...::: مسابقه معماری ::...

...::: مسابقه معماری ::...

• عالی

رای: 200 69.2%
  • خوب

رای: 76 26.3%
  • متوسط

رای: 5 1.7%
  • بد

رای: 8 2.8%

• مجموع رای دهندگان
    289
وضعیت
موضوع بسته شده است.

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
نویسنده کتاب آثار ایران کیه؟(سوال خیلی آسونیه! زود جواب بدین)!

سلام
اگه منظورتون معماری ایرانِ نوشته آرتور پوپ .
امید وارم درست باشه به هر حال جالبه اطلاعاتی از پوپ داشته باشید :
پوپ در شهر فینیکس ایالت رودآیلند زاده شد. در دانشگاه‌ براون و دانشگاه کرنل و دانشگاه هاروارد تحصیل فلسفه کرد. در ۱۳۰۴ هجری شمسی به دعوت حسین علاء به تهران آمد و برای مقامات دولتی و رضاشاه در مورد هنر ایرانی سخنرانی کرد.
از ۱۳۰۴ تا ۱۳۱۴ مشاور افتخاری دولت ایران بود و سپس عضو فرهنگستان ایران شد.
وی نمایشگاه‌های زیادی در معرفی آثار هنری ایرانی در جهان برپا کرد
وی از ۱۳۴۴ با همسرش فیلیس اکرمن در شیراز اقامت نمود. در یکی از کتابهایش در این زمینه نوشته شده:

«I came to Iran to with a sense of mission and ecstasy of pilgrimage to the Persia of my dreams.»

«با عزم و شوق به ایران آمدم تا به زیارت سرزمین پارس رویاهایم بروم.»

در پی درخواست مکرر از شاه ایران، آرامگاهی برای دکتر پوپ در اصفهان در ساحل زاینده‌رود نزدیک پل خواجو ساختند که پس از درگذشت در آن‌جا به‌خاک سپرده شد.
همسر وی فیلیس اکرمان نیز در همان آرامگاه به خاک سپرده شده است، و دکتر ریچارد فرای نیز درخواست به خاک سپاری در آن محل را نیز از محمود احمدی نژاد کرده است.

آرتور پوپ یکی از کسانی بود که به واقع معماری و معمار ایرانی را درک کرد و به مصادیق عروج و لایتناهی در معماری ایران پی برد . وی به هنگام بازدید از مسجد شیخ لطف ا... از دیدن قدرت معماری و هنر هنرمند ایرانی به ستایش نشست و در خلوت خود ساعتها گریست ...

روحش شاد و یادش گرامی ...

Pleiades.Arch

عضو جدید
کاربر ممتاز
خیلی ممنون که جواب دادید ولی منظورم معماری ایران نبود همون طور که ساناز گفت منظورم مجموعه آثار ایران بود که دو جلدی هست و نویسنده هاش آندره گدار و همسرش یدا گدار و ماکسیم سیرو هستن:);)

Pleiades.Arch

عضو جدید
کاربر ممتاز
آندره گدار (به فرانسوی: André Godard) معمار و باستان‌شناس فرانسوی بود.
او در اوایل دوره پهلوی به ایران وارد شد و به استخدام دولت ایران درآمد. مسئولیت‌های او نظیر مدیر اداره عتیقیات (باستانشناسی و موزه)، فعالیتهای پژوهشی و شناسایی و ثبت آثار فرهنگی ایران (با همکاری همسرش یدا گدار و ماکسیم سیرو)، انتشار نشریه باستان‌شناسی، بنیان‌گذاری دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، ریاست و استادی همین دانشکده در آغاز، وی را مهم ترین شخصیت خارجی معماری دوره پهلوی اول قرار می‌دهد که نزدیک به ربع قرن در ایران حضور داشت.
از آثار او در زمینه طرح و اجرای آثار معماری، نقشه اصلی جانمایی محوطه و ساختمان‌های دانشگاه تهران، طرح و سرپرستی موزه ایران باستان، طرح آرامگاه فردوسی در توس، طرح ساختمان کتابخانه ملی ایران، طرح مقبره حافظ و سعدی بوده است.
از کتابهای گدار که به فارسی برگردانده شده می‌توان به: آثار ایران در چهار جلد و هنر ایران اشاره کرد.

منبع: ویکی پدیا

Pleiades.Arch

عضو جدید
کاربر ممتاز
راستی این سوال کنکور ارشد فکر کنم سال 83 بود که تو گزینه هاش هم آندره گدار و هم یدا گدار و هم ماکسیم سیرو بودن در حالی که اسم هرسه اینا رو جلد کتاب هست ولی جواب درست آندره گدار بود.

لطفا" سوال بعدی رو مطرح کنید!

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
مطمئن باشید از اثرات آزمون اسکیسه !!! از بابت جواب اشتباهم متاسفم . ولی با تمام این شرایط ترجیح می دم از آندره گدار هم مطالبی رو برای دوستان بذارم .

آثار ایران. مجموعه نشریه‌ای ادواری باستان شناسی و هنر‌ایرانی- اسلامی در چهار مجلد، هر مجلد مشتمل بر دو جزء، اثر "آندره گدار"(1881-1949) باستان‌شناس فرانسوی. این کتاب

به زبان فرانسه و در سلسله انتشارات "پل گوتنر" شهر پاریس منتشر شد. گدار در مقدمه جزء اول از مجلد اولیه، هدف نشریه "آثار ایران" را معرفی آثار باستانی کشف شده و چاپ طرح‌ها و عکس‌ها و کتیبه‌های آنها و شرح حوادث تاریخی مربوط به آنها ذکر کرده است. این دانشمند در 1307ش، به منظور تاسیس اداره کل عتیقات(باستان شناسی) و سامان بخشیدن به امور باستان‌شناسی، به استخدام دولت ایران درآمد و سی و دو سال به تحقیق در آثار باستانی ایران و مرمت آنها پرداخت

آندره گدار، پس از سال 1936، برای شناساندن آثار تاریخی ایران به جهانیان با همکاری همسرش یداآ گدار، ماکسیم سیرو، آندره پ. آردی، میرون بمان اسمیت و عده‌ای از باستان‌شناسان و محققان ایرانی (محمد تقی مصطفوی، خان ملک، مهدی بهرامی) به نشر جزوه‌های سالانه نشریه مذکور دست زد که شمار آنها به هشت رسید. سه شماره از این جزوه‌ها به همت "رشید‌ یاسمی" (جزوه 1 جلد اول، تهران 1314) و محمد تقی مصطفوی (جزء 2 جلد اول، تهران 1316) ترجمه شد و بدون تصاویر و طرح‌ها و نقشه‌های متن اصلی، انتشار یافت. در سال‌های اخیر، ترجمه متن کامل آثار ایران به فارسی به قلم "ابوالحسن سروقد مقدم"، در چهار مجلد منتشر شده است. در مجلدات آثار ایران هم به آثار ایران پیش از اسلام و هم به آثار دوره اسلامی توجه شده است. در نسخه فارسی این کتاب، ترتیب موضوعی مجلدات فرانسه رعایت نشده است؛ با این همه ترجمه حاوی متن کامل "آثار ایران" است.

آخرین ویرایش:

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
با اجازه دوستان سوال 39 رو من مطرح می کنم :

سوال 39 - آرامگاه کلنل پسیان در کجاست ، معمار آن کیست ، مفهوم یادمان این شخص چیست ؟ و چند اثر معماری این معمار رو نام ببرید .

پرندیس

کاربر بیش فعال
سلام با تشکر از سوالای واقعا جالبتون.....می شه یه کم راحت تر طرح بشه تا ما هم جا نمونیم.ممنون

هانا

عضو جدید
سلام:)
ارامگاه کلنل پسیان در خراسان توسط هوشنگ سیحون.طراح ارامگاه ابو علی سینا و بابا طاهر همدان.موزه ارامگاه نادر شاه افشار.موزه توس.ارامگاه عمر خیام و...

dynamic

عضو جدید
کاربر ممتاز

سوال 39 - آرامگاه کلنل پسیان در کجاست ، معمار آن کیست ، مفهوم یادمان این شخص چیست ؟ و چند اثر معماری این معمار رو نام ببرید .

ببخشید دومان جان گفتین سوال 39 .... ولی باید می گفتین سوال 39-40-41-42 این درست تر بود :)

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام:)
ارامگاه کلنل پسیان در خراسان توسط هوشنگ سیحون.طراح ارامگاه ابو علی سینا و بابا طاهر همدان.موزه ارامگاه نادر شاه افشار.موزه توس.ارامگاه عمر خیام و...

