تمرین گروهی آزمون طراحی خرداد 93

وضعیت
موضوع بسته شده است.

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
خدا قوت عارفه جان.
کارت خیلی خوب شده اما یه نکته: میتونی جوری طرحت رو دربیاری که نیاز به نورگیر هم نداشته نباشی.چون من شنیدم این ازمون 91 هرکی نورگیر طراحی کرده 12 نمره منفی گرفته!
من واسه ازمون اذر این ازمون رو تمرین کردم(بدون نورگیر) امسال هم اگه مشکلات اجازه بدن انشاالله دوباره میکشم میذارم اینجا که منظورمو متوجه شین.
موفق باشی دوست من:heart:
عزیزم شدن ک میشه...اما اتاق خوابها میوفته سمت خیابون...تا جایی ک میدونم از لحاظ آلودگی صوتی بهتر همیشه اتاق خوابها پشت قرار بگیره.....
و اینکه از کجا بفهمیم ک طراح مدنظرش نورگیر بوده یا نبود؟؟؟:(

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
لطف میکنید...ممنون میشم فرصت کردید ایرادهای کاری ک امروز گذاشتم رو هم بهم بگید تا بیشتر روش کار کنم...سعی کردم ایرادهای قبلی تووو کارم نباشه اما نمیدونم تا چ حد موفق شدم/////

سلامممم عارفه خانم.
دیدم کارتونو.

1- 2.5 متر اول رمپ رو تو این سایت میشه رعایت کرد دیگه.
2- دو تا از انباری هاتون مورد قبول نیست.راه دسترسی به انباری ها وجود نداره.

1.jpg

3- مساحت لابی تو همکف رو خیلی زیاد گرفتید.بنظرم این مقدار نیاز نیست.در عوض مساحت آژانس کم شده.
مشکل اصلی ارتفاع همکفتونه.لزومی نداره اینقدر بالا باشه اونم باتوجه به اینکه ورودی هاتون رو جدا در نظر گرفتید.(مسکونی و اداری) کمتر بگیرید و حواستون به سرگیری رمپ زیرزمین (رمپ خودرو)باشه.
4-اینکه میگید از کجا متوجه بشیم نورگیر میخواد یا نه ...........خب ساختمان سه جهت باز واقعا نیاز به نورگیر نداره.

arefe-rad

عضو جدید
عزیزم شدن ک میشه...اما اتاق خوابها میوفته سمت خیابون...تا جایی ک میدونم از لحاظ آلودگی صوتی بهتر همیشه اتاق خوابها پشت قرار بگیره.....
و اینکه از کجا بفهمیم ک طراح مدنظرش نورگیر بوده یا نبود؟؟؟:(

همون طور که آقا فرزاد هم گفتن ساختمان سه طرفش باز بوده و در خصوص آلودگی صوتی، اتاق خواب کنار اتوبان باید براش تدابیر طراحی در نظر بگیریم و همین طور اگه بخاد کنار موتو آسانسور قرار بگیره( طبق مبحث 19- صفحه اش رو یادم نیست اما یادمه پارسال واسه نظارت این نکته رو خوندم)
اگه اشتباه میکنم دوستان اصلاح کنن

آذرهانا

عضو جدید
لطفاً:
1- پله پس و پیش باشه یا نه؟ منظورم اینه مث پله های عارفه پس و پیش باشه
2- ابعاد اسانسور رو چن بگیریم؟ 200*1.40 یا 210*160 یا 170*190 یا 200*190

