاربر ممتاز

vahid2007

عضو جدید
کاربر ممتاز
شاید اولین نفر که تو ایران این ذرتو بو میداده با کمبود سوخت مواجه شده از چس فیل به عنوان سوخت طبیعی استفاده کرده

خب اینجوری ذرت بوداده بوی چس فیل میگیره;)

godmaycry

عضو جدید
کاربر ممتاز
درسته.تو زبان ما کلمات اینجوری زیاد هست.اسم های وسایلی که در واقع اسم اولین تولید کننده ی اون هست و دیگخ بعد از این همه سال روش مونده.مثل کلینکس که در واقع اسم اولین تولید کننده ی دستمال کاغذی هست و هنوز هم خیلیا میگن کلینکس.یا حتی تفلون که خودمم نمیدونم اسم اسلیش چیه ولی تفلون اولد تولید کننده این وسیله بوه و اسمش روش مونده.حتی بعضی ها البته از افراد پیر بیشتر به تمامی نوشابه های قوطی میگن پپسی.اینا چیزایی هست که تو زبان ما ماندگار شده.

بالا