دوربینهای مدار بسته و سیستمهای کنترل تصویری

cyb

عضو جدید
دوربینهای مدار بسته و سیستمهای کنترل تصویری
1- منظور از دوربین مدار بسته و سیستم های کنترل تصویری :
نوع ساده ی این سیستم یک دوربین و یک مانیتور می باشد به طوری که تصاویر متحرک جلوی دوربین بر روی صفحه ی مانیتور قابل نمایش باشد. در حالت پیشرفته تر می توان تعداد دوربین ها را افزایش داد و نیز انواع سیستم های کنترلی از قبیل سیستم کنترل زاویه ی دید، سیستم بزرگنمایی دوربین ها و سیستم های ضبط کننده و انتقال تصاویر، همچنین سیستم چند پارچه سازی تصویر را به این مجموعه افزود.

2- انواع دوربین ها به لحاظ کاربرد:
1- فیبری 2- پین هل 3- نیمه صنعتی 4- صنعتی 5- دید در شب 6- اسپید دام.

دوربین اسپید دام:
دوربین اسپید دام یک دور بین رنگی کامل با سیستم کنترل پایه و نیز سیستم بزرگنمایی تصویر می باشد.

ولتاژ کار اغلب دوربین ها:
1- 12 ولت مستقیم 2- 220 ولت متناوب.

5- منظور از استفاده پایه دوربین:
به منظور استقرار و قرار گیری صحیح دوربین ها.

6- انواع پایه ی دوربین:
1- ثابت 2- ثابت مفصلی( جهت استفاده به عنوان پایه ی قابل تنضیم) 3- گردان ( گردان دو حالته و گردان چهار حالته ) که در انواع داخلی و خارجی موجود است.

7- منظور از پایه ی ثابت:
به منظور قرارگیری دوربین در حالت ثابت به کار می رود، حرکتی ندارد و دوربین نیز فضای ثابتی را به نمایش می کشد.
8- منظور از پایه ی مفصلی:
می توان دوربین را روی آن نصب کرد، دوربین با حرکت دو حالته ( چپ و راست) یا چهار حالته ( چپ و راست بالا و پایین ) در زاویه ی دید مناسب و مورد نظر به روش دستی تنظیم می شود.

9- منظور از پایه ی گردان:
این نوع پایه به خاطر استقامتی که دارد می تواند وزن دوربین گردان را تحمل کند و دوربین نصب شده روی آن هم می تواند حرکت دو حالته و هم می تواند حرکت چهار حالته داشته باشد.

10- منظور از اصطلاحات پن و پنتید در دوربین مدار بسته:
دوربین گردان دو حالته را به نام پن و دوربین گردان چهار حالته را به نام پنتید می شناسند.

11- منظور از اصطلاحات ( این دُر) و ( آوت دُر) در دوربین مداربسته:
به خاطر تعیین نوع پوشش دوربین ها یا تنظیم نور مناسب آنها در فضا های مختلف دوربین ها را به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم بندی می کنند. یعنی در فضای خارجی حتما باید از دوربین ( آوت دُر ) استفاده کرد.

12- منظور از کاور در سیستم دوربین مدار بسته:
کاور در واقع محفظه یا پوشش خارجی است که دوربین و لنز در داخل آن قرار می گیرد و نقش محافظ دوربین را دارد.

13- انواع کاور و دوربین های مناسب آنها:
1- کاور کوچک برای دوربین های فیبری و پین هل.
2- کاور متوسط برای دوربین های فیبری، پین هل و نیمه صنعتی.
3- کاور بزرگ برای دوربین های ( الف: صنعتی با لنز ثابت ب: صنعتی با لنز زوم ج: صنعتی با لنز ایریز).
4- کاور سقفی برای دوربین های فیبری و پین هل که روی سقف نصب می شود.
5- کاور واتر پروف برای دوربین های زوم شونده که این کاور ها می تواند با فن و هیتر داخلی خود در دماهای مختلف محیط، دمای داخلی را ثابت نگه دارد.

14- تامین ولتاژ کار مناسب برای دوربین ها:
دوربین های 220 ولت را مستقیما به برق شهر و دوربین 12 ولت مستقیم را توسط یک منبع تغذیه ی تثبیت شده که آمپراژ آن متناسب با نوع دوربین باشد که حد اقل 500 میلی آمپر است.

15- انتخاب لنز انواع دوربین ها:
برای دوربین های صنعتی و نیمه صنعتی متناسب با کاربرد و طرز نصب دوربین یک لنز ثابت در نظر می گیرند که روی آن کار گذاشته می شود ولی دوربین های فیبری و پین هل یک لنز اتوماتیک کوچک دارند که روی خود دوربین نصب شده، قابل دید می باشد و می توان آن را تنظیم کرد.

