رفع اشکال | دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

setare.blue

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
کمک توضیح دربره این دوتا سوال

مشاهده پیوست 230907

این دوسوال یکی از غیر استاندارد ترین سوالات در کنکور بوده، چون بیش از حد لازم زمان میبره تا حل بشه وبه قول استاد سروش نیا میتونسته کاملا اعتماد به نفس اون فرد رو پائین بکشه .

جواب سوالات رو که میدونین ، عصر کنکاش این دوسوال رو اگر اشتباه نکنم به روش کلاسیک حل کرده ، که این هم زمان بره ...ولی بازهم از نظر من مفهوم بودن مخصوصا سوال 57 .ولی هردو سوال قلق دارن. در این سوالات شما باید مفهوم گشتاور رو درک کرده باشید. نمودار خمش و برش رو کاملا بلد باشید و بتونید ترسمیشون کنیدو واکنش های تکیه گاهی رو درست در شکل قرار بدین. البته در این سوالات فقط نیاز به نمودار برش دارید. من از طریق روش سریع توضیح میدم، که توضیحات استاد سروش نیا هستش، اگر از این راه نمیتونین متوجه بشین وسخت هست از بچه ها بخواین که روش کلاسیک یا روش انتگرالی رو توضیح بدن، چون من هم به این روش استاد سوالات رو حل میکنم. ولی به هر حال زمان بره و نیازمند این هستش که شما قبلا به این مباحث تسلط داشته باشید.

سوال 56) سوال عددی هستش پس باید نمودار برش بکشیم، برای نمودار برش ما نیاز به واکنش تکیه گاهی داریم. بار گسترده تبدیل به بار متمرکز میشه ، 2x4=8 ، جای این بار متمرکز در وسط قرار میگیره. (بارنگ صورتی معلوم کردم). برآیند نزدیک به 20knهستش .چون برآیند بیرون میوفته ،پس واکنش های تکیه گاهی الاکلنگی میشن، سمت راست میشه بالا ، سمت چپ پائین.
برای پیدا کردن اعداد واکنش های تکیه گاهی بهترین راه کوبل هستش ،نداریم پس از گشتاور استفاده میکنیم(به طور مثال گشتاور در وسط) .
20x2=40 ، چهل تا گشتاور تولید میکنه. 8x2=16 ، شونزده تا گشتاور تولید میکنه. 24=8+16 ، واکنش سمت چپ باید جوابگوی این 24 باشه پس واکنش سمت چپ میشه 6. (چون فاصله 4 بود واکنش 6 شد) .
20تا پائین ،8تاپائین و6تا پائین میشه 34 ، پس مقدار واکنش سمت راست (غلتک) 34 میشه.

بقیش هم کشیدن نموداره که فکرمیکنم بلد باشین. وقتی این اعداد بدست بیاد کشیدن نمودارش سخت نیست.

مشاهده پیوست 230917

سوال 57) تیر این سوال ترکیبی هستش ، باز سوالمون عددیه ، پس باید نمودار بکشیم(نمودار برش) . در صورت سوال گفته شده ، در نقطه B مفصل شده، اولین کاری که در این سوالات انجام میدیم، جدا کردن هستش . (یعنی فرض میکنیم دوتا تیر جدا هستن) ، از سمت راست شروع میکنیم که مطمئن تر هستیم، وقتی W و L داریم ، متقارن هستش . پس سهم هرکدوم WL/2 ، یه WL/2 برای یک تکیه گاه و یه WL/2 برای تکیه گاه دیگه،یکی از واکنش ها به سمت بالا و دیگری به سمت پائین.

بعدش هم که کشیدن نمودار برش هستش ، اگر به روش استاد باشه به این صورته: اول یه پرش WL/2 به سمت بالا، بار نداریم ، خط افقی میکشیم، بعدش به اندازه WL/2 پرش به سمت پائین، بارگسترده خط مورب، به اندازه مساحت WL/2 به توان دو باید پرش کنیم که به منفی WL/2 میرسیم. چون سوال عددیه ، باید مساحت زیر نمودار رو تا اولین برخورد بامحور افقی حساب کنیم.(مورد استثنا : وقتی اتصال مفصلی کوبل داریم از اونجا جلوتر نمیریم.)

2.jpg

خیلی طولانی شد، امیدوارم واضح بشه. تعجب نکنید که توضیح روش سریع اینقدر طول میکشه، خودتون وارد بشین خیلی زودتر میتونین حلش کنید، توضیحش یکم طولانیه.

:gol::gol:

آخرین ویرایش:

* Nafise *

عضو جدید
کاربر ممتاز
ملاک تفکیک تنش عرضی و طولی چیه؟
توی کتاب خوندم تنش برشی عمودی در جان تیر و تنش برشی افقی در بالهای تیر اثر میکند
میشه این تمرین برای من توضیح بدین مرسی

mukrian

عضو جدید
بچه ها سلام کسی نیست که ازمون جامع چهارم اکادمی را بگذاره؟لطفا

setare.blue

عضو جدید
کاربر ممتاز
ملاک تفکیک تنش عرضی و طولی چیه؟
توی کتاب خوندم تنش برشی عمودی در جان تیر و تنش برشی افقی در بالهای تیر اثر میکند
میشه این تمرین برای من توضیح بدین مرسی

سلام، در تمرین های خمش، در فصل قبلش مثل این تمرین داشتیم ، منتهی کمی فرق داره . در مقایسه تنش خمشی یک چشممون باید به طول باشه یک چشمون به عرض ، طول یعنی نمودار گشتاور خمشی و عرض یعنی فاصله از تار خنثی . در این مثال مقایسه تنش برشی هستش ، طول یعنی نمودار نیروی برشی وعرض یعنی فاصله از تار خنثی.

برای سمت چپ: نمودار نیروی برشی تیر رو میکشیم ، جاهایی که صفر میشن رو مشخص میکنیم . الان در نمودار نگاه کنید نقاط E و F صفر شدن. از نظر عرضی اونهایی که بالا هستند یا پائین هستن صفر میشن.(یعنی A,D,F,G,H)
C و B شرایطشون یکسانه ، یعنی هردو روی تار خنثی هستند، پس از نظر طولی مقایسشون میکنیم ، که B از C بزرگتره. تمرین سمت راست هم به همین صورته.

* Nafise *

عضو جدید
کاربر ممتاز
چرا جواب این سوال گزینه 2 میشه؟

چرا جواب این سوال گزینه 2 میشه؟

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز
رفع اشکال دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

بچه ها لطفا جواب این سوالامو راجع به فناوری نوین بدین خیلی مهمه

پیوست ها

• uploadfromtaptalk1422986443987.jpg
    uploadfromtaptalk1422986443987.jpg
    37.2 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • uploadfromtaptalk1422986454423.jpg
    uploadfromtaptalk1422986454423.jpg
    24.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

اینام هست

پیوست ها

• uploadfromtaptalk1422986484391.jpg
    uploadfromtaptalk1422986484391.jpg
    16.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • uploadfromtaptalk1422986496057.jpg
    uploadfromtaptalk1422986496057.jpg
    57.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0

setare.blue

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوال 67 _پاسخ استاد سروش نیا: گزینه 1_ شاتکریت : بتنی که برروی شبکه میلگردها با فشار زیاد پاشیده میشود.

setare.blue

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوال 87
_پاسخ استاد سروش نیا: گزینه 2 _ حذف تیرهای کناری و کاهش ضخامت کلی پوسته

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

86 دو میشه...بقیشم بگم الان...یه لحظه صب کنین
86مطمئنید 2میشه?
4نمیشه?اخه گفته اتصالات جوشکاری اما اتصالات قاب فولادی نورد سرد پیچ خودکار یا سر مته ایه?

86 می شه 2 ، البته من نمی دونم جوشکاری توی LSF چجوری اومده ، ولی 2 خیلی غلطه...
87 می شه 2 ، متن کتابه...
اون سوال کناری ش هم می شه 2 ، قالب تونلی 50 متر می تونه ساخته بشه ، پریزها بعد میلگرد گذاری اجرا می شن و لوله های برق فقط می تونن عمودی اجرا بشن تو دیوار ، پس سه تا گزینه رد می شه ، ضمن اینکه گزینه 2 متن مستقیم کتابه...
62(فک کنم 62 باشه ، اون که در مورد قالب تونلیه) ، اولا پیش ساخته نیس (1 و3 رد شد) ، ثانیا ستون نداره (2 رد شد)، پس 4 درسته!
64 می شه 2 : حداقل 4 طبقه نه ، حداکثر 4 طبقه!!!
65 می شه قالب تونلی ، بعلت اینکه متقارن ساخته می شه و خیلی خیلی نامعین هست از لحاظ سازه ای ، پس بهترین پاسخ لرزه ای رو میده!
66 می شه 2 ، قوس های بزرگ قابل اجراس ، قوس های کوچیک نه ، یه عکس تو کتاب فناوری نوین هست که عکس یه ساختمان ICF با قوس بزرگ رو نشون می ده...
67 هم که مشخصه ، بتن شاتکریت روی شبکه میلگرد پاشیده می شه...پس 1...
68 هم ، با توجه به اینکه دیوار باربر داریم تو روش قالب تونلی ، نه میتونیم جابجاش کنیم ، نه پارکینگ خوب از توش دربیاریم ، پس 3!

