[غذاهای محلی] - غذاها و خوردنیهای استان بوشهر

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرز تهیه آش گوشت مخصوص بوشهری

مواد لازم:

  • گوشت بی استخوان نیم کیلو
  • لوبیا قرمز نیم کیلو
  • برنج یک لیوان
  • شوید و تره هر کدام ربع کیلو (250 گرم)
  • ترخان 2 قاشق
  • پیاز 2 عدد سرخ شده
  • نمک، فلفل، زردچوبه، روغن به میزان لازم


ابتدا گوشت تكه شده رابهمراه لوبيا كاملا ميپزيم وميگذاريم سرد بشه بعداونا روكاملا ميكوبيم. برنج را ميپزيم تا كاملا له بشه.بعدسبزيهاروكه خردشده بهش اضافه ميكنيم.ادويه هاي لازم رو هم ميريزيم و درآخرگوشت ولوبياي له شده رو.مقداري روغن به آش داده و ميذاريم يه ربع آشمون دم بياد.

اين آش اگه كمي تند وچرب باشه خوشمزه تر ميشه. نوش جان
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
حلوا خرمايي
مواد لازم:

  • آرد گندم یک و نیم لیوان
  • خرما نیم کیلو
  • روغن مایع یک لیوان
  • مغز گردو 300 گرم
طرز تهیه:
ابتدا خرما را هسته گرفته و با دست چنگ می زنیم یا با قاشق له می کنیم.
آرد گندم را جدا با روغن تفت میدیم تا به رنگ قهوه ای روشن دربیاد بعد اونو از روی حرارت برمی داریم و خرما رو به اون اصافه می کنیم.
و کاملا چنگ می زنیم. مغز گردو رو هم میشه همون موقع بهش اضافه کرد اما بعضی ها قلقلی اش می کنند و مغز گردو رو وسطش می زارند.
خیلی خوشمزه است. نوش جان
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
لخ لخ یا دمبخت ماهی که 2مدل درست میشه یکی با لیمو عمانی و یکی با آب تمر هندی


مواد لازم برای4 نفر لخ لخ با آب تمر هندی
ماهی که بهتره ماهی شیر حمور یا سنگسر باشه برای هر نفرحدود 1 تکه 250 گرمی،
سبزی ماهی شامل شوید و گشنیزو کمی شنبلیله حدود500 گرم
سیر1 بوته
بیاز 1 عدد
برنج هم 4 بیمانه
تمر هندی 1بیمانه
اول بیاز را که نگینی خورد کرده ایم را توی یه دیگ نسبتا بزرگ تفت میدیم بعد سیر رنده شده را بهش اضافه میکنیم تا بوی سیر کمی بلند بشه سبس اویه (زردچوبه وفلفل قرمز )را اضافه کرده کمی تفت میدهیم بعد سبزی های خورد شده را اضافه میکنیم(مقدار شوید باید بیشتر و شنبلیله کمتر)سبزیها را خوب سرخ میکنیم آب تمر هندی را که صاف کردیم به همراه حدود 6 بیمانه آب به سبزی ها اضافه میکنیم و میگذاریم آب به جوش بیاید سبس ماهی ها را که از قبل باک کردیم و حدود نیم ساعت نمک بهش زدیم را شسته و به آب در حال جوش اضافه میکنیم بستگی به بزرگی و کوچکی ماهی میگذاریم خوب ماهی ببزد سبس ماهی ها را از دیگ در آورده نمک را اندازه میکنیم سبس برنج را اضافه میکنیم(نمک را نباید اول کار اضافه کرد به خاطر تمر هندی
) بعد از اینکه آب برنج کشیده شد ماهی ها را روی برنج میگذاریم تا دم بکشد نوش جان !
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
ماهي شكم پر به سبك بوشهري
مواد لازم
ماهي 2 عدد متوسط
سبزي ماهي شامل گشنيز وكمي شنبليله 300گرم (پاك نكرده)
تمرهندي آب كرده2قاشق غذاخوري
پياز 1 عدد
زردچوبه نمك فلفل بميزان لازم
سير 1 بوته

طرز تهيه
ابتدا ماهي را تميزكرده شسته ونمك ميزنيم.سبزي رو پاك ميكنيم وريز خردميكنيم.پيازرو سرخ ميكنيم وسير رو كه ازقبل رنده كرديم يا كوبيديمش به اون اضافه ميكنيم.بعد ادويه ها رو ميزنيم وسبزي خرد شده.البته موادرو زياد نبايد سرخ كرد.فقط يه تفت كوچولو ميديم!
بعد ازاينكه مواد كمي سرد شد اون رو درون ماهي ميذاريم.وماهي رو بايه نخ وسوزن تميزميبنديمش!!!! درآخرتمرهندي آبكرده رو دورتادورماهي ميزنيم بعدميره تو فر.حرارت180 بمدت1ساعت تا1ساعت ونيم.
اين غذا واقعا خوشمزه س.


