مشاوره ي گياه پزشکي

gsm1

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
این مطالب درست و بجا و بیشتر جنبه پیشگیری داره.
اما بعد ازحمله آفت هرس شاخه های صدمه دیده و استفاده از خمیر زئوزران یا آنتی تارلو هم پیشنهاد میشه

باسلام
متاسفانه سم آنتی تارلو سالهاست که منسوخ شده و از اون تاسف بارتر اینه که سازمان حفظ نباتات جایگزینی برا اون معرفی نکرده!
سم زئوزران هم که به همت یکی از کارشناسان منطقه هشتگرد تهیه شده با ماده موثره کلرپیریفوس تهیه میشه که متاسفانه عملکرد کاملی ندارد ضمن اینکه جزئ ارگانو فسفره های با LD50 کم(خطرناک برای انسان و...)
بوده و بدلیل بستن کانال با چسب موجود در فرمولاسیون آن تا حدودی موثر هست.
ولی بهرحال بهترین روش برا مبارزه با این آفت که درختان گردو و سیب مناطق قزوین هشتگرد و...را به نابودی کشانده همان مبارزه فیزیکی با مفتول هست که این نیز از حوصله کشاورزان محترم خارج است.
ببخشید از طولانی شدن کلام و گاهن توصیه های گیاهپزشکی که در تخصص بنده نیست!

sahar91

عضو جدید
سلام برای من یه سوال پیش اومده ممنون میشم اگه کمکم کنین.من برای کاشت فلفل و سبزی ورمی کمپوست خریدم تا حالا از نزدیک ندیده بودم منتها بعد از خرید دیدم1 سری کرم های ریز زنده توی بسته در حال حرکت هستن .سوالم اینه که اگه تو خاکم این کود رو ترکیب کنم این کرمها ریشه ی گیاهی که میکارم رو نمیخورن؟؟

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
سلام برای من یه سوال پیش اومده ممنون میشم اگه کمکم کنین.من برای کاشت فلفل و سبزی ورمی کمپوست خریدم تا حالا از نزدیک ندیده بودم منتها بعد از خرید دیدم1 سری کرم های ریز زنده توی بسته در حال حرکت هستن .سوالم اینه که اگه تو خاکم این کود رو ترکیب کنم این کرمها ریشه ی گیاهی که میکارم رو نمیخورن؟؟

بهتر اینه که از این کرمها چندتا عکس واضخ بذارین

*محیا*

کاربر ممتاز
سلام
اگه این تصویر باشه
کرم خود ورمی کمپوسته
شما می تونید ورمی کمپوستتون رو الک کنید

sahar91

عضو جدید
نه این شکلی نیستن یه عالمه کرم ریز سفید2یا3 میلی متری و سفید هستن شاید لارو باشن!حالا چیکار کنم؟؟تو رو خدا کمکم کنین :(

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
نه این شکلی نیستن یه عالمه کرم ریز سفید2یا3 میلی متری و سفید هستن شاید لارو باشن!حالا چیکار کنم؟؟تو رو خدا کمکم کنین :(

اگه حجمش کمه از سموم معمولی داخل آب بریزین و بحالت آبیاری کمپوستو مرطوب کنین

حمید 88

کاربر ممتاز
هر چی دنبال عکسش گشتم پیدا نشد فکر کنم منظورتان یه سری کرم های ریز و چاق کله گنده باشه سفید و تا به یک سانت هم نمیرسن تیپ یه هویج کوچک رو هم دارن درسته

sahar91

عضو جدید
اینطور که معلومه وجودشون غیر عادیه من کلی پول دادم کلی کود خریدم میبرم پس میدم.به دردسر سم زدنش نمی ارزه!نه آقا حمید تپل نیستن . سفید و ریزن.

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
آقا افشین من1 سم کانفیدور دارم به نظرتون اثر میکنه؟؟بعد ازینکه سمو بزنم دوره کارنسش چقدره تا بعدش بتونم چیزی بکارم؟؟؟

اثر که میکنه ...دوره کارنس هم حدود3هفته...اما اگه امکانش باشه پس بدین بهتره.
ضمنا مصرف سم برای این مورد ارتباطی با کشت نداره چونکه شما توی خاک یا بسترکشت سمو استفاده میکنین...معمولا در رابطه باعلف کشهای پیش از کشت باید حساس شد.

sahar91

عضو جدید
ممنون از راهنماییتون.فقط من موندم شرکت به این بزرگی که این همه کود تولید میکنه چرا کوداش اینطورین!!

