چرا بیشتر رشته های مهندسی نظام مهندسی داره اما رشته مهندسی شیمی که غول رشته هاست نظام مهندسی نداره؟
درود بر شماواقعا آزمون نظام مهندسی نداره؟!
یعنی نمیتونیم تو آزمون نظام مهندسی شرکت کنیم؟!!!
واقعا آزمون نظام مهندسی نداره؟!
یعنی نمیتونیم تو آزمون نظام مهندسی شرکت کنیم؟!!!
درود بر شما جناب پیرجوسلام، ببینید گرفتن مدرک نظام مهندسی بیشتر برای افرادی که قصد راه اندازی شرکت های پیمان کاری و خصوصی دارند مبدل شده که یکی از گزینه هاش این هستش که بتونن مطابق با اون استانداردها کار کنند البته همه پیمان کاران مهندس نیستند ولی اون هایی که دارای مدرک مهندسی هستند میتونن این رو داشته باشند، اما رشته هایی مثل مهندسی شیمی و نفت زیاد برای پیمان کاری ساخته نشده اند که بخوان این جور مدارک رو براشون در نظر بگیرند.
ولی بد نمیشه این جور مدارکی هم در این گرایش ها ظاهر بشه.
موفق باشید.
درود بر شما جناب پیرجو
من یه تیکه از حرفتونو که قرمز کردم یکم قبول ندارم
دلیلشم اینه که ایران زمینه ی فوق العاده ای برای ایجاد صنایع نفتی و پتروشیمیایی داره
و رشد این صنایع در ایران هم نیازمند پیمان کارهایی توانمند ه که بتونن طبق استاندارد ها و با استفاده از تکنولوژی های موجود طرح های مورد نیاز رو اجرا کنن
یکم جملم ثقیل شد اما برای وجود چنین پیمان کارهایی به نظرم بد نیست نظام مهندسی داشته باشیم.
یه مسئله ی دیگه هم که هست اینه که مهندسی شیمی فقط یه بشکه نفت نیست
از بیوتکنولوژی و صنایع غذایی و دارویی تااااااااااااااااااااااا دادگستری زمینش گستردست
واسه همین به نظرم وجود نظام مهندسی برای رشتمون خیلی ضروری ه
یه مثال میزنم:
مثلا یه مهندس شیمی با گرایش صنایع غذایی اگه بخواد بشه کارشناس دادگستری لازمه یکی تائیدش کنه و یه جورایی بهش حق امضا بده که باعث اعتبارش میشه
این کار کیه؟
نظام مهندسی
اما کوش این نظام مهندسی؟!
خب بذارین من یه سوال بپرسماکثر پروژه های نفتی که مهندسین میان اونجا رشتشون سویل هستش که فقط کارهایی مثل فنداسیون، مخازن بتنی رو انجام میدنف اما بخش اصلی که طراحی پالایشگاه هستش یه مهندس نمیتونه انجامش بده. معمولا این قسمتش رو خود شرکت نفت انجام میده و یک اکیپ مهندسی به اون واحد اعزام می کنن که شامل مهندسین مکانیک و شیمی و مواد هستن که همون افراد اداره فرآورش و عملیات هستند. مثلا یک مبدل حرارتی قیمتی بالغ بر 1 میلیارد داره. حالا یک پیمان کار اومد و گفت من یه مبدل فلان میزارم وقتی اینجا مشکل پیش بیاد به خودی خود تمامی سیستم دچار مشکل میشه و به این سادگیا نمیشه جمعش کرد. یه بار سرکار یکی از بخش های خط لوله رو دادن به پیمان کار اون هم اومد واسه خودش طرح حلزونی داد و بار یا وزن یک شیر رو دقیقا انداخت روی خط لوله ...نتیجه چی بود؟ نفت ریزی رخ داد چنان این نفت زیری وسعت داشت که نتونستیم جمعش کنیم.
خب بذارین من یه سوال بپرسم
آیا اینی که با آبی مشخص کردم طبق استاندارد بوده!؟؟!
کدوم استاندارد!؟
به نظرم اگه طبق استاندارد ها انجام میشد چنین مشکلی پیش نمیومد
سلام دوستان عزیز
من 5 روز دیگه از پایان نامم دفاع میکنم.تو سایتا خیلی دنبال تم ساده برای پاورپوینتم گشتم ولی چیزی پیدا نکردم.
ممنون میشم کمکم کنید.خواهشا فوری.
میخوام ساده و کمرنگ باشه در عین حال برای مخاطب کسل کننده نباشه .
ممنونم
شاید من تجربه ی یه فرد صنعتی رو ندارمهمیشه استاندارد کمک کننده نیست، تجربه یک فرد صنعتی خیلی بالاتر از استاندارد هستش. این قسمت به گفته اداره فلان اهواز استاندارد داشته اما ما چیزی ندیدیم! کلی بگم بیکار نبودیم بریم استانداردش رو چک کنیم. مثلا کلاس خط لوله گاز در محیط صنعتی باید از 900 به بالا باشه اما گاهی حادثه رخ میده.
