رفع اشکال | دروس تاریخ و مبانی نظری آزمون ارشد معماری

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تو این عکس ک گذاشتم نوشته طول یخچال شمالی جنوبیه و عرضش شرقی غربی ولی تو نمونه هایی ک معرفی کرده با توجه به علامت شمالی گذاشتا اشتباست که :(

2014-01-02 21.46.42.jpg

Rah Pardaz

همکار مدیر تالار مهندسی عمران متخصص راهداری
کاربر ممتاز
تو این عکس ک گذاشتم نوشته طول یخچال شمالی جنوبیه و عرضش شرقی غربی ولی تو نمونه هایی ک معرفی کرده با توجه به علامت شمالی گذاشتا اشتباست که :(

مشاهده پیوست 188092
با سلام .......

دوست من تصویرتون ........زیاد واضح نیست ........ اگه امکان داره .......تصویر بهتری ارائه بدید................درود بر شما ....

architect2020

عضو جدید
کاربر ممتاز

مشاهده پیوست 188092

اشتباه خوندی دوست عزیز اگه دقت کنی نوشته طول ان رو به شمال و جنوب یعنی چی:یعنی دیوار طولی رو به شمال و جنوبه که در نتیجه گنبد یخچال میشه سمت جنوب.

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز

مشاهده پیوست 188092

درست نوشته شده دیگه، منتهی توی نمونه بالا، یخچال یک مقدار نسبت به جهت های اصلی چرخیده
جهت افقی میشه عرض بنا، جهت عمودی میشه طول بنا
توی نمونه ی پایین هم جهت شمال رو به بالاست

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اشتباه خوندی دوست عزیز اگه دقت کنی نوشته طول ان رو به شمال و جنوب یعنی چی:یعنی دیوار طولی رو به شمال و جنوبه که در نتیجه گنبد یخچال میشه سمت جنوب.

درست نوشته شده دیگه، منتهی توی نمونه بالا، یخچال یک مقدار نسبت به جهت های اصلی چرخیده
جهت افقی میشه عرض بنا، جهت عمودی میشه طول بنا
توی نمونه ی پایین هم جهت شمال رو به بالاست

ولی من بازم متوجه نشدم : کاری به اون یه ذره انحراف ندارم . چون هممون میدونیم طول از عرض بزرگتره .. وقتی میگه طولش در جهت شمال و جنوبه یعنی ضلع بزرگتر شمالی جنوبیه و ضلع کوچیکتر در جهت شرق و غرب . ولی تو نمونه ها ضلع بزرگتر در جهت شرق و غرب کشیده شده
یا اصلا قضیه یخچال رو بی خیال شیم : اینطوری بگم که یه ساخمون وقتی میگم شمالی جنوبیه یا یکی که میگن شرقی غربیه رو پیش خودتون تصور کنید حالا ببینید تو این دو حالت طول هرکدوم در کدوم جهته .. اونی که شمالی جنوبیه طولش در جهت شمال و جنوبه که دقیقا چیزی میشه که تو متن گفته

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
ولی من بازم متوجه نشدم : کاری به اون یه ذره انحراف ندارم . چون هممون میدونیم طول از عرض بزرگتره .. وقتی میگه طولش در جهت شمال و جنوبه یعنی ضلع بزرگتر شمالی جنوبیه و ضلع کوچیکتر در جهت شرق و غرب . ولی تو نمونه ها ضلع بزرگتر در جهت شرق و غرب کشیده شده
یا اصلا قضیه یخچال رو بی خیال شیم : اینطوری بگم که یه ساخمون وقتی میگم شمالی جنوبیه یا یکی که میگن شرقی غربیه رو پیش خودتون تصور کنید حالا ببینید تو این دو حالت طول هرکدوم در کدوم جهته .. اونی که شمالی جنوبیه طولش در جهت شمال و جنوبه که دقیقا چیزی میشه که تو متن گفته

