بیاین تشکیل گروه بدیم و پی ال سی رو به کمک هم و همزمان با هم یاد بیگیریم امروز نوزده فروردین 92

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ناتائیل عزیز شما وقتی دابل کلیک کنید روی ورودیت قسمت simulation رو اگه ببینید می بینی که حالت ورودی تو روی سوئیچ هست در حالی که ورودی در صورت مساله ما شستی هست
و اگه اونو بزاری روی حالت شستی (استارت)(حالت تیغه باز) مدارت دیگه کار نمیکنه.وقتی که روی حالت سوئیچ باشه تو فقط داری کلید و قطع و وصل می کنی در حالی مه ما فقط یه کلید استارت داریم تو مساله
:w29:
:) حق با شماستمت
متاسفانه من به فعل جملات بیشتر از فاعل توجه دارم/.
من بعد متعادل آنالیز میکنم:smile:

سلام.
در صورت سؤال گفته شده که ورودی ها شستی هستند نه کلید!!!

پس شما باید روی بلوک ورودی کلیک کنید و از داخل تنظیمات قسمت simulation روی گزینه make کلیک کنید. ( اینها رو توضیح داده بودم تو متن درس.)
شما ورودی رو به حالت شستی NO یا همون Make ببرید. بعد ملاحظه خواهید کرد که دیگه اون چیزی تمرین میخاد برآورده نمیشه.

==
آهان یه ذره بهتر شد. ولی بازم درست نیست.
بازم باید بیشتر سعی کنید.
البته شاید هنوز روی همه بلوک ها مسلط نشدید و این کاملاً طبیعی هستش. منم رو همشون مسلط نیستم.
نمیدونم. شاید بشه با فیلیپ فلاپ هم نوشت. روش فکر نکردم.

ولی در مورد این بلوکی وسطی شکل Emad هم تا حالا صحبتی نکردیم. ولی خوب خیلی هم چیز سختی نیست.

وامّا در مورد بلوک وسط Emad من نمیدونم اون چیه...!!! :)
ولی فکر میکنم Latching Relay نیست. چونکه Latching Relay دو عدد ورودی داره و این بلوک 3 تا ورودی داره!!!!

حق با شماست بیشتر دقت میکنم /.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
بله مهندس pulse relay هستش:cry::cry::cry:

مهندس راجع به برنامه هات 1 خط توضیح هم بده :)
ممنون.

==
امیر جان اگه میشه راجب کارکرد تمرین اولی کمک کنید :d
من فهمیدم تا اینجا که موتور اول پروانرو روشن میکنه موتور دوم برای بالا و پایین بردن پروانست.شیر برقی برای پایین بردن پروانه.. .چی باعث میشه که پروانه بالا بیاد؟ که به میکرو سوئیچ برسه؟
کید های پنل کنترل این وسط چی می گن؟:question:
موتور اوّل برای کار کردن پروانست.
موتور دوم برای بالا بردن پروانست.
شیر برقی برای پایین آوردن پروانست.

شستی up روی پنل کنترل باعث میشه پروانه به بالا حرکت کنه. (کاربر میزنه شستی رو)
==
در حقیقت من که گفتم بگید کاربر چیکار میکنه به خاطر همین گفتم!!!
==
ببینید روی پنل دو تا شستی مربوط به ON و OFF هستش.
که ON باید زده بشه تا سیستم روشن بشه و موتور M1 کار کنه.(تا قبل از فشردن کلید ON هیچ کاری نباید انجام بشه)
و در حین کار هر جا خواستیم سیستم متوقف بشه(موتور M1 متوقف بشه) باید با دکمه OFF این کار رو کنیم.

دو عدد شستی دیگه هستش که مربوط به بالا و پایین آوردن هستش. ( شیر برقی و موتور M2 )
یک عدد ورودی دیگه میمونه که برای میکروسوئیچ هستش و اصلاً دست ما نیست. اتومات عمل میکنه. و برای متوقف کردن موتور M2 هستش.

و سه عدد لامپ هم داریم. که شما اصلاً در نظر نگیرید اونها رو. فقط یه لامپ در نظر بگیرید و اون هم برای اضافه بار موتور پروانه.
=
فرض کنید میخایم تازه شروع کنیم.
اوّل چک میکنیم که اون محفظه ای که رنگ توش قرار میگیره خالی باشه. ( کاربر چک میکنه)
بعد پروانه رو میفرستیم بالا.
بعد میکروسوئیچ بعد از رسیدن پروانه فرمان صادر میکنه.
بعد رنگ های مورد نظر داخل اون محفظه ای که باید قرار بگیرند ، قرار میگیرند. ( برنامه ای برای این قسمت نمیخایم. )
بعد پروانه رو میاریم پایین.
بعد پروانه رو روشن میکنیم.
دوباره.
پروانه رو خاموش میکنیم.
بعد پروانه بالا.
بعد میکرو سوئیچ.
بعد تخلیه رنگ.(که برنامه نمیخاد )
بعد پروانه پایین.
بعد دوباره ورود رنگ ( که برنامه نمیخاد)
بعد پروانه روشن.
و
الی آخر.

==
هر موقع خواستیم میتونیم با کلید OFF کل سیستم رو خاموش کنیم.
و وقتی دوباره کلید ON رو زدیم از همونجا که سیستم OFF شده شروع به کار کنه.

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
پروژه اولی : به پایه set بلوک hi دادم تا روی پایه reset کاریش کنم اما نشد

پروژه دومی تقریبا شبیه اولین پروژه ای نیست که برای میکسر داشتیم / نه اینکه بخوام بگم کاملا تقریبا یجورایی شبیه شه بنظرم

یه فایلی هم دارم که بنظرم بد نیست ببینید فردا میگذارم
اگر مناسب نبود از طریق ویرایش لینک رو پاک میکنم

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
پروژه اولی : به پایه set بلوک hi دادم تا روی پایه reset کاریش کنم اما نشد

پروژه دومی تقریبا شبیه اولین پروژه ای نیست که برای میکسر داشتیم / نه اینکه بخوام بگم کاملا تقریبا یجورایی شبیه شه بنظرم

یه فایلی هم دارم که بنظرم بد نیست ببینید فردا میگذارم
اگر مناسب نبود از طریق ویرایش لینک رو پاک میکنم
فردا روی تمرین با استفاده از فیلیپ فلاپ فکر میکنم...
==
جواب تمرین 1 :
مشاهده پیوست راه اندازی کنتاکتور با شستی.rar

و امّا در مورد تمرین دومی باید بگم که بله شبیه اون میکسر اوّلی هستش. ولی خوب تفاوت هایی داره.
==
خیلی هم خوب.

emad sahraee

عضو جدید
سلام من سعیمو کردم بریم واسه تحلیلش ؟
خوب اول یه استارت (make)-I1) و استپ (I2 (MAKE. با فلیپ فلاپ که مجموعا برای روشن و خاموش شدنه موتور پروانه است
استارت (switch) I5 ) با لیمیت سوئیچ بالا بر (I3 (SWITCH که به شیر برقی وصل میشه برای بالا بردن پروانه
برای موتور بالابر (Q2) هم یک لیمیت سوئیچ(I4 (SWITCH گذاشته شده وبه ریست فلیپ فلاپ وصله و قسمت SET فلیپ فلاپ به خروجی هایی
که از موتور پروانه و موتور شیر برقی گرفته شده وصل شده ...

مدار میکسر.jpg

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلامی به گرمی حضور خدا :)

امیدوارم در صحت و سلامتی و آرامش باشید:smile:

بسیار بسیار سپاس از شما

بله متوجه تفاوتهاش هستم;)

فکر کردم شاید بد نباشه شما هم ببینید :

http://persiandrive.com/506444

سلام.
==
خواهش میکنم.
==
بله دیگه. اون سنسوری بود. این نه. یک کاربرد پای کار وایساده و ....
==
در مورد این پاور پوینتی که شما گذاشتید یکی از خوبی هاش اینه که بعد از اینکه s7 رو درس داده برای حل تمرین از هر 3 زبان LAD ، FBD و STL استفاده کرده.
==
دست شما درد نکنه.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلام من سعیمو کردم بریم واسه تحلیلش ؟
خوب اول یه استارت (make)-I1) و استپ (I2 (MAKE. با فلیپ فلاپ که مجموعا برای روشن و خاموش شدنه موتور پروانه است
استارت (switch) I5 ) با لیمیت سوئیچ بالا بر (I3 (SWITCH که به شیر برقی وصل میشه برای بالا بردن پروانه
برای موتور بالابر (Q2) هم یک لیمیت سوئیچ(I4 (SWITCH گذاشته شده وبه ریست فلیپ فلاپ وصله و قسمت SET فلیپ فلاپ به خروجی هایی
که از موتور پروانه و موتور شیر برقی گرفته شده وصل شده ...

مشاهده پیوست 226561

سلام.
==
مهندس بزار قبل از اینکه عملکرد برنامه رو بررسی کنیم یه سری مشکلات رو بررسی کنیم.

اولاً شستی استپ یا همون I2 در حالت NC هستش. پس باید I2 رو Break در نظر بگیری. ( که بعداً میتونی برای اتصال به reset فیلیپ فلاپ یا هر جا ، از NOT یا Invert Connector استفاده کنی)

دوماً اینکه میتونی از گیت NOT استفاده نکنی و Invert Connect رو استفاده کنی. ( البته مشکل محسوب نمیشه. فقط مهندسی نرم افزار هستش )

سوماً اینکه اون لیمیت سوئیچ شیر برقی چیه دیگه ؟!؟!؟ من 2 تا لیمیت سوئیچ میبینم تو برنامت.

چهارماً اینکه کاری برای اضافه بار موتور پروانه نکردی !! ( لامپ قرمزی باید در حین اضافه بار روشن بشه و موتور پروانه خاموش بشه )

آخرین ویرایش:

emad sahraee

عضو جدید

سلام.
==
مهندس بزار قبل از اینکه عملکرد برنامه رو بررسی کنیم یه سری مشکلات رو بررسی کنیم.

اولاً شستی استپ یا همون I2 در حالت NC هستش. پس باید I2 رو Break در نظر بگیری. ( که بعداً میتونی برای اتصال به reset فیلیپ فلاپ یا هر جا ، از NOT یا Invert Connector استفاده کنی)

دوماً اینکه میتونی از گیت NOT استفاده نکنی و Invert Connect رو استفاده کنی. ( البته مشکل محسوب نمیشه. فقط مهندسی نرم افزار هستش )

سوماً اینکه اون لیمیت سوئیچ شیر برقی چیه دیگه ؟!؟!؟ من 2 تا لیمیت سوئیچ میبینم تو برنامت.

چهارماً اینکه کاری برای اضافه بار موتور پروانه نکردی !! ( لامپ قرمزی باید در حین اضافه بار روشن بشه و موتور پروانه خاموش بشه )

اگه بگن دوباره بنویس عمرا خودم بتونم.
1-INVERT connect چیست؟ من نمیبینمش اینجا؟
2-_اون لیمیت سوئیچ برای اینکه تا یه حدی پایین بیاد ...
3-واقعا دیگه اینو نمی دونم اضافه بارو چجوری باید نشون داد :wallbash:

آخرین ویرایش:

emad sahraee

عضو جدید
میکروسوئیچ یا تاچ سنسور چیست ؟

میکروسوئیچ در حقیقت یک کلید قطع و وصل ساده می‏باشد و برای قطع و وصل نمودن جریان برق در مدارهای الکترونیکی به کار می‏رود.
فرق میکروسوئیچ با کلیدهای قطع و وصل عادی این است که شاسی میکروسوئیچ به صورت فنری می‏باشد، یعنی تا زمانی که روی آن فشار اعمال می‏شود، جریان برق را قطع یا وصل نگه می‏دارد و در لحظه رها شدن شاسی، وضعیت به حالت اولیه خود برخواهد گشت.
میکروسوئیچ‏ها معمولاً دارای سه عدد پایه می‏باشند. یکی از پایه‏های میکروسوئیچ معمولاً با COM مشخص می‏شود که پایه ورودی آن می‏باشد. یکی از پایه‏های آن با علامت NC normally close) و پایه دیگر با علامت( NO ( normally openمشخص می‏گردد.
در حالت عادی و پیش از فشردن شاسی میکروسوئیچ، پایه COM به پایه NC متصل، و از پایه NO جدا می‏شود.با فشردن شاسی میکروسوئیچ، پایه COM از پایه NC جدا شده و به پایه NO متصل می‏گردد.میکروسوئیچ‏ها در رباتیک و همچنین ساخت پروژه‏های دانش‏آموزی، وسیله بسیار پرکاربردی می‏باشند. برخی از کاربردهای میکروسوئیچ شامل روبات‏های ‏داخل‏ماز، تشخیص مانع، تشخیص رسیدن بازوی دستگاه به انتهای دامنه حرکتی، شیشه بالابر خودروها، دزدگیر خودروها و… می‏باشد.میکروسوئیچ‏ها با توجه به ولتاژ و جریانی که می‏توانند از خود عبور دهند، تقسیم‏بندی می‏شوند و در انواع و شکل‏های گوناگونی به فروش می‏رسند.

13.jpg160205248312284019716716117174160446745117.jpg
انواع میکرو سوئیچ-لیمیت سوئیچ (سوییچ) –کلید پدالی
در انواع طرح ها و شکلهای مختلف با عملکردهای گوناگون
میکروسویچ ولیمیت سویچ ها ی یکطرفه-دوطرفه-آنتن دار-فنردار
قرقره دار-چراغ دار-میله دار-رگلاژدار –چند کنتاکت و...
درتیپ های مختلف سنگین ، سبک ، بدنه فلزی ، بدنه پلاستیکی
انواع کلید های پدالی جهت ماشین آلات صنعتی
(control footswitch)
از معتبرترین و مشهورترین تولیدکنندگان جهانی مانند
-تلهمکانیکفرانسهTelemecanique
-مولر آلمان Moeller
-زیمنس آلمان Siemens
-ارش ایتالیا Ersce
-برنشتاین آلمان Bernstein
هانیول انگلستان -Honeywell
-شمرسال آلمان Schmersal
لیمیت سویچ های شرکت KIEPE ELEKTRIK آلمان
شامل:
1-شامل سویچ طنابی توقف نوار نقاله Pull Rope Switch که این سویچ ها برای توقف اظطراری نوار نقاله مورد استفاده قرار میگیرد.
2- سوئیچ های انحراف نوار نقاله Misalingnment Switch که در زمان انحراف نوار نقاله ابتدا آلارم و سپس فرمان قطع را به سیستم میدهد.
3- لیمیت سویچ KIEPE کیپه مجهز به یک قرقره برنجی متحرک که در زمان انحراف سیستم نوار نقاله با برخورد با دسته محرک لیمیت سویچ باعث آلارم دهی و قطع آن میگردد.
4-سویچ اندازه گیری سرعت نوار نقاله Speed Monitoring برای اندازه گرفتن سرعت نوار نقاله استفاده میشوند.

انواع میکروسویچ های طرح ناسیونال تایوان وچین
Sassin-highlyانواع میکروسویچ های طرح ناسیونال مانند
تایوانی وچینی با کیفیت درجه یک

قیمت یافت نشد .تولید در ایران هم نداریم

آخرین ویرایش:

emad sahraee

عضو جدید
پمپ هیدرولیک چیست؟در هر سيستم هيدروليكي جريان سيال توسط پمپ تامين مي شود. پمپ ها فشار ايجاد نمي كنند و فقط بر مقاومت ايجاد شده در برابر بار مقاوم غلبه مي كنند.پمپ ها به دو گروه دسته بندي مي شوند كه عبارتند از:

