تاپیک رفع اشکال درس ریاضیات کنکور کارشناسی ارشد

ehsan0641

کاربر بیش فعال
سلام دوستان

میخواستم ازتون بپرسم اینجور معادلات ک همگن نیستن رو چطور باید حل کنیم؟(حالا لاپلاس یا موج یا گرما یا هرچی...!کلا با ناهمگن هاش مشکل دارم!رهیافت حلشون چطوری هست؟)

مشاهده پیوست 189536

ممنونم از توجهتون
سلام دوست عزیز ، معادلات دیفرانسیل با مشتقات جزئی که بصورت غیر همگن هستن خیلی مبحث پیچیده ای هست که یه نفر از دوستام که رشتش ریاضی محض بود واسم شرح داد، جدا میگم که نه در سطح ما هست و نه اصلا به درد ما میخوره
اما سوالاتی که توی کنکور برای ما میاد که بصورت غیر همگن هستن یه تغییر متغیر هایی داره که بلد باشیم میشه سوالاتو جواب داد
ببین در درجه اول شما بیا این معادله رو به فرم همگن در نظر بگیر مثل همون کاری که ما واسه حل معادلات معمولی میکردیم، میبینی که این معادله یه معادله حرارت هست که گزینه های 2 و 4 فقط براش صادق هستن( گزینه 1 توی شرایط اولیه صادق نیست) بنابراین الان باید بیایم ببینیم کدوم جواب خصوصی بدرد این معادله میخوره شما باید بیای اون قسمت سمت راست تساوی رو در نظر بگیری و تابعی تعریف کنی از جنس عامل ناهمگن کننده معادله که اینجا e بتوان منفی 3x هست بنابراین تایعی که باید تعریف کنیم و به عنوان جواب خصوصی ماست تابعی از x هست، به عبارتی دیگه شما باید بجای u مجموع دوتابع که یکی تابعی فقط از x و دیگری تابعی از x,t باشه قرار بدی با این تغییر متغیر طرف سمت راست تساویت فقط باید مشتق نسبت به x داشته باشی که با این تغییر متغیر جواب خصوصی معادلت بدست میاد. امیدوارم منظورمو گرفته باشی.

hamedgho2000

عضو جدید

علی جان اونی ک شما میگی رو من توی معادلات دیدم!!

ولی تاحالا ندیدم ک حل بشه و جواب ب صورت سری بده!

اگ فکر میکنی میشه،میشه بیشتر توضیح بدی یا جوابتو بذاری ببینم؟
تو این سوال با توجه به این که تابع داده شده دارای فاکتور e*3x هست پس حتما باید جوابمون هم دارای همچین فاکتوری باشه چون هرچی هم ازش مشتق بگیری حذف نمی شه
و در مورد عبارت جلوی سیگما هم که با توجه به شرایط مرزی باید کسینوسی باشه
من اینجوری حل کردم

890031156

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام خدمت دوستان
یکی لطف میکنه بگه این chx یعنی چی؟؟؟؟؟؟:cry::cry:
فقط تو ازمونای سنجش دیدم!:(

aysan 00500

اخراجی موقت
اخه کجای دنیای Coshx رو مینویسن chx؟؟؟؟
ای خداااااااااااااااااااااااااااااا:w00::exclaim::thumbsdown:

تو دنیای آزمون های سنجش :w24:
خودت رو ناراحت نکن تو آزمون های سنجش این چیزا دیگه عادی شده البته من خودم سنجش آزمون نمیدم ولی ظاهرأ خیلی از بچه ها ازش ناراضین .:thumbsdown:

samin_m

کاربر ممتاز
سلام دوستان

دوتا سوال از حضورتون داشتم:

1.پاسخ این معادله نباید بر حسب y مثلثاتی باشه؟؟

IMAG1167.jpg

2. ب نظر شما اشتباه من کجاس؟؟(جواب میگه k=-1)

IMAG1169.jpg

ممنونم

890031156

کاربر ممتاز
یه سوالی داشتم
این نامساوی کوشی چی هست؟؟؟؟؟ دوستان لطف میکنن رابطشو بنویسن؟

juvefans

کاربر ممتاز
سلام دوستان

میخواستم ازتون بپرسم اینجور معادلات ک همگن نیستن رو چطور باید حل کنیم؟(حالا لاپلاس یا موج یا گرما یا هرچی...!کلا با ناهمگن هاش مشکل دارم!رهیافت حلشون چطوری هست؟)

مشاهده پیوست 189536

ممنونم از توجهتون

گذینه صحیح رو میشه بگی .:que:

juvefans

کاربر ممتاز
001.jpgاین چیزیه که من میدونم !
نظراتی که توش نوشتم شاید اصلا درست نباشه . مسئولیتش با خودتون !! اگر اشتباه حل کردم لطفا بگید .;)

samin_m

کاربر ممتاز
مشاهده پیوست 189605این چیزیه که من میدونم !
نظراتی که توش نوشتم شاید اصلا درست نباشه . مسئولیتش با خودتون !! اگر اشتباه حل کردم لطفا بگید .;)

احسنت!! فکرتو دوس داشتم....

خیلی باهاش حال کردم!!!;)

001.jpg

فقط اونجا ک حالت پایدار نوشی... میشه دربارش توضیح بدی؟ یعنی چی؟ چرا؟

راستی دوستان اگه درباره اینها هم نظری داشتید خوشحال میشم بشنوم;)

سلام دوستان

مشاهده پیوست 189595

2. ب نظر شما اشتباه من کجاس؟؟(جواب میگه k=-1)

مشاهده پیوست 189596

ممنونم

890031156

کاربر ممتاز

اون موقع من 7 سالم بوده...!!هه هه

تستش مربوط ب کدوم مبحث میشه؟
منم 6ساله بودم!
راجع به مبحث ژاکوبین و مشتق مختلط بود
با قضیه اصل ماکسیمم حل شده نیازی به کوشی نبود خدارو شکر!

ehsan0641

کاربر بیش فعال
سلام دوستان

مشاهده پیوست 189595

سلام دوست عزیز این سوال مثلثاتی بر حسب x هست. تابع f(x) رو که داده نگاه کن، لاپلاس روی مرز x برابر 1 و مرز xبرابر منفی 1 صفر شده، خوب مسلمه که مثلثاتی برحسب x میشه دیگه،

juvefans

کاربر ممتاز

احسنت!! فکرتو دوس داشتم....

خیلی باهاش حال کردم!!!;)

مشاهده پیوست 189608

فقط اونجا ک حالت پایدار نوشی... میشه دربارش توضیح بدی؟ یعنی چی؟ چرا؟

راستی دوستان اگه درباره اینها هم نظری داشتید خوشحال میشم بشنوم;)

کوتاه فقط بگم که : در حالات پایدار که t به بینهایت میره ، Ut صفر میشه ( رجوع به کتاب آقای کریمی ) و بعد انتگرال میگیریم . به پاسح 2 نگاه کن و t رو به بینهایت میل بده .;)

samin_m

کاربر ممتاز
کوتاه فقط بگم که : در حالات پایدار که t به بینهایت میره ، Ut صفر میشه ( رجوع به کتاب آقای کریمی ) و بعد انتگرال میگیریم . به پاسح 2 نگاه کن و t رو به بینهایت میل بده .;)

رجوع ب کتاب آقای کریمی؟؟:D خب داداش ما ک نداریمش چی!؟؟:D:D

یعنی میخوای بگی چون سیستم همگن نیست،موج پس از گذروندن مدت طولانی میرا میشه و دیگ بر حسب t تغییراتی نداره؟؟ دلیلش این هست؟

یا اینکه توی تمام حالات اینکارو میکنه؟

منم 6ساله بودم!
راجع به مبحث ژاکوبین و مشتق مختلط بود
با قضیه اصل ماکسیمم حل شده نیازی به کوشی نبود خدارو شکر!

سوال 76 بود....!:D یعنی وقتی سوالای توش نامساوی هستا منو یاد هندسه میندازه اعصاب و روانم بهم میریزه!

juvefans

کاربر ممتاز
رجوع ب کتاب آقای کریمی؟؟:D خب داداش ما ک نداریمش چی!؟؟:D:D

یعنی میخوای بگی چون سیستم همگن نیست،موج پس از گذروندن مدت طولانی میرا میشه و دیگ بر حسب t تغییراتی نداره؟؟ دلیلش این هست؟

یا اینکه توی تمام حالات اینکارو میکنه؟

!

راستش ایشون تحلیل فیزیکی در این مورد ننوشتند منم نمیدونم ، نظر نمیدم .:smile:
اینی که نوشتند این هست که در حالت پایدار ut و utt صفر میشود و ..
که با این روش خواستند یه روشی برای حل معادلات غیرهمگن که شرایط مرزی به زمان بستگی نداره ( مثل همون سوال شما ) معرفی بکنند . من خودم دیدم این بحث توی کنکور مهم نیست زیاد تمرکز نکردم .:)

ramtin_amoiee

عضو جدید
دوست عزیز روزی چند ساعت وقت گذاشتی ؟ از چه منبعی و چطور خوندی ؟ بیشتر تست زدی؟

من از روي كتاب آمار مدرسان شريف تاليف آقاي دكتر جعفري دهكردي خوندم، ايشون خودشون راهنمايي كردن كه مي توني با روزي 2 ساعت آمار ظرف يك هفته و به همين طريق كه با تست آموزش پيدا كني ، آمار و را تا حد 70 درصد توي اون 2 فصل بيمه كني

ramtin_amoiee

عضو جدید
راستش ایشون تحلیل فیزیکی در این مورد ننوشتند منم نمیدونم ، نظر نمیدم .:smile:
اینی که نوشتند این هست که در حالت پایدار ut و utt صفر میشود و ..
که با این روش خواستند یه روشی برای حل معادلات غیرهمگن که شرایط مرزی به زمان بستگی نداره ( مثل همون سوال شما ) معرفی بکنند . من خودم دیدم این بحث توی کنکور مهم نیست زیاد تمرکز نکردم .:)

دوست عزيز شما اگه تونستي فصل مشتقات جزئي مدرسان شريف را يه بار بخون، من خودمم كريمي مي خونم ولي يه بار تو كتابخونه دوستم بهم اين كتاب و معرفي كرد براي مشتقات جزئي ، خيلي تكنيكي گفته، حتي اگه كتاب ديگه ميخوني مي ارزه يه بار فقط اين فصل و از روش بخوني....

juvefans

کاربر ممتاز
داشتم سوالات سال 90 رو حل میکردم . یک مورد جالب در حین رفع اشکال پیدا کردم ! سوال صفحه 341 مثال 15 کتاب آقای معتقدی که چاپ سال 89 بود توی آزمون 90 اومده بود !!! گرچه زیاد به تست تالیفی اهمیت نمیدم این روزها اما جالب بود برام .. :eek:

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
داشتم سوالات سال 90 رو حل میکردم . یک مورد جالب در حین رفع اشکال پیدا کردم ! سوال صفحه 341 مثال 15 کتاب آقای معتقدی که چاپ سال 89 بود توی آزمون 90 اومده بود !!! گرچه زیاد به تست تالیفی اهمیت نمیدم این روزها اما جالب بود برام .. :eek:

فکر کنم منظورتون این سواله http://www.www.www.iran-eng.ir/show...ارشد/page109?p=7091978&viewfull=1#post7091978
من چند وقت پیش برام سوال شده بود بعد تو کتاب معتقدی دیدمش.

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز

890031156

کاربر ممتاز
سلام خدمت دوستان
خسته نباشید عزیزان
یه سوال داشتم
در مورد نگاشت موبیوس و یاکوفسکی یخورده توضیح بدید
متوجه شدم و اثبات میکنم ولی وقتی شکل هست مشکل دارم یه وقتی داخل دایره یه وقت خارج دایره میشه
ممنون میشم کمک کنین

juvefans

کاربر ممتاز
فکر کنم منظورتون این سواله http://www.www.www.iran-eng.ir/show...ارشد/page109?p=7091978&viewfull=1#post7091978
من چند وقت پیش برام سوال شده بود بعد تو کتاب معتقدی دیدمش.
دقیقا همین منظورم بود . سخت بود سوالش .. راستی به نظرت این روزهای آخر این کتاب رو حل کنم در کنار سوالات کنکور ؟:) قبلا نصف سوالاشو حل کردم حدودا . نمیدونم ... :confused:

بالا