تاپیک رفع اشکال درس مدار های الکتریکی کنکور کارشناسی ارشد

rezaei.sp

عضو جدید
مرتبه 1 مسلط شدم . بعد که رفتم مرتبه 2 از بس ذهنمو خراب کرد کلا مرتبه 1 هم یادم رفت و همش شد استرس[/QUOTE]
رو طبقه بندی خیلی کار کن . یعنی واسه هر درس ، جوری مطالب رو طبقه بندی کن و خلاصه کن واسه خودت ( حالا با نوشتن رو کاغذ یا نوشتن تو کامپیوتر ، به طریقی که بعدا بتونی راحت بهش دسترسی پیدا کنی و واسه مرور دم دستت باشه ) که هم خوب و عمقی یاد بگیری و هم اینکه هر تست رو که دیدیدی بدونی که مطالبش تو کدوم قسمت بوده که بتونی سریع یادت بیاری .
همین الان ببین اشکالت کجا بوده و رفع کن . جلوتر که بری شاید کار سخت تر باشه .

Dashpot

عضو جدید
سوال سال 86

سوال سال 86

با سلام؛گزینه 2 که گفته مخالف -2 را مشکل دارم.چجوری اثبات کنم که به ازای R=-2 مدار پاسخ یکتا ندارد؟با تشکرUntitled.jpg

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
با سلام؛گزینه 2 که گفته مخالف -2 را مشکل دارم.چجوری اثبات کنم که به ازای R=-2 مدار پاسخ یکتا ندارد؟با تشکرمشاهده پیوست 178849

سلام
بجای شبکه N مقاومت منفی دو اهم بزار
زمین رو مرجع بگیر
سه تا گره برات میمونه
که یکی ولتاژش معلوم هست.
برا اون دو تای دیگه معادله گره بنویس(نمیدونم kvl بهش میگن یا kcl )
بعد از ساده سازی به دستگاه دو معادله ای میرسی که جواب نداره
پس شبکه نمیتونه با مقاومت 2- پاسخ یکتا داشته باشه.
اصلا پاسخی نخاهد داشت.
الان حلش کردم شما حل کنید اینجوری حتما نتیجه خاهید گرفت.انشالله

elaa

عضو جدید
از بچه های مشهد یه جوان مرد پیدا نمیشه جزوه دکتر شیرین آبادی درس مدار رو بذاره ؟ :(

Dashpot

عضو جدید
سوال زیر بین گزینه اول و دوم شک دارم.
شکم برای اینه که تو لحظه صفر جریان خازن صفره یا -1؟
استدلالم اینه ضربه خازنو اتصال کوتاه می کنه و جریان ضربه از جایی میره که مقاومت کمتری داره(اصلاً از مقاومت یک اهمی نمیگذره.) پس جریان خازن میشه منفی 1.
ولی اگه kcl بزنیم و جریان مقاومت 1 اهم هم ضربه بگیریم(درلحظه صفر به خاطر منبع ولتاژ ضربه) جریان خازن میشه صفر.
که در فرض اول گزینه 2 و در فرض دوم گزینه 1 میشه.
نظرتون؟؟
Untitled.jpg

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سوال زیر بین گزینه اول و دوم شک دارم.
شکم برای اینه که تو لحظه صفر جریان خازن صفره یا -1؟
استدلالم اینه ضربه خازنو اتصال کوتاه می کنه و جریان ضربه از جایی میره که مقاومت کمتری داره(اصلاً از مقاومت یک اهمی نمیگذره.) پس جریان خازن میشه منفی 1.
ولی اگه kcl بزنیم و جریان مقاومت 1 اهم هم ضربه بگیریم(درلحظه صفر به خاطر منبع ولتاژ ضربه) جریان خازن میشه صفر.
که در فرض اول گزینه 2 و در فرض دوم گزینه 1 میشه.
نظرتون؟؟
مشاهده پیوست 178940

گزینه اول درسته
مدار دو منبع داره که هر دو ضربه هستند.
چطور امکان داره مدار مثلا در زمان 1000s مقدار داشته باشه پس اساسا گزینه دو ممکن نیست جواب باشه.
بعنوان برادر کوچکتر به دوستان توصیه میکنم اینجور مدارها که حجم کوچیکی دارن ولی منابع جوری هست که کمی پیش بینی عملکرد عناصر مدار سخت هست رو از لاپلاس استفاده کنید.
این مدار با لاپلاس خیلی زود حل میشه -نهایتا 90ثانیه-ولی تحلیل در حوزه زمان مسلما زمان بر خواهد بود.
یاعلی
در ضمن-در مورد kcl هم من نظر ندارم ولی خازن اتصال کوتاه میشه
پس منبع ولتاژ یک ولت میفته رو مقاومت پس جریانش یک امپر خاهد بود.یه امپر از منبع جریان میاد و میره تو مقاومت پس جریان خازن میشه صفر-

آخرین ویرایش:

Dashpot

عضو جدید
گزینه اول درسته
مدار دو منبع داره که هر دو ضربه هستند.
چطور امکان داره مدار مثلا در زمان 1000s مقدار داشته باشه پس اساسا گزینه دو ممکن نیست جواب باشه.
بعنوان برادر کوچکتر به دوستان توصیه میکنم اینجور مدارها که حجم کوچیکی دارن ولی منابع جوری هست که کمی پیش بینی عملکرد عناصر مدار سخت هست رو از لاپلاس استفاده کنید.
این مدار با لاپلاس خیلی زود حل میشه -نهایتا 90ثانیه-ولی تحلیل در حوزه زمان مسلما زمان بر خواهد بود.
یاعلی
در ضمن-در مورد kcl هم من نظر ندارم ولی خازن اتصال کوتاه میشه
پس منبع ولتاژ یک ولت میفته رو مقاومت پس جریانش یک امپر خواهد بود.یه امپر از منبع جریان میاد و میره تو مقاومت پس جریان خازن میشه صفر-
همین مدار اگه منبع سمت چپی(ولتاژ) نبود،میشد گزینه 2،نمیتونیم بگیم چون ضربه در زمان های مثبت در مدار نیست و منبع دیگه ای نداریم پس پاسخ مدار صفره.در زمان های مثبت مدار از خازن انرژی می گیره.
البته در مدار داده شده چون در t=0 جریان خازن صفر میشه،میشه اون قضاوت را کرد که در زمان های مثبت مدار منبعی نداره.

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
همین مدار اگه منبع سمت چپی(ولتاژ) نبود،میشد گزینه 2،نمیتونیم بگیم چون ضربه در زمان های مثبت در مدار نیست و منبع دیگه ای نداریم پس پاسخ مدار صفره.در زمان های مثبت مدار از خازن انرژی می گیره.
البته در مدار داده شده چون در t=0 جریان خازن صفر میشه،میشه اون قضاوت را کرد که در زمان های مثبت مدار منبعی نداره.

نه
چطور حساب کردین.
اگه منبع سمت چپ نبود (جای منبع ولتاژ یه سیم گذاشته بودن) میشد گزینه سوم.

melodi88

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یه اشکال خیلی ساده دارم!!!
)x (t) = Am cos (wt+a
برابر میشه با

X = Amبا زاویه
a

یا x=Arms با زاویه a?

samin_m

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
تا عصر صبر کن اساتید میان نظر تخصصی رو اونا میدن .

اساتید؟ما شاگرد تنبل ته کلاس هم نیستیم!!

خب داداش من،شما اینجوری میگی ما دیگ نباید بیام نظر بدیم!!

نگو ک ما جرات حرف زدن داشته باشیم;)

یه اشکال خیلی ساده دارم!!!
)x (t) = Am cos (wt+a
برابر میشه با

X = Amبا زاویه
a

یا x=Arms با زاویه a?