16- اندازه ی انواع لنز ها :
اندازه ی لنز ها معمولا از 8/2 میلی متر، 6/3 میلی متر، 4، 6، 8، 12 و 16 میلی متر می تواند باشد که به نسبت مکانی که دوربین کار گذاشته می شود و میدان دیدی که برای دوربین مورد نظر است بایستی این لنز ها را به کار برد.

17- میدان دید و وضوح تصویر لنز ها با افزایش آنها :
با افزایش اندازه ی لنز ها بر حسب میلی متر میدان دید کمتر می شود در عوض جزئیات به راحتی قابل دید است.

18- زاویه ی دید و وضوح جزئیات تصویر برای دو لنز8/2 و 28 میلی متر :
لنز 8/2 میلی متر زاویه ی دید بیشتری را نشان می دهد یعنی مساحت قسمت دیده شده توسط دوربین بیشتر است در عوض وضوح جزئیات تصویر کمتر است یعنی اشیاء در فاصله ی دورتر کوچک تر و با وضوح کمتری نشان داده می شود.

لنز 28 میلی متر وضوح جزئیات بیشتری را نشان می دهد در عوض زاویه ی دید کمتر می شود یعنی اشیاء در فاصله ی دورتر با مساحت کمتر ولی با وضوح جزئیات بیشتری نشان داده می شود.

19- طرز انتخاب لنز مورد نیاز یک دوربین :
همیشه می توان متناسب با موقعیت نصب دوربین و ناحیه ی مورد نظر یک لنز مناسب برای دوربین در نظر گرفت و این نکته را در نظر گرفت که لنز با میلی متر کمتر، زاویه ی دید یا میدان دید یا فضای دید بیشتری را نشان می دهد ولی تصویر در نقاط دورتر، کوچک تر ولی با وضوح جزئیات کمتری دیده می شود لنز با میلی متر بیشتر، زاویه ی دید یا میدان دید یا فضای دید کمتری را نشان می دهد ولی تصویر در نقاط دورتر یعنی با وضوح جزئیات بیشتری ملاحظه می شود.

20- کاربرد لنز های اتو ایریز و سایز های استاندارد :
شدت نور را روی دوربین تنظیم می کند و مخصوص جاهایی است که شدت نور زیاد است و سایز های مختلفی مانند 4، 6، 8 و 12 درجه دارد.

21- لنز های اتو ایریز در چه مکانهایی مورد استفاده قرار می گیرد و اگر به جای آن از لنز معمولی استفاده کنیم تصویر چگونه دیده می شود؟

در جاهایی که شدت نور زیاد است یا نور کاملا به سمت نور قرار گرفته باید از لنز اتو ایریز استفاده کرد اگر از لنز معمولی استفاده کنیم تصویر کاملا سفید یا کاملا مات و تاریک دیده می شود.

22- منظور از لنز های زوم کننده :
در یک مساحت مشخص به نسبت ظرفیت خود لنز می توان فاصله ی اجسام را به تصویر مانیتور نزدیکتر یا دور تر کرد در بعضی از دوربین ها از طریق دستگاه کنترل کننده این لنز قابل کنترل است و در اندازه های متفاوتی مانند 20×10 یا 20×20 می توان به آنها دست یافت.
23- کابل های خروجی از یک دوربین :

کابل تصویر که خروجی تصویری دوربین را دارد، کابل کنترلی که سیم های مربوط به اسکنر مانند بالا پایین و چپ- راست و نیز شامل تنظیم کننده ی لنز می شود، کابل ولتاژ که ولتاژ دوربین از طریق آن تامین می شود
.
24- هدف از کاربرد سیستم های تقسیم کننده ی تصویری :
وقتی در یک سیستم مدار بسته تعداد دوربین ها نسبت به تعداد مانیتور ها چند برابر باشد به وسیله ی سیستم های تقسیم کننده ی تصویری می توان تصاویر مربوط به چند دوربین را بر روی یک مانیتور نمایش داد.

25- انواع سیستم های تقسیم کننده ی تصویری:
1- سوئیچر ها 2- کوادها 3- مالتی پلکسر ها.

