چرا روزه میگیریم؟؟؟

#MaHDi#

عضو جدید
کاربر ممتاز
اگه بخوام بگم فواید روزه چیه خب مبحثش بسیار طولانیه!!
اگه واقعاً علاقه مند باشی یه سرچ تو گوگل با عنوان "فواید روزه" بزن کلی مطلب برات میاره!!

اما برای خودم میگم:
«يا ايّها الّذين آمنوا كُتب عليكم الصيام كما كتب علي الّذين من قبلكم لعلّكم تتّقون» بقره/ 183.

دیشب داشتم قرآن می خوندم با زبان روزه (کاش به اون درجه برسم که در اعمالم هم روزه دار واقعی باشم)، دلم گرفته بود از سوره‏‏ی فاتحه شروع کردم به خوندن، اما وقتی آیه‏ی 32 سوره بقره رو خوندم حال عجیبی بهم دست داد:
«قَالُواْ سُبْحَنَكَ لاَ عِلْمَ لَنَآ إِلا مَا عَلَّمْتَنَآ إِنَّكَ اءَنْتَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ» بقره/ 32.
ترجمه آيه :
فرشتگان گفتند: پروردگارا! تو پاك و منزهى ، ما چيزى جز آنچه تو به ما آموخته اى نمى دانيم ، همانا تو داناى حكيمى .

خدایا این بنده عاصی و گنهکارت همیجا می گه به عزت و جلالت قسم من هیچ علمی ندارم و فقط هرچه را تو به من آموخته ای انجام خواهم داد، تا مایه‏ی سعادتم شود!
خدایا با اینکه می دونم فایده های روزه بسیاره، اما اگه نمی دونستم هم باز امر تو را اطاعت می کردم که تو دانای توانایی.
خدایا مرا به راه راست هدایت فرما!
:gol::gol::gol:
اختیار داری عزیز ما همچین جسارتی نکردیم
اونجا هم گفتم قصد جسارت ندارم

من تو نوشته ام گفتم که مسلمان واقعی اعتقاد به روزه دارد و اگر سالم باشد تحط هر شرایطی باید بگیرد بجز شرایطی خاص مثلا مسافرت

استمناء را هم اولا برای نمونه گفتم که این دکترهای قلابی رو بشناسیم
ثانیا شما بهتر می دانید استمناء یک کار بسیار راحتی است (مثل کشیدن مثلا کراک یا شیشه در مقابل کشیدن تریاک یا قلیان) در مقابل عمل نزدیکی،
وقتی دکتری بخود اجازه می دهد که این کار را بدون عیب میبیند فرد نیز برای خود توجیه می آورد
که یکی می تواند و یکی ...... (در روز .....)

خوب انتظار داری وقتی دکتری واسه یه عملی ضرری نمیبینه چی بگه؟
با امکانات امروزیش میگه کع ضرری نداره؟
اگه نمیخوای بگیری دنبال بهانه نگرد

ولم کنید
ای بابا
:razz::razz:

لازم که نیست هر 43 تا رو بستونی

میری کتابخونه و به عاریه میگیریشون

اگه نه که میری کتاب فروشی و نگاه میکنی کدوم قسمتش بدردت میخوره همون جلد رو میخری که مطلب مورد نظر توشه.

هدفم گفتن این بود که در کتاب و سنن اندرزهای پزشکی هست و شما اگه میخواید دانش بدست بیاری یه نگاه به این کتاب بکنید در این زمینه ها

ممنون

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
منم تمام پستها رو خوندم
من خودم روزه میگیرم و دلایل کافی برای این کار دارم
ولی شما در اول مطلبتون گفتین که خدا در قران گفته وهمین کافیه !!!!!
ولی به نظر من این کافی نیست چون خود خدا در چند جای قران گفته که مطالب این کتاب رو بخونید و درش تعقل کنید
یعنی کورکورانه عمل نکنید چون همین کورکورانه عمل کردن خودش موجب انحراف میشه
چون اگه یه روزی یکی یه جایی یه کسی توی قران دست برد می تونه خیلی از انحرافات بوجود بیاره
پس در دستورات قران هم تعقل کن
البته این نظر منه
اگه حرفی دارید من گوش میدم

دوست عزیز اگر نوشته من را ببینید میبینید که حکمتهاش رو هم گفتم. کجاش گفتم کورکورانه.
گفتم اگر کسی قران رو پذیرفته باشه اگر هم علت یک حکم الهی رو ندونه باز هم انجامش میده.
من علوم تجربی و طب را قبول دارم اما اگر روزی انها به این نتیجه برسند که فلان حکم قران درست نیست اعتنایی به انها نخواهم کرد .چون علم تجربی تجربیه. خطا داره. امروز فلان دارو را تجویز میکنند فردا تو عمل معلوم میشه ای داد بیداد فلان عوارض را هم داشته کنارش میگذارند.

این دوستانی هم که به این حکم ایرادات پزشکی میگیرند 2 حالت دارد :
یا هنوز نپذیرفته اند که قران سخن پروردگار است و ان را ساخته دست بشر میدانند
یا اینکه فکر میکنند علم بشر از خداوند بیشتر است و علم بشر را بالاتر از خدا میدانند.

دومی که عقلا محال است معمولا اشکال در مورد اول است.

اما درباره تعقل موافقم . اصلا توصیه خود قران تعقل و فکر کردن است.
فبشر العباد الذین یستمعون القول و یتبعون الاحسنه

اما از شما میپرسم. اگر خداوند در قران به حکمی امر کرده باشد و شما با عقل خودتان هنوز به ان حکم نرسیده باشید چه میکنید؟ انرا انجام میدهید یا خیر؟

morteza545

عضو جدید
تا اونجایی که من میدونم روزه گرفتن در زمان پیامبر برای این واجب شد که به اقتضای اون زمان اعراب در قهتی بودند و احتیاج به ذخیره آذوغه داشتند و به دلیل پیروی های کور کورانه مسلمانان از گزشتگان خود این رسم تا امروز ادامه داره !

عجب نظر جالبی
یعنی واقعا رسم که مونده :whistle:
و ما هم کورکورانه داریم انجام میدیم !!!!!!

ممنون

:gol::gol::gol::gol:

چرا ما عادت داریم راحت تهمت بزنیم؟
این روزه گرفتن واسه چیه؟
تو که از راه نرسیده اینجوری میگی فکر نکنم روزه تاثیر مثبتی رو تو داشته باشه
من هیچ نیت سوئی ندارم
اصلا چه نیتی میتونم از این بحث داشته باشم؟
از آدماییکه فکر میکنن بیشتر میدونن با اینکه نمیدونن خوشم نمیاد
اونجوریم که فکر میکنی بیسواد نیستم
توضیح المسایلم خوندم
خودم خواستم از پایه بحث کنیم تا واسه شروع ماه مبارک یه حس قبلی و آشنایی بیشتری داشته باشیم
من از کهنگی خوشم نمیاد
دوست دارم تحلیلهای به روز رو مسائل اعتقادی داشته باشیم
یکی بگیم یکی بشنویم و یه یزایی یاد بگیریم

اگر میخواهید چیزی دستگیر همه بشه که حتما میخواهید پس به نوشته ها یک جهت بدید
تا با پراکندگی در نوشتهاتون برنخوریم

در بعضی شرایط واقعا روزه مضره از جمله همین حالا...سی روز روزی 13-14 ساعت هیچ آبی به بدنت نرسه(حالا غذا به کنار) ینی نابودیه کلیه ها...تویه ایران نحوه افطارم اشتباست بعد از 14 ساعت معده خالی یهو میان نون پنیرو آش و شله زردو چی وچی و...بعدم پلو خورشتو ازین چیزا...خب معده بدبخت حق داره هنگ کنه سالی یه ماه این بلا سرش میاد معلومه بعد از چن سال نتیجه بدی داره
اما با اینکه خودم خیلی اعتقادی بهش ندارم، با همه اینا فک میکنم علتی پشتش هست چون این تنها در اسلام نیست در بیشتر ادیان وجود داره... شاید روشه روزه و افطارمون اشتباست...روزه فقط در خوردن نیست...ما روزه سکوتم داریم برای اینکه عادت کنی کم حرف بزنی وقتی کم حرف زدی سنجیده حرف میزنی ینی فکر میکنی و خیلی ماجراهای دیگه که پشتش هست...
پس حتما اینم دلیلی داره ولی واقعا به غیر از یه سری جوابای کلیشه ای چیز دیگه ای از علت روزه نمیدونم ...

این رو هم شنیدیم که اگر روزه برای کسی ضرر داشت و دکتر بهش گفت، میتونه راحت غذاش رو بخوره

سلام عزیزم
نمیدونم چرا اینجوری فکر میکنید
شاید از عنوانی هست که انتخاب کردم
من فقط خواستم با حکمت روزه بیشتر آشنا شیم نه اینکه میخوام روزه گرفتن رو ببرم زیر سوال!!
وقتی این سم زدایی که میفرمایید واسه یکی بشه بلای جون ونتونه روزه بگیره اونوقت تکلیف چیه؟ مثلا طرف کارگره و باید روزی 10 ساعت کار کنه. تکلیفش چیه؟

من یکی عادت ندارم یه کاری رو صرفا به خاطر اینکه تو دین اومده کورکورانه انجام بدم
چرا مبهم حرف میزنید
اگه روزه منفعتهای دیگه های هم داره توضیح بدید
چرا کلی حرف میزنید؟
;);):gol:

شاید علت همون عنوان باشه

ناراحت نشی:
راستی شما عادت دارین وقتی میرید دکتر و دکتر میگه این 5 نوع قرص رو بخور بهش میگین من نمیتونم کورکورانه این قرص هارو بخورم شما باید کاملا برام توضیح بدید :w42:

دوستان نوشته بودن که توایران افطار و سحر مردم به خودشون رحم نمیکنند

حالا من بگم که این چه ربطی داره به اسلام ، در صورتی که این مسلمانها هستند که اسلام رو رعایت نمیکنند
پس از ماست که بر ماست

به خاطر خودمونه فقط همین:w12:
البته این هم خوبه
هر کسی به طریقی

خوب میر حسین جان
حالا شما نظرت رو بگو؟؟؟؟
بگو روزه ؟؟؟؟؟؟؟

:w27:

آخرین ویرایش:

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
بله بنده کتاب طب الصادق را دیده ام.

در این کتاب یکجایی از فواید توت فرنگی هم مطالب آمده.

آخه با انصاف،توت فرنگی قدمت چند صدساله داره!!!!

این کتابها اصلا قدمت تاریخی ندارند و به آنها نسبت داده اند

شما امروز هر دانشگاهی تو هرجای دنیا بری،کتاب بوعلی سینا در زمینه پزشکی را دارند،اما برو بگو من کتاب طب نوشته امام صادق(ع) را میخواهم.

