بیشتر تفکرات و عقاید دکتر علی شریعتی رو می پسندید یا آیت الله مطهری؟

بیشتر تفکرات و عقاید دکتر علی شریعتی رو می پسندید یا آیت الله مطهری؟

• دکتر علی شریعتی

رای: 13 41.9%
  • آیت الله مطهری

رای: 10 32.3%
  • هیچ کدام

رای: 8 25.8%

• مجموع رای دهندگان
    31
وضعیت
موضوع بسته شده است.

Azar.099

عضو جدید
اول باید ببینیم حکومت مذهبی چیست؟ حکومت مذهبی رژیمی است که در آن به جای رجال سیاسی، رجال مذهبی (روحانی) مقامات سیاسی و دولتی را اشغال می‌کنند و به عبارت دیگر حکومت مذهبی یعنی حکومت روحانیون بر ملت.

آثار طبیعی چنین حکومتی یکی استبداد است، زیرا روحانی خود را جانشین خدا و مجری اوامر او در زمین می‌داند و در چنین صورتی مردم حق اظهارنظر و انتقاد و مخالفت با او را ندارند.
یک زعیم روحانی خود را به خودی خود زعیم می‌داند، به اعتبار اینکه روحانی است و عالم دین، نه به اعتبار رأی و نظر و تصویب جمهور مردم، بنابراین یک حاکم غیرمسئول است و این مادر استبداد و دیکتاتوری فردی است و چون خود را سایه و نماینده خدا می‌داند، بر جان و مال و ناموس همه مسلط است و در هیچ گونه ستم و تجاوزی تردید به خود راه نمی‌دهد بلکه رضای خدا را در آن می‌پندارد؛
گذشته از آن برای مخالف، برای پیروان مذاهب دیگر حتی حق حیات نیز قائل نیست. آنها را مغضوب خدا، گمراه، نجس و دشمن راه دین و حق می‌شمارد و هر گونه ظلمی را نسبت به آنان عدل خدایی تلقی می‌کند.

خلاصه حکومت مذهبی همان است که در قرون وسطی کشیشان داشتند و ویکتور هوگو آن را بدقت ترسیم کرده است.

دکتر شریعتی، کتاب مذهب علیه مذهب، ص 206ـ207

ببخشید کتاب من یعنی همین کتاب مذهب علیه مذهب من که این تعداد صفحه اصلا نداره و اینارم نداره !!!!!!!!!!!
کپی پیست کردن یه مطلب از توی یه فروم و گذاشتنش توی یه فرم دیگه اصلا کاری نداره

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
ببخشید کتاب من یعنی همین کتاب مذهب علیه مذهب من که این تعداد صفحه اصلا نداره و اینارم نداره !!!!!!!!!!!
کپی پیست کردن یه مطلب از توی یه فروم و گذاشتنش توی یه فرم دیگه اصلا کاری نداره

جملات که متعلق به خود شریعتی هست. کتابتون انتشار چه سالی هست؟

mohammad.md

عضو جدید
ولی من که از آدمهای مذهبی امروزی میبنم که ذهنشون فقط درگیر همین احکام و نمازه و... است.
برای دکتر شریعتی هم حجاب مساله چندان مهمی نبوده.سخنرانی هم در موردش نداره.

فکر کنم منظور شما سیاست باشه. دخالت دین در سیاست....
فکر نمیکنم دکتر شریعتی موافق دخالت دین در سیاست بود.

سخنرانيشون در مورد حضرت علي(ع) رو گفتم

mohammad.md

عضو جدید
اول باید ببینیم حکومت مذهبی چیست؟ حکومت مذهبی رژیمی است که در آن به جای رجال سیاسی، رجال مذهبی (روحانی) مقامات سیاسی و دولتی را اشغال می‌کنند و به عبارت دیگر حکومت مذهبی یعنی حکومت روحانیون بر ملت.

آثار طبیعی چنین حکومتی یکی استبداد است، زیرا روحانی خود را جانشین خدا و مجری اوامر او در زمین می‌داند و در چنین صورتی مردم حق اظهارنظر و انتقاد و مخالفت با او را ندارند.
یک زعیم روحانی خود را به خودی خود زعیم می‌داند، به اعتبار اینکه روحانی است و عالم دین، نه به اعتبار رأی و نظر و تصویب جمهور مردم، بنابراین یک حاکم غیرمسئول است و این مادر استبداد و دیکتاتوری فردی است و چون خود را سایه و نماینده خدا می‌داند، بر جان و مال و ناموس همه مسلط است و در هیچ گونه ستم و تجاوزی تردید به خود راه نمی‌دهد بلکه رضای خدا را در آن می‌پندارد؛
گذشته از آن برای مخالف، برای پیروان مذاهب دیگر حتی حق حیات نیز قائل نیست. آنها را مغضوب خدا، گمراه، نجس و دشمن راه دین و حق می‌شمارد و هر گونه ظلمی را نسبت به آنان عدل خدایی تلقی می‌کند.

خلاصه حکومت مذهبی همان است که در قرون وسطی کشیشان داشتند و ویکتور هوگو آن را بدقت ترسیم کرده است.

دکتر شریعتی، کتاب مذهب علیه مذهب، ص 206ـ207

اين نشون ميده هنوز ماهيت انقلابو تو اون شرايط حساس كه هر تلنگري لازم بود تا مردمو نسبت به حكومت اسلامي بد بين كنه و باعث سستي قدم مردم در همراهي حكومت بشه درك نكرده بودند و به خيال خودشون خوستن گربه رو دم حجله بكشن تا حكومت اسلامي ايران مثل حكومت اديان ديگه كه كشيشان قدرت رو بدست گرفته اند نشه. اين صحبت يعني هنوز دكتر ديد درستي از علاقه مردم براي همراهي علما در حكومت ايران كه پيشرو براندازي حكومت شاه بود نداشتن و به نوعي داشتن با بدبين كردن مردم نسبت به روحانيون اغازي براي نفوذ توده ي ها و گروه چپ گرا در سياست ايران ميشدند.

.:ارمیا:.

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
:surprised:.............:eek:!!!!
چی میبینم؟!!دوتا آدم بزرگی که کاراشون اصلا در یک حوزه نیستو دارین با هم مقایسه میکنین؟!!عجبا!!اینجوریشو ندیده بودم!
مثل مقایسه ی شیخ فضل الله نوری با عارف قزوینیه!!استارتر عزیز در انتخاب عناصر نظر سنجی دقت کن خواهشا...این موضوع جای بحث نداره ب نظرم!!

mohammad.md

عضو جدید
سلام
بین استاد مطهری و دکتر شریعتی فرقی نیست به نظرم اما چیزی رو که قراره استاد مطهری تو چند صفحه توضیح بده دکتر شریعتی تو یه جمله بیان میکنه این خصوصیت دکتر شریعتی خیلی عالیه اما برای کسی که دغدغه حقیقت داره طبق نظر قرآن چنین پرسشی اشتباهه، باید نظر همه افراد خونده بشه...

دین ابعاد مختلفی داره که اما موضوع اصلی موضوع "زندگی انسان" است اما چون سیاست و جامعه هم به انسان پیوند خورده یقینا دین هم در این باره نظر داده.تعادل در زندگی خیلی مهمه و هر چیزی باید سر جای خودش قرار بگیره...

اما

زمانی مصاحبه گری از دکتر علی شریعتی پرسید:
به نظر شما چه لباسی را به زن امروز بپوشانیم ؟
در جواب گفتند : نمیخواهد لباسی بدوزید و بر تن زن امروز نمائید . فکر زن را اصلاح کنید او خود تصمیم میگیرد که چه لباسی برازنده اوست.

اتفاقا شما حتی نمیتونید یه نصیحت هم تو سخنرانی ها و کتابهای دکتر شریعتی پیدا کنید اگر آسیب شناسی صورت میگیره برای اینه که جزء ضروری بررسی هر مسئله شناخت واقعیت موجوده تا درست تر فکر کنیم

اسلام حقیقته نیازی به تعصب و ... نداره....دکتر این رو خیلی خوب فهمیده بود برای همین رو شناخت, بی تعصب پافشاری میکرد

هیچ وقت دکتر تو سر جامعه نزدن یا شاید من چنین احساسی نکردم ...حرف حق همیشه تلخه وقتی که روبروی مسلمانانی که شهرت شیعه بودنش تمام جهان رو پر کرده اما نسبت به الگو و امام خودشون هیچ شناختی نداشتن ایستاد و گفت پدر مادر علی که تو قبول داری و با این صفات میخونی این علی نیست که من بهش معتقدم علی تو فقط به درد زندگی پس از مرگت میخوره ...

عشق قبل از شناخت همیشه کوری و کری میاره(این جمله رو همین پیشوای شیعیان گفته)

زمانی که شما شناخت پیدا کردید نسبت به انسان از طریق فلسفه و کمک انسانهای کامل و نمونه ها دیگه نیازی نیست در مورد هر چیزی هزارتا کتاب بنویسیم دیگه بدیهیه که رشوه بده دیگه بدیهیه و زن و مرد حدود ارتباطاتشون باید تا کجا باشه دیگه بدیهیه که دزدی فقط جیب مردم رو زدن نیست...

عالي بود اين از اون صحبت هاي ناب شريعتي بود كه منو وابسته خودش كرد با اين كه اين صحبت ها تو كتاب حقوق زن در اسلام دكتر مطهري اومده بود ولي اينكه با يك جمله و بطور زيبايي بيان بشه ديده نشد جز در صحبت و بيانات دكتر شريعتي.
من قبلا تو پست قبلي گفته بودم كه 90% افكار و گفته هاي دكترو قبول دارم.

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
معلوم نیست چه حرفاییو رو به اون خدا بیامرز نسبت دادند...

اصل حرف از خود شریعتی هست....

:surprised:.............:eek:!!!!
چی میبینم؟!!دوتا آدم بزرگی که کاراشون اصلا در یک حوزه نیستو دارین با هم مقایسه میکنین؟!!عجبا!!اینجوریشو ندیده بودم!
مثل مقایسه ی شیخ فضل الله نوری با عارف قزوینیه!!استارتر عزیز در انتخاب عناصر نظر سنجی دقت کن خواهشا...این موضوع جای بحث نداره ب نظرم!!

من مقایسه نکردم. نوشتم کدوم رو بیشتر قبول میکنید.
هرکس که از نوشته های دو نفر اطلاع داشته باشه میدونه نوع نگاهشون کاملا متفاوت بوده.

mohammad.md

عضو جدید
مى پرسيدم: امام حسين كى بود؟ و براى چه كشته شد؟
مى گفتى كه: "خودش را فداى امت كرد".
مى پرسيدم: "فداى امت كرد" يعنى چه؟
توضيح مى دادى: يعنى اينكه خودش را آنجا به كشتن داد تا در روز قيامت از امت جدش شفاعت بكند...!
پس اين امام حسين هم كه خودش را، زندگيش را، خانواده اش را، همه چيز و همه كسش را به دم شمشير ستم و زور و جنايت داد و شهادت را انتخاب كرد، براى زندگى من و تو نبود؟! براى اينكه پيروانش از زير بار ظلم و ستم و بيعت دروغ و نظام جور خلاص بشوند نبود؟! و خلاصه براى آزادى مردم و بسط و احياى حق نبود؟! براى اين بود كه ما اينجا گناه بكنيم و بعد بر او گريه بكنيم و درعوض روز قيامت از ما شفاعت كند؟! پس در دنيا بدرد ما نمى خورد؟!

آرى بابا، مثل اينكه تمام كوشش ها اين بود، كه هيچ جاى دين به درد دنيا نخورد، تمامش مصرفهاى اخروى داشته باشد و اين چه موفقيتى براى دنياداران! و چه قرص خوابى براى دردمندان و دنيازدگان!
من، پدر، مادر، بدنبال قهرمانى هستم كه در اين دنيا مرا نجات بدهد و در اين زندگى و سرنوشت محكوم و جهنمى فعلى ام از من شفاعت بكند. براى من و سرنوشت زار من چه نتيجه داشت اين كربلاى تو؟

آنچه مرا به مذهب و تشيع مى كشد يك حقيقت عقلى و انسانى است، نه مصلحتى اجتماعى و شخصى!...

من، نه به عنوان يك شيعه موروثى و متعصب مذهبى، كه بعنوان يك انتلكتوئل مسوول و متعهد اجتماعى، روشنفكرى مثل تو و با احساسات انسانى و آرزوهاى مترقى ضد ارتجاعى و ضد طبقاتى كه تو دارى، معتقد شده ام و از راه تحقيق علمى و تاريخى و با شناخت مكتب اسلام و تاريخ اسلام و آشنايى با اديان گذشته و ايدئولوژى هاى جديد، به اين واقعيت عينى رسيده ام كه تشيع، از نظر اعتقادى، مترقى ترين تلقى از "مكتب اسلام" و، از نظر اجتماعى و سياسى، مترقى ترين نهضت و مردمى ترين جناح در "تاريخ اسلام" بوده است.

ابن جملاتتون در كتاب حماسه ي حسيني مطهري هستش بعضي جملاتش دقيقا و بعضياش نتيجه اي از جملات مطهري.

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
جالب اینکه افرادی که اومدند و گفتند مقایسه دو نفر چه ربطی داره , همگی موافق حکومتی که 32 سال پیش تشکیل شد هستند و ....

و سکوت بهتره.

تاپیک بسته خواهد شد.

.:ارمیا:.

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
جالب اینکه افرادی که اومدند و گفتند مقایسه دو نفر چه ربطی داره , همگی موافق حکومتی که 32 سال پیش تشکیل شد هستند و ....

و .. سکوت بهتره .

تاپیک بسته خواهد شد.
گل گفتی...کلا ماها همگی با هم منطقی فکر میکنیم!!
:D

ensan1

عضو جدید

ابن جملاتتون در كتاب حماسه ي حسيني مطهري هستش بعضي جملاتش دقيقا و بعضياش نتيجه اي از جملات مطهري.

بله هم استانی گرامی قبلا هم گفتم من تفاوت چشمگیری بین این دو عزیز نمی بینم مگر اینکه دکتر شریعتی در جملات کوتاهتر و زیباتری منظور خودشون رو میرسوندن خب یقینا تاثیر بیشتری هم داره....

ensan1

عضو جدید
اين نشون ميده هنوز ماهيت انقلابو تو اون شرايط حساس كه هر تلنگري لازم بود تا مردمو نسبت به حكومت اسلامي بد بين كنه و باعث سستي قدم مردم در همراهي حكومت بشه درك نكرده بودند و به خيال خودشون خوستن گربه رو دم حجله بكشن تا حكومت اسلامي ايران مثل حكومت اديان ديگه كه كشيشان قدرت رو بدست گرفته اند نشه. اين صحبت يعني هنوز دكتر ديد درستي از علاقه مردم براي همراهي علما در حكومت ايران كه پيشرو براندازي حكومت شاه بود نداشتن و به نوعي داشتن با بدبين كردن مردم نسبت به روحانيون اغازي براي نفوذ توده ي ها و گروه چپ گرا در سياست ايران ميشدند.

نگاهی به راهپیمایی ها بیندازید ببینید در کنار عکس امام عکس چه کسی را گذاشته اند....
به دکتر شریعتی معلم شهید انقلاب هم میگن....

mohammad.md

عضو جدید
نگاهی به راهپیمایی ها بیندازید ببینید در کنار عکس امام عکس چه کسی را گذاشته اند....
به دکتر شریعتی معلم شهید انقلاب هم میگن....

دكتر شريعتي عاشق امام خميني بود امامم ايشون رو دوست داشت تو مراسم حاج اقا مصطفي وقتي بعضي از تازه اخوندا حرف دكتر شريعتي رو پيش انداختن يا به قول ما تيكه انداختن امام ناراحت شد ولي از اينكه خود دكتر با ايت الله مجلسي زياد موافق نبود ابراز نارضايتي ميكردن.
من به شخصه كتر شريعتي و خيلي دوست دارم و هر وقت جملات زيباشونو ميخونم بسيار لذت ميبيرم همانطور كه گفتم من 90% افكارشونو كاملا قبول دارم وحتي يكسزي در اون زمان گفتن جلوي انتشار كتابهاي شريعتي رو بگيرن ولي امام مخالفت كردن و گفتن انحرافاتش اينقد نيست كه با خوندنش ادم منحرف شه بر عكس كتابشون مفيد هم واقع ميشود.در اينجا استاتر عزيز ايتالله مطهري استاد فلسفه و دكتر شريعتي جامعه شناس اگاه رو باهم مقايسه كردن اونم نه از لحاظ ادبي بلكه از لحاظ فلسفي خوب كاملا مشخصه.همانطور كه گفتم اين مقايسه اصلا درست نيست و راي دادن به دكتر مطهري هيچ دليلي بر بد بودن دكتر شريعتي نيست.

mostafanokhodian

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تا جايي كه شناختمت
اهله كوبيدني تا فكريدن

مهم نيست عقيده و فكره برتر وجود داشته باشه يا نه...مهم اينه كه ملته ما با اين عقايد به جايي نرسيده

دو جمله اول شما مصداق بارز کوبیدن طرف مقابل بود، چرا که به شخصیتش حمله کردید نه به تفکرش، پس منع رطب نفرمایید شما که در رطب خوردن قهارید!

رسیدن به جایی؟ رسیدن به کجا؟ کدام تفکر انسان را جایی می رساند؟
خوانندگان مشاهده میکنند که من فقط سوال میپرسم و شما .....

b_xxxxxxeman

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دو جمله اول شما مصداق بارز کوبیدن طرف مقابل بود، چرا که به شخصیتش حمله کردید نه به تفکرش، پس منع رطب نفرمایید شما که در رطب خوردن قهارید!

رسیدن به جایی؟ رسیدن به کجا؟ کدام تفکر انسان را جایی می رساند؟
خوانندگان مشاهده میکنند که من فقط سوال میپرسم و شما .....

دقيقا...مصداقه كوبيدن بود و به شخصيت حمله شد...خوبه كه جمله را ميگيري

اينجا جاي تبليغ نيست كه عزيز
سوال پرسيدن ..سه تا گزينه داشت
من گفتم هيچكدام
تو هم هر كدومو خاستي گفتي...بهت گير دادم؟؟
اما به مني كه گفتم هيچكدام ميگي عقايدو فكره برتر را برام معرفي كن...ميخاي معرفي كنم تا بكوبي تا ايرادشو بگي؟؟

عيسي به دينه خود موسي به دينه خود...نظرمو گفتم...نظرتو گفتي..

mostafanokhodian

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

دقيقا...مصداقه كوبيدن بود و به شخصيت حمله شد...خوبه كه جمله را ميگيري

اينجا جاي تبليغ نيست كه عزيز
سوال پرسيدن ..سه تا گزينه داشت
من گفتم هيچكدام
تو هم هر كدومو خاستي گفتي...بهت گير دادم؟؟
اما به مني كه گفتم هيچكدام ميگي عقايدو فكره برتر را برام معرفي كن...ميخاي معرفي كنم تا بكوبي تا ايرادشو بگي؟؟

عيسي به دينه خود موسي به دينه خود...نظرمو گفتم...نظرتو گفتي..

این نظر منه:
آیت الله مطهری قابل مقایسه با دکتر شریعتی به هیچ وجه نیست.

و این نظر شماست:
هيچكدام...دليل هم اينه كه...
ما كه واسشون كم نذاشتيم؟؟تا حده امكان هم كتاباشونو خونديم راهشونو رفتيم عمل كرديم(حالا بگذريم خيليا نرفتن راهشونو)

اگه تفكر و عقيدشون برتر بود...وضعمون اين نبود

نظر من آیت الله مطهریه، شما نظر ایشونو برتر نمی دونید و هم تفکر ایشون و هم تفکر دکتر شریعتی رو می کوبید و تفکراتشون رو به درد نخور میدونید!
مشخصه کی کارش کوبیدنه.

حال یک سوال پرسیده شد، خودتون معترفید که تفکر برتر وجود نداره و هرچی بگید ایرادشو میگم، پس چرا مطلق تفکرات این دو بزرگوار رو می کوبید؟

البته بماند که بنده طبق شناختی که از شما و تفاسیرتون از دینداری دارم شک دارم راه این دو عزیز رو رفته باشید که بعد به این نتیجه برسید که تفکرشون برتر نیست.

b_xxxxxxeman

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
این نظر منه:

و این نظر شماست:

نظر من آیت الله مطهریه، شما نظر ایشونو برتر نمی دونید و هم تفکر ایشون و هم تفکر دکتر شریعتی رو می کوبید و تفکراتشون رو به درد نخور میدونید!
مشخصه کی کارش کوبیدنه.

حال یک سوال پرسیده شد، خودتون معترفید که تفکر برتر وجود نداره و هرچی بگید ایرادشو میگم، پس چرا مطلق تفکرات این دو بزرگوار رو می کوبید؟

البته بماند که بنده طبق شناختی که از شما و تفاسیرتون از دینداری دارم شک دارم راه این دو عزیز رو رفته باشید که بعد به این نتیجه برسید که تفکرشون برتر نیست.

زبونم خاسته سكوت كنه
ارزش نداره...بيخيال
:whistle:

Setayesh

مدیر تالار کتابخانه الکترونیکی
مدیر تالار
بنا به درخواست استارتر
قفل شد/

وضعیت
موضوع بسته شده است.