:surprised::w22::w20:
هر وقت ضلع یک بنا بزرگتر از ضلع دیگش باشه صرفا ضلع بزرگتر رو نمی گیم طولشه که!!
خیلی وقتا عرض بزرگتر از طوله و به اصطلاح میگیم اون چیز پهنه یا عریضه!
طول و عرض بستگی به جهت اصلی بنا و جهت قرارگیریش نسبت به شمال و جنوب و خیلی چیزای دیگه داره!
شما اگه رو به سردر بنا وایسین، ضلعی که می بینین میشه عرض بنا ضلعی که عموده میشه طول بنا!
توی تصویر خودتونم مشخص کردم :

پیوست ها

• 19311978027860235657.jpg
    19311978027860235657.jpg
    54.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
:surprised::w22::w20:
هر وقت ضلع یک بنا بزرگتر از ضلع دیگش باشه صرفا ضلع بزرگتر رو نمی گیم طولشه که!!
خیلی وقتا عرض بزرگتر از طوله و به اصطلاح میگیم اون چیز پهنه یا عریضه!
طول و عرض بستگی به جهت اصلی بنا و جهت قرارگیریش نسبت به شمال و جنوب و خیلی چیزای دیگه داره!
شما اگه رو به سردر بنا وایسین، ضلعی که می بینین میشه عرض بنا ضلعی که عموده میشه طول بنا!
توی تصویر خودتونم مشخص کردم :

دارید اذیت میکنیداااااا :biggrin:
یعنی اگه یه مستطیل بزارن جلوی شما بگن طولش کدومه شما میگی هرکدوم از اضلاع ممکنه باشه ؟ اگه اینه ک من حرفی ندارم

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
دارید اذیت میکنیداااااا :biggrin:
یعنی اگه یه مستطیل بزارن جلوی شما بگن طولش کدومه شما میگی هرکدوم از اضلاع ممکنه باشه ؟ اگه اینه ک من حرفی ندارم

اذیت چرا ؟ :surprised:
اگه مستطیل جهت داشته باشه، فرقی نمی کنه چه جوری جلوی شما قرار بگیره
مثل بنایی که سردر داره، طول و عرضش مشخصه کدوم سمته
اگر جهت نداشته باشه هر جوری که جلوی شما قرار بگیره ، خط موازی شما میشه عرض و عمود به اون میشه طول
به هر حال این نظر منه شما می تونید قبول نکنید، ولی قصدم کمک بود نه اذیت!:huh:

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
قابل توجه کاربر maryam freezer در مورد جهات
و همچنین یه سوال خودم
کسی میتونه این رون ها رو توضیح بده چون شکل پایین با توضیح و شکل بالا نمیخوره

ex5*ser

عضو جدید
کاربر ممتاز
و همچنین یه سوال خودم

ایجاد شده توسط farzad_fkm
جهت های سه رون راسته، اصفهانی، کرمانی و در چه شهر هایی.
.

1-رون راسته : جهت شمال شرقی به جنوب غربی دارد و تقریباً هم جهت قبله است و در شهرهای تهران ،یزد ،تبریز و برخی شهرهای مرکزیبکار گرفته شده است.

2-رون اصفهانی : جهت شمال غربی به جنوب شرقی داشت و در شهرهای مانند اصفهان ،فارس ،تخت جمشید و... بکار گرفته شده است.

3-رون کرمانی : جهت غربی شرقی دارد که غالباً در شهرها جهت مبارزه با طوفان استفاده میشد شهر همدان از جمله این شهرها بود.

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
و همچنین یه سوال خودم

عزیزم این الان گجاش نمیخونه؟؟؟شکلش درسته جهتشم درسته....:eek:من تووو چند تا کتاب معتبر مختلف همینو خوندم...
کتابهای معماری اسلامی معماریان-سبک شناسی پیرنیا جزوه متدین درک عمومی عسگری....دیگه نمیدونم اونها اشتباه گفتن یا درست:razz:

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
و همچنین یه سوال خودم

والا من و 200 کتاب و مقاله ای که خوندم، جهت رو بلد نیستم شما بلدی ولی با این حال .......:
توی این عکس خوب جابجا نوشته دیگه ، یعنی متن درسته
عکس های پایین : راستیه می شه راسته چپیه میشه اصفهانی
منبع هم کتاب معماری ایران معماریان بخش خانه
عکس کتاب :