دوست عزیز،تفاوتی نمیکنه ک شما مقدار rms رو انتخاب کنی یا ماکزیمم مقدار دامنه رو! sin رو مرجع صفر بگیری یا cos رو

فقط باید ب این نکته توجه کنی ک هر چیزی رو برای خودت قرارداد کردی تا آخر با اون قرار دادت ادامه بدی!

ولی مسلئه ای ک هست اینه ک چون معمولا توی سوالات جواب رو برحسب rms میخوان،همون اول rms رو قرارداد میکنن ک اشتباه پیش نیاد! وگرنه شما اگه با Am حل بکنی و در آخر جوابتو تقسیم بر رادیکل 2 بکنی میبینی ک تفاوتی نمیکنه!

melodi88

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

خب داداش من،شما اینجوری میگی ما دیگ نباید بیام نظر بدیم!!

نگو ک ما جرات حرف زدن داشته باشیم;)

دوست عزیز،تفاوتی نمیکنه ک شما مقدار rms رو انتخاب کنی یا ماکزیمم مقدار دامنه رو! sin رو مرجع صفر بگیری یا cos رو

فقط باید ب این نکته توجه کنی ک هر چیزی رو برای خودت قرارداد کردی تا آخر با اون قرار دادت ادامه بدی!

ولی مسلئه ای ک هست اینه ک چون معمولا توی سوالات جواب رو برحسب rms میخوان،همون اول rms رو قرارداد میکنن ک اشتباه پیش نیاد! وگرنه شما اگه با Am حل بکنی و در آخر جوابتو تقسیم بر رادیکل 2 بکنی میبینی ک تفاوتی نمیکنه!

یعنی در واقع دو رابطه بالا هر دو درست ان.فقط با این تفاوت که جواب نهایی مساله یا maxیا rms.درسته؟

rezaei.sp

عضو جدید
آقا ما ارادت داریم خدمت شما . استاد تمام بنده هستید. ولی عذر میخوام چون نمیدونستم که شما آنلاین هستید . منظورم این بود که این دوستمون که سوال کردن ، یکم صبر کنن که شما یا سایر دوستان اگر آنلاین نیستید تشریف بیارید و جواب بدید تا یه وقت باعث نشه سوال دوستی بی جواب بمونه یا مانعی تو مطالعه دوستان پیش بیاد.
در کل استنباط بنده این بود که تو فرم x = A cos wt + a ، مقدار A باید همون ماکزیمم باشه که تو رسم منحنی هم استفاده میشه .
تو فازور به دفعات دیدم که مقدار موثر هم واسه فرم فازوری استفاده میشه . ولی تو فرم زمانی اینو ندیدم هنوز .

samin_m

کاربر ممتاز
یعنی در واقع دو رابطه بالا هر دو درست ان.فقط با این تفاوت که جواب نهایی مساله یا maxیا rms.درسته؟

دقیقا همینطوره!

شما حتی میتونید sin رو ب عنوان مرجع صفر زاویه در نظر بگیرید!

و در نهایت شما ب هرجوابی برسی برمبنای مفروضات و قواعد ابتدایی ک لحاظ کردین بدست میاد

آقا ما ارادت داریم خدمت شما . استاد تمام بنده هستید. ولی عذر میخوام چون نمیدونستم که شما آنلاین هستید . منظورم این بود که این دوستمون که سوال کردن ، یکم صبر کنن که شما یا سایر دوستان اگر آنلاین نیستید تشریف بیارید و جواب بدید تا یه وقت باعث نشه سوال دوستی بی جواب بمونه یا مانعی تو مطالعه دوستان پیش بیاد.
در کل استنباط بنده این بود که تو فرم x = A cos wt + a ، مقدار A باید همون ماکزیمم باشه که تو رسم منحنی هم استفاده میشه .
تو فازور به دفعات دیدم که مقدار موثر هم واسه فرم فازوری استفاده میشه . ولی تو فرم زمانی اینو ندیدم هنوز .

