بیاین تشکیل گروه بدیم و پی ال سی رو به کمک هم و همزمان با هم یاد بیگیریم امروز نوزده فروردین 92

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
بدنه لیمیت سوئیچ :
بدنه از یک کنتاکت در حالت عادی بسته یا NC ، یک کنتاکت در حالت عادی باز یا NO تشکیل شده است.
فنر Snap ارتباط مستقیم با محرک دارد و باعث عمل کردن کنتاکت ها میشود.
فنر برگشتی هنگام عدم وجود محرک خارجی ، کنتاکت ها را به حالت اوّل برمیگرداند.

عملکرد کنتاکت ها :
یک نمونه لیمیت سوئیچ پیستونی که توسط محرک خارجی عمل میکند را در شکل زیر مشاهده میکنید.
چگونگی تغییر حالت های کنتاکت های NO و NC را ملاحظه کنید.

پس ، از ترکیب محرک و بدنه ، یک لیمیت سوئیچ ساخته میشود.

در شکل زیر چگونگی اتصال لامپ به کنتاکت NC لیمیت سوئیچ رو مشاهده میکنید.
به جای لامپ هر محرکی مثل رله ، کنتاکتور ، شیر آلات و ... میتواند فعال شود.

در اشکال زیر قابلیت حرکت دورانی قائم یا افقی لیمیت سوئیچ ها را برای عملکرد در حالت های خاص مشاهده میکنید.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
کمک گرفتن از Help در صفحه رو دقت نکردم/.
دقت کنید.
منظورم همون دیجیتال بود:smile:گفتم که اشتباه شده/پوزش
خواهش میکنم.

بله میدونم آنالوگ=بیخیال
دوباره منم توضیح دادم(نقشه رو نذاشتم چون وقتی زووم میشد کل نقشه معلوم نمیشد )

دوباره میگم براتون:
ورودی دیجیتال به تریشلد تریگر میره و خروجیش به پایه های And ی که به پایه Set فلیپ فلاپ موتور یک یه به خروجی موتور 1 وصل شده؟
نه.نیازی به تریشلد تریگر نیست.
با همون AND و فیلیپ فلاپ ها میشه خواسته رو برآورده کرد.

متوجه دستی کار کردن سیستمم شدم:biggrin:
:cool:شما فکر میکنید من هواسم جمع نیست؟
منظورم این نیست. ولی خوب وقتی مسئله نخواسته دیگه چرا خودمونو اذیت کنیم :)

اما یه سوال سیستم که دستی کار میکنه منم چون ترتیب برنامه با عملکرد اپراتوره اونجور نوشتم یعنی اپراتور طبق تعریف شما پیش بره دیگه موتور دو و شیر باهم روشن نمیمونه:D
بله.
فرض کنید اپراتور ، 2 تا شستی رو با هم فشار بده. یا موتور 2 باید روشن بشه یا شیر برقی. و یا اینکه لیمیت سوئیچ ها فرمان قطع صادر کردند و هیچ کدوم روشن نمیشه.
به همین راحتی :)
درمورد چیزایی که بالا گفتم
==
نه دیگه بگید متن برنامه ای که نوشتید بذارید تا من از رووش برناممو اصلاح کنم:)
:biggrin:
تا بعد از ظهر برنامه رو میزارم انشاالله.

بله حق با شماست اما دوره دانشجویی متاسفانه من تو رشته مون خیلی سردرگم بود و ذهنم کور بود.
اشکال نداره. یادگیری Pspice خیلی راحته. سریع میتونید یاد بگیرید.

بله / آمین

موفق و مؤید باشید..:w14::w14::w14:

emad sahraee

عضو جدید

چه بد که Run نداره.
==
آهان گزارش گیری خوبه. :D
==
آره دیدم. library کاملی داره. حداقل برای من.
==
اتوکد معمولی !؟ یا الکتریکال ؟!
==
انشاالله برای من هم مثل آب خوردن بشه تا پایان ترم بتونم چیز خوبی تحویل بدم.

