طراحی یک واحد صنعتی

طراحی یک واحد صنعتی

• مجموع رای دهندگان
    10
  • نظرسنجی بسته .

sepantaaa

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام

سلام

سلام به همه:heart:
من چیز زیادی بلد نیستم اما خیلی دوست دارم کمک کنم
می خوام یه چیزی یاد بگیرم:gol:

saatchi

عضو جدید
من نمي خوام بگم خيلي با تجربم ، اما با توجه به كارهاي قبلي كه انجام دادم مي تونم كمك كنم فقط مسئله اينه كه به دليل حجم كار ممكنه دوستان درحين كار نياز به مطالعه قابل توجه داشته باشن بنابراين اگر كسي واقعا مي خواد اين تو اين كار باشه بايد تا آخر كار همراهي كنه
منم خودم تا اونجا كه بتونم كمك دوستان مي كنم.
پس لطفا يك تاريخي تعيين كنين كه تا اون موقع هست معلوم بشه بعد كار رو شروع مي كنيم (مثلا تا اواسط هفته ديگه)
نگران تعداد هم نباشيد با سه نفر هم اين كار رو ميشه شروع كرد ! فقط ابعاد واحد رو كوچك تر انتخاب مي كنيم:)
:gol:با تشكر از همه دوستاني كه لطف كردن و اعلام امادگي كردن:w27:
ممنون ميشم اگر هر كسي سطح تحصيلات تجربيات و اگر دانشجويين ، اسم دانشگاهتون رو يا توي همين صفحه بگذارين يا براي من ارسال كنين تا يك واحد مناسب رو براي شروع پيشنهاد بدم.:w23:

designchem

متخصص طراحی دستگاههای تبادل حرارت
کاربر ممتاز
من مهندسی شیمی گرایش پالایش-پتروشیمی-گاز (کارشناسی). اطلاعات سایزینگم تو تجهیزات ای بد نیست(خصوصاً وسل:تانک,سپریتور دو فازی و سه فازی) طراحی مبدل که کارمه توی دانشگاه هم برج تقطیر طراحی کردیم در حد همون کار های دانشجویی سایزینگ خط لوله و اریفیس و کنترل ولو و طراحی پمپ و کمپرسور هم اصولشون رو میدونم تجربه ولی تجربم در حد یه کار تو هر کدومشونه .
نرم افزار صفرم یه دوره pdms گذروندم ولی هیچی یادم نیست(دستوراشو که دیدین چه شکلیه) هایسیس در حد متوسط و معمولی و باز رو شبیه سازی پایپها فکر کنم بتونم اطلاعات از دست رفته رو بازیابی کنم.
عجب رزومه ای شد؟! بچه ها بین خودمون بمونه لو نره یه بار.

jprocess

عضو جدید
:gol:با تشكر از همه دوستاني كه لطف كردن و اعلام امادگي كردن:w27:
ممنون ميشم اگر هر كسي سطح تحصيلات تجربيات و اگر دانشجويين ، اسم دانشگاهتون رو يا توي همين صفحه بگذارين يا براي من ارسال كنين تا يك واحد مناسب رو براي شروع پيشنهاد بدم.:w23:
Dear
Could you please tell us more about your job experiences?

t.salehi

عضو جدید
کاربر ممتاز
حالا من
گرایش کارشناسیم طراحی فرایند های صنایع نفت و ارشدم پیشرفته بود.
الان هم تو دفتر طراحی یک واحد تولیدی مشغولم
هاسیسم تقریبا خوبه, با اسپن بیجک هم کار کردم, اسپن رو هم پبلد بودم الان یادم رفته:redface:
دوره مقدماتی پاپینگ رو هم گذروندم, بعضی وقت ها ازش یه استفاده هایی میکنم نه خیلی زیاد
دیگه
کار طراحی پایه هم انجام دادم.
تو طراحی دستگاه ها هم مبدل , برج تقطیر, میکسر, استیم تراپ طراحی کردم
و سایزینگ لوله و انتخاب پمپ و شیر الات و یه سری کارای متفرقه هم انجام دادم و.....
البته تو تمامشون خیلی کار نکردم;)

saatchi

عضو جدید
Dear
Could you please tell us more about your job experiences?
با عرض سلام
من فارغ التحصيل فوق ليسانس مهندسي شيمي از دانشگاه تهرانم.
از نظر سابقه هم مي تونم بگم چند ماه تو سازه بودم، كارشون EPC پالايشگاه ها و پتروشيمي بود. در اونجا حد كار مهندسي رو تو ايران ديدم!
8 طرح ارزيابي اقتصادي براي وزارت صنايع انجام دادم.
در زمينه HSE د ربخشهايي مثل HAZOP,LOPA,SIL ... حدودا روي 5 تا پروژه همكاري داشتم.
در زمينه شبيه سازي هم ASPEN (Plus,Dynamic,Icarus),Hysys, رو به مقدار كافي بلدم و شبيه سازي چند 3 تا واحد صنعتي و چند تا واحد از فازهاي گازي (نه يك فاز گازي كامل) رو تا حالا انجام دادم.

saatchi

عضو جدید
شروع

شروع

سلام
اگر موافقين مثال شروع رو مشخص كنيم .
لطفا اگر كسي پيشنهاد مثال خاصي رو داره ارائه بده منم يك واحد طراحي كاملش رو دارم الان يك قسمتش رو مي گذارم
البته يكي دو تا واحد ديگه رو هم شايد بتونم دسترسي پيدا كنم

پیوست ها

• PFD.jpg
    PFD.jpg
    52.2 کیلوبایت · بازدیدها: 1

saatchi

عضو جدید
اگر ممكن دوستان نظر خودشون رو هم بگذارند كه اين واحد خوب يا نه ؟
اين واحد وظيفه جداسازي c3,c4 را در پالايشگاه گازي بر عهده دارد.

t.salehi

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
اگر موافقين مثال شروع رو مشخص كنيم .
لطفا اگر كسي پيشنهاد مثال خاصي رو داره ارائه بده منم يك واحد طراحي كاملش رو دارم الان يك قسمتش رو مي گذارم
البته يكي دو تا واحد ديگه رو هم شايد بتونم دسترسي پيدا كنم

ممنون
فقط مهندس با کیفیت بهترش رو نداری بذاری
خیلی خوانا نیست
:smile:

gharachorloo

عضو جدید
فقط مهندس با کیفیت بهترش رو نداری بذاری
خیلی خوانا نیست

در تایید فرمایش دوستمان مهندس جان فایلتان خوانا نیست.ممنون میشوم اگر فایل با کیفیت بهتری آپلود کنید.

gharachorloo

عضو جدید
:)با عرض سلام خدمت دوستان فايل با كيفيت بالاتر رو گذاشتم

دستت درد نکنه مهندس جان. کاملا خواناست.
فقط کاش اون قسمت لوگوی شرکت OIEC و NIOC رو برمیداشتی.به لحاظ قانونی این PFD جز اسناد و مدارک شرکت نفت و طرح و ساختمان نفته و این کار ما (بهره برداری از مدارک بدون اجازه) صحیح نیست.
راستی شما خودتون تو طرح توسعه فازهای 9 و 10 بوده اید؟
حالا شما بفرمایید که باید از کجا شروع کنیم؟این PFD که کار طراحی پایه و با جزییاتش قبلا انجام شده؟

t.salehi

عضو جدید
کاربر ممتاز
فقط کاش اون قسمت لوگوی شرکت OIEC و NIOC رو برمیداشتی.به لحاظ قانونی این PFD جز اسناد و مدارک شرکت نفت و طرح و ساختمان نفته و این کار ما (بهره برداری از مدارک بدون اجازه) صحیح نیست.

موافقم;)
ممنون از نکته سنجیتون:gol:

saatchi

عضو جدید
راستی شما خودتون تو طرح توسعه فازهای 9 و 10 بوده اید؟
حالا شما بفرمایید که باید از کجا شروع کنیم؟این PFD که کار طراحی پایه و با جزییاتش قبلا انجام شده؟
ممنون از تذكرتون
تمامي PFD هاي واحدهاي پالايشگاه گاز در عسلوييه توسط جهاد دانشگاهي به صورت يك كتاب منتشر شده بنابراين فكر مي كنم كار از اين حرفا گذشته!
با اين حال سعي مي كنم بيشتر رعايت كنم.
از طرف ديگه ما قرار نيست كه با اطلاعات اون ها كاري انجام بديم! ما قرار با توجه به هدف واحد و داده هاي جريان ورودي دوباره واحد رو طراحي كنيم. اين طراحي شامل تعدا سيني هاي برج، سيني ورودي خوراك و ... تمامي اين موارد خواهد بود. من خودم به مسئله امين بودن در مورد اسناد پايبند هسم. اميدوارم كه رويه مناسبي رو در پيش بگيريم.

saatchi

عضو جدید
موافقم;)
ممنون از نکته سنجیتون:gol:
راستش من خودم هنوز دارم روي چند تا واحد ديگه هم براي شروع كار مي كنم.
در هر صورت قسمت هايي كه من مي تونيم در مجموعه كمك كنم با توجه به سوابقم تقريبا مشخص پيشنهاد مي كنم زمينه هايي رو كه هر كدوم از دوستان فكر مي كنن در اون ها توانايي قابل قبول دارن و يا علا قه دارم در اون زمينه فعاليت كنن را مشخص كنن.
در ضمن زمينه هاي كلي مورد نياز از نظر من شامل : 1- طراحي كليات و مفاهيم واحد 2- طراحي برج ها 3- شبيه سازي برج ها 4- طراحي مبدل ها و كولرها و .... 5- وارد نمودن تمامي دستگاه ها در محيط استاتيك شبيه سازي 5- طراحي سيستم كنترل 6- وارد نمودن طراحي انجام شده در محيط ديناميك 7- تست واحد طراحي شده

البته پيش از شروع بايد تعيين نمود در هر قسمت چه ميزان از طراحي به صورت دستي و چه ميزان به كمك نرم افزار خواهد بود و آيا نياز است كه گاها بعضي از طراحي به هر دو صورت انجام پذيرد يا خير
همچنين آناليزهاي ريسك هم در پاره اي از قسمت ها مي تواند مورد نياز باشد
لطفا در صورتي كه نظري در مورد اين ساختار كاري داريد در اسرع وقت بدهيد
با تشكر

t.salehi

عضو جدید
کاربر ممتاز
راستش من خودم هنوز دارم روي چند تا واحد ديگه هم براي شروع كار مي كنم.
در هر صورت قسمت هايي كه من مي تونيم در مجموعه كمك كنم با توجه به سوابقم تقريبا مشخص پيشنهاد مي كنم زمينه هايي رو كه هر كدوم از دوستان فكر مي كنن در اون ها توانايي قابل قبول دارن و يا علا قه دارم در اون زمينه فعاليت كنن را مشخص كنن.
در ضمن زمينه هاي كلي مورد نياز از نظر من شامل : 1- طراحي كليات و مفاهيم واحد 2- طراحي برج ها 3- شبيه سازي برج ها 4- طراحي مبدل ها و كولرها و .... 5- وارد نمودن تمامي دستگاه ها در محيط استاتيك شبيه سازي 5- طراحي سيستم كنترل 6- وارد نمودن طراحي انجام شده در محيط ديناميك 7- تست واحد طراحي شده

البته پيش از شروع بايد تعيين نمود در هر قسمت چه ميزان از طراحي به صورت دستي و چه ميزان به كمك نرم افزار خواهد بود و آيا نياز است كه گاها بعضي از طراحي به هر دو صورت انجام پذيرد يا خير
همچنين آناليزهاي ريسك هم در پاره اي از قسمت ها مي تواند مورد نياز باشد
لطفا در صورتي كه نظري در مورد اين ساختار كاري داريد در اسرع وقت بدهيد
با تشكر

به جز بند 6 و 7 من تو بقیه قسمت ها کار کردم, علاقه هم دارم که تو این قسمت ها فعالیت کنم.
البته 2 تای دیگه رو هم دوست دارم, ولی تا حالا کار نکردم.;)

saatchi

عضو جدید
در مورد ميزان طراحي به صورت دستي و ميزان كمك نرم افزار در اين بخش و نياز طراحي به هر دو صورت نظرتون چيه؟

t.salehi

عضو جدید
کاربر ممتاز
در مورد ميزان طراحي به صورت دستي و ميزان كمك نرم افزار در اين بخش و نياز طراحي به هر دو صورت نظرتون چيه؟

به نظر من میشه قسمت های شبیه سازی فرایند رو با نرم افزار جلو بریم و در قسنت طراحی دستگاه ها خوب هم دستی سایز بزنیم هم از نرم افزار ها کمک بگیریم.
البته بازم به نظر من صنعتی بخوایم کار کنیم همون نرم افزار کفایت میکنه ولی خوب دستی سایز زدن هم خیلی مفیده و دید میده.
یه جاهایی هم خوب نرم افزار ممکنه جواب نده ;)

saatchi

عضو جدید
به نظر من میشه قسمت های شبیه سازی فرایند رو با نرم افزار جلو بریم و در قسنت طراحی دستگاه ها خوب هم دستی سایز بزنیم هم از نرم افزار ها کمک بگیریم.
البته بازم به نظر من صنعتی بخوایم کار کنیم همون نرم افزار کفایت میکنه ولی خوب دستی سایز زدن هم خیلی مفیده و دید میده.
یه جاهایی هم خوب نرم افزار ممکنه جواب نده ;)
من فكر مي كنم اگر طراحي رو هم دستي و هم با نرم افزار انجام بديم برامون مفيدتر باشه چون هركسي هر طراحي دستگاهي رو كه بلد نيست از لحاظ مفهومي ياد مي گيره و هم اينكه اگر خطاي مهمي در طراحي با نرم افزار داشته باشيم خطامون رو متوجه ميشيم:redface:

t.salehi

عضو جدید
کاربر ممتاز
من فكر مي كنم اگر طراحي رو هم دستي و هم با نرم افزار انجام بديم برامون مفيدتر باشه چون هركسي هر طراحي دستگاهي رو كه بلد نيست از لحاظ مفهومي ياد مي گيره و هم اينكه اگر خطاي مهمي در طراحي با نرم افزار داشته باشيم خطامون رو متوجه ميشيم:redface:

ok
موافقم;)

gharachorloo

عضو جدید
;)
در صورتي كه بقيه دوستان با اين ساختار كلي موافق باشن براي هر بخش يك مسوول مي تونيم معين كنيم و اون شخص مسووليت هماهنگي در اون كار رو برعهده داشته باشه :gol::cool::gol::cool::gol:
:cool::gol:
منم موافقم مهندس جان
تقسیم وظایف کنیم و شروع کنیم.

designchem

کاربر ممتاز
میگم یه چیزی راجع به با نرم افزار کار کردن اینکه میگید بت نرم افزار طراحی کنیم یا دستی خوب مگه مثلاً برای برج و محاسبه سینی ها میشه این تعداد رو با نرم افزار دراورد ؟باید همه اطلاعات رو دستی حساب کرد بعد با نرمافزار شبیه سازی کرد مگر که بخوایم از نرمافزار های خاص استفاده کنیم مثلاًاین DISTILL (نمیدونم چیه و چه کار میکنه اسمشم مطمئن نیستم فقط یه همچین چیزی برای طراحی برج تقیر داریم)ASPEN چی قابلیت محاسبه تعداد سینیها و قطر و طول برج رو داره؟

saatchi

عضو جدید
میگم یه چیزی راجع به با نرم افزار کار کردن اینکه میگید بت نرم افزار طراحی کنیم یا دستی خوب مگه مثلاً برای برج و محاسبه سینی ها میشه این تعداد رو با نرم افزار دراورد ؟باید همه اطلاعات رو دستی حساب کرد بعد با نرمافزار شبیه سازی کرد مگر که بخوایم از نرمافزار های خاص استفاده کنیم مثلاًاین DISTILL (نمیدونم چیه و چه کار میکنه اسمشم مطمئن نیستم فقط یه همچین چیزی برای طراحی برج تقیر داریم)ASPEN چی قابلیت محاسبه تعداد سینیها و قطر و طول برج رو داره؟
به نكته خيلي مهمي اشاره كردين ;)
اولين اصل در استفاده از نرم افزار :::::cry::::: هيچ وقت همينجوري و بدون دليل به نرم افزار اطمينان نكنيد!
نرم افزارهايي چون Hysys و ASPEN داراي امكاناتي هستند كه توسط آن ها مي توان طراحي اوليه برج ها را انجام داد، همچنين داراي بخش SIZING هم مي باشند اما براي طراحي DETAIL با يد از يك سري قوانين تجربي نيز استفاده نمود. از طرف ديكر به كمك اين نرم افزارها مي توان به راحتي نمودارهاي Txy,Pxy و ... را به راحتي رسم نمود.
بنابراين عملا طراحي دستگاه ها به صورت موازي در سيمولاتور و بر روي كاغذ انجام مي گردد همچنين در حين پيشرفت هركدام تبادل اطلاعات و نتايج هر شيوه با شيوه ديگر به صورت مداوم صورت مي پذيرد.

saatchi

عضو جدید
دوستان من براي خانم پاني كه اين تاپيك رو شروع كرده بود پيغام گذاشتم تا ما رو د راين كار همراهي كنه اگه شما ها هم موافقين ازش دعوت كنين تا به عنوان آغازگر اين تاپيك در اين تاپيك حضور فعال داشته باشه

t.salehi

عضو جدید
کاربر ممتاز

البته هایسیس قابلیت دادن تعداد سینی ها و سایز زدن برج رو ( البته فقط همون قسمت سینی ها). ولی خوب در نهایت برای استفاده از هر نرم افزاری باید از طراحی و ابعاد نهایی دید داشت تا بتوان از نتیجه ها استفاده کرد و به درستی و یا اشتباه بودن ان ها پی برد.

designchem

کاربر ممتاز
البته هایسیس قابلیت دادن تعداد سینی ها و سایز زدن برج رو ( البته فقط همون قسمت سینی ها). ولی خوب در نهایت برای استفاده از هر نرم افزاری باید از طراحی و ابعاد نهایی دید داشت تا بتوان از نتیجه ها استفاده کرد و به درستی و یا اشتباه بودن ان ها پی برد.
خانم صالحی عزیز من نتونستم جملتون رو متوجه بشم گفتین که قابلیت رو داره؟چطوری؟وقتی از همون مرحله اول باید براش تعداد سینی و محل خوراک و محصولات رو مشخص کنی؟

t.salehi

عضو جدید
کاربر ممتاز
خانم صالحی عزیز من نتونستم جملتون رو متوجه بشم گفتین که قابلیت رو داره؟چطوری؟وقتی از همون مرحله اول باید براش تعداد سینی و محل خوراک و محصولات رو مشخص کنی؟

با استفاده از ایکون short cut distillation
قبل از شروع شبیه سازی برج با استفاده از این ایکون میتونید تعداد سینی های min , محل سینی خوراک, reflux Ratio و........ دست پیدا کنید.;)
این ایکون این مقادیر رو برای شما مشخص میکنه که باز به نظر شما و تجربیات خودتون میتونید دقیقا از همین مقادیر استفاده کنید و یا با کمی تغییر از ان ها بهرع بگیرید.

R.BAHREINI

عضو جدید
با استفاده از ایکون short cut distillation
قبل از شروع شبیه سازی برج با استفاده از این ایکون میتونید تعداد سینی های min , محل سینی خوراک, reflux Ratio و........ دست پیدا کنید.;)
این ایکون این مقادیر رو برای شما مشخص میکنه که باز به نظر شما و تجربیات خودتون میتونید دقیقا از همین مقادیر استفاده کنید و یا با کمی تغییر از ان ها بهرع بگیرید.

سلام
ببخشيد كه اينو مگم اما اختلاف محاسبات تا عمل خيلي هم كم نيست
بعنوان نمونه در خالص سازي متانول
خوراك ورودي به برج و محصول به صورت زير هست
http://www.img98.com/images/92ubzcit4k8htw0vcn3j.bmp
اگه از روش short cut distillation استفاده بشه تعداد سينيها رو 12 تا حساب ميكنه اما تو عمل فكر ميكنيد چند تا سيني داره
85 تا سيني!

بالا