پیوست ها

• IMG_2617.jpg
    IMG_2617.jpg
    22 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
عزیزم این الان گجاش نمیخونه؟؟؟شکلش درسته جهتشم درسته....:eek:من تووو چند تا کتاب معتبر مختلف همینو خوندم...
کتابهای معماری اسلامی معماریان-سبک شناسی پیرنیا جزوه متدین درک عمومی عسگری....دیگه نمیدونم اونها اشتباه گفتن یا درست:razz:

مگه من گفتم اشتباه میگن یا درست ؟ گفتم شکل بالا با شکل پایین نمیخونه کدوم درسته؟ ک مریم خانم لطف کردن جواب رو دادن

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز

ببخشید من تشکرم هی تموم میشه
اون عکسی که توی کتاب معماری اسلامی پیرنیا هست متاسفانه جابجا نوشته شده
نمی دونم چرا، توی مقاله پیرنیا در مورد شهرسازی و معماری درسته ولی تو اون کتاب اشتباهه
معماریان توی کتاب معماری ایران تصحیحش کرده :)

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من با این همه منابعی ک خوندم اگه این سوال 80 رو بزارن جلوم با اطمینان کامل میزنم گزینه 4 .حالا اینکه جوابش چرا گزینه 1 واقعا نمیدونم !!!!!!!!

• Like
واکنش ها: imah

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
من با این همه منابعی ک خوندم اگه این سوال 80 رو بزارن جلوم با اطمینان کامل میزنم گزینه 4 .حالا اینکه جوابش چرا گزینه 1 واقعا نمیدونم !!!!!!!!

دوست عزیز توی این سوال خیلی راحت با رد گزینه میشه جواب داد
رد گزینه 2 : ایوان عظیم شهری این بنا در جهت قبله نیست، در قسمت ورودی چرخش به سمت شرق رو داریم
رد گزینه 3 : ایوان متصل به گنید جانبی : خوب گنبد جانبی که اصلا در جهت قبله نیست، بلکه خلاف جهت قبله هست
رد گزینه 4 : کشیدگی حیاط این مسجد خلاف جهت قبله (عمود بر جهت قبله) هست نه در جهت قبله (در جزوه ی متدین 2 گفته شده، از روی پلان هم میشه تشخیص داد)
گزینه 1 درسته : یکی از راههای شاخص کردن جهت قبله هم هست (منبع هم باز جزوه متدین 2) :)
پلان پرسپکتیو بنا :

پیوست ها

• Esfahan Tasvire Behesht_0149.jpg
    Esfahan Tasvire Behesht_0149.jpg
    35.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام مهندس:)
ی نگاه ب نقشه ک بندازی متوجه میشی ک کشیدگی حیاط عمود بر قبله هستش و تنها نشونه ی قبله همون رنگی بودن گنبدشه
اصولا تاریخ همینه..هرچی بخونی بازم ی چیزی واسه اذیت کردن ماها تو سوالا دارن...مگه اینکه دگ آدم خبره باشه
بهتره عصبی نشی و با آرامش ادامه بدی.. سعی کن ذهنت رو تو این ماه آخر با نقشه ها آشنا کنی..خودت تحلیلشون کن واسه خودت..نه فقط ایران و حتی جهان... من ک خودم کنار هر نقشه کلی تحلیل ب زبون خودم نوشتم..اینجوری بیشتر یادم میمونن

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مرسی از جوابا
من فکر میکردم از کشیدگی حیاط منظور کشیده گی کل ساختمون باشه دیگه زیاد به حیاط وسطیش دقت نکرده بودم

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
نتونستم پستی که می خواستم رو پیدا کنم:(
یادمه در مورد مسجد جامع ورامین حرف زده بودیم....
گفته بودیم چند ایوانه است؟
:gol:

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نتونستم پستی که می خواستم رو پیدا کنم:(
یادمه در مورد مسجد جامع ورامین حرف زده بودیم....
گفته بودیم چند ایوانه است؟
:gol:

این مسجد در نگاه اول چهار ایوانی هستش ولی تک ایوانی گنبد داره و مناره هم نداره .آهیانش سالم مونده و خودش خراب شده .ورودیش شبیه به وردی مسجد کبود تبریزه و گچ بری و معرق کاری خوبی توش استفاده شده و ماله زمان ایلخانیه .من خودم رسما از نزدیک دیدمش :)

