[غذاهای محلی] - غذاها و خوردنی های استان فارس

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
آشپزی - دستور غدایی زیر یکی از غذاهای سنتی استان همدان است که معمولا بر سر سفره افطار همیشه همراه دارند.به دستور زیر توجه کنید. ترحلوای هویج یكی از دسرها و یا پیش غذاهای اصیل شهر همدان است كه سر سفره افطار مردم این شهر قرار می‌گیرد. مواد لازم :
هویج نیم كیلو
شكر یك استكان
زعفران نصف استكان
گلاب یك استكان
روغن نصف استكان
آرد برنجیك پیمانه
هل آسیاب شده 3 عدد
دارچینبه مقدار لازم

طرز تهیه : ابتدا هویج رنده شده را پخته و آن را از صافی پارچه‌ای رد كنید تا‌ آب درون هویج خارج شود سپس آرد و روغن را با هم تفت داده و خوب كه طلایی شد زعفران، آب، روغن و شكر را به هویج ها اضافه كنید و مواد را خوب به هم زده تا كمی سفت شود. حال گلاب و هل آسیب شده را نیز به آن اضافه كرده و پس از كمی سرد شدن آن را داخل ظرف ریخته و با دارچین و پودرنارگیل آن را تزئین كنید. منبع : روزنامه ایران
www.beytoote.com
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
[غذاهای محلی] - غذاها و خوردنی های استان فارس

برترین ها: شیرازی ها غذاهای متنوع و بسیار خوش‌طعم دارند که از جمله مشهورترین آنها می توان به انواع پلوها همچون شیرازی پلو، کلم پلو، شکر پلو، رب پلو، قنبر پلو و ... و دوپیازه، حلیم بادنجان و انواع آش همچون آش ماست، آش سبزی و ... اشاره کرد.

فالوده شیرازی که یکی از معروف ترین دسرهای یخی و حاجی بادام شیرینی مشهور شیرازی ها هستند. برای آشنایی با روش تهیه و پخت این غذاها با ما همراه باشید.

شیرازی پلو


مواد لازم:


• یک پیمانه برنج برای هر نفر
• 5 تا 6 عدد زرده تخم‌مرغ
• یک پیمانه ماست چکیده
• 700 گرم مرغ
• 250 گرم روغن مایع
• 100 گرم کره
• دو قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده
• 5 عدد بادنجان متوسط
• 3 قاشق غذاخوری زرشک
• 4 قاشق غذاخوری خلال پسته و بادام
• نمک و فلفل سیاه



طرز تهیه:

1. فر را با دمای 175 درجه سانتی‌گراد روشن کنید.

2. مرغ را به همراه پیاز، نمک و فلفل سیاه روی شعله متوسط قرار دهید تا پخته شود. در این فاصله برنج را نیز آبکش کنید.

3. زرشک را بشویید و با خلال پسته و بادام مخلوط کنید و کنار بگذارید. بادنجان ها را صورت حلقه‌های نازک برش بزنید و سرخ کنید.

4. زرده تخم‌مرغ را با ماست و زعفران آب کرده مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا صاف و یکدست شود. روغن و کره را به این مواد اضافه کنید. سپس برنج را اضافه کنید. کف ظرف پیرکس را چرب کنید نیمی از برنج را بریزید. روی آن را با پشت قاشق صاف کنید. سپس تکه‌های مرغ را روی آن بگذارید. در لایه بعدی، بادنجان‌های سرخ شده بچینید و روی همه مواد کمی نمک و فلفل بپاشید تا مزه‌دار شوند. فقط دوسوم ظرف را با مواد پر کنید تا برنج جای دم کشیدن داشته باشد.

5. آب مرغ را روی برنج بریزید و در ظرف را با فویل بپوشانید. روی فویل چند سوراخ کوچک ایجاد کنید تا بخار از آن خارج شود و برنج خمیر نشود. سپس آن را به مدت یک ساعت و نیم در فر قرار دهید.

6. برای سرو، ظرف را داخل دیس گرد برگردانید و با ماست چکیده همراه با زرشک و خلال پسته و بادام تزئین کنید.



طرز تهیه هویج پلو با گوشت


مواد لازم:


• یک کیلوگرم هویج
• یک کیلوگرم برنج
• 200 گرم شکر
• 6 قاشق سوپ‌خوری روغن سرخ‌کردنی
• 500 گرم گوشت چرخ کرده
• یک قاشق چای‌خوری زعفران ساییده شده
• یک عدد پیاز متوسط
• نصف قاشق سوپ‌خوری دارچین
• نمک



طرز تهیه:

1. برنج را از روز قبل یا چند ساعت جلوتر خیس کنید.

2. هویج را پس از شستن و پوست گرفتن، خلالی کنید. سپس آن را در روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی نرم شوند. در این فاصله، شکر را در یک لیوان آبجوش حل کنید و داخل تابه روی هویج بریزید و اجازه دهید بجوشد. زعفران ساییده شده را نیز اضافه کنید.

3. پیاز را پوست بگیرید و پس از شستن، در گوشت چرخ کرده رنده کنید. نمک و دارچین را نیز به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آن را قلقلی کنید. گوشت قلقلی ها را تفت دهید و پس از طلایی شدن، به مخلوط هویج اضافه کنید.

4. برنج را آبکش کنید. برای ته‌دیگ نان یا سیب‌زمینی کف قابلمه بگذارید و به ترتیب و لایه به لایه برنج و مخلوط هویج را می ریزیم. در پایان روی برنج را مقداری آب و روغن بریزید و آن را به روش معمول، دم کنید.

5. برنج را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با خلال پسته و پلوی زعفرانی تزئین کنید.



رنگینک


مواد لازم:


• 500 گرم آرد گندم
• 300 گرم روغن
• 130 گرم خاکه قند
• 500 گرم رطب
• یک قاشق غذاخوری پسته چرخ‌کرده
• نصف قاشق مرباخوری هل کوبیده
• یک قاشق غذاخوری پودر دارچین
• 130 گرم مغز گردو



طرز تهیه:

1. داخل تابه متوسطی روغن بریزید و روی حرارت ملایم آن را گرم کنید. آرد را الک کنید و داخل روغن بریزید و تفت دهید. سپس شعله را کم کنید و به طور مرتب هم بزنید تا آرد کاملا طلایی شود و تغییر رنگ بدهد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.

2. پس از اینکه آرد سرد شد، خاکه قند، دارچین و هل کوبیده را به آن اضافه و خوب با هم مخلوط کنید.

3. خرماها را بشویید و به وسیله چاقو در هر کدام شکافی ایجاد و هسته آنها را خارج کنید. سپس آنها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا خشک شوند. سپس داخل هرکدام یک تکه مغز گردو بگذارید.

4. نیمی از مخلوط ارد را در ظرفی که می خواهید رنگینک را سرو کنید، بریزید، با پشت قاشق سطح روی آن را صاف کنید، سپس خرماها را روی آن بچینید و کمی دارچین روی آن بپاشید.

5. در این مرحله، بقیه آرد را روی خرما بریزید تا روی خرماها را به طور کامل بپوشاند. سپس کمی خاکه قند، دارچین و پسته چرخ کرده روی آن بپاشید. در آخر، با چاقوی تیز مواد را به صورت لوزی یا چهارگوش‌ برش دهید و سرو کنید.



آش سبزی شیرازی:


• تعداد: 4 تا 6 نفر

مواد لازم:


• 500 گرم گوشت سردست گوسفندی با استخوان
• 400 گرم سبزی (تره، ترخون و شوید)
• 100 گرم نخود
• 100 گرم عدس
• 100 گرم لوبیا قرمز
• 100 گرم برنج
• 1 عدد پیاز درشت
• 3 قاشق غذاخوری پیاز داغ
• 2 قاشق غذاخوری ترخون خشک
• نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه



طرز تهیه:

1. حبوبات را از شب قبل با مقداری آب سرد خیس کنید. برای پخت، آب آنها را خالی کنید و با مقداری نمک و آب داخل قابلمه بزرگی روی حرارت متوسط قرار دهید.

2. گوشت را نیز در قابلمه ای جداگانه به همراه پیاز، مقداری فلفل قرمز، زردچوبه و یک لیتر آب بپزید.

3. برنج و سبزی باید جداگانه پخته شوند. پس از پخت کامل حبوبات، آنها را به برنج اضافه کنید.

4. استخوان‏ های گوشت را از آن ‏را جدا کنید و آنها را بکوبید و به همراه آب گوشت به آش اضافه کنید. نیمی از پیاز داغ را به همراه مقداری روغن، زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید و داغ به آش در حال جوش اضافه کنید. سبزی ترخون خیس خورد و شسته شده را نیز اضافه کنید و خوب هم بزنید.



کوفته آلو شیرازی


• تعداد: 24 عدد کوفته

مواد لازم:


• ۵۰۰ گرم ماست پر چرب کم نمک
• ۵۰ گرم کره آب شده
• ۲ عدد تخم‌مرغ
• ۲۰۰ گرم آرد
• ۸۰ گرم گندم آسیاب شده
• نمک
• ۲۴ عدد آلو
• ۲۴ عدد قند
• ۱۰۰ گرم کره
• ۴ قاشق غذاخوری شکر
• ۴۰ گرم خشخاش



طرز تهیه:

1. ماست را با کره، تخم‌مرغ و کمی نمک مخلوط کنید. سپس آرد و گندم آسیاب شده را اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر شود.

2. خمیر را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در یخچال قرار دهید.

3. در این فاصله، آلوها را بشویید و به دو قسمت تقسیم کنید. هسته آنها را در بیاورید و جای هسته را با یک حبه قند پر کنید.

4. قابلمه بزرگی از آب را با کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید، هر کدام از قسمت ها را روی تخته آردپاشی شده لوله کنید و لوله ها را به ۶ قسمت تقسیم کنید تا در آخر ۲۴ تکه به دست آید. خمیر را دور آلو بگیرید و قلقلی کنید. گلوله ها را در دو مرحله در آب جوش بیاندازید. اما آنها نباید زیاد پخته شوند. شعله را کم کنید و بگذاریید به مدت ۱۰ دقیقه بپزد.

5. در این فاصله، کره و شکر را در ماهیتابه کوچکی کاراملیزه و خشخاش را به آن اضافه کنید.

6. کوفته ها را آبکش کنید و داخل بشقاب بریزید. به جای خشخاش می توانید آرد سوخاری یا مخلوط شکر و دارچین هم استفاده کنید.



حلیم بادمجان


• تعداد: ۸ تا ۱۰ نفر

مواد لازم:


• ۱۰ تا ۱۲ عدد بادمجان قلمی
• یک کیلوگرم گوشت سر دست گوسفند و گوساله
• 500 گرم لوبیای سفید
• یک عدد پیاز متوسط
• ۲ تا ۳ پیمانه کشک ساییده
• ۳۵۰ گرم روغن
• یک‌دوم پیمانه عدس
• یک‌دوم پیمانه برنج
• نمک وفلفل
• نعناع‌داغ (برای تزئین)



طرز تهیه:

1. بادنجان‌ها را پوست بگیرید و نمک بزنید تا تلخی آنها گرفته شود. سپس آنها را بشویید و کنار بگذارید. برای این که بادنجان موقع سرخ شدن روغن زیادی به خود نکشد، روی آنها ماست بمالید و حدود دو ساعت در یخچال قرار دهید.

2. عدس و برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید و کنار بگذارید.

3. پیاز را خرد کنید و در تابه تفت دهید تا سبک شوند. سپس گوشت را اضافه کنید و به همراه، نمک، فلفل، زردچوبه، تخم گشنیز و کمی آب آنها را بپزید.

4. در این فاصله، بادنجان‌ها را سرخ کنید. سپس آنها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافه گرفته شود.

5. برنج و عدس را همراه نمک به گوشت پخته اضافه کنید و نیم ساعت در قابلمه را بگذارید تا پخته شوند

6. در آخر، بادنجان‌ها و کشک رقیق شده با آب را به قابلمه اضافه کنید. پس از اینکه آب غذا کشیده شد، با گوشت‌کوب همه آنها را به خوبی له کنید. به قدری بگوبید که حالت کشسانی پیدا کند.

7. برای سرو، می توانید آن را با نعناع‌داغ، کشک، پیازداغ و گردوی خردشده تزیین کنید.



حاجی بادام


مواد لازم:


• یک کیلوگرم قند خرد شده
• 500 گرم بادام پوست گرفته
• ده عدد تخم‌مرغ
• یک قاشق چایخوری هل ساییده شده



طرز تهیه:

1. قند خرد شده را با بادام چرخ کنید تا روغن بیاندازد.

2. تخم‌مرغ‌ها را داخل آن بشکنید و هم بزنید. بادام را اضافه کنید تا خمیر نرمی به دست بیاید.

3. خمیر را به صورت نوار بلند شکل دهید و با چاقو به قطعات کوچک برش دهید. قطعه های ریز را در سینی بگذارید و در فر با حرارت 180 درجه فارنهایت قرار دهید تا طلایی شوند.



