بیکارترین رشته‌ ها در ایران کدامند؟

F iona

عضو جدید
به گزارش مهر، مهم ترین معضل فعلی کشور در بخش اشتغال و بازار کار؛ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی است که عموما پس از فراغت از تحصیل و آماده شدن برای ورود به عرصه کار و تولید با مشکلات جدی مواجه می شوند. در شرایط فعلی، مسائل مربوط به بیکاری تقریبا در تمامی رشته های دانشگاهی حتی در مهندسی و پزشکی نیز وجود دارد.

دو دهه پیش که خانواده ها فرزندان خود را برای ادامه تحصیل در دانشگاه های کشور تشویق می کردند هرگز فکر نمی کردند که در آینده ای نه چندان دور، تحصیلات دانشگاهی به معضلی برای ورود جوانانشان به عرصه اجتماع تبدیل خواهد شد.

کارشناسان معتقدند دانشگاه همانقدر که می تواند به افزایش دانایی ها و آگاهی افراد کمک کند به همان میزان نیز می تواند شدیدا ذائقه جوانان را برای کار تغییر دهد به نحوی که اغلب جوانان پس از طی دوران تحصیل خود برای ورود به بازار کار و پذیرش پیشنهادهای شغلی با مشکل مواجه می شوند.

آنها فکر می کنند که تنها در رده های مدیریتی و مشاغل پشت میزنشینی باید وارد شوند و اساسا اگر قرار بود وارد مشاغل ساده، فنی، مهارتی و کارگری شوند راه دانشگاه را در پیش نمی گرفتند؛ بنابراین قالب شدن این دیدگاه در بین جوانان دانشگاه رفته، باعث می شود تا معضل بیکاری آنها به بزرگترین مسئله داخلی دولت تبدیل شود.

معضلی به نام بیکاری تحصیل کرده ها

از سویی، کارشناسان بازار کار و کارفرمایان می گویند آنچه که جوانان از دانشگاه ها می آموزند منطبق بر نیازهای روز بازار کار کشور نیست و اساسا چنین نگاهی که شاید لازم باشد برای دوره ای پذیرش دانشجو در برخی رشته ها به دلیل اشباع بازار متوقف شود، وجود ندارد.

دانشگاه ها سالیان متمادی است که با ایجاد رشته های گوناگون مرتبط و بدون ارتباط با بازار کار کشور در حال تشویق جوانان به ورود به عرصه های تحصیلی هستند بی آنکه لازم بدانند پژوهشی کاربردی انجام دهند تا مشخص شود آیا واقعا امروز تحصیلات آکادمیک توان رفع نیازهای بازار کار کشور را دارد و یا خیر؟ همچنین این پرسش باید جواب داده شود که تا چه زمانی لازم است دانشگاه ها در تمامی رشته ها دانشجو تربیت و به صف بیکاران اضافه کنند، بدون اینکه لحظه ای برای کار آنها فکری شده باشد؟

به عقیده کارشناسان، نگاه کسب درآمد دانشگاه ها از پذیرش دانشجو و فرار از پذیرش هرگونه مسئولیت درباره اشتغال و پس از تحصیلات دانشگاهی افراد باعث شده تا امروز دست کم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از خروجی دانشگاه ها تجربه تلخ بیکاری را بچشند.

وزارت کار در تازه ترین گزارش خود درباره وضعیت اشتغال و بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و بیکارترین رشته های دانشگاهی کشور اعلام کرد: جامعه فارغ التحصیل یا در حال تحصیل سرمایه انسانی هر کشوری محسوب می شود. امروزه منطبق نبودن رشته های تحصیلی با نیاز بازار کار یکی از مشکلاتی است که گریبان بسیاری از دانش آموختگان دانشگاهی را گرفته است.

در یکی دو دهه اخیر جامعه با گرایش روزافزون جوانان برای ورود به دانشگاه ها مواجه بوده و این روند همچنان ادامه دارد. این مساله به حدی رسیده که امروز در بسیاری از رشته های دانشگاهی که جوانان از آنها فارغ التحصیل می‌شوند، بازار کاری وجود ندارد و به اصطلاح بازار کار بسیاری از رشته اشباع شده است.