• پمپ هاي دورانی
  • پمپ هاي جابجايي مثبت
پمپ دورانیپمپ سانتريفیوژ (يا گريز از مركز) نوعي از اين پمپ ها مي باشد كه در آن با افزايش فشار، دبي كاهش مي يابد و اگر خروجي پمپ كاملا بسته شود، خروجي آن به صفر مي رسد.استفاده از پمپ هاي جابجايي غير مثبت در مدارهاي هيدروليك بين مخزن روغن و پمپ اصلي مي باشد تا روغن از مخزن به ورودي پمپ اصلي انتقال يابد و همچنين در سيستمهاي سرد كننده نيز بكار مي رود.
پمپ جابجايي مثبتپمپ هاي جابجايي مثبت، بطور تئوري حجم ثابتي از سيال را در هر دور گردش انتقال مي دهند و اگر مجراي تخليه يك پمپ جابجايي مثبت بسته شود فشار خروجي تا حدي كه اجزاء مكانيكي پمپ دچار شكستگي شوند، بالا مي رود .اغلب تصور مي شود كه پمپ ها فشار ايجاد مي كنند ولي تنها هدفپمپ ها فشار ايجاد جريان است. فشار عبارت است از نيرو بر واحد سطح، كه به دليل مقاومت بر خلاف جريان به وجود مي آيد. پمپ مكانيزمي است كه براي توليد جريان لازم براي غلبه بر فشار، طراحي شده است. پمپ نمي تواند مقاومتي بر خلاف جريان خودش فراهم كند در نتيجه نمي تواند به تنهايي ايجاد فشار كند. فاكتورهاي اصلي كه پمپ با آنها مشخص شود عبارتند از:

• بيشترين فشار كاري قابل تحمل بر حسب بار
  • جابجايي هندسي به ازاء هر دور گردش پمپ (Lit/rev) و يا دبي جريان خروجي بر حسب Lit/min
  • در بيشترين سرعت دوراني پمپ
مقادير بالا بوسيله سازنده ي مشخص مي شوند. اگر از اين مقادير در يك بازه زماني تجاوز شود، منجر به صدمات جدي به پمپ يا كاهش عمر مفيد پمپ مي شود. جريان خروجي از پمپ ممكن است به وسيله جريان خروجي بر يك دور گردش پمپ (L/rev) و يا جريان خروجي در دقيقه (Lit/min) بيان شود. اما مشخصه اول كه مستقل از سرعت دوراني است، رايجتر است.جابجايي (كه گاهي اوقات جابجايي هندسي نيز خوانده مي شود)، آن حجم از سيال هيدروليكي است كه به ازاء يك دور چرخش محور محرك، ازپمپ خارج مي شود. پمپ ها ممكن است جابجايي ثابت يا متغير داشته باشند. اين مسئله به طراحي پمپ و عملكرد آن درسيستم هيدروليك بستگي دارد.
تئوري پمپ كردنيك پمپ هيدروليكي جابجايي مثبت وسيله اي براي تبديل انرژي مكانيكي به انرژي هيدروليكي است. وقتي اين پمپ توسط موتور خود(محرك) به كار بيفتد، به طور عمده دو عملكرد دارد: اولا يك خلاء در دهانه ورودي پمپ ايجاد مي كند كه باعث مي شود سيال را از تانك به ورودي مكش نمايد. ثانياً، حركت مكانيكي پمپ، اين سيال را در حفره هاي پمپاژ به دام انداخته و آن را در پمپ جابجا كرده و به داخل سيستم هيدروليك مي فرستد. هر چه مقاومت در دهانه خارجي بيشتر شود، گشتاور اعمالي به پمپ بيشتر مي شود تا به بار غلبه نمايد و لذا فشار افزايش مي يابد.
PUMP_PIUSI_VISCOMAT_GEAR_Fixd.jpgDuplomaticDFP.jpg

قیمت یافت نشد
شرکت famco فروشش مارک رکسوت فکر کنم آلمانی باشه
صناییع هیدرولیک ایران:

زمینه فعالیت : تولید پمپ هیدرولیک پره‌ای.....

شرکت صنعتی توز ایران:
شرکت صنعتی توز ایران ((تاسیس 1368)) اولین و تنها تولید کننده پمپ های هیدرولیک پیستونی فشار قوی در خاور میانه ،( پمپ های رادیال و آکسیال ) با ربع قرن سابقه درخشان و دارنده گواهینامه ISO 9001: 2008 و CE اروپا، کلیه محصولات خود را با 6 ماه گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش عرضه می نماید.

