سازمان مهندسين مشاور باشگاه (مهندسی شیمی)

esfand

عضو جدید
كمك

كمك

سلام
اينجا كسي ميتونه به من در مورد پروسس در صنعت فولاد و شبيه سازي قسمت احياي مستقيم با Aspen كمك كنه؟

nazgol m

عضو جدید
من نمی دونم چرا نمی تونم این فایل اکسلی که گذاشتین ببینمش:(

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آخرین فایل گزاشته شده رو هم من نمیتونم ببینم متاسفانه

araghi

عضو جدید
کاربر ممتاز
پاسخ

پاسخ

1-روغن موتور روغني است كه در موتور اتوموبيلها ريخته ميشود ، از تصفيه گريس بدست نميايد بلكه گريس خود روغني است كه با افزايش ديگر افزودني ها سفت شده و به شكل گريس درامده.
2- بله همان روغن موتور ماشين هاست كه حسب استانداردشان قابليت كار در موتور هاي ديزلي و بنزيني پيدا ميكنند مثلا API SF/CC روغني است كه براي خودروهاي بنزيني تا مدل 1992 مناسب است و براي موتورهاي ديزلي غير سوپر شارژ هم قابليت مصرف دارد.
3-روغني كه در اغلب خود روها با اون كار داريم از نفت خام استحصال شده پس مينرال هستند اما داريم روغن هاي سينتتيكي كه در موتور استفاده ميشود ضمنا روغن ترمز خود يك نوع روغن سينتتيك است .
4-دقيقا مراحل ذكر شده در تصفيه دوم به روش اسيدي بكار ميرود .
5-اشتراكات انها در استفاده از فرايند تقطير است ضمنا در مرحله بلندينگ يا اختلاط هيچ تفاوتي ندارند.
6-در تصفيه دوم از هر راهي كه بريم و يا در تصفيه اول بايد به روغن پايه يا base oil برسيم
7-روشهاي ريسايكلون و ذره سازهاي مولكولي هر دو روش هاي خوبي هستند ولي در نهايت من بدنبال ابتكار هاي جديد تري هستم مثل ابتكاري كه اخيرا چيني ها زدند و ار روش استيم كراكينگ كار را بسيار ساده تر كرده اند.
8-بله تقطير مولكولي بسيار روش ارزنده ايست اما در ايران ممكنست نتواند بازار را بگيرد.
چندین تا سئوال دارم بعضیش ممکنه خنده دار باشه!بذارین پای بی تجربگی
1-آیا روغن موتور همون روغنی که در حین تصفیه ی گریسها بدست میاد(حین عبور دادن بخار)؟
2-روغن موتور مورد نظر ما همون روغن ماشین؟بنزینی یا دیزلی؟آیا فرقی دارن؟
3-ما قرار به کدون نوع روغن موتور نهایتا برسیم؟(مینرال(اورکانیک) – سنتتیک – نیمه سنتتیک(premium) )؟
4-آیا مراحلی که در زیر نام میبرم مربوط به روش اسیدیه؟
تقطیر اول(کوره آبگیری-جداسازی آب و گازوئیل)-اسید زنی-تقطیر دوم(خنثی سازی و افزودن خاک رنگبر)- ***** اسیون (ف ی ل ت ر اسیون) و افرودنAdditive
5-آیا مراحل مشترکی بین روش اسیدی و غیر اسیدی وجود داره؟
6- مشخصات روغن تصفیه شده به روش اسیدی و غیراسیدی در نهایت باید یکسان باشد؟(مثلا عدد ته نشینی 0.03 و نقطه اشتعال 190 درجه سانتیگراد و گرانروی 90 و....)
7-ما میخواهیم دقیقا کدوم روش غیر اسیدی رو پیگیری کنیم؟فرآیند ریسایکلون یا فرآیند ذره سازهای مولکولی؟
8- فرآیند ذره سازهای مولکولی همان روش تقطیر مولکولیه؟​

Excalibur

عضو جدید
خب درست میگین برداشت من از عبارت زیر نادرست بود اول باید بیشتر دقت کنم اما این عبارت بازم تصفیه اسیدی رو نشون میده؟