سوالی که به نفیسه جواب دادی هم درسته ، ثابت می مونه ، طول به توان 3 تو صورت هست ، ممان اینرسی که توان سه ارتفاع رو داره هم تو مخرج ، با هم ساده می شن و ثابت می مونه...

موفق باشید...

Arezoya

عضو جدید
کاربر ممتاز
86مطمئنید 2میشه?
4نمیشه?اخه گفته اتصالات جوشکاری اما اتصالات قاب فولادی نورد سرد پیچ خودکار یا سر مته ایه?

من دقیقا از تو کتاب فناوری های نوین ساختمانی خوندم گفتم.ببینید جوشکاری نداره و لی در هر حال اتصالات از آسیب پذیری سازه جلو گیری میکنه...اما دقیقا تو معایب این سیستم گفته مقاطع بایستی مدولار باشه ابعاد و اندازه هاشش پس امکان ساخت مقاطع با هر ابعاد و اندازه ای امکان پذیر نیست!

Alaleh E

عضو جدید
کاربر ممتاز

تغییرشکل تیر با توان سوم دهانه (اگه بار متمرکز باشه) نسبت مستقیم داره پس یک هشتم برابر میشه
با ممان اینرسی هم نسبت عکس داره، و چون ممان یک هشتم شده، تغییرشکل هشت برابر میشه
پس درکل تغییر شکل ثابت میمونه

* 12 / [I = [b (h)3
اون 3 که نوشتم توان h یا همون ارتفاع مقطع س، h که نصف بشه ممان یک هشتم میشه

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

ممنون از جواباتون دوستان بی زحمت اینم جواب بدین
اقای سروش نیا گفته 2میشه سنجش گفته 4میشه!

پیوست ها

• uploadfromtaptalk1423039363491.jpg
    uploadfromtaptalk1423039363491.jpg
    17.6 کیلوبایت · بازدیدها: 0

shiva2009

کاربر بیش فعال
من دقیقا از تو کتاب فناوری های نوین ساختمانی خوندم گفتم.ببینید جوشکاری نداره و لی در هر حال اتصالات از آسیب پذیری سازه جلو گیری میکنه...اما دقیقا تو معایب این سیستم گفته مقاطع بایستی مدولار باشه ابعاد و اندازه هاشش پس امکان ساخت مقاطع با هر ابعاد و اندازه ای امکان پذیر نیست!
درسته. گزینه آخر رو کژتابی و غلط نگارشی بگیرین، می خواسته بگه چون جوشکاری نداریم، خطاهای ناشی از اونم نداریم. در مورد مقاطع محدودیت مهم تری هم داره، از یه حدی که بزرگتر و سنگین تر بشن اصلاً نمی شه با نورد سرد ساختشون.
بقیه سؤالارم اومدم جواب بدم که دیدم بچه ها زحمتشو کشیدن. فقط: 65 رو که می گین قالب تونلی رفتار لزره ایش مناسب تر از بقیه س، از روی منبعی جواب میدین یا با همین استدلال فقط. چون قالب تونلی به شکل خالص، یکی از معایبش همینه که در راستای یه محور بسیار صلبه و در راستای عمود بهش ضعیفه. چون دیوارهای باربر مربوط به خود سیستم موازی با همن، برا تکمیل پایداری دیوار برشی رو در راستای عمود، به سیستم اضافه می کنن. ضمناً شکل پذیری این سیستم ناچیزه. اگه خودم باشم می زنم سیستم پیش ساخته بتنی. با این حال اگه جواب سنجش این بوده یا منبعی این طوری گفته من ادعایی ندارم شب کنکوری:confused:
68 هم نیت سؤال قطعات قالب بوده گویا، چون عملاً توی هر سیستمی بتن ریزی انجام بشه دیگه نمی شه ابعاد رو تغییر داد. ولی در مورد icf خودش میگه که تغییر شکل و ابعاد همون قالب ماندگار ساده س. توی قالب تونلی همونم میگه سخته(ص111)
این سؤال سازه فضاکاره هم، گفته اعضا توی دهانه کوتاه تر(جهت کوتاه تر) نگفته که طول خود اعضا کمتره. اون اعضا بار بیشتری تحمل می کنن ولی این به معنای خمش بیشتر در عضو نیست. سؤال سازه فضاکار مخصوصاً وقتی از اون کتاب می یاد یعنی سازه فضاکار دو لایه، و ناسلامتی قراره توی اعضای اونا خمش به وجود نیاد. یعنی وقتی موضوع سؤال انقدر کلی هست تحلیل خمش انجام نمی شه. همون جواب سنجش درسته.
موفق باشین همگی.:smile:

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

درسته. گزینه آخر رو کژتابی و غلط نگارشی بگیرین، می خواسته بگه چون جوشکاری نداریم، خطاهای ناشی از اونم نداریم. در مورد مقاطع محدودیت مهم تری هم داره، از یه حدی که بزرگتر و سنگین تر بشن اصلاً نمی شه با نورد سرد ساختشون.
بقیه سؤالارم اومدم جواب بدم که دیدم بچه ها زحمتشو کشیدن. فقط: 65 رو که می گین قالب تونلی رفتار لزره ایش مناسب تر از بقیه س، از روی منبعی جواب میدین یا با همین استدلال فقط. چون قالب تونلی به شکل خالص، یکی از معایبش همینه که در راستای یه محور بسیار صلبه و در راستای عمود بهش ضعیفه. چون دیوارهای باربر مربوط به خود سیستم موازی با همن، برا تکمیل پایداری دیوار برشی رو در راستای عمود، به سیستم اضافه می کنن. ضمناً شکل پذیری این سیستم ناچیزه. اگه خودم باشم می زنم سیستم پیش ساخته بتنی. با این حال اگه جواب سنجش این بوده یا منبعی این طوری گفته من ادعایی ندارم شب کنکوری:confused:
68 هم نیت سؤال قطعات قالب بوده گویا، چون عملاً توی هر سیستمی بتن ریزی انجام بشه دیگه نمی شه ابعاد رو تغییر داد. ولی در مورد icf خودش میگه که تغییر شکل و ابعاد همون قالب ماندگار ساده س. توی قالب تونلی همونم میگه سخته(ص111)
این سؤال سازه فضاکاره هم، گفته اعضا توی دهانه کوتاه تر(جهت کوتاه تر) نگفته که طول خود اعضا کمتره. اون اعضا بار بیشتری تحمل می کنن ولی این به معنای خمش بیشتر در عضو نیست. سؤال سازه فضاکار مخصوصاً وقتی از اون کتاب می یاد یعنی سازه فضاکار دو لایه، و ناسلامتی قراره توی اعضای اونا خمش به وجود نیاد. یعنی وقتی موضوع سؤال انقدر کلی هست تحلیل خمش انجام نمی شه. همون جواب سنجش درسته.
موفق باشین همگی.:smile:
ممنون از توضیحاتتون فقط یه بارمیشه بگید جواب هیچ کدوم از،سوالا با نظر شما فرق داشت یانه چون گزینه هایی که درست بود به نظرتون رو نگفتید
یه سوالم دارم
این دو تا سوال احیانا جوابشون اشتباه نیست?

پیوست ها

• uploadfromtaptalk1423051679209.jpg
    uploadfromtaptalk1423051679209.jpg
    39.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

Alaleh E

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون از توضیحاتتون فقط یه بارمیشه بگید جواب هیچ کدوم از،سوالا با نظر شما فرق داشت یانه چون گزینه هایی که درست بود به نظرتون رو نگفتید
یه سوالم دارم
این دو تا سوال احیانا جوابشون اشتباه نیست?
اونقدی که من بلدم، جواب 1 گزینه 2 میشه، 2 هم 3 میشه :surprised:

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

اونقدی که من بلدم، جواب 1 گزینه 2 میشه، 2 هم 3 میشه :surprised:
اره الاله جون درسته سال پیش اقای سروش نیااین جوابای شما رو داده بعد امسال جواباش اینی شده که تو عکس زدم!حتما اشتباه شده
مرسی

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام بچه ها امیدوار همگی خوب خوب باشید.
میدونم همتون استرس دارید ولی الان وقت سوال و جواب نیست خودتون اذیت نکنید.
زیاد رو سوالایی که جوابشو از جزوات بچه های دکتر سروش نیا گرفتی حساب نکن چون این طور که فهمیدم یا کسی که ازش گرفتی اشتباه زده یا مثلا اشتباه چاپی داشته و گر نه ایشون مطمئنا درست جواب دادن.
در مورد 144 کنکور پارسال نمیدونم نظر ایشون چی بوده و کدوم گزینه را زدن اما جزو سوالات مورد دار پارسال بوده و ما خیلیهامون بهش اعتراض کردیم. چون گزینه 4 قطعا اشتباهه و هیچ اجباری در محل قرار گیری تکیه گاه ها نیست و من خودم کلی با ایشون در این مورد بحث و مشورت کردیم.
ولی الان اصلا به این سوالات چند پهلو محل نزارید.
امیدوارم فردا برای همتون روز خیلی خوبی باشه.
موفق باشید ;)

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

مرسی قاصدک جون واسه راهنماییات و اینکه تو طول این مدت جوابامونو دادی
اگه دعوام نکنین من سوال بپرسم باز
:)
جواب این 3میشه?

پیوست ها

• uploadfromtaptalk1423058367577.jpg