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
اگه بگن دوباره بنویس عمرا خودم بتونم.
1-INVERT connect چیست؟ من نمیبینمش اینجا؟
2-_اون لیمیت سوئیچ برای اینکه تا یه حدی پایین بیاد ...
3-واقعا دیگه اینو نمی دونم اضافه بارو چجوری باید نشون داد :wallbash:
ای بابا چرا مهندس ؟!؟!؟
من که گفتم تا چیزی به اسم الگوریتم داری حداقلش اینه که از چیزی نترس...!!!
شاید به دردت نخوره یه جا و مسیر رو سخت تر کنه... ولی همیشه مثل یه راهی میمونه که نتیجه دادنش 100% هستش حالا یا مستقیم یا از پیچ و ما پیچ و غیر مستقیم.
پس الگوریتم که داشته باشی 1000 بار هم میتونی بنویسی.
==
در مورد invert connect سعید آقا توضیح داد که. گفت به جای گیت NOT میتونی روی پایه بلوک بعدی که مثلاً ورودی بهش وصل هستش کلیک سمت راست کنی و بعد روی INvert Connector کلیک کنی. مثل حالت active low توی مدار منطقی میمونه.
مشاهده پیوست Invert Connector.rar
==
آفرین خوب متوجه شدی :)

درسته.در واقع باید یک ورودی برای حد پایین پروانه هم در نظر بگیریم. حالا اینکه حالت میکرو سوئیچی یا هر چیز دیگه ای باشه بماند.
==
خوب کاری نداره که مهندس. نهایت قضیه اگر کم آوردی ، یه ورودی دیجیتال ( حالت switch ) در نظر میگیری ، بعد میگی این سوئیچ 1 باشه یعنی اضافه بار داریم - 0 باشه یعنی مشکلی نیست. به همین راحتی.
اگرم کم نیاوردی میری میگردی دنبال اینکه چجوری باید اضافه بار موتور رو تشخیص داد و اون رو به PLC فهموند!!!
پس مدارات واسط - سنسور - درایور ها و ... به چه دردی میخورن ؟! واسه همین کارن دیگه. که یا فرمان صادر شده از مدار فرمان رو انتقال بدن یا اینکه به مدار فرمان فیدبک بدن.
:smile:

emad sahraee

عضو جدید

ای بابا چرا مهندس ؟!؟!؟
من که گفتم تا چیزی به اسم الگوریتم داری حداقلش اینه که از چیزی نترس...!!!
شاید به دردت نخوره یه جا و مسیر رو سخت تر کنه... ولی همیشه مثل یه راهی میمونه که نتیجه دادنش 100% هستش حالا یا مستقیم یا از پیچ و ما پیچ و غیر مستقیم.
پس الگوریتم که داشته باشی 1000 بار هم میتونی بنویسی.
==
در مورد invert connect سعید آقا توضیح داد که. گفت به جای گیت NOT میتونی روی پایه بلوک بعدی که مثلاً ورودی بهش وصل هستش کلیک سمت راست کنی و بعد روی INvert Connector کلیک کنی. مثل حالت active low توی مدار منطقی میمونه.
مشاهده پیوست 226579
==
آفرین خوب متوجه شدی :)

درسته.در واقع باید یک ورودی برای حد پایین پروانه هم در نظر بگیریم. حالا اینکه حالت میکرو سوئیچی یا هر چیز دیگه ای باشه بماند.
==
خوب کاری نداره که مهندس. نهایت قضیه اگر کم آوردی ، یه ورودی دیجیتال ( حالت switch ) در نظر میگیری ، بعد میگی این سوئیچ 1 باشه یعنی اضافه بار داریم - 0 باشه یعنی مشکلی نیست. به همین راحتی.
اگرم کم نیاوردی میری میگردی دنبال اینکه چجوری باید اضافه بار موتور رو تشخیص داد و اون رو به PLC فهموند!!!
پس مدارات واسط - سنسور - درایور ها و ... به چه دردی میخورن ؟! واسه همین کارن دیگه. که یا فرمان صادر شده از مدار فرمان رو انتقال بدن یا اینکه به مدار فرمان فیدبک بدن.
:smile:

INVERTO گرفتم . خوب این مدارات واسط تو نرم افزار کدوما هستن؟
راجبشون:( نگفتید دیگه

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
میکروسوئیچ یا تاچ سنسور چیست ؟