ببین چی بت میگن.

من اون کتاب رو که میگید شخصا نخوانده ام.
بله متاسفانه از این جور کتابها خیلی تو بازار هست.مثلا من خودم یکبار کتاب تعبیر خوابی دیدم که ادعا شده بود از دانیال نبی و امام صادق است. اما توی اون کتاب تعبیر خوابی را دیدم که گفته بود اگر در خواب دیدید کالباس میخورید تعبیرش میشود...:D
اما ان احادیثی که گفتم در کتابهای مختلف احادیث به طور پراکنده امده.من هم کتاب طب نوشته امام صادق ندیده ام اما دانش طب از قدیم در حوزه های دینی تدریس میشده مثل هیات و ریاضیات و اساس درسهای حوزه هم بر مبنای قران و سنت است. منظورم این است که این چیزی نیست که مال سالهای اخیر باشد و واقعا قدمت دارد.

یک نکته ای هم هست . شاید ان حدیثی که میگویید از لفظ توت فرنگی استفاده کرده برای یک کلمه سعی کرده ترجمه امروزی بیاورد. مثلا شاید در حدیث امده توت قرمز رنگ و مترجم خودش استنتاج کرده توت فرنگی. البته من بالشخصه تاریخچه توت فرنگی را نمیدانم.توت فرنگی اولین بار کجا کشف شده؟شما بگو ما هم بدانیم:smile:

#MaHDi#

عضو جدید
کاربر ممتاز
اگر میخواهید چیزی دستگیر همه بشه که حتما میخواهید پس به نوشته ها یک جهت بدید
تا با پراکندگی در نوشتهاتون برنخوریم

شاید علت همون عنوان باشه

ناراحت نشی:
راستی شما عادت دارین وقتی میرید دکتر و دکتر میگه این 5 نوع قرص رو بخور بهش میگین من نمیتونم کورکورانه این قرص هارو بخورم شما باید کاملا برام توضیح بدید :w42:

خوب میر حسین جان
حالا شما نظرت رو بگو؟؟؟؟
بگو روزه ؟؟؟؟؟؟؟

:w27:
متاسفانه دوستان براساس اسم افراد نظر میدن تا موضوع تاپیک
بعضیا با نظرات بی ربطشون خستم کردند
ولش کن
قسمت شد میگیریم نشد ...
ممنون

ddahmadss

عضو جدید
کاربر ممتاز
متاسفانه دوستان براساس اسم افراد نظر میدن تا موضوع تاپیک
بعضیا با نظرات بی ربطشون خستم کردند
ولش کن
قسمت شد میگیریم نشد ...
ممنون

برادر اگه میدونی گرسنگی چیره میشه بهت اگه میبینی توان نداری بهت واجب نیست روزه.
لازم نیست کارگر 20 ساعت کار باشی. گرچه کارگری که 20 ساعت کار سخت میکنه میتونه 12 ساعت گشنگی و تشنگی هم بکشه اما اگه بر اساس همین زحمت گرسنگی بهش چیره بشه بازم الزامی تو کار نیست. روزه برا کسی مفیده که میتونه روزه بگیره نه کسی که نمیتونه.

بی ربطه اما جا داره یادی کنیم از روزه کله گنجشکی:D

#MaHDi#

عضو جدید
کاربر ممتاز
برادر اگه میدونی گرسنگی چیره میشه بهت اگه میبینی توان نداری بهت واجب نیست روزه.
لازم نیست کارگر 20 ساعت کار باشی. گرچه کارگری که 20 ساعت کار سخت میکنه میتونه 12 ساعت گشنگی و تشنگی هم بکشه اما اگه بر اساس همین زحمت گرسنگی بهش چیره بشه بازم الزامی تو کار نیست. روزه برا کسی مفیده که میتونه روزه بگیره نه کسی که نمیتونه.

بی ربطه اما جا داره یادی کنیم از روزه کله گنجشکی:D

ممنون
دست گلت درد نکنه

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
:w23: :w30:
اولا که ببخشید نه؛ شما معنی نام کاربریتان گنجشک است عکس یک عقاب را گذاشته اید آوتار :w21: :w45:
دو بابا مسیحی که از روزه و فستینگ تعریف می کنند به خاطر اینه که در سال تنها ده روز تنها گوشت قرمز نمی خورند آب و مایعات دیگر به اضافه گوشت ماهی و مرغ مصرف می کنند بنابراین روزه اسلامی با روزه مسیحی بسیار فرق می کند :w02:
پس نمی توانید از منابع مسیحی برای روزه اسلامی مثال بزنید :w00:

اولاً که، sparrow لقب یه موشک نیمه هدایت شونده هوا به هواست. پس، فلفل نبین چه ریزه!

دوم،

intr.v., fast·ed, fast·ing, fasts.
To abstain from food
To eat very little or abstain from certain foods, especially as a religious discipline

What is fasting?
Unger's Bible Dictionary explains that the word fast in the Bible is from the Hebrew word sum, meaning "to cover" the mouth, or from the Greek word nesteuo, meaning "to abstain." For spiritual purposes, it means to go without eating and drinking (Esther 4:16).
The Day of Atonement—also called "the Fast" (Acts 27:9)—is the only fast day commanded by God (Leviticus 23:27), though other national fast days are mentioned in the Bible. Also, personal fasts are clearly expected of Christ's disciples (Matthew 9:14-15).

پس، معنای روزه در مسیحیت دقیقاً این چیزی که شما گفتید نیست. فکر کنم، این نوعی که شما گفتید مربوط به پروتستان ها میشه.

سوم، اگر من منابع فارسی میذاشتم، دقیقاً برعکس همین حرف رو می زدید، که تو رفتی از منابعی که روزه رو قبول دارن دلیل آوردی. این هم از سایت های فارسی:

روزه ، درمان بيماري هاي روح و جسم

کتاب اهميت پزشكي روزه در سلامت انسان انتشارات امیرکبیر
فلسفه، آثار و فواید روزه

تاثیر روزه بر کاهش و افزایش وزن

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
تو این منابعی که گفتی نخوردن آب برای 15-16 ساعت هم توصیه شده؟؟؟
منبع را گذاشتید فکر کردی کسی نمیره بخونه.

نوشیدن یک لیوان آب در هر دو ساعت در طول روز،یک امر اثبات شده است و ننوشیدن آن جز آسیب رساندن به کلیه،کار دیگری انجام نمیدهد.

منظور از دستورات غذایی اسلام چیه من واقعا توش مانده ام.
اگه منظورتان این کتاب هایی است که در عرض 200 سال گذشته نوشته شده و به اسلام 1400 سال پیش نسبت داده شده،که بحث دیگری است.

تو آن قحطی عربستان در 1400 سال پیش،یک هزارم مواد غذایی امروز بوده که میگویید دستورات غذایی اسلام.

نکنه خوردن انواع ویتامین ها هم در اسلام توصیه شده.
مثلا پرتقال و سبزی و ........................................

دستورات اسلام در جای خودش محترم،ولی خواهشا آن زمان را با الان مقایسه نکنید و دستورات را کامل فرض نکنید.

در ضمن خوردن نمک خالی پیش از غذا نه تنها توصیه نشده،بلکه چنان فشارتان را بالا میبرد که قبل از غذا به ملکوت اعلا میروید.

1- بعضی از صحبت های شما، نشان از بی اطلاعی کامل شما از احکام روزه می باشد. من چند مورد مرتبط رو اینجا میارم:
س: بنده در شهر مهران که دارای آب و هوای خیلی گرمی است زندگی مینمایم از آنجایی که روزه در تابستان در اینجاخیلی سخت و طاقت فرساست و انسان را از فعالیت های روزمره باز میدارد بطوری که واقعا باید همیشه در منزل ماند و آن هم در حالت درازکش و خوابیده بود آیا میشود روزه را در یکی از ماه های دیگر بجا آورد یا اینکه یک روز در میان روزه گرفت ؟ اگر راه حل دیگری هم دارد لطفا مرا راهنمایی نمایید .
ج: مردم معمولاً در فصل تابستان نیز روزه میگریند و به کارهای زندگی (البته بصورت سبک تر) ادامه می دهند ولی چنانچه بعضی افراد ضعیف باشند و طاقت روزه پی در پی نداشته باشند می توانند یک در میان روزه بگیرند و در زمستان بقیه را قضا کنند.

س: آيا توصيه پزشك و پرستار مبنى بر ضرر داشتن روزه و يا حركت اعضا و استعمال آب براى وضو و نماز به بيمار از نظر شرعى مجوّز محسوب مى شود؟
ج: چنانچه در مخالفت دستور او خوف ضرر باشد مجوّز شرعى دارد.

س: بنده جواني هستم 21 ساله كه از لحاظ بدني لاغر اندام هستم و دانشجوي كامپيوتر ميباشم در ماه مبارك بنده به گونه اي ضعيف مي شوم كه توانايي هيچ گونه كاري را ندارم . وزن من 54 كيلو است و به نظر خودم اگر روزه بگيرم از لحاظ بدني ضعيف ميشوم و بر روي درسم تاثير بدي مي گذارد (درس من آبرو و آينده من را رقم ميزند) از شما درخواست ميكنم كه با توجه به مشكلاتم مرا در اين مهم راهنمايي فرماييد.
ج: اگر با اين حال روزه گرفتن موجب بيماري و يا مشكلات جسماني خواهد بود روزه بر شما واجب نيست و اگر تا سال آينده نيز همين وضع ادامه يابد قضا هم لازم نمي باشد و براي هر روز يك فقير را بايد سير كنيد.

می بینید که وجوب روزه تا زمانی هست که برای فرد ترس از ضرر (حتی گفته نشده ضرر) به وجود بیاد، البته ترس منطقی نه ترس بچگانه و صرفاً برای فرار از روزه.

2-
While the body can survive without food for about five weeks, the body cannot survive without water for longer than three days." An average adult male can survive for 30 to 40 days without food(منبع)
شما 3 روز بدون خوردن آب زنده خواهید ماند یعنی 72 ساعت. حالا در ماه رمضان، فرد قبل از اذان سحری می خورد یعنی حداقل تا ساعت 10 یا 11 احساس گرسنگی یا تشنگی نمی کند (بحث کارگرها فرق می کند) با این حساب تا زمان اذان مغرب 10 ساعت را بدون آب می گذراند. پس، قطعاً فرد از بی آبی نخواهد مرد!
ضمن اینکه، طبق احکام اسلام:
مساله 1343 توضیح المسائل آقای مکارم: اگر روزه دار به قدری تشنه شود که طاقت تحمل آن را ندارد و یا ترس بیماری و تلف داشته باشد، می تواند به اندازه ضرورت آب بنوشد.

