برترین ها: در این مطلب سریالی، انواع غذاهای ایران را برایتان انتخاب کرده ایم که تقریبا همه آنها برای شمال و استان های گیلان و مازندران هستند. برخی از آنها عالی هستند و اگر تاکنون درست نکرده اید، حتما یکبار امتحان کنید. بدون شک به دستورات غذایی ماهانه شما اضافه خواهند شد.
ترش تره
مواد لازم:
طرز تهیه:
1. سبزیها را پاک کنید و بشویید. پس از اینکه کمی آب آنها رفت، همه را خرد کنید، ولی لازم نیست خیلی ریز شود.
2. برنج را بشویید و مدت کمی خیس کنید. برنج و سبزیهای خرد شده را در قابلمهای با ظرفیت مناسب یا در ظرف سنتی گیلان به نام گمج بریزید و با یک پیمانه آب بپزید.
3. بعداز پختن سبزی، چاشنی این غذا یعنی آب غوره یا آب نارنج را اضافه کنید و صبر کنید تا کمی با هم بجوشند. اگر ترشی غذا کم بود، باز هم به آن چاشنی اضافه کنید تا به اندازه کافی و دلخواه ترش شود.
4. نعنا، خالواش وسیر پوست کنده را خرد کنید و در تابهای همراه نمک، فلفل، دارچین وزردچوبه در روغن فراوان، کمی سرخ کنید. این مخلوط را به سبزی و برنج پخته اضافه کنید تا با هم بپزند.
5. تخم مرغها را درظرفی بشکنید و با چنگال کمی بزنید. سپس تخم مرغها را روی مخلوط سبزیها و برنج بریزید.
6. زمانی که تخم مرغها پخت، خورش را هم بزنید وبه آن فلفل و دارچین بیفزایید. وقتی همه مواد خوب پخت وخورش به روغن افتاد، غذا آماده است.
نکته:
• به جای آب غوره و آب نارنج میتوان از آب انار ترش هم استفاده کرد، ولی دراین صورت رنگ خورش تیره میشود.
• برای پوست کندن سیر کمی آن را در آب سرد بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود و بعد با چاقو یا هر وسیله دیگری آن را خرد و له کنید.
• خالواش نوعی سبزی معطر و محلی است که باید در سفرهایتان از استان گیلان تهیه کنید.
• اگر از نعنا و خالواش خشک استفاده میکنید، کمی آنها را خیس کنید وبعد با سیر سرخ کنید.
خورش موتن جن
دستور شماره یک
مواد لازم:
طرز تهیه:
1. ابتدا گردو را ساییده تا کاملا نرم و یک دست شود. سپس به همراه رب انار نمک، فلفل و زردچوبه در قابلمه ریخته و با مرغ و یک استکان آب تفت میدهیم تا گردو به روغن بیفتد.
2. بعد از ۱۵ دقیقه، دو لیوان آب سرد داخل قابلمه میریزیم و با حرارت ملایم میگذاریم تا بجوشد. بعد از یک ساعت، تکههای مرغ را از قابلمه خارج کرده، پیازداغ، رب گوجهفرنگی قیسی و کشمش را به همراه دو لیوان آب سرد درون قابلمه میریزیم.
3. زمانی که گردو کمی سفت شد، مرغ و گلپر را مجددا به خورش میافزاییم. پس از ۱۰ دقیقه خورش را از روی حرارت بر میداریم. این خورش در کاسههای یک نفره سرو میشود.
دستور شماره دو
مواد لازم:
طرز تهیه:
اول ۲ گیلاس آب و رب انار بگذارید پخته شود بعد گردو را خیلی نرم بکوبید و به مرغ اضافه کنید کشمش را تمیز کرده قیسی را از هسته در بیاورید کمی سرخ کنید بعد از پختن مر غ و پس دادن روغن گردو قیسی و کشمش را به آن اضافه کنید و بگذارید نیم ساعت روی آتش خوار بجوشد اگر خیلی غلیظ شد نصف گیلاس آب ولرم اضافه کنید نمک و فلفل و گلپر آنرا باندازه بزنید و بردارید.
سیرابیج یا سیرواویج
مواد لازم:
روش تهیه:
۱- برگ سیر را در مقداری روغن کمی تفت دهید تا نرم شود.
۲. زردچوبه را به برگ سیر بیفزایید و تفت دهید.
۳. تخممرغها را در ظرفی ریخته، با همزندستی بزنید تا یکدست شود. سپس نمک و فلفل را به آن بیفزایید و هم بزنید.
۴. تخممرغهای زده شده را به برگ سیر بیفزایید و بگذارید کمی بسته شود.
۵. زمانی که تخممرغ تقریباً بسته شد، مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید تا به طور یکنواخت سرخ شوند، سپس از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر بریزید.
برترین ها
ترش تره

مواد لازم:
- اسفناج، برگ چغندر، گشنیز، تره، جعفری، شوید (مقدار اسفناج ازهمه بیشتر باشد) ۱ کیلو
- برنج ۲ قاشق غذاخوری
- آب ۱ پیمانه
- آب غوره یا آب نارنج ۱ تا ۱/۵ لیوان
- نعنا وخالواش تازه ۱ پیمانه
- سیر ۱ بوتهٔ کوچک
- نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه به دلخواه
- روغن ۱/۲ پیمانه
- تخم مرغ ۲ تا۳ عدد
طرز تهیه:
1. سبزیها را پاک کنید و بشویید. پس از اینکه کمی آب آنها رفت، همه را خرد کنید، ولی لازم نیست خیلی ریز شود.
2. برنج را بشویید و مدت کمی خیس کنید. برنج و سبزیهای خرد شده را در قابلمهای با ظرفیت مناسب یا در ظرف سنتی گیلان به نام گمج بریزید و با یک پیمانه آب بپزید.
3. بعداز پختن سبزی، چاشنی این غذا یعنی آب غوره یا آب نارنج را اضافه کنید و صبر کنید تا کمی با هم بجوشند. اگر ترشی غذا کم بود، باز هم به آن چاشنی اضافه کنید تا به اندازه کافی و دلخواه ترش شود.
4. نعنا، خالواش وسیر پوست کنده را خرد کنید و در تابهای همراه نمک، فلفل، دارچین وزردچوبه در روغن فراوان، کمی سرخ کنید. این مخلوط را به سبزی و برنج پخته اضافه کنید تا با هم بپزند.
5. تخم مرغها را درظرفی بشکنید و با چنگال کمی بزنید. سپس تخم مرغها را روی مخلوط سبزیها و برنج بریزید.
6. زمانی که تخم مرغها پخت، خورش را هم بزنید وبه آن فلفل و دارچین بیفزایید. وقتی همه مواد خوب پخت وخورش به روغن افتاد، غذا آماده است.
نکته:
• به جای آب غوره و آب نارنج میتوان از آب انار ترش هم استفاده کرد، ولی دراین صورت رنگ خورش تیره میشود.
• برای پوست کندن سیر کمی آن را در آب سرد بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود و بعد با چاقو یا هر وسیله دیگری آن را خرد و له کنید.
• خالواش نوعی سبزی معطر و محلی است که باید در سفرهایتان از استان گیلان تهیه کنید.
• اگر از نعنا و خالواش خشک استفاده میکنید، کمی آنها را خیس کنید وبعد با سیر سرخ کنید.
خورش موتن جن

دستور شماره یک
مواد لازم:
- گردو ۲۰۰ گرم
- سینه مرغ یک عدد
- قیسی ۱۲ عدد
- کشمش ۱۵۰ گرم
- رب انار دو قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری
- گلپر به میزان لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- پیاز داغ سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
1. ابتدا گردو را ساییده تا کاملا نرم و یک دست شود. سپس به همراه رب انار نمک، فلفل و زردچوبه در قابلمه ریخته و با مرغ و یک استکان آب تفت میدهیم تا گردو به روغن بیفتد.
2. بعد از ۱۵ دقیقه، دو لیوان آب سرد داخل قابلمه میریزیم و با حرارت ملایم میگذاریم تا بجوشد. بعد از یک ساعت، تکههای مرغ را از قابلمه خارج کرده، پیازداغ، رب گوجهفرنگی قیسی و کشمش را به همراه دو لیوان آب سرد درون قابلمه میریزیم.
3. زمانی که گردو کمی سفت شد، مرغ و گلپر را مجددا به خورش میافزاییم. پس از ۱۰ دقیقه خورش را از روی حرارت بر میداریم. این خورش در کاسههای یک نفره سرو میشود.
دستور شماره دو
مواد لازم:
- مرغ (مرغابی) یک عدد
- کشمش ۲۰۰ گرم
- قیسی ۴۰۰ گرم
- رب انار ۲۰۰ گرم
- گردو ۵۰۰ گرم
طرز تهیه:
اول ۲ گیلاس آب و رب انار بگذارید پخته شود بعد گردو را خیلی نرم بکوبید و به مرغ اضافه کنید کشمش را تمیز کرده قیسی را از هسته در بیاورید کمی سرخ کنید بعد از پختن مر غ و پس دادن روغن گردو قیسی و کشمش را به آن اضافه کنید و بگذارید نیم ساعت روی آتش خوار بجوشد اگر خیلی غلیظ شد نصف گیلاس آب ولرم اضافه کنید نمک و فلفل و گلپر آنرا باندازه بزنید و بردارید.
سیرابیج یا سیرواویج

مواد لازم:
- تخم مرغ ۶عدد
- روغن مایع (مخصوص سرخکردن) به مقدار لازم
- زردچوبه (پودرشده) ۱قاشق چای خوری
- نمک به مقدار لازم
- پودر فلفل سیاه به مقدار لازم
روش تهیه:
۱- برگ سیر را در مقداری روغن کمی تفت دهید تا نرم شود.
۲. زردچوبه را به برگ سیر بیفزایید و تفت دهید.
۳. تخممرغها را در ظرفی ریخته، با همزندستی بزنید تا یکدست شود. سپس نمک و فلفل را به آن بیفزایید و هم بزنید.
۴. تخممرغهای زده شده را به برگ سیر بیفزایید و بگذارید کمی بسته شود.
۵. زمانی که تخممرغ تقریباً بسته شد، مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید تا به طور یکنواخت سرخ شوند، سپس از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر بریزید.
برترین ها