تمرین گروهی آزمون طراحی - بهمن94

وضعیت
موضوع بسته شده است.

hamedzjg

عضو جدید
سلام.
طبق بند 4-5-13-1-3 مبحث 4 (فضای سرایداری تابع مقررات فضاهای تصرف های مسکونی است) پس سرویس بهداشتی احتیاجه و تمام ضوابط تصرف های مسکونی در مورد سرایداری هم صادقه
ارتفاع موتورخونه رو عاطفه جان گفتن برا این مسکونیا 2.4 کفایت می کنه
در مورد okb پنجره های پاسیو میدونم که برای پاسیوهایی که بر زمین قرار دارند باید ارتفاع کف پنجره 1.80 باشه با شیشه مشجر، فرقی نمی کنه بین دو واحد باشه یا یک واحد
اما نورگیرهایی ک بر زمین نیستنو دقیق نمی دونم

ی سوالم برا خودم پیش اومد این ورودی جدایی که باید برای واحد سرایداری در نظر بگیریم چ جوری میشه مثلا همین آزمون مرداد 94 اگه اون واحدی ک تو طبقه همکفه واحد سرایداری بود ورودیشو کجا باید میذاشتیم. جایی نمیمونه

سلامم
خیلی خیلی مرسی بابت جواب کاملی که لطف کردی به سوالام دادی..

درمورد دسترسی جدا به واحد سرایداری درست میگی..یه چالش بزرگه طراحی ورودی جدا.. بخصوص زمانی که قرار باشه واحد سرایداری در زیرزمین طراحی بشه.. اگه اطلاعاتی بدست آوردم حتما میذارم براتون اینجا..
بازم ممنون از پاسخهای خوبت:gol:

abolfaZZzl

عضو جدید
کاربر ممتاز
خسته نباشید همه دوستان خیلی خوب باشگاه
نسبت به دوره های قبل اینجا چقدر ساکت و خلوت شده

چندتا سوال دارم..اگر اطلاع دارید لطف میکنید پاسخ بدید..ممنونم زیاد

- در صورت مطرح شدن طراحی واحد سرایداری.. برای واحد سرایداری باید سرویس بهداشتی درنظر گرفت؟ درکل چه ضوابطیو درمورد واحد سرایداری باید رعایت کرد؟ اینو فقط میدونم که طبق مبحث 4 باید دسترسی مجزا برای واحد سرایداری درنظر گرفت.. ارتفاعش هم مثل مسکونی حداقل 2.4 کفایت میکنه

- سوال بعدیم.. حداقل ارتفاع اتاق موتورخونه (تاسیسات) ؟ چند درنظر بگیریم؟

-سوال بعدی.. درمورد پنجره های مجاور با معبر یا حیاط o.k.b برابر با 110 سانتیمتره...درمورد o.k.b پنجره های نورگیر عددی در مبجث 4 ذکر نشده.. خیلی از منابع عدد 180 سانتیمترو گفتن..درسته این عدد؟ اگر درسته برای کدوم نوع از نورگیر..نورگیر مشترک برای دو واحد یا همه نورگیرها؟

در تکمیل توضیحات دوستمون مهندس خزایی.
فقط درمورد okb درون نورگیر "اگه متعلق به یک واحد باشه" میتونه 110 باشه.
البته بگم جایی توی مباحث ذکر نشده.

آخرین ویرایش:

abolfaZZzl

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام.
طبق بند 4-5-13-1-3 مبحث 4 (فضای سرایداری تابع مقررات فضاهای تصرف های مسکونی است) پس سرویس بهداشتی احتیاجه و تمام ضوابط تصرف های مسکونی در مورد سرایداری هم صادقه
در مورد okb پنجره های پاسیو میدونم که برای پاسیوهایی که بر زمین قرار دارند باید ارتفاع کف پنجره 1.80 باشه با شیشه مشجر، فرقی نمی کنه بین دو واحد باشه یا یک واحد

ی سوالم برا خودم پیش اومد این ورودی جدایی که باید برای واحد سرایداری در نظر بگیریم چ جوری میشه مثلا همین آزمون مرداد 94 اگه اون واحدی ک تو طبقه همکفه واحد سرایداری بود ورودیشو کجا باید میذاشتیم. جایی نمیمونه
جدادیگه،چجوری نداره که :D
یه درب جداگانه .
اینو مطمئن باش اگه چیزی رو بخوان پس امکان حلش وجود داره.حالا ممکنه درکنار بقیه چیزایی که درنظر میگیری یه حل خوب درمیاری ممکنه بد دربیاری.
......................
یچیزی گفتین شاید امسال بیاد.
اگه مطلبی پیدا کردین بیزحمت بمنم بگین.

hamedzjg

عضو جدید
در تکمیل توضیحات دوستمون مهندس خزایی.
فقط درمورد okb درون نورگیر "اگه متعلق به یک واحد باشه" میتونه 110 باشه.
البته بگم جایی توی مباحث ذکر نشده.

سلام..ممنون از توجهتون به سوالم

مهندس خزایی منظورشون نورگیرهای مجاور با بر زمین بود که بخاطر اشراف بودن به حریم همسایه 180 درنظر میگیریم..
شما هم کامل درست گفتید درمورد نورگیرهایی که بر زمین قرار نگرفته (نورگیرهای مرکزی) و فقط یه واحد از اون نورگیری میکنه 110 که گفتید کاملا درسته..

بازم ممنون از پاسختون

abolfaZZzl

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام..ممنون از توجهتون به سوالم

مهندس خزایی منظورشون نورگیرهای مجاور با بر زمین بود که بخاطر اشراف بودن به حریم همسایه 180 درنظر میگیریم..
شما هم کامل درست گفتید درمورد نورگیرهایی که بر زمین قرار نگرفته (نورگیرهای مرکزی) و فقط یه واحد از اون نورگیری میکنه 110 که گفتید کاملا درسته..

بازم ممنون از پاسختون

خواهش میکنم.
آره منظورم همون نورگیر مرکزی ،حتی نورگیر برزمین که همجوار ساختمان همسایه هست هم میتونه 1.10 باشه نه حیاطش.
دوستان امتحان آبان 88 سرایداری میخواسته اونم تو زیرزمین.
جواب درستشو پیدا کنیم.اگه پیداکردین ممنون میشم بمنم بدین.
ببخشید اصلاح میکنم امتحان آذر88 بوده.

آخرین ویرایش:

rap_w2w

عضو جدید
سلام
فک کنم یکی از دلایلی که خیلی از بچه ها در آزمون مرداد نمره بالایی کسب نکردن رعایت نکردن کد ارتفاعی کامل ساختمان بود
اکثر کارا 19 تا پله 17 سانتی داده بودن در که کف تا کف طبقات میشد 3.23
و در مجموع ارتفاع ساختمان میشد 8.76 در صورتی که در صفحه 36 مبحث 4 گفته حداکثر با احتساب زیر زمین 8.50
فک کنم باید تعداد پله ها رو 18 تا 17 سانتی میگرفتیم که میشد 3.06
1.2(ارتفاع سطح زیر همکف تا همکف)+ 3.06 *2 (ارتفاع طبقات) + 1.10 (خرپشته) = ((((((8.42))))))
20160111_122412.jpg

rap_w2w

عضو جدید
نکته بعدی در رابطه با باکس پله هست که در راستای طولی فاصله آکس تا آکس در شرایط اسکلت بتنی با حداقل ابعاد ستون 40*40 باید حداقل 5.50 باشه
این فاصله برای دیواره ای بیرونی دستگاه پله هم هست
پس در زمینه اندازه آکس ها باید دقت کرد مخصوصا در آکس های اطراف پله

khazaei1

عضو جدید
سلام
فک کنم یکی از دلایلی که خیلی از بچه ها در آزمون مرداد نمره بالایی کسب نکردن رعایت نکردن کد ارتفاعی کامل ساختمان بود
و در مجموع ارتفاع ساختمان میشد 8.76 در صورتی که در صفحه 36 مبحث 4 گفته حداکثر با احتساب زیر زمین 8.50
1.2(ارتفاع سطح زیر همکف تا همکف)+ 3.06 *2 (ارتفاع طبقات) + 1.10 (خرپشته) = ((((((8.42))))))
مشاهده پیوست 255245

کلا فک میکنم اگه برا همه آزمونا ارتفاع طبقاتو 3.06 بگیریم دیگه دردسر حداکثر ارتفاع مجازو نداشته باشیم. البته اگه به کوتاه شدن سقف ایراد نگیرن

rap_w2w

عضو جدید
کلا فک میکنم اگه برا همه آزمونا ارتفاع طبقاتو 3.06 بگیریم دیگه دردسر حداکثر ارتفاع مجازو نداشته باشیم. البته اگه به کوتاه شدن سقف ایراد نگیرن
به لحاظ اجرایی و در کار ،سقف 2.70 اصلا مناسب نیست چون خامه و وقتی نازک کاری کف و سقف بخواد انجام بشه 20 الی 30 سانت از ارتفاع کم میشه (در صورت اجرای سرامیک و کناف)
ولی در آزمون طراحی همه چی با دنیای واقعی فرق داره

rap_w2w

عضو جدید

دقیقا مسئله اینجاست که تو کتاب گفته حداقل ارتفاع 2.40 برای فضای اقامتی و طبق صفحه 36 کد ارتفاعی نهایی ساختمان رو مشخص کرده
از طرفی حرف شما هم کاملا درسته و امکان اینکه مصحح نظرش کوتاه بودن سقف باشه هم هست
ولی با نگاه کردن به کار اکثر بچه های قبول شده دیدم هم اونایی که حد ارتفاع رو رعایت نکرده بودن قبول شدن و هم اونایی که رعایت کرده بودن
ولی اونایی که حد رو رعایت کردن نمره بیشتری گرفتن
انگار نگاه کردن به کد ارتفاعی اخر جز اولین ایتم های بررسی کار هست
توجه به اندازه آکس های اطراف پله هم همینطور

abolfaZZzl

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
مشاهده پیوست 255245
اتفاقا یکی از چیزهایی بود که طی چندروز اخیر فکرمنو درگیر کرده بود.که توخیلی از کارهای قبولی هم رعایت نشده بود.که چرا 3.23 ؟چرا3.06 نباشه.
واسه ی امتحانهایی مثله آبان93 که ارتفاع همکف رو 4.5 متر تازیر سقف خواسته داستان به چه شکلی درمیاد؟؟

rap_w2w

عضو جدید
اتفاقا یکی از چیزهایی بود که طی چندروز اخیر فکرمنو درگیر کرده بود.که توخیلی از کارهای قبولی هم رعایت نشده بود.که چرا 3.23 ؟چرا3.06 نباشه.
واسه ی امتحانهایی مثله آبان93 که ارتفاع همکف رو 4.5 متر تازیر سقف خواسته داستان به چه شکلی درمیاد؟؟

در آزمون 93 در طبقه همکف واحد تجاری خواسته بود

rap_w2w

عضو جدید
خب با احتساب این موضوع دیگه ارتفاعهای گفته شده در صفحه 36 به چه شکلی درمیاد؟
ارتفاع همون میشه بعلاوه ی ارتفاع اضافیه همکف؟

زمانی که خود طرح یه ارتفاع خاص رو داره میخواد اندازه ها تغییر میکنه
البته توو آزمون آبان سال 93 برای فضاهای سرویس دهنده نیم طبقه نخواسته ....ولی میشه نیم طبقه رو از لحاظ ارتفاعی لحاظ کرد
معمولا نیم طبقه هم جز ارتفاع محسوب میشه و در گروه ساختمان های 4 طبقه با احتساب زیرزمین به حساب میاد که میزان پیشرویش تا 14.90 هست
اصولا صورت سوال گمراه کننده هست

Faeze Ardeshiry

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
خب با احتساب این موضوع دیگه ارتفاعهای گفته شده در صفحه 36 به چه شکلی درمیاد؟
ارتفاع همون میشه بعلاوه ی ارتفاع اضافیه همکف؟
پله سه بازو
رفت برگشت رفت

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
دوست عزیز داکت های طبقه اول رو تو طبقه دوم نشون ندادی
واسه فضای تجاری هم یه رمپ معلول باید در نظر میگرفتی
عرض حمام در طبقه اول هم به نظر کمه

ببخشید رو کارتون خط کشیدم

پیوست ها

• aval.jpg
    aval.jpg
    89.2 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز

پیوست ها

• 1.jpg
    1.jpg
    47.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • -1.jpg
    -1.jpg
    40.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0

khazaei1

عضو جدید
ببخشید رو کارتون خط کشیدم

ممنون از وقتی ک گذاشتین
به نظر خودمم روابط پارکینگم خوب نشده. لا اقل میتونستم انباری ها رو طوری طراحی کنم ک درش به پارکینگ باز نشه. تنها کاری ک کردم اینه که هم طرف راه پله هم طرف انبار 60 سانت جای خالی گذاشتم ک خیلی مزاحم ماشینای پارک شده نشه.

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
سلام میشه بگین طول رمپ رو چطور حل کردین شده 9.70 مگه 10.60 نمیشه با 10درصد اول و اخر.

10.66 برا موقعیه که پارکینگ متوسط یا بزرگه که ارتفاع کف تا سقف 2.40 هست
اما تو این آزمون سه تا جای پارک میخاد یعنی پارکینگ کوچیکه پس ارتفاع کف تا سقف میشه 2.20 با احتساب سقف میشه 2.5 متر. کد همکف 1.20 هست پس ما برای 1.30 متر باید رمپ طراحی کنیم که طول رمپ میشه 9.33

گفته یمشه ارتفاع توقفگاه کوچیک 2.2 هست اما ارتفاع زیرزمین 2.4 هست.
بهتره هر نوع توقفگاه رو 2.4 بگیرید

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
سلام میشه بگین طول رمپ رو چطور حل کردین شده 9.70 مگه 10.60 نمیشه با 10درصد اول و اخر.

اما تو این آزمون سه تا جای پارک میخاد یعنی پارکینگ کوچیکه پس ارتفاع کف تا سقف میشه 2.20 با احتساب سقف میشه 2.5 متر. کد همکف 1.20 هست پس ما برای 1.30 متر باید رمپ طراحی کنیم که طول رمپ میشه 9.33

سلام.

ورودی مستقل ینی یه ورودی دیگه از بر ساختمون؟ جا نیست بابا

khazaei1

عضو جدید

(در رو از روی رمپ بگیر ک فضا تلف نشه) متوجه منظورتون نشدم
ی جاشنیدم ک تو همکف به خاطر بحث فرار و این حرفا در لابی آسانسورو نذاریم بهتره. ولی بازم مطمئن نیستم
نورگیر هم کفمو برا لابی گذاشتم که اشتباهه چون ابعادش کمه. ب نظرتون لابی نورگیری احتیاج داره؟

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز

به لحاظ اجرایی و در کار ،سقف 2.70 اصلا مناسب نیست چون خامه و وقتی نازک کاری کف و سقف بخواد انجام بشه 20 الی 30 سانت از ارتفاع کم میشه (در صورت اجرای سرامیک و کناف)
ولی در آزمون طراحی همه چی با دنیای واقعی فرق داره

ممنون از وقتی ک گذاشتین
به نظر خودمم روابط پارکینگم خوب نشده. لا اقل میتونستم انباری ها رو طوری طراحی کنم ک درش به پارکینگ باز نشه. تنها کاری ک کردم اینه که هم طرف راه پله هم طرف انبار 60 سانت جای خالی گذاشتم ک خیلی مزاحم ماشینای پارک شده نشه.
چون تو تمرین هستیمف بازم اتود کنیم بهتره.
اختیار دارین.

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
ی جاشنیدم ک تو همکف به خاطر بحث فرار و این حرفا در لابی آسانسورو نذاریم بهتره. ولی بازم مطمئن نیستم
نورگیر هم کفمو برا لابی گذاشتم که اشتباهه چون ابعادش کمه. ب نظرتون لابی نورگیری احتیاج داره؟

منم در مورد لابی مطمئن نیستم ولی بزاریم بهتره.
لابی نورگیر نمیخاد نور هست دیگه از ورودی داره نور میاد
اینطوری

پیوست ها

• Untitled0.jpg
    Untitled0.jpg
    25.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
دوستان عزیزی که خط کشیدم رو کارشون عرذ منو بپذیرن
چیزایی که نوشتم پیشنهاد بود.
اگر جایی رو اشتباه گفتم لطفا دوست عزیزی که متوجهش شد اطلاع بده.
بابت غلط های املایی معذرت.
شاد و پر انرژی پیش میریم

abolfaZZzl

عضو جدید
کاربر ممتاز

.
لابی نور نمیخواد

Faeze Ardeshiry

کاربر ممتاز
خانم مهندس این چیه؟
بعضیا میگن وقتی تجاری خواسته و از حداقل مقداری که خواسته، جا کتر شده، مثلا 25 متر خواسته اما 22 در اومده، چون رمپ و فضای استاپ باید بزاریم، و از فضای تجاریمون کم میکنه، در واقع کاهش فضا پیدا م یکنیم برای فروش، درب رو از روی رمپ و پله وا کنیم. البته درب اصلی داریما. درب محافظ رو بزاریم اینجا.

abolfaZZzl

عضو جدید
کاربر ممتاز
بعضیا میگن وقتی تجاری خواسته و از حداقل مقداری که خواسته، جا کتر شده، مثلا 25 متر خواسته اما 22 در اومده، چون رمپ و فضای استاپ باید بزاریم، و از فضای تجاریمون کم میکنه، در واقع کاهش فضا پیدا م یکنیم برای فروش، درب رو از روی رمپ و پله وا کنیم. البته درب اصلی داریما. درب محافظ رو بزاریم اینجا.

خب
پس چرا4تا پله رفتین بالا؟
رمپ و فضای استاپ باید بذاریم؟؟
درب محافظ و اصلی دوتا درب جداگانه هستن؟

آخرین ویرایش:
وضعیت
موضوع بسته شده است.