الکتریکال رو تا حالا باهاش کار نکردم نمی دونم .ولی الکتریکالم باید بشه چون من شنیدم خیلی با اتوکد معمولی فرق نداره.در اصل فرمت های DXF/DWG ساپورت میشه تو EPLAN
ایشالاه.. شروع تایپیکشم با شما.:w17:

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
الکتریکال رو تا حالا باهاش کار نکردم نمی دونم .ولی الکتریکالم باید بشه چون من شنیدم خیلی با اتوکد معمولی فرق نداره.در اصل فرمت های DXF/DWG ساپورت میشه تو EPLAN
ایشالاه.. شروع تایپیکشم با شما.:w17:
منم کار نکردم. ولی محیطشو دیدم.محیط جالبی داره. ;)
این فرمت DXF خیلی جاها ساپورت میشه.عجب داره...//

با من ؟! :razz:
من چیکاره بیدم ؟! :biggrin:

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلامی به گرمی حضور خدا :)

مثل همیشه آرزو میکنم در صحت و سلامتی و آرامش کامل باشید :smile:

منم کار نکردم. ولی محیطشو دیدم.محیط جالبی داره. ;)
این فرمت DXF خیلی جاها ساپورت میشه.عجب داره...//

با من ؟! :razz:
من چیکاره بیدم ؟! :biggrin:

بله قربان با شماست/.

چون قراره مسئولیت تدریس اون تاپیک رو هم به عهده بگیرید;)

الانه که سیستمم منو به لعن و نفرین گرفته و انا لله و انا الیه راجعون
سلام دوستان. خوب هستید ؟!
||
این هم برنامه من :smile:
مشاهده پیوست 226813
تست کنید ببینید داستان از چه قراره ؟!
موفق باشید.

چون فایلا زیپ شده من نتونستم بازش کنم/نرم افزارهایی که بعد از نصب ویندوز لازم دارم اصفهان مونده و...

:w05:

emad sahraee

عضو جدید
سلام دوستان. خوب هستید ؟!
||
این هم برنامه من :smile:
مشاهده پیوست 226813
تست کنید ببینید داستان از چه قراره ؟!
موفق باشید.

سلام به به هردو عزیز .بله من که خوبم ;)
ممنون مدار پربارو جالبی بود سوالم دارم ولی زیاد و وقت گیر ترجیح میدم تو تمرینای بعد مطرحشون کنم
من همچنان منتظرم تا plc های سری s رو شروع کنیم فکر کنم الان دیگه یه پایه داریم برای شروعش

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز

سلام مهندس.

بله قربان با شماست/.

چون قراره مسئولیت تدریس اون تاپیک رو هم به عهده بگیرید;)

الانه که سیستمم منو به لعن و نفرین گرفته و انا لله و انا الیه راجعون
از کی قرار بوده ؟! :biggrin:

من که گفتم Eplan بلد نیستم. پس حداقل بزارید یک منبع خوب پیدا کنم.

ولی میتونم در مورد آموزش های زیر در خدمت باشم :
1- آموزش AVR(بسکام)
2- آموزش ARM(IAR workbench)
3- آموزش Proteus
4- آموزش Multisim
5- آموزش Altium Designer(تا حدودی+Design Rules)

خدا نکنه.

چون فایلا زیپ شده من نتونستم بازش کنم/نرم افزارهایی که بعد از نصب ویندوز لازم دارم اصفهان مونده و...

3.lsc - 57 KB
خدمت شما.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
ممنون مدار پربارو جالبی بود سوالم دارم ولی زیاد و وقت گیر ترجیح میدم تو تمرینای بعد مطرحشون کنم
من همچنان منتظرم تا plc های سری s رو شروع کنیم فکر کنم الان دیگه یه پایه داریم برای شروعش
سلام مهندس.
در رابطه با همین تمرین سؤال دارید ؟!
مهم ترین هاشو بپرسید خوب اگر خیلی زیاده :)
==
الان ، هم میتونیم راجع به سری S صحبت کنیم و هم اینکه راجع به تجهیزات ابزار دقیق و سنسور ها صحبت کنیم. که من در مورد لیمیت سوئیچ صحبت کردم ولی بحث سنسور ها و تجهیزات ابزار دقیق ادامه داره.

حالا چیکار کنیم به نظر شما ؟! ادامه بدیم یا بریم سراغ سری S ?
==
خانم Natanaeal هم لطفاً نظرشونو بگن که تکلیف مشخص بشه.

emad sahraee

عضو جدید

سلام مهندس.
در رابطه با همین تمرین سؤال دارید ؟!
مهم ترین هاشو بپرسید خوب اگر خیلی زیاده :)
==
الان ، هم میتونیم راجع به سری S صحبت کنیم و هم اینکه راجع به تجهیزات ابزار دقیق و سنسور ها صحبت کنیم. که من در مورد لیمیت سوئیچ صحبت کردم ولی بحث سنسور ها و تجهیزات ابزار دقیق ادامه داره.