تصفیه روغن‌های گریس‌کاری
تصفیه :همان طور که مواد سفید احتیاج به تصفیه دارند، روغن‌های گریس‌کاری جهت حذف مواد مضر محتاج به پالایش می‌باشند. عمل تصفیه در روغن‌ها بعلت ویسکوزیته زیاد و خاصیت امولسیون شدنشان نسبت به مواد سفید مشکل می‌باشد. عمل تصفیه شامل شستشوها متوالی با اسید سولفوریک ، سپس شستویش با مواد قلیایی و سپس آب خواهد بود. برای خنثی‌شدن روغن ، از مخلوط کربنات سدیم (خاک‌های رنگ‌بر) استفاده می‌نمایند
بی‌بو کردن:
روغن‌های معدنی را با آلدئید فرمیک مخلوط و گرم می‌کنند و بعدا ، قبل از این‌که اسید یا قلیا بدان بیفزایند، بخار آب از آن عبور می‌دهند. بیست درصد از روغن معدنی خام را بوسیله بخار آب در مجاورت استات پلمب تقطیر می‌نمایند. مایع تقطیر شده عاری از گوگرد است و از آن بعنوان روغن چراغ یا روغن موتور استفاده می‌شود.
روغنی که از صاف نمودن باقیمانده بدست می‌آید، روغن چرک کننده سنگین (با دانسیته زیاد) و بی‌بو میباشد

آخرین ویرایش:

Excalibur

عضو جدید
من تا اینجا فایلم مطالب زیر را در بر گرفته که هر موقع جوجو عزیز دستور بدهند واسشون میفرستم و بنظرم باید خود آقای عراقی یه نگاهی بهش بندازن!
روغن موتور چیست و چگونه بدست می آید
وظایف روغن موتور چیست
روغن مصرف شده
مفاهیم اساسی از جمله
روغن پایه و مواد افزودنی
تعاریف ویژگیهای فیزیکی روغن موتور(گرانروی-شاخص گرانروی-نقطه ریزش-نقطه اشتعال-sulfated Ash- کدهای API - سمبل API)
انواع روغن
خصوصیات روغن کارکرده
خط تولید روغن پایه در کارخانجات تصفیه روغن(روش اسیدی ذکر شده اما روش غیر اسیدی به محض کسب اطلاعات بیشتر درج میگردد)
مشخصات و ضروریات روغن
پایداری و سازگاری روغن موتور کامل
مشخصات فیزیکی و شیمیایی روغن تصفیه شده

در مورد روشهای غیر اسیدی و روش منتخب ما نیاز به اطلاعات جامع تری دارم که با پیگیری بیشتر و کمک از دوستان انشاا... خیلی زود مطالب جمع خواهد شد.

اشکان جان واسه شما اینبار رزومه رو میل کردم!

araghi

عضو جدید
کاربر ممتاز
عبارت تصفيه روغن براي گريس كاري درست نيست ما گريس براي روغنكاري داريم و روغن براي روانسازي قطعات موتور .
اين عبارت كه همانطور كه مواد سفيد احتياج به تصفيه دارند نا مفهوم است.
كلا با اين متن اشنا نيستم و نويسنده اشراف به موضوع نداشته

خب درست میگین برداشت من از عبارت زیر نادرست بود اول باید بیشتر دقت کنم اما این عبارت بازم تصفیه اسیدی رو نشون میده؟

تصفیه روغن‌های گریس‌کاری
تصفیه :همان طور که مواد سفید احتیاج به تصفیه دارند، روغن‌های گریس‌کاری جهت حذف مواد مضر محتاج به پالایش می‌باشند. عمل تصفیه در روغن‌ها بعلت ویسکوزیته زیاد و خاصیت امولسیون شدنشان نسبت به مواد سفید مشکل می‌باشد. عمل تصفیه شامل شستشوها متوالی با اسید سولفوریک ، سپس شستویش با مواد قلیایی و سپس آب خواهد بود. برای خنثی‌شدن روغن ، از مخلوط کربنات سدیم (خاک‌های رنگ‌بر) استفاده می‌نمایند
بی‌بو کردن:
روغن‌های معدنی را با آلدئید فرمیک مخلوط و گرم می‌کنند و بعدا ، قبل از این‌که اسید یا قلیا بدان بیفزایند، بخار آب از آن عبور می‌دهند. بیست درصد از روغن معدنی خام را بوسیله بخار آب در مجاورت استات پلمب تقطیر می‌نمایند. مایع تقطیر شده عاری از گوگرد است و از آن بعنوان روغن چراغ یا روغن موتور استفاده می‌شود.
روغنی که از صاف نمودن باقیمانده بدست می‌آید، روغن چرک کننده سنگین (با دانسیته زیاد) و بی‌بو میباشد[/quote]