26- منظور از سیستم سوئیچر :
سیستم سوئیچر تصویر دوربین ها را به ترتیب و یکی پس از دیگری هر کدام را برای یک مدت کوتاه روی صفحه ی مانیتور نشان می دهد به طوری که وقتی تصویر یک دوربین نشان داده می شود تصویر سایر دوربین ها از دید ما مخفی می ماند یعنی در هر لحظه فقط یک دوربین را می توان روی صفحه ی مانیتور نشان داد یعنی اول تصویر دوربین یک، بعدا تصویر دوربین دو و غیره....

27- سیستم سوئیچر معمولا در چند مدل مورد استفاده قرار می گیرد:
به صورت 2، 6، 8، یا 4، 12، 16 کانالی
.
28- نصب کابلهای تصویری سوئیچر:
به تعداد دوربین ها کابل تصویر به ورودی تصویری سوئیچر وصل می شود یک کابل تصویر هم خروجی سوئیچر را به ورودی مانیتور وصل می کند.

29- تنظیم زمان نمایش هر دوربین در سیستم سوئیچر :
توسط یک ولوم سرعت نمایش تصویر هر دوربین کمو زیاد می شود و این زمان برای کل دوربین ها یکسان است یعنی در سوئیچر این امکان وجود ندارد که مدت نمایش تصویر یک دوربین طولانی تر از مدت نمایش دوربین دیگر باشد.

30- در سوئیچر صدای دوربین ها را می توان مورد استفاده قرار داد:
اکثر سوئیچر ها علاوه بر کابل تصویر کابل صوتی متنازل نیز دارند که اگر کابل ورودی از دوربین صدا نیز داشته باشد بتوان صدا و تصویر را توأم بر روی صفحه نمایش و بلند گو داشت
.
31- طرز کار سیستم کواد 1:
در سیستم کواد، 1 یا 4 تصویره ابتدا مانند سیستم سو ئیچر تصاویر دوربین های 1 الی 4 به ترتیب بر روی صفحه ی مانیتور ظاهر می شود و بعد از تصویر چهارم، چهار تصویر به صورت همزمان روی مانیتور نشان داده می شود.

32- نصب کابل تصویری کواد 1:
معمولا به تعداد 3 یا 4 کابل تصویر از دوربین ها وارد کواد 1 شده و یک کابل خروجی از کواد به مانیتور وصل می شود در صورت استفاده از سه دوربین تصویر چهارم تایم یا زمان را نشان می دهد.

33- تنظیم زمان نمایش هر دوربین در سیستم کواد 1 امکان پذیر است:
بله- می توان زمان نمایش دور بینی را که اهمیت بیشتری دارد را زیادتر کرد یعنی می توان مدت نمایش تصویر هر دوربین را جداگانه تنظیم کرد و از طریق منوی برنامه ریزی سیستم وارد آن شد.

34- طرز کار سیستم کواد 2 :
ابتدا تصاویر دوربین های 1 الی 4 پشت سر هم می آید بعد تصاویر چهار تایی مربوط به آنها به صورت همزمان نشان داده خواهد شد سپس تصاویر دوربین های 5 الی 8 به ترتیب پشت سر هم نشان داده خواهد شد.

35- منظور از سیستم مالتی پلکسر :
وقتی تعداددوربین ها بیشتر، مثلا 16 تایی می شود نمایش پشت سر هم یا غیر همزمان به دلیل فاصلهی زمانی زیاد چندان اثر بخشی ندارد و نمایش همزمان این تعداد تصویر ارجحیت بیشتری دارد. بدین ترتیب سیستم های مالتی پلکسر می توانند 8 یا 9 یا 12 تصویر را به صورت همزمان روی صفحه ی متنیتور نشان دهند و تعداد دوربین ها را به همان تعدادی که است می توان برنامه ریزی نمود و نشان داد در صورت فرد بودن تعداد دوربین ها روی خانه ی آخری زمان و تاریخ را نشان می دهند.

36- اهمیت سیستم مالتی پلکسر تنظیم ساعت و تاریخ و نمایش آن :
زیرا معمولا این سیستم ها مجهز به سیستم ضبط تصاویر می باشند یعنی می توان تصاویر را ضبط کرد، آن را بایگانی نمود و در صورت رجوع به بایگانی تاریخ و زمان لازم خواهد بود.

37- منظور از اسکنر و کنتلر در سیستم دوربین مدار بسته :
اسکنر روی پایه نصب می شود و دوربین روی آن قرار می گیرد و اسکنر می تواند به کمک حرکت موتور یا موتور های داخلی آن دوربین را در جهات چپ و راست یا بالا و پایین حرکت داد و حتی آن را در مسیر و زاویه ی مورد نظر قرار داهد. دستگاهی که اسکنر را کنترل می کند کنترلر نام دارد و به وسیله ی دگمه های روی آن می توان دوربین را حرکت داد و حتی آن را در نقطه ی مورد نظر زوم کرد.

38 منظور از حالت خود کار در سیستم کنترلر چیست؟
اسکنر معمولا می تواند تا حداثر 350 درجه حرکت دورانی راست گرد و چپ گرد داشته باشد که اگر بخواهیم این حرکت به صورت پیوسته ادامه داشته باشد بایستی دگمه ی اتو ماتیک در دستگاه کنترلر فعال شود و اگر بخواهیم زاویه ی دوران را کمتر و روی زاویه ی خاصی تنظیم کنیم بایستی از زایده ی کوچکی که روی دستگاه اسکنر به شکل پیچ و مهره بوده و در داخل یک شیار زاویه ی حرکت را مشخص می کند استفاده کرد در این صورت دوربین به صورت پیوسته در زاویه ی تعیین شده حرکت خواهد کرد در صورت غیر فعال بودن دگمه ی خود کار بایستی به صورت دستی از طریق دستگاه کنترل، کنترل نمود.


39- منظور از سیستم ( دی وی آر) چیست؟
( دی وی آر ) در واقع سیستم ضبط کننده ی دیجیتالی تصویر است که از یک یا دو هارد با ظرفیت بسیار بالا برای ذخیره سازی تصاویر استفاده می کند و بیش از 2000 ساعت تصویر را به صورت فشرده ضبط می کند علاوه بر این تمامی قابلیت های سو ئیچر، کواد و مالتی پلکسر را به صورت یکجا دارد و از طریق منوی مربوطه می توان سیستم را برای شرایط مختلف برنامه ریزی کرد.

40- منظور از سیستم انتقال چیست؟
ممکن است بخواهیم تصاویر را به مکان دیگری انتقال دهیم و امکان سیم کشی به آن محل موجود نباشد در این صورت می توان از کارت انتقال تصاویر استفاده کرد که یک نوع آن قابل استفاده بر روی کامپیوتر یا یک مینی کامپیوتر بوده و از طریق خط تلفن تصاویر را ارسال و در مقصد با دادن پس ورد لازم آن را در یافت می کند.

41- منظور از دوربین اسپید دام چیست؟
کامل ترین نوع دوربین مدار بسته رنگی که دستگاه کنترلر و کی برد خاص خود را دارد، گردان است و لنز زوم دارد، می تواند شدت نور را تنظیم کند. دور و نزدیک شدن تصاویر را در آن می توان کنترل نمود روی سقف نصب می شود و تمامی بر نامه ریزی ها و فرامین لازم از طریق کی برد کوچک و خاص آن قابل اعمال است.
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
تصاویر مدار بسته

تصاویر مدار بسته

تلویزیون مدار بسته، مجموعه‌ایست که به تصویربرداری توسط دوربین‌های ویدئویی و انتقال تصاویر برای نمایش محدود می‌پردازد . این سامانه‌ها از نظر چگونگی تهیه، مشاهده و ضبط اطلاعات به دو گروهآنالوگ و دیجیتال دسته بندی می‌شوند.


سیستم مانیتورینگ

پیشینه
سامانهٔ تلویزیون مدار بسته برای اولین بار در سال 1942 و در جریان فرایند تولید موشک‌های فاو 2 آلمان توسط شرکت زیمنس بکار گرفته شد. استفاده دیگری از دوربین مدار بسته برای اولین بار در سال 1968 در ایالات متحده آمریکا ، شهر نیویورک ، برای مبارزه با جرم و جنایت بود.

اهداف

کنترل ترافیک




تهیه تصاویر مداربسته ممکن است یکی یا چندتا از این اهداف اصلی را دنبال کند
  • حفاظت، حراست و ایمنی
  • کنترل، مدیریت و نظارت
  • آموزش و تحقیقات
امروزه از این سامانه برای حفاظت و نظارت بر اماکن مهم، اماکن پرتردد و اماکن پرخطر استفاده می‌شود. موزه‌ها، فروشگاه‌ها، زندان‌ها، فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های مترو و راه‌آهن و حتی بیمارستان‌ها و مدارس از دیگر اماکنی است که به این سیستم‌ها مجهز شده‌اند. با وجود این سیستم، امکان شناسایی و تعقیب راحت ‌تر مجرمان فراهم خواهد بود
البته باید اذعان کرد که در برخی اماکن همچون فروشگاه‌ها ابزارهای نظارتی دیگری هم همچون گیت فروشگاهی یا به اصطلاح دزدگیر لباس استفاده می‌شود که نواقص این ابزار را برطرف می سازد. کارکرد دیگر سامانه‌های مداربسته، کارکرد نظارتی است. امروزه مدیران زیادی بوسیله این سیستم‌ها بر کار نیروهای خود نظارت دارند. همچنین کنترل ترافیک شهرها نیز بر اساس این کارکرد سیستم‌های مداربسته استوار است.
انواع سامانه

سامانه‌های آنالوگ که براساس یک سیگنال پیوسته کار می‌کنند، نسبت به سیستم‌های دیجیتال از قدمت بیشتری برخوردارند. اجزای اصلی یک سیستم مداربسته در این سیستم را، دوربین مداربسته آنالوگ، مانیتور،دی وی آر ,وی‌سی‌آر (ویدئوی مخصوص ضبط تصاویر)، سوئیچرهای دستی و اتوماتیک(برای انتخاب دستی یا خودکار دوربین)، پن و تیلت‌ها (موتورهای حرکت دهنده دوربین)، مالتی‌پلکسرها یا کوادها(برای تبدیل یک مانیتور به چندین مانیتور) و کابلهای کواکسیال(دارای مغزی و شیلد) تشکیل می‌دهند. هزینه ضبط تصاویر در این سیستم‌ها (بعلت نیاز به نوارهای ویدئویی و قیمت بسیار بالای وی‌سی‌آر) بسیار بیشتر از سیستم‌های دیجیتال است.
در سامانه‌های دیجیتال، تصویر در ابتدا به صورت دیجیتال برداشته شده و یا توسط یک دیجیتایزر(دیجیتال کننده) بصورت دیجیتال به سیستم وارد می‌گردد. از اینجا به بعد، می‌توان با تصویر ورودی به مثابه «اطلاعات» برخورد نمود. بدین معنی که پردازش، ضبط و تکثیر آن نیاز به سخت‌افزار خاصی نداشته و برای همه‌گونه عملیات، می‌توان از یک رایانه خانگی بهره‌برد.
امروزه گاهی از ترکیب دو سیستم نیز استفاده می‌گردد.
استفاده از دوربین‌های ویدئویی برای انتقال سیگنال را به یک جای خاص ، در مجموعه ای محدود از ناظران است. دوربینهای مدار بسته ، اغلب برای نظارت در مناطق استفاده می‌شود که ممکن است نیاز به نظارت مانند بانک‌ها ، قمار خانه‌ها ، فرودگاه‌ها ، تأسیسات نظامی و فروشگاه‌ها تکیه دارد. تجهیزات Cctv تجهیزات دوربینهای مدار بسته ممکن است مورد استفاده قرار گیرد برای قسمت‌های مورد پردازش را مورد مشاهده قرار دهد . مثلا مکان هایی که برای انسان مناسب نباشد سیستمهای دوربینهای مدار بسته ممکن است به طور مداوم کار کند و یا فقط به عنوان ملزم به نظارت بر رویدادهای خاص باشد شکل پیشرفته تری از دوربینهای مدار بسته ، بهره گیری از ویدیوهای ضبط دیجیتال (DVRs) ضبط صدا فراهم می کند. با انواع کیفیت و عملکرد و ویژگی‌های گزینه‌های اضافی (مانند تشخیص حرکت به عنوان و ایمیل هشدار ) .
از Cctv در مکان‌های عمومی برای مشاهده استفاده می‌کنند .به ویژه در انگلیس مورد استفاده قرار می گیرند.
دوربینهای مدار بسته در ابتدا به عنوان ابزاری برای افزایش امنیت در بانکها به منظور پیشگیری از جرم و شیوع آن در بریتانیا توسعه داده شد .

فرایندهای صنعتی

دوربینهای مدار بسته اغلب فرایندهای صنعتی که شرایط خطرناکی رو برای انسان ایجاد میکنند
تحت نظارت قرار میدهند همچنین استفاده از دوربین‌های thermographic به اپراتورها اجازه می دهد که دمای پروسه را اندازه گیری کنند

نظارت بر ترافیک
تلویزیون مدار بسته برای تشخیص گرفتگی و تصادفات در بزرگراه های جهان مورد استفاده قرار میگیرند . انتقال اطلاعات به راننده gpis سیستم صورت میگیرد دوربین‌های تحت شبکه

این نوع دوربین‌ها دیگر نیازی به تبدیل تصاویر آنالوگ به دیجیتال را از طریق کارت‌های دی وی آر را ندارن و با داشتن یک آی پی و نرم افزارهای اختصاصی خود به راحتی در کامپیوترها قابل شناسایی می باشند.همچنین دوربین‌های متحرک تحت شبکه نیازی به در گاه rs485 ندارند و به راحتی در پنل نرم افزار قابل کنترل میباشند. و قابل به ذکر است که در این نوع دوربین‌ها که کیفیت آنها بر اساس دی پی ای سنجیده می شوند دوربین‌های مناسبی برای تشخیص پلاک خودرو و نکات ریز دیگری میباشند. یکی از قابلیت‌های دیگر این نوع دوربین‌ها این است که شما می توانید با قرار دادن آنها در شبکه‌های بیسیم با فعال سازی موبایل و لپ تاپ خود تصاویر را در هر مکان(فاصله ای که شبکه بیسم شما پاسخ گوی آن می باشد) ببینید و نیازی به هیچ گونه سیم و یا تجهیزات سخت افزاری دیگر ندارید.
ایمنی حمل و نقل

به عنوان مثال ، در قطار، مترو ، دوربین‌های مدار بسته به اپراتور کمک میکنند که تا قبل از شروع به حرکت قطاراز بسته شدن دربها جلوگیری به عمل بیارن
از دوربین مدار بسته همچنین برای کنترل مکان ها مثل پارک موزه و دیگر محیط های عمومی به منظور حفظ امنیت مردم و مکانها استفاده میگردد .استفاده جنایی

در دستگاه خود پرداز یک دوربین کوچک کار می گذارند برای خواندن رمز کارت و پین آن پیدا کنند
حریم خصوصی

مخالفان دوربین مدار بسته بر عقیده اند که حریم خصوصی زیر سوال میرود تا ثیر منفی بر آزادی معنوی می‌باشد و آن‌ها هم چنین عقیده دارند . که دور بین مدار بسته جرم جنایت را کاهش نمی دهد بعضی منتقدان ان را برادر بزرگ نظارت می دانند
اشاره به رمان هزار و نهصد و هشتاد و چهار نوشتهٔ جورج اورول دارد .!!!!!!!!!!

منبع : ویکی پدیا

 
آخرین ویرایش:

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
تلویزیون مداربسته (CCTV) یک سیستم تلویزیونی است که تصاویر خود را بصورت عمومی انتشار نمی دهد بلکه برای چند نمایشگر خاص ارسال می نماید، معمولا برای بانکها، مدارس، ادارات و مکانهای عمومی استفاده می گردد.
معمولا از اجزای زیر تشکیل شده است.
1. دوربین CCD (جهت ایجاد تصاویر ویدئویی میتواند بصورت ثابت، گردان یا دید در شب باشد.)
2. کابل یا سیستم انتقال بی سیم
3. سیستمهای توزیع کننده تصویر
4. نمایشگر (جهت دیدن تصاویر ارسال شده یا ضبط شده)
5. سیستم ضبط تصاویر که میتواند بصورت (DVR (Digital Video Recorder یا (VCR (Video Cassette Recorder باشد.
لازم به توضیح است در سیستمهای جدید بند 3 و 4 بایکدیگر ادغام شده اند


سیستمهای مداربسته میتواند بصورت پیشرفته تر بر روی بستر شبکه بصورت IP Base ارائه گردد که اجزاء آن میتواند بصورت زیر باشد.
1. IP Camera ,Video server , DVR (جهت ایجاد تصاویر بر روی بستر شبکه با پروتکلهای خاص)
2. بستر شبکه (میتواند یک شبکه کابلی یا بی سیم یا فیبر نوری باشد)
3. NVR (سیستمی که قابلیت جمع کردن اطلاعات از بستر شبکه وذخیره آنها را دارد)

 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
دی وی آر

دی وی آر

دی وی آر در واقع سیستم ضبط کننده دیجیتالی تصویر است که از یک یا دو هارد با ظرفیت بسیار بالا برای ذخیره سازی تصاویراستفاده می کند و بیش از 2000 ساعت تصویر را به صورت فشرده ضبط می کند علاوه بر این تمامی قابلیت های سوئیچر، کواد و مالتی پلکسر را به صورت یکجا دارد و ازطریق منوی مربوطه می توان سیستم را برای شرایط مختلف برنامه ریزی کرد.
همچنین میتوان گفت به صورت مستقل از کامپيوتر عمل می کند و نيازی به کامپيوتر ندارد می توان با افزودن هارد(حافظه) تصاوير دوربين ها را ذخيره نمود.دارای ۴/۸ ويا۱۶ ورودی است


( کارت دی وی آر )



( سیستم دی وی آر چهار کاناله )

کواد
وسيله آنالوگی است که به تعداد ۴/۸/۱۶ ورودی تصوير دارد و يک خروجی تصوير به تلويزيون دارد و به صورت تک تک و چهار تايی تصاوير را پخش ميکند(صفحه اصلی را به چهار قسمت مساوی تقسيم ميکند)

منظور از سیستم مالتی پلکسر چیست؟
وقتی تعداد دوربین ها بیشتر، مثلا 16 تایی می شود نمایش پشت سر هم یا غیر همزمان به دلیل فاصله زمانی زیاد چندان اثر بخشی ندارد و نمایش همزمان این تعداد تصویر ارجحیت بیشتری دارد. بدین ترتیب سیستم های مالتی پلکسر می توانند 8 یا 9 یا 12 تصویر را به صورت همزمان روی صفحه ی متنیتور نشان دهند و تعداد دوربین ها را به همان تعدادی که است می توان برنامه ریزی نمود و نشان داد در صورت فرد بودن تعداد دوربین ها روی خانه ی آخری زمان و تاریخ را نشان می دهند.

چرا در سیستم مالتی پلکسر تنظیم ساعت و تاریخ و نمایش آن دارای اهمیت است؟

زیرا معمولا این سیستم ها مجهز به سیستم ضبط تصاویر می باشند یعنی می توان تصاویر را ضبط کرد، آن را بایگانی نمود و در صورت رجوع به بایگانی تاریخ و زمان لازم خواهد بود.

منظور از سیستم سوئیچر چیست؟
هر گاه بخواهیم با استفاده از فقط یک مانیتور تصاویر حاصل از چندین دوربین را به صورت تک تک مشاهده کنیم از سیستم سوئیچر استفاده می کنیم
 
آخرین ویرایش:

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
ان وی آر

ان وی آر

سیستم های ضبط تصویر شبکه ای


NVR (Network Video Recorder) Server



ضبط کننده تصاویر شبکه ای یا NVR ها ذاتاDVR های گسترش داده شده ای هستند که میتوانند درمحیط های مدرنIT خود را تطبیق دهند. شرکتهایی همانند March Networks، DVTel و OnSSI، ضبط کننده تصاویر شبکه ای یا NVR ها را طراحی کردند تا بتواند روی اینترنت فعالیت کند . و در حالی که تعداد محدودی از DVR ها نیز قابلیت چنین کاری را دارند، تشابه کمی یا حتی میتوان گفت هیچ تشابهی بین این دو هنگامی که به اینترنت متصل میشوند وجود ندارد .
اصول کارکرد NVR :
در حالیکه DVR ها میتوانند به صورت کنترل از راه دور هدایت شوند، اما سیستمهایی که به آن متصل میباشند از این قابلیت بی بهره هستند، اما NVR ها به کاربرها امکان کنترل کامل سیستم را میدهند.همچنین NVR ها معمولا برای حجمهای ذخیره بالا طراحی شده و عمدتا بر روی یک پلت فرم ساختار باز بنا میشوند.
DVR های جدیدتر دربرگیرنده امکانات متفاوت متعددی هستند، اما کاربری که قصد اضافه کردن قابلیت های دیگری دارد، میبایست که کل DVR ها را تعویض کند. NVR ها از سوی دیگر، همین امکانات را ارایه میدهند و عمدتا امکان ارتقا به وسیله نرم افزار را دارند . یکی دیگر از تفاوت های کلیدی مابین NVR ها و DVR ها اندازه دوربین هایی قابل گسترش برای هر دستگاه میباشد. DVR ها با ورودی های (4 الی 64 کانال ) عرضه میشوند.
این بدان معنیست که کاربری با 64 دوربین که مایل به افزودن یک یا چند دوربین دیگر به سیستم خود میباشد، میبایستی یک باکس دیگر خریداری کند و آن را به سیستم موجود اضافه کند، که این حرکت رقمی معادل 2000 تا 3000 دلار هزینه بری دارد تنها برای اضافه کردن یک دوربین. با استفاده از یک سیستم NVR، دوربین های بیشتری میتواند به سیستم فعلی با استفاده از یک کدکننده (encoder) ارزان قیمت اضافی شود .
نقایص سیستم NVR :
درحالیکه به طور واضح سیستم های NVR یک پیشرفت نسبت به سیستم های DVR محسوب میشوند، لیکن آنها تنها موضوعات انعطاف و مقیاس پذیری را نمایش میدهد، جلوگیری از حادثه و نیازهای بازرسی که یکی ازاساسی ترین نیازهای هر سازمان امنیت میباشد . درهردوسیستمهای ذکر شده با مشکل مواجه است. به واسطه یک سیستم NVR، بازبینی تصاویر همچنان یک فرآیند انفعالی میباشد و رسیدگی کننده ها میبایستی همچنان ساعتهای زیادی را صرف وارسی کردن تصاویر ضبط شده خام نمایند. گذشته از این، مزیتی که آنها را قابل انعطاف پذیرتر میکند .
قابلیت به کارگیری روی اینترنت مشکل جدیدی ایجاد میکند، که آن دربرگیری پهنای باند زیاد توسط تصاویر خام میباشد .NVR ها همان نقایص DVRها را دارند، و صرفا قابل انعطاف پذیر تر میباشند .
سیستمهای تحلیل تصاویری :
ساختار باز NVR ها یک نو آوری دیگررا در زمینه فناوری تجسس فراهم میسازد . تحلیل تصویری. بسته های تحلیلگر، بازه ای از قابلیت ها را از جمله هشدارهای اتوماتیک تا تشخیص چهره فراهم میسازند. در حال حاضر، سازمانهای حفاظتی درنهایت ابزاری برای کمک به پردازش و آنالیز در اختیار دارند، خارج از بحث ضبط و ذخیره اطلاعات . شرکتهایی همچون Object Video و Active Eye الگوریتمهای پیچیده ای برای راه حلهای متنوع طراحی نموده اند که اکثر آنها اصولا برای تاسیسات دولتی مناسب است. به طور مثال اگر خودرویی از مرز خاصی عبور کرد آژیر به صدا در آید .


منابع :
ایران سی سی تی وی
سایت آی تی پی
شرکت طراحی پارسیا
و ..............


خب سایر دوستان اگر در این باره اطلاعات بیشتری دارن خوشحال میشم که در ارتقای این تاپیک کمک حالم گردند
 
آخرین ویرایش:

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
این چند تاپیک باشگاه هم در مورد دوربین مدار بسته بسیار عالیه ............... فقط موندم چرا هیچ کسی ارتقا نداده اینها رو !!!!!!!!!!!

دوربینهای مدار بسته و سیستمهای کنترل تصویری

آشنایی با دوربین های مدار بسته و امنیتی
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوربین مداربسته وایرلس با گیرنده 4 کاناله

دوربین مداربسته وایرلس با گیرنده 4 کاناله

دوربین مداربسته وایرلس با گیرنده 4 کاناله و قابلیت انتقال صدا و تصویر تا 100 متر با کیفیت عالی، بدون نیاز به آموزش نصب
امکان اتصال به باطری تخت و یا برق مستقیم
بدون نیاز به سیم

AEE Wireless camera A102
- اندازه دوربین: 23mm×31mm×23mm (کوچکتر از گردو!)
- وزن دوربین: 20 گرم
- دارای 2 عدد آداپتور: یکی برای گیرنده (رسیور) و یکی برای دوربین (فرستنده)
- قابلیت کار بدون برق و امکان نصب باطری ( این امکان از طریق سیم مبدل که با خود دستگاه همراه است فراهم شده است.
- دارای سیم رابط جهت اتصال به تلویزیون و یا کامپیوتر جهت مشاهده و ضبط فیلم
- امکان اتصال به دی وی آر و یا استندلون
- گیرنده چهار کاناله این دستگاه از 4 دوربین به طور هم زمان پشتیبانی کرده و با نصب دوربین های متعدد می توانید تا 4 تصویر از دوربین های دیگر را نیز دریافت نمایید.
- فرکانس پایین این دستگاه معضل اختلال امواج را رفع کرده و امواج متفرقه رادیویی دیگر نظیر موبایل تاثیری بر کارکرد آن ندارد.
- با اتصال این دستگاه به کامپیوتر و یا DVR می توانید به طور دائم و نامحدود منطقه مورد نظر خود را زیر نظر بگیرید و فیلم خود را ذخیره کنید.
- در نور بسیار کم و 5 لوکس نیز تصویر قابل قبولی ارائه می دهد.
نکته: کیفیت این دوربین خیلی بیشتر از دوربین های مدار بسته موجود در بازار می باشد.
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
الآن یکی میتونه بگه این دو ادغام چگونه شکل گرفته !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

دست گلتون درد نکنه !!!!!!!!!
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
الآن یکی میتونه بگه این دو ادغام چگونه شکل گرفته !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

دست گلتون درد نکنه !!!!!!!!!
 

Similar threads

بالا