حالا چیکار کنیم به نظر شما ؟! ادامه بدیم یا بریم سراغ سری S ?
==
خانم Natanaeal هم لطفاً نظرشونو بگن که تکلیف مشخص بشه.

تجهیزاتو میشه لابه لای بحث گفت
فکر می کنم PLC رو ادامه بدیم که هم از جوش خارج نشیم هم چیزایی که یاد گرفتیمو فراموش نکنیم
بازم من تابع جمع هستم :cap:

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام:)

منم خوبم :smile: شکر
اگه سوالات پرسیده نشه باز تو نوشتن پروژه بعدی پیشرفت شاید باشه ولی کمتره البته شاید راجع به من اینجور باشه /.
در مورد عجله تون برای سری S نمیدونم چی بگم :)

سلام مهندس.

از کی قرار بوده ؟! :biggrin:

من که گفتم Eplan بلد نیستم. پس حداقل بزارید یک منبع خوب پیدا کنم.

ولی میتونم در مورد آموزش های زیر در خدمت باشم :
1- آموزش AVR(بسکام)
2- آموزش ARM(IAR workbench)
3- آموزش Proteus
4- آموزش Multisim
5- آموزش Altium Designer(تا حدودی+Design Rules)

خدا نکنه.

3.lsc - 57 KB
خدمت شما.

ببخشید :) قرار نبود ...

خب میشه همگام با اینجا پیش رفت یعنی موضوع کنترل کننده متوقف یا کند نشه

الان که دارم فکر میکنم میبینم زمان مثل ماهی زنده تو دست از دستمون در می ره :(

اما خب میشه پروتئوس و التیوم رو ای وی آر رو همزمان کار کرد ، یعنی پروژه ای که برای ای وی آر طراحی میشه با اون دو نرم افزار طراحیش انجام شه

اما باز همه ی اینا به شما هم بستگی داره

من هنوز بررسیش نکردم همین الان دانلود کردم / اما من با اون بخشی که کات میکنه سبزرنگه هنوز جور نشدم به اضافه بلوک M

سعی میکنم برنامه ی روزانه خودمو براتون بفرستم(زیاد پیچیده نیست اما هر چی زمان جلوتر میره مهمتر میشه)

خیلی خیلی ممنونم:)

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
تجهیزاتو میشه لابه لای بحث گفت
فکر می کنم PLC رو ادامه بدیم که هم از جوش خارج نشیم هم چیزایی که یاد گرفتیمو فراموش نکنیم
بازم من تابع جمع هستم :cap:
بله میشه لابه لای بحث گفت. ولی اگر بخایم حرفه ای بحث کنیم پیشنهاد میشه که به طور جداگانه بررسی بشن.
بله موافقم. استمرار باعث تسلط میشه.
ممنون.
اگه سوالات پرسیده نشه باز تو نوشتن پروژه بعدی پیشرفت شاید باشه ولی کمتره البته شاید راجع به من اینجور باشه /.
در مورد عجله تون برای سری S نمیدونم چی بگم :)
نه سؤال که باید پرسیده بشه تا مشکلات برطرف بشه. ولی سؤالات مهم پرسیده بشه بیشتر کمک میکنه.
آقا Emad که گفت از طرف مدیرشون تحت فشار هست. باید سریع یاد بگیره.
من و شما هم خیلی راحت نیستیم. شما که کنکور داری. منم نزدیک 2 ماه دیگه پایان ترم دارم.

حالا انشاالله یه همدلی باهم داشته باشیم که هم آقا عماد پیشرفت کاری داشته باشه ، هم خانم natanaeal کنکور قبول بشه و هم من درسای این ترمو پاس کنم :cry:

ببخشید :) قرار نبود ...

