با سلام خدمت دوستان... بازم پیدام شد
عرض کنم به خدمت دوستان چن سوال دارم
مثلا انواع کنترلر هست که P - PI-PD-PID
پرسیده بودن که یعنی چی مشتقی؟؟ ینی چی انتگرالی؟؟
میدونم که مشتقی سرعت رسیدن به پاسخ رو بیشتر میکنه یا اینکه انتگرالی off set
رو حذف میکنه ولی کلا 1-صنعتی تر میخاستم در موردشون بدونم...اصن 2-چه شکلی هستن؟؟ اصن 3-انتگرال چطور باعث حذف افت کنترلی میشه یا 4-مشتق چرا و چطور باعث سرعت بخشیدن به پاسخ میشه ووو 5- تو صنعت و تو اتاق کنترل چطور اطشون استفاده میشه
سوال دوم:
جریان آرام و درهم که میگیم باز میخاستم درموردش تو صنعت بپرسم که مثلا کجا کی آرام و کی درهم داریم اصن چرا باید آرام باشه و کی؟؟؟ چرا باید درهم باشه و کی؟؟
سوال سوم؟؟
کاربرد پره ... مثلا در این حد میدونم که پره باعث افزایش انتقال حرارت بین جسم و محیط میشه و لی باز تو صنعت میخام بدونم کی؟؟ کجای صنعت و چطوری باعث افزایش انتقال حرارت میشه
با تشکر فراوان
در مورد کنترلرهای تناسبی انتگرالی مشتقی، PID، مطلب بسیار زیاد هست سرچ در نت رو توصیه میکنم ولی بطور خلاصه تمامی کنترلرها در صنعت از هر سه استفاده میکنند مگر بتوانیم در نرم افزار مربوطه ثابت هرکدوم رو که نخواهیم عدد صفر بدیم.
تناسبی : یعنی کنترلری که متناسب با خطا تغییرات اعمال میکنه
انتگرالی : یعنی با توجه انتگرال خطا تغییرات اعمال میکنه
مشتقی : یعنی با توجه به مشتق خطا تغییرات اعمال میکنه
خطا یعنی میزان اختلاف مقدار موجود PV با مقدار مقرر SV یا همون ست پوینت
با در نظر گرفتن کنترلر تناسبی تنها کنترل کننده در زمان زیاد به عددی نزدیک به مقدار مقرر خواهد رسید.
با در نظر گرفتن تناسبی و انتگرالی کنترل کننده در زمان کمتری به عددی نزدیک خواهد رسید اما امکان نوسان زیاد خواهد شد
با در نظر گرفتن تناسبی و مشتقی مقدار اختلاف خیلی کم میشه اما سیستم پایداری اش رو از دست میده نوسان های زیادی میکنه
با در نظر گرفتن هر سه، کنترل کننده در زمانی کوتاه و با نوسانهای کمتری به مقدار مقرر خواهد رسید.
نمیشه از تناسبی اصلا استفاده نکرد باید باشه.
معمولا ثابت کنترلر مشتقی اعدادی کوچکی هستند تا سیستم کنترل دچار نوسانهای واگرا نشه.
هر چی تو کتاب های کنترل فرایند هست تو صنعت هم صادقه دوست عزیز.
در صنعت تقریبا چیزی به اسم جریان آرام نداریم
در مورد فینها یا همون پره درست گفتید برای انتقال حرارت بیشتر در مبدلهای حرارتی هوایی استفاده میشه