۵.۷ میلیون نفر درس خواندند تا مدرک بگیرند

باقی ماندن این شرایط درباره اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی و بی توجهی دانشجویان به لزوم کسب مهارت های شغلی مورد نیاز بازار کار، باعث شده تا همواره نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی که انتظار می رود باید در وضعیت مناسبی باشد، بیش از سایر گروه ها در کشور باشد.

بنابراین یکی از دغدغه های کنونی کشور افزایش فارغ التحصیلان و دانش آموختگان آموزش عالی و جذب آنان در بازار کار است. در این میان، از یکسو خیل عظیم دانش آموختگان دانشگاه ها در کشور و رشد قابل توجه آنان و از سوی دیگر ناسازگاری مهارت های گروهی از آنان با فرصت های شغلی موجود، این احتمال را تقویت کرده که این ظرفیت و فرصت بزرگ، تبدیل به تهدیدی بزرگتر شود.

در همین راستا با نگاهی به نرخ بیکاری در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی مهم ترین سوالی که به ذهن می رسد این است که دانش آموختگان چه رشته هایی بیشترین درصد بیکاران جامعه را تشکیل می دهند؟

از حدود ۱۱.۲ میلیون نفر جمعیت دارای تحصیلات عالی و یا در حال تحصیل در کل کشور، متاسفانه ۵.۷ میلیون نفر (۵۱.۴ درصد) غیرفعال هستند. به عبارت دیگر بیش از نیمی از جمعیت فارغ التحصیل یا در حال تحصیل دانشگاهی هیچ نقشی در تولید ندارند. همچنین ۴.۴ میلیون نفر (۳۹ درصد) شاغل و ۱.۲ میلیون نفر (۹.۲ درصد) بیکار هستند.

۶ گروه از بیکارترین رشته های تحصیلی

در سال ۱۳۹۲ حدود ۵.۹ میلیون نفر جمعیت دارای تحصیلات عالی و یا در حال تحصیل را مردان تشکیل داده اند که متاسفانه ۲.۳ میلیون نفر (۳۹.۰ درصد) از آنان غیرفعال هستند. همچنین حدود ۵.۱ میلیون نفر جمعیت دارای تحصیلات عالی و یا در حال تحصیل به زنان اختصاص دارد که از این جمعیت نیز حدود ۳.۴ میلیون نفر جمعیت غیرفعال (۶۵.۶ درصد) بوده اند.

نرخ بیکاری جمعیت فارغ التحصیل یا در حال تحصیل در سال ۱۳۹۲ برای گروه مردان و زنان در کل کشور ۱۸.۹ درصد برای گروه مردان ۱۲.۸ درصد و برای گروه زنان ۳۱.۳ درصد بوده است. بیشترین نرخ بیکاری در گروه مردان در بین گروه های عمده رشته تحصیلی، به ترتیب مربوط به رشته های تحصیلی علوم کامپیوتر (۲۲.۳ درصد)، صنعت و فناوری (۲۱.۸ درصد) و معماری و ساختمان سازی ۲۰.۸ درصد است.

همچنین نرخ بیکاری در گروه زنان در بین گروه های عمده رشته تحصیلی، به ترتیب مربوط به رشته های تحصیلی حفاظت محیط زیست ۵۷.۷ درصد، کشاورزی، جنگلداری و شیلات ۵۶.۲ درصد و معماری و ساختمان سازی ۵۵.۵ درصد بوده است.

بر اساس این نتایج، بیشترین نرخ بیکاری جمعیت فارغ التحصیل یا در حال تحصیل دانشگاهی به ترتیب به استان های لرستان ۲۹.۵ درصد، کهگیلویه و بویراحمد ۲۷.۸ درصد و فارس ۲۷.۱ درصد اختصاص دارد. همچنین کمترین نرخ بیکاری مربوط به استان هرمزگان ۶.۲ درصد است.

در این رابطه بیشتر بخوانید: http://www.tabnak.ir/fa/news/493084/بیکارترین-رشته‌-ها-در-ایران-کدامند © www.tabnak.ir

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
بیشترین نرخ بیکاری در گروه مردان در بین گروه های عمده رشته تحصیلی، به ترتیب مربوط به رشته های تحصیلی علوم کامپیوتر (۲۲.۳ درصد)، صنعت و فناوری (۲۱.۸ درصد) و معماری و ساختمان سازی ۲۰.۸ درصد است.

همچنین نرخ بیکاری در گروه زنان در بین گروه های عمده رشته تحصیلی، به ترتیب مربوط به رشته های تحصیلی حفاظت محیط زیست ۵۷.۷ درصد، کشاورزی، جنگلداری و شیلات ۵۶.۲ درصد و معماری و ساختمان سازی ۵۵.۵ درصد بوده است.
تا حدود بسیاری قابل تامل بود!........فکر میکنم عمده ترین علتش موازی بودن نام رشته ها یا حتی عدم شناخت دقیق مردم از این رشته هاست......مثلا وقتی مهندس کامپیوتر هست چه کسی توجه میکند به فردی که رشته اش علوم کامپیوتر است؟!

البته بخش حفاظت محیط زیست و خانم ها فارغ از تامل چندان ملموس نیست.......که چرا این خانم های محترم رو به کار نمیبرن و مردها استفاده میشن وقتی رئیس سازمان محیط زیست یک خانم است

mohandese.motefakker

عضو جدید
کاربر ممتاز
بدترین رشته ها از نظر درآمد و آینده شغلی رشته های مهندسی هست. هر مهندسی هم دیدم که وضعش خوب بوده از علمش نبوده بلکه یه پول ارثی ای، پارتی ای چیزی داشته باهاش کار و بیزنس کرده وضعش خوب شده وگرنه کی از استاد دوره لیسانس من باسوادتر و مدیرتر و باعرضه تر هست؟ با اون همه سوادش وضعش خیلی معمولیه با اینکه استاد دانشگاه هم هست. وام گرفته بود بنده خدا یه کارخانه قطعات پیش ساخته بتنی یا کیفیت ممتاز (حتی بهتر از نمونه های تولید شده در کانادا ) زد بعد از یه سال مجبور شد همه چیزشو بفروشه تا بدبخت نشه. شاید بعضیا بگن عرضه و مدیریت نداره پول دربیاره ولی یه بار بچه ها ازش پرسیدن دکتر شما چرا یه کار و کاسبی راه نمیدازید؟ جواب داد اگه بخوای سود بکنی باید چشمت رو ، رو خیلی از چیزا ببندی که این تو مرام من نیست و اگه قرار باشه چیزی رو استاندارد بسازی چون قیمت ساخت بیشتر میشه یا باید از سودت بزنی یا گرونتر بفروشی که این باعث میشه خود به خود از گردونه رقابت خارج بشی...

پر سود ترین شغل ها رشته های وابسته به کادر درمان هست، حالا میخواد پزشکی باشه یا هر چیزی تو این مایه ها... چون تهش اینه که تو مطبت میشینی پول پارو میکنی! مریض هم که همیشه هست و بدجور نیازمندت هم هست :(

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
بدترین رشته ها از نظر درآمد و آینده شغلی رشته های مهندسی هست. هر مهندسی هم دیدم که وضعش خوب بوده از علمش نبوده بلکه یه پول ارثی ای، پارتی ای چیزی داشته باهاش کار و بیزنس کرده وضعش خوب شده وگرنه کی از استاد دوره لیسانس من باسوادتر و مدیرتر و باعرضه تر هست؟ با اون همه سوادش وضعش خیلی معمولیه با اینکه استاد دانشگاه هم هست. وام گرفته بود بنده خدا یه کارخانه قطعات پیش ساخته بتنی یا کیفیت ممتاز (حتی بهتر از نمونه های تولید شده در کانادا ) زد بعد از یه سال مجبور شد همه چیزشو بفروشه تا بدبخت نشه. شاید بعضیا بگن عرضه و مدیریت نداره پول دربیاره ولی یه بار بچه ها ازش پرسیدن دکتر شما چرا یه کار و کاسبی راه نمیدازید؟ جواب داد اگه بخوای سود بکنی باید چشمت رو ، رو خیلی از چیزا ببندی که این تو مرام من نیست و اگه قرار باشه چیزی رو استاندارد بسازی چون قیمت ساخت بیشتر میشه یا باید از سودت بزنی یا گرونتر بفروشی که این باعث میشه خود به خود از گردونه رقابت خارج بشی...

پر سود ترین شغل ها رشته های وابسته به کادر درمان هست، حالا میخواد پزشکی باشه یا هر چیزی تو این مایه ها... چون تهش اینه که تو مطبت میشینی پول پارو میکنی! مریض هم که همیشه هست و بدجور نیازمندت هم هست :(
اصلا و ابدا همچین چیزی نیست........هر کسی متناسب با توانییش میتونه درآمد زایی کنه و پشتکار و کوشش......فرق است بین یک مهندس طراح مثلا آبنماهایی که تازگی تو دور افتاده تا یه مهندسی که طراحی و برنامه نویسی نمیکنه و صرفا مثل اپراتور است.......

*FARZAN*

دستیار مدیر کتابخانه الکترونیکی
کاربر ممتاز
اشباعترین رشته ها هم معماری و کامپیوتره... بخصوص معماری.... از هر کی میپرسی رفته معماری خونده.... :| دانشگاه ازاد و پیام نور هم ک بدون کنکووووور همینجور هیییی دانشجو میگیرن... مسخرس

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
آشغال ترین رشته که رشته ی برقه! سخت و بیخود بدون آینده

سلام دوست من......ظاهرا شما به رشته ای که تحصیل کردی علاقه نداری!......این رشته نه سخته و نه بیهوده....در همه گرایش ها .....به ویژه الکترونیک و کنترل برق امروز حرف اول رو میزنه نه تنها در ایران عزیز بلکه در دنیا.....و جالبی این رشته این است که هیچ گاه اشتباع پذیر نیست.....حتی در بخش قدرت.....فقط نیاز به ایده و کمی پشتکار دارد

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دوستای عزیز کلا رشته های فنی و مهندسی همشون همین بیماری رو پیدا کردند.
یعنی انبوه فارغ التحصیل با سواد کم
ساود کمش بخاطر اینه که غیر از دانشگاههای سراسری و آزاد الان تو هر شهری چند تا موسسه (حتی شهرای کوچیک) هست که رشته های معروف مهندسی مثل برق و مکانیک و عمران و معماری و کامپیوتر رو دارن توش تدریس!! میکنن و مدرک میدن.
هیییییچ وقت یادم نمیره یه بار اتفاقی با یکی که باهاش تازه همسایه شده بودیم و تعارف کرد سوار ماشینش شدم، ازم پرسید چی خوندی و چیکار میکنی گفتم مهندسی مکانیک تموم کردم و فعلا بیکارم.
گفت آهااااان!!! از اینا ما تو کارخونمون ریخته!! . طرف کارخونه ی قطعات خودرو داشت. شاید کلا دیپلم هم نبود. ولی این طرز برخوردش (که البته قصد بی احترامی هم نداشت) به من فهموند که صاحبان صنایع و بقیه چه دیدی الان به رشته های مهندسی دارن.:(
بقول دوست عزیزی الان هر کی بهت گفت مهندس خوشحال نشوف داره مسخرت میکنه. دی

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوست من......ظاهرا شما به رشته ای که تحصیل کردی علاقه نداری!......این رشته نه سخته و نه بیهوده....در همه گرایش ها .....به ویژه الکترونیک و کنترل برق امروز حرف اول رو میزنه نه تنها در ایران عزیز بلکه در دنیا.....و جالبی این رشته این است که هیچ گاه اشتباع پذیر نیست.....حتی در بخش قدرت.....فقط نیاز به ایده و کمی پشتکار دارد

آقا محمد تعصب نداشته باش.
البته من نمیگم رشته برق بده ها. اتفاقا بقول ایشون سخترین رشتس. خیلی رشته خوبیه. منتهی الان وضععیت رشته های مهندسی از جمله سه چهار تا رشته تاپش خیلی بیریخته.
به منم بگن میگم مکانیک یعنی عشق. جدی هم میگم. منتهی کجای صنعت ما به رشته مکانیک من بها میدن؟؟؟

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
آقا محمد تعصب نداشته باش.
البته من نمیگم رشته برق بده ها. اتفاقا بقول ایشون سخترین رشتس. خیلی رشته خوبیه. منتهی الان وضععیت رشته های مهندسی از جمله سه چهار تا رشته تاپش خیلی بیریخته.
به منم بگن میگم مکانیک یعنی عشق. جدی هم میگم. منتهی کجای صنعت ما به رشته مکانیک من بها میدن؟؟؟

تعصبی ندارم.......واقعیتی که میبینم رو گفتم........نمیدونم سختی رشته برق در چیست.....منکه جز شیرینی ندیدم......اینکه صنعت بها نمیده یک چیزه اینکه ما چه می کنیم یک چیز دیگر .....
من تو رشته شما در حد کوچکی آشنایی دارم......چون برخی جاها با بچه های مکاترونیک کار کردم و جاهای محدودی هم با بچه های مکانیک.....در قبال رشته خودم میگم....اولا اینکه اینططور نیست که تمام کارخانه ها امروز مدیرانشون افراد بی سواد و کم سواد باشن ......اصلا همچین چیزی نیست....ولی افراد بی سواد هم هستند که دو دسته اند ......
بله برای اونها مدرک شما خیلی اولویت ندارد.....ولی کارکرد و عملکرد شما اتفاقا بسیار اهمیت دارد.....
عیب اولی اینه که فکر میکنه مهندس برق شدن به همین تو دانشگاه درس خوندنه!.......خیر......رشته برق هم طوری است که اصلا نیاز نیست شما حتما با صنعت سر و کار داشته باشی......مثلا شما میتونی با چند نفر شریک بشی و یک جایی رو اجاره کنی و تابلو ال ای دی و تابلو روان درست کنی .....و با ایده پردازی های خودت مجری جلب کنی ......در صنعتشم حالتهای مختلفی میشه در رشته برق انجام داد

• Like
واکنش ها: ayja
تعصبی ندارم.......واقعیتی که میبینم رو گفتم........نمیدونم سختی رشته برق در چیست.....منکه جز شیرینی ندیدم......اینکه صنعت بها نمیده یک چیزه اینکه ما چه می کنیم یک چیز دیگر .....
من تو رشته شما در حد کوچکی آشنایی دارم......چون برخی جاها با بچه های مکاترونیک کار کردم و جاهای محدودی هم با بچه های مکانیک.....در قبال رشته خودم میگم....اولا اینکه اینططور نیست که تمام کارخانه ها امروز مدیرانشون افراد بی سواد و کم سواد باشن ......اصلا همچین چیزی نیست....ولی افراد بی سواد هم هستند که دو دسته اند ......
بله برای اونها مدرک شما خیلی اولویت ندارد.....ولی کارکرد و عملکرد شما اتفاقا بسیار اهمیت دارد.....
عیب اولی اینه که فکر میکنه مهندس برق شدن به همین تو دانشگاه درس خوندنه!.......خیر......رشته برق هم طوری است که اصلا نیاز نیست شما حتما با صنعت سر و کار داشته باشی......مثلا شما میتونی با چند نفر شریک بشی و یک جایی رو اجاره کنی و تابلو ال ای دی و تابلو روان درست کنی .....و با ایده پردازی های خودت مجری جلب کنی ......در صنعتشم حالتهای مختلفی میشه در رشته برق انجام داد

اصولا شما با همه مخالفید نه؟؟؟؟ تا حالا شده با نظر یک نفر موافق باشید؟:surprised:

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
اصولا شما با همه مخالفید نه؟؟؟؟ تا حالا شده با نظر یک نفر موافق باشید؟:surprised:

اصولا من نه با اشخاص موافقم و نه مخالف!......آنچه که موجب مخالفت یا موافقت بنده با اون میشه نوع اظهار نظر و لب کلام مطلب است

mavadd

اخراجی موقت
کاربر ممتاز
یه عده که تصمیمات بزرگ میگیرن..........کمیت رو فدای کیفیت کردن!!!
این دوره و زمونه اگه کسی دانشجو نباشه جای تعجبه!!!........

همه میشن تحصیل کرده......( نسبتا تحصیل کرده :cool:) و مسلما بی کار!!!
و از طرف دیگه دانشگاه و صنعت خیلی فاصله دارن;)........و پروژه های کارشناسی ( همون پایان نامه ) ربطی به رفع مشکلات صنعتی نداره.......وصرفا برای نوشتن مقاله وبالا رفتن رتبه علمی استاد هست!!!! پس دانشجو و دانشی که داره با صنعت فعلی ما بیگاه می شه!! :smile:

ا

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یه عده که تصمیمات بزرگ میگیرن..........کمیت رو فدای کیفیت کردن!!!
این دوره و زمونه اگه کسی دانشجو نباشه جای تعجبه!!!........

همه میشن تحصیل کرده......( نسبتا تحصیل کرده :cool:) و مسلما بی کار!!!
و از طرف دیگه دانشگاه و صنعت خیلی فاصله دارن;)........و پروژه های کارشناسی ( همون پایان نامه ) ربطی به رفع مشکلات صنعتی نداره.......وصرفا برای نوشتن مقاله وبالا رفتن رتبه علمی استاد هست!!!! پس دانشجو و دانشی که داره با صنعت فعلی ما بیگاه می شه!! :smile:

ا

تازه اگه پایان نامه بنویسن و کپی و خرید نباشه!!

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
رسم خیلی ها همینه که وقتی تو بحث کم میارن , فوری به خود طرف پیله میکنند که شما هم همین کار رو انجام میدی . من همه نظرات رو خوندم . بحث قابل استفاده ای بود که ته کار خرابش کردی . اصن دقت کردی ایشون چی میگه؟ با این طرز فکر بنا باشی هم نمیشه شد چه برسه به معمار باشی.

rahmati8829

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
الان رشته معماری شده منبع درامد برای دانشگاه ها. چون که دروس اصلی معماری نمره دادنشون هم سلیقه ای هست هم میشه یه کار اماده بیاری نمره خوب بگیری. بعدش این میشه که نمیدونن این همه فارق تحصیل رو چیکار کنن یه طرح های الکی میدن که یعنی هر چی درس خونده باشی هیچ کاری با مدرکت نمیتونی انجام بدی.

oneunited

عضو جدید
کاربر ممتاز

علیک سلام

والا سخت که هست،من دانشگاه دولتی درس خوندم،یه چیزایی هم حالیم می شه،ولی اصلا رشته خوب و آتیه داری نیست از نظرم

شمام اگه شغل خوبی از قبل اینجا داری معرفی کن،صواب می کنی :دی
اتفاقا کاملا مخالفم؛به شدت اشباع شده،مورد داریم،ارشد دانشگاه تهران گرایش قدرت،که داره از برق بیزار می شه و کاری مناسب نداره

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
علیک سلام

والا سخت که هست،من دانشگاه دولتی درس خوندم،یه چیزایی هم حالیم می شه،ولی اصلا رشته خوب و آتیه داری نیست از نظرم

شمام اگه شغل خوبی از قبل اینجا داری معرفی کن،صواب می کنی :دی
اتفاقا کاملا مخالفم؛به شدت اشباع شده،مورد داریم،ارشد دانشگاه تهران گرایش قدرت،که داره از برق بیزار می شه و کاری مناسب نداره
سلام مجدد........بله نسبت به سایر رشته ها سختی خودشو بیشتر داره.......ولی این سختی برای دانشجوی علاقه مند به برق و کسی که از اول با هدف انتخاب کرده شیرین تر ازشهد است
آیا غیر تخصیل در کنارش کار عملی هم انجام دادی؟.......به مراکز علمی آموزشی رفتی؟.......اشباع شده.....بله شده.....ولی برای کسی که صرفا میخواد کارهای قدیمی رو تکرار کنه و نقش یک اپراتور باشه......خوبی رشته برق اینه که هیچ گاه قابل توقف نیست.....در ضمن سوالات خصوصی رو خصوصی میپرسن.......همین حد به شما بگم که بنده حداقل 6 کار در زمینه برق درش شاغل بودم البته هیچ کدومش هم کار پشت میز نشینی نبوده.....یا حق

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
رشته ساختمان و معماری کار پردرآمدیه و خیلی هم اشتغالزایی داره ولی چون دیگه فارغ التحصیلان این رشته اشباع شدند همون خاطر برای همشون کار نیست.((واقعا اشباع شدند!!))
رشته برق گرایش های ابزار دقیق کنترل و قدرت بازار کار نسبتا خوبی داره البته برای کسانی که تجربه کاری دارند..الکترونیک فکر کنم بیشترین بیکاری رو داره.
مکانیک بد نیست!! کار هست ...
جنگلداری و شیلات هم بستر سازی نشده....
همه رشته ها خوبند و دارای اشتغال فقط یه ایرادی هست: بین تقاضای صنعت و جامعه و خروجی دانشگاه توازن نیست.

SaNaZ Sa

عضو جدید
کاربر ممتاز
محیط زیست رو برای خانم ها عالی گفته...
باریکلا به خودم که سردسته ی بیکارا هستم...
اون موقع که انتخاب رشته میکردیم این آمار دست کی بود و کجا بود؟؟ فقط حرف از علاقه و آرمان گرایی بود غافل از اینکه دنیا دست کیه..!!
با تجربه ی الان .. فقط پیراپزشکی خوبه..و رشته های توان بخشی... بقیه فقط علاقه ی صرف و پشتکاری فوق العاده میخاد یا... (دیه همه میدونیم)

SaNaZ Sa

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز
من این پست رو نذاشتم که خدای نکرده کسی رو از رشته ش ناامید کنم
نه هرگز!
فقط خواستم اطلاع رسانی کرده باشم

و دلیل آمار بالای بیکاری این رشته ها همونطور که دوستان عزیز اشاره کردن اینه که بعضی ها اشباع شدن
بعضی ها بستر و فضای مناسب برای کار ندارن
و ...

مثلا یک رشته در امریکا هست: اقیانوس شناسی
حالا ایران ( بنا به دلایل که فقط برای خودشون معلوم هست گویا) تصمیم میگیره رشته ی اقیانوس شناسی ایجاد کنه
جوان از همه جا بی خبر هم موقع انتخاب رشته با هزار امید و ارزو این رو انتخاب میکنه
غافل ازینکه نه بستری هست نه کاربرد و فضاسازی و نه امکانات مناسب ( حتی برای یادگیری بماند کار )
و آخرش تنها کاغذی بابت مدرکی سیاه میشه!

من شخصا اعتقاد دارم اگر تلاش کنیم با کمی اراده و همت حتما در زمینه ای که علاقه داریم و کار میکنیم موفق میشیم
بدون شک، اراده ی آدمی در راستای علایقش، بالاتر از همه ی اینهاس :)

موفق باشید.

نه دوست عزیز شما ناامید نکردی... من بعد از 4 سال تحصیل درین رشته به این نتیجه رسیدم نه با پست شما :smile:
برای رشته خودم هم احترام قائلم و هم علاقه مندم..ولی وقتی به قول شما بستر و کاربرد و امکانات نیس علاقه به رشته بی معنی میشه...

shakiba.h

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

الان برق اصلا سخت نیست؟؟
منم دارم تو دانشگاه دولتی برق میخونم یعنی هرجوره حساب کنم سطح آی کیوم از متوسط بیشتر بوده که حداقل تونستم برقو قبول شم پس وقتی میگیم سخت خنگ نیستیم این صداقته ....
اشباع شده خیلی هم شده
استادمون میگفت سالی که خودشون لیسانس گرفته بودن اداره برق استخدام میکرد تعداد اونایی که شرکت میکردن از تعداد مورد نیاز کمتر بپد
الان برق منطقه مثلا میزنه ۹نفر میخواد هزار نفر شرکت میکنن
البته باز نرین دنبال آمار درست نگردین اینا مثاله که تقریبیه ولی درسته
همه که نمیتونن برن پای تیر برقو سیم کشیو فلان
مثلا منی که دخترم اصلا چرا از اول روشنم نکردن که نرو برق.....
رتبه کنکورم که اومد گفتم هم برقو دوس دارم هم اگه نرم برق حیف میشم الان اومدم برقو حیف.شدم
میرفتم مدیریت الان حداقل تو تا استخدامی شرکت کرده بودم دو جا مصاحبه رفته بودم

SaNaZ Sa

عضو جدید
کاربر ممتاز
الان برق اصلا سخت نیست؟؟
منم دارم تو دانشگاه دولتی برق میخونم یعنی هرجوره حساب کنم سطح آی کیوم از متوسط بیشتر بوده که حداقل تونستم برقو قبول شم پس وقتی میگیم سخت خنگ نیستیم این صداقته ....
اشباع شده خیلی هم شده
استادمون میگفت سالی که خودشون لیسانس گرفته بودن اداره برق استخدام میکرد تعداد اونایی که شرکت میکردن از تعداد مورد نیاز کمتر بپد
رتبه کنکورم که اومد گفتم هم برقو دوس دارم هم اگه نرم برق حیف میشم الان اومدم برقو حیف.شدم

شکیبا.. من برای ارشد میخاستم مدیریت شرکت کنم... هر کی بهم رسید گفت نرو..مخصوصا کسایی که خودشون ارشد مدیریت بودنو بیکار...
لااقل رفتی پی رشته ای که دوس داشتیو بیکاری.. پس پشیمون نباش...
تنها رشته هایی که صدردرصد مخصوصا برای خانم ها کارداره. رشته های پیراپزشکیه که من نرفتم و الان هر روز حسرتشو میخورم.. :|

Ice Dream

عضو جدید
کاربر ممتاز
شکیبا.. من برای ارشد میخاستم مدیریت شرکت کنم... هر کی بهم رسید گفت نرو..مخصوصا کسایی که خودشون ارشد مدیریت بودنو بیکار...
لااقل رفتی پی رشته ای که دوس داشتیو بیکاری.. پس پشیمون نباش...
تنها رشته هایی که صدردرصد مخصوصا برای خانم ها کارداره. رشته های پیراپزشکیه که من نرفتم و الان هر روز حسرتشو میخورم.. :|
حالا دلتونو بذارین پیش دل من شاگرد ممتاز رشته تجربی که بدلیل علاقه اومده ریاضی کنکور داده!
الان همکلاسیای دبیرستانم با کاردانی علوم آزمایشگاهی اموراتشون از من جلوتره!
:w09:

SaNaZ Sa

عضو جدید
کاربر ممتاز
حالا دلتونو بذارین پیش دل من شاگرد ممتاز رشته تجربی که بدلیل علاقه اومده ریاضی کنکور داده!
الان همکلاسیای دبیرستانم با کاردانی علوم آزمایشگاهی اموراتشون از من جلوتره!
:w09:
ای وای...
نگید نگید... :w09: دقیقا دوستان من با کاردانی اتاق عمل و دانشجوی لیسانس بودن و تو بیمارستان های خصوصی مشغول کار بودن با سن کم و حقوق خیلی خوب در شروغ کار...
منم چی بگم!! همون سالی که رشته خودمو رفتم هوشبری قبول شده بودم..!! و چقدر اشتباه کردم///

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
الان برق اصلا سخت نیست؟؟
اشباع شده خیلی هم شده
سلام علیکم.....از نظر بنده وقتی کسی عاشق رشته ای باشه سختی براش بی معناست.....بله از نظر تئوری نسبت به دروس سایر رشته ها کار بیشتری میبره که اتفاقا همین مسئله شیرینی های خاص خودشو داره.......منم نگفتم همه مثل هم هستند .........همینطور که در قبال رشته برق شما یک نظر داری و بنده هم یک نظر ......بله همه نمیتونن برن!........ولی هر کسی با توجه به هدفش مراحلی رو بایستی طی کنه.......من معتقد به پشت میزنشینی بدون تلاش نیستم.......شما دانشجو هستین....راهی که شما دارین تازه طی میکنید بنده و امثال من از خیلی سال پیش طی کردیم.......رشته برق هم متنوع است و به همین خاطر میگم با وجود اشباع شدن امکان اشباع شدگی ندارد!.......من نمیدونم شما کدوم گرایش هستید.....اگر الکترونیک هستید برین ای وی آر کار کنید......نرم افزارهای کنترلی.....خب سطح آی کیو خوبی هم که دارید س فقط پشتکار نیازه برای ایده دادن و برنامه نویسی .......و حتی اگر به این سطح هم تمایل ندارید!......میتونید مثل خیلی دختر و پسرها پروژه دانشجویی بگیرید و انجام بدین.......این دست دخترها و پسرها در همین سرزمین دارن زندگی میکنن و بنده بعضیشون رو هم میشناسم
اگر هم قدرتین....خب خواهر خوب.....من نمیدونم شما با مشاوری صحبت کردین یا نه .......اصولا خیلی جاها خانم ها رو برای برق و قدرت به خاطر اینکه با طبیعت زن هم خوانی نداره نمیگیرن.....من نمیدونم شما هم مثل اون خانم هایی هستید که تا همچین اتفاقی میفته.....پرچم میگیرن بالا و اینکه محدودیت!.......تبعیض!.......چه بسا مشاوره هایی ابتدای امر به شما داده شده و بی توجهید.....اگر واقعا علاقه ای ندارید......همین جا تمومش کنید.......چون علاقه بسیار مهمه......نه فقط در این مسئله در همه چیز......اگرم صرفا مثل برخی دنبال مدرک گرفتن و کلاس مدرک بودین خب اون بحثش یک چیز دیگست........

!austenite

کاربر حرفه ای
بعدوقتی میگن خانوم محترم این رشته به دردشمانمیخوره طرف سریع جبهه میگیره!!!