خب میشه همگام با اینجا پیش رفت یعنی موضوع کنترل کننده متوقف یا کند نشه

الان که دارم فکر میکنم میبینم زمان مثل ماهی زنده تو دست از دستمون در می ره :(

اما خب میشه پروتئوس و التیوم رو ای وی آر رو همزمان کار کرد ، یعنی پروژه ای که برای ای وی آر طراحی میشه با اون دو نرم افزار طراحیش انجام شه

اما باز همه ی اینا به شما هم بستگی داره

من هنوز بررسیش نکردم همین الان دانلود کردم / اما من با اون بخشی که کات میکنه سبزرنگه هنوز جور نشدم به اضافه بلوک M

سعی میکنم برنامه ی روزانه خودمو براتون بفرستم(زیاد پیچیده نیست اما هر چی زمان جلوتر میره مهمتر میشه)

خیلی خیلی ممنونم:)
بالاخره سرعت اینجا کند میشه دیگه بخایم اونجارو شروع کنیم.
==
بله زمان عنصر 110 جدول تناوبی هستش که ارزشی بیشتر از طلا داره :)
==
بله. پیشرفت یک پروژه دقیقاً طی همین روند که شما گفتید هست. و میشه proteus و avr و altium رو با هم گفت. ولی خیلی سخت میشه. چون هر کدوم یه دنیا داره برای خودش.
==
در مورد اون کات ها یا separate connect توضیح دادم قبلاً. بازم بررسی کنید اگر مشکلی بود بپرسید.
==
خواهش میکنم.

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
حق با شماست...

حالا که انقدر مهمه منم ترجیح میدم سری s رو شروع کنید "لطفا"

اما یه پیشنهاد دارم تجهیزات رو در قالب فایل قرار بدید تا صفحات شلوغ نشه ودسترسی بهشون آسونتر باشه:)

منم از خدا میخوام تا همه چیز برای همگی خوب پیش بره/ آمین /

emad sahraee

عضو جدید
من فکر میکنم خیلی از سوالات توی سعی و خطا خودش به جواب می رسه برای همین با عجله سوال نمیکنم
البته سوالات مهم و اساسی رو می پرسم
خوب الان اگه ادامه ندیم دقیقا می خواهیم چیکار کنیم؟؟؟ الان کار با نرم افزار لوگو رو بلدیم و خیلی از بلوک ها رو
هم میشناسیم.بقیش دیگه بر میگرده به خلاقیت تمرین و سعی و خطا.بازم نظر خانوم ها مقدمه ;)

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
حق با شماست...

حالا که انقدر مهمه منم ترجیح میدم سری s رو شروع کنید "لطفا"

اما یه پیشنهاد دارم تجهیزات رو در قالب فایل قرار بدید تا صفحات شلوغ نشه ودسترسی بهشون آسونتر باشه:)

منم از خدا میخوام تا همه چیز برای همگی خوب پیش بره/ آمین /

باشه. سعی میکنم فایل های خوبی در مورد تجهیزات ابزار دقیق و سنسور ها و ... بزارم.
انشا الله.
من فکر میکنم خیلی از سوالات توی سعی و خطا خودش به جواب می رسه برای همین با عجله سوال نمیکنم
البته سوالات مهم و اساسی رو می پرسم
خوب الان اگه ادامه ندیم دقیقا می خواهیم چیکار کنیم؟؟؟ الان کار با نرم افزار لوگو رو بلدیم و خیلی از بلوک ها رو
هم میشناسیم.بقیش دیگه بر میگرده به خلاقیت تمرین و سعی و خطا.بازم نظر خانوم ها مقدمه ;)
بله. سعی و خطا کمک میکنه. ولی همش هم سعی و خطا نیست. یه مرحله جلو تر هستید. چون دیگه آشنایی دارید.

دقیقاً اینکه در مورد تجهیزات صحبت کنیم که منتفی شد.
==
==
خوب پس دوستان تصویب شد که سری s رو شروع کن.

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

بسیار سپاس از شما

یه حس مبهمی میگفت باید از hi اینجا استفاده شه
:w10: اگه با اون اتصالات سبزرنگ جور میشدم شاید امید بیشتری به نوشتن صحیح برنامه بود/.

:) اگه اشتباه نکنم مانع زیادی و شلوغ شدن خطوط میشه اما من نمیتونم ازش استفاده کنم:)

برای برنامه نویسی سری S7 رو شروع می کنید؟فکر میکنم باید برنامه شو داشته باشم با اسم:

SIMATIC STEP 7 Professional Edition 2006 SR3

بهرحال بازم متشکرم جذابه./

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز

بسیار سپاس از شما

یه حس مبهمی میگفت باید از hi اینجا استفاده شه
:w10: اگه با اون اتصالات سبزرنگ جور میشدم شاید امید بیشتری به نوشتن صحیح برنامه بود/.

