1-بله اینو شما درست میگید ولی عددی ک نوشتی رو متوجه نشدم اگه توی مبحثه بهم بگو برم ببینم چی به چیه...
2-ارتفاع زیر زمین کف تا کف 2.70 یه -1.50 دارم یه 1.20 این دو تا با هم جمع بشه میشه 2.70 30 سانتم ک صخامته کف میشه 2.40......2.40 مگه مشکلی داره؟
3-این ترسیمشو گیر کرده بودم فکر کنم با توجه به توضیح فرزاد جان من باید توی همکف یه داکت دیگه ولی کلا طرجمو دارم اصلاح میکنم....
4-عزیزم زاهرو درسته زیاد شده اما تجاری هم دقت باید ک تا میتونی باید عرض زیاد بگیری....البته فکر کنم بخش دیواره رمپ رو باید جمع کنم چون هر 10 متر رمپ رو توی همکفم خالی گذاشتم....باید ببینم اگه سرگیر نباشیه کمش کنم ک حل بشه....ولی خودم میگم اگه راهرو باریک و یککم طولانی بشه بهتره ک یه 1.40 دیگه به اون راهرو اضافه کنم اون میشه پرت ورودی و تجاریمم باریک میشه...در هر صورت اونجوری هر دو دراز میشه
5- در مورد عرض نورگیر من برای واحد دوم ک نورنگرفتم که اینو میگی؟؟؟؟؟برای لابی ورودی واحدها یه پتجره گرفتم ک اونو حذف میکنم ک ایراد گرفته نشه....ولی ابعادش درسته....گفته برای یه واحد 12 متر باشه مساحت نورگیر......ک حداقل 3 باید عرضش باشه ک من 3.40*3.40 گرفتم
در مورد سئوالاتت
1-شیرآتشنشانی فرزاد جان گفت برای 5 طبقه به بالا الزامیه....ولی فکر نکنم اگه بزاریم نمره منفی حساب بشه؟!!!!
2-به راه پله نباید ورودی باز بشه ولی لابیه آسانسور و ورودی واحدها رو میشه با هم گرفت
3-قضیه برشی هست مثل پله ک یه جاییش دیده میشه یه جایش خط چین.....
من عذر میخوام این اشکاله کدوم میشه ک فرمودید قابله حله؟؟؟موتورخانه رو جاشو عوض کنم؟؟؟به نظرتون داکت برای تهویه بدم یا نورگیری و تهویه طبیعی باشه بهتره؟؟؟
پس کنسول رو حذف میکنم فقط خواستم ببینم اگه تووکارم کنسول داشته باشم چجوری باید حلش کنم...(چون متنفرم از اینکه ستونم تووی فضاها بیوفته....
برای داکت اصلی هدفم دریچه بازدید بوده....ولی خوب فکر میکردم اگه ابعاد رو بزرگ بگیرم بشه به عنوان نیمچه نورگیری ازش استفاده کرد...هرچند ک میدونم ابعاد نورگیر حداقل 6 مترمربع....
اندازه درز انقطاع ک در ادامه آکس نوشتم و با فلشم اسمشو نوشتم...اما چشم....این نکته رو فراموش نمیکنم ک من بعد تووو تمام پلانهام همه نوشته ها رو تکرار میکنم....
به نظرتون اینها رو هم تا حدی حل کنم میتونم امیدوار باشم به قبولی؟؟؟؟
مگه نه اینکه میگن باید داکت از پایین به بالا باید ادامه داشته باشه...اینجور ک شما میگی ک نمیشه....ایراد نمیگیرند...البته دارم طرحمو اصلاح میکنم و این داکت رو حل کردم ک به این شکل نباشد
منظورتون از داکت دیگه چیه؟؟؟متوجه نشدم....