آش ماست شیرازی


مواد لازم :


• 125 گرم گوشت
• 125 گرم لپه
• 200 گرم برنج
• 1 پیمانه سبزی (ترخان و شوید)
• 500 گرم ماست غلیط
• 2 عدد پیاز
• نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه



طرز تهیه:

1. لپه و برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید.

2. گوشت را با پیاز خرد شده و نمک و فلفل و زردچوبه بپزید. سپس استخوان های آن را جدا و له کنید.

3. لپه را هم جداگانه بپزید.

4. برنج را با حدود هفت پیمانه آب بگذارید با شعله ملایم بپزد و اصطلاحا شفته شود. سبزی خرد شده را به آن اضافه کنید تا کمی پخته شود. سپس، لپه و گوشت له شده را اضافه کنید اجازه دهید با شعله کم آش غلیظ شود. هر چند دقیقه یکبار آن را هم بزنید تا ته نگیرد.

5. این آش را باید مقداری سفت تر از روی اجاق بردارید زیرا با اضافه شدن ماست دوباره رقیق می شود.

6. به ماست نمک و فلفل بزنید. کمی که آش سرد شد، ماست را به آن اضافه کنید.



فالوده شیرازی


مقدار: نیم کیلو گرم

مواد لازم :

• 300 گرم شکر
• 600میلی گرم آب
• 800 گرم گلاب
• 1/4 قاشق چایخوری جوهرلیمو
• 10 عدد دانه هل سبز
• 200 گرم نشاسته (ترجیحا نشاسته گندم)
• یک لیتر آب



طرز تهیه:

1. آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید. جوهر لیمو را در 2 قاشق سوپخوری آب حل و به آب و شکر اضافه کنید. اجازه دهید شربت غلیظ شود. گلاب و دانه های هل را اضافه کنید و پس از چند جوش آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا سرد شود.

2. پس از خنک شدن، شربت را در فریزر قرار دهید تا سفت شود. سپس در کیسه بریزید و بکوبید تا پودر شود و تا زمان سرو فالوده در فریزر نگهدارید.

3. نشاسته و آب را با هم در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا نشاسته خوب پخته شود و بوی خامی ندهد. خمیر فالوده را کنار بگذارید تا ولرم شود. سپس آن را در قیف مخصوص بریزید و از بالا با فشار آن را در آب سرد که تکه های یخ در آن هست بریزید. وقتی رشته های نشاسته خودش را گرفت آن را با کفگیر بردارید و با پودر یخ شربت، مخلوط کنید.



شکر پلو شیرازی


مواد لازم:


• یک کیلوگرم برنج
• یک کیلوگرم شکر
• دو قاشق غذاخوری روغن
• یک قاشق چایخوری زعفران ساییده
• مغز پسته
• بادام
• خلال نارنگی



طرز تهیه:

1. برنج را که از چند ساعت قبل در آب خیس کنید. سپس آن را داخل قابلمه بریزید. آب و زردچوبه اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد.

2. شکر را با دو لیوان آب بجوشانید تا به صورت شیره شکر دربیاید. سپس یک قاشق چایخوری زعفران ساییده شده را در آب جوش حل کنید. دو قاشق غذاخوری روغن نیز به آن اضافه کنید.

3. برنج را دم کنید و پیش از دم کشیدن کامل، آن را داخل آبکش، با شربت شکر مخلوط کنید و دوباره داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم دم کنید.

4. خلال بادام پسته و خلال نارنگی را با شکر شیرین کنید و روی برنج بریزید. در شیراز این پلو را با خورشت قیمه سرو می کنند.

www.bartarinha.ir
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
[غذاهای محلی] - غذاها و خوردنیهای استان فارس

[غذاهای محلی] - غذاها و خوردنیهای استان فارس

برترین ها: شیرازی ها غذاهای متنوع و بسیار خوش‌طعم دارند که از جمله مشهورترین آنها می توان به انواع پلوها همچون شیرازی پلو، کلم پلو، شکر پلو، رب پلو، قنبر پلو و ... و دوپیازه، حلیم بادنجان و انواع آش همچون آش ماست، آش سبزی و ... اشاره کرد.

فالوده شیرازی که یکی از معروف ترین دسرهای یخی و حاجی بادام شیرینی مشهور شیرازی ها هستند. برای آشنایی با روش تهیه و پخت این غذاها با ما همراه باشید.

آلبالو پلو

مواد لازم


• 4 پیمانه برنج
• یك کیلوگرم آلبالو
• یك کیلوگرم شکر
• یك عدد سینه مرغ
• چند عدد چوب دارچین
• 2 عدد برگ بو
• 3 قاشق سوپ‌خوری زعفران دم‌کرده
• یك پیمانه کره
• یك پیمانه روغن
• به میزان لازم نمک
• خلال پسته و بادام



طرز تهیه

1. برنج را با آب بشویید و با نمک برای چند ساعت خیس کنید.

2. هسته های آلبالو را جدا کنید، آلبالو ها را در ظرفی لعابی یا شیشه‌ای بریزید، روی آنها شکر بپاشید و به مدت 2 ساعت بگذارید بماند. سپس آنها را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از جوش آمدن به مدت 6 ساعت یا یک شب تا صبح بگذارید بماند.

3. پس از این زمان، آلبالوها را 10 دقیقه بجوشانید. سپس از صافی عبور دهید و شربت آن را جدا کنید. شربت را روی حرارت ملایم قرار دهید تا قوام بیاید.

4. مرغ را نیز با مقداری آب و به همراه نمک، دارچین و برگ بو بپزید. در اواخر پخت مقداری از زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید.

5. برنج را آبکش کنید. پس از آبکش کردن برنج، روغن را کف قابلمه بریزید، برای ته‌دیگ نان بگذارید و مقداری برنج در آن بریزید و بعد روی برنج آلبالو بریزید. همین مراحل را تا انتها تکرار کنید به طوری که لایه آخر برنج سفید باشد. روغن بریزید و دم‌کنی بگذارید تا برنج دم بکشد.

6. آلبالوپلو را با مرغ پخته و سرخ کرده و خلال پسته و بادام تزیین و سرو کنید.



