چرا شیعه بر مهر سجده می کند؟

Comet1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
من در دوران تعطیلات نوروز کتابی خواندم به نام مهر شکسته که بر اساس احادیث از امام معصوم علت سجده کردن بر مهر شیعیان را توضیح داده و نیز پیرامون تهمت های وهابیت به شیعیان در این موضوع، صحبت هایی شده است.
قسمت هایی از این کتاب را برایتان می نویسم.

Comet1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
امام صادق(ع): سجده فقط باید بر زمین و آنچه از زمین می روید، باشد. البته به جز خوردنی ها و پوشیدنی ها.
هشام پرسید: علت آن چیست؟
فرمود: سجده، خشوع و اطاعت برای خداوند متعال است و شایسته نیست که بر خوردنی ها و پوشیدنی ها صورت پذیرد. سجده نمودن بر زمین، بالاتر و برتر است، زیرا با فروتنی و خضوع در برابر خداوند متعال تناسب بیشتری دارد.

وسائل شیعه، حر عاملی، کتاب الصلوه591/3

Comet1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
وهابیت شیعه را به پرستش مهر متهم می کند.
شیعه برای مهر موضوعیتی قائل نیست.
سجده کردن بر چیزی غیر از سجده کردن برای آن چیز است.
شیعه در نماز پیشانی خود را بر مهر می نهد اما فقط برای خدا سجده می کند. سجده او بر مهر است، نه برای مهر.

Comet1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
ائمه اهل بیت علیهم السلام که مفسرین حقیقی قرآن هستند، سجده بر غیر خاک را جائز نمی دانند. شیعه بر طبق دستور پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) عمل می کند.

میان عاشق و معشوق رمزی است
چه داند آنکه اشتر می چراند؟

اگر سجده کردن بر چیزی معادل سجده کردن برای آن است پس آن که به فرش سجده می کند، فرش پرست است!!!

Comet1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
اختلاف وهابیت با شیعه به نحوه برداشت آنان از آیات و روایات بر می گردد.
وهابی ها می گویند: خداوند سجده بر همه چیز را قبول دارد. چه بر خاک، چه بر فرش، چه بر پلاستیک و یا الیاف شیمیایی که اصلا در زمان پیامبر وجود نداشته است.
اهل سنت سجده بر همه چیز حتی پلی استر که یک ماده شیمیایی است و در فرش بکار می رود را نیز جایز می داند!
اما شیعه می گوید: از روایات چنین چیزی فهمیده نمی شود. از نظر شیعه سجده باید فقط بر خاک و بر روییدنی ها باشد. علت وجود و ساخت مهرها هم همین بوده است.

venous_20

عضو جدید
کاربر ممتاز
چون زمين طاهر است و ميدانيم آنچه طاهر است و ميشود بر آن سجده كرد خاك و سنگ زمين است نه غیر آن

وبه تصور من به این دلیل که همیشه و درهرجا به خاک و زمین دسترسی نداریم مهر برای دسترسی آسان به خاک ساخته شد
و دوستان به این نکته هم توجه داشته باشند مهر از زمان امام صادق متداول دربین شیعیان شد

آخرین ویرایش:

kazimoto

عضو جدید
کاربر ممتاز
گفت در سر عقل باید بی کلاهی عار نیست!!!!!!
الاعمال بنیات.
خشوع در برابر خدا و اعلام بندگی خدا نیاز به این همه تفسیر نداره.
یعنی اگه یک نفر خالصانه با خدای خودش حرف بزنه و سجده کنه چون روی پلی استر بوده خدا به حرفاش گوش نمیده؟؟؟
این همه تفسیر همه چیزو خراب کرده!!!!!!