نه هانا جان درست نیست .

ببخشید دومان جان گفتین سوال 39 .... ولی باید می گفتین سوال 39-40-41-42 این درست تر بود :)

سیمین جان ، در جواب دادن کامل ترین جواب رو سعی می کنم بدم و در سوال طرح کردن هم کاملترین سوال رو میدم . هم دانشجوهام و هم دانش آموزام از این قضیه مستثنی نیستن. من تنها معلمی هستم در گروه که 100 سوال در هر امتحان میدم و در سوالات 6 نوع سوال به شکل استاندارد بین المللی طرح می کنم. دست سعید عزیزم هم درد نکنه با این تاپیک فوق العادش . من دو هدف از مطرح کردن سوالهام دارم :آشنا کردن بچه ها با موضوعاتیه که به عنوان اطلاعات عمومی معماری به دردشون میخوره و هم اینکه دوستان رو با معماران معاصر که متاسفانه دارن به دست فراموشی سپرده می شن ، آشنا کنم . به هر حال چنانچه خطا کردم من رو ببخشید :gol:

dynamic

عضو جدید
کاربر ممتاز
خواهش می کنم اختیار دارین :redface:
من باید معذرت بخوام :w09:. در ضمن بیشتر جنبه ی شوخی داشت . :sweatdrop::w05:

nino

مدیر بازنشسته

مرسی سئوال خوبی بود راستش اینو اصلا نشنیده بودم :redface:

dynamic

عضو جدید
کاربر ممتاز
در محوطه ی باغ نادری ... معمارش هوشنگ سیحون..... آثار ایشون:
مقبره فردوسی بزرگ
آرامگاه فردوسی بزرگ
آرامگاه بوعلی سینا در همدان(1951)
آرامگاه خیام در نیشابور(1338)
آرامگاه و موزه نادرشاه در مشهد(1958)
مقبره عباس ميرزا و بعضی دولتمردان قاجار
آرامگاه کمال‌الملک در نیشابور
ساختمان بانک سپه در تهران
بنای موزه توس(1347)
مرکز فرهنگی یزد
تا اینجاش درسته ؟:que:

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
در محوطه ی باغ نادری ... معمارش هوشنگ سیحون..... آثار ایشون:
مقبره فردوسی بزرگ
آرامگاه فردوسی بزرگ
آرامگاه بوعلی سینا در همدان(1951)
آرامگاه خیام در نیشابور(1338)
آرامگاه و موزه نادرشاه در مشهد(1958)
مقبره عباس ميرزا و بعضی دولتمردان قاجار
آرامگاه کمال‌الملک در نیشابور
ساختمان بانک سپه در تهران
بنای موزه توس(1347)
مرکز فرهنگی یزد
تا اینجاش درسته ؟:que:

سلام سیمین جان .
نه جوابت درست نیست . محوطه باغ نادری درسته ولی باقی جوابت غلطه . ;)

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
خواهش می کنم اختیار دارین :redface:
من باید معذرت بخوام :w09:. در ضمن بیشتر جنبه ی شوخی داشت . :sweatdrop::w05:

مرسی سئوال خوبی بود راستش اینو اصلا نشنیده بودم :redface:

یه موضوعی رو دلم می خواد اینجا و داخل پرانتز بگم . از اینکه در جو دوستانه بسیار فوق العاده ای هستم که احترام متقابل و روحیه همکاری و رعایت حرمت و قانون در تمامی برخوردها و صحبتهای دوستانه رعایت میشه و هدف نهایی تمام دوستان عزیزم در نهایت پیشرفت همه است بیش از اندازه خوشحالم و خداوند رو به خاطر این موضوع شکر گذارم .و از بودن در چنین دنیای مجازی نمونه ای نهایت لذت رو میبرم و امیدوارم این روحیه و این تعامل ها تا پایان به همین شکل ادامه پیدا کنه .
به نوشین و مارال عزیز ، مدیران گل تالار معماری خسته نباشید میگم و بینهایت از هر دوتاتون سپاسگزارم و آرزوی موفقیت ، پیروزی ، سربلندی و طی درجات تعالی رو براتون دارم .

solmaz-1

عضو جدید
ارامگاه کلنل پسیان در شهر مشهد در حدود 47 سال پیش(1960م)در مجاورت آرامگاه نادر شاه افشار و در باغچه شمالی باغ آرامگاه قرار دارد و لوحی سنگی بر آن نصب شده است و در باغ نادری قرار دارد. معمارش http://http://i34.tinypic.com/fcqkn7.jpgتوی سایت مهر هوشنگ سیحون معرفی شده

ELAHE.T

عضو جدید

لطفا راهنمايي کنيد چون توي سرچ فقط درباره استاد هوشنگ سيحون مياد

solmaz-1

عضو جدید
ارامگاه او5سال در باغ نادری بود،بعد جابه جا می شود و در نهایت به دستور مصدق برگردانده می شود

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
لطفا راهنمايي کنيد چون توي سرچ فقط درباره استاد هوشنگ سيحون مياد

از بابت این موضوع بسیار زیاد ناراحتم که اطلاعات غلط به دوستانم داده می شه. مطمئن باشید هدفم از طرح این سوال فقط همین بود تا اطلاعات اینقدر ناقص جابجا نشه .

ارامگاه او5سال در باغ نادری بود،بعد جابه جا می شود و در نهایت به دستور مصدق برگردانده می شود
این موضوع هم درسته ولی سوال چیز دیگه ایی .

ارامگاه کلنل پسیان در شهر مشهد در حدود 47 سال پیش(1960م)در مجاورت آرامگاه نادر شاه افشار و در باغچه شمالی باغ آرامگاه قرار دارد و لوحی سنگی بر آن نصب شده است و در باغ نادری قرار دارد. معمارش توی سایت مهر هوشنگ سیحون معرفی شده

استاد سیحون کار طراحی خود مجموعه نادری رو به عهده داشته و بعد از سفر ایشون به امریکا طراحی آرامگاه کلنل پسیان انجام شده .
من خودم چون شخصا دنبال این موضوع بودم به نتیجه رسیدم. و برای عدم انحراف مغز دوستان و با تشکر زیاد از زحماتتون برای گشتن دنبال جواب صحیح ، امشب در صورتی که جواب داده نشه من کل اطلاعات مربوط به آرامگاه کلنل پسیان و معمارش و همینطور اطلاعاتی راجع به موزه نادری که از صحبتهای خود استاد سیحون در مکالمه تلفنی ایشون با مسئول حفظ و نگهداری این بنا شده به دوستان خواهم داد.

dynamic

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسی دومان جان ....سوال فوق العاده ای مطرح کردی...بچه ها رو حسابی به تکاپو انداختی....

مرسی که شما هم دو روز بود که نبودید:biggrin:

دومان جان شب شد نمی خوای جواب رو بگی؟ من حسابی تو فکرم که معمارش کیه؟:surprised::que:

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
مرسی که شما هم دو روز بود که نبودید:biggrin:

دومان جان شب شد نمی خوای جواب رو بگی؟ من حسابی تو فکرم که معمارش کیه؟:surprised::que:

مرسی دومان جان ....سوال فوق العاده ای مطرح کردی...بچه ها رو حسابی به تکاپو انداختی....

اما جواب این سوال :

معمار بنا آقای دکتر یعقوب دانشدوست از معماران فرهیخته کشور هستند که به دلایلی از حضور پر هیاهو در محافل دوری میکنند .
آقای دکتر دانشسدوست تنها کسی بود که قبل از زلزله اسف بار طبس ، شخصا تمام ابنیه و اماکن این شهر تاریخی را که زلزله تمامی انها را با خود به اعماق خاک فرو برد ، برداشت کرده است و حاصل سالها تلاش خود در مورد شهر طبس را در کتابی با عناون طبس شهری که بود به چاپ رسوندن

بر خلاف تصور همگان که استاد سیحون رو معمار آرامگاه کلنل محمد تقی خان پسیان می دونن باید بگم که طراح و ناظر اجرای این بنا آقای دکتر دانشدوست هستند . و راجع به فلسفه ریخت شناسی این بنای یاد بود باید تصورات ذهنی خودم رو با توجه به تحقیقاتم بگم و در تماسی که با ایشون ایشون داشتم فرمودن خارج از کشور هستن و قادر به پاسخگویی نبودن .​

