[غذاهای محلی] - غذاها و خوردنیهای استان کرمان

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
بزباش(آبگوشت کشک)


مواد لازم:
گوشت گوسفند(ترجیحا گردن)به مقدار لازم
پیاز یک عدد
نخود نیمکوب 5/0پیمانه
سیب زمینی متوسط 3عدد
سیر 3حبه
ادویه مخصوص(زردچوبه،نعناع خشک،ترخان خشک،دارچین،زیره،آویشن)
کشک ساییده به مقدار لازم
روغن(ترجیحا حیوانی)
گردو خرد شده 4/1 پیمانه

طرز تهیه:ابتدا پیاز را در مقدارکمی روغن تفت می دهیم سپس گوشت را در پیازها تفت می دهیم بعد زردچوبه و نخود نیمکوب را اضافه و تفت می دهیم و در آخر نمک، فلفل و سیب زمینی پوست کنده که به قطعات درشت خرد شده و آب را اضافه میکنیم و با شعله ملایم می پذیم.آب باید به حدی باشد که پس از پخت 5/0 لیوان آب باقی بماند.پساز اینکه گوشتها پخته شد گوشتها را از ظرف درمیآوریم و بقیه مواد را با گوشتکوب خوب میکوبیم(له می کنیم).سپس در این مرحله سیرهای خرد شده را در دوغن حیوانی تفت می دهیم و ادویه مخصوص را اضافه و تفت می دهیم و سپس گردوی خرد شده، مخلوط سیب زمینی و نخود ،گوشت و کشکها را اضافه میکنیم و می گذاریم تا غذا به جوش بیافتد.در این مرحله غذا آماده است.
نکته 1: غلظت کشک باید مانند غلظت کشکی که در کله جوش استفاده می شود باشد.
نکته2:در صورتیکه به مواد ادویه مخصوص دسترسی ندارید می توانید فقط از زردچوبه و نعناع خشک استفاده کنید.
نکته3:برای رفع بوی خامی نخود آنرا تفت دهید.

این غذا را با نان خشک یا نان سنگک برشته،سبزی خوردن،پیاز و در صورت تمایل خرما میل بفرمایید.نوش جان :-h
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
بزقرمه (غذای کرمانی)

این غذا یکی از غذاهای محلی کرمان است که به دلیل دارا بودن نخود، کشک و گوشت سرشار از پروتئین است.
انرژی کل : 3000 کالری



مواد لازم برای 4 تا 6 نفر :
* کشک ساییده : 3 پیمانه
* گوشت سر دست و ماهیچه پرچربی بزغاله : 1 کیلو
* نخود نیم کوب : 2 پیمانه
* سیر کوبیده : 1 بوته
* سیر داغ : به میزان لازم
* زعفران حل شده : 1 قاشق غذاخوری
* پیاز ساطوری : 5 عدد
* نمک، فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
* روغن : به میزان لازم





طرز تهیه :
گوشت، پیاز، سیر کوبیده و نخود را با دو لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
سپس حرارت را ملایم کنید.
پس از دو ساعت، کشک را به همراه زردچوبه و کمی نمک و فلفل به مخلوط فوق اضافه نمایید.
در دیگ را نیمه باز بگذارید و شعله را بسیار کم کنید تا غذا کم کم جوش بزند و آب آن لعاب دار و غلیظ شود.
در پایان بزقرمه را در ظرف کشیده و روی آن را با سیر داغ و محلول زعفران تزئین نمایید.



چند نکته :
* بزقرمه را هم می توانید با نان بخورید و هم به صورت خورش در کنار برنج میل کنید.
* شما به جای گوشت بزغاله، می توانید از گوشت های قرمز دیگر نیز استفاده کنید.
* گوشت بزغاله بر خلاف گوشت بز، بسیار لطیف و خوشمزه است. لذا در تهیه این غذا از گوشت بزغاله استفاده می شود و بزقرمه یعنی قرمه ی بزغاله.


 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
پخت و پیاز

تخم مرغ ۳ عدد بزرگ
پیاز ۱ عدد متوسط
روغن حیوانی ۲ قاشق غذاخوری
نمک به مقدار مورد نیاز
ابتدا پیازها را به صورت خلال یا به اندازه دو سانتی متر خرد میکنیم و در روغن داغ شده سرخ میکنیم، حرارت باید ملایم باشد، زمانی که پیازها طلایی و نرم شدند تخم مرغها و نمک را اضافه میکنیم و کمی هم میزنیم ، دوباره بعد از دو دقیقه هم میزنیم و تا زمانی که کمی تخم مرغها برشته شوند با فاصله هم میزنیم.
چند نکته:

* این غذا ترجیها باید با روغن حیوانی یا کره پخته شود که عطر خوبی به ان میدهد و بسیار مقوی است.
* بعد از اضافه کردن تخم مرغ نباید مواد را زیاد هم بزنید و فقط به اندازه ای که مواد پخته شوند و میتوانید برای هم زدن از چنگال استفاده کنید.
* این مقدار مواد برای دو نفر است و میتونید برای شام این غذا رو درست کنید که خیلی هم ساده است.

نوش جان
 
  • Like
واکنش ها: quan

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
کماچ سهن

ارد گنم 125 گرم
ارد سفید 125 گرم
ارد سهن 250 گرم
روغن جامد 1 پیمانه
ماست 1/3 پیمانه
آب 1 پیمانه
مایه خمیر 1 ق چ
شکر 1 ق چ
زرد چوبه 1 ق م
مغز گردو 1 پیمانه خرد شده
ادویه (جوز هندی،میخک ،دارچین ، هل )
خرما چرخ شده 500 گرم

مایه خمیر رو با شکرو یک سوم آب مخلوط میکنیم و میذاریم کنار که عمل بیاد .

آردها رو خوب با هم مخلوط می کنیم ،
روغن رو در ظرف ریخته و ماست و کمی از مایه خمیر عمل اومده و زردچوبه وادویه رو بهش اضافه میکنیم وبعد آرد رو کم کم اضافه میکنیم و همرا با آردبقیه مایه خمیر رو هم کم کم به مخلوطمون اضافه میکنیم و آب رو تا جایی کهخمیرمون به دست نچسبه اضافه می کنیم .و با دست حسابی ورز میدیم و میذاریمنیم ساعت بمونه.
سینی فر رو با روغن جامد چرب میکنیم خمیر رو دو قسمت میکنیم و یک قسمتش روکف سینی (به قطر حدودا یک سانت ) پهن میکنیم کمی ادویه می پاشیم و گردو رومیریزیم و با دست اروم فشار میدیم بعد خرما رو روی یه نایلون با وردنه بهطور یک دست پهن میکنیم و بعد اروم بر میداریم و روی خمیرمون میذاریم و کمیفشار میدیم و بقیه خمیرمون رو هم روی لایه خرما به طور یکسان میکشیم و بعدبا چاقو اون رو به صورت لوزی (معمولا برش های ریز) برش میدیم و یه روغنحسابی روش میریزیم تا جایی که روغن کاملا روش وایسه !

بعد میذاریمش توی فر با دمای 185 درجه و به مدت 40 تا 50 دقیقه بستگی بهدما و نوع فر داره فقط حواستون باشه تهش نسوزه و روش هم کمی طلایی بشه !خب میتونید کمی گریل رو روشن کنید! بعد که از فر درش اوردید بذاریدش توی سفره ای چیزی یه ربع بمونه و وقتی خنک شد دوباره با کمک چاقو اون برشهایقبلیتون رو در بیارید ( جدا کردنش کمی سخته باید مواظب باشید که خراب نشه )
بعد با پودر پسته ومخلوط هل و پودر قند تزیینش کنید .
 
  • Like
واکنش ها: quan

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
کلمپه کرمانی

مواد لازم
آرد نیم کیلو
روغن جامد یا مارگارین ۲۵۰ گرم
ماست نصف لیوان
خرمای زرد حدود ۲۵۰ گرم
دارچین و تخم رازیانه و جوز هندی و میخک آسیاب شده از هر کدام کمی
روش پخت
خرما را هسته گرفته چرخ کرده با کمی آب (چند قاشق )رقیق میکنیم وادویه را اضافه کرده و به شکل گلوله هایی به اندازه گردوی کوچک در میاوریم و کنار می گزاریم.
روغن را در فریزر میگذریم تا خنک شود . آرد را در ظرفی ریخته گلوله روغن را در آن می گزاریم و با دست در آرد میچرخانیم تا روغن به آرد آغشته شود .بعد ماست را
اضافه میکنیم .آرام ورز میدهیم .ممکن است به آب نیاز پیدا شود . کمی از خمیر در دست پهن میکنیم اگر ترک خورد یعنی آب نیاز دارد آب را باید کم کم اضافه کرد در حد قاشق چایخوری . مقداری از خمیر به اندازه گردوی بزرگ برمیداریم . توی دست پهن میکنیم . خرما را گذاشته و مثل بقچه جمع میکنیم . چند دقیقه استراحت کند بعد رویش مهر میزنیم و دورش را مثل قطاب می پیچیم .در فر داغ با دمای ۱۶۰ به مدت حدود نیم ساعت . تا وقتی روی شیرینی کمی سفت شود نه زیاد . اگر برشته نشود بهتر است .

کلمپه کرمانی
مواد لازم
آرد نیم کیلو
روغن جامد یا مارگارین ۲۵۰ گرم
ماست نصف لیوان
خرمای زرد حدود ۲۵۰ گرم
دارچین و تخم رازیانه و جوز هندی و میخک آسیاب شده از هر کدام کمی
روش پخت
خرما را هسته گرفته چرخ کرده با کمی آب (چند قاشق )رقیق میکنیم وادویه را اضافه کرده و به شکل گلوله هایی به اندازه گردوی کوچک در میاوریم و کنار می گزاریم.
روغن را در فریزر میگذریم تا خنک شود . آرد را در ظرفی ریخته گلوله روغن را در آن می گزاریم و با دست در آرد میچرخانیم تا روغن به آرد آغشته شود .بعد ماست را
اضافه میکنیم .آرام ورز میدهیم .ممکن است به آب نیاز پیدا شود . کمی از خمیر در دست پهن میکنیم اگر ترک خورد یعنی آب نیاز دارد آب را باید کم کم اضافه کرد در حد قاشق چایخوری . مقداری از خمیر به اندازه گردوی بزرگ برمیداریم . توی دست پهن میکنیم . خرما را گذاشته و مثل بقچه جمع میکنیم . چند دقیقه استراحت کند بعد رویش مهر میزنیم و دورش را مثل قطاب می پیچیم .در فر داغ با دمای ۱۶۰ به مدت حدود نیم ساعت . تا وقتی روی شیرینی کمی سفت شود نه زیاد . اگر برشته نشود بهتر است
 
  • Like
واکنش ها: quan

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
فالوده کرمانی

تابستونها مامانم همیشه فالوده کرمانی درست میکرد و من هیچ وقت بیرون این فالوده رو نخوردم.
این هفته هم اینجا هوا به طور بی سابقه ای گرم شد
و ما رو به یاد ایران و نوشیدنیهای خنکش انداخت. من هم دست بکار شدم تا این نوشیدنی خنک و خوشمزه رو درست کنم. طرز تهیه اش خیلی سادست.

مواد لازم:
نشاسته ۱ پیمانه
آب ۵ پیمانه
گلاب به مقدار دلخواه

مواد لازم برای شربت:
آب یک لیوان
شکر یک لیوان

طرز تهیه:
۴ پیمانه از آب رو داخل ظرف میریزیم و روی حرارت میزاریم تا جوش بیاد، یک پیمانه نشاسته رو در یک پیمانه آب خوب حل میکنیم و به آب در حال جوش اضافه میکنیم، حرارت گاز باید کم باشه و مرتب هم بزنید. بعد از حدود ۱۰ دقیقه که نشاسته پخت در یک ظرف دیگه میریزیم و وقتی کمی خنک شد داخل یخچال میزاریم تا خوب ببندد.

برای شربت هم که شکر و آب رو روی حرارت میزاریم تا جوش بیاد و به غلظت دلخواه برسه.

بعد از ۲ ساعت ظرف نشاسته رو بیرون میاریم. باید کاملا سفت شده باشه که بتونید تکه ای از اون رو بردارید. در یک کاسه درشت رنده میکنیم. به مقدار دلخواه شیره، گلاب، یخ و کمی آب اضافه میکنیم. فالوده شما آماده خوردنه، نوش جان


*پیمانه رو میتونید استکان یا لیوان در نظر بگیرید.
ترجیها برای بار اول با مقدار کم درست کنید و بعد میتونید مقدار زیاد درست کنید و در ظرف در بسته تا چند روز در یخچال نگه دارید.




 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
انواع قاووت
قاووت نارگیل : نخود گل ا کیلو _ بودر نارگیل 400 گرم _ هل سبز 50 گرم _ شکر 3 کیلو همه مواد را با هم آسیاب می کنیم
قاووت قهوه : دانه قهوه 500 گرم_ مغز بادام بوست کنده 300 گرم _ تخم گشنیز 100 گرم_ هل سبز 50 گرم _ شکر 2 کیلو
دانه قهوه را کمی برشته می کنیم مغز بادام و تخم گشنیز را هم برشته می کنیم سبس همهی مواد را با هم آسیاب می کنیم
قاووت خشخاش: تخم خشخاش 1 کیلو _کنف 300 گرم _ کنجد 500 گرم _ تخم گشنیز 100 گرم_ هل سبز 50 گرم _ شکر 3 کیلو
کنجد و خشخاش وکنف و گشنیز را کمی بو می دهیم سبس همه مواد را با هم آسیاب می کنیم
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرز تهیه اماچ یا شولی که هم مال کرمان هم مال یزد

عدس 2 لیوان
سیر داغ به میزان دلخواه
پیازداغ
ارد گندم
اسفناج شوید گشنیز جعفری (شوید واسفناجش بیشتر باشه)
قره قروت
ابتدا سبزیهارو که زیاد ریز خورد نشده اند رو درون قابلمه ریخته واب پز میکنیم سپس عدس پخته شده را اضافه میکنیم سپس سیر داغ وپیازداغ را میافزاییم درپایان مقداری اب را با ارد مخلوط میکنیم درحدی که نه خمیر باشه نه خیلی شل وسپس به مواد در حال جوش اضافه میکنیم و میذاریم چند تا غل بخوره تا حدی که بوی ارد نده و قره قوروت ونمک وفلفل را نیز میافزاییم عصرانه بسیار خوشمزه ای خواهد بود اهان در ضمن میتونیم چغندر پخته شده وریز شده را نیز به سبزیجاتمون بیافزاییم.
 

Similar threads

بالا