عکس هایی از شهر های مختلف ایران

mohamad razavi

عضو جدید
کاربر ممتاز
خرم آباد پيش از تاريخ

شهری که امروزه به نام خرم آباد نامبرده می شود، ، از نخستین سکونتگاهای مردم ایران به شمار می رود . غار های مسکون دره خرم آباد ( غارهای کنجی ، یافته ، پاسنگر ، گراجنه ، اشکفت قمری و ...) حاوی آثار آثار زندگی انسان غار نشین در دوره های موسترین ، بارادوستی و زارزی است و « بنابر تاریخ گذاریهای از را آزمایش رادیو کربن در غار کنجی ( واقع در دره خرم آباد لرستان )قدمت آثار از 40 تا 50 هزار سال است »(تاریخ ایران ، از زمان باستان تا امروز ، ص 25 ) .
گزارش و نتیجه پژوهش و بررسیهای دکتر فرانک هول استاد دانشگاه رایس آمریکا و همکارش ، فلانری و دیگر پژوهشگران همراه ایشان که در سالهای 1342 و 1343 خورشیدی در لرستان انجام گردید و به سال 1967 در امریکا نشر یافت ( دوره پیش از تاریخ در جنوب غربی ایران «لرستان» ، ص 4 )در بردارنده اطلاعات ارزنده ای از دوره پیش از تاریخ خرم آباد است . فرانک هول می نویسد : « بهترین اطلاعات ما راجع به سکونت و نحوه امرار معاش انسانهای اواخر پلاستوسن دوره چهارم زمین شناسی مربوط به دره خرم آباد لرستان واقع در جنوب غربی ایران است . دره خرم آباد به درازای 15 و پهنای 10 کیلومتر بین کوههای آهکی که به موازات هم کشیده شده اند و در ارتفاع 1170 متر از سطح دریا واقع شده است . کوههای اطراف آن به صورت یک منبع ذخیره آب در آمده اند . دره خرم آباد دارای چشمه های آب خنک و تعدادی غار است . به هم فشردگی این دره و وجود غارهای متعددی که به وسیله انسانهای پیش از تاریخ اشغال گردیده ، سبب شد که ما این دره را مرکز تحقیقات مربوط به دوره پالئولیتیک میانه [ دیرینه سنگی ] قرار دهیم . تا کنون ما 17 محل از اقامتگاههای انسانی دوره دیرینه سنگی را در این دره یافته ایم آنچه مسلم است [ این است که ] با تحقیقات بیشتر می توان محلهای بیشتری پیدا نمود . از این 17 غار ، دست کم 5 غار از انها مربوط به دوره دیرینه سنگی بوده و شامل تمدن موستری [ دوره میانه دیرینه سنگی ] و متجاوز از شش غار دیگر متعلق به دیرینه سنگی فوقانی و شامل تمدن بارادوستی است ، 2 غار دیگر نیز مربوط بهپایان دیرینه سنگی فوقانی و شامل تمدن زارزی بوده شاید شش غار دیگر نیز مربوط به دیرینه سنگی فوقانی باشند » (ص 16 ) « آثار خرم آباد حاکی از سکونت دامنه دار و مداومی در زاگرس هستند » ( همان ، ص 22).
فرانک هول « 13 مورد تاریخ یابی به وسیله رادیو کربن از آثار دیرینه سنگی در دره خرم آباد » انجام داده که « دو مورد مربوط به دوره موستری و 11 مورد مربوط به مرحله ، بارادوستی بوده ، 2 مورد نمونه موستری از لایه زیرین غار کنجی به دست آمده و تاریخ آن متجاوز از 40 هزارسال » است و « نمونه بارادوستی به دست آمده از غار یافته بین 21 هزار تا 40 هزار سال پیش تاریخ گذاری شده اند » (همان ، ص 31 ).
...
...
...
فرانک هول « به علت وفور محلهای دوره دیرینه سنگی دردره خرم آباد به یک دسته بندی موقتی از محلهای مسکونی » به شرح زیر دست یافته است :
« 1-اقامتگاههای فصلی که احتمالا به وسیله 1 یا 2 خانواده پدر سالاری در مدت کوتاهی و یک فصل از سال اشغال می شده اند .
2- اقامتگاههای کشتار که به وسیله گروهی از شکارچیان برای یک یا دو روز اشغال می شده اند که بین 40 هزار تا 100 هزار سال قبل از میلاد مسیح مورد استفاده بوده اند .
3- اقامتگاههای موقتی که شکارچیان برای لحظاتی کوتاه جهت برررسی وضع شکار یا ساختن ابزار سنگی در آنجا توقف نموده و معمولا پس از ترک کردن دیگر به آنجا مراجعه نمی نمودند » ( همان ، ص 35 )
...
...
...
وی در ادامه پژوهشهای خود « در دره خرم آباد به محل اردوگاههای شبانی که مربوط به 6000 تا 5800 سال پیش از میلاد مسیح » بوده اند ، دست یافته و نتیجه گرفته است که بین 45 هزار تا 38 هزرا سال پیش از این مردمانی غار نشین در این دره سکونت داشته اند که گاهی برای شکار غذایی اصلی خود کوچ می کرده اند .
دیگر آثاری که از هزارهای پیش از میلا مسیح در این سرزمین به جای مانده اند حکایت از زیست اقوام و تأثیر مردمان و فرهنگ ان بر فرهنگ ایران باستان دارند . پیشرفت آنان به ویژه کاسیها – قدیمی ترین ساکنان و حکام آریایی این دیار که 576 سال بر بابل حکومت کردند – باعث اعجاب جهانیان شده است ، و به همین دلیل لرستان را« مهد تمدن مفرغ (برنز ) » نامیده اند .
اما در تواریخ نام عیلامیان به عنوان نخستین دولت که به طور منظم بر لرستان حکومت کرده اند ثبت شده است .



میتونم اضافه کنم که علاوه بر مهد تمدن مفرغ که اشاره شد :smile::smile:
بزرگترین غار اشیای قیمتی و کتیبه و آثار باستانی درایران بین خرم آباد و پل دختر یافت شد به نام کلماکره
دیگه طولانیه میگذریم .................... استان لرستان به حدی باستانیه که در حدود 2 سال پیش که یک جشنواره بین 67 کشور برای اشیای باستانی برگزار شد هر که کشور یک غرفه کل ایران یک غرفه و استان لرستان به تنهایی
یک غرفه رو به خود اختصاص داده بود .................:cool::cool::cool::cool:
 

mohamad razavi

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینم چند تا عکس برای عزیزان باشگاه

ميرملاث، اولين بلديه خرم آباد
جام جم آنلاين: وجود آثار باستاني و تاريخي فراوان با قدمت زياد در لرستان خودگواه پيشينه كهن فرهنگي اين سرزمين است. غارهاي شگفت‌انگيز با نقوش برجسته بر ديوارهاي آن، اشياء اعجاب‌آور به دست آمده از مكان‌هاي باستاني، پل‌هاي تاريخي و منحصر به فرد،اماكن تاريخي با معماري اصيل ايراني و اسلامي و... همه حكايت از وجود تمدني كهن در سرزمين باستاني لرستان دارد.

يكي از بناهاي تاريخي لرستان ساختمان ميرملاث است كه در سال 1314 به منظور استقرار شهرداري خرم‌آباد در دامنه تپه پرشيبي در شمال شهر خرم‌آباد و يكي از مناطق پر رفت‌وآمد اين شهر بنا شده است.اين بنا كه مربوط به اوايل دوره پهلوي است ودر سال 1380 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است مدتي پس از انتقال شهرداري به آن با توجه به ويژگيهاي معماري بنا به وزارت فرهنگ وهنر وقت واگذار مي‌شود و فرهنگ و هنر استان نيز پس از تحويل و مرمت، اين محل را به نگارخانه تبديل مي‌كند و آن را نگارخانه ميرملاث مي‌نامد.علت نامگذاري ميرملاث براين بنا نيز به خاطر وجود طرح‌هاي نقاشي شده بر روي ديواره‌هاي غارهاي واقع در دره خوش منظر ميرملاث در اطراف خرم‌آباد بوده است.مساحت كل ساختمان ميرملاث 200 متر مربع است كه حدود نيمي از بنا سفيد و نيمي ديگر محوطه نگارخانه را تشكيل مي‌دهد، نماي ساختمان كه به سمت شرق مشرف است آجري و با نقش‌هاي زيبايي است كه 2 پنجره و 3 در ورودي در پهنه آن جاي گرفته است.
بام ساختمان شيرواني است و ارتفاع نسبتاً بلندي دارد و تنها سالن 90 متري اين ساختمان يك كثيرالاضلاع نامنظم است.
معاون سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي وگردشگري استان لرستان علت ثبت بناي ميرملاث در آثار تاريخي را كاربري با عنوان بلديه يا اولين شهرداري خرم‌آباد و همچنين سبك معماري دوره پهلوي اين بنا عنوان كرد و گفت: بناهاي دوره پهلوي به لحاظ اين‌كه برگرفته از فرهنگ معماري غربي است در نتيجه سبك معماري‌شان متمايز از دوره‌هاي قبلي است و مقدار كمي هم از معماري بومي تبعيت مي‌كند.اين بناها بيشتر تزئينات نما دارند و سقف آنها هم شيرواني با سيستم خرپاي چوبي است و مصالح به كار رفته در آنها سنگ، آجر، چوب و آهن مي‌باشد.
به گفته محمدرضا اسدي ، در ميرملاث علاوه بر وجود مشخصه‌هاي معماري پهلوي تا حدودي از معماري بومي نيز به دليل ويژگي‌هاي اقليمي استفاده شده است ضمن اين‌كه در نماي اين ساختمان پيش آمدگي و تورفتگي (نهار و نهيز) كه در سبك‌هاي قبل از دوره اسلامي مرسوم بوده به كار رفته است.


