تمرین گروهی آزمون طراحی - بهمن94

وضعیت
موضوع بسته شده است.

hamedzjg

عضو جدید
سلام . اتود دوم طبقه دوم آذر 92 رو هم انجام دادم.
این بار سعی کردم اولویت نور شمال و جنوب رو برای فضاها در نظربگیرم

مشاهده پیوست 255319

یه چیزی.. o.k.b پنجره هارو نوشتید 80 سانت..باید 110 باشه..
ایراد جدی نیستاا ..ولی الان بخاطر اینکه یه مدته خیلی پیگیر بودم در مورد o.k.b به چشمم اومد:w10:

موفق باشی

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
سلام..
آشپزخونه اتفاقا اگر اوپن نباشه و از پذیرایی دید نداشته باشه یه حسن محسوب میشه در آزمون..

به نظر بنده بخشی از اون که مخصوص قسمت پرکار هست باید پوشیده باشه و بخش غذاخوری یا فضاهایی که به عنوان بخش پرکار محسوب نمیشه رو اوپن در نظر گرفت...
البته طرح خانم مهندس خوب شده اما از نظر بنده یک نشیمن خصوصی در بخش خوابها طرح رو کاملتر میکرد کمااینکه داکت وسط پذیرایی یا ستون وسط پذیرایی از نظر من جالب نیست و حتی این مشکل رو با اختلاف سطح هم نمیشه حل کرد چون اخیرا اختلاف سطح کوچیک توی واحدها گویل مجاز نیستیم...

hamedzjg

عضو جدید
به نظر بنده بخشی از اون که مخصوص قسمت پرکار هست باید پوشیده باشه و بخش غذاخوری یا فضاهایی که به عنوان بخش پرکار محسوب نمیشه رو اوپن در نظر گرفت...
البته طرح خانم مهندس خوب شده اما از نظر بنده یک نشیمن خصوصی در بخش خوابها طرح رو کاملتر میکرد کمااینکه داکت وسط پذیرایی یا ستون وسط پذیرایی از نظر من جالب نیست و حتی این مشکل رو با اختلاف سطح هم نمیشه حل کرد چون اخیرا اختلاف سطح کوچیک توی واحدها گویل مجاز نیستیم...

سلام..
درسته کاملا..درمورد آشپزخونه ایده ال ترین و بهترین شیوه طراحی به همین حالتی هست که گفتید..جداسازی فضای پرکار با قسمت اوپن:gol:

alizare49

عضو جدید
سلام..
آشپزخونه اتفاقا اگر اوپن نباشه و از پذیرایی دید نداشته باشه یه حسن محسوب میشه در آزمون..

اگر به کار دوستمون که این طرح رو زده دقت بکنید میبینیم که نور گیر در فاصله ای حدود 4 متری از جبهه جنوبی قرار داره ( که با کیفیت ترین نور هست و باید حداکثر استفاده تا عمق مجاز 7 متر رو ازش کرد)
نور گیر رو اصولا در بخشی از بنا میذارن که عمق مجاز نور گیر رو پر کرده باشه
البته من این نظر رو (البته با اجازه خودشون) راجع به این کاره خاص گفتم وگرنه هیچ بهتر و بدتری راجع به اینکه آشپزخونه دید داشته باشه یا نه- وجود نداره چون طبق مباحث مقررات میتونید هم از آشپزخونه باز و هم از دیواری (البته با رعایت ابعاد) استفاده کنید

khazaei1

عضو جدید
راستش در مورد okb نظرات مختلفه
ولی ی جا خوندم
اتاق خواب و پذیرایی 80 - 100 سانتیمتر
آشپزخونه 120 سانتیمتر
سرویس 180- 200 سانتی متر

شما در مورد 110 مطمئنید؟

khazaei1

عضو جدید
ایراد جدی نیستاا ..ولی الان بخاطر اینکه یه مدته خیلی پیگیر بودم در مورد o.k.b به چشمم اومد:w10:

موفق باشی

ولی ی جا خوندم
آشپزخونه 120 سانتیمتر
سرویس 180- 200 سانتی متر

شما در مورد 110 مطمئنید؟

khazaei1

عضو جدید
اگر به کار دوستمون که این طرح رو زده دقت بکنید میبینیم که نور گیر در فاصله ای حدود 4 متری از جبهه جنوبی قرار داره ( که با کیفیت ترین نور هست و باید حداکثر استفاده تا عمق مجاز 7 متر رو ازش کرد)
البته من این نظر رو (البته با اجازه خودشون) راجع به این کاره خاص گفتم وگرنه هیچ بهتر و بدتری راجع به اینکه آشپزخونه دید داشته باشه یا نه- وجود نداره چون طبق مباحث مقررات میتونید هم از آشپزخونه باز و هم از دیواری (البته با رعایت ابعاد) استفاده کنید

حرفتون درسته اما اگه نورگیرو بالاتر میذاشتم برای طراحی طبقه اول ب مشکل برمیخوردم . متاسفانه تو زمان کم آزمون توجه کردن به همه جنبه های طرح مشکله.

Amin.jafari

عضو جدید
سلام منم با نظر دوستان موافقم اگه آشپزخانه نور طبیعی بگیره بهتره وجلوی سمتی که پخت وپز میشه دیده نباشه بهتره دوستان خوب .

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز

موفق باشی

ولی ی جا خوندم
آشپزخونه 120 سانتیمتر
سرویس 180- 200 سانتی متر

شما در مورد 110 مطمئنید؟

حرفتون درسته اما اگه نورگیرو بالاتر میذاشتم برای طراحی طبقه اول ب مشکل برمیخوردم . متاسفانه تو زمان کم آزمون توجه کردن به همه جنبه های طرح مشکله.

سلام منم با نظر دوستان موافقم اگه آشپزخانه نور طبیعی بگیره بهتره وجلوی سمتی که پخت وپز میشه دیده نباشه بهتره دوستان خوب .
البته درست ترین طراحی ها همین هست که نورگیر در جایی قرار داده بشه که عمق 7 متر رو پر کرده باشه، آشپزخانه دو قسمتی بشه،حرائم رعایت بشه و ...
ما الان ک در حال اتود زدن هستیم باید انواع نمونه ها رو در بیاریم. ولی واقعا سر آزمون شاید نشه همه چیز رو لحاظ کرد.
ولی اینکه هر چه پاسخمون صحیح تر باشه احتمال قبولی بالاتره، حرفی توش نیست.
همگی موفق باشیم.

یه بار اکابه ها رو جمع بندی می کنین؟

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
موضع تصحیح کننده ها رو درمورد اتاق خواب مهمان نمیدونم چیه.ولی خب فک کنم بهترباشه این موضوعو با یادداشت بیان کنی.
اما درهرصورت جای سواله که موضع تصحیح کننده واسه اتاق خواب میهمان تو واحدهای اینجوری چیه(؟)
چون منطقی ترش اینه که خواب بیاد پایین ونورجنوب بگیره، نورگیر بره جای خواب و نشیمن خصوصی بره جای نورگیر.
البته درکل بهتر بود آشپزخانه بیاد جای خواب وسط که به هردوطرف سرویس بده.و خواب بیاد پایین و ...

چرا نشه؟ باید بشه خب.منطقی تره.
شاید بشه، ولی طرح در حالتی بهتر در بیاد که اتاق خواب از نورگیر نور بگیره.البته میدونم کیفیت فضایی خیلی تو ازمون موثر نیست. چیزی که دقیقا کارِ یه معمار رو شکل میده. اینجا همه چی قانونه

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
اگه کشیدگی پله منطبق بر کشیدگی ساختمان باشه بهتره
در این صورت دیوار کنار پله رو بهتره اینطوری در نظر گرفت (فضای شناژ بین دو ستون دور باکس پله رو به عنوان دیوار مد نظر قرار داد)
اگه هم اتصال پله از لبه ای بود که پاگرد داشتیم نیاز نیست فضا رو کم کنیم ...برای اینکه شناژ ها رو می تونیم از زیر پاگرد ها عبور بدیم در اجرا......
آیا در ترسیم درسته؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

سلام
در هر دو مورد باید پوتر یا همون تیر درنظر گرفته بشه.. به لحاظ اجرایی هم خیلی کم پیش میاد که تیر نتها در تراز پاگرد طبقه اجرا بشه.. در هر دو تراز طبقه و پاگرد تیر اجرا میشه.. تفاوت زیادی هم نمیکنه..اگر ستون 30 *30 درنظر بگیرید 10 سانت مسیر تیر اضافه میشه..

خیلی به حواشی نرید. فقط کار درست رو انجام بدید. بعضی اساتید(جسارت نشه) فک میکنن اگه چار تا مسئله اجرایی بگن، شاگرداشون فک می کنن خیلی حالیشه. بهتره به مهمترین ها بپردازیم

سلام . اتود دوم طبقه دوم آذر 92 رو هم انجام دادم.
این بار سعی کردم اولویت نور شمال و جنوب رو برای فضاها در نظربگیرم

مشاهده پیوست 255319

معذرت میخوام! شمال و جنوب؟!
مگه شمال زمین بالا نیست؟جنوب پایینه ها
خواب ها باید بیان پایین.
ضمن اینکه شما تجاریتون 25 در ااومده؟1

سلام
به نظر بنده کارتون از نظر رعایت نور شمال و جنوب کاملا صحیحه
ولی اگر جای نور گیر و آشپزخونه رو با هم عوض کنی چطوره؟
آشپزخونه open با پذیرایی کار کنه بهتر نیست؟
اون موقع تو طبقه اول گیر می کرد. بخاطر ستونگذاری نورگیر خیلی میره بالا و از فضای واحد بالایی کم میشه

سلام..
جدا؟

khazaei1

عضو جدید
مگه شمال زمین بالا نیست؟جنوب پایینه ها خوب درسته
خواب ها باید بیان پایین. مگه خواب نباید نور شمال بگیره نشیمن و پذیرایی نور جنوب؟ ؟؟؟؟
ضمن اینکه شما تجاریتون 25 در ااومده؟1 بله حدود 25 شده یعنی دقیقا 24 متر مربع . چطور؟

اون موقع تو طبقه اول گیر می کرد. بخاطر ستونگذاری نورگیر خیلی میره بالا و از فضای واحد بالایی کم میشه دقیقا به همین دلیل مجبور شدم نورگیرو پایین تر بذارم

alizare49

عضو جدید
خیلی به حواشی نرید. فقط کار درست رو انجام بدید. بعضی اساتید(جسارت نشه) فک میکنن اگه چار تا مسئله اجرایی بگن، شاگرداشون فک می کنن خیلی حالیشه. بهتره به مهمترین ها بپردازیم

خواب ها باید بیان پایین.

اون موقع تو طبقه اول گیر می کرد. بخاطر ستونگذاری نورگیر خیلی میره بالا و از فضای واحد بالایی کم میشه

جدا؟

دقیقا صورت سوال در آذر 92 خواسته که نور گیر به سمت یکی از واحد ها کشیده بشه که اون واحد کوچکتر بشه چون اگه صورت سوال رو مطالعه بفرمایید در طبقه اول یه واحد 65 و یک 120 متری خواسته
در ضمن به سادگی و با یه نور گیر 6 متری(و نه 12 متری طبق طرح دوستمون)میشه در هر دو طبقه فقط برای یه آشپزخونه نور گرفت
البته حقیقتش اینه که این طرح رو خانوم عبداللی نوش آبادی از اصفهان که رتبه 1 کشوری در آذر 92 بودن رو برام ترسیم کردن

