تمرین گروهی آزمون طراحی خرداد 93

وضعیت
موضوع بسته شده است.

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
آخه مهندس شما در طبقه اول كد ارتفاعي رو 4 زدي و داخل پاگرد 5.48 كه ميشه 1.48 حالا اين ارتفاع چند تا پله 17.5 سانتيه

دوست عزیز کارمو کامل ادیت کردم و اینبار برش هم کشیدم ک دیگه ابهامی وجود نداشته باشه....منتها هنوز تموم نشده چون یه سری چیزها رو ک دوستان هم فراموش کرده بودن و خودمم همجنین ....یادم اومده ک توی کارم نی....ایشالله میزارم و دیگه رفع اشکال بشه

rohi58

عضو جدید
دوست عزیز کارمو کامل ادیت کردم و اینبار برش هم کشیدم ک دیگه ابهامی وجود نداشته باشه....منتها هنوز تموم نشده چون یه سری چیزها رو ک دوستان هم فراموش کرده بودن و خودمم همجنین ....یادم اومده ک توی کارم نی....ایشالله میزارم و دیگه رفع اشکال بشه

ممنون مهندس . مهندس من يك سوال قبلا كردم ميخواستم نظر شما رو هم بدونم داخل جزوه خانه عمران گفته ارتفاع واحدها رو 3.23 بگيريد با 19 تا پله 17 سانتي طبق مبحث 4 ارتفاع يك ساختمان 4 طبقه روي زيرزمين با پنجره نورگير از نما 14.9 ميباشد حالا شما اگر 4 طبقه رو ضربدر 3.23 باضافه 1.2 ارتفاع زير زمين كه از زمين بيرونه باضافه 1.1 جانپناه بكنيد ميشه 15.22 كه از 14.9 رد ميكنه

arefeh

کاربر ممتاز
اصلاح طرح آزمون آذر 92

اصلاح طرح آزمون آذر 92

سلام خانم عارفه.
خسته نباشید.
خوب شده طرحتون.فقط چند مورد اشکال داره که با اجازتون بهش اشاره ای کنیم:

اول از پارکینگ:

1- پارکینگ پایین سمت چپ مزاحم پارکینگ بالا سمت راسته.همونطور که داخل عکس نشون دادم.

خودرو مستقیم (دنده جلو)وارد پارکینگ میشه همونطور هم باید خارج بشه.

یه مطلب دیگه این که محدوده پارکینگتون نباید با هم تداخل داشته باشه.این مورد رو در عکس بالا با کادر مربعی نشون دادم.
2- میتونید هر چهار واحد پارکینگ رو انتهای زیرزمین و کنار دو پارکینگ پایینی قرار بدید و موتور خونه رو به شمال ساختمان انتقال بدید.مانند شکل زیر:

لزومی نداره انباری هاتون اینقدر بزرگ باشه.اون بالا موتوخونه هم جا میشه.

ادامه زیرزمین:

-نوشته پلانتون خیلی خوبه.
-داکت اصلی تون با این خیلی ابعادش خیلی بزرگه ولی محلش خیلی مناسبه(مکانی که وضعیت ثابتی در طبقات داره)
-نمایش راه پله و آسانسور و لابی آساسنور دقیقا به همین شکله.....ولی
3- من پلان رو از 2/3 برش میزنم نمیدونم چرا شما از 1/3 زدید!ولی فکر کنم خیلی مهم نیست.
-
4- عنوان دیوار و درب ضد آتش رو در زیرزمین هم بنویسید.

ایشالا ادامش فردا.
در مورد ستون گذاریتون و نمایش داکت ها در همکف هم باید صحبت بشه و ....