سنگ نوشته خرم آباد

سنگ‌ نبشته یک اثر تاریخی سنگی در شهر خرم آباد است. این کتیبه، به خط کوفی و بر قطعه سنگ بزرگی به ارتفاع سه و نیم متر نوشته شده‌است و قدمت آن به قرن ششم قمری و دوره سلجوقیان می‌رسد. این سنگ نبشته مربوط به دوره ملکشاه سلجوقی است و به سال ۵۱۳ قمری نوشته شده‌است.
 

mohamad razavi

عضو جدید
کاربر ممتاز
جاذبه های گردشگری خرم آباد + تصویر
خُرَم‌آباد مرکز شهرستان خرم‌آباد و نیز مرکز استان لرستان است.خرم‌آباد را در گویش لری خُورمُووه (Xormuve) تلفظ می‌کنند.
به گزارش تکناز دات ای آر شهر در ارتفاع ۱۱۴۷/۸ متری از سطح دریا و در میان دره‌های زاگرس قرار دارد. فاصله خرم‌آباد تا تهران ۴۹۰ کیلومتر و تا اهواز ۳۹۰ کیلومتر است. خرم‌آباد بر سر شاهراه تهران-خوزستان قرار گرفته و دارای اهمیت ارتباطی و راهبردی است.

خرم آباد مركز لرستان باستانی در دره ای باصفا و بر ساحل رودخانه خرم آباد قرار دارد. به زعم بسیاری از محققان زمانی شهر مهم ایلامی خایدالو (هیدالو) برجای آن قرار داشته است. ظاهرا شهر قدیمی شاپورخواست (سابرخواست) در دوره ساسانی و قرون نخستین هجری دارای مسجد جامع و بازارها و ساختمانهای بسیاری بوده و بافاصله کمی در ساحل چپ رودخانه جای داده شده بوده است. هنوز بقایایی از دیوارهای بزرگ و پهن كه از سنگ و ملاط به سبك دوره ساسانی است از محاذی شهر كنونی تا روستای تیر بازار دیده میشود. چنین به نظر میرسد كه در اواخر قرن ششم هجری شجاع الدین خورشید موسس خاندان اتابكان لر كوچك شهر كنونی را اساس قرار داده و توسعه بخشیده؛ احتمالا در حمله مغول ویران شده است. حمدالله مستوفی در سال 740 ه. ق. مینویسد: "خرم آباد شهری نیك بوده، اكنون خراب است."

این نخستین بار است كه از خرم آباد بدین نام یاد شده است. در اواخر دوره صفوی خرم آباد مقر حكومتی والی لرستان فیلی بوده و به نوشته تاریخ حزین از آبادانی برخوردار، ولی متاسفانه بر اثر هجوم سپاه عثمانی به ویرانی گرایید. در دوران قاجار خرم آباد نسبتا توسعه یافت و قلعه گلستان ارم از قلاع معروف خرم آباد به دستور محمد حسین میرزای دولتشاه مرمت شد.

بارون دوبد یکی از ماموران روسیه تزاری كه در سال 1845 از خرم آباد دیدار كرد، آن شهر را دارای بارو 4 مسجد، 8گرمابه و 1محله یهودی نشین توصیف میكند.

دیدنی های خرم آباد


دریاچه کیو

دریاچه کیو خرم آباد یکی از منحصر به فردترین و زیباترین دریاچه های استان لرستان است که در شمال غربی شهرستان خرم آباد و در کنار پارک کیو قرار دارد.
آبشار نوژیان
آبشار نوژیان در 51 كیلومتری جنوب شرقی خرم آباد و در بخش پاپی واقع شده است. این آبشار با ارتفاع 95 كیلومتر ،یكی از بلند ترین آبشارهای كشور است.​
فَلَک‌الافلاک
فَلَک‌الافلاک یا دژٍ شاپورخواست. فلک‌الافلاک با نام قلعه دوازده برجی هم شناخته می‌شود. قلعه فلک‌الافلاک بر فراز تپه‌ای مشرف به شهر خرم‌آباد و در نزدیکی رودخانه خرم‌آباد قرار گرفته و چشم‌گیرترین اثر تاریخی و گردشگری درون شهر خرم‌آباد است.این بنا مربوط به دورهٔ ساسانیان است و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.​

بازار میرزا سید رضا
این بازار در سال ۱۳۰۱ هـ. ق. به همت میرزا سید رضا در خرم‌آباد ساخته شده است. میرزا سید رضا مقام نائب حکومتی داشته است. این بازار ۲۴ دهنه دکان و شامل ۱۶ دهنه دکان و محوطه و صحن بارانداز ۲۴ دهنه دکان است. بازار مرکز خرید و فروش طلا در شهر خرم‌آباد است.​
 

mohamad razavi

عضو جدید
کاربر ممتاز
«دژ شاپورخواست» یا «قلعه فلک الافلاک» بازمانده از شکوه امپراطوری ساسانی است و شاید به جرات آن را با شکوه ترین اثر تاریخی استان لرستان نامید.
این اثر تاریخی به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.
قلعه فلک الافلاک با نام قلعه دوازده برجی هم شناخته می‌شود و بر فراز تپه‌ای مشرف به شهر خرم‌آباد و در نزدیکی رودخانه خرم‌آباد قرار گرفته است.در مورد تاریخ دقیق ساخت قلعه اطلاعی در دست نیست اما برخی شواهد تاریخی قدمت این قلعه را به دوره ساسانیان می‌رساند.



قلعه تاریخی فلک الافلاک بر بلندای تپه ای باستانی و در مرکز شهر خرم آباد واقع شده است . حریم این بنای باشکوه از سمت شرق و جنوب غربی به رودخانه خرم آباد ، از غرب به خیابان دوازده برجی و از شمال به خیابان دوازده برجی و از شمال به خیابان فلک الافلاک محدود می گردد .

تاریخ ساخت بنا:

از تاریخ ساخت بنا یا بانی آن ، آگاهی دقیقی در دست نیست . همین اندازه می دانیم که این بنا ، از یادگارهای شهر کهن << شاپور خواست >> بوده و بنای اولیه آن را به زمان شاپور اول ساسانی در قرن سوم میلادی نسبت می دهند .

ویژگیها:

احداث بنا بر فراز صخره های سنگی و اشراف کامل آن به دره تارخی خرم آباد و نیز جاری شدن چشمه پر آب گلستان از دامنه شمالی تپه از ویژگیهای اصلی بنا به شمار می آیند . از سوی دیگر نزدیکی بنا با غارهای پیش از تاریخ دره خرم آباد و دیگر آثار دوران تاریخی نظیر سنگ نبشته ، مناره آجری آسیاب گبری ، پل شکسته و گرداب سنگی ، بیانگر پیوستگی تاریخی قلعه با آثار یاد شده می باشد .
معماری:

معماری کنونی بنا ، بیانگر الحاقات فراوانی است که در دوران های گوناگون به دان افزوده شده ، بیشترین این تحولات مربوط به دوره صفویه تا قاجار می باشد . بر اساس مدارک تصویری تا حدود یکصد سال پیش بارویی دوازده برجی در پیرامون بنای فعلی وجود داشته ، که اکنون آثار این برج از آن در محوطه شمال غربی قلعه ، قابل مشاهده است . وسعت تقریبی بنا 5300 متر مربع ، شامل 8 برج دو صحن و 300 جان پناه می باشد . ارتفاع بلند ترین دیوار تا سطح تپه 23 متر و مصالح آن از سنگ آجر ، خشت و ملات گچ و آهک است . ورودی بنا به سمت شمال و در بدنه برج جنوب غربی تعبیه شده که پس از گذر از راهرو ورودی به حیاط اول وصل می گردد .

حیاط اول:

ابعاد این حیاط که در جهت شمالی – جنوبی طراحی شده 22/5*31 متر است . پیرامون آن از چهار برج تشکیل شده که دو برج آن در شمال و شمال غربی و دو برج دیگر در جنوب و جنوب غربی قرار دارد .

حمام قدیمی:

بر اساس شواهد موجود ، حمام قلعه در ضلع شمالی حیاط اول و در نزدیکی چاه قلعه قرار داشته است . این حمام در تا اواخر دوره قاجاریه مورد استفاده بوده و اکنون آثاری از آن نظیر تنوبوشه های سفالی ، نقش های آهک بری و کانالهای زیر زمینی قابل مشاهده است.

چاه قلعه:

در شمال شرقی حیاط اول و در پشت یک طاق نمای بلند ، چاه آب قلعه قرار دارد . عمق این چاه که بیشتر آن با برش صخره به سرچشمه گلستان راه یافته نزدیک به چهل متر است . در گذشته آب مورد نیاز ساکنین دژ از همین چاه تامین می شده و اکنون نیز قابل بهره برداری است .
حیاط دوم:

ابعاد این حیاط که در جهت شرقی – غربی طراحی شده 21*29 و همانند حیاط اول از چهار برج تشکیل می گردد . در چهار جهت این حیاط تالارهای بزرگی قرار دارد که به یکدیگر راه دارند و اکنون به موزه ، تغییر کاربری یافته اند . از نکات قابل تامل در معماری بنا ، وجود گریزگاه مخفی در ضلع جنوبی و فضاهای زیرزمینی در ضلع شمال و شرق آن می باشد .

قلعه در متون تاریخی:

در متون تاریخی با نامهای گوناگونی نظیر :"دژشاپور خواست " یا "سابر خواست " "دز بر " "قلعه خرم آباد " "قلعه دوازده برجی " و قلعه " فلک الافلاک ازآن یاد شده است . «فلک الافلاک » که در لغت به معنی «سپهر سپهران » یا « فلک نهم » می باشد . عنوانی است که در دوره قاجار به این بنا اطلاق گردیده و اکنون به همین نام مشهور است .

کاربری قلعه در گذشته:

« خزانه حکومتی » خاندان بدر در قرن چهارم ، «مقر حکومتی » اتابکان و والیان در دوره صفویه تا قاجار و سرانجام «پادگان نظامی » و «زندان سیاسی » در دوران پهلوی اول و دوم از مهمترین کاربری های قلعه در گذشته محسوب می گردد .

کاربری کنونی:

این اثر ارزشمند در سال 1349 از ارتش به فرهنگ و هنر سابق واگذار و به شماره 883 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید . در سال 1354 با راه اندازی موزه مردم شناسی و مفرغ های لرستان بنا به موزه تبدیل گردید . در سالیان اخیر با مرمت نمای بیرونی و داخل قلعه موزه های باستان شناسی ، مردم شناسی ، آزمایشگاه مرمت اشیاء ، مرکز فروش تولیدات فرهنگی و چایخانه سنتی در این مجموعه فرهنگی – تاریخی راه اندازی و هر ساله پذیرای انبوهی از بازدیدکنندگان داخلی و خارجی می باشد .



برج خرم آباد:

در کنار آثار شهر قدیمی‌ شاپور خواست‌، مناره‌ آجری‌ و استوانه‌ای‌ که‌ به‌ قرن‌ پنجم‌ هجری‌ تعلق‌دارد، به‌ جامانده‌ است‌. این‌ مناره‌ که‌ امروزه‌ به‌ مناره‌ خرم‌آباد نیز معروف‌ است‌ در جنوب‌ شرقی‌ خرم‌آباد قرار داردو پیرامون‌ آن‌ به‌ پارک‌ شهری‌ تبدیل‌ شده‌ است‌.


 

mohamad razavi

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینم باز چند جای دیگه از شهرمون

"کیو"، در گویش لری مردمان خرم آباد به معنی کبود رنگ و آبی است و وجه تسمیه آن آب زلال و عمیق این دریاچه است که به رنگ آبی و نیلی دیده می‌شود. این دریاچه با نمای دیدنی و زیبای خود به شهر خرم آباد جلوه خاصی داده و در کنار جاذبه های تاریخی فراوان در این شهر و چشمه‌های پر آب دره خرم آباد، این شهرستان را در ردیف یکی از شهرهای زیبای توریستی قرار داده است. آب این دریاچه از چشمه‌ای که در زیر آن قرار دارد تامین می‌شود. مساحت دریاچه کیو هفت هکتار و عمق آن بین سه تا هفت متر است. این دریاچه از ارزشهای توریستی درون شهری برخوردار و دارای شهر بازی و امکانات تفریحی متنوعی است.

این تالاب علاوه بر زیباییهای چشمگیر، زیستگاهی مناسب برای جانوران آبزی و پرندگان بومی و مهاجر نیز است. در روزهای اخیر با توجه به شدت گرفتن خشکسالیها در کشور و در لرستان این دریاچه زیبا، تقریبا به طور کامل خشک شده و دیگر زیباییهای آبی رنگش را از دست داده است.
معاون برنامه ریزی و بهبود مدیریت شرکت آب منطقه ای استان لرستان در این زمینه گفت: سراب کیو به لحاظ منشا تامین آب از چشمه‌های آهکی واقع در محدوده شهر خرم آباد تغذیه می‌شوند که این چشمه‌ها از جمله چشمه‌های بزرگ شهر خرم آباد هستند. حسن رضا حقی آبی با بیان اینکه مشکل این چشمه‌ها تقسیم بندی آبدهی آنهاست، افزود: این چشمه‌ها، چشمه‌های سرریزی هستند که آبدهی آنها فصلی است.
وی خشک شدن این چشمه ها را وابسته به میزان بارندگی‌ها عنوان کرد و بیان داشت: در سالهایی که بارندگیها در استان مطلوب باشد این چشمه‌های فصلی دیرتر خشک شده و معمولا آبدهی آنها تا اواخر شهریور یا اواخر مهرماه ادامه می‌یابد. این کارشناس منابع آب ادامه داد: زمانیکه سطح آب زیرزمینی سفره آبرفتی از محل خروجی خود پایین‌تر بیفتد این چشمه خشک می‌شود. وی با اشاره به اینکه امسال بارندگی‌ها در لرستان از میانگین هر ساله کمتر بوده است، عنوان کرد: با کاهش بارندگی‌ها چشمه‌های تامین کننده آب دریاچه کیو تا اواخر خردادماه آبدهی‌شان به حداقل رسید.
حقی آبی افزود: چون چشمه دریاچه کیو فصلی است دبی آن از صفر در هنگامی که خشک است تا حداکثر 3 مترمکعب در ثانیه می‌رسد و دبی آن بستگی به میزان آبدهی آن در حوزه دارد. معاون برنامه ریزی و بهبود مدیریت شرکت آب منطقه ای استان لرستان با بیان اینکه در خرم آباد "گرداب سنگی" نیز وضعیت مشابه دریاچه کیو را دارد، یادآور شد: چشمه‌های تامین کننده آب دریاچه کیو و گرداب سنگی حالت سیفونی و سرریز دارند و به محض اینکه آب از لبه سرریز پایین تر بیاید این چشمه‌های سریع خشک می‌شوند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به دما و کیفیت شیمیایی به طور معمول ماهیان سردآبی که با دمای 10 تا 17 درجه سازگاری دارند و دیگر آبزیان سازگار با این شرایط می‌توانند در این دریاچه پرورش یابند.
 

mohamad razavi

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینم یک قسمت کوچولو از اثاری که در پست اول براتون گفتم ..........

