همه مشکل من اینه که آدرس این منابع تحقیق رو نمیدونم کجاست. بحث وجدان و انصاف هم که راستش نمیدونم اینجا به درد میخوره یا نه. چون این نوع مسائل نیاز به حکم و منطق روان داره تا انصاف .تحقیق و مطالعه به همراه وجدان و انصاف میتونه کمکت کنه که جواب خودتو به دست بیاری.
این منابع مطالعه رو اگه میدونی بهم بگو.
من خودم رفتم و این مطلب رو پیداش کردم. هر چی راجع بهش فکر کردم نتونستم ارتباطی بین زندگی واین مطلب پیدا کنم که به دردم بخوره. برای همینه که میگم من تو پیدا کردن منابع عاجزم. مطلب رو ببین:
"خداوند از آسمان آبی نازل کرد، سپس در هر دره و رودی به اندازه ظرفیتش سیلابی جریان یافت..."
این ابتدای آیه 17 سوره رعد است. "اودیه" به معنای دره از کلمه "وادی" گرفته شده که به دامنه کوه های بزرگ گقته می شود. البته دامنه پایین کوه که همه آبها هنگام بارندگی در آن جمع می شود. یعنی غیر از آنچه ما فکر می کنیم که "وادی" همیشه بصورت اضافی بکار می رود، خودش معنای مستقلی دارد.
این آیه غیر از توصیف لطیف عارفانه ای که دارد، در فلسفه، مبیّن اصل دقیقی در اثبات مسئله افاضه وجود و قابلیت موجود است. و البته در کلام هیچ یک از اینها مدنظر نیست..
در ادامه این آیه خداوند می فرماید: "... این سیلاب بر روی خود کفی حمل کرد، که بعضی چیزاهایی که برای ساختن زیور آلات در آتش می گدازند، کفی مانند آن دارد، خدا حق و باطل را چنین مثل می زند. و اما کف به کناره افتاده نابود می شود اما آن چیزی که به مردم سود می دهد در زمین می ماند. خدا مثل ها را چنین می زند"
این آیه تعبیر دقیقی برای ارزیابی حق و باطل می دهد که در علم کلام از این جهت مورد اهتمام است
و اما انتهای آیه که می فرماید "و اما ما ینفع الناس فیمکث فی الارض" برای شناخت تاریخ، سیاست و رجال، به نظرم حرف آخر است و البته ینفع الناس را بدون درنظر گرفتن عبارت قبلی آیه نمی توان فهمید....
به هرحال آیه شگفت آوری است....
با تامل در این باران و وادی و قدر و سیلاب و کف و زیور آلات و حق و باطل و آنچه در زمین می ماند و.. هر لحظه می توان نکته ناب و حقیقت بی نقابی را دریافت..
این وادی هم، برهوت بی مقداری است که یک چشم به زمین دارد و آنچه در آن پایدار شده و چشم دیگری به آسمان، به تمنای باران...
پس پر کن پیاله را .. "یا ایها العزیز.
شما چیزی از این مطالب فهمیدی؟ خوب منم نفهمیدم. حالا چه جوری بیام این برنامه ها رو ازش منطق بدوشم؟ چه جوری؟
آخرین ویرایش: