خیلی خوشحالم که میتونم در این مسابقه شرکت کنم. از شما هم تشکر میکنم.
یه نقد به متن اولیه دارم. در یک برنامه ی پژوهشی دیدم که اولین ورودهای مدرنیته به ایران رو از زمان قاجاریه معرفی میکرد. منظور از تمام جوانب. (نه فقط ساختمان سازی). حالا نمیدونم شما اینجا پهلوی رو معرفی کردید مستندتر از اون هست یا نه. صرفنظر از تمام جنبه های کمی مثبت و اکثرا منفی هردو حکومت و سلسله ی حکومتی. ببخشید که بی ربط بود. امیدوارم بعد از خوندن پست پاکش کنید.
با تشکر.
امیدوارم بتونم شرکت کنم.
سلام
از توجه و حسن نظر شما به مسابقه عکاسی معماری سپاسگزارم .
و همچنین دقت و ریزبینی شما هم جای تحسین داره که این دقت ، واقعا باعث خوشحالی من شد |

چند خطی در باب این شبهه ی مورد نظر می نویسم که موضوع روشن بشه .
اولین باری که در مورد ورود مدرنیته به ایران مطلبی رو مطالعه کردم ، مربوط به سالها قبل هست. توی کتاب "فاطمه، فاطمه است" دکتر شریعتی، اشاراتی عالی به این تغییر و تحول موجود هست که خوندنش میتونه بسیار سودمند باشه . جزئیات مطلبی که در مورد ورود مدرنیته به ایران نوشته بود ، یادم نیست ، فقط یادمه که با مد و لباس شروع شد ، که تاریخش رو به دوران حکومت قاجار نسبت میدن. بعد دیگه با رواج سفرهای اروپایی رفته رفته همه چیز ما ، مورد هجمه ی تفکر مدرنیستی ِ وارداتی ِ دسته چندم قرار میگیره تا جایی که ...!
با این مقدمه ی کوتاه ، توضیحات تکمیلی در مورد این بحث و توضیحات ابتدایی تاپیک رو در ادامه مطرح میکنم.
اگر دقت کرده باشید ، در متن مورد نظر اشاره شده که :
اگر چه مدرنیسم در سالهای حکومت پهلوی اول در مفهوم کاربردی آن به ایران راه یافت، اما بلندمرتبه سازی کمی از این قافله عقب ماند.
چیزی که اینجا مسلم هست ، اینه که داریم در مورد معماری صحبت میکنیم ، و به سایر ابعادی که گستره ی مدرنیته رو شامل میشه ، کاری نداریم.
و اینکه صحبت از به عینیت رسیدن و کاربردی شدن اون هست.
نقل قول 1 :
تهران به سبب پایتخت بودنش ، به نسبت شهرهای دیگر، خیلی زود با ویژگی های مدرنیسم و با معماری مدرن آشنا شد . ورود مدرنیته در تهران به اوخر دوران قاجار ، زمان سلطنت ناصرالدین شاه بر میگردد . اما به طور خیلی آشکار در دوران پهلوی بود که سیمای شهر تهران و به موازات آن شهرهای دیگر تغییر کرد.
نقل قول 2 :
همزمان با دوره قاجار در ایران ، پایه های معماری مدرن در اروپا گذارده شد و برخی بناهای شاخص معماری مدرن آشکار شدند ، اما نمی توان دوره تحولی که سبب معماری مدرن شود در دوران قاجار یافت . شاید این یکی از اساسی ترین مسائل تاریخ معماری ایران و ضعف جدی و اساسی برای معماری قاجار باشد. اما به حق می توان گفت که معماری قاجار الگوهای قدیم معماری ایران را ارتقا بخشید و نوآوری هایی از نظر فضا به وجود آورد؛ گرچه سبب خلق یک معماری نوین نشد.
ببخشید که بی ربط بود. امیدوارم بعد از خوندن پست پاکش کنید.
با تشکر.
امیدوارم بتونم شرکت کنم.
صادقانه عرض میکنم ، دیدن این نقد شما و توجهی که به این قضیه داشتید ، واقعا باعث خوشحالی م شد. و اتفاقا خیلی هم با ربط و جایز بود و باز هم از شما تشکر میکنم.
بنده هم امیدوارم مثل دوره های پیشین ، شاهد حضور شما در مسابقه باشیم و از عکس های زیبای شما بهره مند بشیم .
شاد و تندرست باشید دوست ِ خوبم
1393.12.02
13:00