محمدیان

عضو جدید
کاربر ممتاز
الاعمال بنیات.
یعنی اگه یک نفر خالصانه با خدای خودش حرف بزنه و سجده کنه چون روی پلی استر بوده خدا به حرفاش گوش نمیده؟؟؟

شما سجده هم نکنید خدا سمیع علیم هست ، به صحبت هاتون گوش می ده ولی حقیقتش اینه که دین یه دستور العمله ، مثل سازنده ای که کاتولوگ توی دستگاهش قرار می ده خدا هم دستور العمل دین رو در اختیار افراد قرار داده ، این دستورالعمل به واسطه ی قرآن کریم و پیغمبر ( سیره و سنت و گفتار ) و به اعتقاد شیعه ائمه اطهار به دست بشر رسیده

عبادت توقيفي است و در اجزا و شرايط آن بايد براساس قول و فعل شارع عمل كرد؛ چنان كه خود پيامبر گرامی اسلام نيز فرموده‏اند: «صلّوا كما رأيتموني اُصلي؛ آن سان كه مي‏بينيد من نماز مي‏خوانم، شما نيز نماز بخوانيد».
بنابراين از نظر فقهي بر غير آنچه كه پيامبر گرامی اسلام بر آن سجده كرده‏اند، سجده جايز نيست.

خوب حال ببینیم تاریخ درباره پیغمبر چه می گوید و ایشان چگونه معبود را می پرستیدند:

سیره عملی مسلمین در عصر پیامبر اکرم(ص)،سجده بر زمین مسجد بود که با ریگ،کف آن مفروش شده بود و وقتی هوا گرم می شد آنان مشتی ریگ را در دست می گرفتند و خنک می کردند تا سجده بر آن آسان باشد. جابربن عبدالله انصاری می گوید: با پیامبر(ص) نماز ظهر می گزاردم که یک قبضه از ریگ ها را در کف گرفتم تا سرد بشوند و بتوانم بر آنها سجده کنم[ii]یکی از صحابه از این که پیشانیش به خاک برسد اجتناب می کرد و پیامبر بدو فرمود: که پیشانیت را بر خاک بگذار[iii]و یکی از اصحاب بر پیچ عمامه اش سجده می کرد که پیامبر(ص) با دست خود عمامه را از پیشانیش برداشت[iv]و روایات دیگر اهل سنت دلالت دارند که پیامبر(ص) بر حصیر و خمره (گل کوزه) سجده می فرمود[v].

- مسند احمد، ج3، ص327 حدیث جابر و سنن بیهقی، ج1، ص439.
[iii]- کنزالعمال، ج7، ص465 حدیث شماره 19810.

[iv]- سنن بیهقی، ج2، ص105.

[v]- مسند احمد، ج6، ص179، 309، 331، 377، و ج2 ص192، 198.

محمدیان

عضو جدید
کاربر ممتاز
پيامبر اكرم(ص) فرمود : جُعِلَتْ لى الارضُ مسجداً و طهوراً" (زمين براى من محل سجده و پاك وپاك كننده آفريده شده است.) و براى امّتم نيز زمين محل سجده و پاك و پاك كننده آفريده شده است. "جُعِلَتْ لِاُمتى الارضُ مسجداً و طهورا"
پس خاك خالص چيزى است كه به اتفاق جميع طوائف مسلمين، سجده بر آن صحيح است.

