طراحی یک واحد صنعتی

طراحی یک واحد صنعتی

• مجموع رای دهندگان
    10
  • نظرسنجی بسته .

t.salehi

عضو جدید
کاربر ممتاز
:cry: ببخشييييييييييييييييييييد
راستش اطلاعات من داخل يك هارد اكسترنال بود، روز 5شنبه اين هارد دچار آسيب شد و اونو بردم به شركت گارانتي كنندش اما تا حالا اونو نتونستم دريافت كنم انگار زدن گمش كردن!:confused:
در هر صورت تا 2 حداكثر 3 روز ديگه از يكي از دوستانم دوباره فايلارو مي گيرم و مشخصات مورد نياز رو ارسال مي كنم
بازم ببخشيد:thumbsup:

در ضمن چرا فكر مي كنين من خانمم؟:w43:
از كجا مي دونين ؟:w20:

مشکلی نیست آقای ;) ساعتچی عزیز

هر وقت به دستتون رسید, بفرستید:smile:

saatchi

عضو جدید
مشکلی نیست آقای ;) ساعتچی عزیز

هر وقت به دستتون رسید, بفرستید:smile:
با سلام
ببخشيد دير شد من يك پيام شخصي با اين متن :
"با عرض سلام و خسته نباشيد
ببخشيد انقدر دير شد من 5 شنبه تونستم دوباره اطلاعات مورد نياز را تهيه كنم
در صورتي كه همچنان علاقمند به همكاري در طراحي يك واحد صنعتي هستيد لطفا به
gmail.com@******
يك ميل بفرستيد تا اطلاعات لازم براي شما ارسال گردد
با تشكر
عليرضا ساعتچي"
براي دوستان ارسال كردم لطفا به من ميل بزنيد تا اطلاعات اوليه را ارسال كنم
در صورتي كه من به كسي از دوستان پيام نفرستادم لطفا به من پيام شخصي بفرستيد
با تشكر
;)

saatchi

عضو جدید
با سلام
ببخشيد دير شد من يك پيام شخصي با اين متن :
"با عرض سلام و خسته نباشيد
ببخشيد انقدر دير شد من 5 شنبه تونستم دوباره اطلاعات مورد نياز را تهيه كنم
در صورتي كه همچنان علاقمند به همكاري در طراحي يك واحد صنعتي هستيد لطفا به
gmail.com@******
يك ميل بفرستيد تا اطلاعات لازم براي شما ارسال گردد
با تشكر
عليرضا ساعتچي"
براي دوستان ارسال كردم لطفا به من ميل بزنيد تا اطلاعات اوليه را ارسال كنم
در صورتي كه من به كسي از دوستان پيام نفرستادم لطفا به من پيام شخصي بفرستيد
با تشكر
;)
:w30::w44:
دوستان لطفا تعارف رو کنار بگذارین و هر کسی مسوولیت یک قسمت رو به عهده بگیره:w29::w08::w29::w28:

t.salehi

عضو جدید
کاربر ممتاز
:w30::w44:
دوستان لطفا تعارف رو کنار بگذارین و هر کسی مسوولیت یک قسمت رو به عهده بگیره:w29::w08::w29::w28:
ه

ما که زمینه های کاریمون و علاقه هامون رو گفتیم
اگه زحمتی نیست تقسیم وظایفش هم با خود شما جناب ساعتچی
فکر کنم این جوری سریعتر به نتیجه برسیم
بازم تا نظر شما و بقیه چی باشه;)

saatchi

عضو جدید
ه

ما که زمینه های کاریمون و علاقه هامون رو گفتیم
اگه زحمتی نیست تقسیم وظایفش هم با خود شما جناب ساعتچی
فکر کنم این جوری سریعتر به نتیجه برسیم
بازم تا نظر شما و بقیه چی باشه;)
با سلام:w41:
همیشه فکر می کنم اگر بتونم کار خودم رو درست انجام بدم کارمهمی انجام دادم:w05:
با توجه به رزومه دوستان فکر کنم اگر خانم صالحی لطف کنند مسوولیت طراحی دستگاه هارو به عهده بگیرن مناسب باشه
منم خودم در شبیه سازی این واحد هر کمکی بتونم انجام می دم
فقط نکته مهم اینه که باید مسوول هر بخش به غیر از انجام اون فعالیت زمینه های آموزشی اون مبحث رو هم برای دیگران فراهم کنه
راستش در مورد بقیه دوستان اطلاعات کافی ندارم ;)