میکروسوئیچ در حقیقت یک کلید قطع و وصل ساده می‏باشد و برای قطع و وصل نمودن جریان برق در مدارهای الکترونیکی به کار می‏رود.
فرق میکروسوئیچ با کلیدهای قطع و وصل عادی این است که شاسی میکروسوئیچ به صورت فنری می‏باشد، یعنی تا زمانی که روی آن فشار اعمال می‏شود، جریان برق را قطع یا وصل نگه می‏دارد و در لحظه رها شدن شاسی، وضعیت به حالت اولیه خود برخواهد گشت.
میکروسوئیچ‏ها معمولاً دارای سه عدد پایه می‏باشند. یکی از پایه‏های میکروسوئیچ معمولاً با COM مشخص می‏شود که پایه ورودی آن می‏باشد. یکی از پایه‏های آن با علامت NC normally close) و پایه دیگر با علامت( NO ( normally openمشخص می‏گردد.
در حالت عادی و پیش از فشردن شاسی میکروسوئیچ، پایه COM به پایه NC متصل، و از پایه NO جدا می‏شود.با فشردن شاسی میکروسوئیچ، پایه COM از پایه NC جدا شده و به پایه NO متصل می‏گردد.میکروسوئیچ‏ها در رباتیک و همچنین ساخت پروژه‏های دانش‏آموزی، وسیله بسیار پرکاربردی می‏باشند. برخی از کاربردهای میکروسوئیچ شامل روبات‏های ‏داخل‏ماز، تشخیص مانع، تشخیص رسیدن بازوی دستگاه به انتهای دامنه حرکتی، شیشه بالابر خودروها، دزدگیر خودروها و… می‏باشد.میکروسوئیچ‏ها با توجه به ولتاژ و جریانی که می‏توانند از خود عبور دهند، تقسیم‏بندی می‏شوند و در انواع و شکل‏های گوناگونی به فروش می‏رسند.

مشاهده پیوست 226575مشاهده پیوست 226576
انواع میکرو سوئیچ-لیمیت سوئیچ (سوییچ) –کلید پدالی
در انواع طرح ها و شکلهای مختلف با عملکردهای گوناگون
میکروسویچ ولیمیت سویچ ها ی یکطرفه-دوطرفه-آنتن دار-فنردار
قرقره دار-چراغ دار-میله دار-رگلاژدار –چند کنتاکت و...
درتیپ های مختلف سنگین ، سبک ، بدنه فلزی ، بدنه پلاستیکی
انواع کلید های پدالی جهت ماشین آلات صنعتی
(control footswitch)
از معتبرترین و مشهورترین تولیدکنندگان جهانی مانند
-تلهمکانیکفرانسهTelemecanique
-مولر آلمان Moeller
-زیمنس آلمان Siemens
-ارش ایتالیا Ersce
-برنشتاین آلمان Bernstein
هانیول انگلستان -Honeywell
-شمرسال آلمان Schmersal
لیمیت سویچ های شرکت KIEPE ELEKTRIK آلمان
شامل:
1-شامل سویچ طنابی توقف نوار نقاله Pull Rope Switch که این سویچ ها برای توقف اظطراری نوار نقاله مورد استفاده قرار میگیرد.
2- سوئیچ های انحراف نوار نقاله Misalingnment Switch که در زمان انحراف نوار نقاله ابتدا آلارم و سپس فرمان قطع را به سیستم میدهد.
3- لیمیت سویچ KIEPE کیپه مجهز به یک قرقره برنجی متحرک که در زمان انحراف سیستم نوار نقاله با برخورد با دسته محرک لیمیت سویچ باعث آلارم دهی و قطع آن میگردد.
4-سویچ اندازه گیری سرعت نوار نقاله Speed Monitoring برای اندازه گرفتن سرعت نوار نقاله استفاده میشوند.

انواع میکروسویچ های طرح ناسیونال تایوان وچین
Sassin-highlyانواع میکروسویچ های طرح ناسیونال مانند
تایوانی وچینی با کیفیت درجه یک

قیمت یافت نشد .تولید در ایران هم نداریم

مرسی.
توضیحاتتون در مورد میکرو سوئیچ خوب بود. ( فقط اینو در نظر داشته باشید که 300 کلمه یک فیلتر هستش. برای ارائه یک کاتالوگ یا مقاله یا پروپوزال یا Technical Note یا Application Note شما نمیتونید هر چقدر دلتون میخاد مطلب بنویسید. باید مختصر و مفید یک چیزی رو بیان کنید. هدفم این بود که اینو متوجه بشید و شما هم برای کار اوّل خوب رعایت کردید.;) )
==
عکس هم گذاشتید.
==
شرکت های تولید کننده هم گفتید.

