تاپیک رفع اشکال درس مدار های الکتریکی کنکور کارشناسی ارشد

samin_m

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام به همه برادر و خواهرای گلم و با عرض تبریک به مناسبت عید غدیر

وظیفه بنده بود ک ب عنوان سید عیدی بدم خدمتتون ولی شرمندم ک جز زحمت چیزی براتون ندارم!

ولی در حد بضاعتم،از ته دل براتون آرزوی شادی و سلامتی و موفقیت میکنم و امیدوارم ب برکت همچین روزی و تلاش خودتون،در آینده ای نه چندان دور خبرهای خوش موفقیتتون رو بشنوم و منم خوشحال بشم.;)

غرض از مزاحمت،دوتا سوال داشتم از حضورتون:

1.سوال اول اینکه در شرایطی مانند داشتن حلقه خازنی و گره سلفی،دچار تغییر ناگهانی در ولتاژ خازن و جریان سلف میشیم!علت این اتفاق چیه؟(مشخصه های q v برای خازن و i فی برای سلف چ تغییراتی میکنه؟چرا؟)

11.jpg

2.چرا وقتی بین خازن ها مقاوت قرار داره،خازن ها ب صورت سری در نظر گرفته شدن؟

22.jpg

Dashpot

عضو جدید

وظیفه بنده بود ک ب عنوان سید عیدی بدم خدمتتون ولی شرمندم ک جز زحمت چیزی براتون ندارم!

ولی در حد بضاعتم،از ته دل براتون آرزوی شادی و سلامتی و موفقیت میکنم و امیدوارم ب برکت همچین روزی و تلاش خودتون،در آینده ای نه چندان دور خبرهای خوش موفقیتتون رو بشنوم و منم خوشحال بشم.;)

1.سوال اول اینکه در شرایطی مانند داشتن حلقه خازنی و گره سلفی،دچار تغییر ناگهانی در ولتاژ خازن و جریان سلف میشیم!علت این اتفاق چیه؟(مشخصه های q v برای خازن و i فی برای سلف چ تغییراتی میکنه؟چرا؟)

مشاهده پیوست 176555

مشاهده پیوست 176556

سلام.عیدتو هم مبارک . .
جواب سوال 2:
منبع ولتاژ مدارت ایده آله (چون مقاومتی باش سری نیست) و منبع ایده آل محدودیت جریان دهی نداره.حتی جریان بینهایت (ضربه)هم میتونه به مدارت بده.
خازن در برابر جریان ضربه برای اینکه تغیبر ناگهانی در ولتاژش ایجاد نشه(رابطه انتگرالی واتاژ خازنو بیار تو ذهنت) اتصال کوتاه میشه.اما اینجا ناچاره تغییر ناگهانی تو ولتاژش را بپذیره چون حلقه خازنی داری و جریان ضربه از خازن ها عبور میکنه و دور میزنه.
چرا جریان تو مقاومت نمیره و دور میزنه؟
چون جریان از جایی میره که مقاومت کمتری داشته باشه.گفتیم که خازن اتصال کوتاه میشه تا تغییرات ناگهانی ولتاژ را نپذیره.(اینجا خازن ها سری شدند با وجود جریان ضربه)
حالا باید این جریان بینهایت را دامنشو (مقدارشو)بدست بیاریم.پس برو معادل سری خازن هاتو حساب کن و ادامه راه حل . . .
پایدار باشی و شاد

ehsan0641

کاربر بیش فعال

مشاهده پیوست 176555

مشاهده پیوست 176556

سلام دوست عزیز، بهت پیشنهاد میکنم روی تستهای تالیفی مدار دکتر کاروزرگر کارکنی(کتاب نارنجی پوران) چون تو این زمینه تستهای جالبی حل کرده.
فقط به طور خلاصه خدمتت عرض کنم که وقتی توی مدار حلقه خازنی و کاتست سلفی داشته باشیم قوانین پیوستگی نقض میشه و این نقض قوانین بخاطر وجود فورس یا فشار پشت سر متغیرهای حالت پیش میاد. موفق باشی

alielec

عضو جدید
دوستان سوال 73 فصل هفت مدار2 زرگر(کنکور 87-88 )که خواسته مقدار فرکانس غیر صفر در حالت باز یک دهم تعداد فرکانسهای غیر صفر حالت بسته بشه حلش توی ویرایش جدید چه شکلیه؟من مرتبه مدار را 5 بدست آوردم(شش منهای یک حلقه خازنی) که با کم کردن یک کاتست خازنی تعداد فرکانس غیر صفر در حالت بسته می شه 4 تا و جواب نهایی سوال میشه 5/4 که در گزینه ها نیست.ممنون میشم کمک کنید.

