مشاوره، سوال و درخواست مطالب مهندسی کشاورزی ...

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
سلام به دوستان
من پايان نامه اي در مورد عملكرد برنج دارم . كليه داده هاي خام را تهيه كردم و مي خوام با نرم افزار spss كار كنم اما بلد نيستم . خواستم قدم به قدم منو همراهي كنيد
اول بايد داده ها را وارد spss كنم جدولش به چه صورت است (طرح بلوك كامل تصادفي و 4 تيمار و 3 تكرار است)؟
ممنون

یه نگاهی به این دوتا جزوه آموزشی بنداز کمکت می کنه

پیوست ها

• amoozesh-spss-17_azizian.pdf
    647.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • FaSPSS_isiran.pdf
    5.2 مگایابت · بازدیدها: 0

najam

عضو جدید
سلام
ممنونم اميدوارم به همين ختم بشه و ديگه سوال نپرسم اما بعيده

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
هزينه ترم و ازاد واحد كرج مثل اينكه مهر شهر كشاورزي مديريت دامپروري و اينكه كدام دانشگاه و چطوري ثبت نام اينترنتي كنم و جواب به اييلم بديد يا تو سايت بزاريد الان 15 مهر تا كي مهلت تكميلي هاست

من که نفهمیدم چی گفتی!! :surprised: :)

baron90

عضو جدید
سلام دوستان
یه موضوع و مطلب جدید برای سمینار دادن درس اکولوژی میخوام.چون موضوعات همیشگی تکراری شده دنبال یه موضوع جذاب میگردم.
ممنون میشم هرچه سریعتر کمکم کنید......:gol:

مارجين

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
سلام دوستان
یه موضوع و مطلب جدید برای سمینار دادن درس اکولوژی میخوام.چون موضوعات همیشگی تکراری شده دنبال یه موضوع جذاب میگردم.
سلام
برو در مورد اثرات آلودگي نوري بر موجودات زنده...تحقيق كن...:)

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان
توزیست شناسی.. که بهتون گفتم.. البته در تالار منابع طبیعی هم بپرسی... کمکتون میکنن.

najam

عضو جدید
كممممممممممممممك 2: عملكرد برنج را درست محاسبه كردم يا نه؟

كممممممممممممممك 2: عملكرد برنج را درست محاسبه كردم يا نه؟

سلام
سوال 2: براي محاسبه عملكرد برنج ،آيا بايد همه اجزاي عملكرد را بعد از ضرب كردن در يك ضريب مشخص ضرب كنم ؟ يعني وزن هزار دانه * تعداد خوشه در بوته*... *a؟
اين a ضريب است .(عملكرد در يك متر مربع است)

*محیا*

کاربر ممتاز
سلام
سوال 2: براي محاسبه عملكرد برنج ،آيا بايد همه اجزاي عملكرد را بعد از ضرب كردن در يك ضريب مشخص ضرب كنم ؟ يعني وزن هزار دانه * تعداد خوشه در بوته*... *a؟
سلام
برای عملکرد غلات
ابتدا به صورت تصادفی چند بوته را در نظر می گیریم تعداد دانه ها رو شمرده و میانگین می گیریم
می شود متوسط تعداد دانه در خوشه بعد این عدد را در تعداد خوشه در متر مربع ضرب کرده که مثلا مساویست با x تا دانه بعد تناسب می بندیم که وزن هزار دانه مثلا 40 گرم می باشد وزن x تا دانه چند گرم می شود ؟ و در نهایت جواب بدست آمده می شود عملکرد گرم بر متر مربع

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
سلام

عدد a یا همون ضریب شما، باید تعداد بوته در متر مربع باشه که با کوادراتی که بطور تصادفی برای نمونه گیری میندازی محاسبه کنی
(البته یکی از راههاشو گفتم).