وقتى رسول خدا(ص) به مدينة منوره تشريف آوردند و دستور ساختن مسجدالنبى را دادند، در آن زمان مسجد فرش نداشت و پيامبر(ص) روى همان زمين مسجد، روى همان خاكهاى مسجد سجده مى كردند. در زمان ابوبكر و عثمان و عمر و حضرت على(ع) نيز روى همان زمين مسجد سجده مى نمودند. بنابراين تمام نمازهاى پيامبر روى زمين بوده و سجده هاى پيامبر و مسلمانهاى صدر اسلام، بر روى خاك بوده. پس قطعاً سجده بر خاك صحيح است و شيعيان كه بر روى خاك سجده مى كنند، به واسطة تأسّى و متابعت از رسول خداست؛ پس قطعاً نمازهايشان صحيح است.
شيعه سجده را بر تمام زمين جائز مى داند، چه سنگ باشد و چه خاك. ثانياً چون شرط است كه محل سجده بايد از هر نجاستى پاك باشد و سجده بر زمين نجس جايز نيست، بدين جهت شيعيان قطعه اى از خاك پاك (مهر) را به همراه خود دارند،‌ تا هر وقت خواستند نماز بخوانند،‌بر آن خاك پاك سجده كنند. زيرا نمى دانند هر خاك و زمينى كه بر آن مى خواهند سجده كنند، پاك است يا نه، بدين جهت يك قطعه خاك پاك را كه يقين به طهارتش دارند، انتخاب مى كنند و بر آن سجده مى كنند.
علاوه بر اين، چون سجده عنوان خضوع و خشوع در مقابل عظمت پروردگار دارد و نمازگزار بايد اشرف اعضاى بدن را كه پيشانى است، بر زمين بگذارد، پس سر بر خاك گذاشتن در حالت عبوديت و بندگى، بيشتر دلالت بر خضوع و خشوع در پيشگاه پروردگار دارد، نسبت به ساير اشياء ديگر. اما اگر انسان در حال سجده، پيشانيش را به سجاده گران قيمت يا بر فرش نرم و لطيف، يا بر حرير و برليان و طلا و نقره، يا بر جامه هاى گران قيمت بگذارد، اينها دلالت بر تواضع و خشوع نمازگزار نسبت به پروردگار نمي‌كند.
على بن جعفر از برادرش حضرت موسى بن جعفر سؤال كرد : آيا انسان مى تواند از فرش حرير و سجاده حرير، همين طور از فرش ديباج و سجاده ديباج استفاده كند؟ بر روى آنها بخوابد، تكيه دهد، بايستد، نماز بخواند؟ امام فرمود : خوابيدن، نشستن و ساير استفاده ها از آنها اشكالى ندارد، اما نمى تواند بر روى آنها سجده كند.
بنابراين مى توان نتيجه گرفت كه باب شدن مهر از زمانى است كه زمين مساجد فرش شده اند، و ديگر جايى بر سجده كردن نبوده و مهر از آن جا باب شده است و برروى آن شيعيان سجده مى كنند.

زيگفريد

عضو جدید
کاربر ممتاز
الاعمال بنیات.

جانا سخن از دل ما ميگويي !!

در عجبم از افرادي كه ادعاي خداشناسي دارند و انگاه براي راز و نياز با خدا اينهمه شرط و شروط مي گذارند .

اين چگونه نيايش به درگاه خداست كه با نبودن يك مهر خدشه دار ميشود ؟؟

اين فرق بين فلان نوع خاك و پلي استر و گياهان و غيره در ذهن ماست كه موجوداتي محدود هستيم وگرنه از ديدگاه بالاتر فرقي بين اين چيزها نيست .

.MosTaFa.

کارشناس تالار مهندسی صنایع
کاربر ممتاز
الاعمال بنیات.

هر چیزی باید یک قاعده داشته باشه
هر کی هر طوری دوست داره که نمی تونه که
خدا قاعده و قانونش رو وضع کرده
این جملات شما بیشتر برای توجیه شانه خالی کردن از مسولیت هست
خدا گفته وضو بگیر ، اونم می گی اگه وضو نگیریم به حرفمون گوش نمیده؟
گفته سجده کن می گی اگه نکنم بهم گوش نمیده
یهو هیچ کاری نکن بگو مگه گوش نمیده
وقتی یه چیزو بخوای انجام بدی باید تمام قوانینش رو انجام بدی
معصوم میگه یا کاری رو انجام نده یا اگر انجام می دی کامل انجام بده و به بهترین نهو
:gol:

.MosTaFa.

کاربر ممتاز

در عجبم از افرادي كه ادعاي خداشناسي دارند و انگاه براي راز و نياز با خدا اينهمه شرط و شروط مي گذارند .

اين فرق بين فلان نوع خاك و پلي استر و گياهان و غيره در ذهن ماست كه موجوداتي محدود هستيم وگرنه از ديدگاه بالاتر فرقي بين اين چيزها نيست .

در جواب دوست دیگه هم گفتم
اگه با یه مهر خدشه دار نشه پس بدون وضو هم نمیشه پس بدون سجده و رکوع هم نمیشه پس کجاش موند؟
وقتی قانونی هست باید بهش عمل کرد
در ضمن اینکه نظر شما چیز دیگه ای هست دلیل خدا نشناسی دیگران نیست آقای خداشناس

زيگفريد

عضو جدید
کاربر ممتاز
در جواب دوست دیگه هم گفتم
اگه با یه مهر خدشه دار نشه پس بدون وضو هم نمیشه پس بدون سجده و رکوع هم نمیشه پس کجاش موند؟
وقتی قانونی هست باید بهش عمل کرد
در ضمن اینکه نظر شما چیز دیگه ای هست دلیل خدا نشناسی دیگران نیست آقای خداشناس

بله هر چيزي بايد قانون داشته باشه ولي نه اينكه ديگه اينهمه ملانقطه اي بخوايم رفتار كنيم .