دوبار نقل قول می کنم چون پست آخر صفحه بود.
ممنون میشم جواب بدید.

ehsan0641

کاربر بیش فعال
دوبار نقل قول می کنم چون پست آخر صفحه بود.
ممنون میشم جواب بدید.

دوست عزیز گفته یک دهم تعداد فرکانسهای طبیعیه صفر! نه غیرصفر .
حالا مشکل اینجاست که تعداد فرکانسهای طبیعی صفر در حالت بسته بودن کلیدها دوتاست چون دوتا کاتست خازنی وجود داره تو مدار (اشتباه میکنم؟) خوب بنابراین فرکانس طبیعی رو اگه برابر با 2/10 قرار بدیم مقاومتمون پیدا میشه 5/2 اما جواب صحیح رو زده 3/5 یعنی تعداد کاتست های خازنی مدار سه تاست! اگه دوستان فهمیدن چرا سه شده به ما هم بگن.

bio_elec

عضو جدید
سلام
لطفا در این سوال راهنمایی کنین که قسمت مشخص شده در جواب چطور بدست اومده
SOLA.jpg
jvb soal.jpg
ممنون

samin_m

کاربر ممتاز
سلام ب دوستان عزیزم
چرا در این حالات فرکانس صفر در مدار ایجاد میشه؟

1.jpg

2.jpg

ممنون از توجهتون

890031156

کاربر ممتاز
سلام ب دوستان عزیزم
چرا در این حالات فرکانس صفر در مدار ایجاد میشه؟

مشاهده پیوست 176818

مشاهده پیوست 176819

ممنون از توجهتون
سلام
تو حلقه ی سلفی kvl تو کات ست خازنی kcl بنویس و رابطه ی دیفرانسیلی بر حسب جریان سلف و ولتاژ بدست بیار میبینی که فرکانس صفر ایجاد میشه

alielec

عضو جدید
دوست عزیز گفته یک دهم تعداد فرکانسهای طبیعیه صفر! نه غیرصفر .
حالا مشکل اینجاست که تعداد فرکانسهای طبیعی صفر در حالت بسته بودن کلیدها دوتاست چون دوتا کاتست خازنی وجود داره تو مدار (اشتباه میکنم؟) خوب بنابراین فرکانس طبیعی رو اگه برابر با 2/10 قرار بدیم مقاومتمون پیدا میشه 5/2 اما جواب صحیح رو زده 3/5 یعنی تعداد کاتست های خازنی مدار سه تاست! اگه دوستان فهمیدن چرا سه شده به ما هم بگن.

درسته جواب 5/2 هست.توی کتاب من نوشته غیرصفرها و برای غیرصفرها حل کرده که اونم اشتباه حل کرده استاد!اگر همون یکدهم صفرها حساب کنیم میشه 5/2.

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام
لطفا در این سوال راهنمایی کنین که قسمت مشخص شده در جواب چطور بدست اومده
مشاهده پیوست 176808
مشاهده پیوست 176809
ممنون

سلام
بفرمایید حل سوال شما
تو حل اینجور سالها یه معادله تشکیل بده (من تو خط اول نوشتمش رو اسمش رو گذاشتم I) و دو تا متغیر ازاد (الفا و بتا) رو بدست بیار بعد از اون میتونی ولتاژ(یا جریان) مورد نظرت رو در هر زمانی بدست بیاری. البته ولتاژ در صفر مثبت برامون مهم هست چون میدونیم که مدار خطی هست با عناصری که مقدارشون مثبت هست پس وقتی ورودی نصف بشه خروجی ها در حالت ماندگار(بعد از 5 ثابت زمانی) نصف میشه پس مقدار بینهایت رو داریم و برای نوشتن معادله فقط صفر مثبت رو نیاز داریم.
فقط بگم که در صفر منفی مدار اولی رو در نظر میگیریم که منبع و جریان اولیه تغییر نکرده.

bio_elec

عضو جدید
سلام
بفرمایید حل سوال شما
تو حل اینجور سالها یه معادله تشکیل بده (من تو خط اول نوشتمش رو اسمش رو گذاشتم I) و دو تا متغیر ازاد (الفا و بتا) رو بدست بیار بعد از اون میتونی ولتاژ(یا جریان) مورد نظرت رو در هر زمانی بدست بیاری. البته ولتاژ در صفر مثبت برامون مهم هست چون میدونیم که مدار خطی هست با عناصری که مقدارشون مثبت هست پس وقتی ورودی نصف بشه خروجی ها در حالت ماندگار(بعد از 5 ثابت زمانی) نصف میشه پس مقدار بینهایت رو داریم و برای نوشتن معادله فقط صفر مثبت رو نیاز داریم.
فقط بگم که در صفر منفی مدار اولی رو در نظر میگیریم که منبع و جریان اولیه تغییر نکرده.
سلام.ممنونم ازتون خیلی دنبال جواب گشتم بدست نیاوردم.واقعا ممنون
فقط اون معادله که خط اول فرمودین اشکال نداره که برحسب چی باشه ؟منظورم اینه که اینجا جریانا رو داریم در یه مثال دیگه ولتاژخازن داشتیم که معادله بدست اومده بر حسب کلا ولتاژخازن بود بعدبرابرولتاژمقاومت گذاشتن.
در این مثال, شما یه معدله برحسب جریان نوشتین و برابر ولتاژمقاومت قرار دادین.این مشکلی ایجاد نمیکند که یکطرف جریان باشه وطرف دیگه ولتاژ؟در همه مسائل از این روند میتونیم استفاده کنیم که معادله ای برحسب داده هایی که داریم بنویسیم و برابر مجهول مورد نظر قرار بدیم؟

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام.ممنونم ازتون خیلی دنبال جواب گشتم بدست نیاوردم.واقعا ممنون
فقط اون معادله که خط اول فرمودین اشکال نداره که برحسب چی باشه ؟منظورم اینه که اینجا جریانا رو داریم در یه مثال دیگه ولتاژخازن داشتیم که معادله بدست اومده بر حسب کلا ولتاژخازن بود بعدبرابرولتاژمقاومت گذاشتن.
در این مثال, شما یه معدله برحسب جریان نوشتین و برابر ولتاژمقاومت قرار دادین.این مشکلی ایجاد نمیکند که یکطرف جریان باشه وطرف دیگه ولتاژ؟در همه مسائل از این روند میتونیم استفاده کنیم که معادله ای برحسب داده هایی که داریم بنویسیم و برابر مجهول مورد نظر قرار بدیم؟
علیک سلام
خاهش میکنم-اگه ما به هم کمک کنیم خدا هم به ما کمک خواهد کرد انشالله-اخ اگه همه مردم دنیا اینو باور میکردن چقد خوب میشد.
نه مشکل ایجاد نمیشه چون در مورد الفا و بتا نگفتیم که واحدشون چی هست.ولت هست امپر هست اصلا بدون واحد هست یا هر چیز دیگه ای ولی مسلما دو طرف معادله دارای یک واحد هستند-اگه خاستید واحد الفا و بتا رو بعنوان تمرین بدست بیارید (چیز بدی نیست ولی در حل سوال دارای اهمیت نیست.)
روند حل در تمام سوالها همین هست.

samin_m

کاربر ممتاز
علیک سلام
خاهش میکنم-اگه ما به هم کمک کنیم خدا هم به ما کمک خواهد کرد انشالله-اخ اگه همه مردم دنیا اینو باور میکردن چقد خوب میشد.

قطعا همینطوره داداش! چون خوبی ها و موفقیت محدود نیس و تمام مردم دنیا میتونن موفق باشن،ولی متاسفانه بعضیا نظری خلاف این واقعیت رو دارن

ایشالا ک همیشه سلامت و موفق باشی;)

بخدا هروقت ب سایت سرمیزنم و بچه های ب این بامعرفتی و با انرژی میبینم کلی انرژی میگیرم!! دم همتون گرم!!!!
:gol:;)

سلام خدمت همه دوستان عزیز و با آرزوی سلامتی و موفقی برای همه

یه سوال از حضورتون داشتم و اونهم این هست ک این سوال ب چ صورتی حل میشه؟؟(در واقع من تا به یک شبکه برمیخورم ک سه جفت سیم ازش خارج شده،نمیدونم چطور باید باهاش برخورد کنم!)

IMAG0989.jpg

890031156

کاربر ممتاز
علیک سلام
نه مشکل ایجاد نمیشه چون در مورد الفا و بتا نگفتیم که واحدشون چی هست.ولت هست امپر هست اصلا بدون واحد هست یا هر چیز دیگه ای ولی مسلما دو طرف معادله دارای یک واحد هستند-اگه خاستید واحد الفا و بتا رو بعنوان تمرین بدست بیارید (چیز بدی نیست ولی در حل سوال دارای اهمیت نیست.)
روند حل در تمام سوالها همین هست.
سلام
من دقیقا عین روش شما حل کردم
این روش از مبانی سیستم های خطی استفاده میکنه بدین صورت که ولتاژ و جریان هر المانی رو میشه بر حسب ورودی نوشت
ولی به استادم نشون دادم گفت که نمیشه تو معادله ی ولتاژ مقاومت جریان سلف رو دخالت داد چرا که سلف منبع نیست

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام
من دقیقا عین روش شما حل کردم
این روش از مبانی سیستم های خطی استفاده میکنه بدین صورت که ولتاژ و جریان هر المانی رو میشه بر حسب ورودی نوشت
ولی به استادم نشون دادم گفت که نمیشه تو معادله ی ولتاژ مقاومت جریان سلف رو دخالت داد چرا که سلف منبع نیست
شما بهش میگفتین که مقدار اولیه سلف و خازن رو میشه بعنوان منبع در نظر گرفت.
این روش کاملا درسته (تقریبا همون چیزی هست که اقای زرگر تو کتابشون نوشتن)

mahdi_ml

عضو جدید
سلام
من تو مباحث فازوری فصل حالت دایمی سینوسی مشکل دارم ...یعنی محاسبه فاز ها رو همشو نمیتونم انجام بدم کسی راهی نداره؟(راه سریع داره!!!)

juvefans

کاربر ممتاز
سلام
من تو مباحث فازوری فصل حالت دایمی سینوسی مشکل دارم ...یعنی محاسبه فاز ها رو همشو نمیتونم انجام بدم کسی راهی نداره؟(راه سریع داره!!!)

مختصات قطبی استفاده میکنی ؟

samin_m

کاربر ممتاز
قطعا همینطوره داداش! چون خوبی ها و موفقیت محدود نیس و تمام مردم دنیا میتونن موفق باشن،ولی متاسفانه بعضیا نظری خلاف این واقعیت رو دارن

ایشالا ک همیشه سلامت و موفق باشی;)

بخدا هروقت ب سایت سرمیزنم و بچه های ب این بامعرفتی و با انرژی میبینم کلی انرژی میگیرم!! دم همتون گرم!!!!
:gol:;)

سلام خدمت همه دوستان عزیز و با آرزوی سلامتی و موفقی برای همه

یه سوال از حضورتون داشتم و اونهم این هست ک این سوال ب چ صورتی حل میشه؟؟(در واقع من تا به یک شبکه برمیخورم ک سه جفت سیم ازش خارج شده،نمیدونم چطور باید باهاش برخورد کنم!)

مشاهده پیوست 176942

دوستان کسی نظری نداره؟

.

با سلام ب دوستان عزیزم

عزیزان ب نظرتون این سوال رو اشتباه حل نکرده؟(من صفر بدست آوردم)

11.jpg

و این سوال مشابه رو من عدد 2 بدست آوردم ولیی توی کتاب جواب رو صفر نوشته!

22.jpg
نظر شما چیه؟

llvll.asoud

کاربر ممتاز
دوستان کسی نظری نداره؟

.

با سلام ب دوستان عزیزم

مشاهده پیوست 177613

مشاهده پیوست 177614
نظر شما چیه؟

سوال اولتون درست حل کرده فقط اونجا که سه تا دایره قرمز کشیده شده.دایره اول از سمت چپ باید منبع ولتاژش سر و ته بشه وگرنه بقیه راه حل درسته.

سوال دومتون هم درسته.تو گره وسط کی سی ال بنویسید بعد ولتاژ نقطه وسطو حساب کنید میشه 14 که 14-14 میشه صفر

آخرین ویرایش:

bio_elec

عضو جدید
دوستان کسی نظری نداره؟

.

با سلام ب دوستان عزیزم

مشاهده پیوست 177613

مشاهده پیوست 177614
نظر شما چیه؟

سلام
سوال اول کتاب درست حل کرده صفر نمیشه
سوال دوم :جواب4 درمیاد طبق kclکه بزنیم ,ولتاژ نقطه kclمیشه 14- حال , جریان میشه 14--14 تقسیم بر7 .دقت کنید که پلاریتهEکه از 14 کم میشه منفی هست پس28/7 جواب میشه که برابر0است.

آخرین ویرایش:

llvll.asoud

کاربر ممتاز
سلام
سوال اول کتاب درست حل کرده صفر نمیشه
سوال دوم :جواب4 درمیاد طبق kclکه بزنیم ,ولتاژ نقطه kclمیشه 14 حال , جریان میشه 14--14 تقسیم بر7 .دقت کنید که پلاریتهEکه از 14 کم میشه منفی هست پس28/7 جواب میشه که برابر4 است.

اره درسته ولی چطور میشه کتابای پوران و کتاب سه جلدی دانشگاه تهران این سوالو 0 آوردن؟خیلی عجیبه

Simay

عضو جدید
Re: تاپیک رفع اشکال درس مدار های الکتریکی کنکور کارشناسی ارشد

سوال اولتون درست حل کرده فقط اونجا که سه تا دایره قرمز کشیده شده.دایره اول از سمت چپ باید منبع ولتاژش سر و ته بشه وگرنه بقیه راه حل درسته.

سوال دومتون هم درسته.تو گره وسط کی سی ال بنویسید بعد ولتاژ نقطه وسطو حساب کنید میشه 14 که 14-14 میشه صفر

چرا باید منبع ولتاژ سروته شه ؟ اینکه درسته؟

llvll.asoud

کاربر ممتاز
چرا باید منبع ولتاژ سروته شه ؟ اینکه درسته؟

چون اون سه تا شاخه موازی رو که گرفته نگا کنی اونا همشون سر مثبت منبع ولتاژشون بالاست پس باید منبع ولتاژ معادلم سرش رو به بالا باشه.اونجا که دایره کشیده دورشون بالاش کشیده درسته ولی بعد فلش کشیده شکلو اشتبا کشیده

Simay

عضو جدید
Re: تاپیک رفع اشکال درس مدار های الکتریکی کنکور کارشناسی ارشد

چون اون سه تا شاخه موازی رو که گرفته نگا کنی اونا همشون سر مثبت منبع ولتاژشون بالاست پس باید منبع ولتاژ معادلم سرش رو به بالا باشه.اونجا که دایره کشیده دورشون بالاش کشیده درسته ولی بعد فلش کشیده شکلو اشتبا کشیده

الان دیدم شما باید می گفتین دایره ی سمت راستیه نه چپیه:)

bio_elec

عضو جدید
بچه ها کسی نمیدونه پستهای مربوط به بچه های کنکوری سال پیش که روی سوالا کار میکردن چرا لینک سوالاشون و جواباشون کار نمیکنه؟یعنی کلا" برداشتنشون؟:(
این صفحه میاد:
فایل یافت نشد

ضمن عرض پوزش فایل مورد نظر شما یافت نشد.

علل احتمالی از این خطا می تواند:
  • فایل منقضی شده
  • فایل توسط مالک یا آپلودکننده آن حذف شده است
  • فایل به دلیل عدم تطابق با قوانین کشور حذف شده است

:question:

rezaei.sp

عضو جدید
سلام دوستان گلم.
چرا تو محاسبه پاسخ پله مدار RLC ، وقتی از ورودی kut مشتق گرفته ، حاصل صفر شده ؟ مگه مشتق تابع پله تابع ضربه نیست ؟ چرا اینجا صفر شده ؟
20131102_003.jpg

بالا