بزباش(آبگوشت کشک)
مواد لازم:
گوشت گوسفند(ترجیحا گردن)به مقدار لازم
پیاز یک عدد
نخود نیمکوب 5/0پیمانه
سیب زمینی متوسط 3عدد
سیر 3حبه
ادویه مخصوص(زردچوبه،نعناع خشک،ترخان خشک،دارچین،زیره،آویشن)
کشک ساییده به مقدار لازم
روغن(ترجیحا حیوانی)
گردو خرد شده 4/1 پیمانه
طرز تهیه:ابتدا پیاز را در مقدارکمی روغن تفت می دهیم سپس گوشت را در پیازها تفت می دهیم بعد زردچوبه و نخود نیمکوب را اضافه و تفت می دهیم و در آخر نمک، فلفل و سیب زمینی پوست کنده که به قطعات درشت خرد شده و آب را اضافه میکنیم و با شعله ملایم می پذیم.آب باید به حدی باشد که پس از پخت 5/0 لیوان آب باقی بماند.پساز اینکه گوشتها پخته شد گوشتها را از ظرف درمیآوریم و بقیه مواد را با گوشتکوب خوب میکوبیم(له می کنیم).سپس در این مرحله سیرهای خرد شده را در دوغن حیوانی تفت می دهیم و ادویه مخصوص را اضافه و تفت می دهیم و سپس گردوی خرد شده، مخلوط سیب زمینی و نخود ،گوشت و کشکها را اضافه میکنیم و می گذاریم تا غذا به جوش بیافتد.در این مرحله غذا آماده است.
نکته 1: غلظت کشک باید مانند غلظت کشکی که در کله جوش استفاده می شود باشد.
نکته2:در صورتیکه به مواد ادویه مخصوص دسترسی ندارید می توانید فقط از زردچوبه و نعناع خشک استفاده کنید.
نکته3:برای رفع بوی خامی نخود آنرا تفت دهید.
این غذا را با نان خشک یا نان سنگک برشته،سبزی خوردن،پیاز و در صورت تمایل خرما میل بفرمایید.نوش جان :-h