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بچه ها چند تا سوال تاریخی :
این بناها تو کتاب زارعی اومده آیا ؟
تعمیدگاه سان میگل
سان ثبریان
کاخ آلفونسوی پرهیزگار
نمازخانه پالاتین (این همون نمازخانه شارلمانی دوره کارولنژی که به این اسم اومده.:confused:.........آخه من زارعی رو خلاصه میخونم و بانی رو کامل خوندم......خواستم ببینم اگه غیر از زارعیه نخونم اینو یکی از بچه ها تو تاپیک نکات گذاشته بودمشاهده پیوست 189061

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
بچه ها چند تا سوال تاریخی :
این بناها تو کتاب زارعی اومده آیا ؟
تعمیدگاه سان میگل
سان ثبریان
کاخ آلفونسوی پرهیزگار
نمازخانه پالاتین (این همون نمازخانه شارلمانی دوره کارولنژی که به این اسم اومده.:confused:.........آخه من زارعی رو خلاصه میخونم و بانی رو کامل خوندم......خواستم ببینم اگه غیر از زارعیه نخونم اینو یکی از بچه ها تو تاپیک نکات گذاشته بودمشاهده پیوست 189061

این اسامی آخر کتاب زارعی نیست، به گوششم آشنا نیست ولی 100% مطمئن نیستم، به نظرم تو زارعی نیست:smile:

hodaara

عضو جدید
رفع اشکال دروس تاریخ و مبانی نظری آزمون ارشد معماری

رفع اشکال دروس تاریخ و مبانی نظری آزمون ارشد معماری

سلام، من راجع به فرق معماري پايدار و معماري سبز سوال داشتم.
و اينكه معماري سبز همون اكو تكه؟

Sent from my iPhone using Tapatalk

saghi23

عضو جدید
این مسجد در نگاه اول چهار ایوانی هستش ولی تک ایوانی گنبد داره و مناره هم نداره .آهیانش سالم مونده و خودش خراب شده .ورودیش شبیه به وردی مسجد کبود تبریزه و گچ بری و معرق کاری خوبی توش استفاده شده و ماله زمان ایلخانیه .من خودم رسما از نزدیک دیدمش :)

چرا هرجا سرچ میکنم زده جهار ایوانه -تازه نوشتن الگوی بقیه چهار ایوانه ها هم شده!

ex5*ser

عضو جدید
کاربر ممتاز
چرا هرجا سرچ میکنم زده جهار ایوانه -تازه نوشتن الگوی بقیه چهار ایوانه ها هم شده!
یک ایوانست.حتی آرامگاه امیر چخماق هم در ظاهر 4 ایوانیه ولی اون 3 تای دیگه درآیگاهند و در اصل یک ایوانیه.

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
چند تا سوال تاریخ بپرسم ج بدین بیاین رو فرم : به هر حال خودتونو محک میزنین که تا چه حد خوب خوندین یا حداقل اینکه ج هم نمیدین تو مروراتون بهشون دقت میکنین.همش از کتاب بانی مسعوده
1-تلفیق تاق آهنگ با قوسهای تزیینی از ابداعات چه دوره ای بود و در چه دوره ای به اوج رسید ؟
2-نمای کلیسای اشپایر متاثر از کدام دوره است ؟
3-تعمید گاه مجموعه پیزا از کدام بنا الگو گرفته است
4-ستونهای کرنتی و سقف چوبی در کلیسای جامع مجموعه پیزا نشانه وامداری به کدام دوره است ؟
5-کدام کلیسای رومانسک بازوی عرضی ندارد؟
6-دهانه هر شبستان در معماری رومانسک چه تناسبی دارد ؟
7-فرق کلیسای سن سرنن با کلیساهای صدر مسیحیت در چه بود ؟
8-نخستین انگیزه معماری رومانسک چه بود ؟
9-دیدنی ترین سردر کلیساهای رومانسک در کجاست ؟
10به کدام عصر مسابقه ساخت کلیسا میگویند ؟
11-پیش در آمد کلیساهای گوتیک کدام بنا است ؟