تاپیک رفع اشکال درس ریاضیات کنکور کارشناسی ارشد

در مورد ج اول که قرار دادین :
اول y' رو با یک متغییر مثله p نشان داده(چون به راحتی نمیشه y'را بدس اورد تا جایگزین کنیم) سپس چون x را میشه به راحتی بر حسب yوp نوشت پس همین کارو میکنیم
(علتش هم اینه که به راحتی میشه به این صورت مقدار dy/dxرو بدس اورد)حالا از معدله x مشتق میگیریم که یک مشتق ساده صورت در مخرج منهای مشتق مخرج در صورت به روی مخرج به توان2(دقت کنید که ماp رو نمیدونیم چطور برحسب y میشه پس ثابت نیست که بخواد صفر شه) حالا اگه ساده کنیم (یعنی مخرج یکp با مخرج طرف اول میره)طرفین رودر هم ضرب کنیم به همان عبارت که حاصل ضرب دو پرانتز هس میرسیم(میتونید اون 2 پرانتز رو رو در هم ضرب کنی و ببینید)حالا همان طور که گفته از پرانتز دوم میشه به جواب رسید(معدله مرتبه اول هست و حل میکنیم)حالا اگه p را بنویسم p=c/y^2 و در معادله اصلی یعنی اول جواب جایگزین کنیم و مرتب کنیم به سادگی به جواب میرسیم.
در مورد ج دوم که قرار دادین :
همانطور میبینید ابتدا معادله را مرتب کرده سپس طرفین رو در (e^(xy ضرب میکنیم که میشه:
+(y'x*e^(xy
(ye^(xy
=1
حالااگه دقت کنید این همان (xy)'ضرب درe^xy مساوی یک است
باز هم اگه دقت کنید میتونیم عبارت مربوطه رو به صورت '((e^(xy) مساوی یک نوشت که اگه مشتق این عبارت رو حساب کنیم همان عبارت
+(y'x*e^(xy
(ye^(xy
=1
میشه
عذر میخوام من چون تایپ به هم میریخت این طوری نوشتم شما اگه در یک صفحه اینها رو کامل بنویسین میبینید
حالا اگه از طرفین این معادله'((e^(xy) مساوی یک, انتگرال بگیرید به جوابی که میخواین میرسین

آخرین ویرایش:

iran-eng11

عضو جدید
در مورد ج دوم من چون در نمایی ها زیاد وارد نیستم نمیتونم کمکی بکنم ولی اگه به جوابی رسیدم حتما میزارم.شما هم اگه راهش رو متوجه شدین بزارین ما هم استفاده کنیم.
DSC00258.jpg

آخرین ویرایش:

p0Ria_1

عضو جدید
بچه ها من پایه ریاضیم بده ...
چه فصل هایی از درس معادلات و ریاضی مهندس بم پیشنهاد میکنید وقت بزارم ، درصد 30 میخوام ...

iran-eng11

عضو جدید
به نظرم نترس،همه شو بخون، کسی که بتونه یه فصلی رو خوب یاد بگیره بقیه رو هم حتما میتونه
فقط ریاضی عمومی 1 2 رو باید بدونی

Kaka_s

عضو جدید
سلام به مهندسای عزیز:smile:
بچه ها این سوال سال 90 کنکور برقو من راه حلی که دانشگاه تهران گذاشترو نمیفهم:surprised: اگه میشه یکی یه روش بهتر برای حلش ارایه بده ممنون میشم:)
فایل سوالو جوابو ضمیمه میکنم. اگه کسی راه حل بهتری داره لطفا عکسشو با توضیح بذاره ممنون میشم;)20140816_164931.jpg

منظورم سوال 9 هستش

بچه ها یه سوال دیگه که مال سال 87 هستش معتقدی 2تا گزینرو گفته درسته بنظرم با توضیحاتی که داده جوابش منطقیه اما کلید سنجش و کتاب سورمه ای دانشگاه تهران و پوران پژوهش گزینه 3 رو جواب اعلام کردن!:surprised::eek:
حالا نظر شما چیه؟کسی میدونه کدوم درسته؟؟؟ عکسارو ضمیمه میکنم
2 (3).jpg
2 (2).jpg

این یه دونه هم هس

2 (1).jpg

منتظر نظرات ارزشمند دوستان هستم:smile:

آخرین ویرایش توسط مدیر:

llvll.asoud

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
بچه ها کسی نیس جواب مارو بده؟؟؟:cry: منتظرم همچنان دوستان:smile:

سلام

راستش بهتر بود سوالاتتونو جدا جدا توی پست های مختلف میذاشتید.

شما از روی کدوم کتاب ریاضی مهندسی رو میخونید؟

در مورد اون سوال که انتشارات دانشگاه تهران حل کرده و راه حلشو توی پست قبلش گذاشته بودید.کسیکه سوال حل کرده یه تابعی حدس زده که وقتی قسمت حقیقیشو حساب میکنیم همین فی میشه. یعنی شما داخل آکولاد که توان سه هستش رو باز کنید بعد قسمت حقیقیشو حدا کنید همین فی میشه.

کلا این سبک سوالات یه روش روتین داره ه توی تمام کتابها هم هستش اونم استفاده از شرایط کوشی ریمان. یعنی یه شرط کوشی ریمان رو مینویسید.بعد نسبت به متغیر بعدی انتگرال میگیرید و باز شرط دوم کوشی ریمان رو اعمال میکنید.اگه این روش رو ندیدید بگید بنویسم براتون. سوال های بعدیتون چی بود؟

یه عکس سر و ته گذاشتید فکر میکنم سوالتون اینه که این فرمول چیه برای کوشی ریمان نوشته؟!
اگه سوالتون اینه که باید بگم برای بررسی شرایط کوشی ریمان در یه نقطه خاص ازین فرمولها استفاده میکنیم که حد میگیریمو این حرفا ....

Kaka_s

عضو جدید
سلام

در مورد اون سوال که انتشارات دانشگاه تهران حل کرده و راه حلشو توی پست قبلش گذاشته بودید.کسیکه سوال حل کرده یه تابعی حدس زده که وقتی قسمت حقیقیشو حساب میکنیم همین فی میشه. یعنی شما داخل آکولاد که توان سه هستش رو باز کنید بعد قسمت حقیقیشو حدا کنید همین فی میشه.

کلا این سبک سوالات یه روش روتین داره ه توی تمام کتابها هم هستش اونم استفاده از شرایط کوشی ریمان. یعنی یه شرط کوشی ریمان رو مینویسید.بعد نسبت به متغیر بعدی انتگرال میگیرید و باز شرط دوم کوشی ریمان رو اعمال میکنید.اگه این روش رو ندیدید بگید بنویسم براتون. سوال های بعدیتون چی بود؟

یه عکس سر و ته گذاشتید فکر میکنم سوالتون اینه که این فرمول چیه برای کوشی ریمان نوشته؟!
اگه سوالتون اینه که باید بگم برای بررسی شرایط کوشی ریمان در یه نقطه خاص ازین فرمولها استفاده میکنیم که حد میگیریمو این حرفا ....

سلام

سلام مسعود جان. اول بگم از کتاب معتقدی میخونم ریاضیو. کوشی ریمان و نحوه استفاده از اونو بلدم اما مساله اینجاس که سوال دومو که عکسشو گذاشتم مال 87 برقه گفته که تابع مختلط فلان که تو صورت سوال هست مشتق پذیری و شرایط کوشی ریمان درش صادقه یا نه.
بعد معتقدی اومده گفته پیوسته اس و همچنین کوشی ریمان بفرم قطبی در مبدا صادق است. و در نهایت اومده عدم مشتق پذیری اش رو هم ثابت کرده که در نهایت گزینه 2 و 4 درست میشه!!! حالا همون عکس کجرو دوباره ضمیمه میکنم( اما اون عکس تو سیستم من صافه ها نمیدونم اینجا چرا کج شده:eek: اگه باز همونجوری شد شما یه زحمت بکش rotate ش کن مرسی:D) این از حل معتقدی که بنظر منم درسته.

اما دانشگاه تهران اومده گفته پیوسته اس اما شرایط کوشی ریمانو تو محتصات دکارتی امتحان کرده و گفته مشتق پذیر نیست و گزینه 3 درسته!!!!:surprised:

حالا بنظر شما کدوم درست گفتن؟؟؟ جفت راه حلارو دوباره ضمیمه میکنم. مرسی
2 (1).jpg

2 (3).jpg

power4ever

عضو جدید
سلام به مهندسای عزیز:smile:
بچه ها این سوال سال 90 کنکور برقو من راه حلی که دانشگاه تهران گذاشترو نمیفهم:surprised: اگه میشه یکی یه روش بهتر برای حلش ارایه بده ممنون میشم:)
فایل سوالو جوابو ضمیمه میکنم. اگه کسی راه حل بهتری داره لطفا عکسشو با توضیح بذاره ممنون میشم;)مشاهده پیوست 218292

منظورم سوال 9 هستش

بچه ها یه سوال دیگه که مال سال 87 هستش معتقدی 2تا گزینرو گفته درسته بنظرم با توضیحاتی که داده جوابش منطقیه اما کلید سنجش و کتاب سورمه ای دانشگاه تهران و پوران پژوهش گزینه 3 رو جواب اعلام کردن!:surprised::eek:
حالا نظر شما چیه؟کسی میدونه کدوم درسته؟؟؟ عکسارو ضمیمه میکنم
مشاهده پیوست 218293
مشاهده پیوست 218294

این یه دونه هم هس

مشاهده پیوست 218295

منتظر نظرات ارزشمند دوستان هستم:smile:

17082014792.jpg
سوال دومت فقط گزینه 3 صحیحه قضیه کوشی ریمان باید هر دو بخشش برقرار باشه ولی توی اون سوال اینطور نیست

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
هر وقت بین جواب کتابها شک داشتی به حل اقای معتقدی اعتماد کن
اینجا هم ایشون درست حل کردن

Kaka_s

عضو جدید
مشاهده پیوست 218310
سوال دومت فقط گزینه 3 صحیحه قضیه کوشی ریمان باید هر دو بخشش برقرار باشه ولی توی اون سوال اینطور نیست

یعنی میفرمایید حل معتقدی درست نیس؟؟؟!!!! آخه کوشی ریمان تو مختصات قطبی در مبدا برقراره و ضمنا مشتق پذیر نیست ولی پیوسته است که در این صورت 2 گزینه درسته. دقیق متوجه استدلال شما نشدم دوست عزیز:surprised:

Kaka_s

عضو جدید
هر وقت بین جواب کتابها شک داشتی به حل اقای معتقدی اعتماد کن
اینجا هم ایشون درست حل کردن

ممنون:smile: یعنی میگی تو اون سوال دو گزینه درسته؟ همونطوری که معتقدی گفته؟ آخه خود سنجش تو کلیدش 3 رو زده بود که!!!!

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
ممنون:smile: یعنی میگی تو اون سوال دو گزینه درسته؟ همونطوری که معتقدی گفته؟ آخه خود سنجش تو کلیدش 3 رو زده بود که!!!!

بله
حل اقای معتقدی درسته
قبلا هم اینجور موارد بوده که کتاب ها با هم اختلاف داشتن و حل اقای معتقدی درست بوده

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان
ممکنه بگید اونجا که نوشته رادیکال پی تقسیم بر ای چگونه حساب شده؟منظورم محاسبهcهستش

180820141505.jpg

Arman-7

عضو جدید
سلام دوستان خسته نبایشد
تو کتاب ریاضیات مهندسی کریمی به یه تست برخوردم ( تست 61 صفحه ی 222) که گفته بود:
اگر f یک تابع تام و یک به یک باشد آنگاه مشتق f:
1) ثابت است
2) یک به یک است
3) پوشاست
4) یک چند جمله ای غیر ثابت
به نظر شما کدوم گزینه صحیح می تونه باشه
ممنون از توجهتون

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
تو سوال 4 چرا f=7.5 شده f=-1.5 و f=-6.5 شده f=1.5

حلش رو هم گذاشتم

DSC02253.jpgDSC02254.jpg

power4ever

عضو جدید
تو سوال 4 چرا f=7.5 شده f=-1.5 و f=-6.5 شده f=1.5

حلش رو هم گذاشتم

مشاهده پیوست 219198مشاهده پیوست 219199
چون Ux در صفر شده صفر پس تابع نسبت به صفر زوجه از طرفی U در نقطه یک ، صفر شده پس تابع در یک فرده وقتی شکل تابع رو رسم کنیم
میبینیم دوره تناوب سری بدست آومده عدد 4 هستش حالا مقدار هر عددی رو بخوان باید اون عدد رو توی محدوده 2- تا 2+ ببریم
حالا 6.5- = 2-*4 +(1.5)
7.5 = 2*4 +(0.5-)

mohammad0861

عضو جدید
توی فصل دوم کتاب معادلات کریمی ، روش کلی که بشه باش معادلات مرتبه دو خطی رو حل کرد کدومه؟؟

روش اپراتور معکوس رو باید حفظ کرد؟؟

چطوری بفهمیم سر جلسه از کدوم روش بریم؟؟

power4ever

عضو جدید
توی فصل دوم کتاب معادلات کریمی ، روش کلی که بشه باش معادلات مرتبه دو خطی رو حل کرد کدومه؟؟

روش اپراتور معکوس رو باید حفظ کرد؟؟

چطوری بفهمیم سر جلسه از کدوم روش بریم؟؟
روش یکسانی برای مرتبه دو نیست بعضیا رو میشه با اپراتور حل کرد بعضیا رو با کاهش مرتبه بعضی رو با تغییر متغییر یا کامل سازی
شاید بشه تمام مرتبه دو رو با اپراتور D حل کرد ولی خیلی جاها خیلی سخت میشه کلا 4 یا 5 روش هست که با یه ذره تلاش میتونی
به تسلط برسی که از کدوم روش استفاده کنی بهتره

سلام دوستان
این انتگرال به غیر راه جز به جز با راه دیگه حل نمیشه:
(x-1)
*
e^x
/
x^2
dx
???
چون قاطی میشد اینا رو جدا از هم قرار دادم.
اگه راه راحتری سراغ دارین بفرمائید ممنون میشم
سپاس

amir3620

عضو جدید
دوستان اگه میتونین در این سوال یاری کنین:
انتگرال 1 برروی ylnyچه طوری ln(lny میشه؟؟؟؟
و
انتگرال 1 به روی sinx چه طور میشه ln(tan(x/2میشه؟؟؟
واقعا موندم:(

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
دوستان اگه میتونین در این سوال یاری کنین:
انتگرال 1 برروی ylnyچه طوری ln(lny میشه؟؟؟؟
و
انتگرال 1 به روی sinx چه طور میشه ln(tan(x/2میشه؟؟؟
واقعا موندم:(

سلام
اولا یه سوال رو تو یه تایپیک بزارید اگه کسی مایل باشه جوابتون رو میده
نیازی نیست تو چنتا تایپیک سوالتون رو بپرسید
من دومی که کمی از اولی سخت تر هست رو حل میکتم شما دومی رو بعنوان تمرین حل کنید
راه حل اون هم مثله اینه
اوکی؟
DSC_0120.jpg

بالا