فروشگاه 10 سانت اختلاف ارتفاع داره شیب 8% هم باشه اگه بخوام رمپ بزارم تجاریم از بین نمیره؟؟؟با توجه به اینکه واقعا بر من با توجه به اینکه پله ورودی و جک معلول و رمپ پارکینگ و همه اینها رو باید جا بدم یه 1.4 دیگه هم برای عرض رمپ بزارم تجاریم داغون میشه![]()
اتفاقا این برای خوده منم سئوال بوده توی واحد جنوبیم اگه نیگاه کنید عمق پذیرایی و نشیمنم شده 9.60 یعنی من باید 2.60 بالکن بدم؟؟؟؟اگه بخوامم نورگیر بدم ک دیگ الکیه.....اینم راهنمایی میکنید .....
لطفا ممنونم
موفق باشیسلام...خسته نباشید میگم به همه ی بچه ها...
چند تا سوال....
1.اگه توی امتحان چیزی نگفته باشنآیا کنسول دادن تو خیابون واسه امتحان مجازه؟؟؟ اینو دقیقا خودمم نمیدونم اما به گفته دوستان چون محدوده طراحی رو بهتون میگن اگه کنسول تووو محدوده بود و گفته بود اجازه پیش روی دارید ک انجام میدی....اگه نه بدون کنسول باشه
2.بهتره اسکلت رو بتنی بگیریم یا فلزی؟؟؟بعد واسه ابعاد ستون های فلزی واسه 4طبقه (30*30)مناسبه؟؟؟؟4 طبقه ب بالا چی؟؟؟؟؟؟
معمولا چون فلزی ابعاد کوچیکتری داره میگن بهتره اما در عوض توی بتنی تا 7.5 متر میتونی آکس به آکس ستون فاصله بزاری....
ابعاد ستونش تا 3 طبقه 30*30 و از 4 تا طبقه به بعد 40*40 هست
واسه اسکلت بتنی بهتره ستون هامون مستطیلی باشه یا مربعی؟؟؟؟هر کدوم واسه 4 طبقه یا بیشتر ابعادش باید به چه شکل باشه؟؟
اینجور ک من تاپیک رو خونده بودم میگفتن بهتر مستطیل بگیری برای جاگیری مناسبتر ماشین ها...
برای 3 طبقه 40*40
برای 4 طبقه 50*50 یا 60*35
برای 5-6 طبقه 60*60
3.مثلا ارتفاع تجاری رو از کف تا روی سقف 4.20میگیریم...1.20هم کف کرسی داریم...یعنی اون 4.20رو باید با 1.20حساب کنیم؟؟؟؟یعنی میشه 1.20+3متر؟؟؟؟؟؟
اون بسته به طرحته....حداقل تجاری رو 2.40 میگرن....اما من خودم دیگه 3 رو میگیرم....
4.درز انقطاع از روی پی حساب میشه یا از روی کف زمین؟؟؟؟یعنی اگه زیر زمین داشته باشیم ارتفاع زیرزمین هم توی محاسبه درز انقطاع لحاظ میشه؟؟؟؟
درز انقطاع فاصله ساختمون با بناهای مجاور برای زلزله هست....پس از هر چندتا ک زیرزمین داری شروع میشه تا بالا....برای پی هم مسلما رعایت میشه چون ستونها کمی به داخل میاد.....بله ارتفاع زیرزمین هم باید در نظر گرفته بشه....از روی پی تا سقف آخرین طبقه
5.انبارها باید نور و تهویه داشته باشن؟؟؟؟؟؟/ابعاد یک انبار حداقل چن باید باشه؟؟؟؟؟
چون معمولا انبارها رو جایی میزاریم ک ممکنه به نور طبیعی یا تهویه دسترسی نداشته باشه....در نتیجه میتونی رو درب یا سطح دیوار انبار شیارهایی رو جهت تهویه بزاری....همینطور برای اندکی نور
دیگه به نظر من 1.20*1.60 رو داشته باشه.....