shiba.s.a

سلام
یک سوال دارم.شاید یکم تخصصی باشه.ممنون میشم اگه کسی میتونه کمک کنه.
در مورد تناوب زراعی هست.
دو تا منطقه داریم در شهر اصفهان فرضا a و b .
منطقه a خاک شور داره.دبی آب 50 لیتر بر ثانیه هست و یعنی کمبود آب هم داره.توی 10 هکتار از یک زمین زراعی چه تناوب زراعی پیشنهاد میکنین؟
منطقه b شور نیست دبی آب 100 لیتر بر ثانیه هست.توی 15 هکتار چه تناوب زراعی پیشنهاد میکنین؟
از نظر اقتصادی این تناوب به صرفه هست؟اگه کسی میتونه جواب بده ممنون میشم از جهات مختلف با دلیل بررسیش کنه
:gol:

najam

عضو جدید
سلام
برای عملکرد غلات
ابتدا به صورت تصادفی چند بوته را در نظر می گیریم تعداد دانه ها رو شمرده و میانگین می گیریم
می شود متوسط تعداد دانه در خوشه بعد این عدد را در تعداد خوشه در متر مربع ضرب کرده که مثلا مساویست با x تا دانه بعد تناسب می بندیم که وزن هزار دانه مثلا 40 گرم می باشد وزن x تا دانه چند گرم می شود ؟ و در نهایت جواب بدست آمده می شود عملکرد گرم بر متر مربع

سلام
ممنون
مشکل حل شد

MehD1979

کاربر ممتاز
سلام
در مورد تناوب زراعی هست.
منطقه a خاک شور داره.دبی آب 50 لیتر بر ثانیه هست و یعنی کمبود آب هم داره.توی 10 هکتار از یک زمین زراعی چه تناوب زراعی پیشنهاد میکنین؟
منطقه b شور نیست دبی آب 100 لیتر بر ثانیه هست.توی 15 هکتار چه تناوب زراعی پیشنهاد میکنین؟
از نظر اقتصادی این تناوب به صرفه هست؟اگه کسی میتونه جواب بده ممنون میشم از جهات مختلف با دلیل بررسیش کنه

کلا این 4 موضوع قابل بحث و بررسیه

1ـ کشت مستمر گندم و یا جو

2ـ کشت غلات توام با آیش

3ـ کشت غلات با حبوبات

4-سیستم لی فارمینگ

Максим

عضو جدید
با سلام به بچه های گل مهندسی کشاورزی.من اینجا در خواست یه مشاوره دارم.من می خوام خاک گلخونه ام رو واسه کشت سبک کنم. یعنی سبک،حالت متخلخل که هوا و آب به راحتی نفوذ کنه و ریشه به راحتی به کارش بپردازه. اگه ماده ای هست که به صورت صنعتی همه گلخونه دار ها ازون استفاده می کنن (غیر از خاک اره و شن) و واسه خاک ضرر آنچنانی نداره و صرفه اقتصادی هم داره می تونید به من بگید.یعنی چیزی باشه که بشه همیشه پیداش کرد و خاک رو تا جایی که بشه نفوذ پذیری شو بالا برد.مرسی

MehD1979

کاربر ممتاز
با سلام به بچه های گل مهندسی کشاورزی.من اینجا در خواست یه مشاوره دارم.من می خوام خاک گلخونه ام رو واسه کشت سبک کنم. یعنی سبک،حالت متخلخل که هوا و آب به راحتی نفوذ کنه و ریشه به راحتی به کارش بپردازه. اگه ماده ای هست که به صورت صنعتی همه گلخونه دار ها ازون استفاده می کنن (غیر از خاک اره و شن) و واسه خاک ضرر آنچنانی نداره و صرفه اقتصادی هم داره می تونید به من بگید.یعنی چیزی باشه که بشه همیشه پیداش کرد و خاک رو تا جایی که بشه نفوذ پذیری شو بالا برد.مرسی

خیلی از چیزها میتونه باشه
اما بستگی به نوع گیاه و ارزش اون داره

ولی مناسبترینش از هر لحاظ هوموس و خاکبرگه

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
اگه فقط خصوصیات فیزیکی براتون مهمه رس صنعتی لیکا رو پیشنهاد میکنم که البته ارزش غذایی نداره...فقط فیزیک خاک رو ارتقاء میده

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
سلام
در مورد تناوب زراعی هست.
ماشاله....دبی50 و 100 برا این مقدار زمین توی شمال کشور هم پیدا نمیشه...کجاش کمبوده آبه؟
تقریبا دبی حداقل 1لیتر بر ثانیه برای هر هکتار توی خاکهای نیمه سنگین جای شکر داره....
دوست عزیز توی قسمت شور(که ما نمیدونیم وضعیت شوریش چطوره البته) نصف زمین رو جو و نصف دیگه رو چغندر کشت کن و سال بعد جابجا بکن...
توی قسمت بدون شوری هر چی دوسداشتی کشت کن. مثلا کلزا و گندم...خیلیم سود اقتصادیش بالاس.

shiba.s.a

ماشاله....دبی50 و 100 برا این مقدار زمین توی شمال کشور هم پیدا نمیشه...کجاش کمبوده آبه؟
تقریبا دبی حداقل 1لیتر بر ثانیه برای هر هکتار توی خاکهای نیمه سنگین جای شکر داره....
دوست عزیز توی قسمت شور(که ما نمیدونیم وضعیت شوریش چطوره البته) نصف زمین رو جو و نصف دیگه رو چغندر کشت کن و سال بعد جابجا بکن...
توی قسمت بدون شوری هر چی دوسداشتی کشت کن. مثلا کلزا و گندم...خیلیم سود اقتصادیش بالاس.

دبی 50 زیاده برای 10 هکتار؟اشتباه نمیکنین؟برای آبیاری سطحی جوی و پشته و کرت چیزی به ته کرت نمیرسه با این مقدار که! بعد توی زمین شور میشه چغندر کاشت؟عیار قندش پایین نمیاد؟

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
دبی 50 زیاده برای 10 هکتار؟اشتباه نمیکنین؟برای آبیاری سطحی جوی و پشته و کرت چیزی به ته کرت نمیرسه با این مقدار که! بعد توی زمین شور میشه چغندر کاشت؟عیار قندش پایین نمیاد؟
بله که خیلی زیاده.شما که قرار نیس همه مزرعه رو یه دفعه آب بدید.قسمت قسمت آب میدید.البته شما باید میگفتید این دبی توی چه مدت در اختیار شماست...همیشه؟به هرحال با مدیریت درست مشکل کمبود آب منتفیه
شما گفتید خاک شور...مشخص نکردید با چه مشخصاتی خاک شوره و کیفیت آب چطوره.بنابراین من بدبینانه ترین حالتو در نظر گرفتم.جو و چغندر از بین گیاهان زراعی رایج قابل کشتن.اینکه توی این شرایط دنبال عیار قند هستین اولویت بعدیه
شاید شوری شما تا این حد نباشه...شاید حبوباتم جواب بده.
کیفیت آب و خاک رو باید بدونید که بهترین تصمیم گرفته بشه

:smile:

Максим

عضو جدید
اگه فقط خصوصیات فیزیکی براتون مهمه رس صنعتی لیکا رو پیشنهاد میکنم که البته ارزش غذایی نداره...فقط فیزیک خاک رو ارتقاء میده
ممنونم.آره فقط حالت فیزیکی خاکم عوض بشه کافیه.به نظر شما استفاده از کمپوست مصرف شده قارچ هم می تونه مشکلم رو حل کنه؟

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
ممنونم.آره فقط حالت فیزیکی خاکم عوض بشه کافیه.به نظر شما استفاده از کمپوست مصرف شده قارچ هم می تونه مشکلم رو حل کنه؟

بله اونم میشه اما مراقب ورود آلودگی قارچی به گلخونه باشین.کیفیت کمپوست مهمه.اگه اجزای تشکیل دهنده اون مشخص باشه و به اصطلاح تجزیه نشده ممکنه ماوای آفات بشه.احتیاط کنین

Максим

عضو جدید

به نظر شما استفاده از پوکه های صنعتی یا معدنی صرفه اقتصادی داره چون من قیمت ها رو نمی دونم؟

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
به نظر شما استفاده از پوکه های صنعتی یا معدنی صرفه اقتصادی داره چون من قیمت ها رو نمی دونم؟
راستش منم از قیمتاشون اطلاع ندارم.اما چرا اینقده اصرار دارین که خاک رو سبک کنین؟مگه مشکل خاکتون چیه؟سطح گلخونه چقدره؟ تا حالا کشت توش انجام شده؟

مارجين

کاربر ممتاز
معمولا كمپوست قارچ منبع آلودگيه....اگر هم بخواين از سموم استفاده كنيد كه هنوز هيچي نشده كاشتتون از حالت ارگانيك خارج ميشه...

Максим

عضو جدید
راستش منم از قیمتاشون اطلاع ندارم.اما چرا اینقده اصرار دارین که خاک رو سبک کنین؟مگه مشکل خاکتون چیه؟سطح گلخونه چقدره؟ تا حالا کشت توش انجام شده؟
خاک من مشکلی نداره. من فعلا تو مرحله تحقیقات هستم.یه گلخونه 100 متری اصولی ساختم.دارم یه سری کار ها توش انجام میدم.می خوام عکس العمل رشد گیاه رو در شرایط مختلف بستر خاک(مثلا خاک با تخلخل خوب همراه با نفوذ پذیری خوب هوا و زهکشی عالی ) همراه با کود های حیوانی یا شیمیایی یا ورمی کمپوست (شاید ته نشین بستر آب بندان ها و ...) ببینم. ایشالا بعدا برم تو فاز صنعتی.در واقع من می خوام بهترین شرایط رشد رو واسه گیاه مثلا خیار و گوجه فراهم کنم البته با توجه به صرفه اقتصادیش. اگه شما بتونینید منو راهنمایی کنید واقعا یه دنیا منمون میشم!

Максим

عضو جدید
معمولا كمپوست قارچ منبع آلودگيه....اگر هم بخواين از سموم استفاده كنيد كه هنوز هيچي نشده كاشتتون از حالت ارگانيك خارج ميشه...
اگه بخوام از کمپوست استفاده کنم حداقل واسه 6 الی 12 ماه پیش خواهد بود. آیا تأثیری داره؟

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
خاک من مشکلی نداره. من فعلا تو مرحله تحقیقات هستم.یه گلخونه 100 متری اصولی ساختم.دارم یه سری کار ها توش انجام میدم.می خوام عکس العمل رشد گیاه رو در شرایط مختلف بستر خاک(مثلا خاک با تخلخل خوب همراه با نفوذ پذیری خوب هوا و زهکشی عالی ) همراه با کود های حیوانی یا شیمیایی یا ورمی کمپوست (شاید ته نشین بستر آب بندان ها و ...) ببینم. ایشالا بعدا برم تو فاز صنعتی.در واقع من می خوام بهترین شرایط رشد رو واسه گیاه مثلا خیار و گوجه فراهم کنم البته با توجه به صرفه اقتصادیش. اگه شما بتونینید منو راهنمایی کنید واقعا یه دنیا منمون میشم!
خب اگه خاک مشکلی نداره چرا سربه سرش میذاری:mad:
همون خاک رو با ورمی کمپوست مرغوب ومطمئن(زبونم لال زباله شهری نباشه یه وقت:confused:) مخلوط کن و سیستم آبیاریم اگه بتونی قطره ای کنی حله:D از بیماریهای خاکزی برای خیار قارچها جدی هستن.ترجیحا از کوددامی استفاده نکن.سعی کن ورمی کمپوست باشه.یه سری از بیماریهای خیار هم از طریق آفات و حشرات انتقال پیدا میکنن که ربطی به خاک نداره.بذر رو اگه ضدعفونی نشده ضد عفونی کن.هر نوع دستکاری بی حساب و کتاب روی بافت و یا ترکیب خاک کار معقولانه ای نیست.
آخه این خاک طفلی که هنوز خطایی مرتکب نشده که حکم به سبک شدنش دادین:biggrin:موفق باشین