نكته:ماهي رو نيم ساعت بعد ازنمك زدن خوب ميشوييم.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
قليه ماهي
مواد لازم براي 4 نفر

ماهي(همور*سنگسر*شوريده*زمين كن)
سير 1بوته
سبزي ماهي 500گرم(شنبليله بمقداركم وگشنيز)
آرد گندم 2 قاشق غذاخوري
تمرهندي 4 قاشق غذاخوري
نمك*زردچوبه*فلفل بميزان لازم
روغن بميزان لازم


طرزتهيه:
پيازخرد شده رادرروغن سرخ ميكنيم وبعدسيررنده شده به آن اضافه كرده وقتي كمي سرخ شد زردچوبه وفلفل را ميزنيم.سپس سبزي ساطوري شده راميريزيم وكاملاسرخش ميكنيم. سپس ماهي نمك زده وشسته شده روباسبزي خوب تفت ميديم تا بوي ضخمش گرفته بشه وبعد اونرو در مياريم. تمر هندي روجدا با آب گرم خيس كرده و باآردمخلوط كرده وخوب چنگ ميزنيم سپس شيره تمر رو از صافي رد كرده و اونرو به سبزي اضافه ميكنيم بهمراه 2 ليوان آب وميذاريم قليه خوب غليظ بشه.بعدماهي تفت داده شده روبه به قليه اضافه كرده و45 دقيقه ميذاريم با حرارت ملايم خوب جابيفته وماهي پخته بشه.پس از اطمينان از پچته شدن ماهي بميزان لازم نمك زده و 5 دقدقه بعدقليه ماحاضراست.
قليه هرچقدر تندوتيزتر باشه خوشمزه تره
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
شكر پلو با قيمه بوشهري

طرز تهيه قيمه
مواد لازم:
پياز 1 عدد بزرگ
گوشت نيم كيلو
لپه محلي نيم كيلو
رب گوجه فرنگي به ميزان لازم
نمك*فلفل*زردچوبه*پودر ليمو عماني به ميزان لازم
زيره سياه 1 قاشق غذا خوري
طرز تهيه:
لپه پاك شده و گوشت تكه شده رو خوب ميپزيم.وقتي پخته شد اگه گوشت استخوان داشت استخوانش رو ميگيريم و با لپه كاملا له ميكنيم.در ظرفي ديگر پياز نگيني خرد شده رو سرخ ميكنيم زردچوبه و فلفل رو اضافه كرده گوشت و لپه رو هم روي اون ميريزيم و با 5/1 ليوان آب ميذاريم خوب غليظ بشه وقي غليظ شد رب ، ليموعموني ، نمك و زيره ميريزيم و 20 دقيقه بعد قيمه بوشهري ما آماده است.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
شكر پلو
مواد لازم براي 4 نفر:
برنج 4 پيمانه
شكر 1ليوان
گلاب نصف ليوان
زعفرون و روغن به ميزان دلخواه
طرز تهيه:
برنج رو با آب پخته و آبكش ميكنيم.(دونه اونو سفت ميگيريم) شكر، گلاب و زعفرون روباهم مخلوط ميكنيم.برنج روتو يه سيني ميريزيم ومخلوط شكروگلاب رو روي اون ميريزيم وباهم كاملا مخلوطش ميكنيم.بعد قابلمه رو روغن ريخته وبرنج رو دراون ريخته وشكروگلاب اضافي رو روي برنج ميريزيم.شعله روملايم ميكنيم تا ته نگيره.20-25دقيقه بعد برنج ما حاضره.نوووووش جاااااااان
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
قليه ميگو
موادلازم:

ميگو500گرم تميزشده
سبزي ماهي 500گرم پاك شده(گشنيزوشنبليله)
تمرهندي سياه 2تا3قاشق غذاخوري
آردگندم2.5قاشق غذاخوري
سيب زميني 1عددبزرگ نگيني خردشده
پياز1عددبزرگ
سير1بوته
آب بمقدارلازم
روغن*زردچوبه*فلفل قرمز*نمك بميزان لازم


طرزپخت:تمرهندي بي هسته روباآب گرم خيس ميكنيم وميذاريم نرم شه.پياز رونگيني خرد كرده باروغن تفت ميديم.سپس سيرله شده يارنده شده رابه پيازاضافه ميكنيم وكمي تفتش ميديم.بعد زردچوبه وفلفل رو به قليه اضافه ميكنيم.سپس سبزي خرد شده رو ميريزيم وخوووب سرخش ميكنيم.هرچي بيشتر سرخ بشه تيره تر ميشه قليه.وقتي سبزي سرخ شدميگوي پاك شده رو ميريزيم وباموادقليه تفتش ميديم.سيب زميني هم اضافه ميكنيم.حالاتمرخيس شده رو جداباآب وآردمخلوط كرده وبه قليه ميديم.دقت كنين اگه تمرتون هسته داشت ازصافي ردكنين. حرارت رو كم كنين تاقليه خوب جا بيفته وغليظ شه.درآخرنمك راميريزيم ويه ربع بعدغذامون حاضره.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
دمپخت ميگو

موادلازم:براي4-5 نفر ميگوتميزشده نيم كيلو—برنج4پيمانه—سبزي ماهي شامل(گشنيزوچندشاخه شنبليله )وشويدخردشده رويهم نيم كيلو—پياز1عدد—سير1بوته—آ� � *روغن*نمك*زردچوبه*فلفل قرمز به ميزان لازم


طرزتهيه: پيازريزشده باروغن تفت ميديم بعدش سير رنده شده به اضافه ميگوها.سپس سبز ي رو ميريزيم.
وقتي سرخ شدن.آب روبانمك ميريزيم وآب كه جوش اومدبرنج رواضافه ميكنيم وصبرميكنيم تا آبش كاملا تبخير شه.بعد حرارت رو كم ميكنيم تا دم بياد . اين دمپخت با ترشي عالي ميشه.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
ميگوسوخاري پفكي


موادلازم:
ميگو 500 گرم
پياز 1عدد
ماست2قاشق غذاخوري
تخم مرغ3عدد
آردسوخاري* آبليمو*زعفران آبكرده*نمك بقدر لازم

طرزتهيه: ميگوهاروباپيازخردشده وآبليموونمك وماست مزه دار ميكنيم.ميذاريم 5_6ساعت تو يخچال كه حسابي ترد بشن.تويه ظرفم جداتخم مرغها رو با زعفران خووب مخلوط ميكنيم بعد ميگوها رو ازظرف آبليمويي جداميكنيم توآرد سوخاري ميزنيم وبعد تو مايه تخم مرغي بعدم تو روغن زيادوداغ سرخش ميكنيم.نوش جان

 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
دال عدس
موادلازم:
عدس قرمز 1 ليوان
سيب زميني 1عدد
پياز1عدد
سير1 بوته
زيره سياه ساييده شده1.5قاشق غذاخوري
رب گوجه 2قاشق غداخوري
نمك*فلفل قرمز*زردچوبه*آب*روغن بميزان لازم

طرز تهيه:
پيازريز شده رو بهمراه سير رنده شده تفت ميديم.عدس خيس خورده رو با زرد چوبه وفلفل به پياز اضافه ميكنيم.سيب زميني نگيني درشت رو هم ميريزيم.وقتي عدس و سيب زميني كاملا پخته شد.اونا روله كرده وبهش رب و نمك وزيره اضافه ميكنيم.بعضيها كمي آبليمو هم ميريزن.ربع ساعت بعد غذا حاضراست.نوش جاااان
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
سمبوسه


موادلازم: سيب زميني 3عدد* پياز 2عدد *گشنيزخردشده 2قاشق غذاخوري *نمك/فلفل قرمز/زردچوبه بمقدار لازم وروغن براي سرخ كردن * خمير نان ماشيني بميزان لازم

سيب زميني هاي آب پز رورنده ريز ياچرخ ميكنيم.پياز نگيني رو سرخ كرده سپس سيب زميني و گشنيز وادويه جات رو در روغن ميريزيم فقط كمي تفت ميدهيم.
سپس خميرها رو به شكل مربع مي بريم.مواد رو روي خمير ميريزيم وخمير رو بشكل سه گوش ميبنديم.ودر روغن شناور سرخ ميكنيم.وقتي طلايي شد اونا رو در آبكشي فلزي ميداريم تا خووووب روغنش خارج بشه. يعدباسس تند نوش جان كنين.



سس تند

مواد لازم:رب گوجه 3قاشق غذاخوري*سركه نصف استكان*فلفل قرمز 1.5قاشق مربا خوري *شكر1قاشق مرباخوري*نمك1 قاشق مرباخوري.

همه مواد رو باهم مخلوط كرده ميذاريم باحرارت ملايم غليظ وپخته بشه.حدودا15 تا20 دقيقه.

 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
پاكورا

موادلازم: تره خردشده ...... نصف ليوان
تخم مرغ ............1 عدد
آردنخودخام ....... 1.5 ليوان
بيكينگ پودر.......1.5 ق م
نمك*فلفل قرمز*زردچوبه ....... بميزان لازم
آب وروغن ....... بميزان لازم

طرزتهيه:
آرد رو با آب كم كم مخلوط ميكنيم تا بحالت خميري نرم در بياد.بعد تره وتخم مرغ رو بهش اضافه ميكنيم وهم ميزنيم.بعدش همه ادويه جات وميريزيم وميره تو يخچال بمدت نيم ساعت.البته اگه عجله داشتين ميشه سريع سرخش كنين.روغن و ميذاريم گرم بشه و اونا رو مث انواع كوكوها گرد گرد سرخ ميكنيم. پاكورا اگه تند باشه وداغ سرو بشه خوشمزه تره.اميدوارم اين غذا رو درست كنين و ازش لذت ببرين
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
للك(گندم كوبيده شده يا گمنه)

موادلازم:للك 2 ليوان_پياز1عدد_آب هم اندازه للك_زردچوبه_نمك بميزان لازم

طرزپخت:للك بصورت آماده دربازارهستش.للك رادرظرفي ريخته ومث آردبدون روغن تفت ميديم تارنگش عوض شه.بعد تويه ظرف پياز ريزشده روسرخ ميكنيم بازردچوبه وروش آب ميريزيم.بعدش للك رواضافه ميكنيم.آب نبايدزيادباشه.زيرش روكم ميكنيم وروش كمي روغن ميديم وميذاريم دم بياد.مواظب باشين نسوزه.چون زودته ميگيره.نيم ساعت براش كافيه.للك با قليه ماهي و ميگو خوشمزه س
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
ماهي كبابي
موا دلازم:ماهي بدون استخوان مث شير_همور_قباد
پياز 1 عدد
فلفل قرمز_زعفران_نمك_آب ليمو ياليموترش تازه

ماهي وبه قطعه هاي كوچيك خرد ميكنيم وبمدت 1 ساعت تو موادبالا ميخوابونيم .بعدبه سيخ ميكشيم و رومنقل يا شعله ملايم گاز كباب ميكنيم.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
نخودگرم

نخودها رو ازشب قبل خيس ميكنيم.پياز روريزخردكرده وتفتش ميديم زردچوبه وفلفل قرمز بهش ميزنيم ونخود روبه اون اضافه ميكنيم.بعدش آب روش ميريزيم و ميذاريم خوووووب بپزه وكاملانرم بشه.بعدش نمك وميزنيم وربع ساعت بعد حاضره.
اين غذاباآبليمو ياليموي تازه توشباي سردزمستون خيلي مي چسبه
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
خورش كدوقرمز(سواحلي)

كدو.......................نيم كيلو
سير.......................1بوته
پياز.......................1عدد
تمرهندي.................1قاشق غ خ
رب گوجه................2قاشق غ خ
لپه..........................1استكان
گوشت..................... 300 گرم
روغن ونمك..............بميزان لازم
زردچوبه وفلفل..........بميزان لازم

پياز وسير رنده شده روتفت ميديم تاطلايي بشه،گوشت تكه اي روبه پياز اضافه ميكنيم ولپه خيس خورده روهم مي ريزيم.زردچوبه وفلفل رواضافه ميكينيم وآب روي مواد ميريزيم وميذاريم خوب پخته بشن.بعدشيره تمرهندي روبه خورش اضافه مي كنيم،تويه ظرف ديگه كدوي نگيني(درشت)خردشده رو باكمي روغن تفت ميديم وبعدميريزيمش توخورش وميذاريم كاملاپخته بشه.اماحواستون باشه
كدو زود له ميشه.آخرسرهم نمك ورب گوجه ميريزيم وميذاريم خورش خوب جا بيفته.نوش جان
 

Similar threads

بالا