فکر کنم خانم designchem در هر دو زمینه بتونن کمک کنن. آقای سپنتا و بقیه دوستان هم اگه لطف کنن هم زمینه هایی رو که علاقه دارن بگن اونوقت در حین ریز کردن پروژه می تونن در زمینههای مورد علاقشون کمک کنن
:w33:

gharachorloo

عضو جدید
با توجه به رزومه دوستان فکر کنم اگر خانم صالحی لطف کنند مسوولیت طراحی دستگاه هارو به عهده بگیرن مناسب باشه
فقط نکته مهم اینه که باید مسوول هر بخش به غیر از انجام اون فعالیت زمینه های آموزشی اون مبحث رو هم برای دیگران فراهم کنه

فکر کنم خانم designchem در هر دو زمینه بتونن کمک کنن. آقای سپنتا و بقیه دوستان هم اگه لطف کنن هم زمینه هایی رو که علاقه دارن بگن اونوقت در حین ریز کردن پروژه می تونن در زمینههای مورد علاقشون کمک کنن

با سلام خدمت همه دوستان
اولا چه خوب شد که بالاخره به یک اجماع نسبی در مورد پروژمون دست پیدا کردیم.
ثانیا تا دیر نشده یه اسم خوب برای پروژه انتخاب کنیم تا انشاالله در آینده با دید کاملا مهندسی به پروژه و بخشهای آن نگاه کنیم.
بنده در زمینه محاسبات دستی، رجوع و استفاده از استانداردهای مهندسی و مراجع (به دلیل دسترسی به منبع نسبتا کامل از استانداردها)، مقایسه و تحلیل نتایج حاصله(به دلیل دسترسی به اطلاعات سایر فازهای پارس جنوبی)، جستجوی اینترنتی،تهیه مدارک مربوطه:BFD,PFD,UFD,PID,Design Basis,Equipment and Material List,Reports هم میتوانم کمک کنم.(البته به کمک دوستان خوبم).
در زمینه شبیه سازی هم میتونید روی کمک من حساب کنید.
حالا جناب ساعتچی هر طور صلاح میدونند تقسیم وظیفه کنند.
من در خدمتم.

saatchi

عضو جدید
با سلام خدمت همه دوستان
اولا چه خوب شد که بالاخره به یک اجماع نسبی در مورد پروژمون دست پیدا کردیم.
ثانیا تا دیر نشده یه اسم خوب برای پروژه انتخاب کنیم تا انشاالله در آینده با دید کاملا مهندسی به پروژه و بخشهای آن نگاه کنیم.
بنده در زمینه محاسبات دستی، رجوع و استفاده از استانداردهای مهندسی و مراجع (به دلیل دسترسی به منبع نسبتا کامل از استانداردها)، مقایسه و تحلیل نتایج حاصله(به دلیل دسترسی به اطلاعات سایر فازهای پارس جنوبی)، جستجوی اینترنتی،تهیه مدارک مربوطه:BFD,PFD,UFD,PID,Design Basis,Equipment and Material List,Reports هم میتوانم کمک کنم.(البته به کمک دوستان خوبم).
در زمینه شبیه سازی هم میتونید روی کمک من حساب کنید.
حالا جناب ساعتچی هر طور صلاح میدونند تقسیم وظیفه کنند.
من در خدمتم.
از لطفتون ممنونم فقط اگه منو بدون جناب خطاب كنيد ممنون ميشم
ساعتچي كافي
بازم ممنونم

designchem

متخصص طراحی دستگاههای تبادل حرارت
کاربر ممتاز
از لطفتون ممنونم فقط اگه منو بدون جناب خطاب كنيد ممنون ميشم
ساعتچي كافي
بازم ممنونم
به ما که اگه یه کوچولو رو بدین علیرضا خطابتون میکنیم:D(شوخی بود جناب آقای ساعتچی)

saatchi

عضو جدید

:w42:
با یاد و نام خدا رسماً شبیه سازی رو شروع می کنیم:
1- با صحبتهای قبلی فکر می کنم به این نتیجه رسیدیم که بهتر از ASPEN استفاده کنیم
2- اگر کسی ASPEN بلد نیست اما می خواد کمک کنی مهم نیست می تونیم کمکش کنیم یادبگیره:w10:
3- لطفا دوستانی که می خوان در این زمینه فعال باشن به عنوان اولین قدم BASIC DESIGN رو بخونن و خلاصه ای رو که در هنگام شبیه سازی باید ازش استفاده کرد تهیه کنن
معنی این کار اینه که ما فعلا به مطالعات مفهومی کاری نداریم موفق باشید

لطفا تا شنبه خلاصه ها رو بفرستید:cool:

saatchi

عضو جدید
2- اگر کسی ASPEN بلد نیست اما می خواد کمک کنی مهم نیست می تونیم کمکش کنیم یادبگیره:w10:
3- لطفا دوستانی که می خوان در این زمینه فعال باشن به عنوان اولین قدم BASIC DESIGN رو بخونن و خلاصه ای رو که در هنگام شبیه سازی باید ازش استفاده کرد تهیه کنن

:gol:
یادم رفت بگم اگر دو گروه با هم همامنگ باشن فکر کنم مار هردو راحت تر میشه
من خودم اگه اجازه بدن دوست دارم در طراحی دستی هم کمک کنم:smile:

pegi100

عضو

آقای ساعتچی عزیز لطف میکنی basic design برای من هم بفرستید من قبلا به شما ایمیل
زده بودم.اگه فرآیندتون هدروکربونی و واکنش ندارید بنظر شما بهتر نیست از aspen-hysys استفاده کنیم user friendly تره:smile: ممنون.

t.salehi

عضو جدید
کاربر ممتاز
زده بودم.اگه فرآیندتون هدروکربونی و واکنش ندارید بنظر شما بهتر نیست از aspen-hysys استفاده کنیم user friendly تره:smile: ممنون.

به نظر منم اگه با اسپن هایسیس میکردیم بهتر بود ( صد ساله اسپن کار نکردم :redface:)
ولی ok هرچی همه اکثریت بگند;)

راستی برای من هم ایمیلی نیومده!!! فرستادید؟!

saatchi

عضو جدید
به نظر منم اگه با اسپن هایسیس میکردیم بهتر بود ( صد ساله اسپن کار نکردم :redface:)
ولی ok هرچی همه اکثریت بگند;)

راستی برای من هم ایمیلی نیومده!!! فرستادید؟!

:smile:
من ایمیلم رو دادم اگر لطف کنید به ایمیلم میل بزنید (البته من دوباره هم براتون میل زدم شاید آدرس میلتون اشتباه هست) در اسرع وقت فایل بیسیک رو ارسال می کنم.
اما انتخاب بین "اسپن" و "اسپن-هایسیس" من با هردو نرم افزار کار کردم و میکنم. به دلایلی چون :
1- جامع تر بودن نرم افزار اسپن
2-قابلیت استفاده از بسیاری از داده های اسپن در طراحی
3- لینک همه ماژول های ASPEN SUIT با یکدیگر
و . . .
فکر می کنم بهتره با این نرم افزار کار بشه.
در موقع شبیه سازی دینامیک واقعا کار با اسپن بسیار کامل تر و نتایج بهتری را برای ما به ارمغان حواهد آورد.:w44:
شاید فقط در همبن یک مورد در طول کل پروژه از دوستان بخوام یدر صورتی که قانع نشدن به من اعتماد کنن;)

saatchi

عضو جدید
:smile:
من ایمیلم رو دادم اگر لطف کنید به ایمیلم میل بزنید (البته من دوباره هم براتون میل زدم شاید آدرس میلتون اشتباه هست) در اسرع وقت فایل بیسیک رو ارسال می کنم.
اما انتخاب بین "اسپن" و "اسپن-هایسیس" من با هردو نرم افزار کار کردم و میکنم. به دلایلی چون :
1- جامع تر بودن نرم افزار اسپن
2-قابلیت استفاده از بسیاری از داده های اسپن در طراحی
3- لینک همه ماژول های ASPEN SUIT با یکدیگر
و . . .
فکر می کنم بهتره با این نرم افزار کار بشه.
در موقع شبیه سازی دینامیک واقعا کار با اسپن بسیار کامل تر و نتایج بهتری را برای ما به ارمغان حواهد آورد.:w44:
شاید فقط در همبن یک مورد در طول کل پروژه از دوستان بخوام یدر صورتی که قانع نشدن به من اعتماد کنن;)

:cry: بعضی از دوستان به من میل زدن و یت پیام گذاشتن که فایل BASIC رو می خوان.:crying2: من قبلاPFD رو گذاشتم ولی این فایل فقط برای دوستان فعال در این قسمت ارسال میشه.
ولی خلاصه ای رو که دوستان فعال در این قسمت تهیه می کنن رو میتونیم بعدا در اختیار این دوستان عزیز قرار بدیم;)

saatchi

عضو جدید
شروع مرور و آموزش ASPEN

شروع مرور و آموزش ASPEN

دوباره سلام
1- ما در اینجا دو تا برج و تعدادی شیر، برج خنک کننده و .. داریم کیا در شبیه سازی این واحد مشکل دارن؟
2-من ورژن 2006 رو استفاده می کنم آیا بقیه دوستان هم با این ورژن کار می کنن؟
3- نیازی به آموزش احساس می کنید؟

designchem

کاربر ممتاز
دوباره سلام
1- ما در اینجا دو تا برج و تعدادی شیر، برج خنک کننده و .. داریم کیا در شبیه سازی این واحد مشکل دارن؟
والا من با هایسیس قبلاً برج شبیه سازی کردم ولی با aspen نه در واقع با اسپن یه کوچولو کار کردم که اصلاً هم یادم نیست ولی نیاز به آموزش ندارم کتاب آموزشییش رو دارم.

t.salehi

عضو جدید
کاربر ممتاز
:gol:
یادم رفت بگم اگر دو گروه با هم همامنگ باشن فکر کنم مار هردو راحت تر میشه
من خودم اگه اجازه بدن دوست دارم در طراحی دستی هم کمک کنم:smile:

اتفاقا منم دوست دارم در بخش شیه سازی هم کار کنم به خصوص که تو کارم هم بیشتر طراحی دستگاه انجام میدم و مدتی هست سراغ شبیه سازی نرفتم، دلم تنگ شده;)

دوباره سلام

والا من با هایسیس قبلاً برج شبیه سازی کردم ولی با aspen نه در واقع با اسپن یه کوچولو کار کردم که اصلاً هم یادم نیست ولی نیاز به آموزش ندارم کتاب آموزشییش رو دارم.

من دوره آموزشیش رو دیدم و کار نکردم:redface:
البته نسترن جان درست میگه کتاب اموزشی هست هرجا گیر کردیم میتونیم به او مراجعه کنیم:smile:

ولی من cd اش رو هم همون موقع هم نتونستم نصب کنم
یعنی الانم هم ندارم
از کجا میتونم تهیه کنم؟!!

gharachorloo

عضو جدید
دوباره سلام

سلام
فکر نکنم نیازی به آموزش باشه.اگه دوستان در خلال طراحی سوال و یا مشکلی داشتند میتونیم رو همون قسمت آموزش لازم رو بدیم.اینم بدونیم که توی کار تیمی اصلا لازم نیست همه اعضای تیم تمام مطالب مربوطه رو بدونند.
من خودم برج تقطیر با اسپن شبیه سازی نکردم. همچنین با اسپن داینامیک هم اصلا کار نکردم.اما به نظرم این خوبه که با مطالب و نرم افزارهای جدید هم کار کنیم.هایسیس رو که اکثرا کار کردیم میتونیم برای مقایسه نتایج شبیه سازیمون در محیط اسپن از مدل هایسیس هم استفاده کنیم.
ورژن 2006 اسپن هم نسخه قابل اعتمادیه و باگهای نسخه های قبلی رو نداره.
یه پیشنهاد هم بدم:یکم سریعتر کار کنیم تا بحث گرمتر بشه و رشته کلام از دستمون در نره.
با تشکر

designchem

کاربر ممتاز

من به طور اجمالی PROCESS DISCRIPTION رو خوندم . ولی چطوری خلاصش کنم؟:w19:
از صفحه 5 به بعد میشه خلاصه من. اگه بخوام خیلی خلاصه کنم که میشه چند خط زیر:
این پروزه مربوط به طرح توسعه فازهای 9 و 10 هستش که به چند یونیت تقسیم شده .یونیتی که ما روش کار میکنیم یونیت 107 است که خوراکش با کامپوزیشن مشخص و دما و فشار مشخص از واحد 105وارد برج دی پروپانایزر شده .پروپان از بالا و بوتان از پایین خارج میشه.هدف این واحد شیرین سازی پروپان و بوتان نیست بلکه فقط جداسازیه پروپان از بوتان با خلوص مشخص(که ذکر شده) است.قسمتی از پروپان پس از خنک شدن به برج بازگشته و بقیه به واحد 114 جهت شیرین سازی فرستاده می شود.
محصول پایین برج به برج دی بوتانایزر فرستاده میشه.قسمتیمحصول بالا که بوتان است به برج بازگشته و بقیه به واحد 115 جهت شیرین سازی فرستاده می شود. محصول پایین برج که C5+ است با کوندانس پلنت 103 مخلوط میشود.
به به مفید و مختصر :redface:اگه بخوام دما و فشار و کلیه تجهیزات رو بگم که خیلی زیاد میشه همون از صفحه 5 به بعد رو از من بپذیرید.:D
راستی من یه چیزی رو اتمام حجت کنم من هر چیزی رو مشکل داشته باشم می پرسم هر چقدر هم پیش پا افتاده و ابتدایی باشه:w05:

saatchi

عضو جدید
من به طور اجمالی PROCESS DISCRIPTION رو خوندم . ولی چطوری خلاصش کنم؟:w19:
از صفحه 5 به بعد میشه خلاصه من. اگه بخوام خیلی خلاصه کنم که میشه چند خط زیر:
این پروزه مربوط به طرح توسعه فازهای 9 و 10 هستش که به چند یونیت تقسیم شده .یونیتی که ما روش کار میکنیم یونیت 107 است که خوراکش با کامپوزیشن مشخص و دما و فشار مشخص از واحد 105وارد برج دی پروپانایزر شده .پروپان از بالا و بوتان از پایین خارج میشه.هدف این واحد شیرین سازی پروپان و بوتان نیست بلکه فقط جداسازیه پروپان از بوتان با خلوص مشخص(که ذکر شده) است.قسمتی از پروپان پس از خنک شدن به برج بازگشته و بقیه به واحد 114 جهت شیرین سازی فرستاده می شود.
محصول پایین برج به برج دی بوتانایزر فرستاده میشه.قسمتیمحصول بالا که بوتان است به برج بازگشته و بقیه به واحد 115 جهت شیرین سازی فرستاده می شود. محصول پایین برج که C5+ است با کوندانس پلنت 103 مخلوط میشود.
به به مفید و مختصر :redface:اگه بخوام دما و فشار و کلیه تجهیزات رو بگم که خیلی زیاد میشه همون از صفحه 5 به بعد رو از من بپذیرید.:D
راستی من یه چیزی رو اتمام حجت کنم من هر چیزی رو مشکل داشته باشم می پرسم هر چقدر هم پیش پا افتاده و ابتدایی باشه:w05:
:cool: خب حالا كه دوستان دارن فعالانه مشاركت مي كنن مي رسيم به بحث شيرين شبيه سازي!
سوال اول : اولين قدم در شبيه سازي چيه ؟
سوال دوم : دومين قدم در شبيه سازي چيه؟
سوالات شايد به نظر بديهي بيان اما خيلي مهمن
لطفا روشون فكر كنين

pegi100

عضو
:cry: بعضی از دوستان به من میل زدن و یت پیام گذاشتن که فایل BASIC رو می خوان.:crying2: من قبلاPFD رو گذاشتم ولی این فایل فقط برای دوستان فعال در این قسمت ارسال میشه.
ولی خلاصه ای رو که دوستان فعال در این قسمت تهیه می کنن رو میتونیم بعدا در اختیار این دوستان عزیز قرار بدیم;)

ساعچی جان برای من که هیچ فایلی نیومده چه فعالیتی میتونم بکنم.باید یه چیزی باشه
تا فعال بشم.من 2 بار بیان کردم ولی هنوز هیچی برای من نیومده.

pegi100

عضو
:cool: خب حالا كه دوستان دارن فعالانه مشاركت مي كنن مي رسيم به بحث شيرين شبيه سازي!
سوال اول : اولين قدم در شبيه سازي چيه ؟
سوال دوم : دومين قدم در شبيه سازي چيه؟
سوالات شايد به نظر بديهي بيان اما خيلي مهمن
لطفا روشون فكر كنين

اولین قدم در شبیه سازی دقیق یک واحد فرآیندی انتخاب صحیح پکیج ترمودینامیکی یا همون FLUID PKAGE .
دومین قدمم فکر میکنم ترسیم درست PFD باشه.

saatchi

عضو جدید
اولین قدم در شبیه سازی دقیق یک واحد فرآیندی انتخاب صحیح پکیج ترمودینامیکی یا همون FLUID PKAGE .
اولین قدم شما در حقیقت دومین قدم منه و کاملا هم درست;)
حالاچطور باید این معادله مناسب رو تعیین کرد؟
روی اولین قدم هم بیشتر فکر کنین:gol:

designchem

کاربر ممتاز
والا از اونجایی که من فقط با هایسیس کار کردم مطابق با هایسیس توضیح میدم.برای انتخاب معادله مناسب اول باید خاصیت کامپوننتها رو مشخص کرد(قطبی,غیر قطبی و....)بعد به سی دی هایسیسم مراجعه میکنم یه فایل داره به اسم documents وcom thermo guid .اساس هر معادله ای و اینکه تو چه فازی خوب جواب میده گفته .(فصل 4 thermodynamic calculation models) البته من تا حالا گذرم بهش نیفتاده چون همیشه موادی که باهاشون کار داشتم نفتی بودن اونم پروپان و بوتان و.. که peng robinson بهتره براشون.
com thermo refguid

pegi100

عضو
دوست خوبمون designchem توضیحات خوبی دادند بهترین راه انتخاب fluid pkage رجوع به
manual مربوط به برنامه و همچنین نوشته ها و مقالاتی که درمورد شبیه سازی فرآیند مشابه ارایه شده اند می باشد.
یک سری نکاتی هست که اینجا میگم:
hydrocrbon: به صورت معمول از معادلات حالتEOS استفاده می شود
مدلهای فشار بخار برای سیستمهای فشار پایین مناسب می باشند
مدلهای اکتیویته مدلهای ضعیفی برای سیستمهای شامل هیدرو کربن هستند
معادلات حالت :
pr : این معادله دارای بیشترین پیشرفت در hysys میباشد.محدوده وسیع PوT.دارای عملیات مخصوص برای اجزا کلیدی .دارای بزرگترین دیتابیس ضرایب تقابل ip .استاندارد خوب برای هیدروکربنها.
prsv:این معادله توسعه یافته معادله pr می باشد وبرای مخلوطهای تقریبا غیر ایده آل(متوسط
) استفاده می گردد. سرعت حل پایین تری نسبت به pr دارد.
srk:همان معادله تصحیح شده RK می باشد.دقت آن به اندازه pr میباشد ولی در hysys به اندازه pr توسعه داده نشده است.
PR-Twu, SR-Twu :برای سیستمهایی که دارای هیدروژن محلول در هیدروکربن مایع هستند استفاده میشود.
TST:هیدروکربن با اجزا غیر ایده آل مثل گلایکول.gas dehydration
GCEOS :generalized cubic EOS : برای زمانی که می خواهید پارامترهای معادله را خودتان وارد کنید
MBWR:حالت تصحیح یافته معادله BWR می باشد.یک معدله 32 پارامتری وتجربی ودر رنجی عملیاتی که این معادله بدست آمده بخوبی جواب میدهد.
Lee-Kesler-Pockler: حالت تصحیح یافته معادله BWR وبرای مخلوطهای غیر قطبی کاربرد دارد
Zudkevitch Joffee: حالت تصحیح شده RK میباشد و برای سیستمهایی شامل H2
Kabadi-Danner: حالت تصحیح شده SRK است.و برای محاسبات LLEمی باشد.مخصوصا مخلوطهای رقیق مثل سیستمهای شامل هیدروکربن و آب.پارامترهای آن باید از طریق آزمایش بدست آورده شوند.
Sour PR/SRK: برای سیستمهایی دارای آب و اجزا اسیدی مثل h2s,co2.NH3در فشارهای پایین تا متوسط
vapour pressure model
Modified Antonie: برای سیستمهای فشار پایین ایده آل
Braun K10 Model:فقط قابل اجرا برای هیدروکربنهای سنگین در فشار پایین
Esso K:فقط برای هیدروکربنهای سنگین در فشار پایین​

معادلات شبه تجربی
Chao-Seader: برای هیدروکربنها T=0-500 c و P<10000Kpa
Grayson-Streed:همان choa seader با تاکیید بر هیدروژن .مناسب برای هیدروکربنهای سنگین با شاخه های هیدزوژن فراوان.مناسب برای واحدهای hydrotreaters ,vaccum​

Glycol Package: برای شبیه سازی واحدهای TEG gas dehydration
Amine: برای واحدهای شیرین سازی
برای سیستمهای هیدروکربنی و hypo component بهتره از PR,SRKودیگر معادلات حالت استفاده شود
برای سیستمهای خلا GS, PR, BK10
سیستمهای که دارای هیدروژن زیاد هستند GS, PR, PR-Twu, or ZJ
امیدوارم سرتونو زیاد درد نیورده باشم:confused:

آخرین ویرایش:

saatchi

عضو جدید
دوست خوبمون designchem توضیحات خوبی دادند بهترین راه انتخاب fluid pkage رجوع به
manual مربوط به برنامه و همچنین نوشته ها و مقالاتی که درمورد شبیه سازی فرآیند مشابه ارایه شده اند می باشد.
یک سری نکاتی هست که اینجا میگم:
hydrocrbon: به صورت معمول از معادلات حالتEOS استفاده می شود
مدلهای فشار بخار برای سیستمهای فشار پایین مناسب می باشند
مدلهای اکتیویته مدلهای ضعیفی برای سیستمهای شامل هیدرو کربن هستند
معادلات حالت :
pr : این معادله دارای بیشترین پیشرفت در hysys میباشد.محدوده وسیع PوT.دارای عملیات مخصوص برای اجزا کلیدی .دارای بزرگترین دیتابیس ضرایب تقابل ip .استاندارد خوب برای هیدروکربنها.
prsv:این معادله توسعه یافته معادله pr می باشد وبرای مخلوطهای تقریبا غیر ایده آل(متوسط
) استفاده می گردد. سرعت حل پایین تری نسبت به pr دارد.
srk:همان معادله تصحیح شده RK می باشد.دقت آن به اندازه pr میباشد ولی در hysys به اندازه pr توسعه داده نشده است.
PR-Twu, SR-Twu :برای سیستمهایی که دارای هیدروژن محلول در هیدروکربن مایع هستند استفاده میشود.
TST:هیدروکربن با اجزا غیر ایده آل مثل گلایکول.gas dehydration
GCEOS :generalized cubic EOS : برای زمانی که می خواهید پارامترهای معادله را خودتان وارد کنید
MBWR:حالت تصحیح یافته معادله BWR می باشد.یک معدله 32 پارامتری وتجربی ودر رنجی عملیاتی که این معادله بدست آمده بخوبی جواب میدهد.
Lee-Kesler-Pockler: حالت تصحیح یافته معادله BWR وبرای مخلوطهای غیر قطبی کاربرد دارد
Zudkevitch Joffee: حالت تصحیح شده RK میباشد و برای سیستمهایی شامل H2
Kabadi-Danner: حالت تصحیح شده SRK است.و برای محاسبات LLEمی باشد.مخصوصا مخلوطهای رقیق مثل سیستمهای شامل هیدروکربن و آب.پارامترهای آن باید از طریق آزمایش بدست آورده شوند.
Sour PR/SRK: برای سیستمهایی دارای آب و اجزا اسیدی مثل h2s,co2.NH3در فشارهای پایین تا متوسط
vapour pressure model
Modified Antonie: برای سیستمهای فشار پایین ایده آل
Braun K10 Model:فقط قابل اجرا برای هیدروکربنهای سنگین در فشار پایین
Esso K:فقط برای هیدروکربنهای سنگین در فشار پایین​

معادلات شبه تجربی
Chao-Seader: برای هیدروکربنها T=0-500 c و P<10000Kpa
Grayson-Streed:همان choa seader با تاکیید بر هیدروژن .مناسب برای هیدروکربنهای سنگین با شاخه های هیدزوژن فراوان.مناسب برای واحدهای hydrotreaters ,vaccum​

Glycol Package: برای شبیه سازی واحدهای TEG gas dehydration
Amine: برای واحدهای شیرین سازی
برای سیستمهای هیدروکربنی و hypo component بهتره از PR,SRKودیگر معادلات حالت استفاده شود
برای سیستمهای خلا GS, PR, BK10
سیستمهای که دارای هیدروژن زیاد هستند GS, PR, PR-Twu, or ZJ
امیدوارم سرتونو زیاد درد نیورده باشم:confused:

والا از اونجایی که من فقط با هایسیس کار کردم مطابق با هایسیس توضیح میدم.برای انتخاب معادله مناسب اول باید خاصیت کامپوننتها رو مشخص کرد(قطبی,غیر قطبی و....)بعد به سی دی هایسیسم مراجعه میکنم یه فایل داره به اسم documents وcom thermo guid .اساس هر معادله ای و اینکه تو چه فازی خوب جواب میده گفته .(فصل 4 thermodynamic calculation models) البته من تا حالا گذرم بهش نیفتاده چون همیشه موادی که باهاشون کار داشتم نفتی بودن اونم پروپان و بوتان و.. که peng robinson بهتره براشون.
com thermo refguid

اول جواب سوال اول : اعتماد به نفس
خوب فکر کنم اولین مرحله رو گذروندیم
مرحله دوم : تعیین ترمودینامیک مناسب:
نکته اول : در یک فرآیند لزوماً فقط از یک معادله استفاده نمی شود:در شبیه ساز یممکن است از چند معادله مختلف به فراخور مواد موجد استفاده شود
نکته دوم : ضرایب معادلات مورد نظر چگونه تعیین شوند؟ آیا ما داده تجربی از مواد مورد نظر در دست داریم؟ آیا می خواهیم از روشهایی مثل GROUP CONTRIBUTION استفاده نماییم . . .
نکته سوم حالا به سراغ انتخاب خود معادله می رویم: در اینجا الگوریتم هایی معمولا توسط برخی از افراد شاخص ارادئه شده است. این الگوریتم ها بر اساس توانایی های معادلات مانن دما و فشار و مواد موجود و . . . می باشند

saatchi

عضو جدید
اول جواب سوال اول : اعتماد به نفس
خوب فکر کنم اولین مرحله رو گذروندیم
مرحله دوم : تعیین ترمودینامیک مناسب:
نکته اول : در یک فرآیند لزوماً فقط از یک معادله استفاده نمی شود:در شبیه ساز یممکن است از چند معادله مختلف به فراخور مواد موجد استفاده شود
نکته دوم : ضرایب معادلات مورد نظر چگونه تعیین شوند؟ آیا ما داده تجربی از مواد مورد نظر در دست داریم؟ آیا می خواهیم از روشهایی مثل GROUP CONTRIBUTION استفاده نماییم . . .
نکته سوم حالا به سراغ انتخاب خود معادله می رویم: در اینجا الگوریتم هایی معمولا توسط برخی از افراد شاخص ارادئه شده است. این الگوریتم ها بر اساس توانایی های معادلات مانن دما و فشار و مواد موجود و . . . می باشند
;)من سعی می کنم در اسرع وقت یکی از این الگوریتم هارو برای دوستان بفرستم

بالا