در حقيقت بيشتر اين قوانين و سخت گيري ها از طرف اونهائي هست كه دين رو تبديل به دكان و شركت كردند و از قبالش نون ميخورند .

اون حضرات براي اينكه بنده و جنابعالي هميشه حس كنيم كه به اونها نياز داريم و تخت خدايگاني اونها محفوظ بمونه اونقدر در مسائل ديني اگر و اما و چرا وارد كردند كه ميخواي تكان بخوري بايد به رساله اونها مراجعه كني و لذا دفتر و دستك اونها پابرجا مي ماند .

يه نگاهي به رساله بندازيد . اون حضرات براي هر مسئله ديني اونقدر تبصره و ماده و قانون وضع كردند كه متحير مي مانيد .

خدا شناسي هم ربطي به اين داستانها و افسانه ها نداره .

من نگفتم شما خداشناس هستيد يا نيستيد . اينو خودتون ميدونيد . من گفتم اون خداشناسي يا عبادتي كه با بودن يا نبودن يك تكه مهر بخواد خدشه دار بشه از نظر من مردوده .

حالا اگه شما اينقدر به اون مهر اهميت ميديد كه بودنش رو لازم ميدونيد ( كه لابد مرجع تقليدتون اينطور گفته :surprised: ) به خودتون مربوطه .

Comet1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
امام صادق(ع): سجده فقط باید بر زمین و آنچه از زمین می روید، باشد. البته به جز خوردنی ها و پوشیدنی ها.
هشام پرسید: علت آن چیست؟
فرمود: سجده، خشوع و اطاعت برای خداوند متعال است و شایسته نیست که بر خوردنی ها و پوشیدنی ها صورت پذیرد. سجده نمودن بر زمین، بالاتر و برتر است، زیرا با فروتنی و خضوع در برابر خداوند متعال تناسب بیشتری دارد.

وسائل شیعه، حر عاملی، کتاب الصلوه591/3

ائمه اهل بیت علیهم السلام که مفسرین حقیقی قرآن هستند، سجده بر غیر خاک را جائز نمی دانند. شیعه بر طبق دستور پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) عمل می کند.

سلام دوست خوبم.
مرسی از اینکه در بحث شرکت کردی و نظرت را گفتی.:gol:
من بحث را طوری شروع کردم که علامت سوال وجود نداشته باشد...
در مورد جمله ای که از پست شما قرمز کردم، بیشتر توضیح دهید.
من حدیث از امام صادق برای شما آوردم، و شما از انسانهایی حرف می زنی که ادعای خداشناسی دارند!!! من نیز در عجبم که چطور این حرف را می زنی!!
اگر من اشتباه می کنم و شما منظورتان من بودم، خوب من ادعایی ندارم....
من نظر مرجع تقلیدم را نگفتم، حدیث با منبع آوردم. فکر نمی کردم جایی برای این بحث ها باشد.
ممنون می شوم بیشتر توضیح دهید.:gol:

زيگفريد

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوست خوبم.
مرسی از اینکه در بحث شرکت کردی و نظرت را گفتی.:gol:
من بحث را طوری شروع کردم که علامت سوال وجود نداشته باشد...
در مورد جمله ای که از پست شما قرمز کردم، بیشتر توضیح دهید.
من حدیث از امام صادق برای شما آوردم، و شما از انسانهایی حرف می زنی که ادعای خداشناسی دارند!!! من نیز در عجبم که چطور این حرف را می زنی!!
اگر من اشتباه می کنم و شما منظورتان من بودم، خوب من ادعایی ندارم....
من نظر مرجع تقلیدم را نگفتم، حدیث با منبع آوردم. فکر نمی کردم جایی برای این بحث ها باشد.
ممنون می شوم بیشتر توضیح دهید.:gol:

خير منظور من شخص شما نبوديد بلكه منظورم يك خط فكري است كه براي عبادت خدا و قبول اين عبادت شرط و شروط زياد تعيين ميكند .