6.ابعاد داکت های که واسه حمام یا دستشویی یا آشپزخانه استفاده میشن چند باید باشه؟؟؟
حداقل 40*40[SUP] دیگه داشته باش[/SUP]
7.اگه دو طرف دیوار باشه تو پارکینگ واسه دو ماشین عرضش باید چند باشه؟؟؟سه ماشین چی؟؟؟؟واسه یک ماشین اگه دو طرفش ستون باشه 2.50 داخل به داخل بسسه؟؟؟؟؟
پارکینگ برای دو ماشین از داخل به داخل ستون 4.5 اگه دیوار باشه یه سمتش میشه 5
سه تا ماشین داخل به داخل ستون 6.5 اگه دیوار بود 7
یه ماشینم بله 2.5
یه ماشینم برای معلولین در نظر بگیر ک ابعادش اگه اشتباه نکنم 3.5*5 هست
8.پله سه طرفه ممنوعه توی امتحان؟؟؟؟ک وسطشم آسانسر باشه؟؟؟؟؟؟؟؟چرا؟؟؟اگه 3 طرفه بکشیم ولی اسانسر رو بیرون طراحی کنیم چی؟؟؟؟
به علت ایجاد دودکش ممنوع شده...حتی از نظر فضایی هم زیاد جا میگیره.....در هر صورت الان چشمه پله غیر مجاز شده و شما اگه 3 طرفه بگیری کارت رده....
9.واسه آکس زدن ستونهای مستطیلی ک توی یک ردیف واقع شدن ولی بعضیاشو چرخیدن باید به چ شکل آکس بزنیم|؟؟؟؟؟9.
اینو نمیدونم چون من خودم همیشه فلزی میخوام بگیرم
شرمنده ام ک اینهمه سوال پرسیدم..................منتظر جوابتون هستم....ممنون...
آره باید ادامه داشته باشه ولی از یه داکت دیگه.البته دی اون صورت ارتفاع همکفتون رو هم باید یکم بیبشتر بگیرید که جوابگوی سقف کاذبتون باشه.میبینید اینا مسائلیه که وجود داره.
اگه شما بتونید همکف و زیرزمینتون رو طوری طراحی کنید که این داکت ها مستقیم برن پایین خیلی عالیه.ولی در واقع اینطور طراحی کردن خیلی مشکله و یه جورایی غیر ممکنه.فرض کن شما همکف رو حل کردی زیرزمین رو چیکار میکنی.نوع کاربری طبقات مسکونی و همکف و زیرزمین خیلی با هم تفاوت دارن.
مثلا داکت حمام واحد شمالیتون که افتاده جلوی رمپتون تو طبقه همکف و زیرزمین چطور میشه؟پس شما طرح جدید هم داشته باشید تو زیرزمین مجبورید لوله هارو افقی به کنار ستون یا دیوار ببرید و از اونجا بره جایی که باید بره.
منظورم از داکت دیگه:
داکت مانند ستون نیست که الزام باشه در طبقات جابجایی نداشته باشه(ولی این جابجایی صرفا 1 بار یا نهایتا 2 بار میتونه صورت بگیره)البته ما مشکلمون با لوله های فاضلاب و آب بارانه.با رایزر و ونت که بالا میرن مشکلی نداریم.
پس داکت تا سقف همکف پایین میاد و اگه مشکلی نداشت که به راه خودش ادامه میده و به زیرزمین میرسه و اگه بازم مشکلی نداشت له زمین میرسه و افقی میره به چاه.
ولی اغلب اینطور نیست تا سقف طبقه همکف میاد پایین و اونجا بطور افقی میره به یه داکت دیگه.اون داکت باید جایی باشه که تو زیرزمین مشکلی نداشته باشه.کنار دیوار یا ستون (در صورتی که واسه پارکینگ مزاحم نباشه)جای خوبی میتونه باشه.