mohammad_che_eng

عضو جدید
با سلام به همه ی دوستان عزيز
از اینکه دير به دير به سايت سر ميزنم واقعا شرمنده
همينطوری که گفته بود م برا کاری تهران هستم
ولی تلاش ميکنم که در جريا ن پرو ژه قرار بگيرم
خلی متا سف شدم که مهسا خانم نتو انستن به همکا ريشو ن ادامه بدن
تا يکی دو روز ديگه جا نشينه ایشو نو معرفی ميکنم

Excalibur

عضو جدید
آقای عراقی من لینکی که این مطلب رو درش خوندم واستون میذارم فردا خودتون ببینید و یه توضیحی مجددا به من بدید البته در کمال معذرت و شرمندگی!
من وقت زیادی دارم واسه جمع آوری اطلاعات صرف میکنم دوست ندارم پیش دوستان رو سیاه باشم اینه که همش به شما زحمت میدم
ممنونم

araghi

عضو جدید
کاربر ممتاز
با حذف مهسا بخشي از مسئوليت ها به جو جو واگذار شد ولي به يك كارشناس مكانيك نياز است.
در ضمن هنوز روي دو صفحه اخر كاري نشده اگر تموم كرده ايد برنامه را با اخرين اصلاحات بگذاريد فعلا بخشي از تغييرات پيوست شده
با سلام به همه ی دوستان عزيز
از اینکه دير به دير به سايت سر ميزنم واقعا شرمنده
همينطوری که گفته بود م برا کاری تهران هستم
ولی تلاش ميکنم که در جريا ن پرو ژه قرار بگيرم
خلی متا سف شدم که مهسا خانم نتو انستن به همکا ريشو ن ادامه بدن
تا يکی دو روز ديگه جا نشينه ایشو نو معرفی ميکنم

پیوست ها

• used_oil_pro.rar
    57.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0

araghi

عضو جدید
کاربر ممتاز
از اينكه مجدانه براي كسب اطلاعات بيشتر تلاش ميكند بايد از شما ممنون بود بنابراين هر سوالي داريد بدون خجالت مطرح كنيد ساير همكاران پروژه هم بايد اطلاعات جمع اوري كنند كه هيچ خبري نيست!

آقای عراقی من لینکی که این مطلب رو درش خوندم واستون میذارم فردا خودتون ببینید و یه توضیحی مجددا به من بدید البته در کمال معذرت و شرمندگی!
من وقت زیادی دارم واسه جمع آوری اطلاعات صرف میکنم دوست ندارم پیش دوستان رو سیاه باشم اینه که همش به شما زحمت میدم
ممنونم

zahra.as

عضو جدید
ممنونم جوجو

ممنونم جوجو

با حذف مهسا بخشي از مسئوليت ها به جو جو واگذار شد ولي به يك كارشناس مكانيك نياز است.
در ضمن هنوز روي دو صفحه اخر كاري نشده اگر تموم كرده ايد برنامه را با اخرين اصلاحات بگذاريد فعلا بخشي از تغييرات پيوست شده
من واقعا شرمندم كه باعث شدم بار سنگين زحماتم بر روي جوجو بيفته بنده را عفو كنيد:cry:

Excalibur

عضو جدید
جناب عراقی عزیز من در زمینه ی دسته بندی اطلاعات فکر کنم بتونم به جوجو کمک کنم
ضمنا اگه با گذروندن درس سیالات 1 که در مورد لوله ها و اتصالات و پمپها مطالبی یادگرفتیم شاید بتونم کمکی در زمینه ی به عهده گرفتن وظایف مهسا خانم بکنم البته اگر علمم در حد حداقل باشه میتونم با مطالعه مراجعی که شما معرفی میکنین خودمو برسونم و شاید بتونم این بخش از وظایف مهسا خانم که مربوط به طراحی لوله کشی و پمپها و شیرآلات است رو انجام بدهم.
بازهم سئوالاتی دارم که در اولین فرصت میپرسم.

