Hermione Granger
عضو جدید
برج خلا را نباید بصورت یک برج ران کنید باید تبدیلش کنید به سه برج
حامد جان ما هنوز منتظر توضیح شما هستیما
یا یه مثال ران شده
برج خلا را نباید بصورت یک برج ران کنید باید تبدیلش کنید به سه برج
حامد جان ما هنوز منتظر توضیح شما هستیما
یا یه مثال ران شده
منم نشنيده بودم مهندس.
ميشه بيشتر توضيح بدي؟
چه برجي منظورته؟اتمسفريك؟يا برج خلا؟ تعداد سيني ها چي ميشه؟
سلام
یه فایل ران شده یه برج خلاء نه چندان ساده رو کسی داره ؟
یا کتابی سراغ داره که توش مثالشو حل کرده باشه ؟
خیلی برام مهمه
بیشتر توضیح میدید؟
بیشتر توضیح میدی مهندس ؟
سلام
یه مثال دارم که اگر دقیق بررسی کنیدش، احتمالا جواب همه پرسش هاتونو می گیرید![]()
ممنون
فقط فايل باز نميشه ارورر ميگيره
سلام
يه سوال؟
اگه ما تو بخش oil env دو تا assay تعريف كنيم بايد اين دو تا رو بفرستيم تو يه blend يا دو تا blend?
من خودم باز کردم با هایسیس 3.2 و بدون خطا باز شد، ولی تو هایسیس جدید (پک اسپن سری 7) چندتا خطا میده که اگه درست بررسی کنید، پروژه ران میشه.
خوب حالا چه خطایی میده؟ و ورژن هایسیس نصب شده چیه؟
ببینید ، سیستم بلندینگ کاری هست که دراکثر پالایشگاه ها صورت می گیره . مثلا در پالایشگاه تهران، نفت از مناطق جنوب (از چاه های مختلف) وارد میشه و در سیستم بلندینگ مخلوط میشه با هم . اگه شما دو تا assay دارد و می خواین این دو تا assay رو وارد یک برج تقطیر کنید، باید اون ها رو در یک Blend قرار بدین .
اگه مثلا 5 تا assay داشتین و می خواستین دو تا assay اول رو بفرستین به یک برج و 3 تای دوم رو به یک برج دیگه، اون وقت دو تا Blend تعریف می کنید.
سلام
یه مثال دارم که اگر دقیق بررسی کنیدش، احتمالا جواب همه پرسش هاتونو می گیرید![]()
آها
خیلی توضیح دقیق دادی
ممنون
حالا یه سوال
اگه دو تا assay رو بکنی یه blend و بدی تو یه برج اتمسفریک و اگه دو تا assay رو بکنی دو تا blend و بدی توی همون یه برج نتیجه چه فرقی میکنه؟
من راه اول رو رفت و دستم راه دوم رو ولی جواب های اون شبیه تر شد به دیتاهای pfd تا مال من
آيا توضيح يا راهنمايي براي كار كردن با ماژول HRC مربوط به refinery ops كسي داره ؟
ممنون
خیلی خوب بود
کلی نکات جالب برام توش بود
فقط اگه pfd اش رو هم داشتید که میتونستم مقایسه کنم عالی میشد
فقط یه سوال : روی چه اصلی برج خلاء رو به سه تکه تقسیم کرده ؟
مبنای تقسیم چی باید باشه ؟
ببینید من دقیق بررسی نکردم این مثال رو ولی دو تا نکته مفید می تونم بگم:
1) خودم یه واحد کوچیک جداسازی آب و متانول رو شبیه سازی کردم با اسپن که از یک برج استفاده کردم و جوابم با کتاب لویبن یکسان بود و از سه برج استفاده نکردم!
مشاهده پیوست 99677
2) مثالی توی فایل های هایسیس وجود داره که مسیر و اسمش رو توی عکس زیر گذاشتم، توضیحات کاملی در فایل ورد قرار داره در کنار فایل ران شده هایسیس و اگه بازش کنید میبینید که یک برج (خلا) بیشتر نیست
مشاهده پیوست 99678
راهنماش رو پیدا کردم توی document های سی دی همراه خود هایسیس هستش
اگه کسی یه فایل مثال حل شده ازش داشته باشه کمک بزرگی بهم میکنه
ممنون
جالب بود
یه بار خودم بشینم ران اش کنم ببینم چطور میشه
حالا من یه سوال دیگه هم دارم
برای برج اتمسفریک crude از چه برجی باید استفاده کرد ؟
استادمون میگه برید از F12 گزینه prebuilt columns گزینه مثلا" 3strippers زو بیارید و تغییرات لازم رو توش بدید
یا مثلا" برای خلاء از اون آخریه استفاده کنیم و تغییرات مناسب رو توش بدیم
حالا من حصلم نمیشه این تغییرات رو بدم و میام برای مثلا" crude یه برج عادی با کندانسر و بدون ریبویلر میذارم و استریپر و پمپ اراند ها رو توش اضافه می کنم
آیا این دو با هم فرق میکنن ؟
دوستان این hydrocracker خیلی برام مهمه کسی نمیدونه چجوری میشه ازش ران گرفت؟
یا یه فایل حل شده نمونه ازش کسی نداره ؟
راهنماش رو پیدا کردم توی document های سی دی همراه خود هایسیس هستش
اگه کسی یه فایل مثال حل شده ازش داشته باشه کمک بزرگی بهم میکنه
با سلام
اگر امکانش هست document مذکور را اینجا بگذارید تا دوستان هم استفاده کنند
با تشکر
من یه سوال دارم
شما می خواید هایسیس یاد بگیرید خودتون یا کارگاه نرم افزار دارید یا برای کار خاص دیگه ای درگیرید؟
اصولاً اگر هدفتون جز یادگیری شخصی باشه، اگه مثال، PFD یا سوالتون رو قرار بدید، راهنمایی های بهتری میگیرید
البته این سطح فعالیت واقعا عالیه و برای هرکسی در هر حدی، چالشی برای یادگیری بهتر به حساب میاد ...
تو این تاپیک بچه ها یکم کم لطفی میکنن..............ما که یه طراحی داریم کمکمون نمیکنن ولی صفحه های قبل و که میبینی ...........میبینی که واسه بعضی از بچه ها مو به مو توضیح میدن چکار کنی![]()
دوست عزیز اگر دقت کنی حل کامل یک PFD سبک رو نمیبینی ... واقعیت اینه اکثرا درگیرن بچه ها ... مخصوصا اینکه پروژه شما نسبتا سنگینه ...
سلام کسی از بچه ها میتونه با Hysis یا aspen plus این واحدو واسم طراحی کنه
اطلاعات کامل توی فایل هست اما ظرفیت واحد 47000000 lb/year هست
ممنون میشم کمکم کنید نیاز سریع دارم بهش
به غلظت خوراک برج های تقطیر خیلی نیاز دارممشاهده پیوست 97425
تو این تاپیک بچه ها یکم کم لطفی میکنن..............ما که یه طراحی داریم کمکمون نمیکنن ولی صفحه های قبل و که میبینی ...........میبینی که واسه بعضی از بچه ها مو به مو توضیح میدن چکار کنی![]()
بله قبول دارم ولی واسه بچه های باشگاه مثل امثال شما و دوستانی که دستی در طراحی دارن فکر نکنم سخت باشه![]()
سلام دوستان
یه برج crude داریم که ران شده و اوکی هست (البته تنها ایرادی که دیده میشد میزان دو برابر ریفلاکس بود)
الان که یه کم بیشتر دقت کردم بعد از کندانسور یه مبدل دیگه کذاشته کخ جریان گاز که تو 72 درجه کندانس میشه رو میکنه 34 درجه و ریفلاکس ساب کول میفرسته با برج
من هم اومدم تو کندانسور هایسیس گفتم تا 34 ساب کول کن
الان برج ران میشه ولی converge نمیده و ایراد میگیره که تو جریان بخار بالای کندانسور و محصول کندانس شده جریان های Two liquid phases were detected in stream 40a پیدا شده
نظرتون چیه ؟
یه سری استادمون میگفت ایراد از effiencies هست
ولی خوب اگه ایراد از اونجا باشه به جای 1 چند بذارم در ضمن که نمیشه افیشنسی کندانسور رو هم تغییر داد
صلواااااات بلند
پارسال یادمه همچین مسئله ای بیچااااارم کرد!
چندتا نکته بگم:
1) در هایسیس کلاً کندانسور و ریبویلر در برج تقطیر با بازدهی 100% فرض میشن به صورت غیر قابل تغییر؛
2) در حالتی که دو فاز مایع وجود داره، اصلاً نباید از برج تقطیر معمولی استفاده کنید و باید برج سه فازی بذارید که اگه کمی بگردین تو هایسیس پیدا میشه؛
3) حالا با این فرض که برج سه فازی گذاشتین، میبینید که اصلاً بازدهی سینی ها هم قابل تغییر نیست، چه برسه به کندانسور و ریبویلر (روش حل هایسیس بر مبنای تعادل 100% هستش)؛![]()
4) احتمالاً میدونید که برای اغلب برج های سه فازی، بازدی موفری حدود 50 درصد است و حتی تا 25% هم گذارش شده (این مقدار برای دو فازی ها حدود 80% است)!!! یک راه اینه که مثلاً برای بازده 50 درصدی، در ران گرفتن، تعداد سینی ها رو دو برابر بذارید تا در این شرایط جواب مسئله رو پیدا کنید
5) امّا باید اضافه کنم ران گرفتن در حالت قبلی با افزایش تعداد سینی ها، کار خداس فقط
6) حالا که اینقدر نوشتم، تازه یه دور دیگه مسئله رو خوندم دیدم خطا فقط مال فاز بخار! و چون طول کشیده بود، برای اطلاعات عمومی باشه بهتره! کلاً باید بگم برای سه فازی، هایسیس مفتش گرونه!
7) در مورد سیستم هایی که بالای برج احتمال دو فازی شدن وجود داره، و جریان سابکول داریم، توسط کندانسور سه فازی نمی تونیم این کار رو انجام بدیم، مگر اینکه از محاسبات free-water استفاده کنیم که هایسیس در این مورد ضعیف واقعا! بنابراین بهترین کار استفاده از یک Cooler بالای برجه تا بخار از دمای مثلاً 120 درجه رو به مایع در دمای 57 درجه بیاره، و در ادامه مخزن جدا کننده باید یک دکانتور (جدا کننده سه فازی خاص) باشه تا بتونیم جریان مایع سبک و سنگین رو از هم جدا کنیم ...
8) کلا هرچی فکر می کنم، مطلب به ذهنم میرسه! بهتره فایل رو بذارید یا اطلاعات کامل بدید تا بررسی کنم![]()
ممنون دوست عزیز
فقط من یه چیزی رو متوجه نمیشم
چطور تو خروجی بخار بالای کندانسورم دو فاز مایع دارم؟
یا من که کندانسور سه فاز گذاشتم چطور این نتونسته فاز آبی رو از خروجی آبی بفرسته بیرون و آلی رو از خروجی آلی
مگه منظور از دو فاز همین آبی و آلی نیست ؟ چیز دیگه ای هست ؟
فایل رو ضمیمه کردمببینید ممکنه اصلاً در عمل شما سه فاز نداشته باشید و این خطای معادلات باشه.
بازم میگم شرایط مسئله رو دقیق تر شرح بدید تا بشه بهتر راهنمایی کنم و گیج نشید با حرف زیادی.
کلا جداسازی سه فازی پیچیدگی خاص خودش رو داره.
اگه فاز دوم (سنگین) مایع شما آب باشه، بسته به مقدار و انحلال فاز آلی، باید معادلات خاصی استفاده کنید.
شررررح بیشتر![]()