بیاین تشکیل گروه بدیم و پی ال سی رو به کمک هم و همزمان با هم یاد بیگیریم امروز نوزده فروردین 92

emad sahraee

عضو جدید
یک چیز جدیدی که کشف کردم اینکه 16 تا بیشتر بلوک out put بیشتر نداریم که احتمالا بخاطر اینکه سخت افزاریمون
16 خروجی بیشتر نمیتونیم داشته باشیم.
من یه سیستم روشنایی دارم که 30 ردیف چراغ فلورسنت داریم هر ردیف 3 فاز میره ... logo جواب این برنامرو خواهد داد؟

آخرین ویرایش:

emad sahraee

عضو جدید
ببینید اینجوری نیست که من برنامه رو تمام نوشتم تست کردم و جواب مطلوب نگرفتم

من خورد خورد مینویسم تست میگیرم و هنوز رو همون خورد اول موندم:w20:

:biggrin: واقعا: الکترونیک+قدرت=کنترل خواهد شد؟

خوب همون خورد خورد و بزارید منم تیکه تیکه می نویسم بعد می چسبونمشون به هم.
بله این دو تا حوا و آدم رشته ی برق هستند :D البته جلوتر بریم باید از مکانیکم سر در بیاریم.ولی اونو میشه خورد خورد یاد گرفت

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلامی به گرمی حضور خدا:)

به عادت معهود امیدوارم همگی در صحت و سلامتی و آرامش باشید :smile:

اگر ظهر که رووش فکر میکنم مشکل داشتم فلوچارتو براتون میذارم

پس باتوجه به تعریف میکروسوئیچ دیجیتال رو روی حالت make باید گذاشت؟

خب بلوکی که بتونه وقفه ایجاد کنه رو پیدا نمیکنم!!

اما برای ما اول اومدن انواع کنترل کننده ها و قسمتها(بخشهای) مختلفش رو گفتند بعد زبانهای برنامه نویسی بعد تعریف پروژه ساده تا متوسط به هر سه زبان... البته با استفاده از مدار فرمان صورت مساله پروژه رو تعریف ...

پی نوشت :اینطور نیست چون همکلاسیمون مطالبی رو در مورد تجهیزات گفتند من مطلبی نگذارم اما من گذاشته بودم برای بعد از نوشتن برنامه و سعی میکنم مطالب جدیدی در قالب فایل Word قرار بدم /.

سلام مهندس.
==
باشه.
==
بله حالت make هستش.
==
وقفه رو باید با تایمر ها ایجاد کنید.
==
خوب بوده که پس. خیلی صنعتی و عملی بهتون گفتن.
==
اشکال نداره.
هنوز موتور همزن ( سه فاز و تکفاز ) ، شیر برقی ، شستی ، لامپ و ... مونده.
==

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
یعنی بحث لوگو اینجا بسته میشه دیگه؟
من قشم ولتاژ رفتم یه دوره برای s7 200 plc ولی فقط سخت افزاری گفتن بیشتر.و هیچی نفهمیدم !!!!
ولی eplan رو خوب یاد گرفتم.
ولی اینجا رو دست قشم ولتاژ استاد امیر :)
بله. ولی خوب خیلی میشه صحبت کرد راجع به LOGO.
==
بله خوب. منم خیلی با این مؤسسات و شرکت ها تا جایی که آدم نیاز به مدرکشون نداشته باشه رابطم خوب نیست.
چونکه اساساً نمیشه شما مسلط بشید تو این شرکت ها.
شما باید منبع آموزشی اختصاصی داشته باشید - آزمایشگاه اختصاصی داشته باشید - به طور تئوری و عملی باهم کار کنید و ....
همه اینها ممکنه مهیا نشه توی مؤسسه.
==
آهان.
من خودم دارم Etap کار میکنم. میخام از نقشه کشیدن برای تابلو های حفاظتی ساختمون های مسکونی شروع کنم.
==
خواهش میکنم.
هر کسی خودش میتونه همه چیز رو یاد بگیره.
فقط همون مواردی که گفتم باید باشه دیگه.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
بله مهندس.
دقیقاً برمیگرده به سخت افزار.

تو عکس بالا وقتی بری روی مدل سخت افزار دوبار کلیک کنی مشخصات سخت افزارت رو میاره.
==
توی همون صفحه مشخصات سخت افزاری اگر روی help کلیک کنی توضیحات خوبی ارائه شده.

==
یعنی مجموعاً 90 تا لامپ داری دیگه...!؟
یعنی میخای هر ردیف برای یک خروجی باشه ؟!
خوب یا متونی از 2 تا لوگو استفاده کنی ... یا اینکه بعد از PLC از یه سوئیچ یا حالت مولتی پلکس استفاده کنی که مثلاً 1 خروجی رو تبدیل به 6 ردیف تو کنه. بعد 6 تا خروجی خواهی داشت و هر خروجی رو باز 3 تیکه میکنی میدی به هر ردیف.

emad sahraee

عضو جدید
تو هر ردیف 51یکی لامپ دارم(سوله کارخونه) که مخوام هر 17 تاش با یک فاز روشن شه یعنی به هر ردیف 3 فاز بدم. 30تا ردیفم داریم
پس این باید با plc s7 نوشته شه یجورایی چون لوگو مولتی پلکس نداره درسته؟
بعد یه مورد اینکه همینجور که plc رو شروع می کنید طبق قولی که دادید قرار بود تمرین عملی هم داشته باشیم ... خبری نشد ؟:)

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خوب همون خورد خورد و بزارید منم تیکه تیکه می نویسم بعد می چسبونمشون به هم.
بله این دو تا حوا و آدم رشته ی برق هستند :D البته جلوتر بریم باید از مکانیکم سر در بیاریم.ولی اونو میشه خورد خورد یاد گرفت

با خورد اول چکار میشه کرد!؟!

بفرمایید:

00.JPG

منظورتون از مکانیک رو متوجه نشدم... !!!

سلام مهندس.
==
باشه.
==
بله حالت make هستش.
==
وقفه رو باید با تایمر ها ایجاد کنید.
==
خوب بوده که پس. خیلی صنعتی و عملی بهتون گفتن.
==
اشکال نداره.
هنوز موتور همزن ( سه فاز و تکفاز ) ، شیر برقی ، شستی ، لامپ و ... مونده.
==

من دارم سعی میکنم برای وقفه از Wiping و یه بلوک دیگه استفاده کنم اما اون بلوک چی میتونه باشه؟!

اگه یادتون باشه قبلا گفتید یه موتور 60 ثانیه اون یکی بعد از 15 ثانیه بعد با هم خاموش شن حالا بخوایم این قابلیتو برای یه خروجی تغییر بدیم باید چکار کرد؟

متاسفانه ظهرای روز جمعه بود دانشگاه هم جاده دریا / استاد گفتن خانوما نمیتونن نیان... (حدود 40نفر حدود8 نفر خانم بودیم)
من هم خودم از روی پی دی اف خوندم جمعا شاید از 15 جلسه چند جلسه رفتم...

به روی چشم حتما فقط شستی و لامپ مگه جزئیات دستگاه نیست؟

اگر بشه انیمیشن این دستگاه ها رو دید بهتر میشه برنامه شونو نوشت درسته؟

من گیج شدم رو فلوچارتی هم که میذارم مشخصه :)

11.jpg
پروژه راجع به این میکسره ؟

یا این ...

اینم بود

و این

اینم

یکی دیگه...

دوتاش تو فضای کارخونه بود

در مجموع عکسارو گذاشتم تا بدونم برای تجهیزاتش کدوم میکسر برای این برنامه ست

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
تو هر ردیف 51یکی لامپ دارم(سوله کارخونه) که مخوام هر 17 تاش با یک فاز روشن شه یعنی به هر ردیف 3 فاز بدم. 30تا ردیفم داریم
پس این باید با plc s7 نوشته شه یجورایی چون لوگو مولتی پلکس نداره درسته؟
بعد یه مورد اینکه همینجور که plc رو شروع می کنید طبق قولی که دادید قرار بود تمرین عملی هم داشته باشیم ... خبری نشد ؟:)
اوه.... 51 ضرب در 30 ؟! چقد زياد :)
==
من تو سه فاز و تكفاز مشكل دارم. :D
ميخاي از هر 3 فاز همزمان استفاده كني ؟!
==
نه خوب. مولتي پلكس كه يه ايده هستش. نه اينكه s7 مولتي پلكس داشته باشه.
من گفتم بعد از plc!! ( يعني 1 خروجي plc رو بدي به 6 تا رله تبديل بشه به 6 تا خروجي.)

)))
تازه شما ميتوني logo ها رو شبكه كني توسط كابل LAN. اينجوري ميتوني يكي از LOGO ها رو به عنوان MASTER در نظر بگيري كه هم پردازش كنه و هم ورودي خروجي باشه و از يك LOGO ديگه فقط تو مد ورودي-خروجي استفاده كني.اينجوري ميتوني از حداكثر تعداد ورودي - خروجي ها استفاده كني.
البته بايد در نظر بگيري كه حداكثر تعداد CPU لوگو كه ميتوني باهم شبكه كني 8 عدد هستش.
كه اگر حداكثر تعداد خروجي براي هر لوگو رو 16 در نظر بگيري پس ميشه 16 ضرب در 8 كه ميشه 128.

كلاً 2 روش براي شبكه كردن LOGO وجود داره(MASTER-MASTER و MASTER-SLAVE) كه در هر دو روش ميشه به مشخصات زير دستيابي پيدا كرد :
حداكثر ورودي هاي ديجيتال : 192
حداكثر خروجي هاي ديجيتال : 128
حداكثر ورودي هاي آنالوگ : 64
حداكثر خروجي هاي آنالوگ : 16
_(البته بايد لوگو شما پورت LAN داشته باشه!!!)
==
متأسفانه هنوز لوگو دستم نرسيده. نميدونم شايد تا آخر اين هفته...
==
در ضمن من اون ETAP رو هم اشتباه گفتم.
منظورم EPLAN P8 بود
:D
ميخام تابلو مدار ساختمان رو طراحي كنم باهاش.

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز

من دارم سعی میکنم برای وقفه از Wiping و یه بلوک دیگه استفاده کنم اما اون بلوک چی میتونه باشه؟!
نميدونم.ميتونه مثلاً فيليپ فلاپ باشه. مطمئن نيستم...
اگه یادتون باشه قبلا گفتید یه موتور 60 ثانیه اون یکی بعد از 15 ثانیه بعد با هم خاموش شن حالا بخوایم این قابلیتو برای یه خروجی تغییر بدیم باید چکار کرد؟
يعني چي ؟!‌
( اگر منظورتون اينه كه 15 ثانيه روشن بعد 45 ثانيه خاموش بعد دوباره روشن يا 15 ثانيه خاموش بعد 45 ثانيه روشن بعد دوباره خاموش يا .... بازم بايد از تايمر استفاده كنيد )

متاسفانه ظهرای روز جمعه بود دانشگاه هم جاده دریا / استاد گفتن خانوما نمیتونن نیان... (حدود 40نفر حدود8 نفر خانم بودیم)
من هم خودم از روی پی دی اف خوندم جمعا شاید از 15 جلسه چند جلسه رفتم...
تو دانشگاه كه آدم درس ياد نميگيره. خودش بايد بخونه به نظر من.. چند شديد ؟‌:)

به روی چشم حتما فقط شستی و لامپ مگه جزئیات دستگاه نیست؟
چرا هستش.چون هستش دارم ميگم ديگه. شير برقي و موتور همزن هم هستند.

اگر بشه انیمیشن این دستگاه ها رو دید بهتر میشه برنامه شونو نوشت درسته؟

من گیج شدم رو فلوچارتی هم که میذارم مشخصه :)
بله.ولي اشكال نداره من يه توضيحاتي ميدم تا كمكتون كنه دوباره فلوچارت درست رو بنويسيد و بعد برنامه.
مشاهده پیوست 226648

پروژه راجع به این میکسره ؟
يه چيزي تو مايه هاي اين خواهد بود.

یا این ...

اینم بود
اين هم همينطور.

و این

اینم
و اين. البته موتور اين همزن بالا و پايين نميره فك كنم. چون چسبيده به سقف.
یکی دیگه...

دوتاش تو فضای کارخونه بود
بله. خيلي خوب بود.

در مجموع عکسارو گذاشتم تا بدونم برای تجهیزاتش کدوم میکسر برای این برنامه ست
ممنون.
دست شما درد نكنه بابت عكس ها. :smile:

آخرین ویرایش:

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

امیدوارم همگی در صحت و سلامتی و آرامش باشید:smile:

بذارید بگم کجای طرحتون در تمرین برام گنگه

گفتید:

عملکرد میکسر به این صورت است که با زدن شستی S2 موتور اصلی میکسر (M1) شروع به کار میکند.
من در فلوچارت S2 رو S1 در نظر گرفتم برای M1
جهت بالا و پایین کردن پروانه میکسر از یک پمپ هیدرولیک استفاده شده است با روشن شدن کلید S2 برای موتور M2 پمپ هیدرولیک عمل کرده و پروانه میکسر تا محدوده میکروسوئیچ L بالا رفته و با تحریک شدن میکروسوئیچ L متوقف میشود.
فکر کردم این تا محدوده L رسیدن رو با تایمر با اندازه گیری زمان که به زمان مشخص رسید
و خروجی M2 صفر و خاموش شد
ورودی میکروسوئیچ یک شه
و با یک شدنش فعالساز شیر برقی روشن شه
مواد که وارد مخزن شد wiping بیاد برای مدت زمان که پروانه میاد سر جاش
و بعد میکسر عمل کنه و برای اینجا هم میانگین زمان برای خاتمه دادن بکارش درنظر میگیریم
و وقتی میکسر خاموش شد فرمانش بره به S2 دوباره اونو فعال کنه تا پروانه بالا بره
البته بعد از اتمام کار میکسر شیر تخلیه نباید گذاشت؟

این برداشت من بود
جهت پایین آوردن میکسر شیر برقی Y تعبیه شده که روغن را وارد مخزن اصلی میکند. سیستم کنترل آن را برنامه نویسی نمایید.
اینو نتونستم درک کنم

دنبال چنین چیزی ام تا بتونم برنامه رو بنویسم:) تیتر Process Control Integration

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز

امیدوارم همگی در صحت و سلامتی و آرامش باشید:smile:

بذارید بگم کجای طرحتون در تمرین برام گنگه

گفتید:

عملکرد میکسر به این صورت است که با زدن شستی S2 موتور اصلی میکسر (M1) شروع به کار میکند.
من در فلوچارت S2 رو S1 در نظر گرفتم برای M1
جهت بالا و پایین کردن پروانه میکسر از یک پمپ هیدرولیک استفاده شده است با روشن شدن کلید S2 برای موتور M2 پمپ هیدرولیک عمل کرده و پروانه میکسر تا محدوده میکروسوئیچ L بالا رفته و با تحریک شدن میکروسوئیچ L متوقف میشود.
فکر کردم این تا محدوده L رسیدن رو با تایمر با اندازه گیری زمان که به زمان مشخص رسید
و خروجی M2 صفر و خاموش شد
ورودی میکروسوئیچ یک شه
و با یک شدنش فعالساز شیر برقی روشن شه
مواد که وارد مخزن شد wiping بیاد برای مدت زمان که پروانه میاد سر جاش
و بعد میکسر عمل کنه و برای اینجا هم میانگین زمان برای خاتمه دادن بکارش درنظر میگیریم
و وقتی میکسر خاموش شد فرمانش بره به S2 دوباره اونو فعال کنه تا پروانه بالا بره
البته بعد از اتمام کار میکسر شیر تخلیه نباید گذاشت؟

این برداشت من بود
جهت پایین آوردن میکسر شیر برقی Y تعبیه شده که روغن را وارد مخزن اصلی میکند. سیستم کنترل آن را برنامه نویسی نمایید.

اینو نتونستم درک کنم

دنبال چنین چیزی ام تا بتونم برنامه رو بنویسم:) تیتر Process Control Integration

سلام علیکم.
==
اشکال نداره. ترتیب شستی ها دسته خودتونه.
==
تایمر خوبه ولی ممکنه اذیت کنه. وقتی میکروسوئیچ دارید دیگه چرا تایمر ؟!
موتور M2 تا وقتی که میکرو سوئیچ فرمان نداده کار میکنه حالا میخاد 1 ثانیه باشه یا 1000 ثانیه..!!

خوبه ایدتون. ولی باید سعی کنید به ساده ترین شکل برنامه رو بنویسید.
==
عرض کردم در قسمت ظرف رنگ ( رنگ میاد تو بعد مخلوط میشه بعد خازج میشه ) هیچ برنامه ای لازم نیست. یعنی صورت تمرین از ما نخواسته.
==
ببینید فرض کنید پروانه رفته بالا و میکروسوئیچ فرمان قطع رو صادر کرده ، خوب موتور M2 متوقف میشه. حالا هروقت که شستی مربوط به پایین آوردن پروانه فشار داده بشه باید شیر برقی فعال بشه.
همین!!
==
خیلی خوبه.
در واقع این کنترل پروسه هستش و کاری که ما میکنیم هنوز جزو Maching Control محسوب میشه. چرا ؟!
چون همونطور که گفته شده از مباحث کنترل در این کنترلر ها استفاده میشه. بحث PID. ولی ما هنوز به اون صورت وارد دنیای کنترل نشدیم.
البته ما هم انشا الله پروژه های کنترلی و آنالوگ خواهیم داشت. ( طراحی کنترلر PID با PLC )

==
در مورد انیمیشن که گفتید هم باید بگم خیلی خوبه. بهتون تجسم خوبی از سیستم واقعی میده.
فیلم های آموزشی هم خیلی به درد میخوره.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
یادم رفت بگم در مقابل لطف بزرگی که شما به ما دارید کار من خیلی کوچیکه ضمنا همه اون عکسا سوال بود و ازتون ممنونم بررسی شون کردین...

بی نهایت سپاس
http://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/wink.gif
خواهش میکنم.
==
و امّا همونطور که گفتم یه توضیحاتی در مورد تمرین بدم :
ببینید باید برنامه رو به گونه ای بنویسید که شرایط زیر برآورده بشوند :
1- هر وقت کلید stop زده شد کل سیستم خاموش شود.
و
2- هر وقت موتور M1 اضافه بار گرفت کل سیستم خاموش شود.
==
و
3- هر وقت شستی استارت موتور M1 زده شد ، فقط موتور M1 شروع به کار کنه. (شیر برقی و موتور 2 اگر روشن هستند خاموش شوند و خاموش بمانند)
و
4- هر وقت شستی استارت موتور M2(بالا بردن پروانه) زده شد ، فقط موتور M2 شروع به کار کنه. ( شیر برقی و موتور M1 اگر روشن هستند خاموش شوند و خاموش بمانند )
و
5- هر وقت لیمیت سوئیچ بالایی زده شد ، موتور M2 خاموش شود.( در این حال موتور 1 و موتور 2 و شیر هر سه خاموش هستند )
و
6- هر وقت شستی باز کردن شیر برقی ( پایین آوردن پروانه) زده شد ، فقط شیر برقی شروع به کار کنه. ( موتور M1 و M2 اگر روشن هستند خاموش شوند و خاموش بمانند )
و
7- هر وقت لیمیت سوئیچ پایینی زده شد ، شیر برقی بسته شود و از کار بیفتد. ( در این حال موتور 1 و موتور 2 و شیر هر سه خاموش هستند )

===
خوب پس با شروع کار PLC ، ابتدا باید شستی استپ و سنسور اضافه بار چک بشوند. اگر شستی استپ ( Break) زده نشده بود و سنسور (SWITCH ) فرمان نداده بود مشکلی نیست وگرنه باید همه خروجی ها 0 بشن.
خوب در ادامه کار باید شستی های دیگه چک بشن و به همون منوالی که گفتم کار ها انجام بشه.
موتور m1 روشن. بقیه خاموش.
موتور m2 روشن. بقیه خاموش.
همه خاموش.
شیر برقی روشن. بقیه خاموش.
همه خاموش.

دوباره
موتور m1 روشن.بقیه خاموش.
و .....
( امیدوارم توضیحاتم کمک کنه که برنامه رو بنویسید )
==
و امّا در مورد اضافه بار باید بگم که وقتی موتور دچار اضافه بار میشه چند تا اتفاق برای میفته :
1- روتور قفل میکنه
2- حرارت توی موتور ایجاد میشه ( قسمت مکانیکی موتور - بلبیرینگ و ... )
3- جریان زیادی میکشه
4- عدم تعادل فاز به وجود میاد
5- ممکنه سرعت شفت موتور تغییر پیدا کنه

و ...
حالا ما فرض میکنیم که از حالت 2 استفاده میکنیم. یعنی چی !؟
یعنی یه سنسور دما با خروجی دیجیتال توی موتور کار گذاشتیم با کالیبراسیون مشخص که وقتی دما از حد خاصی بالا تر میره خروجی سنسور 1 میشه و ما میفهمیم که اضافه بار صورت گرفته. (SWITCH )
اینم از بحث اضافه بار :smile:

==
و اینکه میتونید در مورد رله های اضافه بار جستجو کنید و مطالب خوبی در مورد روش های حفاظت از موتور پیدا کنید.

آخرین ویرایش:

emad sahraee

عضو جدید
توی eplan می تونیم به هم کمک کنیم.من یکمی مشکلات دارم توش ولی می تونم یه کارایی باهاش کنم.می تونیم یه تایپیک درست کنیم راجبش و از اطلاعات دیگرانم استفاده کنیم

emad sahraee

عضو جدید
سلام به همگی :gol::smile:

ناتائیل عزیز من نظرم اینکه اصلا از فکر تایمر بیا بیرون چون ما یه کاربر داریم که هروقت بخواد دستگاه و خاموش و روشن منه تایمر وقتیه که ما دستگاهمون کاملا ربات باشه
ما باید با basic function هامون میکرو سوئیچ بسازیم برای قطع و وصل بالابر و پایین بر.
و شما هنوز هیچ خطی برای موتور بالابر شیر برقی پایین بر ننوشتی.به نضر من 3 تاشو جدا جدا بنویس بعد به هم با قاعده های مساله بچسبونشون

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلام دوستان. خوب هستید !؟
این فیلم راه اندازی LOGO.rar - 11.1 MB
به عنوان شروع خوبه. مراحل راه اندازی و دانلود کردن برنامه روی Logo و کار با اون رو به صورت عملی توضیح داده.
میتونه کمکتون بکنه توی راه اندازی Logo.(پروژه چراغ چشمک زن با Logo)
==
راه اندازی LOGO.rar - 11.1 MB

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
توی eplan می تونیم به هم کمک کنیم.من یکمی مشکلات دارم توش ولی می تونم یه کارایی باهاش کنم.می تونیم یه تایپیک درست کنیم راجبش و از اطلاعات دیگرانم استفاده کنیم

موافقم. من برای پروژه تأسیساتم بهش احتیاج دارم.
میخام از ورودی تکفاز شروع کنم بعد برم به کابل های استاندارد ( سطح مقطع ) بعد بیمتال بعد فیوز های مورد نظر بعد کلید های مورد نظر و خازن های محاسبه شده و در نهایت مدارمو وصل کنم به بار.(موتوری | اهمی - سلفی | اهمی )
==
همه این ها رو رو کاغذ محاسبه میکنم و میخام نقشه استاندارد رو با Eplan بکشم. ولی فکر نکنم Eplan شبیه سازی انجام بده. درسته ؟!
آیا run داره ؟! مثلاً اگر سطح مقطع کابل مجاز نبود خطا میگیره!؟ یا اینکه فیوز یا خازن ها مشکل داشتن و استاندارد نبودن ..؟!!؟

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام :)

از همراهی و راهنماییتون بسیار سپاس:smile:

از اونجایی که اپراتور شستی M1 رو میزنه تا لیمیت سوئیچ پایین زده شه رو نوشتم/فقط برای اضافه بار شک داشتم اما نظرمو میگم:
انتهای خروجی M1 آنالوگ تریشلدتریگر بذاریم (سنسور دما-تنظیماتش باتوجه به دمای مجاز و غیر مجاز) و خروجی اونو به کلید استپ که به یه فلیپ فلاپ وصل شده .و خروجی فلیپ فلاپ به یه لامپ

درسته؟

تصویر خط قرمز

MIX.JPG

درمورد Eplan یه تاپیک جدا بنویسید و اونجا صحبت شه بهتره من شرکت میکنم:)
این نرم افزار هم کاربرد صنعتی داره؟و محیط نرم افزاریش گرافیکیه؟؟
برای LabView & WinCC هم همینطور درموردش صحبت کنید:)
برای آزمون ارشد هم مثلا باید آماده شم
دوکنکور قبلی رو شرکت نکردم پس اینو نباید از دست داد

رله اضافه بار تصاویرش و سیم بندی و تست گرم وسرد (توضیح کوتاه و مختصر)

حفاظت از موتورهای الکتریکی که شامل مطالب زیر هست میتونید دانلودش کنید ۱- خرابی بلبرینگ ها
2- گرم شدن سیم بندی موتور
3- اضافه بار

4- جریان های موتور در شرایط راه اندازی
5- توقف موتور

6- عدم تقارن ولتاژ تغذیه
لینک دانلود:http://s3.picofile.com/file/7549992468/Motor_Protective2

منبع:http://jad60.blogfa.com

پی نوشت:
لینکهارو قرار دادم تا اگر کسی درآینده توضیحات مبسوط خواست به مشکل بر نخوره/.

اما از بعد از نتیجه گیری از برنامه نویسی و شناخت کامل تجهیزات این پروژه
درمورد کل پروژه و تجهیزاتش سعی میکنم در قالب فایل Word مطلب بگذارم/.

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز

از همراهی و راهنماییتون بسیار سپاس:smile:

از اونجایی که اپراتور شستی M1 رو میزنه تا لیمیت سوئیچ پایین زده شه رو نوشتم/فقط برای اضافه بار شک داشتم اما نظرمو میگم:
انتهای خروجی M1 آنالوگ تریشلدتریگر بذاریم (سنسور دما-تنظیماتش باتوجه به دمای مجاز و غیر مجاز) و خروجی اونو به کلید استپ که به یه فلیپ فلاپ وصل شده .و خروجی فلیپ فلاپ به یه لامپ

درسته؟

تصویر خط قرمز

مشاهده پیوست 226750

درمورد Eplan یه تاپیک جدا بنویسید و اونجا صحبت شه بهتره من شرکت میکنم:)
این نرم افزار هم کاربرد صنعتی داره؟و محیط نرم افزاریش گرافیکیه؟؟
برای LabView & WinCC هم همینطور درموردش صحبت کنید:)
برای آزمون ارشد هم مثلا باید آماده شم
دوکنکور قبلی رو شرکت نکردم پس اینو نباید از دست داد

رله اضافه بار تصاویرش و سیم بندی و تست گرم وسرد (توضیح کوتاه و مختصر)

حفاظت از موتورهای الکتریکی که شامل مطالب زیر هست میتونید دانلودش کنید ۱- خرابی بلبرینگ ها
2- گرم شدن سیم بندی موتور
3- اضافه بار

4- جریان های موتور در شرایط راه اندازی
5- توقف موتور

6- عدم تقارن ولتاژ تغذیه
لینک دانلود:http://s3.picofile.com/file/7549992468/Motor_Protective2

منبع:http://jad60.blogfa.com

پی نوشت:
لینکهارو قرار دادم تا اگر کسی درآینده توضیحات مبسوط خواست به مشکل بر نخوره/.

اما از بعد از نتیجه گیری از برنامه نویسی و شناخت کامل تجهیزات این پروژه
درمورد کل پروژه و تجهیزاتش سعی میکنم در قالب فایل Word مطلب بگذارم/.

سلام.
خيلي بهتر شد.
==
لازم نيست انقدر خودتو اذيت كني. اين كار شايد جواب بده ولي خيلي پيچيده ميشه.
من كه گفتم يه سنسور دماي ديجيتال وجود داره كه به عنوان ورودي به plc وصل ميشه و 0 يا 1 ميكنه. مثل همون ليميت سوئيچ عمل ميكنه. فرمان قطع و وصل ميشه. حالا با اين تفاسير برنامه رو اصلاح كنيد.
==
خوب در مورد برنامه اي كه نوشتيد يه سري اشكالات وجود داره :
1- I4 يا همون فرمان روشن شدن شير برقي به طور مستقل عمل ميكنه.يعني ممكنه مثلاً كاربر ناگهاني هر دو كليد I4 و START M2رو فشار بده. در اين صورت هم شير برقي و موتور 2 روشن ميشن يعني پمپ هنگ ميكنه.
نه ميره بالا نه ميره پايين و سيستم خراب ميشه. در مورد موتور اوّل هم همينطور. بايد كاري كنيد كه در هر لحظه يا خروجي اي فعال نباشه يا اينكه فقط يكي از خروجي ها فعال باشه. همونطور كه توي توضيحات سيستم گفتم. فقط يكي. ( يا موتور 1 يا موتور 2 يا شير برقي )
البته شما اين كار رو براي M1 و M2 كرديد. وقتي هر دو شستي M1 وM2 همزمان فشار داده بشن ، فقط M2 روشن ميشه.و اين خوبه ولي كامل نيست.
2- ورودي ديجيتال براي اضافه بار در نظر نگرفتيد !!!
3- كليد استپ براي كل سيستم در نظر نگرفتيد !!! ( همون OFF )
اين ها رو ميتونيد اصلاح كنيد ؟!
==
بله EPLAN يه نرم افزار فوق العاده صنعتي هستش. از اون صنعتي تر پيدا نميشه :)
نه گرافيكي نيست. تا حدودي مثل Pspice هستش. library قطعه داره. بايد شماتيك مدار بكشيد.
==
wincc گرافيكي هستش. براي طراحي گرافيكي كل خط توليد استفاده ميشه. ( مخزن - PLC - سيم ها - اتاق فرمان و ... )
شما ميتونيد دستگاه هاي مختلف رو باهاش طراحي كنيد. حالت CAD داري.
==
امان از دسته اين كنكور!!!
==
ممنون.
==
حالا سعي ميكنيم توي تمرين هاي بعدي متني كه در مورد سيستم مينويسيد شبيه به متن هاي استاندارد مقالات رسمي باشه. مثل ISI و IEEE. ( قسمت هاي مختلف مقالات رو بررسي ميكنيم و اينكه ياد ميديم كه شما هم بتونيد مقاله رسمي بنويسيد )

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام مجدد.
منم برناممو بزارم دوستان ؟!
:smile:

نه یکم دیگه وقت بدید/تا فرداظهر/میدونیم خیلی رووش موندیم اما ارزششو داشت اینجوری رو هم تلنبار میشه همه رو شما حل میکنید من(راجع به خودم میتونم بگم) ذهنم تنبل میشه

نظرمو ببینید...

سلام.
خيلي بهتر شد.
==
لازم نيست انقدر خودتو اذيت كني. اين كار شايد جواب بده ولي خيلي پيچيده ميشه.
من كه گفتم يه سنسور دماي ديجيتال وجود داره كه به عنوان ورودي به plc وصل ميشه و 0 يا 1 ميكنه. مثل همون ليميت سوئيچ عمل ميكنه. فرمان قطع و وصل ميشه. حالا با اين تفاسير برنامه رو اصلاح كنيد.
==
خوب در مورد برنامه اي كه نوشتيد يه سري اشكالات وجود داره :
1- I4 يا همون فرمان روشن شدن شير برقي به طور مستقل عمل ميكنه.يعني ممكنه مثلاً كاربر ناگهاني هر دو كليد I4 و START M2رو فشار بده. در اين صورت هم شير برقي و موتور 2 روشن ميشن يعني پمپ هنگ ميكنه.
نه ميره بالا نه ميره پايين و سيستم خراب ميشه. در مورد موتور اوّل هم همينطور. بايد كاري كنيد كه در هر لحظه يا خروجي اي فعال نباشه يا اينكه فقط يكي از خروجي ها فعال باشه. همونطور كه توي توضيحات سيستم گفتم. فقط يكي. ( يا موتور 1 يا موتور 2 يا شير برقي )
البته شما اين كار رو براي M1 و M2 كرديد. وقتي هر دو شستي M1 وM2 همزمان فشار داده بشن ، فقط M2 روشن ميشه.و اين خوبه ولي كامل نيست.
2- ورودي ديجيتال براي اضافه بار در نظر نگرفتيد !!!
3- كليد استپ براي كل سيستم در نظر نگرفتيد !!! ( همون OFF )
اين ها رو ميتونيد اصلاح كنيد ؟!
==
بله EPLAN يه نرم افزار فوق العاده صنعتي هستش. از اون صنعتي تر پيدا نميشه :)
نه گرافيكي نيست. تا حدودي مثل Pspice هستش. library قطعه داره. بايد شماتيك مدار بكشيد.
==
wincc گرافيكي هستش. براي طراحي گرافيكي كل خط توليد استفاده ميشه. ( مخزن - PLC - سيم ها - اتاق فرمان و ... )
شما ميتونيد دستگاه هاي مختلف رو باهاش طراحي كنيد. حالت CAD داري.
==
امان از دسته اين كنكور!!!
==
ممنون.
==
حالا سعي ميكنيم توي تمرين هاي بعدي متني كه در مورد سيستم مينويسيد شبيه به متن هاي استاندارد مقالات رسمي باشه. مثل ISI و IEEE. ( قسمت هاي مختلف مقالات رو بررسي ميكنيم و اينكه ياد ميديم كه شما هم بتونيد مقاله رسمي بنويسيد )

درمورد فعالیت همزمان شیر برقی و موتور 2 حق با شماست اما خواستم از روشی که برای موتور یک استفاده شد استفاده کنم ولی چون دو فلیپ فلاپ دیگه پایه ریستشون به شستی وصل شده نمیشه کاریش کرد خواستم از یه فلیپ فلاپ کمکی استفاده کنم اونم نشد /.

خواستم از هلپش پالس رله رو بررسی کنم پیداش نکردم!!

راستی میشه این سیستمو طوری طراحی کرد تا در صورت غفلت اپراتور از فعالیت و روال طبیعی عقب نمونه / درسته؟

درمورد اضافه بار که گفتم چون شک داشتم هنوز بخش اضافه بار وارد برنامه نشده/.

ورودی آنالوگ باز به تریشلد تریگر میره و خروجیش به پایه های And ی که به پایه Set فلیپ فلاپا وصل شده؟

راستی درمورد ورودی آنالوگ بیشتر از دوتا نمیشه تو طراحی استفاده کرد اما آیا NETWORK input این مشکلو حل نمی کنه؟

ON & OFF رو بهش فکر نکردم :cool:

سال اول برا درس آز مدار با PSpice کار کردم :)
من آموزش WinCC رو در قالب چند صفحه دارم با این دوتا در حدی که بدونم چه وظیفه ای دارند آشنایی دارم

درمورد طرز تهیه مقاله هم ممنونم ازتون و خیلی خوشحالم که این اتفاق می افته البته نه از پروژه های بعدی از همین شروع کنیم;)

متاسفانه چندروزیه اینترنت از حوالی ساعت 6 تا حوالی 10 تا 11 (متفاوته) قطع میشه!!

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
بالاخره باید به طریقی این کار رو انجام بدید که سیستم درست کار کنه!!!
==
پالس رله دقیقاً زیر RS فیلیپ فلاپه دیگه.
==
بله میشه. اون میشه نیمه اتومات. تمام اتومات هم میشه طراحی کرد. ولی توی این تمرین حالت دستی مد نظر هستش.
==
آهان. شک برطرف نشده ؟! :)
==
ورودی آنالوگ برای چی !؟
==
شما با کارت های جانبی ( ماژول AM ) میتونید به 8 عدد ورودی آنالوگ برای هر LOGO دست پیدا کنید که اگر LOGO ها رو با هم شبکه کنید میشه 64 عدد ورودی آنالوگ.
==
فکر کنید :)
==
یعنی بعد اون کار نکردید دیگه ؟! :)
==
خوبه. من اصلاً آشنایی ندارم :)
==
الان که دیگه نمیشه. از بعدی انشاالله.
==

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلامی به گرمی حضور خدا
امیدوارم همگی در صحت و سلامتی و آرامش کامل باشید:smile:

همه ی سعیمو دارم تا اونطوری بشه که شما توضیح دادین.../.

بله میدونم Help رو گشتم ندیدم /.احتمالا بخاطر خستگی زیاد بود/.

خواستم با کمک شما برطرف کنم که شما اصلا درمورد حرفهام هیچ نظری ندادین...:cool:

نه منظورم همون دیجیتال بود اشتباه شد متاسفم :)

بله بهش فکر میکنم امیدوارم به نتیجه مطلوب برسم/.

بله بعد از اون متاسفانه نشد /.

با WinCC & LabView ؟ واقعا؟ از شما بعیده!!! با این همه اطلاعات راجع به plc ...

emad sahraee

عضو جدید

موافقم. من برای پروژه تأسیساتم بهش احتیاج دارم.
میخام از ورودی تکفاز شروع کنم بعد برم به کابل های استاندارد ( سطح مقطع ) بعد بیمتال بعد فیوز های مورد نظر بعد کلید های مورد نظر و خازن های محاسبه شده و در نهایت مدارمو وصل کنم به بار.(موتوری | اهمی - سلفی | اهمی )
==
همه این ها رو رو کاغذ محاسبه میکنم و میخام نقشه استاندارد رو با Eplan بکشم. ولی فکر نکنم Eplan شبیه سازی انجام بده. درسته ؟!
آیا run داره ؟! مثلاً اگر سطح مقطع کابل مجاز نبود خطا میگیره!؟ یا اینکه فیوز یا خازن ها مشکل داشتن و استاندارد نبودن ..؟!!؟

سلام
نه eplan run نداره. مزایاش اینکه گزارش گیری داره.library برای تجهیزات قدرتی داره.می تونید اتوکدو بهش تبدیل کنید که من توش مشکل دارم.و بلعکس تبدیل اون به اتوکد.کلن نقشه های برق مثل آب خوردنه
تو این محیط.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلامی به گرمی حضور خدا
امیدوارم همگی در صحت و سلامتی و آرامش کامل باشید:smile:

همه ی سعیمو دارم تا اونطوری بشه که شما توضیح دادین.../.

بله میدونم Help رو گشتم ندیدم /.احتمالا بخاطر خستگی زیاد بود/.

خواستم با کمک شما برطرف کنم که شما اصلا درمورد حرفهام هیچ نظری ندادین...:cool:

نه منظورم همون دیجیتال بود اشتباه شد متاسفم :)

بله بهش فکر میکنم امیدوارم به نتیجه مطلوب برسم/.

بله بعد از اون متاسفانه نشد /.

با WinCC & LabView ؟ واقعا؟ از شما بعیده!!! با این همه اطلاعات راجع به plc ...
سلام.
==
خوبه.
==
در ضمن میتونید خود بلوک رو روی صفحه اصلی برنامه بیارید و بعد از اونجا برید توی help بلوک.
==
نظر دادم که.... :)
وقتی گفتم ورودی آنالوگ برای چی؟ یعنی اینکه کلاً بیخیال ورودی آنالوگ بشید.
وقتی گفتم هنوز شکتون برطرف نشده ؟ یعنی اینکه من در مورد اضافه بار توضیح دادم و ورودی مورد نظر رو دیجیتال در نظر بگیرید.
در مورد سیستم هم گفتم دستی میخایم نه نیمه اتومات و نه اتومات.

دیگه در مورد چی نظر ندادم ؟! :)
==
میرسید انشاالله.
==
شما الکترونیکی هستید به نظر من باید با نرم افزار های تخصصی الکترونیک در حد خوبی آشنایی داشته باشید.
==
چرا بعیده ؟! :cry:
منم الکترونیکی هستم. اینها جزو نرم افزار های تخصصی الکترونیک محسوب نمیشه.
اشکال نداره. انشاالله این ها رو هم یادمیگیریم. مشکلی نیست. :)

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلام
نه eplan run نداره. مزایاش اینکه گزارش گیری داره.library برای تجهیزات قدرتی داره.می تونید اتوکدو بهش تبدیل کنید که من توش مشکل دارم.و بلعکس تبدیل اون به اتوکد.کلن نقشه های برق مثل آب خوردنه
تو این محیط.

چه بد که Run نداره.
==
آهان گزارش گیری خوبه. :D
==
آره دیدم. library کاملی داره. حداقل برای من.
==
اتوکد معمولی !؟ یا الکتریکال ؟!
==
انشاالله برای من هم مثل آب خوردن بشه تا پایان ترم بتونم چیز خوبی تحویل بدم.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
خوب یه ذره در مورد سنسور های دیجیتال صحبت کنیم. موافقید ؟!

همونطور که میدونید سنسور های دیجیتال از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده سیستم اتوماسیون هستند.
علاوه بر این ، یکی از ورودی-خروجی های اصلی دستگاه های PLC هم به شمار می آیند. و انجام کار های اتوماسیون بدون سنسور ها غیر ممکن هستش.

چند نوع از سنسور های دیجیتال به شرح زیر هستند :
لیمیت سوئیچ ها
سنسور های بدون تماس
سنسور های سلفی
سنسور های خازنی
سنسور های آلتراسونیک
سنسور های فتو الکتریک

سنسور ها بسته به شرایط موجود ماشینها یا پروسه ، سیگنال تولید میکنند.
در بسیاری از موارد این سیگنال ها آنالوگ هستند که محدوده ای از مقادیر را شامل میشود.
ولی ما در مورد سنسور هادی دیجیتال میخایم صحبت کنیم.
سنسور های دیجیتال وجود یا عدم وجود یک شیء را اعلام میکنند.

در شکل زیر وجود بطری ها ، در روی تسمه نقاله به سیستم اعلام میشود.

سنسور ها با انواع و اشکال مختلف برای کارهای تجاری و صنعتی ساخته میشوند.
در ابتدا لیمیت سوئیچ ها رو بررسی میکنیم و در ادامه به سنسور های سلفی ، خازنی ، آلتراسونیک و فتوالکتریک خواهیم پرداخت.

==
لیمیت سوئیچ ها :
لیمیت سوئیچ یک وسیله مکانیکی هستش که با اتصال فیزیکی ، حضور یک شیء را آشکار میکند.
یک لیمیت سوئیچ معمولی شامل بدنه و محرک است.
بدنه ، حاوی مدارات الکتریکی برای قطع یا وصل مدارات دیگر است.
با برخورد سر لیمیت سوئیچ با اجسام ، حالت مدارات الکتریکی داخل بدنه ، تغییر میکند.

انواع محرک ها :
با توجه به مکان کاربرد ، لیمیت سوئیچ ها محرک های مختلفی میتوانند داشته باشند.
نوع استاندارد غلطکی برای کار های چرخشی کاربرد دارد.
نوع انشعابی یا چنگالی باید به طور دستی بعد از هر عملکرد به جای اوّلش برگردد.
در زیر چند نمونه از محرک های حلقه ای ، پیستونی و میله ای را مشاهده میکنید.

مجرک های گذرا و دائم :
بسیاری از لیمیت سوئیچ ها ، محرک گذرا دارند یعنی با وجود نیروی خارجی عمل میکنند و با برداشتن نیرو آزاد میشوند.

بعضی لیمیت سوئیچ ها مانند نوع چنگالی با وارد شدن فشار در همان موقعیت می مانند و تا در جهت مخالف نیرو وارد نشود ، آزاد نمیشوند.

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
کمک گرفتن از Help در صفحه رو دقت نکردم/.
منظورم همون دیجیتال بود:smile:گفتم که اشتباه شده/پوزش

بله میدونم آنالوگ=بیخیال
دوباره منم توضیح دادم(نقشه رو نذاشتم چون وقتی زووم میشد کل نقشه معلوم نمیشد )

دوباره میگم براتون:
ورودی دیجیتال به تریشلد تریگر میره و خروجیش به پایه های And ی که به پایه Set فلیپ فلاپ موتور یک یه به خروجی موتور 1 وصل شده؟

متوجه دستی کار کردن سیستمم شدم:biggrin:
:cool:شما فکر میکنید من هواسم جمع نیست؟

اما یه سوال سیستم که دستی کار میکنه منم چون ترتیب برنامه با عملکرد اپراتوره اونجور نوشتم یعنی اپراتور طبق تعریف شما پیش بره دیگه موتور دو و شیر باهم روشن نمیمونه:D

درمورد چیزایی که بالا گفتم
==
نه دیگه بگید متن برنامه ای که نوشتید بذارید تا من از رووش برناممو اصلاح کنم:)

بله حق با شماست اما دوره دانشجویی متاسفانه من تو رشته مون خیلی سردرگم بود و ذهنم کور بود

بله / آمین