درود بر شماسلام دوستان
كسی ميدونه معادله حالت يك فايل شبيه سازي شده تو hysys رو چطور ميشه آورد و تغييرش داد؟
ممنون ميشم مسيرش رو برام بذاريد
درود بر شما
باید برید تو محیط SBM اگه اشتباه نکرده باشم
تو fluid package معادله حالت رو تغییر بدین
بالای صفحه تو محیط شبیه سازی تصویر یه ارلن هست اونو که بزنید میره تو محیط SBM
پیروز باشید![]()
شاید من تجربه ی یه فرد صنعتی رو ندارم
اما مسئله اینجاست اگر همه کارشونو درست انجام میدادن و از زیر کار در نمیرفتن چنین اتفاقی نمی افتاد
خودتونم بهتر از من میدونید که تو طراحی های صنعتی معمولا ایمنی تاسیسات رو فراتر از لازم برای طرح در نظر میگیرن
برای همین اون حادثه ای که رخ میده کاملا تحت شعاع کم کاری مجریش قرار میگیره
اینی که شما میگی گاهی پیش میاد میشه حکایت ماشین آتش نشانی که نردبونش باز نشد!!
الان یه نفر بخواد یه سیلندر گاز هم طراحی کنه واسه فشار 10 بار اول با 20 بار فشار امتحانش میکنه بعد بعنوان 10 بار میده دست ملت
که چی؟
که یوخت حادثه ای ایجاد نشه
مطمئنن با رعایت این ایمنی در مورد سیلندر گاز هیچ حادثه ای ناشی از کم تحمل بودن بدنه ی سیلندر رخ نخواهد داد.
حوادث دیگه ای هم که میگین گاهی پیش میاد مطمئنن از عدم رعایت این ایمنی ها و یا به اصطلاح استاندارد ها ناشی شده
در نتیجه به نظرم استاندارد کمک کننده هست.
حالا یکم بالا پایین داره اما خیلی کمک میکنه (البته استاندارد هم که میگیم یه چیزی ه که تجربی به دست اومده)
اما کشور ما هنوزم جا برا کار دارهبعله حرفتون کاملا درسته اما جایی که صنعتش مرده شده استاندارد کجاش رو کمک بکنه شاید برای اون طراحی جدید استاندارد کمک کننده باشه اما برای تجهیزاتی که دقیقا مال 40 سال پیش هستن این اتفاق نه تنها طبیعی هستش بلکه دور از انتظار هم نیستش. استاندارد لازمه هر کاری هست اما....
سلام دوستان ph اسید سولفوریک 70 درصد چقدره ؟
سلام دوستان
من يه پروژه دارم كه مربوط به مدلسازي و بررسي واحد اولفين پتروشيمي هستش ممنون ميشم اگه از دوستان در اين زمينه مطلبي دارن كمكم كنن چون اصلا نميدونم از كجا بايد شروع كنم وقت زيادي هم ندارم(من نميخوام خودم فعلا مدل كنم فقط ميخوام يه گزارش از مدلهاي كار شده به استادم ارايه بدم)
ممنون
ممنون اقاي مهندس من اين فايلي كه زحمت كشيدين دارم منم ميخوام رو يكي از بخشهاي واحد اولفين پتروشيمي جم كار كنم ولي متاسفانه به غير اين مقاله چيز ديگه اي پيدا نكردمسلام، مدل سازی چه قسمتیش رو می خواهید؟ راکتور؟ برج؟ کوره؟
موضوع بسیار خوبی هست. کتاب های هندبوک سیال سازی Handbook of fluidization و کتاب سیال سازی کانی و لونچپیل ترجمه علی اصغر حمیدی رو بخونی بد نیست. مقالات دکتر مستوفی، Kuipers و ... رو بر مبنای کار تجربی در Scopus سرچ کن. مطالب خوبی پیدا می کنی.سلام به همه دوستان
من تر آخر م.شیمی هستم
پروژه کارشناسیم در مورد bed voidage
اگه دوستان کمک کنن من ببینم اصلا چطوری باید شروع کنم خیلی خوب میشه.
موضوع کامل پروژه:
bed voidage in fluidized bed
بررسی مدلهای پیش بینی bed voidage در سیستمهای بستر سیال
من خیلی گشتم. مثلا آب هم هست. برای جذب هگزان تنها روی سیلکاژل چیزی پیدا نکردم. شما دقیقا چه مواد دیگه ای دارین؟ اطلاعات بیشتری بدین تا از یکی دو تا از دوستام بپرسمدوستان کسی نتونست به من کمک کنه؟
فرمول سرعت جذب هگزاااااااااااااااااااااااااااااااااااان؟
من خیلی گشتم. مثلا آب هم هست. برای جذب هگزان تنها روی سیلکاژل چیزی پیدا نکردم. شما دقیقا چه مواد دیگه ای دارین؟ اطلاعات بیشتری بدین تا از یکی دو تا از دوستام بپرسم
سلامسلام به همه دوستان
من تر آخر م.شیمی هستم
پروژه کارشناسیم در مورد bed voidage
اگه دوستان کمک کنن من ببینم اصلا چطوری باید شروع کنم خیلی خوب میشه.
موضوع کامل پروژه:
bed voidage in fluidized bed
بررسی مدلهای پیش بینی bed voidage در سیستمهای بستر سیال
یه سوال دارم نمیدونم جای درستی مطرح میکنم یا خیر...
رشته من شیمی و یا مهندسی شیمی نیست به خاطر همین سوالم شاید مبتدیانه باشد:
مواد هیدروکربن شامل کربن و هیدروژن هست درسته؟
درصد این مواد هیدروکربن در نفت خام و یا ذغال سنگ بیشتر باشه خوبه یا کمتر؟ و چرا؟
ممنون ولی من جواب سوالم رو نگرفتم...
کربن به چه دردی میخوره؟ چه خاصیتی داره؟؟
وجود اکسیژن و نیتروژن در نفت خام و مواد هیدروکربنی مفیده یا مضر؟
سپاسگزارم