سلام به همگی
یه نکته ای که حالا شاید بدونیدش اینکه برای اینکه نایکوست روی محور حقیقی باشه باید توان همه ی s های تابع تبدیل زوج باشه تا اصلا قسمت موهومی نداشته باشیم
توی سوالاتی که به این شکل میدن باید به مسیری که نایکویست داره طی میکنه توجه کنید، اینکه هر موقع از مبدا رد شد صفر هست توی اون w هر موقع به بینهایت رفت قطب هست توی اون w
تو این سوال آزمون 5 میبینیم که نایکویست اصلا به بی نهایت نرفته پس قطبی که فرکانس حقیقی داشته باشه نداریم، و چون رو محور حقیقی تموم شده سره هست، یک بار هم از مبدا رد شده پس یه صفر به ازای اون داریم و توی مزدوجش هم ضرب میشه تا اون نکته ای که در مورد روی محور حقیقی بودن گفتم رعایت بشه، پس قطبمون هم باید مرتبه 2 باشه ، حالا فقط کافیه اون مقدار صفر رو قطب رو جوری تنظیم کنیم که نقطه شروع و پایان رعایت شه
/QUOTE]
ارمین جان ازت یه دنیا ممنونم دیگه کامل متوجه شدم ..واقعا خدا خیرت بده...
جالبه بدونی توی نصف جامعه یا یکی از جامع های نصیر هم دقیقا این سوال اومده و اون جا دیگه واقعا باپاسخ تشریحی طراح توضیح داده (حمید جان کجایی نیازی به
به این نیست...البته از اموزشی برگشتی بیا با هم بریم
)
.
.
ضمنا من به یک نتیجه ای که رسیدم این هستش که یا دیاگرام نایکئویست نمیدند کهبخوام از روش تابع تبدیل حلقه باز رو بنویسیم یا اگه بدند اون نایکوئیست یا کاملا حقیقفی هستش یا کاملا موهومی ...
دوستان بدونید ایده این سوال توی برق 90 و 91 اومده و ماجرا از این قرار هستش که توی برق 90 طراح اومده تابع تبدیل حلقه باز رو داده و نایکوئیست رو خواسته که الان همه نکتشو بلدید باز توی برق 91 طراح اومده نایکوئیست رو داده و و بررسی پایداریشو خواسته که توی این سوال بهتر هستش بیایم نایکوئیستش رو کامل کنیم و خیلی سریع و راحت راجب پایداری به ازای k مثبت و منفی حل کنیم (که برای k منفی دیاگرامو بر عکس میکنیم و .... ) ولی با روش دیگه که بیایم تابع تبدیل حلقه باز رو بنویسیم هم اقای تقوی توی کتابشون حل کردند که من اصلا تحویل نگرفتم ولی بعدش که جواب ارمین خان رو خوندم و متوجه شدم بفهمیدم چقدر این روش مهمه
و اما تستی که ممکنه امسال بیاد ومن ایدش رو از توی همین ازمون بینش گرفتم
ولی اگه توی همین تست برق 91 شرایط پایداری رو طوری میخواست که برای k های مختلف میخواست چجوری بگم منظورم این هست شرایط پایداریش مثل تست برق 90 بود و باید حتما راث می نوشتیم اون وقت ناچار بودیم که حتما تابع تبدیل حلقه باز رو بنویسیم
دقیقا مثل همین تست 64 ازمون 5 بینش که چند صفحه قبل هم عکسشو گذاشتم و دوستمون ارمین راجبش توضیح دادند....
.
.
اصلا اهان شما به نظر من همین تست نایکوئیست برق 90 که گزینه ی سه صحیح میشه رو ممکنه امسال بدند ولی با این تفاوت که اون نایکوئیستش رو توی صورت سوال بدند و بخوان راجب پایداریش صحبت کنیم اون وقت باید ما بلد باشیم چطوری از روی اون نایکوئیست به تابع تبدیل حلقه بازش برسیم که توی برق 90 صورت سوال داده بود ...ولی ممکنه امسال برعکسش بیاد.نایکوئیست بده ما باید حلقه بازشو خودمون بنویسیم.