کلم پلو


مواد لازم


• یک کیلوگرم برنج
• یک کیلوگرم كلم خرد شده (کلم‌برگ یا کلم قمری)
• نیم کیلوگرم سبزی خرد شده (شوید، تره، ترخان، ریحان)
• 2 عدد پیاز
• روغن
• نمک و فلفل سیاه
• آب‌لیمو



مواد کوفته ریزه

• 300 گرم گوشت چرخ‌كرده
• 4 قاشق غذا خوری آرد نخودچی
• یک عدد پیاز
• روغن
• نمک، فلفل سیاه و زردچوبه
• روغن

طرز تهیه


1. برنج را با مقداری نمك از چند ساعت قبل خیس کنید.

2. كلم‌ها را پوست بکنید، خلالی کنید و در یک تابه متوسط، با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه چند دقیقه تفت دهید. 2 دقیقه پس از تفت دادن آب‌لیمو اضافه کنید.

3. سپس سبزی ها را بشویید و خرد کنید.

4. برنج را با نصف قاشق چایخوری زرد چوبه بجوشانید، بعد از آبکش کردن سبزی و كلم سرخ شده را به آن اضافه کنید و برنج را در قابلمه بریزید و دم کنید.

5. پیاز را روی گوشت چرخ‌كرده رنده کنید. نمك، فلفل و زرد چوبه را اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آنها را قلقلی کنید و تفت دهید. کوفته ها را نیز باید وسط پلو قرار دهید تا با هم دم بکشند.

6. این غذا را داخل دیس بکشید و با پیاز سرخ کرده تزئین کنید.



دو پیازه شیرازی


مواد لازم


• ۵۰۰ گرم سیب زمینی
• ۷۵ گرم کره
• یک چهارم پیمانه آب لیمو ترش
• نصف پیمانه جعفری ساطوری
• ۳ قاشق سوپ خوری پیاز داغ
• نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

طرز تهیه


1. سیب زمینی را با مقداری نمک و آب بپزید. سپس آنها را پوست بکنید و رنده کنید.

2. پیاز سرخ شده را به سیب زمینی اضافه کنید و روی حرارت کم قرار دهید. دو دقیقه تفت دهید و سپس آب‌لیمو، نمک، زرد چوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید. چند دقیقه دیگر تفت دهید تا همه مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.

3. این غذا را در دیس بکشید و با جعفری تازه و خرد شده تزئین و سرو کنید.



قورمه به


مواد لازم


• ۴۰۰ گرم گوشت راسته چربی‌دار
• یک عدد پیاز متوسط
• یک پیمانه لپه
• آبلیمو
• شکر
• زعفران
• نمک، فلفل سیاه و زردچوبه






طرز تهیه

1. گوشت را به صورت تکه های کوچک خرد کنید. سپس آن را با پیاز، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در قابلمه روی حرارت ملایم تفت دهید.

2. دو پیمانه آب و لپه را اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. پس از جوشیدن، حرارت را کم کنید تا گوشت و لپه پخته شوند.

3. در این مرحله، به را خرد کنید و به مخلوط گوشت اضافه کنید. در مراحل پایانی پخت، آب‌لیمو، شکر و زعفران را اضافه کنید و بگذارید قورمه قوام بیاید.



یخنی نخود شیراز


مواد لازم


• نیم کیلوگرم گوشت
• دو پیمانه نخود
• ۲ عدد سیب زمینی متوسط
• یک عدد پیاز
• نمک و زردچوبه



طرز تهیه


1. پیازها را خرد کنید و در یک قابلمه متوسط روی حرارت ملایم 5 دقیقه تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید و دو دقیقه تفت دهید. در آخر، نمک و زردچوبه را اضافه کنید و روی آنها آب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته شوند.

2. سپس سیب‌زمینی‌ها را بشویید و داخل مخلوط گوشت بریزید.

3. پس از پخته شدن سیب‌زمینی‌ها، مواد را آبکش کنید. آب آن را برای ترید کردن نان نگهدارید و بقیه مواد را در غذاساز پوره کنید.



رب پلو


مواد لازم


• یک کیلوگرم برنج
• یک پیمانه رب انار
• یک پیمانه گردو
• نصف پیمانه کشمش
• شکر
• دو عدد پیاز درشت
• روغن

طرز تهیه


1. برنج را از چند ساعت قبل با نمک خیس کنید.

2. پیازها را خلال کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید. کمی که سبک شدند، کشمش و گردو را اضافه کنید و تفت دهید.

3. در یک قابلمه کوچک، رب انار و شکر را با یکدیگر بجوشانید و دو قاشق غذاخوری روغن به آنها اضافه کنید.

4. برنج را به حالت معمولی آبکش کنید. هنگام دم کردن، از مخلوط رب و شکر به برنج ها اضافه کنید و هم بزنید و دم کنید. پس از دم کشیدن، کشمش، گردو و پیاز داغ را وسط برنج بریزید و دوباره در قابلمه را بگذارید تا مراحل پخت برنج تکمیل شود.



شیرازی پلو


مواد لازم


• 3 پیمانه برنج
• نصف پیمانه ماست
• 1 قاشق غذا‌خوری زعفران دم کرده
• 3 قاشق غذا‌خوری شکر
• یک عدد سینه مرغ
• نمک، فلفل و زردچوبه
• یک عدد پیاز
• 3 عدد تخم‌مرغ
• 3 قاشق غذا‌خوری زرشک
• یک عدد بادنجان دلمه‌ای
• یک قاشق غذا‌خوری خلال پسته



طرز تهیه


1. برنج را از دو ساعت قبل با نمک و آب خیس کنید.

2. سینه مرغ را با پیاز و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و آب روی حرارت بپزید. سپس آن را خرد کنید.

3. برنج را به صورت معمولی بپزید و آبکش کنید. برنج آبکش شده را با ماست و زعفران مخلوط کنید.

4. تخم‌مرغ‌ها را به همراه شکر به مخلوط برنج، ماست و زعفران اضافه کنید.

5. کف ظرف پیرکس را چرب کنید، نیمی از برنج را در آن بریزید و روی آن مرغ خرد شده، زرشک، بادنجان خرد و سرخ شده بریزید. در آخر روی آنها خلال پسته بپاشید. سپس بقیه برنج را روی آنها بریزید و با پشت قاشق فشار دهید.

6. در ظرف را بگذارید و به مدت یک ساعت در فری که از قبل با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم شده است، قرار دهید تا برنج دم بکشد و در سطح پایین ظرف طلایی شود.



دمی شیرازی


مواد لازم


• 4 پیمانه برنج
• 250 گرم گوشت بی استخوان
• 1 پیمانه عدس
• 250 گرم کلم‌پیچ
• 250 گرم سبزی (تره،جعفری،گشنیز،کمی شنبلیله)
• روغن مایع
• 1 عدد پیاز
• نمک و زرد چوبه
• 3 قاشق غذاخوری کره



طرز تهیه

1. برنج را از دو ساعت قبل با نمک و آب خیس کنید.

