دارالحدیث

s.w.r1379

عضو جدید
[h=2]امام على علیه السلام :
[/h] [h=1]خجسته است خدايى كه... ابرهاى گران بار را پديد آورد ، و باران هايشان را فرو ريزاند ، و سهم بارانِ هر جايى را معيّن فرمود . پس زمين را كه خشك بود ، نمناك ساخت ، و در آن كه هيچ رُستنى نداشت ، گياه روياند .[/h] [h=2]نهج البلاغة: الخطبة ۱۸۵/ دانشنامه قرآن و حديث ج 3 ص 232[/h]

mani24

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
: لا تَجْلِسوا إلّا عندَ كُلِّ عالِمٍ يَدْعوكُم مِن خَمْسٍ إلى‏ خَمسٍ : مِن الشَّكِّ إلى‏ اليَقينِ ، ومِن الرِّياءِ إلى‏ الإخْلاصِ ، ومِن الرَّغْبَةِ إلى‏ الرَّهبَةِ ، ومِن الكِبْرِ إلى‏ التّواضُعِ ، ومِن الغِشِّ إلى‏ النّصيحَةِ .
پيامبر خدا صلى الله عليه وآله : تنها در محضر دانشمندانى نشينيد كه شما را از پنج چيز به پنج چيز فرا مى‏خوانند : از دودلى به يقين ، از ريا به اخلاص ، از دنيا خواهى به دنيا گريزى ، از تكبر به‏فروتنى‏و از فريبكارى‏به خير خواهى.

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
تعلیم معارف دین در جوانی
امام صادق عليه السلام:
[h=1]بادِروا أحداثَكُم بِالحَديثِ قَبلَ أن تَسبِقَكُم إلَيهِمُ المُرجِئَة[/h] جوانان را با حديث (معارف دينى) دريابيد، پيش از آنكه مُرجِئه [يا ديگر گروههاى انحرافى] بر شما پيشى گيرند و به سوى آنان بروند.

تهذيب الأحكام: ج ۸ ص ۱۱۱ ح ۳۸۱ / دانشنامه قرآن و حديث: ج2 ص290

mani24

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
قال علي(ع): «انتظروا الفرج، ولا تياسوا من روح الله، فان احب الاعمال الي الله عزوجل انتظار الفرج»

در انتظار گشايش باشيد و از رحمت‏ خداوند نااميد نشويد؛ زيرا دوست داشتني‏ترين كارها نزد خداوند انتظار گشايش است.
(فيض كاشاني، محمدمحسن بن شاه مرتضي، نوادر الأخبار فيما يتعلق بأصول الدين (للفيض)، ص249)​

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
امام صادق عليه السلام:
[h=1]مَن لَم يَعرِفِ الزِّيادَةَ في نَفسِهِ كانَ إلَى النُّقصانِ أقرَبَ، ومَن كانَ إلَى النُّقصانِ أقرَبَ فَالمَوتُ خَيرٌ لَهُ مِنَ الحَياةِ؛[/h] آن كه پيشرفت را در خود نبيند، به نقصانْ نزديكتر است و هر كه به نقصانْ نزديكتر باشد، مرگ از زندگى برايش بهتر است.
الأمالي للصدوق: ص ۷۶۶ ح ۱۰۳۰ / حكمتنامه جوان: ج1 ص48

s.w.r1379

عضو جدید
امام علی علیه السلام

عَلى لِسانِ المُؤمِنِ نُورٌ يَسطَعُ وَعلى لِسانِ المُنافِقِ شَيطانٌ يَنطِقُ؛

بر زبان مؤمن نورى (الهى) است و درخشان و برزبان منافق شيطانى است كه سخن مى گويد.

(شرح نهج البلاغه، ابن أبى الحديد، ج20، ص280، ح 218)

mani24

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
الإمامُ زينُ العابدينَ عليه السلام : أَمّا حقُّ جَليسِكَ : فأنْ تُلِينَ لَهُ جانِبَكَ ، وتُنْصِفَهُ في مُجازاة اللّفظِ ، ولا تَقومَ مِن مَجلِسِكَ إلّا بإذْنِهِ . ومَن يَجلِسُ إلَيكَ يَجوزُ لَهُ القِيامُ عَنكَ بغَيرِ إذْنِكَ ، وتَنسى‏ زَلّاتِهِ ، وتَحْفَظُ خَيْراتِهِ ، ولا تُسْمِعُهُ إلّا خَيراً .
امام سجّاد عليه السلام : حقّ همنشين تو آن است كه : با او نرم و مهربان باشى ، در هنگام گفتگو با او به انصاف رفتار كنى ، جز با اجازه او از جاى خود بلند نشوى ، اگر شخص ديگرى در كنار تو نشست بتواند بدون اجازه تو برخيزد و برود ، لغزشهايش را فراموش كنى ، خوبيهايش را به ياد داشته باشى و جز خير و خوبى به او نگويى .

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
فاطمه(س)، سرور بانوان جهان
پيامبر خدا صلى اللَّه عليه وآله:
[h=1]أمَّا ابنَتي فاطِمَةُ... هيَ ثَمَرَةُ فُؤادي، وهيَ روحِيَ الَّتي بَينَ جَنبَيَّ، وهِيَ الحَوراءُ الإِنسِيَّةُ؛[/h] اما دخترم، فاطمه، همانا سَرور زنان جهان از آغاز تا پايان است. او پاره تنم، نور چشمم، ميوه دلم، روح و جانم و حوريه‌اى به صورت انسان است.
امالي صدوق : ص ۱۷۵ ح ۱۷۸ / شناخت‌نامه نماز ج 2، ص 676

zeinab70

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن ,
کاربر ممتاز
حضرت فاطمه(س):
حُبِّبَ اِلَىَّ مِنْ دُنْیاکُمْ ثَلاثٌ: تِلاوَةُ کِتابِ اللّه‏ِ وَالنَّظَرُ فى وَجْهِ رَسُولِ‏ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏علیه ‏و ‏آله وَالْأِنْفاقُ فى سَبیلِ ‏اللّه‏ِ؛
از دنیاى شما سه چیز براى من دوست داشتنى است: تلاوت کتاب خدا ـ قرآن ـ و نگاه به چهره رسول خدا (صلى ‏الله‏ علیه ‏و‏ آله) و انفـاق در راه خدا.
وقایع الایام خیابانى ح صیام: 295

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
امام كاظم عليه السلام:
[h=1]إنّي لأَعمَلُ في بَعضِ ضِياعي حَتّى أعرَقَ ـ و إنَّ لي مَن يَكفيني ـ لِيَعَلَمَ اللّهُ أنّي أطلُبُ الرِّزقَ الحَلالَ؛[/h] من در برخى از زمین‌های کشاورزی‌ام كار می‌کنم تا آنكه عرق از بدنم سرازير می‌شود، در حالى كه هستند كسانى كه به جاى من كار كنند و مرا از كار كردن بى نياز كنند، ولى من كار می‌کنم تا خداوند ببيند كه در جست‌وجوى روزى حلال هستم.
الكافى ، ج ۵ ، ص ۷۷ / آينه يادها ، ص 53

setare2013

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
پیامبراکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) می فرمایند:-

من طلب العلم تکفّل اللَّه برزقه؛

هر که علم جوید خدا عهده دار روزى او شود.

نهج الفصاحه

setare2013

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
پیامبراکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) می فرمایند:

منهومان لا یشبعان: طالب العلم و طالب المال؛

دو گرسنه اند که سیرى نپذیرند طالب علم و طالب مال.

نهج الفصاحه

setare2013

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

مثل الّذی یتعلّم العلم فی صغره کالنّقش على الحجر و مثل الّذی یتعلّم العلم فی کبره کالّذی یکتب على الماء؛

حکایت کسى که در کوچکى علم آموزد چون نقش بر سنگ است حکایت کسى که در بزرگى علم آموزد چون کسى است که بر آب
نویسد.
نهج الفصاحه

setare2013

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

مثل الّذی یتعلّم العلم ثمّ لا یحدّث به کمثل الّذی یکنز الکنز فلا ینفق منه؛

حکایت کسى که علم آموزد و از آن سخن نکند چون کسى است که گنجى نهد و از آن خرج نکند.

نهج الفصاحه

setare2013

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

ما من خارج خرج من بیته فی طلب العلم إلّا وضعت له الملائکه أجنحتها رضا بما یصنع حتّى یرجع؛

هر که از خانه خویش به طلب دانش بیرون شود فرشتگان به سبب رضایتى که از رفتار او دارند بالهاى خویش براى وى بگسترند تا باز
گردد.

نهج الفصاحه

setare2013

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

ما خرج رجل من بیته یطلب علما إلّا سهل اللَّه له طریقا إلى الجنّه؛

هر کس از خانه خویش به جستجوى علمى برون شود خدا براى وى راهى بسوى بهشت بگشاید.

نهج الفصاحه

setare2013

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :

السُّؤالُ نِصفُ العِلم .
پرسش نیمى از دانش است .
کنزالعمّال : ۲۹۲۶۰

setare2013

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
العِلمُ خَزائنُ ومَفاتِیحُهُ السُّؤالُ ، فَاسألُوا رَحِمَکُمُ اللّه‏ُ فإنّهُ یُؤجَرُ أربَعةٌ : السائلُ ، والمُتَکلِّمُ ، والمُستَمِعُ ، والُمحِبُّ لَهُم؛
دانش گنجینه‏ هایى اسـت و کـلـیدهاى آن پرسش است ؛ پس ، خدایتان رحمت کند ، بپرسید ، که با این کار چهار نفر اجر مى‏ یابند : پرسشگر ، پاسخگو ، شنونده و دوستدار آنان .
تحف العقول : ۴۱ منتخب میزان الحکمة : ۲۶۰

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
از خود راضی نباشیم!
امام هادي علیه السلام:
[h=1]مَن رَضِيَ عَن نَفسِهِ كَثُرَ السّاخِطونَ عَلَيهِ؛[/h] آن كه از خودش راضى شود، ناراضيان از او فراوان گردند.
أعلام الدين : ص ۳۱۱ / مروارید درخشان، ص 68

setare2013

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مَن تَعَلَّمَ العِلمَ‏لِغَیرِ اللّه تَعالى فَلْیَتَبَوَّأْ مَقعَدَهُ مِن نارٍ ؛
هـر که دانـش را براى غـیر خدا بیاموزد ، جایگاهش دوزخ باشد .
کنزالعمّال : ۲۹۰۳۵ منتخب میزان الحکمة : ۴۰۰

setare2013

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

مَن طَلَبَ العِلمَ فهُوَ کالصّائمِ نَهارَهُ ، القائمِ لَیلَةُ ، وإنَّ بابا مِنَ العِلمِ یَتَعَلَّمُهُ الرَّجُلُ خَیرٌ لَهُ مِن أن یَکونَ أبو قُبَیسٍ ذَهَبا فأنفَقَهُ فی سَبیلِ اللّه ؛
هر که دانش بجوید ، مانند کسى است که روز خود را به روزه گذراند وشبش را به عبادت . اگر کسى یک بابِ علم بیاموزد ، برایش بهتر است از این که کوه ابو قبیس طلا باشد و او آن را در راه خدا انفاق کند .
منیه المرید : ۱۰۰ منتخب میزان الحکمة : ۳۹۸

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
اثر شب‌بیداری و روزه
امام هادي علیه السلام:
[h=1]السَّهَرُ ألَذُّ لِلمَنامِ، والجوعُ أزيَدُ في طيبِ الطَّعامِ؛[/h] شب‌بيدارى خواب را لذّتبخشتر، و گرسنگى خوراك را خوشايندتر می‌كند.
أعلام الدين: ص ۳۱۱ / مروارید درخشان، ص 72

setare2013

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
طالِبُ العِلمِ طالِبُ الرَّحمَةِ ،طالِبُ العِلمِ رُکنُ الإسلامِ ، ویُعطى أجرَهُ مَعَ النَّبِیّینَ ؛
جویاى دانش ، جویاى رحمت است . جوینده دانش رکن اسلام است و پاداشش با پیامبران داده مى‏شود.
کنز العمّال : ۲۸۷۲۹ منتخب میزان الحکمة : ۳۹۸

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
لذت دور‌اندیشی
امام هادي علیه السلام:
[h=1]اذكُر حَسَراتِ التَّفريطِ، تَلَذَّ تَقديمَ الحَزمِ؛[/h] حسرتهاى حاصل از كوتاهى كردن را به ياد آور تا از پيش انداختن دورانديشى لذّت ببرى.
أعلام الدين: ص ۳۱۱ / چشم تماشا ، ص 218

setare2013

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
پیامبر گرامی اسلام فرمودند :
نیكى و نیكوكاران را دوست بدارید. سوگند به آن كه جانم به دست اوست، بركت و تندرستى، با نیكى و نیكوكاران است

setare2013

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
در پى روزى و نیازها، سحر خیز باشید؛ چرا كه حركت در آغاز روز، [مایه] بركت و پیروزى است

setare2013

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تا وقتى مردم امر به معروف و نهى از منكر مي ‏كنند و یكدیگر را در نیكى و تقوا، یارى مي‏رسانند، در خیر و نیكي ‏اند، آن‏گاه كه چنین نكنند، بركت‏ها از آنان گرفته ميشود و بعضى بر بعض دیگر مسلّط مي ‏گردند و در زمین و در آسمان، هیچ یاورى نخواهند داشت.

بالا