مشاوره، پرسش و پاسخ و درخواستهای بخش باغبانی

گلابتون

مدیر بازنشسته

عزيزجان...اين گلدونت رو كجا گذاشتي ظاهرا هرجا هست نورش خيلي كمه...و احتمالا جاش سرد هم هست...در ضمن يه پنسمان هم لازم داره..
حالا ببينيم نظر محمدرضا و بقيه بچه ها چيه

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینم عکسای کاجم .چرا برگای طبقه سومش اینجوریه؟ اگه نورش کم باشه چی میشه؟ همونجا گلدونشو (توی گل فروشی)عوض کردن یه چند بسته خاک برگ ریختن پاش.ابدهیش چه جور باشه؟
مشاهده پیوست 43578مشاهده پیوست 43577
یکی از طبقه هاش خوب رشد نکرده و دیگه کاریش هم نمیشه کرد
شما موقع خرید دقت کنین که حتما گیاه تون از هر نظر سالم و خوش فرم باشه
اب هم خوب بهتره پاش خشک نشه البته من شخصا میزارم فواصل ابیاری کمی خشک بشه
اینم یه عکس دیگه به نظرتون این برگ مشکل داره؟مشاهده پیوست 43579
نه این برگ موقع تشکیل مشکل داشته و نشده این قسمتش خوب رشد کنه الان دیگه برنمیگرده
چه حسن یوسفای قد بلندی اقا کوتاهشون کن

oli

عضو جدید
عزيزجان...اين گلدونت رو كجا گذاشتي ظاهرا هرجا هست نورش خيلي كمه...و احتمالا جاش سرد هم هست...در ضمن يه پنسمان هم لازم داره..
حالا ببينيم نظر محمدرضا و بقيه بچه ها چيه

جلو در ورودی خونه است
نورش که بد نبود ولی جاش خیلی گرم بود
پنسمان و محمدرضا برام توضیح داد . ولی خیلی جوونه های ریز داره . خراب نمیشه ؟

چه حسن یوسفای قد بلندی اقا کوتاهشون کن

آقا خودتی :mad::D
بعد دوباره بکارمشون ؟ جوونه هاش چی میشه ؟

آخرین ویرایش توسط مدیر:

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
اینم یه عکس دیگه به نظرتون این برگ مشکل داره؟مشاهده پیوست 43579
نه چه مشکلی داره اون برگش نیست شاخه درخت کاج مطبق هست احتمالا اون قسمتش که جند تا برگ نداره ضربه خورده وگرنه گیاه سالم و سر حال هست
من توضیحات رو تو خصوصی دادم منتحی همون که گلاب و زهرا گفتن رو تائیید مجدد میکنم
گیاه حتما به پنسمان نیاز داره تنش گرمایی باعث شده برگها به این صورت در بیان اما گیاه چون داره جوونه های ریز زیادی تولید میکنه سالمه و مشکلی نداره
من بجای تو بودم یه هرس سنگین انجام میدادم

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
جلو در ورودی خونه است

آقا خودتی :mad::D
بعد دوباره بکارمشون ؟ جوونه هاش چی میشه ؟
یعنی خانمی؟
من جای تو بودم به قول محمدرضا هرس سنگین میکردم جوری که فقط یه بند از هر ساقه بمون
اصلا صبر کن من تا شب یکی از گلدونامو هرس میکنم عملی ببینی بهتره

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
یعنی خانمی؟
من جای تو بودم به قول محمدرضا هرس سنگین میکردم جوری که فقط یه بند از هر ساقه بمون
اصلا صبر کن من تا شب یکی از گلدونامو هرس میکنم عملی ببینی بهتره
پانسمان یا pinching یا هرس حسن یوسف ... هر چی دوست دارید بگید.
یکی از دوستان می خواست بدونه چجوری حسن یوسف هایی که خیلی قد بلند و بدشکل شدن رو هرس کنه تا گلدانش پرپشت تر بشه ، منم عملی انجام دادم تا با عکس بیشتر متوجه شن.
یکی از گلدان های حسن یوسف که بدشکل شده بود رو برداشتم :

و هرس شدید کردم تا بتونم قلمه بگیرم اما شما دوست عزیز میتونید شاخه ها رو کمتر کوتاه کنید ، در این هرس من فقط یک گره ( گره همان محل رویش برگ ) را روی ساقه قرار دادم ، چند وقت دیگه از محل همین گره ، گیاه برگ و ساقه جدید تولید می کنه و گلدان من پرپشت و زیبا میشه :

این یکی از شاخ هاست ببینید چقدر بلنده :

من به چهار قسمت تقسیمش کردم و قسمت پایین ساقه که می خواد بره تو خاک رو بدن برگ کردم ، کلا همه برگ های درشت رو حذف کردم تا میزان تبخیر کمتر و گیرایی قلمه بیشتر بشه :

شاید شما نخوایید که قلمه ها رو اینقدر کوچک کنید در این صورت یک شاخه بردارید و پرگهای پایینی که قراره تو خاک باشند رو حذف کنین و بکارید :

حالا من به جای یک گلدون ، پنج تا گلدون دارم که تا چند هفته دیگه پر برگ و زیبا میشن.

تاریخ تکثیر : دهم بهمن ماه 89

منبع

گلابتون

مدیر بازنشسته
جلو در ورودی خونه است
خب پس گرما باعث بي حاليش شده....من فكر كردم شايد جاش سرد بوده...به هرحال تنش دمايي داشته
دست محمدرضا هم درد نكنه ...خب عزيزم پنسمان باعث ميشه كه همون جوونه ها رشد كنن و گياهت پرپشت بشه...مشكلي پيش نمياد
حالا كه زهرا جون هم ميخواد عملي نشونت بده...دستشم طلا
صبركن ببين چيكارميكنه تو هم همون كار رو بكن...اينجوري بهتره.

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
خب پس گرما باعث بي حاليش شده....من فكر كردم شايد جاش سرد بوده...به هرحال تنش دمايي داشته
دست محمدرضا هم درد نكنه ...خب عزيزم پنسمان باعث ميشه كه همون جوونه ها رشد كنن و گياهت پرپشت بشه...مشكلي پيش نمياد
حالا كه زهرا جون هم ميخواد عملي نشونت بده...دستشم طلا
صبركن ببين چيكارميكنه تو هم همون كار رو بكن...اينجوري بهتره.
انجام دادم اما کچل کردم اما خوب دوستمونم باید همین کارش کنه چون ساقه ها خیلی بلند شدن

گلابتون

مدیر بازنشسته
انجام دادم اما کچل کردم اما خوب دوستمونم باید همین کارش کنه چون ساقه ها خیلی بلند شدن

دستت درست خانومي...زحمت كشيدي...

البته دوستمون هم بايد بدونه كه اينكار ديگه اسمش پنسمان نيست....به اين ميگن هرس...اونم از نوع سنگينش...درواقع به اين ميگن كف بر كردن...

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
یک نکته تو هرس کردن وجود داره اونم اینه که نباید بترسید چون گیاه از بین نمیره بلکه جوونتر میشه و زیبا تر
اکثر مردم میترسن و یا ملاحضه چند گل رو رو گیاه میکنن و هرس انجام نمیدن اینطوری گلها بد فرم میشن و گل کمتر هم تولید میکنن
پس نترسین و همون اول قبل از پیر شدن گیاهتون اون رو هرس جزئی بگنید همو پنسمان بهترین کار هست و جونه های پایینی رو تحریک به رشد میکنه و در نتیجه گلدانتون پربرگتر و زیباتر میشه

آخرین ویرایش:

reza_197

عضو جدید
بچه ها اگه از پشت پنجره یکی دوساعت به قسمتی از کاجم نور خورشید بخوره بده؟روش تکثیر بگونیا رکس؟ من میتونم گلدونمو تکثیر کنم؟ایا شمعدونی در هوای بسیار گرمو شرجی از بین میره؟

reza_197

عضو جدید
یادم رفت بگم چرا این شکلکا بگیر نگیر داره یه روز میاد یه روز نمیاد؟؟؟؟یکی از دوستای من بامبو داره بامبوهاش دارن از پایین خشک میشن مشکل چیست ایا؟من اگه روزی یه سوال از شما نکنم میمیرم!!!!