من كاري به حديث از فلان امام و فلان شخص ندارم و عقيده اي هم به اينها ندارم .

در مورد توضيح بيشتر لطفا به پست قبلي من در همين صفحه مراجعه فرمائيد . :gol:

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
الاعمال بنیات.

سلام،
اول اینکه، این بحث سجده، شامل سجده در نماز میشه و در غیر از اون رو (مثلاً در زمان سجده واجب و...) چنین شرایطی نیست. گرچه اگر اون هم بر خاک باشه باز بهتره.
دوم، نیایش میان مخلوق و خالق یعنی صحبت میان عاشق و معشوق. شما می تونید برای معشوق خودتون یک شاخه گل پلاسیده درب و داغون ببرید اما تمام سعی خودتون رو می کنید تا شکیل ترین و بهترین دسته گل رو انتخاب کنید تا او از شما راضی باشد. حال، بحث مهر و سجده بر سر این است که خداوند با کدامین شکل خرسند می شود نه آنکه ما با کدامین شکل راحت تریم. رضایت خدا رو از کجا می توانیم بفهمیم؟ از روایات پیامبر و ائمه. اینکه بیاییم بر همه چیز یک خط بطلان بکشیم به دلیل شک ما به خلایق، روش صحیحی نیست اگر واقعاً خواهان رضای معبود باشیم.
سوم، سجده بر خاک (یا مهر) معانی دارد و خالی از مفهوم نیست. هنگامیکه انسان سر از سجده و خاک بر می آورد، او را به یاد این می آورد که انسان از خاک است. هنگامی که سر به سجده می گذارد، به او متذکر می شود که نهایت انسان نیز خاک خواهد بود.
چهارم، هنگامیکه انسان در حال سجده است، طبق فرموده پیامبر، نزدیک ترین حال را به خدا خود دارد. پس آیا به نظر شما شایسته نیست که انسان خود و لباسش پاکیزه باشد و پیشانی و سر خود را بر روی یکی از پاکیزه ترین و والاترین مواد در این عالم قرار دهد تا در برابر پروردگار خویش نیکو قرار گیرد؟ می گویم پاکیزه ترین زیرا خاک از معدود مطهرات است و می گویم والا چرا که خداوند اشرف مخلوقاتش را از این ماده خلق کرده است.

azadehkind

عضو جدید
جواب به KAZIMOTO

جواب به KAZIMOTO

سلام آقا
با عرض ارادت..

حرف هاي شما رو خيلي قبل پيش روشنفكرهاهم زدن و جوابشونو هم گرفتن.
فقط همينو ميگم كه...
اون چيز هايي كه تو احاديث اومده علت داره و عقل هم بهش حكم ميكنه

دانشمند هاي هسته اي به اين رسيدن كه آدم ها پر از امواج الكتريكي مزاحم هستن
بهترين جا براي تخليه اين نويز ها ( NOISE) پيشاني آدم، اون هم بر روي خاك است! ;););):gol:

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
خير منظور من شخص شما نبوديد بلكه منظورم يك خط فكري است كه براي عبادت خدا و قبول اين عبادت شرط و شروط زياد تعيين ميكند .

من كاري به حديث از فلان امام و فلان شخص ندارم و عقيده اي هم به اينها ندارم .

در مورد توضيح بيشتر لطفا به پست قبلي من در همين صفحه مراجعه فرمائيد . :gol:

شما که رسول خدا رو قبول ندارید، در عجبم چطور برای رضای خدا در تلاشید حال انکه خداوند در قرآن می فرماید:

وَمَا أَرْسَلْنَا مِن رَّسُولٍ إِلاَّ لِيُطَاعَ بِإِذْنِ اللّهِ وَلَوْ أَنَّهُمْ إِذ ظَّلَمُواْ أَنفُسَهُمْ جَآؤُوكَ فَاسْتَغْفَرُواْ اللّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُواْ اللّهَ تَوَّابًا رَّحِيمًا﴿سوره نساء-آیه۶۴﴾

و ما هيچ پيامبرى را نفرستاديم مگر آنكه به توفيق الهى از او اطاعت كنند و اگر آنان وقتى به خود ستم كرده بودند پيش تو مى‏آمدند و از خدا آمرزش مى‏خواستند و پيامبر [نيز] براى آنان طلب آمرزش مى‏كرد قطعا خدا را توبه‏پذير مهربان مى‏يافتند.

و

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا﴿۵۹-سوره نساء﴾

اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد خدا را اطاعت كنيد و پيامبر و اولياى امر خود را [نيز] اطاعت كنيد پس هر گاه در امرى [دينى] اختلاف نظر يافتيد اگر به خدا و روز بازپسين ايمان داريد آن را به [كتاب] خدا و [سنت] پيامبر [او] عرضه بداريد اين بهتر و نيك‏فرجام‏تر است
.

شما سنت پیامبر و ائمه رو بی خیال می شوید، حال آنکه پیامبر فرموده اند:
"انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله وعترتی ما ان تمسکتم بهما لن تضلوا بعدی: کتاب الله فیه‏الهدی والنور حبل ممدود من السماء الی الارض وعترتی اهل بیتی وان اللطیف الخبیر قد اخبرنی‏انهما لن یفترقا حتی یردا علی الحوض وانظروا کیف تخلفونی فیهما"
«من در میان شما دو امانت نفیس و گرانبها می‌گذارم یکی کتاب خدا قرآن و دیگری عترت و اهل بیت خودم. مادام که شما به این دو دست بیازند هرگز گمراه نخواهید شد و این دو یادگار من هیچ گاه از هم جدا نمی‌شوند.»

آقا سید

مدیر بازنشسته
در حقيقت بيشتر اين قوانين و سخت گيري ها از طرف اونهائي هست كه دين رو تبديل به دكان و شركت كردند و از قبالش نون ميخورند .

اون حضرات براي اينكه بنده و جنابعالي هميشه حس كنيم كه به اونها نياز داريم و تخت خدايگاني اونها محفوظ بمونه اونقدر در مسائل ديني اگر و اما و چرا وارد كردند كه ميخواي تكان بخوري بايد به رساله اونها مراجعه كني و لذا دفتر و دستك اونها پابرجا مي ماند .

يه نگاهي به رساله بندازيد . اون حضرات براي هر مسئله ديني اونقدر تبصره و ماده و قانون وضع كردند كه متحير مي مانيد .

دوست من ، مطالبی که در این تالار گفته میشه جنبه نظری داره ،
دوستان یا بر اساس احادیث و منابع طرح موضوع می کنند ، و یا سوالی رو جهت رفع شبهه مطرح می کنند ،
برای پاسخ دادن به تاپیک ها از دو روش می تونی استفاده کنی ، 1- نقلی 2 - عقلی
اگه نقلی باشه حتما باید منبع رو ذکر کنی ، و اگه عقلی باشه باید دقت کنی تا به کسی توهین نکنی ،
مطالبی که تا الان گذاشته شده جنبه نقلی داشته و احادیث و منابع اون هم ذکر شده ،
بنابراین این روش نظر دادن شما ، جنبه توهین پیدا می کنه ،
لطفا دقت کنید ...

.MosTaFa.

کاربر ممتاز
بله هر چيزي بايد قانون داشته باشه ولي نه اينكه ديگه اينهمه ملانقطه اي بخوايم رفتار كنيم .

من نگفتم شما خداشناس هستيد يا نيستيد . اينو خودتون ميدونيد . من گفتم اون خداشناسي يا عبادتي كه با بودن يا نبودن يك تكه مهر بخواد خدشه دار بشه از نظر من مردوده .

حالا اگه شما اينقدر به اون مهر اهميت ميديد كه بودنش رو لازم ميدونيد ( كه لابد مرجع تقليدتون اينطور گفته :surprised: ) به خودتون مربوطه .

1-کجاش این همه ملا نقطه ایه؟؟ گفته به فلان چیزا می تونی سجده کنی و بس
2-امامای شیعه و بزرگان سنی این احادیث رو تفسیر کردن و مراجع فقط اون ها رو گسترش می دن، اینکه نون می خورن باهاش یا نه ربطی به اصل موضوع نداره
3-اون ها وضع نکردن، اماما و پیامبر وضع کردن
4- شما دقیقا کسانی که تو این موضوع مثل شما فکر نمی کنن رو خدانشناس خطاب کردی
5-بله بنده به مهر اهمیت می دم
6-مرجع تقلید من هم همینو می گه
7- مطمئنا به خودم مربوطه

Comet1986

عضو جدید
کاربر ممتاز

سلام،
اول اینکه، این بحث سجده، شامل سجده در نماز میشه و در غیر از اون رو (مثلاً در زمان سجده واجب و...) چنین شرایطی نیست. گرچه اگر اون هم بر خاک باشه باز بهتره.
دوم، نیایش میان مخلوق و خالق یعنی صحبت میان عاشق و معشوق. شما می تونید برای معشوق خودتون یک شاخه گل پلاسیده درب و داغون ببرید اما تمام سعی خودتون رو می کنید تا شکیل ترین و بهترین دسته گل رو انتخاب کنید تا او از شما راضی باشد. حال، بحث مهر و سجده بر سر این است که خداوند با کدامین شکل خرسند می شود نه آنکه ما با کدامین شکل راحت تریم. رضایت خدا رو از کجا می توانیم بفهمیم؟ از روایات پیامبر و ائمه. اینکه بیاییم بر همه چیز یک خط بطلان بکشیم به دلیل شک ما به خلایق، روش صحیحی نیست اگر واقعاً خواهان رضای معبود باشیم.
سوم، سجده بر خاک (یا مهر) معانی دارد و خالی از مفهوم نیست. هنگامیکه انسان سر از سجده و خاک بر می آورد، او را به یاد این می آورد که انسان از خاک است. هنگامی که سر به سجده می گذارد، به او متذکر می شود که نهایت انسان نیز خاک خواهد بود.
چهارم، هنگامیکه انسان در حال سجده است، طبق فرموده پیامبر، نزدیک ترین حال را به خدا خود دارد. پس آیا به نظر شما شایسته نیست که انسان خود و لباسش پاکیزه باشد و پیشانی و سر خود را بر روی یکی از پاکیزه ترین و والاترین مواد در این عالم قرار دهد تا در برابر پروردگار خویش نیکو قرار گیرد؟ می گویم پاکیزه ترین زیرا خاک از معدود مطهرات است و می گویم والا چرا که خداوند اشرف مخلوقاتش را از این ماده خلق کرده است.
:gol::gol::gol:

Comet1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوست من ، مطالبی که در این تالار گفته میشه جنبه نظری داره ،
دوستان یا بر اساس احادیث و منابع طرح موضوع می کنند ، و یا سوالی رو جهت رفع شبهه مطرح می کنند ،
برای پاسخ دادن به تاپیک ها از دو روش می تونی استفاده کنی ، 1- نقلی 2 - عقلی
اگه نقلی باشه حتما باید منبع رو ذکر کنی ، و اگه عقلی باشه باید دقت کنی تا به کسی توهین نکنی ،
مطالبی که تا الان گذاشته شده جنبه نقلی داشته و احادیث و منابع اون هم ذکر شده ،
بنابراین این روش نظر دادن شما ، جنبه توهین پیدا می کنه ،
لطفا دقت کنید ...

سلام آقاسید
مرسی از حضورتان که همیشه برایم قوت قلب و اطمینان است.:gol:
از شما همیشه درس گرفتم....

زيگفريد

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام آقا
با عرض ارادت..

حرف هاي شما رو خيلي قبل پيش روشنفكرهاهم زدن و جوابشونو هم گرفتن.
فقط همينو ميگم كه...
اون چيز هايي كه تو احاديث اومده علت داره و عقل هم بهش حكم ميكنه

دانشمند هاي هسته اي به اين رسيدن كه آدم ها پر از امواج الكتريكي مزاحم هستن
بهترين جا براي تخليه اين نويز ها ( NOISE) پيشاني آدم، اون هم بر روي خاك است! ;););):gol:

اين دانشمنداني كه ميفرمائيد به اين نتيجه رسيدند كجا هستند و كي به همچين نتيجه اي رسيدند ؟؟ :eek:

مطمئنم اگه در دستورات مذهبي حكم شده بود كه بجاي پيشاني بهتره كه گونه ها ي صورت روي خاك گذاشته بشه اين دانشمندان هسته اي شما هم به اين كشف مي رسيدند كه بهترين جا براي تخليه نويزها :eek: گونه ها هستند :surprised: ;)

فدايي رهبر

عضو جدید
الاعمال بنیات.
هر طريقت بي شريعت باطل است

فدايي رهبر

عضو جدید

آنكس كه گفته است سجده كن ........او نيز گفته است كه بر چه سجده كنيد
هر طريقت بي شريعت باطل است

tebyan

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
وهابیت شیعه را به پرستش مهر متهم می کند.
شیعه برای مهر موضوعیتی قائل نیست.
سجده کردن بر چیزی غیر از سجده کردن برای آن چیز است.
شیعه در نماز پیشانی خود را بر مهر می نهد اما فقط برای خدا سجده می کند. سجده او بر مهر است، نه برای مهر.
حرف شما درسته
اما میشه گفت یه عده از حدود خارج میشن
به نظر می رسه مشکل از همین قسمت به وجود میاد
یکی بوسیدن مهر
که از اصلی ترین دلایله
یا تاکید بر خاک یه منطقه(به طور مثال بین شیعیان خاک کربلا)
ولی به نظر من بوسیدن مهر می تونه اصلی ترین دلیل این موضوع باشه

Comet1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
حرف شما درسته
اما میشه گفت یه عده از حدود خارج میشن
به نظر می رسه مشکل از همین قسمت به وجود میاد
یکی بوسیدن مهر
که از اصلی ترین دلایله
یا تاکید بر خاک یه منطقه(به طور مثال بین شیعیان خاک کربلا)
ولی به نظر من بوسیدن مهر می تونه اصلی ترین دلیل این موضوع باشه

سلام
مرسی که در این گفتگو شرکت کردی و پست های من و دیگر دوستان را خواندی.:gol:

یک حدیث از امام صادق(ع): سجده بر تربت امام حسین علیه السلام، حجاب های هفتگانه را کنار می زند. (کافى، جلد ۴ و بحارالانوار، جلد ۸۲)

مراد از «حجاب‌ هفتگانه» نیز، حجاب‌های ظلمانی است. سجده بر تربت حضرت سیدالشهدا (ع) این خاصیت را دارد که در صورت وجود معرفت در شخص، حجاب‌های ظلمانی برداشته شود و شخص به کمالات انسانى دست یابد.
همچنین امام صادق (ع) در حدیث دیگری که در جلد دوم «من لایحضره الفقیه» آمده است، در مورد تربت جدش امام حسین (ع) می‌فرماید: «خاک قبر حسین (ع) شفاى هر دردى است و آن بزرگ‏ترین شفاست».

Comet1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
در حدیثی که در جلد هشتم «طبقات ابن سعد» از قول «امّ‌سلمه» همسر پیامبر آمده است: پیامبر خدا در حالی که اشک می‌ریخت، فرمود: «أتانی جبرئیل بالتربة التی یقتل علیهاالحسین، فهی التی أقلّب فی کفی». یعنی «جبرئیل این تربتی که در دست من است را آورد و گفت: حسین در آن نقطه کشته می‌شود.» و همین امر یکی دیگر از دلایل فضیلت تربت کربلا بر سایر تربت‌ها و سجده‌گاه‌هاست.

همچنین در «مجمع‌الزواید» که از کتاب‏هاى حدیثی اهل سنت است، روایتی نقل شده است که مى‏گوید: روزى امیرمؤمنان (ع) از سرزمین کربلا عبور کرد و مقدارى از خاک آن را برداشت، بویید، گریست و فرمود: «۷۰ هزار نفر از این مکان محشور و بدون حسابرسى وارد بهشت مى‏شوند».

شیخ طوسی با سند خود از «معاویة بن عمار» نقل می‌کند که امام صادق (ع) مقداری از تربت امام حسین (ع) را در کیسه‌ای به همراه داشت و به هنگام نماز، مقداری از خاک آن را روی سجاده خود می‌ریخت و بر آن سجده می‌کرد. (وسائل، باب ۱۶ از ابواب ما یصحّ علیه السجود)