:) اگه اشتباه نکنم مانع زیادی و شلوغ شدن خطوط میشه اما من نمیتونم ازش استفاده کنم:)

برای برنامه نویسی سری S7 رو شروع می کنید؟فکر میکنم باید برنامه شو داشته باشم با اسم:

SIMATIC STEP 7 Professional Edition 2006 SR3

بهرحال بازم متشکرم جذابه./

سلام علیکم.
ممنونیم.
خواهش میکنم.
==
آدم باید همیشه به احساساتش توجه کنه :biggrin:
==
اون اتصالات چیز خاصی نیست. من در واقع روی هر اتصال کلیک راست کردم و separate connect رو کلیک چپ کردم تا برنامه خلوت بشه. قبلاً هم توضیح داده بودم راجع بهشون.
برای دنبال کردن اتصالات هم باید به کدی که بالای قسمت های سبز رنگ کانکتور ها نوشته شده دقت کنید.
==
درسته. اشتباه نمیکنید. :)
==
ابتدا در مورد سخت افزار صحبت میکنم و در آخر در مورد برنامه نویسی. مثل لوگو/
اگر نسخه پرتابل برنامشو دارید بی زحمت بزارید تا اگر کسی خواست بتونه دانلود کنه. یا لینک دانلود بدید.
==
بله.جذاب و کاربردی.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
خوب و امّا s7-200.
آشنایی با سخت افزار S7-200 :
این PLC نیز همانند سایر کنترل کننده های منطقی از چندین قسمت اصلی تشکیل شده است که به شرح زیر هستند :
1- CPU یا واحد پردازنده مرکزی
2- واحد های حافظه
3- واحد های ورودی و خروجی
4- منبع تغذیه

واحد پردازنده مرکزی یا CPU :
CPU یکی از مهمترین اجزای PLC محسوب میشود ، زیرا مرکز محاسبات و کنترل PLC بوده و دستورالعمل ها بوسیله این واحد پردازش و اجرا میشود. به عبارت دیگر این واحد را میتوان مغز PLC دانست. قدرت و سرعت پردازش در یک کنترل کننده بستگی به سرعت پردازش CPU دارد. برای استفاده از CPU باید دستورالعمل های مناسبی به آن داده شود که این کار نیز با توجه به ساختار ماشین و پروسه کنترلی ، توسط کاربر وارد میشود.باید به این نکته را نیز یادآور شد که CPU هوشمند نیست و خودش تصمیم نمیگیرد و فقط از مجموعه دستورالعمل هایی که توسط کاربر نوشته و در حافظه قرار میگیرد ، پیروی میکند.
تا کنون ده مدل S7-200 به بازار عرضه شده است که شامل سری های 21X و 22X میباشند که امروزه استفاده از CPU های سری 21X تقریباً منسوخ شده است.در سری 22X، ابعاد کمتر و سرعت پردازش آن بیشتر از 21X است.

