با سلام از دوستان خواهشمندم تا در مورد این ابزارها درکتیا توضیحات بدن چون واقعا من گیج شدم و نمیدونم کاربرد اینا چیه :
Body in Set
Geometrical Set
Orderd Geometrical Set
Solid Functional Set
Functional Set
خیلی ممنون میشم توضیحات کاملی در این مورد بدین
جواب کامل این سوال که شامل کاربردهای هر کدام از آنها و همینطور بکارگیری آنها در حالت hybrid design است طولانی است. من سعی می کنم در یک خط هر کدام را فقط معرفی کنم:
Body, Part body: هر دو یکی هستند و به مفهموم یک جسم توپر سه بعدی هستند که در آن ترتیب بکارگیری دستورات مهم است. البته در حالت hybrid design، می توانند در برگیرنده منحنی ها و سطوح wire frame هم باشند. به هر حال برای دسته بندی اشیا توپر سه بعدی solid استفاده می شوند. یک مدل می تواند شامل چندین body باشد که هر کدام نشان دهنده یک جسم توپر است.
geometrical set: مجموعه ای از خطوط، منحنی ها، سطوح و ... است. که هر چند ممکن است برای ایجادشان از همدیگر استفاده شود ولی ترتیب قرار گیری شان اهمیتی ندارد یعنی یک parent یا شی پدری می تواند در درخت طراحی یک geometrical set قبل از شی فرزند قرار گیرد چیزی که برای یک part body ممکن نیست. هر چند اهمیت ترتیبی برای اشیا داخل یک geometrical set وجود ندارد ولی بهتر است برای درک بهتر فرآیند مدل سازی اشیا داخل آن را مرتب کرد. یک مدل می تواند شامل چندین geometrical set باشد که ممکن است برخی درون برخی دیگر باشند. برای فهم بهتر مدل سازی و دسته بندی بهتر اشیا در مورد قطعات پیچیده استفاده از چند geometrical set که اشیا موارد مختلف قطعه را دسته بندی می کنند توضیه می شود.
ordered geometrical set: شبیه geometrical set است با این تفاوت که اشیا داخل آن مانند یک part body دارای اهمیت ترتیب بر اساس خاصیت پدر فرزندی هستند.
Body in set: شبیه part body عادی است با این تفاوت که در حالت hybrid design می تواند داخل یک ordered geometrical set قرار گیرد. در واقع به این مفهوم است که طراحی برای انجام طراحی خود از طراحی سطوح استفاده می کند اما در وسط دستورات سطوح از دستورات solid modeling کمک می گیرد. این خیلی کم اتفاق می افتد. تقریبا همیشه بر عکس آن یعنی کمک گرفتن از دستورات سطوح برای مدل سازی اشیا solid اتفاق می افتد.
solid functional set: اگر با مدل سازی عادی solid modeling آشنا باشید و یا از hybrid design در طراحی سطوح استفاده کرده باشید متوجه خاصیت ترتیبی دستورات که در بالا هم به آن اشاره شد شده اید. این خاصیت گاهی کار طراحی را دست و پاگیر می کند. چون طراح همیشه باید به این فکر کند که با چه ترتیبی دستورات را بکار گیرد تا به نتیجه صحیح در انتهای کار برسد. اما کتیا خاصیت جالب دیگری هم دارد که بیشتر در میز کاری functional molded part استفاده می شود. این خاصیت محدودیت ترتیبی دستورات را از بین می برد. دستورات در این خالت خاصیت کاربردی یا functional خود را دارند و اثرشان دایمی است. برای مثال یک دستور pocket که در حالت مدل سازی عادی اشیایی که قبل از آن ایجاد شده ان را بریده و حذف می کند در حالت functional هر چیزی که در محدوده آن باشد چه قبلا ایجاد شده باشد چه بعدا ایجاد شود خواهد برید پس مهم نیست دستور در ابتدای فرآیند مدل سازی تعریف شود یا وسط کار یا انتهای کار!!! این خاصیت همراه با خواص جاب دیگر می تواند در فرآیند طراحی قطعه بسیار مفید باشد. توضیحات کامل آن و کاربرد این خاصیت بویژه در طراحی قطعات پلاستیکی بحث طولانی است که در صورت درخواست کاربران می تواند ارايه شود.
یک functional set هم چه solid باشد چه غیر solid در بر گیرنده دستوراتی از نوع functional است یعنی نتیجه مدل سازی در آن ارتباطی به ترتیب بکارگیری دستورات ندارد و چیزی به نام ترتیب order در آن بی معناست.