طوری غصه میخورید انگار سرقفلی اون فروشگاه به نام شماست.تو اون توصیه نامه خانم آگین دسترسی معلولین به فروشگاه با یک رمپ 1 متری هم آورده شده.طراح سوال هم این نکته مد نظرش بوده که گفته 10 سانت ارتفاع فروشگاه.
هیچ ضابطه و قانونی برای شما برای تعیین اندازه بالکن محدودیت نمیزاره.خیلی راحت با این کار میتونید عمق نورگیریتون رو حل کنید.
اختیار دارین چرا محدودیت نداره؟ اگه عمق تراس بیشتر از 2.5 متر باشه برای فضای پشت خودش به عنوان نورگیر محسوب نمیشه
ایشون درست میگن، منم توی مبحث خوندمش.اختیار دارین چرا محدودیت نداره؟ اگه عمق تراس بیشتر از 2.5 متر باشه برای فضای پشت خودش به عنوان نورگیر محسوب نمیشه
طبقه اول:
-داکتهاتون مناسبه.
-واحد جنوبی واسه پذیراییتون متون تراس داشته باشید.
-واحد شمالی آشپزخونتون جای اون کادر آبیه باشه بهتر نیست؟اگه عمق نورگیری پذیراییتون بیشتر از 7 متر شد واسه پذیراییتون بالکن بزارید و به اندازه همون مقدار بیشتر از 7 متر به بالکنتون عمق بدید.
-یه تیر هم دقیقا از وسط نورگیرتون رد میشه.
-خوبه این شوفاژ و کانال کولر رو نشون دادید.تو آزمون بزارید بعد از همه اولویت ها و اگه وقت داشتید بزارید.(واقعا در نظر گرفتن این مسیر کانال ها یا جای شوفاژ کار معماره)
-شیر آتش نشانی هم گذاشتید خوبه و لازم نبود.واسه ساختمان های بالای 5 طبقه الزامه.
-داکت حمام واحد شمالیتون رو داخل نورگیر نزارید.
درسته اما به نظرم یکم طرح درهم بوده....الان دارم همونو اصلاحاتی انجام میدم چیزیش نمونده...احتمالا تا فردا میزارم ک مجدد دوستان زحمتشو بکش....ایشون میتونن ستونی که داخل نورگیر افتاده رو خروج از محور بدن و ببرنش بالاتر که میفته داخل گنجه اتاق خواب؟ در واقع شبکه ستونگذاری نامنظم داشته باشه.
برای اینکه طرحش بهم نریزه.
اختیار دارین چرا محدودیت نداره؟ اگه عمق تراس بیشتر از 2.5 متر باشه برای فضای پشت خودش به عنوان نورگیر محسوب نمیشه
الان یه سئوال اون داکت حمام و سرویس و آشپزخونه هم باید تا زیرزمین بره؟؟؟؟من تووو تاپیکها خونده بودم ک لوله ها تو زیرزمین از کناز ستون و یا دیوار میره پایین....
ایشون میتونن ستونی که داخل نورگیر افتاده رو خروج از محور بدن و ببرنش بالاتر که میفته داخل گنجه اتاق خواب؟ در واقع شبکه ستونگذاری نامنظم داشته باشه.
برای اینکه طرحش بهم نریزه.
اینو کجا نوشته؟
من خیلی وارد نیستم به اینکه نظر بدم...اما اشکالاتی ک میبینم...پذیراییت خیلی کوچیکتر شده....بچه ها لطفا به کارمنم نظربدین (اسفند89 )
مشاهده پیوست 205742
سلام عزیزم ممنون نگاه کردیمن خیلی وارد نیستم به اینکه نظر بدم...اما اشکالاتی ک میبینم...پذیراییت خیلی کوچیکتر شده....
