مشاوره، سوال و درخواست مطالب مهندسی کشاورزی ...

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
ممنون. ولی منم نمی خوام بدون حساب کتاب همه این ها رو وارد گلخانه کنم.دلیل اینکه از شما پرسیدم هم همینه.میدونم که حتی رطوبت گلخانه رو هم بالا می بره. حتی من دارم یه سیستم شبکه ای مجهز به حسگر های مختلف از جمله دی اکسید کربن نور رطوبت گرما رو تو گلخونه پیاده کنم که الان در دست بررسی و طرح ریزی هست (طراحی توسط یه مهندس الکترونیک) که براحتی توسط این حسگر ها شناسایی و اگه از محدوده غیر مجاز خارج بشه اقدام مناسب صورت بگیره. هدف من بالا بردن کمی و کیفی محصولاتمه که این فقط از عهده یه گلخونه خوب بر می آد
اتفاقا خیار خیلی به کود co2عکس العمل مثبت نشون میده.البتهco2توی ساعاتی که نور کمه بهتر عمل میکنه.مخصوصا برا فصل زمستون که طول ساعات روز کمتره. براتون آرزوی موفقیت میکنم.سعی میکنم در اسرع وقت یه مطلب مختصر در مورد کود گازکربنیک توی تالار قسمت خاکشناسی تا فردا شب بذارم.

Максим

عضو جدید
اتفاقا خیار خیلی به کود co2عکس العمل مثبت نشون میده.البتهco2توی ساعاتی که نور کمه بهتر عمل میکنه.مخصوصا برا فصل زمستون که طول ساعات روز کمتره. براتون آرزوی موفقیت میکنم.سعی میکنم در اسرع وقت یه مطلب مختصر در مورد کود گازکربنیک توی تالار قسمت خاکشناسی تا فردا شب بذارم.
یعنی لامپ روشن نکنم می خواستم ساعات روشنایی رو بالا ببرم همزمان با افزایش گاز کربنیک؟در مورد اون مطلب مختصر واقعا لطف می کنید

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
یعنی لامپ روشن نکنم می خواستم ساعات روشنایی رو بالا ببرم همزمان با افزایش گاز کربنیک؟در مورد اون مطلب مختصر واقعا لطف می کنید
گاز کربینک رو با سوزوندن مقدار جزیی نفت یا co2مصنوعی میشه بالا برد.ساعات روشنایی رو بالا نبرین. تنفس گیاه رو بهم میریزید.اجازه بدید من تا فردا شب حتما همه چی رو توی یه تاپیک توضیح میدم. بعد استفاده کنید.

مارجين

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
والا از گل و گلکاری زیاد سررشته ندارم. نمیدونم اینی که گفتی چیچیه:D

استدعا ميكنم...
به اين ميگن توپياري...يعني هنر هرس..

نعنا پونه

عضو جدید
سلام خسته نباشید ممکنه درباره دانه کردن افتابگردان کمی راهنمایی کنید بدون استفاده از دستگاه؟
ما به صورت دستی و با ضربه زدن گل افتابگردان به سنگ انهارا از گلها جدا می کنیم شما راه حل ساده تر و بهتری ندارید؟

zanyarhosaini

عضو جدید
تغییرات اقلیم

تغییرات اقلیم

با سلام و خسته نباشید خدمت همه کاربران و مهندسان عزیز
من در مورد تغییرات اقلیم و پیامدهایش چندتا مطلب می خواستم اگه کمکم کنید ممنون می شم

mohsen.mo1400

عضو جدید
زيست فناوري

زيست فناوري

با سلام
مقاله درباره زيست فناوري و كار برد هاي آن ميخواستم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

حمید 88

کاربر ممتاز
سلام چند روز پیش شنیدم که درخت کونی کارپوس که در جنوب ایران بسیار همه گیر شده به سفارش دبی در المان و با دستکاریهای ژنتیک بدست امده و البته مخلوطی از چند گیاه است .
کسی در این مورد اطلاعاتی داره؟

khaNuMi

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام مهندسین عزیز
کسی با نرم افزار مینی تب کار کرده؟؟ یه نرم افزار اماری برای پیش بینی سری زمانی این حرفا لازمش دارم ... ممنون میشم کسی کمکم کنه

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
کسی میدونه این یعنی چی؟
ارتی پلکس
این یک نوع گیاه هستش؟! مشکلش چی بوده تو ایران؟!

nazi jooon

کاربر ممتاز
کسی میدونه این یعنی چی؟
ارتی پلکس
این یک نوع گیاه هستش؟! مشکلش چی بوده تو ایران؟!
سلام.آرتی پلکس یا اسفناج باغی یه گونه گیاهیه که نسبتا مقاومت بالایی به کمبود آب و خشکی و شوری داره که البته بومی ایران نیست...و از قسمتهای سبز اون میشه به عنوان علوفه استفاده کرد..
حالا تو جنوب ایران و خوزستان اقدام به منهدم کردن نخل های به ظاهر خشک شده و کشت آرتی پلکس به جای اونها کردن که مسلما موافقان و مخالفانی رو داره...

Максим

عضو جدید
دوستان کارشناس کشاورزی نظرتون در مورد این دو عکس چیه ؟ هیدروپونیک هست یا کشت حالت گلدانی؟
IRIB TV3[21MAY2007-211558][(005310)11-22-52].JPGIRIB TV3[21MAY2007-211558][(005456)11-23-17].JPG

nazi jooon

کاربر ممتاز
دوستان کارشناس کشاورزی نظرتون در مورد این دو عکس چیه ؟ هیدروپونیک هست یا کشت حالت گلدانی؟
مشاهده پیوست 179673مشاهده پیوست 179674

کشت هیدروپونیک تو محلوله..این تصاویر مال کشت گلدانیه که گیاه با سیستم آبیاری قطره ای آبیاری میشه..

این یکی هم همینطور..وقتی خاک محیط رشد گیاه باشه دیگه کشت هیدروپونیک نیست

حمید 88

کاربر ممتاز
کشت هیدروپونیک تو محلوله..این تصاویر مال کشت گلدانیه که گیاه با سیستم آبیاری قطره ای آبیاری میشه..

البته با اجازه نازی جون ظاهرا در یکی از جعبه ها مخلوط کوکوپیت و پرلیت وجود داره که در این صورت هیدرو پونیک محسوب میشه البته اگر ریشه ها کاملا در این جعبه یا کیسه ها محدود بشند و به داخل خاک نرند

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
برای اینکه بفهمیم کشت هیدروپونیک هست یا نه باید ببینیم اولا بستر کشت چیه و ثانیا از چه محلولی برای آبیاری استفاده میشه
عکس پایینی که اصلا معلوم نیس تو اون کیسه ها چیه. اگه خاک معمولی باشه که دیگه هیدروپونیکی درکار نیس! شاید میخواسته استفاده از فضای موزائیک شده رو نشون بده یا استفاده از خاک ضدعفونی شده و عاری از عوامل بیماریزا
در مورد عکسهای بالایی هم با حمید موافقم، با توجه به اینکه بجای خاک از پرلیت و احتمالا کوکوپیت استفاده کرده، قاعدتاً میخواسته هیدروپونیک کار کنه و داخل شیلنگها هم محلول غذایی جریان داره، ولی به نظر من گلدونها (سبدها!) رو مستقیم گذاشته رو خاک، که اگه اینطور باشه چون سوراخ سوراخه حتماً ریشه ها وارد خاک میشن و از حالت هیدروپونیک خارج میشه!

Максим

عضو جدید

مرسی. حرف شما درسته هیدروپونیک یا به عبارتی دیگه آبکشت. ولی فکر کنم از خاک مصنوعی استفاده می کنند و گیاه از طریق سیستم قطره ای ابیاری و تغذیه میشه( کشت با بستر غیر خاکی)

nazi jooon

کاربر ممتاز
مرسی. حرف شما درسته هیدروپونیک یا به عبارتی دیگه آبکشت. ولی فکر کنم از خاک مصنوعی استفاده می کنند و گیاه از طریق سیستم قطره ای ابیاری و تغذیه میشه( کشت با بستر غیر خاکی)
اگه هر محیطی مثل خاکبرگ،خاک،کوکوپیت،پرلایت و یا هر چیز دیگه وجود داشته باشه کشت هیدروپونیک نیست...در کشت هیدروپونیک ریشه ها تو پلاستیک های لوله ای شکل حالت معلق دارن و هر چند ساعت یکبار محلول مواد غذایی رو ریشه ها پمپاژ میشه...