طبقه اول:

-داکتهاتون مناسبه.
-واحد جنوبی واسه پذیراییتون متون تراس داشته باشید.
5-واحد شمالی آشپزخونتون جای اون کادر آبیه باشه بهتر نیست؟اگه عمق نورگیری پذیراییتون بیشتر از 7 متر شد واسه پذیراییتون بالکن بزارید و به اندازه همون مقدار بیشتر از 7 متر به بالکنتون عمق بدید.
6-یه تیر هم دقیقا از وسط نورگیرتون رد میشه.
-خوبه این شوفاژ و کانال کولر رو نشون دادید.تو آزمون بزارید بعد از همه اولویت ها و اگه وقت داشتید بزارید.(واقعا در نظر گرفتن این مسیر کانال ها یا جای شوفاژ کار معماره)

-شیر آتش نشانی هم گذاشتید خوبه و لازم نبود.واسه ساختمان های بالای 5 طبقه الزامه.

7-داکت حمام واحد شمالیتون رو داخل نورگیر نزارید.

1-اصلاح شد
2-نمیشه هر 4 تا پارکینگ رو در راستای هم در انتهای زیرزمین گذاشت چون پله فرار جلوش بسته میشه....و دلیل دوم هم ک گفته بودم هدفم ارتباط موتورخانه با تهویه طبیعی بود
3-اصلاح شد به 2.3
4-نوشته شد
5-جای آشپزخونه عوض شد
6-نورگیر جابه جا شد و دیگر پوتری در نورگیر وجود ندارد
7-درزانقطاع در تمام پلان نوشته شد
8-رمپ برای تجاری داده شد
9- داکتها تا حدی اصلاح شدند
10-داکت داخل نورگیر هم جابه جا شد.:D
11- همینطور اون کنسولی ک در ستون به وجود اومده در همکف هم با اضافه کردن جند تا ستون رفعش کردم...
12-راهروی طولانی در همکف بخش ورودی هم حذف شد...با توجه به اینکه کلا بخش پیلوت رو حذف کردم قسمت رمپ رو و سرگیری و ...محاسبه شد....

چیزهایی ک خودم فراموش کرده بودم شیب بندیه سرویس ها و نشان دادن کفشور و همینطور هچ داخل فضاهای خیس;)
حالا مجدد لطفا نظر بدید...ممنونم....:redface:
مشاهده پیوست azar 92.rar
فایل زیپ هست و داخلش پی دی اف...
در ضمن برش رو هم کشیدم ممنون میشم نظر بدید...البته هچ قسمتهای برش خورده رو در برش نکشیدم واقعا خسته کننده بود....

آخرین ویرایش:

arefeh

کاربر ممتاز
ممنون مهندس . مهندس من يك سوال قبلا كردم ميخواستم نظر شما رو هم بدونم داخل جزوه خانه عمران گفته ارتفاع واحدها رو 3.23 بگيريد با 19 تا پله 17 سانتي طبق مبحث 4 ارتفاع يك ساختمان 4 طبقه روي زيرزمين با پنجره نورگير از نما 14.9 ميباشد حالا شما اگر 4 طبقه رو ضربدر 3.23 باضافه 1.2 ارتفاع زير زمين كه از زمين بيرونه باضافه 1.1 جانپناه بكنيد ميشه 15.22 كه از 14.9 رد ميكنه

عزیزم اجبار نیست ک شما 3.24 بگیرید حداقلش گفته شده 2.40....
الان من خودم برشمو گذاشتم من 18 تا پله 17.5 سانت گذاشتم ک عدد رند بهم بده....(در ضمن چون آسانسور معلولین داریم اجباری نی ک 17 گرفته بشه)ک میشه 3.15 ....
وقتی میگه 4 طبقه به نظر من منظورش 4 تا سقفه....پس 3 تا 3.15 و یه دونه پبلوت 2.80 (همشون با ضخامت سقف گفتما)یا 1.20 ارتفاع از کفو 1.10 جان پناه میشه:14.55....
الان مشکل کجاست؟؟؟؟!!!

rohi58

عضو جدید
عزیزم اجبار نیست ک شما 3.24 بگیرید حداقلش گفته شده 2.40....
الان من خودم برشمو گذاشتم من 18 تا پله 17.5 سانت گذاشتم ک عدد رند بهم بده....(در ضمن چون آسانسور معلولین داریم اجباری نی ک 17 گرفته بشه)ک میشه 3.15 ....
وقتی میگه 4 طبقه به نظر من منظورش 4 تا سقفه....پس 3 تا 3.15 و یه دونه پبلوت 2.80 (همشون با ضخامت سقف گفتما)یا 1.20 ارتفاع از کفو 1.10 جان پناه میشه:14.55....
الان مشکل کجاست؟؟؟؟!!!

وقتي ما زيرزمين داريم دگه همكف پيلوت نيست وطبق سوال سال 90 كه در همكف يك لابي و يك واحد 100 متري ميخواست و حداقل ارتفاع مسكوني 2.6 دگه 2.4 مجاز نيست

arefeh

کاربر ممتاز
وقتي ما زيرزمين داريم دگه همكف پيلوت نيست وطبق سوال سال 90 كه در همكف يك لابي و يك واحد 100 متري ميخواست و حداقل ارتفاع مسكوني 2.6 دگه 2.4 مجاز نيست

در هر صورت طبق حرف خودتونم ک باشه و اگر زیرزمین داشته باشیم همکف دیگه پیلوت نی....پس جز طبقات هست و دقت کنید ک بنده دزسته گفتم حداقل 2.4 اما ابعادی ک براتون محاسبه کردم 3.15 با ضخامت 40 سقف هست...با اون اعداد ارقام بازم 35 سانت تا حد مجاز فاصله داشته....

rohi58

عضو جدید
در هر صورت طبق حرف خودتونم ک باشه و اگر زیرزمین داشته باشیم همکف دیگه پیلوت نی....پس جز طبقات هست و دقت کنید ک بنده دزسته گفتم حداقل 2.4 اما ابعادی ک براتون محاسبه کردم 3.15 با ضخامت 40 سقف هست...با اون اعداد ارقام بازم 35 سانت تا حد مجاز فاصله داشته....
مهندس حداقل مسكوني 2.6 نه 2.4 و شما طبقات رو3.15 گرفتي ميخواستم همينو بدونم كه طبق مبحث 4 براي اينچنين ساختماني نميتونيم طبق جزوه خانه عمران 3.23 بگيريم شما قبول داريد

آخرین ویرایش:

arefeh

کاربر ممتاز
مهندس حداقل مسكوني 2.6 نه 2.4 و شما طبقات رو3.15 گرفتي ميخواستم همينو بدونم كه طبق مبحث 4 براي اينچنين ساختماني نميتونيم طبق جزوه خانه عمران 3.23 بگيريم شما قبول داريد

شما دارید اشتباه میکنید برای چی نشه از اون ظوابطه استفاده کرد؟؟؟؟
همکف 2.8
اول +دوم+سوم 3.23=9.69
جان پناه 1.1
کرسی 1.20
مجموعش میشه 14.79
شما مشکلتون اینه ک همکف رو هم مسکونی در نظر میگیرید در صورتی ک نمیشه....مگر اینکه خودش بگه ک در اون صورت 100% یه طبقه رو کسر میکنه ...

amindarbasi

کاربر فعال
بچه ها لطفا به کارمنم نظربدین (اسفند89 )
مشاهده پیوست 205742

به قول یکی از استادام کار تون بیشتر از دل سیری بوده و خیلی نکات ترسیمی رو رعایت نکردین و از تون می خوام کارتون رو تکمیل کنید و بعد قرار بدید مثلا ورودی تون اصلا مشخص نیسیت تا بتون در مورد پیلوت نظر داد و همچنین نوشته تا کارتون نیست سعی کنید موارد لازم رو با نوشته بیان کنید

arefeh

کاربر ممتاز
به قول یکی از استادام کار تون بیشتر از دل سیری بوده و خیلی نکات ترسیمی رو رعایت نکردین و از تون می خوام کارتون رو تکمیل کنید و بعد قرار بدید مثلا ورودی تون اصلا مشخص نیسیت تا بتون در مورد پیلوت نظر داد و همچنین نوشته تا کارتون نیست سعی کنید موارد لازم رو با نوشته بیان کنید

کار ادیت منو دید؟؟؟همون قبلی رو درست کردم...ممنون میشم نظر بدید....:smile:

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
1-اصلاح شد
2-نمیشه هر 4 تا پارکینگ رو در راستای هم در انتهای زیرزمین گذاشت چون پله فرار جلوش بسته میشه....و دلیل دوم هم ک گفته بودم هدفم ارتباط موتورخانه با تهویه طبیعی بود
3-اصلاح شد به 2.3
4-نوشته شد
5-جای آشپزخونه عوض شد
6-نورگیر جابه جا شد و دیگر پوتری در نورگیر وجود ندارد
7-درزانقطاع در تمام پلان نوشته شد
8-رمپ برای تجاری داده شد
9- داکتها تا حدی اصلاح شدند
10-داکت داخل نورگیر هم جابه جا شد.:D
11- همینطور اون کنسولی ک در ستون به وجود اومده در همکف هم با اضافه کردن جند تا ستون رفعش کردم...
12-راهروی طولانی در همکف بخش ورودی هم حذف شد...با توجه به اینکه کلا بخش پیلوت رو حذف کردم قسمت رمپ رو و سرگیری و ...محاسبه شد....

چیزهایی ک خودم فراموش کرده بودم شیب بندیه سرویس ها و نشان دادن کفشور و همینطور هچ داخل فضاهای خیس;)
حالا مجدد لطفا نظر بدید...ممنونم....:redface:
مشاهده پیوست 205818
فایل زیپ هست و داخلش پی دی اف...
در ضمن برش رو هم کشیدم ممنون میشم نظر بدید...البته هچ قسمتهای برش خورده رو در برش نکشیدم واقعا خسته کننده بود....

سلامم.
خسته نباشید.
دیگه بعدد ها توجه نکردم.که حتما درستن.
دیگه حرفی توش نیست.ستون گذاری خیلی خوب شد.فقط داکت هارو تو همکف نشونم ندادی ،ندادی.اونایی که بالای رمپ افتاده گمراه میکنه احتمالا تصحیح کننده رو.

saraafsoon

عضو جدید
سلام ممنون که نگاه کردین متاسفانه وقتم خیلی کمه مجبورشدم دران حد بزارم لطفا چندمورد از ان نکات ترسیمیو که رعایت نکردمو بگین تا رعایت کنم.

arefeh

کاربر ممتاز
سلامم.
خسته نباشید.
دیگه بعدد ها توجه نکردم.که حتما درستن.
دیگه حرفی توش نیست.ستون گذاری خیلی خوب شد.فقط داکت هارو تو همکف نشونم ندادی ،ندادی.اونایی که بالای رمپ افتاده گمراه میکنه احتمالا تصحیح کننده رو.
بله امروز از مهندس تاسیسات پرسیدم بهم توضیح داد حتما توی کار بعدی اصلاح میکنم...مرسی دوست عزیز...;)

arefeh

کاربر ممتاز
نمونه طرح آزمون آذر 92 .اینطور که میگن این طرح نمره قبولی گرفته.ولی من خودم شک دارم.حالا شما نظر بدید.
مشاهده پیوست 205883

والا اگه این طرح قبول شده هممون کلا تا روز امتحان بریم مسافرت....:razz:
ایشون به هیچ چیش کاری ندارم اما شیب نیم درصد رو نوشته 0.05%....:eek:اونوقت.....چی بگم والاااا...خدا بکنه این آزمون اینقدر راحت باشه

bahar-spring

کاربر بیش فعال

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
Aginجان ممنونم
منم که همش سوال دارم
خوب میشه یه کمم در مورد پوتر ها توضیح بدید ؟

خواهش میکنم دوست من
پوتر یا تیر ، دو ستون رو به هم وصل میکنه تا تیرچه و ... روی اونا سوار بشن ، حالا یا باربر میشن اگر تیرچه ها روی اونا سوار بشن یا تیر فرعی میشن که نقش باربری تیرچه ها رو ندارن. اما در هر صورت وجود دارن و هر ستون به ستون دیگه تیر داره ( بستگی به جهت تیر ریزی داره که کدومش باربرباشه یا فرعی )
این تیرها چون نقش سازه ای دارن و قابل حذف شدن نیستن نباید از وسط فضاهای باز مثل داکت یا نورگیر یا پاسیو و ... رد بشن برای فضاهایی مثل رمپ هم نباید سرگیری بوجود بیارن.شما سازه رو به صورتی در نظرمیگیرین که تیرها رو هم اجرا شده فرض میکنین و نقش اونها رو توی محیط و فضا می سنجین تا سرگیر یامزاحم نباشن

امیدوارم مطالبم بتونه بهت کمک بکنه ، نمیدونم دقیقا مورد نظر سوالت چی بوده دوست من .

ha@sa

عضو جدید
من که میگم سرکاریه . اخه این نقشه ها که اصول اولیه که یه دانشجوی ترم دو باید رعایت کنه رو هم رعایت نکرده چه برسه به رعایت مباحث مقررات ملی :redface::D

ha@sa

عضو جدید
خواهش میکنم دوست من
پوتر یا تیر ، دو ستون رو به هم وصل میکنه تا تیرچه و ... روی اونا سوار بشن ، حالا یا باربر میشن اگر تیرچه ها روی اونا سوار بشن یا تیر فرعی میشن که نقش باربری تیرچه ها رو ندارن. اما در هر صورت وجود دارن و هر ستون به ستون دیگه تیر داره ( بستگی به جهت تیر ریزی داره که کدومش باربرباشه یا فرعی )
این تیرها چون نقش سازه ای دارن و قابل حذف شدن نیستن نباید از وسط فضاهای باز مثل داکت یا نورگیر یا پاسیو و ... رد بشن برای فضاهایی مثل رمپ هم نباید سرگیری بوجود بیارن.شما سازه رو به صورتی در نظرمیگیرین که تیرها رو هم اجرا شده فرض میکنین و نقش اونها رو توی محیط و فضا می سنجین تا سرگیر یامزاحم نباشن

امیدوارم مطالبم بتونه بهت کمک بکنه ، نمیدونم دقیقا مورد نظر سوالت چی بوده دوست من .

ممنونم agin جان . من واسه همین گذشتن پوترها از داکت و نورگیر مشکل دارم . اگه یه نمونه که چوتر از نورگیر یا داکت رد بشه واسم بذاری ممنونت میشم دوستم

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
ممنونم agin جان . من واسه همین گذشتن پوترها از داکت و نورگیر مشکل دارم . اگه یه نمونه که چوتر از نورگیر یا داکت رد بشه واسم بذاری ممنونت میشم دوستم
ببخشید دخالت میکنیم.ولی یه نمونه خوبی که این مشکل توش وجود نداشت کار خانم عارفه بود که من تو عکس پایین تیرها رو با خط سبز و داکت هارو داخل کادر مشکی نشون دادم.
تیری از داکت عبور نمیکنه.اگه اون خطوط سبز از داکت عبور کنه میشه اون حالتی که شما میگید.

Untitled.jpg

ha@sa

عضو جدید
ببخشید دخالت میکنیم.ولی یه نمونه خوبی که این مشکل توش وجود نداشت کار خانم عارفه بود که من تو عکس پایین تیرها رو با خط سبز و داکت هارو داخل کادر مشکی نشون دادم.
تیری از داکت عبور نمیکنه.اگه اون خطوط سبز از داکت عبور کنه میشه اون حالتی که شما میگید.

ممنونم مهندس فرزاد
حضور شما و agin جان و البته بقیه دوستانی که سد امتحان طراحی رو رد کردن و به من و بچه ها کمک میکنن یه لطف بزرگه .

rohi58

عضو جدید
شما دارید اشتباه میکنید برای چی نشه از اون ظوابطه استفاده کرد؟؟؟؟
همکف 2.8
اول +دوم+سوم 3.23=9.69
جان پناه 1.1
کرسی 1.20
مجموعش میشه 14.79
شما مشکلتون اینه ک همکف رو هم مسکونی در نظر میگیرید در صورتی ک نمیشه....مگر اینکه خودش بگه ک در اون صورت 100% یه طبقه رو کسر میکنه ...

مهندس شهريور 91 همكف يك واحد 100 متري ويك لابي ميخواست كه دگه 2.8 درست نيست و اگر يك طبقه هم كم بشه ميشه سه طبقه روي زيرزمين وارتفاع هم بجاي 14.9 ميشه 11.7طبق مبحث 4

saraafsoon

عضو جدید

تو جزوه اشراق نورگیرو تا خط درز انقطاع ادامه داده یعنی نوشته اینطوری درسته اینطوری اتوماتیک اگه مثل عارفه جان کناره ها دیوار نکشیم و به توصیه جزوه اشراق صفحه7 عمل کنیم عملا اشتباه بالاخره چیکارکنیم کدوم درسته؟راستی به جزوه اشراق صفحه4 نگاه کنین اگه فضادرجه 2 باشه مامیتونیم 2*2 بگیریم مثلا برای اشپزخانه به نظرتون اشتباه نوشته جزوه خانما اقایون نظربدین لطفا برامن مسئلا بزرگی شده

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
تو جزوه اشراق نورگیرو تا خط درز انقطاع ادامه داده یعنی نوشته اینطوری درسته اینطوری اتوماتیک اگه مثل عارفه جان کناره ها دیوار نکشیم و به توصیه جزوه اشراق صفحه7 عمل کنیم عملا اشتباه بالاخره چیکارکنیم کدوم درسته؟راستی به جزوه اشراق صفحه4 نگاه کنین اگه فضادرجه 2 باشه مامیتونیم 2*2 بگیریم مثلا برای اشپزخانه به نظرتون اشتباه نوشته جزوه خانما اقایون نظربدین لطفا برامن مسئلا بزرگی شده

سلامم .
آره اینجا نباید دیوار بر خارجی ترسیم میشد.ما تو نقشه های شهرداری هم همینطوری ترسیم میکنیم.
یبار دیگه جزوه رو بخونید.نوشته برای فضاهای درجه 2 ابعاد 2*3 یا 2.5*2.4......................دقیقا همون 6 متر با حداقل بعد 2 متر.
نورگیر کوچیکتر از 6متر مربع نداریم.

aiman1234

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان ایین نامه 2800 زده درز انقطاع میشه یک صدم ارتفاع ساختمان بلند تر البته ویرایش 86 است ولی اشراق جان زده یک دویستم کدوم درست تره دوستان ؟ :confused:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام دوستان ایین نامه 2800 زده درز انقطاع میشه یک صدم ارتفاع ساختمان بلند تر البته ویرایش 86 است ولی اشراق جان زده یک دویستم کدوم درست تره دوستان ؟ :confused:

salammm.
Joftesh doroste:)))

Ayin name 2800 darz entegha kol ro gofte 1/100..........yani age 2 taraf darz dashte bashi in meghdar taghsim bar 2 mishe.
Dar vaghe mishe 1/200 dar yek taraf.
Shoma hamishe 1/200 ro dar nazar begir......chon masalan age 3 taraf darz dashte bashe ba oon 1/100 nemishe mohasebe kard.

وضعیت
موضوع بسته شده است.