مسابقات معماری

وضعیت
موضوع بسته شده است.

E . H . S . A . N

مدیر تالار مهندسی معماری مدیر تالار هنـــــر
مدیر تالار
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=187128&d=1388208122
از عکاسش ممنونم:gol:
من تاحالا فک میکردم ریتم و تکرار فقط تو تکرار عینی معنی پیدا میکنه...
المان قشنگیه
قردا میرم مشهد از نزدیک ببینمش

ممنونم خانوم مهندس ؛ خوشحالم که این تصویر رو پسندیدید .
با توجه به اینکه چند ماهی هست که از مشهد منتقل شدم ، اما اگر اشتباه نکنم این المان الان برچیده شده باشه و در این مکان وجود نداشته باشه ؛ چون سنتی که در شهر مشهد هست ، اینه که به مناسبت عید نوروز و سایر ایام مهم ، المان هایی طراحی و اجرا میکنن ، و بعد از مدتی بایگانی میکنن( موزه) .
در مورد ریتم و تکرار که اشاره کردید ، توی توضیحات تاپیک اصلی آورده شده که :
توضیحات : ریتم ، تکرار و ضرب آهنگ

» در هر حال برای این که اجزا به طریقه ی تکرار دسته بندی شوند لازم نیست کاملا مشابه باشند ؛ آنها ممکن است دارای یک خصیصه مشترک یا یک مخرج ِمشترک باشند و در عین حال که تک تک منحصر به فرد هستند ، متعلق به یک خانواده باشند .
دو خط پایانی به صورت کامل این مسئله رو شرح داده .
در همین زمینه و با همین تم ( تکرار چند عنصر هم خانواده در یک فضا یا مکان) ، تصاویر دیگری هم دارم ، که به نظرم ای بسا گویا تر از این تصویر باشن ، اما متاسفانه اونا معماری نیستن و بیشتر هنری هستن؛و به همین دلیل توی تاپیک نزاشتم.
چیزی که غالبا ما در مورد ریتم تصور میکنیم ، یک ریتم ِ خطی ِ ساده ( نخستین حالت ریتم) هست ، مثل تکرار یک ردیف ستون ، طاق ، رواق و ... ؛ در حالیکه این موضوع میتونه گستردگی ِ زیادی داشته باشه .

امیدوارم تونسته باشم خوب توضیح بدم .ممنون از حُسن نظر شما . :gol:

MaRaL.arch

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
ممنونم خانوم مهندس ؛ خوشحالم که این تصویر رو پسندیدید .
با توجه به اینکه چند ماهی هست که از مشهد منتقل شدم ، اما اگر اشتباه نکنم این المان الان برچیده شده باشه و در این مکان وجود نداشته باشه ؛ چون سنتی که در شهر مشهد هست ، اینه که به مناسبت عید نوروز و سایر ایام مهم ، المان هایی طراحی و اجرا میکنن ، و بعد از مدتی بایگانی میکنن( موزه) .
در مورد ریتم و تکرار که اشاره کردید ، توی توضیحات تاپیک اصلی آورده شده که :

دو خط پایانی به صورت کامل این مسئله رو شرح داده .
در همین زمینه و با همین تم ( تکرار چند عنصر هم خانواده در یک فضا یا مکان) ، تصاویر دیگری هم دارم ، که به نظرم ای بسا گویا تر از این تصویر باشن ، اما متاسفانه اونا معماری نیستن و بیشتر هنری هستن؛و به همین دلیل توی تاپیک نزاشتم.
چیزی که غالبا ما در مورد ریتم تصور میکنیم ، یک ریتم ِ خطی ِ ساده ( نخستین حالت ریتم) هست ، مثل تکرار یک ردیف ستون ، طاق ، رواق و ... ؛ در حالیکه این موضوع میتونه گستردگی ِ زیادی داشته باشه .

امیدوارم تونسته باشم خوب توضیح بدم .ممنون از حُسن نظر شما . :gol:

ممنونم از راهنماییتون جناب مهندس :gol:
آره این جمله رو خوندم اما راستش الان ک با این عکس تطبیقش دادم متوجه منظورش شدم
بله،کاملا موضوعو درک کردم،عکساتونو بنظرم تو تاپیک آموزشیش بذارید
من واقعا دوس دارم ببینم تا نگاهم بازتر شه
ی سوال دیگه:
من کتاب مبادی سواد بصری رو تازه خریدم و تا الان فصل یکشو خوندم،هنرز ب ریتم و تکرار نرسیدم
اما سوالم اینه ک مبادی سواد بصری و مبانی سواد بصری 2 کتاب متفاوتن؟
آخه تو تاپیک آموزشی نوشته مبانی سواد بصری...

persian_sphinx

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=187448&d=1388332328
پایین این عکس نوشته بودی 2نوع ریتم یکنواخت و ریتم تکاملی...
میشه راجبش توضیح بدی؟

سلام خانم مهندس توی این عکس که گذاشتم میشه گفت تکرار متناوب هسش

2) تكرار متناوب: در این ضرب اهنگ یك عنصر بصری تكرار می شود اما تكرار ان با تغییرات متنابی متنوع خواهد شد به طوری كه در هر مخاطب همواره نوعی انتظار برای تكرار دارد.

ولی اگر به میانه عکس نگاه کنین طاق های میانی به نوعی جدا افتادن و حرکتش رو به سمت بالا با تغییراتی تکامل پیدا کرده به نوعی خطی جدا و در میانه نما ....

و در یک حالت دیگر هر طبقه تکامل پیدا میکنه

3) تكرار تكاملی:
در این نوع ضرب آهنگ یك تصویر ویا یك عنصر بصری از یك مرتبه و حالت خاص شروع می شود و به تدریج با تغییراتی به وضعیت و یا حالتی تازه تر می رسد. به طوری كه نوعی رشد وتكامل را در طول مسیر تغییرات خود دنبال می كند.مانند ماه

و همینطور از طرفی با نگاه جز به جز ریتم یکنواخت

بیشتر نظرم به این بود که این تصویر رو از هر جهت نگاه کنیم ریتم خاصی رو در ذهن تداعی میکنه

O . P . O . S

عضو جدید
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=187663&d=1388490379
با سلام خدمت همه دوستان...
این تصویر در زاویه خیلی خوبی گرفته شده.چیزی که منو به خودش جذب کرد حرکت چرخشی ریتم هست.
المان های این ریتم در حین تکرار یک چرخش هم ایجاد میکنند و وقتی چشم اولین المان رو دنبال میکنه تا به انتهای ریتم برسه با یک مسیر مستقیم مواجه نیست و چرخش رو حتی تا پشت فضا ادامه میده وفکر میکنم این باعث شده تصویر جذاب تر به نظر برسه.

آخرین ویرایش:

lamsoo

عضو جدید
عکس ها مربوط به سفر اصفهان هست.
دوربین Canon G12
زمان اردیبهشت 1391

تکرار روزنه ها و ریتم در باریکه طاق ها

تکرار قوس ها و امتداد به گریز

ریتم و تکرار و ارتباط میان مقرنس ها

ریتم و تکرار میان مقرنس ها و تکرار قوس های میانی

Samaneh

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

این سقفها همیشه گل یکی از کاکتوسهای که سالی یکبار گل می ده رو تو ذهنم تداعی می کنه مشابه عکس پایین

464883_rsmbq8o7.jpg

این عکس خیلی زیباست هم عکس برداریش خوب شده هم سوژه اش قشنگه ممنون استارتر ؛ دوست دارم کمی بیشتر از کاربندی سقف این مسجد بدونم
_این بنا جدیده؟؟مثلا صد سال اخیر ؟ یا ما قبلش؟(به نظر جدید میاد؛یا تازه مرمت شده)
_اون حاشیه ی آبی تو کاربندی رنگه؟؟؟؛منظورم اینه که آجر رو به اون رنگ در آوردن؟یا چیزی به غیر از آجر هست؟

E . H . S . A . N

مدیر تالار مهندسی معماری مدیر تالار هنـــــر
مدیر تالار
ممنونم از راهنماییتون جناب مهندس :gol:
آره این جمله رو خوندم اما راستش الان ک با این عکس تطبیقش دادم متوجه منظورش شدم
بله،کاملا موضوعو درک کردم،عکساتونو بنظرم تو تاپیک آموزشیش بذارید
من واقعا دوس دارم ببینم تا نگاهم بازتر شه
ی سوال دیگه:
من کتاب مبادی سواد بصری رو تازه خریدم و تا الان فصل یکشو خوندم،هنرز ب ریتم و تکرار نرسیدم

خواهش میکنم خانوم مهندس ؛
امیدوارم توضیحاتم مفید بوده باشه. و همچنین سعی میکنم در اولین فرصت چند تا دیگه از تصاویری که در آرشیو دارم رو بزارم . تا چه پیش آید...

ی سوال دیگه:
در مورد سوالتون باید عرض کنم که من تا حالا فقط کتاب " مبادی سواد بصری" رو دیدم و دارم.
و دقیقا در جریان عنوان دوم نیستم ، اما چیزی که به نظر میاد اینه که احتمالا واژه ی " مبانی" غلط تایپی باشه .
با آرزوی موفقیت شما. . .:gol:
.
.
.
.

fantastic.fati

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

این عکس خیلی زیباست هم عکس برداریش خوب شده هم سوژه اش قشنگه ممنون استارتر ؛ دوست دارم کمی بیشتر از کاربندی سقف این مسجد بدونم
_این بنا جدیده؟؟مثلا صد سال اخیر ؟ یا ما قبلش؟(به نظر جدید میاد؛یا تازه مرمت شده)
_اون حاشیه ی آبی تو کاربندی رنگه؟؟؟؛منظورم اینه که آجر رو به اون رنگ در آوردن؟یا چیزی به غیر از آجر هست؟

سلام ...
مرسی دوست عزیــز ... :)
بله این بنا به تازگی مرمت شده که تا الانم ادامه داره و تمام نشده !
و اما در مورد این مسجد یه توضیح کوتاه میدم :
يكى از قديمى ترين مساجــد شهـر دزفــول,مسجد جامع است .از روى ساختمان قديمى به ويژه شبستان اصلى مسجد وستونهاى آن به خوبى پيداست كه قدمت زيادى داره.برخى از كاوشگران احتمال دادن كه اين بنا در قرن سوم يا اوايل قرن چهارم هجرى قمرى ساخته شده . !
اما از روى سنگ نوشته هاى مسجد مى توان برخى از تعميرات آن را به زمان صفويه يا قاجاريه نسبت داد.مثلاًبر روى ديوار شرقى مسجدكه سابقاً به آن غريبخانه مى گفتن,تاريخ تعمير يا تجديد بناى اين بخش مقارن با پادشاهى شاه سلطان حسين صفوى ذكرشده .درزيرطاق يكى از ايوانهاى غريبخانه هم برروى سنگى نوشته شده ,كه برخى از نوشته هاى آن قابل خواندن نيست ولى براينكه بنا در عصر قاجاريه مرمت شده ,دلالت داره.
بر روى ديوار شمالى مسجد با كاشى تاريخ 1253نوشته شده ,كه به تعمير مسجد در زمان سلطنت محمد شاه قاجار دلالت داره.

مصالح بنا:
با توجه به قدمت مسجدكه به قرون اوليه هجرى برميگرده؛مصالح به كار گرفته شده درآن به جز آجر,خشت و گل كه در اكثر ساختمانهاى بافت قديم دزفول نيز به كار رفته از سنگهاى رسوبى واقع در كوههاى شمال دزفول براى پى ها و ساختن ستونها استفاده شده .علاوه بر این مصالح از كاشي هاى الوان به رنگهاى سياه,آبى فيروزه اى,لاجوردى و سفيد جهت كاشيكارى نما نيز استفاده گرديده و براى پوشش نهايى پشت بام از كاهگل و براى سطوح داخلى و در برخى فضاها از گچ استفاده شده است.
كف شبستان ها,صحن و ديگر فضاهاى مسجد قبل از مرمت اخير,با آجر مفروش بوده كه بعد از مرمت,موزائيك را جانشين آن ساخته اند.

.
اگه سوالی بود من در خدمتم ... :smile:

F iona

عضو جدید
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=186839&d=1388052880

المان قشنگیه .
نظرات معمارانه یا عکاسانه؟ :D
فقط کافیه یخرده عکسو بچرخونید.
یعنی عکس الان به لحاظ جهت بالانس نشده + تاریخ قرمز عکس ( لزومی داره باشه اونجا ؟).
یه نکته ی جالب اینه که حس میکنی خودتم داری از یه پنجره به عکس نگاه میکنی.
موفق باشید آقای اینجی نی یر :D

آخرین ویرایش:

*Maedeh.archi*

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=186938&d=1388096475

این عکس رو یک معمار تیز بین شکار کرد
سوِژه جالبیه

استارتر یادتون هست تصویر از کجای خانه ست؟؟
شکاف بین دو شکستگی عکس اصلی ورودی خانه بود؟؟
این طاقها مربوط به ایوان خانه ست؟

از توجهتون ممنونم....:gol:

از حیاط خونه.منظورتونو از شکاف بین دوشکستگی موجه نمیشم!بله

Samaneh

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

مصالح بنا:
با توجه به قدمت مسجدكه به قرون اوليه هجرى برميگرده؛مصالح به كار گرفته شده درآن به جز آجر,خشت و گل كه در اكثر ساختمانهاى بافت قديم دزفول نيز به كار رفته از سنگهاى رسوبى واقع در كوههاى شمال دزفول براى پى ها و ساختن ستونها استفاده شده .علاوه بر این مصالح از كاشي هاى الوان به رنگهاى سياه,آبى فيروزه اى,لاجوردى و سفيد جهت كاشيكارى نما نيز استفاده گرديده و براى پوشش نهايى پشت بام از كاهگل و براى سطوح داخلى و در برخى فضاها از گچ استفاده شده است.
ممنون از پاسخ
خیلی خوبه
رنگش اینقدر آبی بود که تصور کردم رنگ افزودنی هست و فکر کردم در هنگام مرمت اضافه شده به کار و خوشحال شدم که فکرم اشتباه بود .
یه سوال دیگه : (یکم از بحث عکس جداست اما سوال مهمیه برام ) تو روستاهای اطراف دزفول در حال حاضر بافتهای سنتی هستند که از خاک کوهی که از معادن مخصوص اطراف برداشت می شه برای نماسازی و مرمت مجدد استفاده کنن؟

Samaneh

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

از حیاط خونه.منظورتونو از شکاف بین دوشکستگی موجه نمیشم!بله

http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=186944&d=1388098905

منظورم این بود که این فضای که عکسش رو گرفتید چه عملکردی داشته.کدوم قسمت خونه بود(متوجه شدم از حیاط یک خونه ساختمون خونه رو عکس برداری کردید:smile:)
و اینکه:
این زاویه ی مثلثی که در عکس هست و ساختمان رو به دو قسمت تبدیل کرد ورودی ساختمان بود (که الان تخریب شده ؟)یا اینکه ورودی از مکان دیگری بود؟

.:gol:

MaRaL.arch

کاربر ممتاز
خواهش میکنم خانوم مهندس ؛

سلام خانم مهندس توی این عکس که گذاشتم میشه گفت تکرار متناوب هسش
ممنونم از هر دو دوست:gol:
استفاده کردم
خوشحالم از عضویت تو باشگاهی ک ب سوالات شاید مبتدیانه ی دانشجوی ترم اولی، با این همه حوصله و دقت پاسخ داده میشه:love:

Sina-Arch

عضو جدید
ویا اگر بخوام ریزتر به موضوع ریتم بپردازیم وارد بحث بعدها می شیم...
تزیینات دو بعدی روی قالب خودشون که انحنای نرمی داره نشستن و کل قالب هماهنگی ریتم رو یه جا توی چند بعد القا می کنه...
عکس پروفایل خودم که توی راهروهای مسجد امام اصفهان گرفتم همین رو می گه...

Shah-Mosque-Isfahan.jpg

*Maedeh.archi*

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
........خــانه شــیرنگی-گــرگان.....
دوربین: سونی
ریتم درمصالح سقف
بهار92

....خـــانه باقــری ها-گـــرگان....

دوربین: سونی
ریتم درمصالح دیوارکف سازی و پله ها
بهار92

آخرین ویرایش:

*Maedeh.archi*

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
samanehghasemi;7[B گفت:
185731]http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=186944&d=1388098905

منظورم این بود که این فضای که عکسش رو گرفتید چه عملکردی داشته.کدوم قسمت خونه بود(متوجه شدم از حیاط یک خونه ساختمون خونه رو عکس برداری کردید:smile:)
و اینکه:
این زاویه ی مثلثی که در عکس هست و ساختمان رو به دو قسمت تبدیل کرد ورودی ساختمان بود (که الان تخریب شده ؟)یا اینکه ورودی از مکان دیگری بود؟

.:gol:

IMG_1189.jpg سطح داخل این قسمت به این صورت بود
البته در حال مرمت بود.ازش به عنوان فضایی برای استراحت در طول روز استفاده میشده

اون قسمت در نبوده
دقیقا یادم نیست ولی اگه اشتباه نکنم مهمونها شبو اونجا میخوابیدن تابستون و اون تورفتگی فضایی بوده که وسایلشونو بذارن

MaRaL.arch

کاربر ممتاز
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=188332&d=1388826790&thumb=1
این عکس خیلی قشنگه
زاویه ای ک عکاس انتخاب کرده...
فقط همه عکسا شبیه همن،عکس المانی ک مهندس احسان گذاشتن متفاوت،خوب و آموزنده بود
همینطور عکس پرشین عزیز
من خیلی دنبال چنین عکسا و موضوعاتی بودم هم نت،هم تو مسیر رفت و آمدم تو تک تک ساختمونا
اما چیز جالب توجهی ندیدم(شاید بود اما نگاه من هنوز قادر ب تشخیص نیس...)
از شرکت کننده های عزیز میخوام تقاضا کنم چنین عکسایی بذارن تا تاپیک زیبامون،آموزنده تر باشه
ممنون:gol:

fantastic.fati

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ممنون از پاسخ
خیلی خوبه
رنگش اینقدر آبی بود که تصور کردم رنگ افزودنی هست و فکر کردم در هنگام مرمت اضافه شده به کار و خوشحال شدم که فکرم اشتباه بود .
یه سوال دیگه : (یکم از بحث عکس جداست اما سوال مهمیه برام ) تو روستاهای اطراف دزفول در حال حاضر بافتهای سنتی هستند که از خاک کوهی که از معادن مخصوص اطراف برداشت می شه برای نماسازی و مرمت مجدد استفاده کنن؟

بافت سنتی دزفول زیاد داره ... مصالح بیشتر بناها آجـــره ... اما در مورد اینکه برای مرمت از کجا مصالح تهیه میکنن اطلاع دقیقی ندارم ...میپرسم و بهتون میگم ...

sahar-architect

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام
از عکس هایی که دوستان گذاشتن خیلی ممنونم
امیدوارم بتونیم هر مرحله عکس های بهتری داشته باشیم
یاداوری چند نکته رو در زمینه تاپیک عکاسی ضروری میدونم که همه مون در صورت رعایتش تاپیک رو به هدف اصلیش نزدیک میکنیم
بسیاری از تصاویری که قرار داده شدند به نوعی ریتم و تکرار رو القا میکنند اما این برداشت اولیه از عکس ها نیست!
برای مثال چند عکس رو قرار میدم که امیدوارم خدمت دوستان جسارت نشه من صرفا تصادفی تصاویر رو انتخاب کردم تا بتونم منظورم رو برسونم و من در مقابل زیبایی که دوستان در عکس ها ثبت کردند حرفی برای گفتن ندارم
مسئله مهم در ریتم و تکرار تعداد عنصر تکرار شونده هست:
در برخی عکس ها مثل این مورد (پست 4) اگرچه مفهوم ریتم قابل درک هست اما به علت کم بودن تعداد سوژه تکرار شونده از نظر بصری خوب القا نمیکنه
بعضی تصاویر (پست 7) به علت پرسپکتیو شدیدشون از ریتم خارج شدند
مشکل بعدی که در بیشتر عکس ها وجود داره اینه که بیننده در نگاه اول نمیتونه مفهوم ریتم و تکرار رو برداشت کنه مثل این (پست 10)
در برخی حالت عکس قبلیه! یعنی نوع سوژه های تکرار شونده خیلی زیاده مثل این که توی هر جزئش یه عنصر تکرار شونده و ریتمیک داریم
یا گاهی فضا به قدری شلوغه که سوژه توش گم میشه مثل این یا این (من اصلا منکر جذابیت نرم افزاری این عکس نیستم اما به قدری صحنه جذابیت از نظر خود فضا داره که تاکید روی گلدون ها و ستون ها محسوس نیست)

به طور کلی هم به دوستان توصیه میکنم اصلاحاتی روی نور و کنتراست عکس ها اعمال کنید تا به جذابیت و گیرایی عکس ها اضافه بشه

در آخر باز هم تاکید میکنم نظرات من صرفا سلیقه شخصی هستند و شاید از نظر تکنیکی درست نباشند.
باز هم از دوستانی از عکس هاشون برای ذکر نمونه استفاده کردم عذرخواهی میکنم و امیدوارم جسارتی نشده باشه. مسلما زیبایی عکس همه دوستان فراتر از دانش و توان منه :gol:

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا