عدالت یعنی هرچیزی سر جای خودش باشه و بازدارندگی یعنی نوع تنبیه طوری باشه که فرد بخاطر مجازات از ارتکاب جرم صرفنظر کنه.به نظر من ترس از دست دادن آزادی تن بله یعنی بازدارندگی.با این همه علامت سوال منظورتون اینه که بازدارندگی نیست؟؟؟؟؟موافقم بحث سر عدالته .فقط عدالتی که مدّ نظر منِ با عدالتی که در نظر شماست باهم متفاوته.از نظر من عدالت وقتی جاری میشه که جامعه به سمت مهربانی سوق داده بشه.چون انسان از روح خداوند درش دمیدِه شده دارای کرامتِ و اگه یه کسی کرامت خودش یا دیگری رو رعایت نکرد جامعه اگه به اون و دیگران این رو آموزش نده هیچوقت عدالت اجرا نمیشه.اعدام یک حرکت لطیف نیست یک حرکت خشنِ .در این که شکی نیست.تماشای اعدام در ملاء عام لذت بخش نیست چون خشونت لذت بخش نیست.پدری که بچه اش رو میزنه داره به بچه خشونت رو آموزش میده حتی اگه فکر کنه کتک برای تادیب فرزندش لازمه(الان دوباره میگید قیاس اشتباهه ولی مهم نیست چون شما دنبال جدلید نه بحث)شما یا هرکس دیگری که از تماشای اعدام لذت میبره از لحاظ روانشناسی در زمرۀ انسانهای با پتانسیل ابراز خشونت قرار میگیره.کاش بجای این همه جدل برای اینکه بقیه بیان قانع بشن که اعدام خوبه برید تماشا کنید چند ثانیه واقعاً فکر میکردید آیا اعدام حرکت خشنی هست یا نه؟اگه هست نباید دیدنش مثل یه فیلم سینمایی تشویق بشه.چون بیننده ها همه از شعور بالا و قدرت تفکیک مسایل برخوردار نیستند و در بینشون کودک هم هست.من به دلایل حقوقی روانشناسی و جامعه شناسی با مجازات اعدام مخالفم ولی تصمیم ندارم بحث رو گسترش بدم .اصل حرف من همینه که مجازات اعدام نباید در ملاء عام باشه یعنی هیچ مجازاتی که از کرامت انسان کم میکنه نباید در ملاء عام باشه برعکس محاکمه که باید علنی باشه.باز هم میگم کسی که دیدن دست و پا زدن حتی خفاش شب لذت میبره انسان سالمی نیست شاید مرگ اون انسانهای سالم رو هم خوشحال کنه این طبیعیه ولی دیدن جون دادنش نه.چون منتظر جواب نیستید دیگه جواب نمیدم و خودتون تنهایی بحث کنید تا دیگران استفاده کنن (آخه برادر من اگه من جواب ندم شما که منتظر جواب نیستید چه جوری مطالبتون رو جهت استفاده روی این وال میگذارید؟؟!!!)اندیشه یک عنصر پویاست جلوی رشدش رو نگیرید به این بهانه که خطاهای انسانی وجود داره پس فکر نکنیم و چشم بسته رفتار کنیم.آخرش میخواید به این نتیجه برسید که هرکی بره اعدام رو ببینه دیگه قاچاق نمیکنه و آدم نمیکشه و تجاوز به عنف نمیکنه؟؟؟خودتون از این استدلال خنده اتون نمیگیره؟؟؟خوب چرا این پدیدۀ منحوس جرم داره روز به روز بیشتر میشه؟؟؟اصلا آمریکا و انگلیس و فر انسه افتضاح .بابا شما که دارید طبق شریعت عمل میکنید (عقل هم که اگه جایی خلاف شریعت حرف زد داره خطا میره )پس چرا تو مملکت اسلام جرم ریشه کن نمیشه؟؟؟چرا کم نمیشه؟چرا از اسید پاشی کسی عبرت نمیگیره وقتی میبینه قصاص وجود داره؟؟این جرائم با مجازات های شدید و شدیدتر از بین نمیرن پدری که بچه اش رو میزنه باعث میشه بچه زدن یاد بگیره و شاید اون بچه تشخیص نده کجا زدن خوبه و کجا بد.شما که قانع نمیشید چون تصمیم دارید قانع نشید.منتظر جوابم نیستید درنتیجه من دیگه خودمو واسه قانع کردنتون خسته نمیکنم.به امید یک ایران عاری از خشونت
فکر کنم رو دور باطل افتادیم.
چون همه جمله های شما تو این پست جواب داده شده.
دوستان و خوانندگان این نوشته ها این دو سه صفحه اخیر رو با دقت دنبال کنن و خودشون اخر نتیجه گیری کنن.
بحث خوبی بود.