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
بچه ها اگه از پشت پنجره یکی دوساعت به قسمتی از کاجم نور خورشید بخوره بده؟روش تکثیر بگونیا رکس؟ من میتونم گلدونمو تکثیر کنم؟ایا شمعدونی در هوای بسیار گرمو شرجی از بین میره؟
نه اتفاقا خوبه پس سعی کن هر چند وقت یکبار گلدونت رو اروم بچرخونی
بگونا هم به راحتی از طریق قلمه تکثیر میشه ازش قلمه بگیر
یادم رفت بگم چرا این شکلکا بگیر نگیر داره یه روز میاد یه روز نمیاد؟؟؟؟یکی از دوستای من بامبو داره بامبوهاش دارن از پایین خشک میشن مشکل چیست ایا؟من اگه روزی یه سوال از شما نکنم میمیرم!!!!
برا بامبو باید مواظب بود که ابی که توش بامبو هست رو سر موقع عوض کنی تا بد بو نشه برا اینکه دیرتر بد بو بشه هم یه تیکه زغال بندازی داخل اب بد نیست
اگه از پایین داره خراب میشه بهتره یه بند از بامبو رو ببری تا اون قسمت خرابش از گیاه حذف بشه

آخرین ویرایش توسط مدیر:

reza_197

عضو جدید
مرسی محمد رضا جان که جوابمو دادی نمی دونی از اینکه فهمیدم میتونم با قلمه زیادش کنم چقدر ذوقیدم.:w14: قلمه زدنش نکته خاصی نداره؟
یه سوال دیگه این بچه های کاکتوسا اگه چند مدت افتاده با شن وکسی تو خاک نگذاشته باشه میتونم بکارمشون ؟کاکتوس میشن یا مردن؟

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
مرسی محمد رضا جان که جوابمو دادی نمی دونی از اینکه فهمیدم میتونم با قلمه زیادش کنم چقدر ذوقیدم.:w14: قلمه زدنش نکته خاصی نداره؟
یه سوال دیگه این بچه های کاکتوسا اگه چند مدت افتاده با شن وکسی تو خاک نگذاشته باشه میتونم بکارمشون ؟کاکتوس میشن یا مردن؟
خوب اره گفتم قلمه اما این قلمه اش شرایط خودشو داره در حقیقت قلمه اون قلمه برگ هست و باید برگ رو که بالغ هست بکنی بزاری تو یه گلدون که خاک ماسه توش هست و مقداری ماسه رو برگ بریزی و ماسه رو هم همیشه مرطوب نگه داری

راه دیگه تکثیر برا بگونیا رکس تکثیر از راه تقسیم بوته هست اینم راه راحتی هست و باید دقت کنی موقع تقسیم طوقه کیاه نشکنه و فقط به دو نیم بشه

برا کاکتوس هم تا وقتی که گیاه پلاسیده نشده میشه اون رو تو ماسه بکاری

reza_197

عضو جدید
خوب اره گفتم قلمه اما این قلمه اش شرایط خودشو داره در حقیقت قلمه اون قلمه برگ هست و باید برگ رو که بالغ هست بکنی بزاری تو یه گلدون که خاک ماسه توش هست و مقداری ماسه رو برگ بریزی و ماسه رو هم همیشه مرطوب نگه داری

راه دیگه تکثیر برا بگونیا رکس تکثیر از راه تقسیم بوته هست اینم راه راحتی هست و باید دقت کنی موقع تقسیم طوقه کیاه نشکنه و فقط به دو نیم بشه

برا کاکتوس هم تا وقتی که گیاه پلاسیده نشده میشه اون رو تو ماسه بکاری

ببخشید منظورت اینه که برگ را تا نیمه با ساقش بکنم تو شن ایا؟
طوقه یعنی کجاش؟

راستی این گلدونایی که من از بیرون اماده می خرم چرا همشون هزار پا دارن چیکارشون کنم؟ البته گیاهم با همونا رشدشون خوبه؟ ولی ایا هزار پا از تو گلدون در نمیاد؟

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
دستت درست خانومي...زحمت كشيدي...

البته دوستمون هم بايد بدونه كه اينكار ديگه اسمش پنسمان نيست....به اين ميگن هرس...اونم از نوع سنگينش...درواقع به اين ميگن كف بر كردن...
درسته گلاب جان
عکس در مورد پنسمان گرفتم اما خواستم بزارم دیدم خراب شده
حتما عکس باز میگرم و پانسمان هم نشون میدم
برای همینم تیتر رو عوض نکردم
عکسو به موقع میزارم
درسته این کف بر کزدن یا هرس شدید حساب میشه

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
کاجتک همحمدرضا گفت.
بکونیا رکس بهتر شما تقسیم بوته انجام بدی بهتر و مطمئن تره.

یه بار بابام از مازندردان چندتا قلمه شمعدونی اورد منم گذاشتم ریشه هم داد و رشد کرد اما دوسال تو همون حالت اولش موند و هیچوقت بهم گل نداد برای همین میدونم تو هوای گرم و شرجی زنده میمونه اما گل نمیده.
البته ابن تجربه من بود بزار محمدرضا بیاد قشنگ بگه اخه تو منطقه اشون هست و خوب باش اشناست

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز

ببخشید منظورت اینه که برگ را تا نیمه با ساقش بکنم تو شن ایا؟
طوقه یعنی کجاش؟

راستی این گلدونایی که من از بیرون اماده می خرم چرا همشون هزار پا دارن چیکارشون کنم؟ البته گیاهم با همونا رشدشون خوبه؟ ولی ایا هزار پا از تو گلدون در نمیاد؟

یعنی یه برگ رو دا میکنی با دمبرگش میکاری یا اینکه برگ رو با تکه ایی از ساقه که بهش وصله جدا میکنی و میکاری.

متاسفانه شرایط عمل اوری خاکبرگ ها تو ایران انگار خوب و استاندارد نیست چون انواع گرم و خرخاکی و هزارپا و ... رو میشه توشون دید.هزارپاها رو جدا کن خصوصا اگر گیاه رو تو خونه میزاری خطرناک میره تو گوش .ولی کاری با خود گیاه بعید میدونم داشته باشه

این لینک رو ببین کلا در مورد تکثیر بگونیاست : http://mygarden.uphero.com/students.html

آخرین ویرایش:

yassi66

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان
اگه راجع به الگوريتم SEBAL جهت برآورد تبخير و تعرق اطلاعاتي داريد لطفا منو راهنمايي کنيد
ممنون:smile:

Sinai

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
ممنونم از زهرای عزیز برا توضیحات کامل و قشنگش
برا شمعدونی اینو میتونم بگم چون همیشه سبزه بنا بر این هوای گرم و شرجی رو میپسنده اما افتاب عامل اصلی گل دادنش هست
بنا بر این در باره شمعدونی دوتا کار نه سه تا کار لازمه
اول هرس مداوم
دوم مکان افتابی
سوم اگه رشدش خوبه ولی گل نمیده حتی تو افتاب بهش تنش خشکی بده یعنی یکی دو هفته اب بهش نده تا به حالتی که کمی برگهاش پژمرده بشن برسه و بعدش اروم اروم اب رو به گیاه بده اینطوری گیاه تحریک به گل دادن میشه

آخرین ویرایش توسط مدیر:

reza_197

عضو جدید
یعنی یه برگ رو دا میکنی با دمبرگش میکاری یا اینکه برگ رو با تکه ایی از ساقه که بهش وصله جدا میکنی و میکاری.

متاسفانه شرایط عمل اوری خاکبرگ ها تو ایران انگار خوب و استاندارد نیست چون انواع گرم و خرخاکی و هزارپا و ... رو میشه توشون دید.هزارپاها رو جدا کن خصوصا اگر گیاه رو تو خونه میزاری خطرناک میره تو گوش .ولی کاری با خود گیاه بعید میدونم داشته باشه

این لینک رو ببین کلا در مورد تکثیر بگونیاست : http://mygarden.uphero.com/students.html

هزارپا رو چطور جدا کنم ایا؟

مرسی محمدرضا جان خیالم راحت شد اخه یکی از دوستام میگفت بعد از عید که اینجا هوا گرم شه شمعدونیهات میمیرن.منم شدید دپرس شدم.

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنونم از زهرای عزیز برا توضیحات کامل و قشنگش
برا شمعدونی اینو میتونم بگم چون همیشه سبزه بنا بر این هوای گرم و شرجی رو میپسنده اما افتاب عامل اصلی گل دادنش هست
بنا بر این در باره شمعدونی دوتا کار نه سه تا کار لازمه
اول هرس مداوم
دوم مکان افتابی
سوم اگه رشدش خوبه ولی گل نمیده حتی تو افتاب بهش تنش خشکی بده یعنی یکی دو هفته اب بهش نده تا به حالتی که کمی برگهاش پژمرده بشن برسه و بعدش اروم اروم اب رو به گیاه بده اینطوری گیاه تحریک به گل دادن میشه

حتما میرم یه گلدون میخرم و ازش نگهداری میکنم
ببینم چی میشه
ممنونم محمدرضا جان

• Like
واکنش ها: fgni