واحد CPU در S7-200 ، دارای کلید هایی با عناوین Run و Stop و Term میباشد. علاوه بر این کلید ها ، تعدادی LED نیز در قسمت جلوی کارت CPU وجود دارد که به LED های وضعیت معروف است.کار این LED ها ، نمایش حالت و وضعیت CPU میباشد.معمولاً RUN با رنگ سبز ، STOP با رنگ نارنجی و SF ( خطاهای سیستمی ) با رنگ قرمز نشان داده میشود.
مد های کاری CPU :
حالت RUN : دراین حالت برنامه کاربر ، اجرا شده و CPU به ورودی و خروجی ها دسترسی دارد. در این وضعیت برنامه کاربر حالت ReadOnly دارد ، یعنی نمیتوان برنامه جدیدی روی CPU ارسال نمود.برای امنیت و چنانچه خطایی در برنامه یا سخت افزار وجود داشته باشد ، CPU به طور خودکار به حالت STOP میرود.
حالت STOP : در این حالت برنامه کاربر اجرا نمیشود و CPU در حالت توقف بوده و دسترسی به ورودی و خروجی ها وجود ندارد. در این وضعیت میتوان برنامه را به PLC ارسال نمود یا از PLC برنامه آن را خواند.
حالت Term : این حالت هنگامی که کامپیوتر به PLC متصل است ، استفاده میشود.در این وضعیت امکان تغییر دادن مد های کاری CPU توسط نرم افزار وجود دارد.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
تمرین 1 :
یک شمارنده ماشین برای شمارش تعداد ماشین وارد شده و خارج شده از یک پارکینگ با ظرفیت 25 اتومبیل مورد نیاز است.
الف ) یک ورودی تعداد اتومبیل های وارد شده و ورودی دیگر تعداد تومبیل های خارج شده را می شمارد.
ب ) وقتی تعداد اتومبیل های داخل پارکینگ به 25 عدد رسید ، خروجی کانتر با نمایش عبارت "FULL" پربودن پارکینگ را مشخص نماید.
ج ) وقتی تعداد اتومبیل های داخل پارکینگ کمتر از 25 عدد بود ، عبارت "VACANCY" به معنی ظرفیت داشتن پارکینگ روشن شود.
د ) یک کلید ورودی میتواند توسط متصدی پارکینگ ، پارکینگ را در موقعیت بسته نگه دارد.
سیستم کنترل آن را طراحی کنید.

توجه کنید در این سیستم هم فرض شده کاربری در کنار سیستم حضور داره و اون متصدی پارکینگ هستش.
==
تمرین 2 :
برنامه کنترل دمای یک اتاق را بنویسید به طوری که در بازه دمائی بین 0 تا 10 درجه سانتی گراد هیتر روشن و در بازه دمائی بین 20 تا 40 درجه کولر روشن شود.در بین 10 تا 20 درجه هیچ دستگاهی به نشانه ایده آل بودن دمای اتاق روشن نشود. همچنین میخواهیم در نمایشگر لوگو در سطر اوّل نام شرکت ، در سطر دوم مقدار دمای اتاق ، در سطر سوم دمای روشن شدن کولر و در سطر چهارم نیز تاریخ جاری نمایش داده شود.پارامتر های دمائی فوق را به صورت پیام های متنی نمایش دهید.

==
PLC مورد نظر : LOGO
موفق باشید.

emad sahraee

عضو جدید
تمرین 1 :
یک شمارنده ماشین برای شمارش تعداد ماشین وارد شده و خارج شده از یک پارکینگ با ظرفیت 25 اتومبیل مورد نیاز است.
الف ) یک ورودی تعداد اتومبیل های وارد شده و ورودی دیگر تعداد تومبیل های خارج شده را می شمارد.
ب ) وقتی تعداد اتومبیل های داخل پارکینگ به 25 عدد رسید ، خروجی کانتر با نمایش عبارت "FULL" پربودن پارکینگ را مشخص نماید.
ج ) وقتی تعداد اتومبیل های داخل پارکینگ کمتر از 25 عدد بود ، عبارت "VACANCY" به معنی ظرفیت داشتن پارکینگ روشن شود.
د ) یک کلید ورودی میتواند توسط متصدی پارکینگ ، پارکینگ را در موقعیت بسته نگه دارد.

توجه کنید در این سیستم هم فرض شده کاربری در کنار سیستم حضور داره و اون متصدی پارکینگ هستش.
==
تمرین 2 :
برنامه کنترل دمای یک اتاق را بنویسید به طوری که در بازه دمائی بین 0 تا 10 درجه سانتی گراد هیتر روشن و در بازه دمائی بین 20 تا 40 درجه کولر روشن شود.در بین 10 تا 20 درجه هیچ دستگاهی به نشانه ایده آل بودن دمای اتاق روشن نشود. همچنین میخواهیم در نمایشگر لوگو در سطر اوّل نام شرکت ، در سطر دوم مقدار دمای اتاق ، در سطر سوم دمای روشن شدن کولر و در سطر چهارم نیز تاریخ جاری نمایش داده شود.پارامتر های دمائی فوق را به صورت پیام های متنی نمایش دهید.

==
PLC مورد نظر : LOGO
موفق باشید.

ممنون
الان این برنامرو باید با برنامه لوگو بنویسیم؟

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
بله مهندس.
PLC مورد نظر لوگو هستش با همون نرم افزار LOGO Comfort.
( بعداً همه این تمرین ها رو با S7 انجام خواهید داد )

hosseinassar

مدیر ارشد
تمرين شماره 1 :
سيستم كنترل ميز مسابقه سه نفره اي را به گونه اي طراحي كنيد كه اگر هر كدام از شاسي هاي s1 , s2 , s3 زودتر فشار داده شود ، چراغ مربوط به آن روشن شده و چراغ هاي ديگر عمل نكند.
اين تمرين مشابه تمرين قبلي ( 2 كليد و 2 موتور ) هستش.
==
تمرين شماره 2 :
در شكل زير دو كليد فشاري s1 و s2 به ترتيب براي استارت و استپ در سمت آغازين كانواير وجود دارد. همچنين در بخش انتهايي كانواير دو كليد فشاري s3 و s4 براي استارت و استپ كانواير تعبيه شده است. از طريق هر دو بخش آغازين و انتهايي كانواير مي توان آن را استارت و استپ نمود.
لازم به ذكر است كه سنسور s0 براي توقف كانواير هنگام رسيدن جسم به انتهاي كانواير نصب شده است. (سنسور دو حالته هستش)
برنامه PLC اين كانواير را بنويسيد.
سلام
تشکر از زحمت همه دوستان
تمرین شماره یک حل کردم فکر میکنم که درسته. درسته؟

من از دید قدرتی و مدار فرمان کشیدم

plc.jpg

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

آدم باید همیشه به احساساتش توجه کنه :biggrin:
==
اون اتصالات چیز خاصی نیست. من در واقع روی هر اتصال کلیک راست کردم و separate connect رو کلیک چپ کردم تا برنامه خلوت بشه. قبلاً هم توضیح داده بودم راجع بهشون.
برای دنبال کردن اتصالات هم باید به کدی که بالای قسمت های سبز رنگ کانکتور ها نوشته شده دقت کنید.
==
درسته. اشتباه نمیکنید. :)
==
ابتدا در مورد سخت افزار صحبت میکنم و در آخر در مورد برنامه نویسی. مثل لوگو/
اگر نسخه پرتابل برنامشو دارید بی زحمت بزارید تا اگر کسی خواست بتونه دانلود کنه. یا لینک دانلود بدید.
==
بله.جذاب و کاربردی.
از این به بعد سعی میکنم بیشتر بهش توجه کنم:)
==
خوبه من ابزارو از حل پروژه ها تازه یکی یکی کم کم دارم درک میکنم//فکر میکردم قدرت تخیل و تجسم بالایی دارم اما انگار اینطور نیست:cool:
==
بله دنبال کردن اتصالات رو اولین باری که ازش استفاده کردید خودم کشف کردم:biggrin:
==
نه متاسفانه رو سیستم خودم ندارم (از جمله برنامه هایی هست که اصفهان جامونده متاسفم:( )

تمرین 1 :

سنسور مد نظر IR ؟

بلوکهای که من تصور میکنم استفاده میشه(شک دارم)
از 2 ورودی آنالوگ ( یکی برای اتومبیل هایی که ورود و دیگری برای خروج) باید استفاده کرد
از Analogwatchdog & UP/DOWN Counter و از اینا به بلوکی تا عبارت "FULL" & عبارت "VACANCY" رو نمایش بده
از 1 ورودی دیجیتال و RS برای کنترل توسط متصدی پارکینگ

فقط رو مشخصاتی که باید به بلوکها داد و نمایش روی نمایشگر یکم درگیرم ظهر رووش کار میکنم و امیدوارم به جواب برسم و اینجا بذارم :)

تمرین 2 :

قسمت کنترل هیتر با کولر مشخصه فقط برای نمایش نمیدونم

برای تاریخ گشتم به این برخوردم:

از منو TOOLS با قرار گرفتن ماوس روی گزینه Transfer یکی از گزینه ها :
Set Clock : با انتخاب این گزینه پنجره ای باز می شود که می توان زمان و تاریخ را تنضیم نمود و اگر Current Time انتخاب شود زمان کامپیوتر برای logo در نظر گرفته میشود

یکم گیج شدم درمورد نوشتن اسم شرکت و ...

سعی میکنم ظهر بیشتر بهش فکر کنم :)

بسیار سپاس از شما;)

آخرین ویرایش:

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تو نت گشتم :|

تو همچین پروژه ای لوگو تی دی و ماژول دمایی AM2 rtd استفاده کرده و گفته میشه با یه سری تغییرات تو ورودی آنالوگ این ماژولو استفاده نکرد

راهنمایی برای استفاده از Analogwatchdog & UP/DOWN Counter

ممنون:)

emad sahraee

عضو جدید
تو نت گشتم :|

تو همچین پروژه ای لوگو تی دی و ماژول دمایی AM2 rtd استفاده کرده و گفته میشه با یه سری تغییرات تو ورودی آنالوگ این ماژولو استفاده نکرد

راهنمایی برای استفاده از Analogwatchdog & UP/DOWN Counter

ممنون:)
up down: تو قسمت parametr که حضور پیدا کنید on threshold برای تنظیم روشن کردنه کانتره یعنی اینکه به 25 که میرسه خروجیش on
میشه .قسمت off برای اینکه تا چه محدوده ای خروجیمون off باشه یعنی باید روی 24 باشه :smile: امیدوارم کافی باشه
حالا شما برای من flag رو تعریف کنید :)

emad sahraee

عضو جدید
up down: تو قسمت parametr که حضور پیدا کنید on threshold برای تنظیم روشن کردنه کانتره یعنی اینکه به 25 که میرسه خروجیش on
میشه .قسمت off برای اینکه تا چه محدوده ای خروجیمون off باشه یعنی باید روی 24 باشه :smile: امیدوارم کافی باشه

analogwatchdog هم آقا امیر بگن من سر در نیاوردم :cap:

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اینترنتم غروب به بعد قطع میشد ، خوب شده...:w42:

اما باید چطور اتصالشون داد؟

بسیار سپاس:)

flag : حداکثر تا 24 بار میتونیم از این بلاک استفاده کنیم...به عنوان بیت راه انداز بهتره که از هشتمین فلگ استفاده کنیم...از این بلوک جهت ذخیره مقدار یک بیت خروجی و استفاده از آن در جای دیگر میباشد.

:(اما اینو استاد قبلا گفتن و استفاده کردن و منم درکش نمیکنم/.

فقط میدونم لوگو تی دی داریم پس M26 و Message Character برای نوشتن اسم شرکت و ... M 27

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلام
تشکر از زحمت همه دوستان
تمرین شماره یک حل کردم فکر میکنم که درسته. درسته؟

من از دید قدرتی و مدار فرمان کشیدم

مشاهده پیوست 226929

سلام.
خواهش میکنم. ( از طرف همه دوستان ) :smile:
==
بله درسته. با زبان LAD نوشتید دیگه.
==
فقط من یه توضیح برای همه بدم :
اون بلوک های وسطی Relay Coil هستند که به خروجی های 1 تا 3 ارجاع داده شدند.با مراجعه به help بلوک ها میتونید متوجه بشید.
==
بله دیگه. بالاخره خیلی شبیه مدار فرمان نویسی هستش.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
flag : حداکثر تا 24 بار میتونیم از این بلاک استفاده کنیم...به عنوان بیت راه انداز بهتره که از هشتمین فلگ استفاده کنیم...از این بلوک جهت ذخیره مقدار یک بیت خروجی و استفاده از آن در جای دیگر میباشد.
خیلی خوب پیش میرید.
من چند روزی هستش درگیر درس و این چیزا هستم.21 دی هم اوّلین امتحانمه.
رو همین حساب روزی 1 بار بیشتر نمیتونم بیام اونم شب ها.
==
اگر یه موقع نتونستم حاضر بشم نهایت سعیتون رو بکنید که تمرین ها رو حل کنید.
چون برنامه نویسی توی PLC خیلی مهم هستش.

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

خیلی خوب پیش میرید.
من چند روزی هستش درگیر درس و این چیزا هستم.21 دی هم اوّلین امتحانمه.
رو همین حساب روزی 1 بار بیشتر نمیتونم بیام اونم شب ها.
==
اگر یه موقع نتونستم حاضر بشم نهایت سعیتون رو بکنید که تمرین ها رو حل کنید.
چون برنامه نویسی توی PLC خیلی مهم هستش.

کاش اول بسوالاتمون جواب میدادید
حداقل نظرتونو راجع به اولین پستی که برای تمرین جدید گذاشتمو میگفتید...
نگران نباشید حتما خوب از پسش برمیاید/.

بله حتما همه سعی مونو داریم:)