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
اگه هر محیطی مثل خاکبرگ،خاک،کوکوپیت،پرلایت و یا هر چیز دیگه وجود داشته باشه کشت هیدروپونیک نیست...در کشت هیدروپونیک ریشه ها تو پلاستیک های لوله ای شکل حالت معلق دارن و هر چند ساعت یکبار محلول مواد غذایی رو ریشه ها پمپاژ میشه...
آکواپونیک... آئروپونیک... !؟ :)

Максим

عضو جدید

ببینید کلا کشت های هیدروپونیک به دو دسته تقسیم میشن کشت های خالص و غیر خالص . مطالبی که شما عرض کردید مربوط به کشت خالص میشه که خودش 4 روش داره که یکیش آئروپونیک هست. ولی روش ناخالص هم هست که گیاه در خاک مصنوعی( کوکوپیت راک وول پرلیت ...) از طریق سیستم آبیاری تغذیه میشه.خود این روش ناخالص هم باز تکنیک های مختلفی داره

Максим

عضو جدید
از دوستانی که در مورد تامین نور مصنوعی اطلاعاتی دارن یه سوال دارم، به نظر شما بهترین لامپ برای تولید نور مصنوعی در گلخانه ها بین لامپ های متال هالید ، بخار سدیمی ، بخارجیوه و یا ترکیب دو لامپ بخارسدیم و بخار جیوه کدومه ؟ همه شرایطو در نظر بگیرید؟خیلی ذهنمو در گیر کرده

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
از دوستانی که در مورد تامین نور مصنوعی اطلاعاتی دارن یه سوال دارم، به نظر شما بهترین لامپ برای تولید نور مصنوعی در گلخانه ها بین لامپ های متال هالید ، بخار سدیمی ، بخارجیوه و یا ترکیب دو لامپ بخارسدیم و بخار جیوه کدومه ؟ همه شرایطو در نظر بگیرید؟خیلی ذهنمو در گیر کرده
کسایی که حرفه ای هستن از لامپ مخصوص گلخانه ساخت شرکت آلمانی اسرام استفاده میکنن

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
ببینید کلا کشت های هیدروپونیک به دو دسته تقسیم میشن کشت های خالص و غیر خالص . مطالبی که شما عرض کردید مربوط به کشت خالص میشه که خودش 4 روش داره که یکیش آئروپونیک هست. ولی روش ناخالص هم هست که گیاه در خاک مصنوعی( کوکوپیت راک وول پرلیت ...) از طریق سیستم آبیاری تغذیه میشه.خود این روش ناخالص هم باز تکنیک های مختلفی داره

عکسایی که دوستمون گذاشته هیدروپونیک هستن.همونطور که دوستان گفتن این روش کشت انواع مختلفی داره.هر کشتی صرف نظر از نوع بستر اگه به کمک محلول غذایی تغذیه بشه هیدروپونیک گفته میشه.در حقیقت با بسترهای جاذب علاوه بر نگهداری محلول غذایی از مشکل تهویه در کشت مستقیم ریشه در محلول اجتناب میشه.البته بعضیها اعتقاد دارن هیدروپونیک فقط باید در محلول آبی و بدون بستر باشه که البته قاعدتا اینجوری نیست چراکه معنای لغوی هیدروپونیک یه چیز دیگه میگه

آخرین ویرایش:

Максим

عضو جدید
نه دقیقا از تکنولوژیش اطلاع ندارم اما احتمال میدم از لامپهای سدیمی باشه.

فکر کنم همون لامپ سدیمی خودمون باشه، رفتم تو سایتش لامپ مخصوص رشد گیاهان رو با نام تجاری PLANTASTAR معرفی کرد که از نوع سدیمی هست .من نمیدونم چرا از این نوع لامپ واسه کارای گلخونه ای پیشنهاد می کنند حتی خودم هم از این نوع لامپ دارم ولی طیف نوری قرمز و آبی خوبی در مقابل لامپ متال هالید نداره .الان واقعا هنگم که چرا لامپ متال هالید مظلوم واقع شده!!! می دونیم که بیشنه فتوسنتز در طول موج های665 نانومتر( نورقرمز) و 440 نانومتر(نورآبی)رخ میده. اینم عکساش
لامپ سدیمی
HPSVF.jpg
و لامپ متال هالید
doubleendedMHF.jpg
حتی شرکت اسرام هم لامپ سدیمی رو به عنوان لامپ مناسب گیاه معرفی میکنه ولی طول موج ها چیز دیگه میگن!