آخرین ویرایش:

siamakarch

عضو جدید
سلام دوستان
یه سوال...
بنظرتون ضروری هست که تو امتحانِ طرّاحی کارهارو دسن کنیم یا از رنگهای مختلف و یا ضخامت‌های مختلف برای ارائه کارمون استفاده کنیم؟
تاثیری تو نمره نهایی داره اصلا؟
:smile:

bahar-spring

کاربر بیش فعال
یه سوال فوری دوستان
طبق مبحث4 اگر فاصله آکس به آکس دو ستون 5 متر باشه و فاصله داخلی دو ستون حداقل 4.50 باشه 2تا ماشین میتونه بین این 2ستون قرار بگیره. حالا مثلا ستونهای ما 40×40 باشه و آکس به آکس 5متر باشه اونوقت این فاصله داخلی بایستی 4.60 باشه، ما در هر صورت و با هر ابعاد ستونی میتونیم این فاصله رو 4.50 بگیریم؟ اگر بگیریم اونوقت آکس به آکس 5متر نمیشه.. یکی میتونه جواب درست و دقیقو بده؟
بعدم بالاخره برای ساختمان 3-4 طبقه ستون فلزی رو چند بگیریم؟! توی جزوه میگه ستون فلزی برای 4طبقه 40سانت؛ بنظرتون زیاد نیست؟

آخرین ویرایش:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
یه سوال فوری دوستان
طبق مبحث4 اگر فاصله آکس به آکس دو ستون 5 متر باشه و فاصله داخلی دو ستون حداقل 4.50 باشه 2تا ماشین میتونه بین این 2ستون قرار بگیره. حالا مثلا ستونهای ما 40×40 باشه و آکس به آکس 5متر باشه اونوقت این فاصله داخلی بایستی 4.60 باشه، ما در هر صورت و با هر ابعاد ستونی میتونیم این فاصله رو 4.50 بگیریم؟ اگر بگیریم اونوقت آکس به آکس 5متر نمیشه.. یکی میتونه جواب درست و دقیقو بده؟
بعدم بالاخره برای ساختمان 3-4 طبقه ستون فلزی رو چند بگیریم؟! توی جزوه میگه ستون فلزی برای 4طبقه 40سانت؛ بنظرتون زیاد نیست؟

سلاممم.
اگه بفرض آکس 2 ستونتون 5 متر باشه و ابعاد ستون 40*40 فاصله بین دو ستون میشه 4.60 .....خب این مقدار از 4.5 متر بیشتره و شما دو پارکینگ بین این دو ستون میتونید تامین کنید.از 4.5 متر تا 5 متر فاصله داخل به داخل شما دو پارکینگ دارید.ولی اگه فاصله داخل به داخل بیشتر از 5 متر باشه شما برای دو پارکینگ همون 5 متر رو در نظر بگیرید واسه محدوده پارکینگتون.

این ابعادی که گفتن برای ساختمان 8 طبقست نه 4 طبقه.
برای 3 یا 4 طبقه ابعاد 24*24 مناسبه.(مثلا دوبل تیرآهن 20 بعلاوه 2 ورق تقویتی 20 میلیمتر در دو طرف)....

bahar-spring

کاربر بیش فعال
سلاممم.
اگه بفرض آکس 2 ستونتون 5 متر باشه و ابعاد ستون 40*40 فاصله بین دو ستون میشه 4.60 .....خب این مقدار از 4.5 متر بیشتره و شما دو پارکینگ بین این دو ستون میتونید تامین کنید.از 4.5 متر تا 5 متر فاصله داخل به داخل شما دو پارکینگ دارید.ولی اگه فاصله داخل به داخل بیشتر از 5 متر باشه شما برای دو پارکینگ همون 5 متر رو در نظر بگیرید واسه محدوده پارکینگتون.

این ابعادی که گفتن برای ساختمان 8 طبقست نه 4 طبقه.
برای 3 یا 4 طبقه ابعاد 24*24 مناسبه.(مثلا دوبل تیرآهن 20 بعلاوه 2 ورق تقویتی 20 میلیمتر در دو طرف)....
سلام مرسی از پاسختون.
میدونید سوالم بیشتر اینجاست که برای ستون 40*40 یا هر ابعاد دیگر ستون، میتونیم فاصله داخلی رو 4.5 بگیریم؛ درحالیکه آکس به آکس 5متر نشه(کمتراز 5 بشه)؟؟
24*24 برای 4طبقه بالای همکف خوبه دیگه؟ (یعنی برای 5سقف)؟

آخرین ویرایش:

bahar-spring

کاربر بیش فعال
یه چیز دیگه بند 4-5-10-2-3 میگه حداقل عرض مسیر رفت و آمد در توقفگاههای بزرگ و متوسط نباید از 5متر و در محل ستونها از 4.50 متر کمتر باشد.
در محل ستونها یعنی مثلا برای چه حالتهایی؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام مرسی از پاسختون.
میدونید سوالم بیشتر اینجاست که برای ستون 40*40 یا هر ابعاد دیگر ستون، میتونیم فاصله داخلی رو 4.5 بگیریم؛ درحالیکه آکس به آکس 5متر نشه(کمتراز 5 بشه)؟؟
حالا اون یه مثال زده دیگه.شما بین دوستونتون حداقل باید 4.5 متر باشه.آکس تا آکس مهم نیست.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
یه چیز دیگه بند 4-5-10-2-3 میگه حداقل عرض مسیر رفت و آمد در توقفگاههای بزرگ و متوسط نباید از 5متر و در محل ستونها از 4.50 متر کمتر باشد.

عکس زیر رو ببینید:

یه راه عبور 5 متری داریم و یه ستون بتنی به این نحو از دیوار لغاز شده......در محل ستون عرض تا 4.5 متر مورد قبوله.

shokoofe-Model.jpg

asi4304

عضو جدید
مدل رمپ (داخلی باشه یا خارجی) بستگی به مدل طراحی خودمون داره؟
منظورم اینه که داخلی یا خارجی بودنش ضوابط خاصی نداره؟

آخرین ویرایش:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
مدل رمپ (داخلی باشه یا خارجی) بستگی به مدل طراحی خودمون داره؟
منظورم اینه که داخلی یا خارجی بودنش ضوابط خاصی نداره؟
بله.
نه ضابطه هاشون با هم تفاوتی ندارن.فقط سرگیری رو باید چک کنید.

amindarbasi

کاربر فعال
توی ساختمان با مساحت زیاد که چند ردیف ستون داریم فاصله بین ستون ها برای رفت و امد رو 4.5 گفته

سلام مرسی از پاسختون.

فلصله داخلی رو مد نظر بگیرید و بی خیال آکس به آکس بشید

سائ

عضو جدید
بله.
نه ضابطه هاشون با هم تفاوتی ندارن.فقط سرگیری رو باید چک کنید.
سلام آقا فرزاد
ممنون میشم جوابمو بدید البته واسه آزمون آذر هم کلی کمکم کردید من با 21 رد شدم متاسفانه....مشکل عمده من با توجه به اینکه خیلی تو تاپیک از سرگیری رمپ صحبت شده بود
سرگیریه.میشه کمکم کنید که دقیقا باید چیکار کنم که رمپم سرگیر نباشه؟؟؟:(

واقعا ممنونم ازتون

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام آقا فرزاد
ممنون میشم جوابمو بدید البته واسه آزمون آذر هم کلی کمکم کردید من با 21 رد شدم متاسفانه....مشکل عمده من با توجه به اینکه خیلی تو تاپیک از سرگیری رمپ صحبت شده بود
سرگیریه.میشه کمکم کنید که دقیقا باید چیکار کنم که رمپم سرگیر نباشه؟؟؟:(

واقعا ممنونم ازتون

سلامممممممم.
خواهش میکنم.
اینبار ایشالا قبول میشید.لب مرزی بودید دیگه.

عکس زیر رو ببینید:

محل شروع رمپ که سمت راسته و با فلش نشونش دادم.
در محل ورود خودرو به زیرزمین (خط ابی داخل کادر قرمز)باید ارتفاع روی رمپ تا زیر سقف زیرزمین 195 سانت باشه.شما طول رمپ رو تا اونجا حساب میکنید و حساب میکنید چقدر پایین رفتید.
مقلا تو این عکس ما از 0.00 میخوایم بریم 2.40- ............40 سانت که ضخامت سقف کم میشه میمونه 2 متر یعنی تا اون خط ابی ما حتما باید 1.95 پایین رفته باشیم و به 5 سانتی کف زیرزمین رسیده باشیم.

این قضیه در آزمون قبل از آذر(فکر کنم شهریور بود)وجود داشت.البته طول حیاط خوب بود و مشکلی نبود.

40961-921219-Model.jpg

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
میشه محاسبات رمپ رو برام توضیح بدین؟

سلاممم.

مثلا در همین رمپی که پست پایین گذاشتم ارتفاع پایین رفتن رمپ از فلش تا خط آبی رنگ میشه:

2.44
+
8.24
+
1.90
=
13.58

*
0.15
=
2.037

اگه کد اول رمپ 0.00 باشه.......انتهای رمپ میشه 2.037-

40961-921219-Model.jpg

respina

عضو جدید
سلام، میشه در مورد ابعاد نورگیر توضیح بدید؟ حداقل مساحت نورگیر برای پذیرایی و خواب 12 ؟ یا 18؟ و همینطور برای آشپزخانه؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام، میشه در مورد ابعاد نورگیر توضیح بدید؟ حداقل مساحت نورگیر برای پذیرایی و خواب 12 ؟ یا 18؟ و همینطور برای آشپزخانه؟

سلامم.

نورگیر صرفا برای یک واحد:

مساحت نورگیر برای فضاهایی غیر از آشپزخانه 12 متر مربع(3*4 یا 3.5*3.5) و برای آشپزخانه 6 متر مربع (2*3 یا 3.5*3.5)

نورگیر برای دو واحد:

اگر مثلا پذیرایی(و هر فضای غیر آشپزخانه) یه واحد و آشپزخانه واحد دیگه از یک نورگیر مشترک استفاده کنند مساحت نورگیر 12 متر مربع(3*4 یا 3.5*3.5)

اگر مثلا فضایی غیر از آشپزخانه از یک واحد و فضایی غیر از آشپزخانه از یک واحد دیگر از یک نورگیر مشترک نورگیری کنند بطوری که پنجره ها روبروی هم قرار گیرد مساحت نورگیر 18 مترمربع (3*6)(پنجره های روبرو باید 6 متر از هم فاصله داشته باشند)

arefeh

کاربر ممتاز
بچه ها یه سئوال داشتم برای آزمون شهریور 91 علاوه بر پیش روی ک به سمت خیابون داریم توی ملک هم پیش روی داریم؟؟؟یا من چشمم بد میبینه؟؟؟و اینکه توی زمینهای شمالی ما 60%+2 متر داشتیم یا توی زمینهای جنوبی؟؟؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
بچه ها یه سئوال داشتم برای آزمون شهریور 91 علاوه بر پیش روی ک به سمت خیابون داریم توی ملک هم پیش روی داریم؟؟؟یا من چشمم بد میبینه؟؟؟و اینکه توی زمینهای شمالی ما 60%+2 متر داشتیم یا توی زمینهای جنوبی؟؟؟

سلامم.
فقط کنسول به سمت گذر داریم .سمت حیاط یه بقول شما داخل ملک نداریم.
تو آزمون که محدوده طراحی میدن..............ولی اگه کلی پرسیدید و اینکه مثلا شاید تو آزمون بگن پیشروی و سطح اشغال رو خودتون بدست بیارید به این صورته که اگه بگن پیشروی 60 درصد بعلاوه 2 متر باشه و سطح اشغال 60 درصد ، در اونصورت شما روی اضلاع طولی ملک(چه شمالی و چه جنوبی) 60 درصد بعلاوه 2 متر پیشروی میکنید.ولی سطح اشغالتون باید همون 60 درصد باشه.
الان تو تهران اون بعلاوه 2 متر رو بعد از عید فقط به زمینهای با طول بیشتر از 25 متر میدن.

arefeh

کاربر ممتاز
سلامم.
فقط کنسول به سمت گذر داریم .سمت حیاط یه بقول شما داخل ملک نداریم.
تو آزمون که محدوده طراحی میدن..............ولی اگه کلی پرسیدید و اینکه مثلا شاید تو آزمون بگن پیشروی و سطح اشغال رو خودتون بدست بیارید به این صورته که اگه بگن پیشروی 60 درصد بعلاوه 2 متر باشه و سطح اشغال 60 درصد ، در اونصورت شما روی اضلاع طولی ملک(چه شمالی و چه جنوبی) 60 درصد بعلاوه 2 متر پیشروی میکنید.ولی سطح اشغالتون باید همون 60 درصد باشه.
الان تو تهران اون بعلاوه 2 متر رو بعد از عید فقط به زمینهای با طول بیشتر از 25 متر میدن.

آهان یعنی منظورتون اینه ک اون 2متر پیش روی میره واسه نورگیر....چون نورگیر و راه پله اگه اشتباه نکنم جزو سطح اشغال قدیما نبوده....درسته؟؟؟الان چی؟؟؟آخه وقتی محدوده رو میدن و من حساب کردم دیدم راهپله و نورگیر رو همون توی 60% اوردن....اینم میشه توضیح بدید ک نسبت به قدیم چه تغییری کرده؟ممنون

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
آهان یعنی منظورتون اینه ک اون 2متر پیش روی میره واسه نورگیر....چون نورگیر و راه پله اگه اشتباه نکنم جزو سطح اشغال قدیما نبوده....درسته؟؟؟الان چی؟؟؟آخه وقتی محدوده رو میدن و من حساب کردم دیدم راهپله و نورگیر رو همون توی 60% اوردن....اینم میشه توضیح بدید ک نسبت به قدیم چه تغییری کرده؟ممنون

سلامم.
آره اون 2 متر میره واسه نورگیر و درز انقطاع و پخ و ...
نورگیر الانم جز سطح اشغال نیست.ولی راه پله تو طبقات غیر از پارکینگ و خدماتی جز سطح اشغال حساب میشه.
تو آزمون خیلی به این موارد دقت نکنید.مگر اینکه براساس سطح اشغال و تراکم و .....ازتون بخواد.

earche

عضو جدید
سواللللل

سواللللل

با سلام و خسته نباشید .
آقا فرزاد آزمون اسفند 91 همکفش آژانسه.یه سوالی که داشتم اینه که باید ارتفاع کف به کفش رو 4 متر بگیریم؟یا مثل واحدهای مسکونیه ؟آخه با 4 متر باکس راه پله هم زیادتر میشه اونوقت برای پارکینگ با مشکل مواجه میشیم لطفا کمک کنید من سردر گمم چند باید بگیرم طبق مبحث 4 چاپ 92 ....

bahar-spring

کاربر بیش فعال
بچه ها چرا ارتفاع آژانسو اینقدر زیاد میگیرین؟ جدول صفحه 85 و 86 مبحث 4 حداقل ارتفاعها رو گفته.حالا چه لزومی بر ارتفاع 4 و 4.5 متری هست؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
با سلام و خسته نباشید .
آقا فرزاد آزمون اسفند 91 همکفش آژانسه.یه سوالی که داشتم اینه که باید ارتفاع کف به کفش رو 4 متر بگیریم؟یا مثل واحدهای مسکونیه ؟آخه با 4 متر باکس راه پله هم زیادتر میشه اونوقت برای پارکینگ با مشکل مواجه میشیم لطفا کمک کنید من سردر گمم چند باید بگیرم طبق مبحث 4 چاپ 92 ....

سلامممم.
همونطور که خانم بهار تو پست پایین گفتن شما ارتفاعات رو براساس حداقل بگیرید ویا یکم بیشتر از حداقل(واسه همون مسائل مربوط به تعداد پله)اینطوری به مشکل نمیخورید.اینو واسه آزمون میگم.
در ساختمان های واقعی همیشه از حداکثر استفاده میکنن.شما در ازمون براساس ارتفاع حداقل طبق همون صفحاتی از مبحث 4 که خانم بهار گفتن عمل کنید.

وضعیت
موضوع بسته شده است.