مساله 1344 توضیح المسائل آقای مکارم: انسان نمی تواند به خاطر ضعف روزه را بخورد، ولی اگر به قدری ضعف پیدا کند که تحمل آن بسیار مشکل شود، می تواند روزه را بخورد و همچنین اگر خوف بیماری داشته باشد.

3- خوردن کمی نمک قبل از غذا گفته شده نه یه کیسه نمک! حالا اگر تعریف شما از کمی، یه کیسه هست، تقصیر اسلام نیست. خوردن کمی نمک قبل از غذا باعث ترشح اسید معده می شود و معده را برای هضم غذا آماده می کند. منظور از قبل از غذا هم دقیقاً قبل از صرف غذا، وقتی سر سفره نشسته اید می باشد نه دو ساعت قبلش. در ضمن، حتی اگر فرد دچار بیماری فشار خون باشد، با خوردن کمی نمک، نخواهد مرد!

4- هیچ پزشکی به شما نمی گه که فلان دارو رو که برای شما تجویز کرده، از چه ترکیباتی درست شده، هر ترکیبی چه کاری انجام میده، برای کدوم قسمت از بیماری شماست. میگه فلان دارو رو مصرف کنید، خوب میشید. در اسلام هم توصیه شده که سبزی با غذا مصرف شود دیگه نیومده بگه که فلان سبزی آهن داره، فلان سبزی برای این مناسب هست و ... . یا ویتامین، اعرابی 1400 سال پیش رو بی خیال، فکر می کنید به ایرانی مسلمان 1000 سال پیش گفته میشد میوه ویتامین داره، چه عکس العملی از خودش نشون میداد؟ دستورات اسلام، دستورات کلی برای عامه مردم هست نه صرفاً قشر تحصیل کرده. اون چیزی که شما از توصیه توی ذهنتون هست، بسیار خاص و مربوط به قشر خاصی است.

آخرین ویرایش:

*Essi*

اخراجی موقت
1- بعضی از صحبت های شما، نشان از بی اطلاعی کامل شما از احکام روزه می باشد.

من که اول هم گفتم.
اعتقادات هرکسی از نظر خودش بسیار منطقی به نظر میاد.
بسته به باورهاش و آموزش هایی که در زندگی دیده هم از طریق جامعه و هم خودش.

پس شما هم موفق باشید در روزه گرفتن و به هرچه میخواهید برسید به یاری خدایتان.:gol:

Dr_King

عضو جدید
با سلام
بحث رو از اول دنبال کردم....
دوست خوبمون Sparrow هم حرفهای خوبی زد

فواید زیادی که روزه گرفتن داره ....مثلا :
"روزه فريضه اي است كه مسلمانان را از غرقه شدن در ماديگرايي و حرص و آز براي لذتهاي مادي و مسابقه براي مصرف و تن پروري ميرهاند و به او مي اموزد كه به فكر ديگران باشد و بر خواهشهاي جسماني خويش مسلط گردد و به مصرف به مقدار نياز قناعت ورزد و از اصراف و تبذير بپرهيزد. روزه به مسلمانان مي آموزد كه با كم هم ميتوان زيست و حرص و طمع فقط غرق شدن در ماديات و انحراف از معنويات است و براي زيستن لازم نيست كه با همه وجود تن و لذتهاي آن پرداخت. "

قانع از ديگران بي نياز است و تن به ذلت و خواري نميدهد

"آري مسلمان را به زيستن با مصرف كم آشنا ميسازد و براستي نيز ملت مسلمان ما ميتواند با الهام از فريضه ثمر بخش روزه سطح مصرف را پايين آورد و با قناعت به آنچه دارد از وابستگيهاي اقتصادي به کشورهای دیگر نجات يابد.مسلمانان صدر اسلام با همين روحيه از همه چيز خود در راه خدا مي گذشتند و حتي در ميدانهاي جنگ به چند دانه خرما قناعت ميكردند و با تكيه بر معنويت و صفات انساني خويش پيروزي مي آفريدند "

امام صادق (ع) مي‌فرمايد: به راستي خداوند روزه را واجب كرده تا به وسيله او بين اغنيا و فقرا مساوات و برابري وجود آيد و اين براي آن است كه ثروتمنداني كه هرگز درد گرسنگي را احساس نكرده‌اند، به فقرا ترحم كنند. زيرا اغنيا هرگاه (خوردن و آشاميدني) اراده كردند (و هوس هر نوع مأكولات و مشروبات كردند) برايشان ميسر است. پس خداوند تبارك و تعالي (روزه را واجب كرد) كه بين بندگانش از فقير و غني، برابري به وجود آورد و اينكه سرمايه‌داران مسلمان درد گرسنگي را لمس كنند تا بر ضعفاء رقّت آورند و بر گرسنگان عالم ترحم كنند.

emajid16

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوست عزیز اگر نوشته من را ببینید میبینید که حکمتهاش رو هم گفتم. کجاش گفتم کورکورانه.
گفتم اگر کسی قران رو پذیرفته باشه اگر هم علت یک حکم الهی رو ندونه باز هم انجامش میده.
من علوم تجربی و طب را قبول دارم اما اگر روزی انها به این نتیجه برسند که فلان حکم قران درست نیست اعتنایی به انها نخواهم کرد .چون علم تجربی تجربیه. خطا داره. امروز فلان دارو را تجویز میکنند فردا تو عمل معلوم میشه ای داد بیداد فلان عوارض را هم داشته کنارش میگذارند.

این دوستانی هم که به این حکم ایرادات پزشکی میگیرند 2 حالت دارد :
یا هنوز نپذیرفته اند که قران سخن پروردگار است و ان را ساخته دست بشر میدانند
یا اینکه فکر میکنند علم بشر از خداوند بیشتر است و علم بشر را بالاتر از خدا میدانند.

دومی که عقلا محال است معمولا اشکال در مورد اول است.

اما درباره تعقل موافقم . اصلا توصیه خود قران تعقل و فکر کردن است.
فبشر العباد الذین یستمعون القول و یتبعون الاحسنه

اما از شما میپرسم. اگر خداوند در قران به حکمی امر کرده باشد و شما با عقل خودتان هنوز به ان حکم نرسیده باشید چه میکنید؟ انرا انجام میدهید یا خیر؟

دوست عزیز نظر من با شما تقریبا" یکی است ولی نکته ای که دراین بین وجود داره اینه که من فکر میکنم دستورات قرآن بقدری روشن و عقلانی است که هیچ عقل سلیمی قادر به کتمان اون نیست
من هم برای خودم جزئی عقلی قائلم و با همین عقل ناقص هم میشه فهمید که تمام قوانین و دستورات قران علمی و درست هستن
مثلش هم مثل اینه که به هر ادمی بگی یک شی که توی هوا ولش میکنی ایا اون شی به طرف زمین میره یا زمین به طرف اون شی کشیده میشه کدوم ادم عاقلی میگه زمین به طرف اون شی میره
دستورات قران هم به همین روشنیه

Ariyayi @rchitect

عضو جدید
ولم کنید
ای بابا
:razz::razz:

مگه ما گرفتیمت که ولت کنیم. را:w34:
کارگرا هم خداشون بزرگه .حضرت علی بنده نبود که با اون گرما تو نخلستون کار میکرد اگه قرار بود تو خونه بخوابیم اسپیلت م روشن باشه فکر نکم اون روزه باشه

Dr_King

عضو جدید
این هم بخشی از سخنان استاد مطهری در مورد روزه

اساسا برنامه ماه مبارک رمضان برنامه انسان سازی است، یعنی برنامه این است که انسانهای معیوب در این ماه خود را تبدیل به انسانهای سالم، و انسانهای سالم خود را تبدیل به انسانهای کامل کنند. برنامه ماه مبارک رمضان برنامه تزکیه نفس است، برنامه اصلاح معایب و رفع نواقص است، برنامه تسلط عقل و ایمان و اراده، بر شهوات نفسانی است، برنامه دعاست، برنامه پرستش حق است، برنامه پرواز به سوی خداست، برنامه ترقی دادن روح است، برنامه رقاء دادن روح است. اگر بنا باشد که ماه مبارک بیاید و انسان سی روز گرسنگی و تشنگی و بی خوابی بکشد و مثلا شبها تا دیروقت بیدار باشد و به این مجلس و آن مجلس برود و بعد هم عید فطر بیاید، و با روز آخر شعبان یک ذره هم فرق نکرده باشد، چنین روزه ای برای انسان اثر ندارد. اسلام که نمی خواهد همینطور مردم دهانشان را ببندند. دهانشان را ببندند یا نبندند، برای اسلام فرق نمی کند.

نه، با روزه گرفتن قرار است که انسانها اصلاح شوند. چرا در روایات ما آمده است که بسیاری از روزه داران هستند که حظ و بهره آنها از روزه، جز گرسنگی چیزی نیست؟ بستن دهان از غذای حلال برای این است که انسان همراه آن سی روز تمرین کند که زبان خود را از گفتار حرام ببندد، غیبت نکند، دروغ نگوید، فحش ندهد.

fahimeh.m

عضو جدید
سلام بر همگی
چه بحث جالبی!!!
من هیچ نظری نمیدم فقط یادتون باشه کارایی که انسانهای به اصطلاح مسلمان انجام میدن رو دال بر اسلام و قرآن ندونید؛اگه مسلمانها سالم ترین تو جهان نیستن دلیلش بر غلط بودن اصل روزه نیست؛خدا هیچ فریضه ای رو بی حکمت نذاشته،روزه باعث میشه آدما دست از شکم پرستی بردارن و حس انسانهایی که یا یتمیمن یا بدبختن یا به هردلیلی چیزی برای خوردن ندارن رو درک کنیم و به فکرشون باشیم؛برای چند لحظه هم که شده به جای اینکه به فکر این باشیم که الان چی بخوریم یا ناهار چی درست کنیم یا دسر فلان وعده رو چجوری تنوع بدیم یا.... یه کم به خدا فکر کنیم؛میگن ذهن و شکم رابطه عکس داره؛هرکدوم پره اون یکی خالیه؛و وقتی آدم یه مدت اندک چیزی نخوره یه کم میتونه فکر کنه؛چشم باز کنه و حقایق رو ببینه و.....
البته باید بگم اینکه این چند جمله قطره ای از دریای فواید روزه بود و اینکه همش در حد حرف بود؛اونی که مهمه سعادت روزه گرفتنه که امیدوارم ما ازون دسته ای باشیم که خدا به هممون عنایت کنه...

#MaHDi#

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام بر همگی
چه بحث جالبی!!!
من هیچ نظری نمیدم فقط یادتون باشه کارایی که انسانهای به اصطلاح مسلمان انجام میدن رو دال بر اسلام و قرآن ندونید؛اگه مسلمانها سالم ترین تو جهان نیستن دلیلش بر غلط بودن اصل روزه نیست؛خدا هیچ فریضه ای رو بی حکمت نذاشته،روزه باعث میشه آدما دست از شکم پرستی بردارن و حس انسانهایی که یا یتمیمن یا بدبختن یا به هردلیلی چیزی برای خوردن ندارن رو درک کنیم و به فکرشون باشیم؛برای چند لحظه هم که شده به جای اینکه به فکر این باشیم که الان چی بخوریم یا ناهار چی درست کنیم یا دسر فلان وعده رو چجوری تنوع بدیم یا.... یه کم به خدا فکر کنیم؛میگن ذهن و شکم رابطه عکس داره؛هرکدوم پره اون یکی خالیه؛و وقتی آدم یه مدت اندک چیزی نخوره یه کم میتونه فکر کنه؛چشم باز کنه و حقایق رو ببینه و.....
البته باید بگم اینکه این چند جمله قطره ای از دریای فواید روزه بود و اینکه همش در حد حرف بود؛اونی که مهمه سعادت روزه گرفتنه که امیدوارم ما ازون دسته ای باشیم که خدا به هممون عنایت کنه...

ممنون دوست عزیز;)

E_sadr

عضو جدید
من خودم روزه نمیگیرم چون اعتقاد ندارم
اما از هر کدوم از دوستامم که روزه میگیرن میپرسم چرا؟
میگن واسه اینکه لاغر شیم :gol:

سلام با تشکر از پست خوب میرحسین

بنده نه اهل این هستم که سحری زیاد بخورم و نه اهل افطار زیاد خوردن!

بنده پارسال بعد ماه رمضون 2 یا 3 کیلو اضافه وزن داشتم و در کل از لحاظ تغذیه بعد ماه شرایطم از لحاظ جسمانی بهتر شد.

برای پرسیدن دلایل روشن ازلحاظ عقلی ، پزشکی و یا حتی فلسفه ی این کار نباید از هر فردی پرسید. چون خیلی از ما مسلمونا فقط نام و اسم مسلمونی رو یدک می کشیم.
برای روشن شدن وشفافیت پاسخ، باید از فردی پرسید که علاوه بر تحصیلات حوزوی تحصیلات دانشگاهی داشته باشه و در کل با دانشجویان و دانشگاهیان ارتباطی فعال! که از این افراد کم در جامعه مان نداریم ولی بخاطر بعضی مسائل، اغلب این افراد رسانه ای نیستند.

البته بعضی پاسخ های دوستان روشن و مستدل است و به دل می نشیند ولی باز هم باید بدانیم!، تا در این مسئله به باوری حقیقی برسیم:)

مخی گیان

عضو جدید
کاربر ممتاز
روزه داري

روزه داري

خیلی قضیه جالب شده . زمونه عجیبی شده . الان من به هرکی میگم روزه میگیرم مسخرم میکنه . کلا ملت جالبی داریم
نه به 9 10 سال پیش که روزه نگرفتن عناد با خدا بود پیش همین مردم نه به الان که آدمو مسخره میکنن

شهریاری 2

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن
کاربر ممتاز
خیلی قضیه جالب شده . زمونه عجیبی شده . الان من به هرکی میگم روزه میگیرم مسخرم میکنه . کلا ملت جالبی داریم
نه به 9 10 سال پیش که روزه نگرفتن عناد با خدا بود پیش همین مردم نه به الان که آدمو مسخره میکنن

کم کم داره یاران امام زمان(عج) گلچین میشه.
صبر کن ببین همینا میرن تو جبهه کفر با حق میجنگن.

جالبه خدا توی قرآن میفرمایند همین رفتارو کفار و مشرکین با مسلمانان زمان پیغمبر میکردند.

این ایه 183 سوره بقره رو بزن تو دهنشون بگو نمیخاید روزه بگیرید لااقل قرآن رو مسخره نکنین:

اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد روزه بر شما مقرر شده است همان گونه كه بر كسانى كه پيش از شما [بودند] مقرر شده بود باشد كه پرهيزگارى كنيد (۱۸۳)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ﴿۱۸۳﴾

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز

مردم رو بیخیال. البته امر به معروف و نهی از منکر باید باشه که بلاها دامنگیر خودت هم نشه و همچنین بهرحال همه انسانیم و در مقابل هم مسئولیت داریم. درنهایت تصمیم با خودشون. (الان اگه بعضیا نیان بگن این خشکه مقدسی و خودت رو بالا دونستنه!!!).

SHM.IT

عضو جدید
کاربر ممتاز
واقعا چرا اینقدر نسبت به روزه گرفتن مردم بی اعتقاد شدن!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

مخی گیان

عضو جدید
کاربر ممتاز
واقعا چرا اینقدر نسبت به روزه گرفتن مردم بی اعتقاد شدن!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

من خیلی چیزها تو مغزم هست ولی نمیتونم بیان کنم کلا مردم یه جوری شدند که هیچ چیز براشون مهم نیست هر چه هم جلوتر میریم مردم بی اعتقادتر میشن به نظرم مردم چندین سال پیش بسیار معتقدتر بودن به نسبت به مردم این زمان

شهریاری 2

کاربر ممتاز
من خیلی چیزها تو مغزم هست ولی نمیتونم بیان کنم کلا مردم یه جوری شدند که هیچ چیز براشون مهم نیست هر چه هم جلوتر میریم مردم بی اعتقادتر میشن به نظرم مردم چندین سال پیش بسیار معتقدتر بودن به نسبت به مردم این زمان

بنظرم دفاع کردن از دین و مسائل دینی در جامعه و بین مردم یا نیست یا خیلی کم هست. ولی در مقابل مسخره کردن دین خیلی زیاد شده.
اگه مثلا وقتی حرف از روزه گرفتن میاد ، یکی مسخره میکنه، باید گفت واقعا که! یعنی چی؟! آدم باید روزه بگیره.

اگه از دین و مسائل دینی دفاع بشه بنظرم ابهتش حفظ میشه

secret11

عضو جدید
واقعا دقیقا برای من هم چنین اتفاقی افتاده نمیدونم چرا از کسانی دیگه هم شنیدم که مورد تمسخر قرار گرفتند شاید دلیلش اینه ما به عقاید اونا احترام نمیذارم

Arezoya

عضو جدید
کاربر ممتاز
اولا مگه قراره به هرکی که باهاش ارتباط دارین بگین که روزه میگیرین؟!..........به فرض من هر روز نماز می خونم و هر روز میرم سر کار.لازمه به همکارام توضیح بدم که من نمازم و خوندم اومدم؟!.............نه!:smile:
دوما شما که به خاطر خدا روزه میگیری به تایید یا عدم تایید بنده خدا نیازی داری؟!...............به هیچ وجه!..... اصن فک کنین بگن ای مردم 2 سال باید روزه بگیرین، 2 سال روزه نگیرین و به همین ترتیب الی آخر، وقتی شما برای خدا روزه میگیری دیگه برات مهم نمیشه که قانون چی میگه، مردم چی میگن، همسایه ها و دوستان چه فکری راجع به شما می کنن.درسته؟....ته دلتون که دوس دارین با همه سختیاش روزه بگیرین دیگه بقیه چیزا و بقیه حرفا و بقیه کارا برای شما تو یه گروه و دسته دیگه قرار میگیره.
دوست خوبم به نظرم لبخند زدن در مقابل اشخاصی که نه مثل شما هستن و نه مثل شما رفتار میکنن یه مهارته.اصلا درست نیس که از اینجور آدما دلخور بشین و خودتون رو ناراحت کنین.چرا؟چون در وهله اول به ذهن خودتون آسیب میرسونین.خودتون عذاب میکشین...............:smile:............امیدوارم تونسته باشم منظورمو برسونم.....موفق باشین;)

آخرین ویرایش:

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
اولا مگه قراره به هرکی که باهاش ارتباط دارین بگین که روزه میگیرین؟!..........به فرض من هر روز نماز می خونم و هر روز میرم سر کار.لازمه به همکارام توضیح بدم که من نمازم و خوندم اومدم؟!.............نه!:smile:
دوما شما که به خاطر خدا روزه میگیری به تایید یا عدم تایید بنده خدا نیازی داری؟!...............به هیچ وجه!..... اصن فک کنین بگن ای مردم 2 سال باید روزه بگیرین، 2 سال روزه نگیرین و به همین ترتیب الی آخر، وقتی شما برای خدا روزه میگیری دیگه برات مهم نمیشه که قانون چی میگه، مردم چی میگن، همسایه ها و دوستان چه فکری راجع به شما می کنن.درسته؟....ته دلتون که دوس دارین با همه سختیاش روزه بگیرین دیگه بقیه چیزا و بقیه حرفا و بقیه کارا و برای شما تو یه گروه و دسته دیگه قرار میگیره.
دوست خوبم به نظرم لبخند زدن در مقابل اشخاصی که نه مثل شما هستن و نه مثل شما رفتار میکنن یه مهارته.اصلا درست نیس که از اینجور آدما دلخور بشین و خودتون رو ناراحت کنین.چرا؟چون در وهله اول به ذهن خودتون آسیب میرسونین.خودتون عذاب میکشین...............:smile:............امیدوارم تونسته باشم منظورمو برسونم.....موفق باشین;)

ایشون منظورش این نبوده که برای خودش ناراحته.... کلاً از وضع موجود ناراحته. شاید برای اون اشخاص ناراحته...!

شهریاری 2

کاربر ممتاز
دوما شما که به خاطر خدا روزه میگیری به تایید یا عدم تایید بنده خدا نیازی داری؟!...............به هیچ وجه!..... اصن فک کنین بگن ای مردم 2 سال باید روزه بگیرین، 2 سال روزه نگیرین و به همین ترتیب الی آخر، وقتی شما برای خدا روزه میگیری دیگه برات مهم نمیشه که قانون چی میگه، مردم چی میگن، همسایه ها و دوستان چه فکری راجع به شما می کنن.درسته؟....ته دلتون که دوس دارین با همه سختیاش روزه بگیرین دیگه بقیه چیزا و بقیه حرفا و بقیه کارا و برای شما تو یه گروه و دسته دیگه قرار میگیره.

تولی و تبری از فروع دین ماست. باید از افرادی که دین خدارو به مسخره میگیرن ناراحت شد.این وظیفه شرعی ماست دوست عزیز

Hossein_sh_s

کاربر بیش فعال
الان ناراحتی شما چیو درست میکنه؟؟
قرار نیست ناراحتی چیزیو درست کنه، ناراحتی قلبی در مورد هر مشکلی اولین قدم برای رفع اون مشکله، وگرنه وقتی من و شما از موضوعی ناراحت نباشیم که در جهت اصلاحش قدمی برنمیداریم.