درخواست های مرتبط با | پرسش های درسی مهندسی شیمی

*Afash*

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان سلام- من می خوام تجربیات شخصیم در خصوص روشهای مختلف تولید پلاستیک و صنایع جانبی این صنعت (مانند بازیافت) را به مرور در این تاپیک مطرح کنم و اگر دوستان علاقمند باشند در این خصوص باهم تبادل نظر داشته باشیم و بتونیم تجربیات و اطلاعاتمون رو به هم انتقال بدیم. ( انشاءالله)...
امروزه پلاستیکها کاربرد زیادی در زندگی انسانها پیدا کرده‌اند. موارد مصرف این مواد آنقدرگسترده است که بدون آنها زندگی انسان امروزی فلج می‌شود. استفاده گسترده در صنایع بسته بندی ،خودرو سازی ، لوازمخانگی و... از ساده‌ترین وسیله تا وسایل پیچیده ،یا حتی استفاده از الیاف مصنوعی بصورت روزافزون درصنایع نساجی و استفاده‌های فراوان دیگر ،نشان از اهمیت این مواد در جهان امروزی دارد.
پلیمرها، پایه پلاستیکها می‌باشند.پلیمریابسپار، مولکول بسیار بزرگی است که از بهم پیوستن مولکولهای کوچک کهمونومر یا تکپار نامیده می‌شوند، بوجود می‌آید. پلیمرها بطور عمده شامل عناصرکربن،هیدروژن،گوگرد،فسفرو .... هستند و باتغییر اندازه مولکول ویژگیهای پلیمر هم تغییر می‌کند. نقطه ذوب ، استحکام و خصوصیاتفیزیکی دیگر پلیمر ، تابع اندازه و ابعاد مولکول (طول زنجیر) می‌باشد.
تولیدپلاستیکها پس از شناخته شدن شیمی پلیمر، بسرعت گسترش یافت و پلاستیکهای مهم و تجارتی زیادی تولید شدند. از سال 1950به بعد ، تولید پلاستیک ها شتاب روز افزونی گرفت و موادی سخت و مقاوم در برابرگرما،رطوبت و... با کاربردهای متنوع ساخته شدند.

مهمترین روشها و فرآیندهای تولید پلاستیک عبارتند از :
  1. فرآیند قالب گیری تزریقی (Injection molding)
  2. فرآیند قالب گیری بادی تزریقی(Injection Blow molding)
  3. فرآیند قالب گیری تزریقی واکنشی (Reaction Injection molding)
  4. فرآیند قالب گیری بادی اکستروژن(extrusion Blow molding)
  5. شکل دهی حرارتی (Thermoforming)
  6. اکستروژن فیلم (Film extrusion)
  7. غلتک زنی (Calendering)
  8. و....
فرآیند قالب گیری تزریقی را در قالب یک فایل pdf می تونید مشاهده کنید.​

در ادامه به سایر روشها خواهیم پرداخت.
در ضمن دوستان اگر نظر - راهنمایی ویا سئوالی در زمینه های مورد بحث دارند می تونند همین جا مطرح کنند .
ارادتمند شما رضا

سلام آقا رضا
خیلی ممنون
واقعا کار جالبیه، ممنون از زحمتی که میکشین

البته فکر کنم اگه یه تاپیک جدا برای این منظور بزنین یا حتی مثلا تو تاپیک

اطلاعات صنعتی مورد نیاز یک مهندس شیمی

یا حتی

پرسش و پاسخ صنعتی

بزارین بهتر باشه که هم ماندگارتر باشه و هم در دسترستر برای پیدا کردن ;)

البته این فقط یه پیشنهاد بود، هرجور خودتون صلاح میدونین :gol::gol:

موفق باشین:gol:

designchem

متخصص طراحی دستگاههای تبادل حرارت
کاربر ممتاز
با سلام
من يه سري داده تجربي از فر آيند ژول تامسون مي خواستم اگه لطف كنين راجع به خود فر آيند هم اطلاعاتي بدين ممنون مي شم .
:w20::w20: ژول-تامسون فراینده؟من فقط ضریبشو شنیدم فرایندش دیگه چیه؟

mona.p

عضو جدید
کاربر ممتاز

فرآيند انبساط فرايندي كليدي در سيكل تبريد است كه در شير فشار شكن اتفاق مي افتد. اين فرآيند را انبساط ژول تامسون نيز مي گويند . پيش بيني دماي خروجي شير فشار شكن كه به صورت يك فرايند آنتالپي ثابت عمل مي كند با توجه به كاربردش در طراحي ساير تجهيزات، اهميت زيادي دارد.:)

amirs1987

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
با سلام، pfd و شبیه سازی تولید MTBE رو با تمام اطلاعات مربوط به دستگاه ها و جریانهاش رو می خواستم. اینکه هر دستگاه و جریان تحت چه فشاری با چه دمایی و ... کار می کنه.

سلام کمال جان عزیز من فقط همین رو دارم
فقط flow sheet

amirs1987

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
با سلام، pfd و شبیه سازی تولید MTBE رو با تمام اطلاعات مربوط به دستگاه ها و جریانهاش رو می خواستم. اینکه هر دستگاه و جریان تحت چه فشاری با چه دمایی و ... کار می کنه.

اینم بقیش:
امیدوارم بدردت بخوره.

amirs1987

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یکی کمک کنه!!!!!!!! یک مقاله راجع به جذب سطحی در صنائع گاز میخوام.

بفرما:

تعيين مدل سينتيکي جذب سطحي و مکانيسم انتقال جرم در فرايند حذف S2H به وسيله ي سيليكاژل آغشته به حلال NMP در دمايºC 25 و فشار MPa425/0

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سوال

سوال

k_siroos

مدیر بازنشسته
با سلام
من يه سري داده تجربي از فر آيند ژول تامسون مي خواستم اگه لطف كنين راجع به خود فر آيند هم اطلاعاتي بدين ممنون مي شم .

پدیده انبساط ژول تامسون
این پدیده به بررسی چگونگی افت دمای یک گاز طی پدیده انبساط آدیاباتیک و برگشت پذیر می‌پردازد هدف از این انبساط بررسی قانون سوم ترمودینامیک می باشد در پدیده انبساط ژول تامسون آنتالپی سیستم ثابت است و تحول یک تحول ایزوآنتالپیک نامیده می شود.
با استفاده از ضریب ژول تامسون می توانیم تعیین کنیم که یک گاز در این انبساط افت دما یا افزایش دما دارد.

مقدار تجربی این ضریب که تابعی از دما و فشار سیستم است از اندازه گیری تغییر دما و فشار گاز بین دو لحظه متفاوت محاسبه می شود. ضریب ژول تامسون خاصیتی شدتی است زیرا نسبت تغییرات دو خاصیت شدتی را بیان می کند.
گازهای کامل دارای ضریب ژول تامسون صفر می باشند زیرا طبق تعریف گاز کامل گازی است که نیروهای بین مولکولی آن صفر است لذا تراکم و انبساط گاز که باعث تغییر فاصله مولکول ها می‌شود انرژی درونی سیستم را تغییر نمی‌دهد. بنابراین تغییرات گرمایی حاصل نمی شود. ولی در گازهای حقیقی این ضریب عددی است مثبت یا منفی که مثبت یا منفی بودن آن برحسب نوع گاز تابع دما و فشاری است که بر گاز اعمال می‌شود به طوری که اگر این ضریب را در دستگاه (T-P) رسم کنیم یک منحنی بسته سهمی شکل حاصل می شود که در روی این منحنی ضریب ژول-تامسون صفر است. بنابراین در یک فشار مشخص، خط هم‌فشار تغییر دما، منحنی را در دو نقطه قطع می کند که به ترتیب دمای پایین و دمای بالای وارونگی نامیده می‌شوند.
دمای وارونگی دمايی است که در مرز منحنی قرار گرفته و در آن دما ضریب ژول- تامسون از منفی به مثبت تبدیل می‌شود یعنی در بالاتر و پایین‌تر از این دو دما ضریب ژول تامسون منفی و بین این دو دما ضریب ژول- تامسون مثبت است.
افزایش فشار این دو حد را به هم نزدیک کرده تا در راس منحنی به یک نقطه تبدیل می شوند.

اگر دمای گاز با دمای وارونگی برابر باشد ضریب ژول تامسون برای آن گاز صفر است و چنین گازی تحت تاثیر فشار قرار نمی گیرد. زماینکه ضریب ژول- تامسون مثبت است انبساط گاز موجب سرد شدن و تراکم گاز موجب گرم شده آن می شود. زیرا مثبت بودن نشان از هم جهت بودن دما و فشار دارد.
زمانیکه ضریب ژول تامسون منفی باشد انبساط موجب گرم شدن و تراکم موجب سرد شدن گاز می شود. زیرا منفی بودن نشان از غیرهم جهت بودن دما وفشار دارد.

به این لینک هم سری بزنید :gol:

پیوست ها

• 2PA36.pdf
    210.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • Chap02.pdf
    114.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

t.salehi

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه من نمی خوام از جدول استفاده کنم
با استفاده از Cp باید برم جلو
hc که آنتالپی بخار کندانس شدست، ولی Hها سوپر هیت هستن ...

میشه راهنمایی کنین لطفن ؟

...................

پیوست ها

• HG.doc
    34 کیلوبایت · بازدیدها: 0

(sara_h)

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بچه من نمی خوام از جدول استفاده کنم
با استفاده از Cp باید برم جلو
hc که آنتالپی بخار کندانس شدست، ولی Hها سوپر هیت هستن ...

میشه راهنمایی کنین لطفن ؟
به تفاوت Cp اب و بخار و مراحل محاسبه انتالپی هر مرحله لطفا توجه کن .

پیوست ها

• enthalpy.doc
    160 کیلوبایت · بازدیدها: 0

kamalns

عضو جدید
امیر جان دستت درد نکنه ولی من اینارو داشتم. به اطلاعات بیشتر و کاملتری نیاز دارم
(MTBE)

mehdi1988

عضو جدید
نياز فوري

نياز فوري

سلام
من نياز فوري به فصل 2 هندبوک پري(ويرايش هاي جديد تر) دارم .

Section 2. Physical and Chemical Data
با تشکر​

le-ciel

عضو جدید
روشهای تهیه صنعتی اسید فسفریک

برای تهیه اسید فسفریک در صنعت معمولا از دو روش استفاده می‌شود
تولید
با روش گرمایی

این روش شامل احتراق فسفر و هیدراسیون
می‌باشد. مخلوط فسفر مایع و هوا به محفظه احتراق که شبیه برج است تزریق شده و با انجام واکنش اکسیداسیون فسفر،
تولید می‌شود. جنس محفظه احتراق نوعی فولاد مخصوص است که با
به دست آمده را در برج بعدی هیدراته می‌کنند و بخارات باقیمانده
را ، واحد شستشو به اسید فسفریک رقیق تبدیل کرده و به عنوان افشان در پایین آوردن دمای برج اول استفاده می‌شود.

غیرفعال شده است. تخلیص اسید فسفریک بدست آمده از روش گرمایی

به علت وجود ترکیبات آرسنیک ، اگر اسید بدست آمده در صنعت مواد غذایی استفاده شود، ناخالصی را با گاز
که از داخل محلول عبور می‌دهند، به صورت رسوب گرفته و بعد از صاف کردن اسید خالص را بدست می‌آورند.

تولید اسید فسفریک به روش تر

در این روش کانیهای فسفات را با اسید فسفریک و اسید سولفوریک ترکیب می کنند، در هر مورد علاوه بر تولید اسید فسفریک و برخی فسفاتها که ترکیبات اصلی هستند، سایر ترکیبات (
) هم تولید می‌شوند، از طرف دیگر واکنشهایی که در آن با از بین رفتن اسید سولفوریک ، ترکیباتی تولید می‌شود که از نظر تجاری کم اهمیت هستند (واکنشهای پارازیتی)، یونهای مزاحمی تولید شده و باعث آلودگی مخلوطها می‌شوند.

ممنــــــــــــــــونم از کمکتـــــــــون :gol:

tatu_lover1366

عضو جدید
تمام جاذبهای مورد استفاده در صنعت گاز

تمام جاذبهای مورد استفاده در صنعت گاز

با سلام خدمت همه عزیزان
میخواستم اگه کسی از جاذبهای مورد استفاده در صنعت گاز اطلاعاتی داره
زحمت بکشه اینجا قرار بده تا همه استفاده کنند(بخصوص خودم:D)
با تشکر از توجهتون

z_modabber

عضو جدید
نمونه سوال

نمونه سوال

سلام من تازه واردم.
کسی نمونه سوال ترمو1وسیالات1شریف روداره؟این هفته امتحان داریم:)

mohandesarma

عضو جدید
به آقای سرمد حیدری یا حمید رضا یا پیر جو پیام بده اگه تو نت باشه بهت میدن :gol:
من نمیدونم راستش

Hamid Reza.M

مدیر بازنشسته
سلام من تازه واردم.
کسی نمونه سوال ترمو1وسیالات1شریف روداره؟این هفته امتحان داریم:)
سلام

نمونه سوال که ندارم اما
Homework
هارو میتونی از لینک زیر ببینی
HomeWork
میتونی به کتاب ترمودینامیک سنجل هم مراجعه کنی که تو قسمت کتاب های مهندسی شیمی موجود هست(هم خود کتاب و هم حل المسایلش)
برای سیالات هم نمونه سوال شریفو ندارم اما چند تا نمونه سوال داشتم که الان هر چی گشتم پیداشون نکردم اما برای تمرین میتونی به کتاب سیالات وایت مراجعه کنی.
موفق باشی

arash shahban

عضو جدید
فرایندهای گاز

فرایندهای گاز

به فرایندهای پالایشگاه ها ی گاز بد جور احتیاج دارم(نم زدائی و...)

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد
اگر مطلبه دیگه ای هم در مورد جاذبها باشه منم بسیار شدید بهش نیازمندم

حذف نفت از پسابهای حاوي نفت اندک با استفاده از جاذب هاي طبيعي ارزان قيمت

پیوست ها

• جاذب1.pdf
    222.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0

ehsantomcat

عضو جدید
gas analyser

gas analyser

سلام کسی اطلاعاتی در مورد (gas analyser) نداره ؟مخصوصا از نوع هدروکربنی.
از همکاریتون ممنون

mona.p

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان
با توجه به اينكه تركيبات اكسيژن موجود دربنزين حاوي MTBE موجب خوردگي سطح داخلي لوله هاي انتقال از جنس carbon steel ميشود.. از چه ماده اي براي لوله هاي انتقال استفاده ميكنند؟

mnarbabi

عضو جدید
سلام
در خصوص ذخیره سازی و نتقال گاز طبیعی یک مقاله جدید میخام که روشی جدید رو بیان کنه (هرچند روش در حد آزمایشگاهی یا تئوری باشه).روش های قدیمی تر مثل ANG , LNG , CNG , NGH , .... isj .
روش جدید میخوام

aghahadi

عضو جدید
آموزش

آموزش

سلام اگه ممکنه درباره کنترل دما وفشار در برج تقطير هرمطلبي هست برام بفرستيد:)

fatemi.s

عضو جدید
ژول تامسون

ژول تامسون

منظورم فرآیند اختناق که ضریب ژول تامسون براش تعریف شده فک کنم اختناق رو به این اسم هم میگن!! اگه برا فرآیند اختناق حالا تو هر صنعتی داده تجربی دارین لطف کنین برام بذلرین متشکرم

بالا