2. گوشت را درشت خرد کنید. آنها را داخل قابلمه همراه پیاز تفت دهید. کمی زرد چوبه اضافه کنید و با مقداری آب بگذارید بپزد.

3. عدس را جداگانه بپزید. سپس آن را داخل گوشت پخته شده بریزید.

4. در یک تابه متوسط، کلم و سبزی خرد شده را با یکدیگر تفت دهید. سپس آنها را به مخلوط گوشت و عدس اضافه کنید.

5. در این مرحله باید برنج را به مخلوط گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا آب گوشت کشیده شود. سپس مخلوط برنج را دم کنید.



بادام سوخته


موادلازم


• یک کیلوگرم بادام
• 700 گرم آب
• 100 گرم روغن
• دو کیلوگرم شکر
• یک پیمانه آب‌لیموترش



طرز تهیه

1. آب و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشند.

2. بادام‌ها را درون مخلوط آب و شکر بریزید و آنقدر آن‌ها را حرارت دهید تا شکر دور بادام‌ها را بگیرد و آب کمی در ظرف بماند.

3. ظرف را از روی حرارت بردارید و بادام‌ها را در آبکش بریزید و شکرهای خارج شده را روی حرارت ملایم آب کنید. سپس روغن و آبلیمو اضافه کنید و بادام‌ها را در آن بریزید و خوب با هم تفت دهید.

4. سینی متوسطی را چرب کنید، بادام ها را داخل آن بریزید و کنار بگذارید تا سرد شوند.

5. با پشت قاشق به بادام‌ها ضربه بزنید تا بادام‌ها از هم جدا شوند و سرو کنید.

منبع : برترین ها
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز

آش سبزي (شيرازي)

توضيح: آش سبزي را شيرازي*ها از مغازه*هاي آشي تهيه مي*كنند و كمتر در خانه پخته مي*شود.


مواد لازم:

600 گرم گوشت بدون استخوان گوسفند (گوشت گردن بهتر است)
1 ليوان نخود (يك چهارم ليتر)
1 ليوان لوبيا سفيد
1 ليوان عدس
1 ليوان برنج
150 گرم تره
150 گرم ترخون
1 عدد پياز


توضيح: اگر لوبيا سفيد در دسترس نداريد مي*توانيد از لوبيا قرمز هم استفاده كنيد. سعي كنيد لوبيا و نخود دانه ريز استفاده كنيد، بعضي نخود لوبيا ها امروزه بسيار درشت هستند. اگر برنج آش در دسترس داريد حتما از اين نوع برنج استفاده كنيد. برنج آش معمولا دانه آن زودتر له مي*شود و همچنين ارزان تر است و مدت طبخ آن هم كم تر است.
اگر تره ايراني در دسترس نداريد مي*توانيد از تره فرنگي استفاده كنيد

ظروف و وسايل لازم:
قابلمه، مخلوط كن يا گوشت چرخ كن (بدون مخلوط كن هم ميتوان كار را انجام داد، اگر مخلوط كن نداريد گوشت را بعد از پختن در قابلمه*اي بكوبيد)


طرز تهيه:


براي نتيجه ي بهتر من معمولآ حبوبات را شب قبل در آب سرد خيس مي*كنم، از پختن نخود و لوبيا همراه گوشت خوداري مي*كنم، چون معمولآ دانستن مدت طبخ اينگونه حبوبات مشكل است و بستگي به نوع آن دارد، بهمين خاطر نخود و لوبيا را جداگانه مي*پزم و در آخر آنها را باهم به مدت لازم طبخ مي*كنم، براي طبخ هميشه از شعله*كم استفاده كنيد و مواد را به آرامي بجوشانيد از جوشش شديد جدا خوداري كنيد.
گوشت و پياز را با هم همراه با كمي زردچوبه بپزيد، لوبيا و نخود را پخته تا اينكه آنها تقريبآ پخته باشند و از حالت سفتي خارج شده باشند.
گوشت را پس از پختن با مخلوط كن خورد مي*كنيد تا بصورت كاملآ خورد شده درآيد، سپس آن را با لوبيا و نخود دريك قابلمه بزرگ ريخته براي مرحله*ي بعدي طبخ آماده كنيد، برنج را هم اضافه كرده بمدت كافي بجوشانيد تا دانه برنج تفريبآ در آش محو شود، اگر از برنج آش استفاده كنيد اين مرحله زودتر انجام خواهد شد و همچنين آش شما قوام بهتري خواهد يافت.

در اين مرحله ترخون و تره را خورد كرده با عدس به ديگر مواد اضافه كنيد، نمك به اندازه ي دلخواه بزنيد و طبخ را بر روي شعله ي ملايم ادامه دهيد و مداوم آن را بهم بزنيد. اين كار را نيم ساعت يا بيشتر ادامه دهيد تا آش تان آماده شود. براي جلوگيري از شور شدن آش فقط يك آشپز در اين عمليات شركت كند!!
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
آش ماست شيرازي

برنج 400 گرم

سبزي(ترخون و شويد) 2 پيمانه

گوشت گوسفند(بهتره گردن يا دم سينه باشه) نيم كيلو

ماست غليظ 1 كيلو

لپه 250 گرم

پياز 2 عدد

نمك و فلفل و زردچوبه

گوشت را با پياز نمك فلفل و زردچوبه مي پزيم.

در ظرفي برنج را با آب مي پزيم تا برنج كاملا له شود

هر دو مواد را با هم مي كوبيم.

مواد را با لپه پخته شده و سبزي خرد شده در قابلمه بزرگي ريخته و با مقداري آب روي حرارت ملايم قرار دهيد تا بپزد

بعد از آنكه غليظ شد مواد را از روي حرارت برداريد و بعد از آن كه مواد"ولرم"شد ماست را به آن اضافه كرده و مخلوط كنيد

در صورتي كه ماست را به مواد داغ اضافه كنيد ماست بريده مي شود

نوش جان
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
حلواي كاسه (حلوای سنتی شیراز):

نوعي حلوا و شيريني است كه بيشتر در جشن ها و عزاداري ها به مصرف مي رسد.
مواد لازم : آرد برنج يك كيلو ، آرد سفيد نيم كيلو، گلاب دو شيشه، زعفران نيم مثقال، زرده تخم مرغ ده عدد، روغن يك كيلو، شكر سه كيلو، خلال بادام صد گرم .

طرز تهيه : آرد برنج و آرد سفيد را تفت ( بو ) مي دهند و روغن را به آن اضافه كرده سرخ مي كنند. شكر را با آب جوشانده و شيره شكر و گلاب رابه آرد سرخ كرده اضافه نموده خلال بادام را در آن ريخته خوب مي پزند. در حين پختن زعفران را دم كرده و به آن مي افزايند. قبل از آن كه حلوا كاملاً پخته شود. زرده هاي تخم مرغ را در ظرفي خوب به هم زده با حلوا مخلوط مي كنند تا كاملاً سفت و پخته شود.
وقتي حلوا پخت آن را در ديس يا سيني يا كاسه ريخته با پشت يك قاشق چرب به آن حالت مي دهند بعد با خلال پسته تزيين كرده، پس از سرد شدن مصرف مي كنند .
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
کلم پلو شیرازی
مواد لازم:
برنج .................................................. ...................................4 پیمانه پلوپز
کلم قمری.......................................... ..................................... 2 عدد بزرگ یا 4 عدد کوچک
سبزی کلم پلو شیرازی(تره – شوید-ریحان-ترخون)........................... 300 گرم خورد کرده
گوشت چرخ کرده .................................................. ....................200 گرم
آرد نخود چی .................................................. ...........................50 گرم
پیاز متوسط(رنده شده) .................................................. ..............1 عدد
آبلیمو...................................... ............................................... 2/1 استکان
نمک /فلفل/زردچوبه.................................... ..............................به مقدار لازم
طرز تهیه:
اول از همه برنج رو طبق روال همه پلو هائی که میخواید درست کنید خیس کنید و نمک بزنید

بعد کوفته ریزه *ها را آماده کنید. برای اینکار پیاز رنده شده رو همراه با نمک و فلفل و زردچوبه و آرد نخودچی به گوشت چرخ کرده اضافه کرده میکنیم و خوب مخلوط کنید . از مخلوط کوفته*های کوچکی درست کنید کوفته*ها نباید بزرگ باشه ( اندازه فندق ) بعد از اینکه همه گوشت رو کوفته کردید اونا رو توی یه ماهیتابه با یکی دو قاشق روغن کنید.

به نقل از شیرازی های قدیم : خیلی قدیما به جای آرد نخودچی از آرد تفت داده شده استفاده میکردند یعنی آرد را در ماهی تابه میریختند و روی شعله ملایم تفت می دادند تا رنگ آن کرم رنگ شود. مدام هم میزندند تا نسوزه وبعد که سرد میشد یه گوشت اضافه میکردند . حالا چرا؟ نمی دونم !!
به هر حال دونستنش خالی از لطف نیست چون ممکنه یه جائی هوس کلم پلو شیرازی کنید آرد نخودچی نداشته باشید!!!! از آرد معمولی بو داده استفاده کنید.
حالا کلم ها رو آماده کنید: کلم قمری رو پوست بکنید و مثل سیب زمینی خلال کنید دقت کنید اگر کلم ریشه داره اونا رو جدا کنه چون تو پلو بد میشه تیز تیزی میشه!!
یک قاشق چای خوری زردچوبه را روی آن بپاشید روغن و آب لیمو رو هم اضافه کنید و روی شعله ملایم قرار دیدی تا بپزه و سرخ بشه . اینجا ممکنه بوی خوبی نداشته باشه ولی بعد که سرخ شد درست میشه

سبزی ها پاک کنید و خورد کنید ( من از این سبزی های دسته ای گرفتم ریحون و ترخونش رو دو تا دسته گرفتم. کافی بود.)


قابلمه را تا نیمه آب کنید و بذارید آب جوش بیاید. برنج رو بریزید تو آب بعضی ها یک قاشق چای خوری زردچوبه هم با برنج تو آبجوش میریزند من نریختم . بذارید برنج تو آب بجوشه تا نرم بشه برنج کلم پلو رو باید خشکتر بردارید . یعنی وقتی یدونه از برنج رو زیر دندون میذارید هنوز یکم سفت باشه.
برنج رو آب*کش کنید .یکم آب سرد روی برنج بریزید تا نمکهای اضافیش شسته بشه.
قابلمه ای که میخواهید برنج رو دم کنید روی گاز بذارید کمی روغن ته قابلمه بریزید. برنج رو تو آبکش با سبزی مخلوط کنید ( اینکار رو تو چند مرحله انجام بدید)



کمی برنج مخلوط با سبزی کف قابلمه بریزید حالا از کلم سرخ شده و کوفته قلقلی ها روی برنج بریزید


این کار را مجددا" تکرار کنید تا تموم بشه . دور برنج رو از اطراف قابلمه بالا بکشید تا مثل کوه بشه وسط قابلمه اینطوری دیگه برنج های دور و اطرافش ته دیگ نمیشه پلو را با حرارت ملایم برای یک تا یک ساعت و نیم دم کنید.
وقتی تو دیس میکشید کاملا" با هم مخلوطش کنید تا کلم و کوفته ها یه جا جمع نشه
این غذا رو با سالاد شیرازی یا ترشی سرو کنید

نوش جان
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
آب پیازک (اشکنه شیرازی)



مواد لازم برای 6 نفر:
پیاز=2 تا 3 عدد از متوسط بزرگتر
روغن=100 گرم(2/1 لیوان سرخالی)
تخم مرغ=3 تا 4 عدد
شنبلیله خشک و نرم=یک قاشق سوپخوری
آرد=2 قاشق سوپخوری
زردچوبه=یک قاشق مرباخوری
نمک و فلفل=به مقدار کافی

طرز تهیه:
پیاز را خرد کرده با روغن در حرارت ملایم سرخ می کنیم تا طلایی شود. آرد و شنبلیله را در پیاز سرخ کرده کمی سرخ می کنیم در صورت مصرف زرچوبه آن را اضافه می نمائیم بعد 3 تا 4 لیوان آب داخل آن می ریزیم می گذاریم مایه چند جوش بزند. به اندازه کافی به آن نمک و فلفل می زنیم. تخم مرغها را در ظرفی می شکنیم و با کمی نمک مخلوط می کنیم و کم کم در مایه اشکنه می ریزیم مرتب بهم می زنیم تا تخم مرغها یکجا بسته نشود (میشه دونه دونه هم تو خود قابلمه پخت غذا شکوند و هم نزد که البته دیگه ظاهرش امپرسیونیستی نخواهد بود). بعد از 2 تا 3 جوش اشکنه را در ظرف می کشیم
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
خوراک جگر:
جگر یک عدد
خوراک جگر با رب انار که فوق العاده خوشمزه هست و ماتوی شیراز اینطوری درست میکنیم.

جگر خورد شده ی نگینی یک عدد
پیاز 2عدد متوسط
رب انار
زدچوبه میزان کم
روغن جهت سرخ کردن پیاز

اول از همه پیازتون رو باروغن کم سرخ میکنید خوب که سرخ کردید البته در حد طلایی خیلی هم سرخ نکنید بد نمیشه زردچوبه رو اضافه کنید و خوش رنگ که شد جگر را داخلش بریزید و سره ظرف رو بگذارید تا خوب بپزد خوب که پخت رب انارتون رو که بسته به ذائقه میتونید خیلی ترش کنید یا کتر بریزید را اضافه کنید و پس از اینکه خوب جاافتاد توی ظرف بکشید و لذت ببرید از آنجا که جگر خوراک سنگینی هست پخت اون با رب انار برای سلامتی مفید تر است
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
قنبرپلوغذای خوشمزه شیرازی ها

قنبر پلو غذایی خوشمزه بر سر سفره سحری شیرازی*ها

این غذا بسیار مناسب است برای سفره سحری که در بین شیرازیها جایگاه خاصی در سفره های سحری دارد.


مواد لازم : برای چهار نفر


گوشت چرخ*كرده
1 کیلو
برنج
چهار فنجان
پیاز
1 عدد
نمک
یك قاشق غذاخوری
زردچوبه یك قاشق چای*خوری
آرد نخودچی به میزان دلخواه
کشمش 200 گرم
روغن به میزان دلخواه
رب انار
دو قاشق غذاخوری
شیره انگور
یك قاشق غذاخوری
گردو 100 گرم


طرز تهیه :


گوشت را به همراه كمی نمك و زردچوبه ورز داده و پس از مخلوط كردن با آردنخودچی آن را به شكل كوفته در اندازه*های كوچك درآورده و در روغن سرخ كنید. در تابه*ای دیگر گردو، پیاز و كشمش را سرخ كرده و برنج صاف شده را درقابلمه ریخته، کوفته ها، گردو، پیازداغ و کشمش سرخ شده را لابه*لای برنج ریخته و كمی رب انار تفت داده شده همراه شیره انگور روی برنج بریزید تا به مدت 15 دقیقه دم بكشد.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرز تهیه رب پلو شیرازی
مقداری آب را به جوش آورده و برنج ها را که از چند ساعت قبل خیس کرده اند در آب جوش می پزند و به صورت چلو دم می کنند. قبل از آن که برنج کاملاً دم بکشد...

برنج یک کیلو، رب انار یک لیوان، گردو یک لیوان، کشمش نصف لیوان، شکر به اندازه کافی (بستگی به ترشی مزه رب دارد )، پیاز بزرگ دو عدد، روغن


طرز تهیه:
پیازها را خلال کرده سرخ می نمایند . بعد ازسرخ شدن، کشمش و گردو را با آن تفت می دهند. رب انار و شکر را جوشانده و دو قاشق روغن به آن اضافه می کنند.
مقداری آب را به جوش آورده و برنج ها را که از چند ساعت قبل خیس کرده اند در آب جوش می پزند و به صورت چلو دم می کنند. قبل از آن که برنج کاملاً دم بکشد آن را از روی اجاق برداشته با کفگیر ( اسم ) کم کم به داخل چلو صافی (ترش باله ) ریخته ، از محلول رب و شکر کم کم به آن اضافه کرده، مخلوط می کنند. سپس برنج را در دیگ یا قابلمه ریخته، باقیمانده رب و شکر را به آن می افزایند . وقتی که بخار اطراف برنج را پوشاند ، کشمش و گردو و پیاز داغ را وسط آن گذاشته ، دم می کنند . کمی بعد رب پلو حاضر و آماده است
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
(خوراک* بابونه* (قاتق* بابونه*
پیازها را ریز خرد کرده* در روغن* تفت* می*دهیم*،به* قدری* که* طلایی* رنگ* شوند. سپس* آردها راریخته* مجددا تفت* می*دهیم*..

*:
▪ بابونه* شیرازی* یا بابونه* سبزمحلی*: یک* و نیم*استکان* معمولی*
▪ تخم*مرغ*: ۴ تا ۵ عدد
▪ روغن* حیوانی*: ۶ قاشق* پرغذا خوری*
▪ ادویه*: یک* قاشق* مرباخوری*
▪ آرد گندم*: یک* استکان*
▪ پیاز متوسط: ۴ عدد

● طرز تهیه*:
پیازها را ریز خرد کرده* در روغن* تفت* می*دهیم*،به* قدری* که* طلایی* رنگ* شوند. سپس* آردها راریخته* مجددا تفت* می*دهیم*، بعد کم*کم*آب*جوش* را اضافه* می*کنیم* و تند هم* می*زنیم* تا به*دلخواه* خودمان* غلظت* غذا به* دست* آید. سپس*تخم*مرغ* و بابونه* را اضافه* کرده* آنها را دم*می*کنیم*، حداقل* ۲ ساعت* تا کاملا جا افتاده*شوند. نمک*، فلفل* و ادویه* را هم* اضافه* می*کنیم*.ناگفته* نماند، زمانی* که* تخم*مرغ* را مخلوطمی*کنید. تند بهم* بزنید تا تخم*مرغ*ها از هم* بازشوند و کاملا مخلوط این* خوراک* گردند.
منبع : ویستا
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
پاچه پلو شیراز
این پلو.خوراکی است که در استان فارس مخصوص فصل زمستان وصبح ها مصرف می شود.

برای 6 تا 8 نفر :
برنج یک کیلو
گوشت چر ( دم سینه ) 2/5 کیلو
لپه 250 گرم
کشمش 250 گرم
سرکه شیره به اندازه کافی
زعفران به اندازه دلخواه

طرز تهیه:
برنج و لپه و کشمش را پس از پاک کردن و شستن در ظرفی با هم مخلوط می کنند. گوشت را کف قابلمه یا دیگ قرار داده و برنج و لپه و کشمش را روی آن ریخته، زعفران رابه آن اضافه می کنند. ظرف را روی چراغ با حرارت ملایم می گذارند و مقداری سرکه شیره را روی آنها می ریزند. هرگاه که سرکه شیره در حال تمام شدن بود، باز مقداری به آن اضافه می کنند و این کار را تا زمانی که پاچه پلو کاملاً بپزد ادامه می دهند. وقتی که خوراک حاضر شد ، با نان مصرف می کنند .

منبع اکا ایران
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
آش سبزی شیراز
مواد لازم :
برنج یک پیمانه
تره تازه تمیز شده 400 گرم
ترخون خشک 3 قاشق غذاخوری نه سر پر نه سرخالی
لوبیا سفید یک سوم پیمانه
نخود یک سوم پیمانه
عدس یک سوم پیمانه
گوشت گردن 200 گرم
زردچوبه در صورت تمایل یک قاشق چایخوری
نمک و فلفل و روغن

اگر تمام مواد این آش را روز قبل بپزین و روز بعد شروع کن........به پخت اصلی کارتون راحت تره میشه......... چون در یک روز همه شعله های گازتون اشغال میش..........قبل از هر چیز بگم که تره باید یک کم درشت خرد بشه............ از یه سانت کوچیکتر نشه و ساطوری نباشه.............برنج درسته یا نیم دانه ایرانی که قبلا خیس کردیم را به همراه دو قاشق ترخون و تره خرد شده در قابلمه میریزیم....... به میزان لازم آب روش ریخته میذاریم بپزه........... .برنج باید کاملا باز و شفته بشه .........مثل وقتی که شله زرد درست می کنین ........نباید در
قابلمه را ببندید چون سبزی رنگ تیره به خودش میگیره...........
در حین اینکه برنج داره میپزه.............. لوبیا و نخود را هم که از قبل خیس کردیم.......... با هم میذاریم بپزن اگر هم خیس نکردین عیب نداره........ بذارین چند جوش بزنه آبش را خالی کنید......... تا اون حالت نفخش از بین بره بعد دوباره با آب بذارین بپزه .
عدس را هم جدا میپزیم اگر عدستون زیاد آبش تیره هست...........همون اوایل یک بار آبش را عوض کنید .
چهارمین شعله گازتون را هم باید اختصاص بدین به پختن گوشت......... گوشت را کمی تفت میدیم و یک قاشق مرباخوری زردچوبه میزنیم .........و به همراه یک پیاز درسته میذارین بپزه .
شاید سوال پیش بیاد چرا گوشت گردن؟............. چون گوشت گردن هم حالت ریش ریش داره هم نرمه وگرنه میتونید از هر گوشتی که حالت ریش ریش را داشته باشه استفاده کنید .
ممکنه که تو این آش از سیرابی که گوشت ریش دار داره استفاده بشه........... که فکر کنم بعضی از مغازه ها این کار را میکنند چون ارزون تر در میاد ولی خب اصلش یک چیز دیگه هست .......... وقتی گوشت پخت............. چون گردن استخوان داره کاملا استخوناش را میگیرین و با پشت قاشق گوشت را له می کنین .........حالا به مرحله ای رسیدیم که مواد اولیه ما همه پختن ........برنج وسبزی پخته و نرم شدن نخود و لوبیا و عدس و گوشت هم آماده هستند............ همه مواد را با هم تو یک قابلمه می ریزیم ....................یا اگرقابلمه ای که برنج توشه بزرگه لوبیا و عدس و نخود و گوشت را به برنج و سبزی اضافه می کنیم .....و مقداری آب جوش یا آبگوشت می ریزیم .............و خوب مخلوط می کنیم ............در همین زمان یک قاشق باقیمانده ترخون را تو کمی روغن یک کم تفت بدین .........و درصورت تمایل یک قاشق چایخوری زردچوبه.......... را اضافه و روی آش بریزین ...........ترخون را باید یک تفت کوچیک داد چون روی حرارت زودسیاه و تلخ میشه .
از این به بعد امکان ته گرفتن آش زیاده .........چون مواد رو به غلیظ شدن میرن پس هر ازمدتی یک بار کاملا آش را به هم بزنین.........بخصوص قسمت وسط قابلمه و کناره ها را با وسیله ای که دستتون هست خوب هم بزنید........ از قسمت ته قابلمه که یک وقت ته نگیره....... .از این زمان به بعد باید حداقل دو ساعت....... روی شعله کم آش بپزه تا جا بیفته ......اگر آبش کمه و خیلی غلیظ شده بهش آب جوش اضافه کنید........ البته نه زیاد که تو این دو ساعت باز به غلظت برسه.
هر چقدر مقدار هم زدنتون بیشتر باشه مواد بهتر به خورد هم میرن و ..........آش شروع می کنه به کش دار شدن دیگه هیچ برنجی تو آش نمی بینید.......... و در اثر هم زدن مقدار زیادی از حبوبات خرد میشن ..........و تعدادیشون سالم میمونه که این دقیقا همون چیزیه که باید اتفاق بیفته.
این آش از آش های دیگه غلیظ تره و حالت کشدار داره نیم ساعت آخر پخت را دیگه میتونید در قابلمه را ببندین تا خوب جا بیفته......... ولی هم زدن یادتون نره بعدش هم که آش آمادست بفرمائید........میتونید سفره را پهن کنین یا میز را بچینید........ .این مقدار مواد برای صبحانه چهار نفر کاملا کافیه.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
حلوا کاسه ( حلوا شیرازی )

مواد لازم :
آرد برنج 1 لیوان – شکر یک و نیم لیوان – گلاب 1 لیوان – روغن 2 قاشق سرصاف غذاخوری – آب یک و نیم لیوان برای حل کردن شکر – زعفران به اندازه ی لازم
یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین حلواهای شهر شیراز حلوا کاسه است که در مراسم عروسی و ... سرو می شده است . از آنجائیکه در کاسه های گل سرخی بیشتر سرو می شده به این اسم معروف است . در فرم سنتی تزئین خاصی ندارد و ساده در ظرف کشیده می شود .
این دستور را سالهاست که من درست می کنم و دراصل در میزان بالا برای نذری پخت می شده که با تناسب و کم شده آن به دستم رسیده .

طرز تهیه :

آرد برنجو به اندازه ای تفت می دیم که فقط بوی خامی آن گرفته شود و به هیچ عنوان نباید تغییر رنگ دهد . شکر و یک و نیم لیوان آب را روی حرارت گذاشته تا شکر حل شود . آرد که گرماشو از دست داد و خنک شد با گلاب مخلوط کرده و با دست هم می زنیم تا گلو له گلوله نشود و غلظت آن درحد ماست شود . بعد مخلوط آرد و گلاب را به شکر و آب در حال جوش اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا غلیظ شود . زعفران دم کرده را اضافه می کنیم و با حرارت ملایم هم می زنیم . روغن را اضافه می کنیم در دو مرحله تا به آرامی به خورد مواد برود . تا جایی هم می زنیم که حلوا از ظرف جدا شود .
1-



2-


3-


4-


5-


 

Similar threads

بالا