مسابقه ••• تشخیص عکسهای میکروسکوپی!

Soheila.G

عضو جدید
کاربر ممتاز
تاريخ سوال شما هم خورشيدي شد...
من نيستم بقيه هم نيستن؟
خوب اين عكس مجموعه اي از هيف و ريسه مشخصه كه تا ميشه به وفور قطره آب توش مشخصه..
منظور شما ماكروكنيدي نبوده؟:D
 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام
عکسه زیاد واضح نیست.
ولی فک کنم curvulariaیا bipolarid باشه......


تاريخ سوال شما هم خورشيدي شد...
من نيستم بقيه هم نيستن؟
خوب اين عكس مجموعه اي از هيف و ريسه مشخصه كه تا ميشه به وفور قطره آب توش مشخصه..
منظور شما ماكروكنيدي نبوده؟:D

سلام

این عکس با گوشی گرفته شد واسه همین کیفیت نداره

راهنمایی: یه نوع بیماری گیاهی رو نشون میده

اگه بگید اسم بیماری وعامل بیماری چیه به جواب میرسید!

از تاخیر عذر میخوام !
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
لطفا جواب و سوال بعد گذاشته شود..
من در این مسابقه سر رشته ای ندارم.. وگرنه حتما شرکت میکردم...
گویا دوستان گیاهپزشکیمون.. در حال امتحان و پایان نامه هستن..وگرنه حتما با حضور سبزشون اینجا رو اباد میکنن.
 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
لطفا جواب و سوال بعد گذاشته شود..
من در این مسابقه سر رشته ای ندارم.. وگرنه حتما شرکت میکردم...
گویا دوستان گیاهپزشکیمون.. در حال امتحان و پایان نامه هستن..وگرنه حتما با حضور سبزشون اینجا رو اباد میکنن.


باشه گلم یه روز هم صبر میکنم نگفتن جواب رو میزارم :D
 

hfarda2011

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینجارووووو.....


تاریخ سوالای قبلی داره کم کم خورشیدی میشه!


سوال بعد

خودم گرفتمش!





مشاهده پیوست 137224


فوزاریوم نیست/ البته تو این عکس چیزی هم پیدا نیس خدایش هم به فوزاریوم میخوره هم هلمنتوسپوریوم و.....
 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
فوزاریوم نیست/ البته تو این عکس چیزی هم پیدا نیس خدایش هم به فوزاریوم میخوره هم هلمنتوسپوریوم و.....


فوزاریوم هست
:D
بیماری قارچی خوشه گندم

با موبایل گرفتم واسه همین کامل مشخص نیست



یه سری اطلاعات در مورد این بیماری بدین و سوال بعدی با شماس
 
آخرین ویرایش:

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
به تریکودرما هم شبیه هست
قارچ فساد گوشت
فوزاریوم آخه یه هاگدان داره و تا جایی که یادمه none septate هست بازم خیال شیشه ای خودش بهتر یادشه!!!
 

hfarda2011

عضو جدید
کاربر ممتاز

والا چی بگم من خودم یکم شک دارم اخه این عکس و گرفتم
ویروس گرفت گوشیم
:d
اسم علمیش از گوشیم پاک شد

:w29:

فقط مطمئنم یه بیماری قارچی مخصوص گندم هست

بهم نخندینااااااااااا

خیلی متشکرم که معلوم نیس چیه؟
دررابطه با فوزاریوم من یه مطلب کوچک مینویسم.اما چو طراح سوال جواب را دقیقا نمیدونند .به نظر من بایستی مجددا یه سوال لطف کنن طرح کنند.ممنون-
خیال شیشه ای ارجمند بفرمایید.:
بيماري فوزاريوم خوشه گندم

بيماري فوزاريوم خوشه يا بادزدگي خوشهاز جمله بیماریهای مهم در شرایط محیطی مر طوب ( بارندگیهای بهاره و شبنم) و درجه حرارت۲۵ درجهدر بهار می باشد .که سبب قهوه ی شدن گلچه ها و سنبله ها در مراحل اولیه و سپس قهوه ای شدنمحور سنبله و سنبلچه در محل آلوده و متعاقبت آن سفید شدن خوشه و عقیمی و پوکی دانه ها راموجب خواهد شد.
اين بيماري بوسيله گونه­ هائي از جنس فوزاريوم ايجاد مي­شود ولي شايعترين گونه در گندم F. graminearum مي­باشد كه فرم جنسي آنGibberella zeae مي­باشد كه عامل بيماريStalk rot عامل پوسيدگي ساقه، بذر و بلال در گياه ذرت مي­باشد.
معمولاً غلات دانه­ريز خصوصاً گندم نان و دوروم از زمان گلدهي و گرده­افشاني به بيماري حساس مي­باشند و تا مرحله خميري شدن امكان توسعه بيماري وجود دارد. در زمان گلدهي اسپورهاي عامل بيماري، گل را آلوده و به دانه­ها، گلومها، و ساير قسمتهاي خوشه رسيده و رشد و توسعهمي­يابند. آلودگي بعد از گلدهي، از راه شكافها و تركهاي خوشه و از محل غلاف برگ ممكن است اتفاق بيافتد.توسعه بيماري در زمان گلدهي تا آلوده شدن دانه­ها علاوه بر شرايط محيطي، فاكتورهایي نظير نوع رقم مورد كشت و درجه حساسيت به بيماري، ميزان مايع تلقيح اوليه بيماري در خاك و كيفيت بذور نيز دخالت دارند.در ايران نيز از ميان ارقام متداول گندم مورد كشت، شيرودي، زاگرس، چمران، رسول، البرز نيمه­حساس و ارقام تجن، 15-75–N ،16-75-N ، استورك (دوروم) مقاوم و رقم اترك نيمه مقاوم به فوزاريوم خوشه مي­باشند.
شروع و شيوع آلودگي در دو مدل قابل پيش­ بيني است:
الف-وقتي كه بارندگي نسبتاً طولاني به مدت 7 روز در زمان گلدهي استمرار يابد يا رطوبت بالا و دما در ساعاتي از روز بين30- 15 درجه سانتيگراد باشد. اين زماني است كه اسپورهاي قارچها پخش شده و توسعه مي­يابند.
ب--هنگامي كه بارندگي و رطوبت بالا، 7 روز قبل از گلدهي و 10 روز بعد از گلدهي در حاليكه ساعاتي از روز درجه حرارت بين30- 15 درجه سانتيگراد و رطوبت بالا تا90 درصد ادامه يابد. اين زماني است كه اسپورهاي قارچها پخش شده و توسعه مي­يابند و آلودگي رخ مي­دهد و بيماري شيوع مي­يابد.
و.......
 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
خیلی متشکرم که معلوم نیس چیه؟
دررابطه با فوزاریوم من یه مطلب کوچک مینویسم.اما چو طراح سوال جواب را دقیقا نمیدونند .به نظر من بایستی مجددا یه سوال لطف کنن طرح کنند.ممنون-
خیال شیشه ای ارجمند بفرمایید.:
بيماري فوزاريوم خوشه گندم

بيماري فوزاريوم خوشه يا بادزدگي خوشهاز جمله بیماریهای مهم در شرایط محیطی مر طوب ( بارندگیهای بهاره و شبنم) و درجه حرارت۲۵ درجهدر بهار می باشد .که سبب قهوه ی شدن گلچه ها و سنبله ها در مراحل اولیه و سپس قهوه ای شدنمحور سنبله و سنبلچه در محل آلوده و متعاقبت آن سفید شدن خوشه و عقیمی و پوکی دانه ها راموجب خواهد شد.
اين بيماري بوسيله گونه­ هائي از جنس فوزاريوم ايجاد مي­شود ولي شايعترين گونه در گندم F. graminearum مي­باشد كه فرم جنسي آنGibberella zeae مي­باشد كه عامل بيماريStalk rot عامل پوسيدگي ساقه، بذر و بلال در گياه ذرت مي­باشد.
معمولاً غلات دانه­ريز خصوصاً گندم نان و دوروم از زمان گلدهي و گرده­افشاني به بيماري حساس مي­باشند و تا مرحله خميري شدن امكان توسعه بيماري وجود دارد. در زمان گلدهي اسپورهاي عامل بيماري، گل را آلوده و به دانه­ها، گلومها، و ساير قسمتهاي خوشه رسيده و رشد و توسعهمي­يابند. آلودگي بعد از گلدهي، از راه شكافها و تركهاي خوشه و از محل غلاف برگ ممكن است اتفاق بيافتد.توسعه بيماري در زمان گلدهي تا آلوده شدن دانه­ها علاوه بر شرايط محيطي، فاكتورهایي نظير نوع رقم مورد كشت و درجه حساسيت به بيماري، ميزان مايع تلقيح اوليه بيماري در خاك و كيفيت بذور نيز دخالت دارند.در ايران نيز از ميان ارقام متداول گندم مورد كشت، شيرودي، زاگرس، چمران، رسول، البرز نيمه­حساس و ارقام تجن، 15-75–N ،16-75-N ، استورك (دوروم) مقاوم و رقم اترك نيمه مقاوم به فوزاريوم خوشه مي­باشند.
شروع و شيوع آلودگي در دو مدل قابل پيش­ بيني است:
الف-وقتي كه بارندگي نسبتاً طولاني به مدت 7 روز در زمان گلدهي استمرار يابد يا رطوبت بالا و دما در ساعاتي از روز بين30- 15 درجه سانتيگراد باشد. اين زماني است كه اسپورهاي قارچها پخش شده و توسعه مي­يابند.
ب--هنگامي كه بارندگي و رطوبت بالا، 7 روز قبل از گلدهي و 10 روز بعد از گلدهي در حاليكه ساعاتي از روز درجه حرارت بين30- 15 درجه سانتيگراد و رطوبت بالا تا90 درصد ادامه يابد. اين زماني است كه اسپورهاي قارچها پخش شده و توسعه مي­يابند و آلودگي رخ مي­دهد و بيماري شيوع مي­يابد.
و.......







باز هم عذر میخوام دوست عزیز

اما خدا رو شکر یکی از اصلش تو سی دی داشتم

اسم این بیماری بای پولاریس هستش:redface:


[FONT=&quot] Bipolaris[/FONT]
 
آخرین ویرایش:

Similar threads

بالا