داداش گلم،قصد جسارت نداشتم،خواستم یه شوخی کوچیک کرده باشم!(منظورم اشاره ب عصر نبود،منظور این بود ک استاد کجا و من کجا؟؟ من جزو شاگرد تنبلام و حالا ک شما منتظر اساتید هستید من دیگ نباید حرفی بزنم:D!)

.

استنباط شما کاملا درسته A همون مقدار ماکزیمم دامنه هستش!

و همونطور ک عرض کردم تفاوتی نمیکنه شما مقدار موثر رو ب عنوان مبنا در محاسبات فازوری فرض کنی یا مقدار ماکزیمم رو

melodi88

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ی اشکال تو ی سوال دارم ولی سوالشو متاسفانه نتونستم بفرستم.سوال29 تست های فصل سوم پوران.ه سوال کنکور 85-86هست
جواب گفته سه خازن داریم که از هرکدوم جریان I/3 میگذره.پس نتیجه میگیریم خازن ها با هم موازی ان.درسته؟پس معادل سه خازن موازی باید بنویسیم 3c.درست؟چرا گفتهc/3?

melodi88

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دقیقا همینطوره!

شما حتی میتونید sin رو ب عنوان مرجع صفر زاویه در نظر بگیرید!

و در نهایت شما ب هرجوابی برسی برمبنای مفروضات و قواعد ابتدایی ک لحاظ کردین بدست میاد

داداش گلم،قصد جسارت نداشتم،خواستم یه شوخی کوچیک کرده باشم!(منظورم اشاره ب عصر نبود،منظور این بود ک استاد کجا و من کجا؟؟ من جزو شاگرد تنبلام و حالا ک شما منتظر اساتید هستید من دیگ نباید حرفی بزنم:D!)

.

استنباط شما کاملا درسته A همون مقدار ماکزیمم دامنه هستش!

و همونطور ک عرض کردم تفاوتی نمیکنه شما مقدار موثر رو ب عنوان مبنا در محاسبات فازوری فرض کنی یا مقدار ماکزیمم رو

ممنون

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
ی اشکال تو ی سوال دارم ولی سوالشو متاسفانه نتونستم بفرستم.سوال29 تست های فصل سوم پوران.ه سوال کنکور 85-86هست
جواب گفته سه خازن داریم که از هرکدوم جریان I/3 میگذره.پس نتیجه میگیریم خازن ها با هم موازی ان.درسته؟پس معادل سه خازن موازی باید بنویسیم 3c.درست؟چرا گفتهc/3?

نمیتونیم بگیم
دو یا چند المان مدار وقتی موازی هستند که حتما ولتاژ دو سر هر دو عنصر یک چیز باشه-یه ولتاژ روی هر دو بیفته-برابر بودن دو مقدار هیچ اهمیتی نداره-حتما باید یه ولتاژ بیفته روی هر دو
دو عنصر وقتی سری هستند که حتما جریان عبور کننده از اونها یک جریان باشه-دقیقا همون جریان باید از دو عنصر عبور کنه.
تو اون شکل خازنها از یه طرف به هم وصل هستند و بخاطر ارایش خاص مدار جریان هر سه برابر هست ولی در مورد موازی بودنشون نمیتونیم حرفی بزنیم.

samin_m

کاربر ممتاز
نمیتونیم بگیم
دو یا چند المان مدار وقتی موازی هستند که حتما ولتاژ دو سر هر دو عنصر یک چیز باشه-یه ولتاژ روی هر دو بیفته-برابر بودن دو مقدار هیچ اهمیتی نداره-حتما باید یه ولتاژ بیفته روی هر دو
دو عنصر وقتی سری هستند که حتما جریان عبور کننده از اونها یک جریان باشه-دقیقا همون جریان باید از دو عنصر عبور کنه.
تو اون شکل خازنها از یه طرف به هم وصل هستند و بخاطر ارایش خاص مدار جریان هر سه برابر هست ولی در مورد موازی بودنشون نمیتونیم حرفی بزنیم.

داداشم اگ سختت نیس شکل مدار رو میذاری ماهم ببینیم؟

rezaei.sp

عضو جدید
سلام دوستان .
تو مرتبه 2 ، نوشتن معادله دیفرانسیل چقدر بکار میاد ؟ اصلا تو تستها لازم میشه یا نه ؟ چقدر روش وقت بزارم ؟

melodi88

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نمیتونیم بگیم

پس چطور معادل این سه خازنو گذاشته I/3??

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
اخه یه مساله دیگه ای هم هست.
ببینید از اینکه جریان خازنها بصورت i/3 تقسیم میشه نمیشه نتیجه گرفت که خازنها موازی هستند.
برای مثال سه تا خازن رو در نظر بگیر با سه تا مقاومت و هر خازن رو با یه مقاومت سری کن.
حالا این سه شاخه رو موازی کن.درسته که خازنها جریانشون بصورت i/3 تقسیم میشه ولی نمیشه گفت موازی هستند.
ولی اینجا بخاطر ارایش خاص عناصر خازنها رو میشه موازی در نظر گرفت. چون یه طرف خازنها که به هم وصل هستند و اون طرفشون هم اگه به هم وصل بشه تفاوتی ایجاد نمیشه-چرا چون هم پتانسیل هستند و اگه با سیم وصلشون هم بکنیم جریانی از سیم عبور نمیکنه پس تفوتی در مدار ایجاد نمیشه.
ممنون از سوال خوب شما-خودم هم کلی چیز یاد گرفتم.
البته اینم بگم تو کتاب من گذاشته 3c .
در مورد عکس هم گوشی من عکس نداره شب اگه تونستم با گوشی داشم عکس میندازم.

سلام دوستان .
تو مرتبه 2 ، نوشتن معادله دیفرانسیل چقدر بکار میاد ؟ اصلا تو تستها لازم میشه یا نه ؟ چقدر روش وقت بزارم ؟
سلام
بکار میاد.نوشتن معادله دیفرانسیل با اپراتور d خیلی کار امد هست.
ولی یه سری سوال تو کتاب اقای زرگر هست که ایشون معادله دیفرانسیل نوشتن که ادم رو میترسونه.
بقدری که یاد بگیرید وقت بزارید.

آخرین ویرایش:

melodi88

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ببینید از اینکه جریان خازنها بصورت i/3 تقسیم میشه نمیشه نتیجه گرفت که خازنها موازی هستند.
برای مثال سه تا خازن رو در نظر بگیر با سه تا مقاومت و هر خازن رو با یه مقاومت سری کن.
حالا این سه شاخه رو موازی کن.درسته که خازنها جریانشون بصورت i/3 تقسیم میشه ولی نمیشه گفت موازی هستند.
ولی اینجا بخاطر ارایش خاص عناصر خازنها رو میشه موازی در نظر گرفت. چون یه طرف خازنها که به هم وصل هستند و اون طرفشون هم اگه به هم وصل بشه تفاوتی ایجاد نمیشه-چرا چون هم پتانسیل هستند و اگه با سیم وصلشون هم بکنیم جریانی از سیم عبور نمیکنه پس تفوتی در مدار ایجاد نمیشه.
ممنون از سوال خوب شما-خودم هم کلی چیز یاد گرفتم.
البته اینم بگم تو کتاب من گذاشته 3c .
در مورد عکس هم گوشی من عکس نداره شب اگه تونستم با گوشی داشم عکس میندازم.

سلام
بکار میاد.نوشتن معادله دیفرانسیل با اپراتور d خیلی کار امد هست.
ولی یه سری سوال تو کتاب اقای زرگر هست که ایشون معادله دیفرانسیل نوشتن که ادم رو میترسونه.
بقدری که یاد بگیرید وقت بزارید.

اخر جواب 3cیاc/3?من کتابم چاپ دهمه

melodi88

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
د.

اگه اونطرف به هم وصل بشه جریان از سیم میگذره چون مقاومت اتصال کوتاه میشه!!

بالا