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
دقیقا صورت سوال در آذر 92 خواسته که نور گیر به سمت یکی از واحد ها کشیده بشه که اون واحد کوچکتر بشه چون اگه صورت سوال رو مطالعه بفرمایید در طبقه اول یه واحد 65 و یک 120 متری خواسته
در ضمن به سادگی و با یه نور گیر 6 متری(و نه 12 متری طبق طرح دوستمون)میشه در هر دو طبقه فقط برای یه آشپزخونه نور گرفت
البته حقیقتش اینه که این طرح رو خانوم عبداللی نوش آبادی از اصفهان که رتبه 1 کشوری در آذر 92 بودن رو برام ترسیم کردن
من اصلا نتونستم با یه نورگیر حل کنم. با دو تا 3*2 حل کردم

alizare49

عضو جدید

خواب ها باید بیان پایین.

جدا؟

دوست من همونطور که اطلاع دارید فضاهای درجه یک از لحاظ نورگیری به دو بخش فضای روز(نشیمن) وفضای شب (خوابها) تقسیم بندی میشن
که می بایست برای فضای روز نور مستقیم رو به داخل محیط کشوند(نشیمن با نور جنوب)
یعنی طرح ایشون به لحاظ رعایت جبهه نور صحیحه

alizare49

عضو جدید
من اصلا نتونستم با یه نورگیر حل کنم. با دو تا 3*2 حل کردم

مطمئنا با کمی تلاش و چند تا اتود بیشتر میتونید حلش کنید
در ضمن دو تا نور گیر 2 در 3 به لحاظ هزینه ای خیلی به نفع نیست
یعنی اگه شما یک نور گیر 12 متری اجرا کنید هزینش و محدودیت فضاییش خیلی کمتر از 2 تا 6 متریه

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
میشه
مطمئنا با کمی تلاش و چند تا اتود بیشتر میتونید حلش کنید
در ضمن دو تا نور گیر 2 در 3 به لحاظ هزینه ای خیلی به نفع نیست
یعنی اگه شما یک نور گیر 12 متری اجرا کنید هزینش و محدودیت فضاییش خیلی کمتر از 2 تا 6 متریه
میشه راهنمایی کنین؟

hamedzjg

عضو جدید
ولی ی جا خوندم
آشپزخونه 120 سانتیمتر
سرویس 180- 200 سانتی متر

شما در مورد 110 مطمئنید؟

البته درست ترین طراحی ها همین هست که نورگیر در جایی قرار داده بشه که عمق 7 متر رو پر کرده باشه، آشپزخانه دو قسمتی بشه،حرائم رعایت بشه و ...
ما الان ک در حال اتود زدن هستیم باید انواع نمونه ها رو در بیاریم. ولی واقعا سر آزمون شاید نشه همه چیز رو لحاظ کرد.
همگی موفق باشیم.

سلام
بحث o.k.b بحث خیلی مهمی نیست..باعث قبولی یا مردودی هم نمیشه بنظرم..
میشه اصلا o.k.b هارو ننوشت..

ولی درمورد o.k.b به شخصه به این تنایج رسیدم..

برای پنجره های پذیرایی و خواب و نشیمن و نورگیرهای مستقل میشه هر o.k.b درنظر گرفت و سلیقه ایه ولی اگر کمتر از 110 سانت باشه حتما و حتما باید تا ارتفاع 110 سانت با حفاظ مناسب ایمن سازی بشه یا از شیشه های سکوریت استفاده بشه... که نهایتا به این تنیجه رسیدم که کلا برای این قسم از پنجره ها o.k.b 110 درنظر گرفته بشه که مشکل حفاظ و ... نداشته باشه..
بند 4-5-9-3-8

در مورد نورگیرهای مشترک و مجاور با بر ملک همسایه هم o.k.b بدلیل مشرف بودن به ملک همسایه، 180 درنظر گرفته میشه.

hamedzjg

عضو جدید
ولی ی جا خوندم
آشپزخونه 120 سانتیمتر
سرویس 180- 200 سانتی متر

شما در مورد 110 مطمئنید؟

همگی موفق باشیم.

خواب ها باید بیان پایین.