Excalibur

عضو جدید
جناب عراقی به لینکی که میذارم لطفا مراجعه و مقاله ی نوشته شده را مطالعه فرمایید
با توجه به حرفهای شما لازم دیدم صحت این مطالب را بررسی کنید
متاسفانه سرچهای اینترنتی این مشکل رو دارند که خیلی قابل اطمینان نیستند و من نگرانم که مطالب جمع شده توسط من از طریق اینترنت دچار نقصهایی باشد.
ممنون ازتون

araghi

عضو جدید
کاربر ممتاز
كتاب تاسيسات نوشته جواد م تهراني
تاسيسات مكانيكي نوشته بهمن جليليان
تمام اين كتابها مرجع اصليشان ashrea است
جناب عراقی عزیز من در زمینه ی دسته بندی اطلاعات فکر کنم بتونم به جوجو کمک کنم
ضمنا اگه با گذروندن درس سیالات 1 که در مورد لوله ها و اتصالات و پمپها مطالبی یادگرفتیم شاید بتونم کمکی در زمینه ی به عهده گرفتن وظایف مهسا خانم بکنم البته اگر علمم در حد حداقل باشه میتونم با مطالعه مراجعی که شما معرفی میکنین خودمو برسونم و شاید بتونم این بخش از وظایف مهسا خانم که مربوط به طراحی لوله کشی و پمپها و شیرآلات است رو انجام بدهم.
بازهم سئوالاتی دارم که در اولین فرصت میپرسم.

araghi

عضو جدید
کاربر ممتاز
لينكتون را نمي بينم
جناب عراقی به لینکی که میذارم لطفا مراجعه و مقاله ی نوشته شده را مطالعه فرمایید
با توجه به حرفهای شما لازم دیدم صحت این مطالب را بررسی کنید
متاسفانه سرچهای اینترنتی این مشکل رو دارند که خیلی قابل اطمینان نیستند و من نگرانم که مطالب جمع شده توسط من از طریق اینترنت دچار نقصهایی باشد.
ممنون ازتون

araghi

عضو جدید
کاربر ممتاز
مهسا براي همه دوستانش عزيزه و هر وقت بخواد ميتونه هر كمكي كه ازش مياد بكند چه عضويت در اين فعاليت داشته باشد و چه نداشته باشد.
من واقعا شرمندم كه باعث شدم بار سنگين زحماتم بر روي جوجو بيفته بنده را عفو كنيد:cry:

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام به همه
من از فردا دربست در خدمتتونم
1- من وظایفی رو که تو فایل اکسل داده شده رو دیدم و سعیم رو میکنم البته با کمک شما، خوشبختانه محمد جان معمولن به من کمک میکنن
2- آقای عراقی میشه لطف کنین یه سری وظایف به من بدین که در چه مورد من هم این چند روزه سرچ کنم
3- البته من فردا کل این صفحات رو از اول میخونم و همشون رو بررسی میکنم و اگر چیزی نگفتین خودم یه موضوع رو که مفید باشه بررسی میکنم
4- چرا ؟!

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
حالا قسمت 4
این چند مدته بچه ها کجان ؟
پس چرا نمیاین اینجا اعلام موجودیت کنین
چرا کسی نمیاد سرچ کنه
یه تعدادی امتحان دارن از جمله نیما جان که اونا بعد از امتحانا میان
بقیه چرا ؟!
به یه سری تعداد افرادی که IDشون رو دارم pm میدم که فردا صبح بیان اینجا اعلام موجودیت کنن و آقای عراقی وظایلف این چند روزشون رو مشخص کنن
البته وظایف مشخص شدست
الان باید اطلاعات جمع آوری کنیم
اگه صفحات پیشین رو خونده باشین متوجه میشین در چه زمینه مطالعه کنین

ازتون میخوام همگی اعلام موجودیت کنن الان

( من چحوری میتونم اندازه فونتم رو اینجا بزرگتر کنم ؟ )

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یه اسمی به نام مکانیک اونجا بود
این یعنی چی ؟
احتیاج به یه مهندس مکانیک داریم یا نام کاربریست ؟

araghi

عضو جدید
کاربر ممتاز
هر عضوي ميتونه سرچ كنه همانطور كه مشخص شده سرچ در اينتر نت و كتابخانه ها با همه اعضاست.
regeneration of used lubricating oils
سلام به همه
1- من وظایفی رو که تو فایل اکسل داده شده رو دیدم و سعیم رو میکنم البته با کمک شما، خوشبختانه محمد جان معمولن به من کمک میکنن
2- آقای عراقی میشه لطف کنین یه سری وظایف به من بدین که در چه مورد من هم این چند روزه سرچ کنم
3- البته من فردا کل این صفحات رو از اول میخونم و همشون رو بررسی میکنم و اگر چیزی نگفتین خودم یه موضوع رو که مفید باشه بررسی میکنم
4- چرا ؟!

araghi

عضو جدید
کاربر ممتاز
موضوعات ديگري كه ميتونه كمك كنه
THE IFP PROCESS
KTI PROCESS
SNAGPROGETTI PROCESS
BERC PROCESS
RECYCLON PROCESS
MEINKEN PROCESS
CONVENTIONAL PROCESS

سلام به همه
4- چرا ؟!

Excalibur

عضو جدید
ببخشید آقای عراقی لینک اینه:
http://www.knowclub.com/paper/?p=289

شرکنده میخواستم بپرسم هنوزم فرصت هست یه فرد مبتدی مث من به جمع ما توی پروژه اضافه بشه؟ خواهر من(البته نه خواهر خونی)تمایل زیادی واسه همکاری تو پروژه داره اما متاسفانه اونم مث من ترم 4 هستش و...

آخرین ویرایش:

araghi

عضو جدید
کاربر ممتاز
اون لينك اول اومده بود مواد سفيد را تعريف كرده بود بر اساس تعريف انها مواد سفيد بنزين و نفت سفيد بوده است و گفته بود همانطور كه مواد سفيد نياز به تصفيه دارند پس روغنها هم بايد پالايش شوند .............
در شركت نفت اين اصطلاحات جاريست :
فراورده هاي رنگي (نفت سفيد، بنزين ،نفت سياه ) و حلالها - قير
فراورده هاي رنگي تصفيه مجدد نميشوند ولي اونهايي كه ميخوان حشره كش بسازند نفت سفيد را بي بو ميكنند (شستشو با اسيد بعد خنثي سازي) اما بنزين را كسي تصفيه نميكند .
روغنها هم براي راوانسازي بكار ميروند در عين حال واژه اي بعنوان گريسكاري داريم كه اونهم يك نوع روانكاريست . پايه اصلي گريس هم روغن است كه با ائروزيل سفت ميشود البته بر حسب كاربرد از نمكهاي الي سديم ،كلسيم و يا ليتيم استفاده ميگردد.
بطور كلي سايت معرفي شده حاوي اطلاعاتي مقدماتي با پاره اي اشكالات ميباشد.
ببخشید آقای عراقی لینک اینه:
http://www.knowclub.com/paper/?p=289

شرکنده میخواستم بپرسم هنوزم فرصت هست یه فرد مبتدی مث من به جمع ما توی پروژه اضافه بشه؟ خواهر من(البته نه خواهر خونی)تمایل زیادی واسه همکاری تو پروژه داره اما متاسفانه اونم مث من ترم 4 هستش و...

mohammad_che_eng

عضو جدید
با سلام
من چند روزه ديگه بر ميگردم ابا دا ن
اونجا دست رسی به کتاب خانه پا لا يشگا ه دا رم
شايد بتونم مطالبيو از ونجا استخرج کنم
جنا ب مهندس araghi جان شين مهسا خانم را خود تون مشخص می کنيد
از اینکه اینطوری تا يپ می کنم شرمنده
مشکل از نرم افزاره فينگيليشه

بالا