garshasbi-m
عضو جدید
در آیات فوق فتح، به عنوان علت و سبب مغفرت گناه پیامبر بیان شده . خداوند مىفرماید: ما این فتح را نصیب تو کردیم تا گناهت بخشیده شود، لذا برای برخی این سؤال مطرح شده که که چه ربطى بین فتح و پیروزى بر مشرکین مکه و مغفرت گناه پیامبراست؟
آیا این که خداوند فتح و پیروزى را نصیب پیامبر اکرم کند مىتواند علت و سبب آمرزش گناه او باشد؟ این چه گناهى است که فتح و پیروزى موجب مغفرت آن است؟ پاسخ این است که نه «ذنب» در این آیه به معناى ارتکاب حرام و مخالفت با امر خداوند است و نه «مغفرت» به معناى بخشیدن عقاب از مستحق آن، مىباشد. زیرا غفران ذنب متقدم و متأخر پیامبر، به دلیل فتح مکه دانسته شده است و حال آن که، هیچ ربطى بین اعطاى پیروزى و بخشش گناهان شرعى نیست. بلکه این دو کلمه در معناى لغوى خود به کار رفته است. معناى لغوى ذنب،عبارت است از «هر کارى که داراى پیامدها و دنبالههاى ناگوار دارد» و مغفرت هم به معناى «هر چیزى پوشش نهادن» است.
دعوت پیامبر به اسلام و مبارزه با کفر و بتپرستى و اعتقادات و آداب و رسوم مشرکین، پیش از هجرت و ادامه آن پس از هجرت در جنگها وغزوهها از دیدگاه مشرکین مکه، گناه محسوب مىشد و تا وقتى مشرکین داراى قدرت بودند، رسول اکرم از عواقب و پیامدهاى ناگوار این گناهى که مشرکین براى او برمىشمردند در امان نبود. اما با فتح مکه و شکسته شدن قدرت و شوکت مشرکین و تسلط پیامبر بر آنان، این گناه پوشانده شد و آثار و عواقب آن از پیامبر اکرم مرتفع گردید.
بنابراین، فتح و پیروزى سبب و علت براى مغفرت ذنب پیامبر بود. (یعنى سبب پوشیده شدن و مرتفع شدن آثار و عواقب سوئى که از ناحیه مشرکین بر عمل پیامبر اکرم قبل و بعد از هجرت، مترتب مىشد). بنابراین، آیه فوق هیچ دلالتى بر ارتکاب گناه و مخالفت با امر مولوى خداوند، ندارد
درود برشما

دوست عزيز به اين آيات توجه كنيد
سمِ اللّهِ الرّحْمَنِ الرّحِيمِ
إِنّا فَتَحْنَا لَك فَتْحاً مّبِيناً(1)
لِّيَغْفِرَ لَك اللّهُ مَا تَقَدّمَ مِن ذَنبِك وَ مَا تَأَخّرَ وَ يُتِمّ نِعْمَتَهُ عَلَيْك وَ يهْدِيَك صِرَطاً مّستَقِيماً(2)
وَ يَنصرَك اللّهُ نَصراً عَزِيزاً(3)
شما فرموديد عواقب گناهي كه مشركين براي پيامبر ميشمردن ولي در آيه ميبينيم كه ميفرمايد الله از گناهان تو گذشت نه اينكه مشركين از گناه تو گذشتند ، حالا شما بفرماييد چه برداشتي ميشه كرد؟ آيا گناهاني كه مشركين شمردند از جانب الله هم گناه بوده يا اينكه برداشت شما اشتباه هست ؟البته آيات اوليه سوره انشراح رو هم فراموش نفرماييد
و التبه ميشه اينجور هم برداشت كرد كه چون خدا از گناهان پيامبر گذشت كرد و او رو بخشيد به همين خاطر او رو به فتح رسوند
اوقات خوشي رو براي شما آرزو دارم



پست بالا نشون میده که اونایی که با خوندن این ایه پیامبر رو گناهکار(فاقد عصمت )میدونن
فقط به ظاهر ایات توجه دارن و در مورد اون تفکر و کنکاش نمیکنن
بابت لطفتون به بنده سپاسگذارم