30 شي منحصر بفرد باستاني در قلعه فلك الافلاك خرم آباد به نمايش درآمد
خرم آباد- به مناسبت عيد باستاني نوروز 30 شي منحصر بفرد و با ارزش باستاني براي نخستين بار در قلعه فلك الافلاك شهر خرم آباد در استان لرستان به نمايش عمومي گذاشته شد.
مدير كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان لرستان روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت : اين اشياي با ارزش باستاني براي نخستين بار است كه در معرض ديد عموم گذاشته مي شود.
'محمد رحم دل' اشياي باستاني مذكور را شامل برخي اشياي كشف شده از غار كلماكره لرستان و نيز مفرغ هاي منحصر بفرد اين استان عنوان كرد و گفت: نمايش عمومي اين اشياي باستاني با هدف آشنايي ميهمانان نوروزي ، با فرهنگ و تمدن غني استان لرستان و نيز بهره مندي علمي پژوهشگران و علاقه مندان به آثار باستاني صورت گرفته است.
وي با اشاره به پيشينه باستاني استان لرستان تصريح كرد : لرستان از جمله استانهايي است كه از نظر آثار تاريخي منقول بسيار غني مي باشد و داراي آثار باستاني منحصر بفردي است لذا اداره كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري لرستان با هدف معرفي هر چه بهتر آثار باستاني اين استان همه ساله اقدام به نمايش برخي از اشيا و آثار كشف شده اين استان مي كند.
مدير كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري لرستان در ادامه افزود : اين اشياي منحصر بفرد تاريخي تا اطلاع ثانوني در موزه باستانشناسي قلعه فلك الافلاك خرم آباد براي بازديد ميهمانان نوروزي به نمايش گذاشته شده است.
لرستان سرزميني كوهستاني است كه سراسر آن را كوههاي زاگرس پوشانده است.
اين استان يكي از سكونت گاههاي قديمي بشر بوده و مفرغ لرستان از شهرت جهاني برخوردار است.
قلعه فلك الافلاك معروف‌ترين اثر تاريخي شهر خرم آباد است كه به دوازده برجي شهرت دارد.
 

mim.shimi

کاربر فعال
آبشار شوی واقع در استان خوزستان شهرستان دزفول..
تا حالا مسیرش واقعا سخت بود ولی تازگی ها بهتر شده.
ارزش دیدن دارهhttp://www.www.www.iran-eng.ir/www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=53739&d=1305280555
Recovered_JPEG Digital Camera_343.jpg
http://www.www.www.iran-eng.ir/www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=53739&d=1305280555
 

نقاب خردادی

کاربر بیش فعال
ای

ای




















[FONT=arial, helvetica, sans-serif]ش اين هم يكي از روستاهاي سرسبز كهگيلويه و بويراحمد[/FONT]​



[FONT=arial, helvetica, sans-serif]اینم یک عکس تک[/FONT]

[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, Serif]ددر ضمن متذکر میشویم که:[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]استفاده از مطالب این وبلاگ بدون قید منبع مشکل شرعی دارد[/FONT]​

[FONT=courier new, courier, mono]متوجه میشید که ؟[/FONT]



[FONT=courier new, courier, mono]
[/FONT]

[FONT=courier new, courier, mono]
[/FONT]



[FONT=courier new, courier, mono]
[/FONT]

[FONT=courier new, courier, mono]
[/FONT]








[FONT=arial, helvetica, sans-serif]باغ ارم[/FONT]


[FONT=arial, helvetica, sans-serif]ثاین گل رو تقدیم میکنم به همه ی ایرانیا[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]
[/FONT]

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]
[/FONT]



 

سروین

عضو جدید
این عکس یه غار کوه کرکس می باشد که حدود 1800 تا 2000 سال پیش پیدا شده که نزدیک نیاسر کاشان می باشد.

این شهر زیر زمینی نوش آباد میباشد.
این عکس هم روستای ابیانه هستش


این هم تپه سیلک کاشان که سهراب در موردش شعر زیاد گفته
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
پارک شهر تهران

پارک شهر تهران

پارک شهر
 

پیوست ها

  • 07062011101.jpg
    07062011101.jpg
    52.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • 07062011102.jpg
    07062011102.jpg
    98.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
پارک شهر
 

پیوست ها

  • 07062011097.jpg
    07062011097.jpg
    33.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • 07062011099.jpg
    07062011099.jpg
    92.7 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
پارک شهر...
 

پیوست ها

  • 07062011093.jpg
    07062011093.jpg
    82.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • 07062011095.jpg
    07062011095.jpg
    63.7 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
<<پارک شهر >>
 

پیوست ها

  • 07062011080.jpg
    07062011080.jpg
    93.3 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • 07062011083.jpg
    07062011083.jpg
    74.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
/پارک شهر/
 

پیوست ها

  • 07062011108.jpg
    07062011108.jpg
    82.7 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • 07062011110.jpg
    07062011110.jpg
    56.2 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
-پارک شهر-
 

پیوست ها

  • 07062011111.jpg
    07062011111.jpg
    87 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • 07062011112.jpg
    07062011112.jpg
    64.3 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Similar threads

بالا