داستان کوتاه مرگ کلنل رو به نقل از ویکی پدیا بخونید :
دولت کلنل را یاغی و خودسر معرفی کرد و او نیز مستقلا به حکومت پرداخت و حتی حزب ملی به کمک او در خراسان تشکیل شد. در این هنگام سردار معزز حاکم بجنورد که پیشتر قول همکاری به کلنل داده بود خیانت کرد و کردهای قوچانی را به شورش واداشت. شورشیان با حمله به بجنورد و خلع سلاح ژاندارم‌ها شهر را به تصرف درآوردند. کلنل برای دفع کردان شمال شبانه با گروهی از افسران و ژاندارمها به سوی قوچان شتافت و در تپه‌های داوودلی جعفرآباد با کرد ها مواجه شد و جنگید.
کمی نفرات و کاهش مهمات و مکر دشمن تا عصر نهم مهر ۱۳۰۰ عرصه را بر کلنل و قوای ژاندارم تنگ کرد. فرستادگان او برای آوردن مهمات از جعفرآباد به جبهه بازنگشتند و فرمانده خود را تنها و بدون مهمات رها کردند. کلنل یکه و تنها در حالی که محاصره شده بود تا آخرین فشنگی که داشت جنگید و کشته شد. کردهای قوچانی پس از نبرد سرش را از تن جدا کردند و به قوچان بردند. به این ترتیب قیام محمدتقی خان پسیان که از دوازدهم فروردین ۱۳۰۰ شروع شده بود در نهم مهر همان سال پایان گرفت.
از سخنان محمدتقی پسیان: مرا اگر بکشند قطرات خونم کلمه ایران را ترسیم خواهد کرد و اگر بسوزانند خاکسترم نام وطن را تشکیل خواهد داد.

در تشییع جنازه کلنل محمدتقی خان پسیان در سال ۱۳۴۰ هجری قمری عارف قزوینی شعری برای سنگ قبر وی سرود و بر روی این سنگ قبر حک شد.

این سر که نشان سرپرستی‌ست امروز رها ز قید هستی‌ست
با دیدهٔ عبرتش ببینید
کاین عاقبت وطن‌پرستی‌ست

و این هم تصویر آرامگاه کلنل پسیان در چهر باغ قدیم و موزه نادری الان در شهر مقدس مشهد :

یادمان آرامگاه کلنل پسیان از نظر من یک نیم تنه انسان طراحی شده که سر از بدن جدا شده و وضعیت مرگ ایشان روی این یادمان حک شده .

از سایر کار های آقای دکتر دانشدوست باید به طراحی المان میدان راه آهن مشهد و همچنین میدان آزادی مشهد اشاره کرد . ضمن اینکه ایشان در حال حاضر یکی از چهره های ماندگار معماری ایران به لحاظ دانش معماری می باشند .

امیدواروم تونسته باشم اطلاعات دقیقی رو به دوستان بدم و حداقل یکی از ناشناخته های معماری رو که به نظر من بیش از حد مظلوم واقع شده رو به دوستان بشناسونم .​

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
بی زحمت سوال 40 رو یکی از دوستان مطرح کنید . سوال قبلی تایید شد.

Pleiades.Arch

عضو جدید
کاربر ممتاز
خیلی سوال جالبی مطرح کردی دومان عزیز ! این کتاب رو(طبس شهری که بود) یکی از اساتید سر کلاس بهمون نشون داد ولی هیچ کس از جمله خود من کنجکاو نشد ببینه نویسنده ش کیه! ولی کتاب خیلی جالبی بود و عکساش کیفیت عالی داشت انگار که با دوربین دیجیتال گرفته باشن!!!!

ehsan_y

عضو جدید
يكي استفاده از كونو هست كه علاوه بر سبكي عايق خيلي خوبي هم هست .
ولي راهكار اصلي ايجاد فضاهاي خالي بوده است كه نمونه بسيار زيباي آن را مي توانيد در گنبد سلطانيه مشاهده نماييد . بگونه اي كه هرچه به طبقات بالاتر مي رويم فضاي بيشتري داريم و آن قسمت از ديوار ها كه براي ايستايي لازم نبوده است حذف شده .

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
با جازه دوستان یه سوال ساده ساده ...

سوال 41 : آب کاروانسرای رباط شرف از چه طریقی تامین می شد ؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا