http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=187128&d=1388208122
از عکاسش ممنونم
من تاحالا فک میکردم ریتم و تکرار فقط تو تکرار عینی معنی پیدا میکنه...
المان قشنگیه
قردا میرم مشهد از نزدیک ببینمش
دو خط پایانی به صورت کامل این مسئله رو شرح داده .توضیحات : ریتم ، تکرار و ضرب آهنگ
» در هر حال برای این که اجزا به طریقه ی تکرار دسته بندی شوند لازم نیست کاملا مشابه باشند ؛ آنها ممکن است دارای یک خصیصه مشترک یا یک مخرج ِمشترک باشند و در عین حال که تک تک منحصر به فرد هستند ، متعلق به یک خانواده باشند .
ممنونم خانوم مهندس ؛ خوشحالم که این تصویر رو پسندیدید .
با توجه به اینکه چند ماهی هست که از مشهد منتقل شدم ، اما اگر اشتباه نکنم این المان الان برچیده شده باشه و در این مکان وجود نداشته باشه ؛ چون سنتی که در شهر مشهد هست ، اینه که به مناسبت عید نوروز و سایر ایام مهم ، المان هایی طراحی و اجرا میکنن ، و بعد از مدتی بایگانی میکنن( موزه) .
در مورد ریتم و تکرار که اشاره کردید ، توی توضیحات تاپیک اصلی آورده شده که :
دو خط پایانی به صورت کامل این مسئله رو شرح داده .
در همین زمینه و با همین تم ( تکرار چند عنصر هم خانواده در یک فضا یا مکان) ، تصاویر دیگری هم دارم ، که به نظرم ای بسا گویا تر از این تصویر باشن ، اما متاسفانه اونا معماری نیستن و بیشتر هنری هستن؛و به همین دلیل توی تاپیک نزاشتم.
چیزی که غالبا ما در مورد ریتم تصور میکنیم ، یک ریتم ِ خطی ِ ساده ( نخستین حالت ریتم) هست ، مثل تکرار یک ردیف ستون ، طاق ، رواق و ... ؛ در حالیکه این موضوع میتونه گستردگی ِ زیادی داشته باشه .
امیدوارم تونسته باشم خوب توضیح بدم .ممنون از حُسن نظر شما .![]()
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=187448&d=1388332328
پایین این عکس نوشته بودی 2نوع ریتم یکنواخت و ریتم تکاملی...
میشه راجبش توضیح بدی؟
2) تكرار متناوب: در این ضرب اهنگ یك عنصر بصری تكرار می شود اما تكرار ان با تغییرات متنابی متنوع خواهد شد به طوری كه در هر مخاطب همواره نوعی انتظار برای تكرار دارد.
![]()
![]()
3) تكرار تكاملی: در این نوع ضرب آهنگ یك تصویر ویا یك عنصر بصری از یك مرتبه و حالت خاص شروع می شود و به تدریج با تغییراتی به وضعیت و یا حالتی تازه تر می رسد. به طوری كه نوعی رشد وتكامل را در طول مسیر تغییرات خود دنبال می كند.مانند ماه
![]()
![]()
ممنونم از راهنماییتون جناب مهندس
آره این جمله رو خوندم اما راستش الان ک با این عکس تطبیقش دادم متوجه منظورش شدم
بله،کاملا موضوعو درک کردم،عکساتونو بنظرم تو تاپیک آموزشیش بذارید
من واقعا دوس دارم ببینم تا نگاهم بازتر شه
ی سوال دیگه:
من کتاب مبادی سواد بصری رو تازه خریدم و تا الان فصل یکشو خوندم،هنرز ب ریتم و تکرار نرسیدم
اما سوالم اینه ک مبادی سواد بصری و مبانی سواد بصری 2 کتاب متفاوتن؟
آخه تو تاپیک آموزشی نوشته مبانی سواد بصری...
در مورد سوالتون باید عرض کنم که من تا حالا فقط کتاب " مبادی سواد بصری" رو دیدم و دارم.ی سوال دیگه:
من کتاب مبادی سواد بصری رو تازه خریدم و تا الان فصل یکشو خوندم،هنرز ب ریتم و تکرار نرسیدم
اما سوالم اینه ک مبادی سواد بصری و مبانی سواد بصری 2 کتاب متفاوتن؟
آخه تو تاپیک آموزشی نوشته مبانی سواد بصری...
![]()
این عکس خیلی زیباست هم عکس برداریش خوب شده هم سوژه اش قشنگه ممنون استارتر ؛ دوست دارم کمی بیشتر از کاربندی سقف این مسجد بدونم
_این بنا جدیده؟؟مثلا صد سال اخیر ؟ یا ما قبلش؟(به نظر جدید میاد؛یا تازه مرمت شده)
_اون حاشیه ی آبی تو کاربندی رنگه؟؟؟؛منظورم اینه که آجر رو به اون رنگ در آوردن؟یا چیزی به غیر از آجر هست؟
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=186938&d=1388096475
این عکس رو یک معمار تیز بین شکار کرد
سوِژه جالبیه
![]()
استارتر یادتون هست تصویر از کجای خانه ست؟؟
شکاف بین دو شکستگی عکس اصلی ورودی خانه بود؟؟
این طاقها مربوط به ایوان خانه ست؟
ممنون از پاسخ
مصالح بنا:
با توجه به قدمت مسجدكه به قرون اوليه هجرى برميگرده؛مصالح به كار گرفته شده درآن به جز آجر,خشت و گل كه در اكثر ساختمانهاى بافت قديم دزفول نيز به كار رفته از سنگهاى رسوبى واقع در كوههاى شمال دزفول براى پى ها و ساختن ستونها استفاده شده .علاوه بر این مصالح از كاشي هاى الوان به رنگهاى سياه,آبى فيروزه اى,لاجوردى و سفيد جهت كاشيكارى نما نيز استفاده گرديده و براى پوشش نهايى پشت بام از كاهگل و براى سطوح داخلى و در برخى فضاها از گچ استفاده شده است.
از حیاط خونه.منظورتونو از شکاف بین دوشکستگی موجه نمیشم!بله
ممنونم از هر دو دوستسلام خانم مهندس توی این عکس که گذاشتم میشه گفت تکرار متناوب هسش
samanehghasemi;7[B گفت:185731]http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=186944&d=1388098905
منظورم این بود که این فضای که عکسش رو گرفتید چه عملکردی داشته.کدوم قسمت خونه بود(متوجه شدم از حیاط یک خونه ساختمون خونه رو عکس برداری کردید)
و اینکه:
این زاویه ی مثلثی که در عکس هست و ساختمان رو به دو قسمت تبدیل کرد ورودی ساختمان بود (که الان تخریب شده ؟)یا اینکه ورودی از مکان دیگری بود؟
.![]()
ممنون از پاسخ
خیلی خوبه
رنگش اینقدر آبی بود که تصور کردم رنگ افزودنی هست و فکر کردم در هنگام مرمت اضافه شده به کار و خوشحال شدم که فکرم اشتباه بود .
یه سوال دیگه : (یکم از بحث عکس جداست اما سوال مهمیه برام ) تو روستاهای اطراف دزفول در حال حاضر بافتهای سنتی هستند که از خاک کوهی که از معادن مخصوص اطراف برداشت می شه برای نماسازی و مرمت مجدد استفاده کنن؟