2-نورگیرهات کوچیکه...حداقل 12 متری
3-پوتر از نورگیرت رد میشه
4-اکثر فضات توو راهرو پرت شده....یعنی راهروهات زیاد شده به نظرم
5-از تو داکتتم پوتر رد شده
6-فکر کنم ستون فلزی بگیری راحت باشه
7-خروجی ماشیتهات از کجاست؟؟؟اگه از سمت جنوبه ک خیلی کمه....دو تا ماشین ک پشت هم میزاری حداقل ابعادش 2*6 هست
تووو نگاه اول اینها به نظرم اومد
دوستان منم ازمون اذر رو کار کردم اما اینجور که توی تاپیک خوندم واسه داکتها یه کم مردد شدم تو کارم :
اول اینکه داکتهای مختلف توی تمام طبقات نشون داده میشن؟
دوم اینکه جای مناسب داکتها توی پلانها کجا ها میتونه باشه
سوم هم اینکه توی پلان بام ناودان اب باران بهتره که کجا باشه
چهرم اینکه اگه سرویس و حمام اشپزخونه کنار نورگیر بییفتن بازهم نیاز به داکت داریم ؟
یه توضیح کلی میخوام
میخوای اذیت کنی؟سلام.. چنتا سوال دیگه 1.ابعاد اتاق تاسیسات چند در چند باید باشه؟؟؟؟؟ 2.توی پست های قبلی خوندم ک ستون فلزی واسه ساختمون 5و6و7 طبقه 25*25جواب میده.....و 8طبقه 30*30...آیا این درسته؟؟؟؟؟ یعنی واسه ساختمون 4 طبقه 30*30بگیریم جواب میده؟؟؟؟5 و 6 طبقه چی؟؟؟؟؟؟ 3.برای پارکینگ ها...اگر سمت چپ دیوا و وسط ستون و سمت راست دیوار باشد حداقل فضا برای 4 ماشین بین دیوارها و ستون چقد باید باشد؟؟ 4.موتور خانه آسانسر باید بالای بام باشد؟؟؟؟؟در پلان بام باید انرا بکشیم؟؟؟؟؟؟؟ابعاد و ارتفاع آن ب چه شکل است؟؟؟؟؟ارتفاع چاهک اسانسر باید چند باشد؟؟؟؟ 5.نورگیر در واحد های زیر 200 متر چقده؟؟؟؟و در بالای 200 متر چقده؟؟؟؟؟؟ 6.استفاده از جک برای معلولین مجاز است ؟؟؟بهتر است جک استفاده شود یا رمپ؟؟؟جک باید چن در چند باشد؟؟؟آیا هر کجا ک جک میگذاریم باید در زیرزمین هم آنرا نشان بدیم؟؟؟؟؟یعنی تا زیر زمین میاید؟ 7.چرا توی هیچکدوم از نقشه ها مکان امداد رسانی رسم نمیشود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟مگه نباید اونو بکشیم؟؟؟ 8.پله اضطراری یا فرار از چند طبقه ب بالا استفاده میشود؟؟آیا باید اونو توی امتحان بکشیم؟؟؟؟؟ ممنون از همه اونایی ک منو در جواب این سوالها کمک میکنند.
عزیزم همشون درسته فقط من فراموش کردم ک یکی از پله های همکف رو حذف کنم وگرنه هم توی زیرزمین رعایت شده هم در طبقات فقط همکف به جای 17 تا پله باید مثل زیرزمین 16 تا میشد....
ارتفاع هر پله ام هم 0.175 هست.و همینطور الزامی نی 17 سانت باشه وقتی آسانسور معلولین داریم...
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
Z | تمرین گروهی آزمون طراحی - اردیبهشت 97 | آزمون های نظام مهندسی | 15 | |
![]() |
تمرین گروهی آزمون طراحی - اسفند 95 | آزمون های نظام مهندسی | 51 | |
![]() |
تمرین گروهی آزمون طراحی-شهریور 95 | آزمون های نظام مهندسی | 137 | |
M | تمرین گروهی آزمون طراحی - بهمن94 | آزمون های نظام مهندسی | 1443 | |
M | تمرین گروهی آزمون طراحــی - مرداد 94 | آزمون های نظام مهندسی | 1423 |