دوستان سلام- من می خوام تجربیات شخصیم در خصوص روشهای مختلف تولید پلاستیک و صنایع جانبی این صنعت (مانند بازیافت) را به مرور در این تاپیک مطرح کنم و اگر دوستان علاقمند باشند در این خصوص باهم تبادل نظر داشته باشیم و بتونیم تجربیات و اطلاعاتمون رو به هم انتقال بدیم. ( انشاءالله)...
امروزه پلاستیکها کاربرد زیادی در زندگی انسانها پیدا کردهاند. موارد مصرف این مواد آنقدرگسترده است که بدون آنها زندگی انسان امروزی فلج میشود. استفاده گسترده در صنایع بسته بندی ،خودرو سازی ، لوازمخانگی و... از سادهترین وسیله تا وسایل پیچیده ،یا حتی استفاده از الیاف مصنوعی بصورت روزافزون درصنایع نساجی و استفادههای فراوان دیگر ،نشان از اهمیت این مواد در جهان امروزی دارد.
پلیمرها، پایه پلاستیکها میباشند.پلیمریابسپار، مولکول بسیار بزرگی است که از بهم پیوستن مولکولهای کوچک کهمونومر یا تکپار نامیده میشوند، بوجود میآید. پلیمرها بطور عمده شامل عناصرکربن،هیدروژن،گوگرد،فسفرو .... هستند و باتغییر اندازه مولکول ویژگیهای پلیمر هم تغییر میکند. نقطه ذوب ، استحکام و خصوصیاتفیزیکی دیگر پلیمر ، تابع اندازه و ابعاد مولکول (طول زنجیر) میباشد.
تولیدپلاستیکها پس از شناخته شدن شیمی پلیمر، بسرعت گسترش یافت و پلاستیکهای مهم و تجارتی زیادی تولید شدند. از سال 1950به بعد ، تولید پلاستیک ها شتاب روز افزونی گرفت و موادی سخت و مقاوم در برابرگرما،رطوبت و... با کاربردهای متنوع ساخته شدند.
مهمترین روشها و فرآیندهای تولید پلاستیک عبارتند از :
- فرآیند قالب گیری تزریقی (Injection molding)
- فرآیند قالب گیری بادی تزریقی(Injection Blow molding)
- فرآیند قالب گیری تزریقی واکنشی (Reaction Injection molding)
- فرآیند قالب گیری بادی اکستروژن(extrusion Blow molding)
- شکل دهی حرارتی (Thermoforming)
- اکستروژن فیلم (Film extrusion)
- غلتک زنی (Calendering)
- و....
فرآیند قالب گیری تزریقی را در قالب یک فایل pdf می تونید مشاهده کنید.
در ادامه به سایر روشها خواهیم پرداخت.
در ضمن دوستان اگر نظر - راهنمایی ویا سئوالی در زمینه های مورد بحث دارند می تونند همین جا مطرح کنند .
ارادتمند شما رضا
سلام آقا رضا
خیلی ممنون
واقعا کار جالبیه، ممنون از زحمتی که میکشین
البته فکر کنم اگه یه تاپیک جدا برای این منظور بزنین یا حتی مثلا تو تاپیک
اطلاعات صنعتی مورد نیاز یک مهندس شیمی
یا حتی
پرسش و پاسخ صنعتی
بزارین بهتر باشه که هم ماندگارتر باشه و هم در دسترستر برای پیدا کردن

البته این فقط یه پیشنهاد بود، هرجور خودتون صلاح میدونین

موفق باشین