حمید 88

کاربر ممتاز
چون گفتید چاق نیستند من یک احتمال دیگه هم میدم که اون کرم های ریز بچه های همون کرم ایزینیا باشند که عکس بالغش رو خانم جعفری براتون گذاشت این عکس هم مربوط به خروج بچه کرم از کوکن یا تخم هست معمولا تو ورمی کمپوستی که بفروش میرسد تعدادی بچه کرم و کوکن باقی میمونه که فروشنده هم خواهان این قضیه نیست (چون قیمت کرم چند برابر ورمی هست) پس اگر کرم هایی شبیه یه تکه نخ سفید کوچک وباریک رو در بستر دیدید به احتمال زیاد بچه همون کرمهاست ولی باز نمونه اون کرم هارو پیش تولید کننده اش ببرید و نظر اونا رو هم بگیرید
imagesCA7xx.jpg

sahar91

عضو جدید
ولی نخی شکل هم نیس من گفتم که کاملا سفیدن و اندازشون به2 یا3 میلی میرسه.به هر حال از راهنماییهاتون ممنون .خودم بشینم 1 فکری به حالشون بکنم.

*محیا*

کاربر ممتاز
ولی نخی شکل هم نیس من گفتم که کاملا سفیدن و اندازشون به2 یا3 میلی میرسه.به هر حال از راهنماییهاتون ممنون .خودم بشینم 1 فکری به حالشون بکنم.
سلام
لطف کنید یه عکس ازشون بذارید شاید ما هم 1 فکری بحالشون بکنیم !!!!!!!!!!!!

آخرین ویرایش:

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
سفید !! بدون پا هم هستند ؟!؟!

(بیشتر منو یاد لار مگس ها انداخت هااا !!! )اما تو ورمی بعیده !! :surprised:

آقا عکسشون بگیر بگذار جالب شد !!

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
فکر نمی کنم نیازی به سمپاشی باشه! چون اگه نوزاد کرم (ایزینیا) باشه که وجودش ضرر نداره، اگه لارو مگس باشه هم یه مدت کوتاه پوسیده خواری دارن بعدش مگسش خارج میشه و پرواز می کنه میره!! کشت خودتون رو بخاطر چارتا کرم ناقابل از حالت ارگانیک خارج نکنید!
بعلاوه این که شما هر سم حشره کشی که علیه لاروها استفاده کنید به احتمال زیاد کرم خاکی ها رو هم از بین می بره!

majid_1

عضو جدید
با سلام شما میتونید از تله فرمونی یاخمیر زیوزاران استفاده کنید

factor

عضو جدید
سلام
دوستان برای شروع فصل در همین زمان به روش چالکود چه کودی و برای در یک درخت 2 تا 3 ساله چه میزان کود پیشنهاد میکنید؟

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
سلام
دوستان برای شروع فصل در همین زمان به روش چالکود چه کودی و برای در یک درخت 2 تا 3 ساله چه میزان کود پیشنهاد میکنید؟

سلام
زمان مناسب برا چالکود اواخر پاییز و فصل زمستانه...داخل همین سایت اگه اشتباه نکنم در قسمت باغبانی مطالب خوبی در مورد چالکود وجود داره که میتونید استفاده کنید

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
یکی از دوستام یه باغ سنتی خارج از شهر داره.انواع درختها هم توش کاشته شده.نسبت به باغهای همسایه کمترین حجم حمله ی آفات رو در سال داره...
علت عمده ی اونم یه چیزه...هوار تا مرغ و خروس داخل باغش نگه میداره!!!! هم دردسر بعضی از آفتاش کم شده هم کلی تخم مرغ تازه گیرش میاد...

eliot -esf

کاربر ممتاز
یکی از دوستام یه باغ سنتی خارج از شهر داره.انواع درختها هم توش کاشته شده.نسبت به باغهای همسایه کمترین حجم حمله ی آفات رو در سال داره...
علت عمده ی اونم یه چیزه...هوار تا مرغ و خروس داخل باغش نگه میداره!!!! هم دردسر بعضی از آفتاش کم شده هم کلی تخم مرغ تازه گیرش میاد...
:surprised: نتیجه !!! مرغ و خروس آفت میخورند ؟! صداشون آفات کلافه می کنند در میرند ؟؟!؟

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
:surprised: نتیجه !!! مرغ و خروس آفت میخورند ؟! صداشون آفات کلافه می کنند در میرند ؟؟!؟
ظاهراً اینجوریه که تعداد زیادی از حشرات پایین پرواز و فرمهای خاکزی آفات رو می خورن!

factor

عضو جدید
سلام مجدد
دوستان بردوفیکس روی فوزاریوم لوبیا تاثیر داره اگر نداره چه قارچکشی مناسبه

eliot -esf

کاربر ممتاز
سلام مجدد
ترکیب بردو تقریبا روی همه قارچ ها موثر !!! فقط برا هر قارچی با یه درصدی ترکیبش ساخته میشه !!!

اطلاعات بیشتر و تخصصی تر دوستان بفرمایید ....

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
سلام مجدد

سلام
دوست عزیز بیماری قارچی وقتی شایع شد ضرر خودشو زده و بوته آلوده تقریبا برنمیگرده.فقط باید سریع به داد بقیه مزرعه که هنوز آلوده نشده رسید چونکه معمولا بیماریهای قارچی بصورت لکه ای در مزرعه آشمکار میشن و بعد گسترش پیدا میکنن.توی یه سیستم حساب شده از قبل پیشگیری میکنن به ویژه در خصوص بیماریهای قارچی
باید از ارقام مقاوم استفاده میکردیم و اینکه با قارچ کشهای متداول بذر رو قبل از کاشت ضدعفونی میکردین. اون زمین حتما در آینده باید هر بذری درش کاشته میشه ضدعفونی بشه

و اما راهایی که پبش رو دارین. بردو رو استفاده نکنین... بجاش از بنومیل با دوز 2 در هزار اگه شرایط مزرعه مناسب سم پاشی هست از گسترشش جلوگیری میکنه.
و یه راه دیگه اینه که در سیستمهای آبیاری ثقلی و سنتی(اگه به مزرعه در حال حاضر آب میدید) روی کانال ورودی آب به مزرعه یه حلب جای روغن نباتی(حلب17کیلویی بزرگ) قرار بدین زیرشو با یه میخ متوسط سوراخ کنین. داخل حلب رو پر از آب کنین و 1لیوان بنومیل داهلش بریزین. اینجوری آب حاوی قارچ کش به تدریج از طریق سوراخ زیر حلب وارد آب آبیاری میشه و در سطح خاک مزرعه منتشر میشه.

factor

عضو جدید
تشکر از دوستان
میخواستم ببینم میشه برای پیشگیری از فوزاریوم قبل از کاشت از محلول بردو استفاده کرد منظورم همراه با اب ابیاری برای پیشگیری؟

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
تشکر از دوستان
میخواستم ببینم میشه برای پیشگیری از فوزاریوم قبل از کاشت از محلول بردو استفاده کرد منظورم همراه با اب ابیاری برای پیشگیری؟

شما بجای اینکار بذر رو ضدعفونی کن. اینکاری که شما میخوای انجام بدی برای شرایط خیلی حاده. بله میشه اما دوز بالایی برای بردو باید مصرف بشه که اصلا به صرفه نیست.بردو به صورت درصدی مصرف میشه در حالی که بقیه قارچ کشها در هزار دوز توصیه شده دارن

farrokh1239

عضو جدید
سلام بر عزیزان
سئوال درباره آتشک گلابی و محلول بردوفیکس دارم
آیا می توان این محلول را با قلم مو روی تنه و شاخه های درخت زد
در اینصورت محلول بسته بندی شده را با چه نسبت آب باید مخلوط کنم؟ و در چه زمانی رنگکنم؟
استفاده از بردوفیکس برای رنگ کردن تنه و شاخه ها می تواند در پیشگیری و همینطور گسترش آتشک موثر باشد
سپاس

بالا