جدا؟

بهترین حالت طراحی آشپزخونه همین موردی بود که مهندس عارفه گفتن.. به صورتی که فضای اصلی و کار آشپزخونه از قسمت اوپن تفکیک بشه.. ولی در مواقعی که امکان تفکیک نباشه طراحی آشپزخونه بصورت بسته مطلوبتره برای این آزمون..که دید نداشته باشه به فضای نشیمن و پذیرایی.. بند 4-7-1-1-2 قسمت ث

arefeh

کاربر ممتاز
میشه
میشه راهنمایی کنین؟

دوستان زیادی اتود زدن....جالبه که واحد کویچکتر اصلا نه آشپزخانه اش نیاز به نورگیر داره و نه خواب و پذیرایی چون همه فضا خیلی راحت از همون جداره با یه طرح هوشمندانه قابل حله عزیزم....
مشکل اصلی واحد پایین هست که عمق واحد 10 متر میشه...هر کسی هم که بیاد از نورگیر 2*3 استفاده کنه نمی تونه حلش کنه...چون فایده ای اصلا نداره ....و سرویس هم نمیشه بزرگ بگیری تا بتونی اون 3 متر که زیاده رو حل کنی....و طرح واقعا مسخره میشه....
نهایت اگر بتونه از نورگیر 2*3 استفاده کنه که خیلی خوبه ...در غیر اینصورت دومین مسیر حل نورگیر 3*4 مثل کار خانم مهندس...البته ایراد هم داره این طرح ولی در صورت کلی عرض کردم....چون از نورگیرهای دگ نمیتونید برای حل اون 3 متر استفاده کنی اگر 2*3 و یا 2*4 استفده کنی نمیشه از عرض اون پنجره گرفت برای حله پلان هم از 3*4 اگر استفاده کنید میشه اون 3 متر رو هم حل کرد...طبق کار خانم مهندس
به نظرم اگر ایرادات دیگر رو در نظر نگیریم طرح نرمالی شده...هر چند قطعا بهتر از این هم میشه اتود زد...ولی این ایرادی هم نداره...
اتودی که چند روز پیش زدم ...با 106 متر یک واحد و 68 متر یک واحد و یک نورگیر 12 متری به جواب رسیدم...که هیچ نقطه ای دارای عمق نورگیر بیشتر از 7 متر نشد.
به علاوه اینکه برای طبقه دوم یک خواب مهمان 12 متر با سرویس مجزا و سه خواب مجزای دو تا 12 متری و 1 تقریبا 10 متری از فضاهای عمومی خونه به همراه نشمینی 15 مجزای از فضای عمومی
و آشپزخانه اون واحد و پذیرایی اون ویژه مهمان به ترتیب 16 متر و 46 متر و یه حمام و یه سرویس ویژه بخش خصوصی و یک سرویس ویژه بخش عمومی
همه فضاها هم 4 اتاق و نشمین و پذیرایی و آشپزخانه و همه بدون استثناء نور دارند و عمق نورگیری هم کامل رعایت شده.
اگر با یه نورگیر 2*4 به این شکل حل بشه دست مریزاد به طراحش;)

آخرین ویرایش:

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
برای این عکسی که در پایین میبینین، اگر نور از جنوب داشته باشیم و تا عمق 7 متر رو پوشش بده، میتونیم امیدوار باشیم که اون 3 متر از نورگیر اشپزخانه اپن مشکل نورش حل میشه؟

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
من هنوز یه نمونه کار از آذر 92 ندیم که خیلی عالی همه چیزش حل شده باشه،
کار دوست عزیز "خزایی؟" درست میگم؟ شما اومدین انباری گذاشتین که بتونین عمق نورگیری رو رعایت بکنید. درسته؟
ینی بدون انباری نمیشده.
نمونه کار بچه های سالای پیشم دیدم از ارشیو. منتها هیچکدوم باز اکی نیست.
کار خودمو میزارم حتما ببینین

alizare49

عضو جدید
کار دوست عزیز "خزایی؟" درست میگم؟ شما اومدین انباری گذاشتین که بتونین عمق نورگیری رو رعایت بکنید. درسته؟
ینی بدون انباری نمیشده.

نکته مهم اینجاست که با وجود استقرار انباری باز هم مشکل نورآشپزخونه با آیین نامه در تناقضه چونکه طبق بند 4-7-1-1-14 فقط در واحدهای زیر 75 متر میشه از یه فضایی مثل نشیمن برای آشپزخونه نور گرفت
که البته واحد مذکور بیشتر از 75 متره پس درست نیست

khazaei1

عضو جدید
ینی بدون انباری نمیشده.

اون انباری نیست. ی حمومه. کنارشم سرویس هست. ولی متاسفانه یادم رفته اسم فضاهارو تو این طبقه بنویسم.

khazaei1

عضو جدید
نکته مهم اینجاست که با وجود استقرار انباری باز هم مشکل نورآشپزخونه با آیین نامه در تناقضه چونکه طبق بند 4-7-1-1-14 فقط در واحدهای زیر 75 متر میشه از یه فضایی مثل نشیمن برای آشپزخونه نور گرفت

فکر نمیکنم برداشتتون از این بند درست باشه. من این بندو کامل می نویسم
( در واحدهای مسکونی دارای زیربنای 75 متر مربع یا بیشتر و یا در تمام مواردی که فاصله دورترین نقطه آشپزخانه باز از پنجره فضای مجاور بیشتر از 7 متر است، تعبیه نور طبیعی مستقل برای این نوع آشپزخانه نیز الزامی است)
پس این بند برای موقعیه ک عمق نورگیری بیشتر از 7 متر باشه ک تو کار من 6.5 هست

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
من فک میکردم اینکه بشه از نشینمن برای اشپزخانه نور بگیریم ربطی به ابعاد نداره، خب وقتی اشپزخانه دیواری یا باز هست، چرا در واحدای بالای 75 متر نتونیم از عمق 7 متر نور بگیریم براش؟

الان پس تو کار شما عمق 7 متر رعایت شده؟

اون انباری نیست. ی حمومه. کنارشم سرویس هست. ولی متاسفانه یادم رفته اسم فضاهارو تو این طبقه بنویسم.

khazaei1

عضو جدید
فکر نمیکنم برداشتتون از این بند درست باشه. من این بندو کامل می نویسم
( در واحدهای مسکونی دارای زیربنای 75 متر مربع یا بیشتر و یا در تمام مواردی که فاصله دورترین نقطه آشپزخانه باز از پنجره فضای مجاور بیشتر از 7 متر است، تعبیه نور طبیعی مستقل برای این نوع آشپزخانه نیز الزامی است)
پس این بند برای موقعیه ک عمق نورگیری بیشتر از 7 متر باشه ک تو کار من 6.5 هست

البته حالا ک بیشتر فکر میکنم دارم ب حرف شما ایمان میارم:D درست میگین مث اینکه نمیشه:(

alizare49

عضو جدید
من فک میکردم اینکه بشه از نشینمن برای اشپزخانه نور بگیریم ربطی به ابعاد نداره، خب وقتی اشپزخانه دیواری یا باز هست، چرا در واحدای بالای 75 متر نتونیم از عمق 7 متر نور بگیریم براش؟

الان پس تو کار شما عمق 7 متر رعایت شده؟

دلیلش اینه که به قول خودمون آیین نامه خواسته به دلیل محدودیت فضایی- که در واحد های کوچک داریم یه جور ارفاق براش قایل بشه و اجازه بده نور آشپز خونه رو از پذیرایی بگیریم البته به شرط رعایت عمق(البته دقت کنید که فقط برای تامین نور این کار انجام میشه و شما حتما برای تامین هوا (دفع بوی آشپزخونه) باید مدول داکت رو بزرگتر از ابعاد عادی در نظر بگیرید )

وضعیت
موضوع بسته شده است.