فقط من یه نکته اضافه کنم که مطمئناً تجهیزات برقی فقط به این چند تا شرکت محدود نمیشه. فقط این ها ممکنه بهترین ها باشند و بازار رو در اختیار داشته باشند.

خوب من نکته شما رو bold کنم که گفتید :
قیمت یافت نشد. و تولید ایران هم وجود نداره.

پس شما اگر به عنوان یک مهندس بخاید مشاوره بدید یا اینکه تجهیزات رو تهیه و نصب کنید با دو تا مشکل روبرو هستید :
1-
قیمت تجهیزات رو ندارید. ( پس پروژه رو از دست خواهید داد )
2-
باید از تجهیزات خارجی استفاده کنید. ( بحث تحریم - قیمت - شرکت وارد کننده و ... )

خوب فرض میکنیم که مشکل 2 به راحتی آب خوردن قابل حل هستش.
ولی مشکل 1 باید توسط خودتون حل بشه. یعنی باید قیمت رو به دست بیارید.

آخرین ویرایش:

emad sahraee

عضو جدید

مرسی.
توضیحاتتون در مورد میکرو سوئیچ خوب بود. ( فقط اینو در نظر داشته باشید که 300 کلمه یک فیلتر هستش. برای ارائه یک کاتالوگ یا مقاله یا پروپوزال یا Technical Note یا Application Note شما نمیتونید هر چقدر دلتون میخاد مطلب بنویسید. باید مختصر و مفید یک چیزی رو بیان کنید. هدفم این بود که اینو متوجه بشید و شما هم برای کار اوّل خوب رعایت کردید.;) )
==
عکس هم گذاشتید.
==
شرکت های تولید کننده هم گفتید.

فقط من یه نکته اضافه کنم که مطمئناً تجهیزات برقی فقط به این چند تا شرکت محدود نمیشه. فقط این ها ممکنه بهترین ها باشند و بازار رو در اختیار داشته باشند.

خوب من نکته شما رو bold کنم که گفتید :
قیمت یافت نشد. و تولید ایران هم وجود نداره.

پس شما اگر به عنوان یک مهندس بخاید مشاوره بدید یا اینکه تجهیزات رو تهیه و نصب کنید با دو تا مشکل روبرو هستید :
1-
قیمت تجهیزات رو ندارید. ( پس پروژه رو از دست خواهید داد )
2-
باید از تجهیزات خارجی استفاده کنید. ( بحث تحریم - قیمت - شرکت وارد کننده و ... )

من میتونم برم لاله زار قیمت در بیارم ولی توی اینترنت یافت نشد.
خوب من برای خودم شرکت های خصوصی دارم.قبلا پیششون کار کردم.این مشکلی نیست برای من

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
INVERTO گرفتم . خوب این مدارات واسط تو نرم افزار کدوما هستن؟
راجبشون:( نگفتید دیگه

مهندس اشتباه نکن. این مدار واسط توی نرم افزار logo comfort وجود نداره.
من فقط اینو گفتم که بهت یک شما یا دید بدم نه اینکه تو logo وجود داشته باشند. در واقع شما باید همونطور که گفتم یه ورودی در نظر بگیری که این از خروجی مثلاً سنسور بار اضافی موتور سنج میاد. ok?

بعد این ورودی مثلاً دیجیتال هستش. یعنی چی !؟
یعنی به محض اینکه موتور دچار اضافه بار شد ورودی 1 خواهد شد و اگر موتور در حالت معمولی هستش ورودی 0 خواهد بود و ادامه داستان.
==

خوب خودمم چیز زیادی در موردشون نمیدونم.
ولی مثلاً باید ببینیم موتور اضافه بار میاد سراغش چه بلایی میاد سرش ؟! مثلاً میگیم جریان زیادی میکشه..خوب میریم یه سنسور جریان یا اندازه گیر جریان تو ورودی موتور میزاریم. یا مثلاً میگیم خروجی موتور سرعتش یا قدرتش کم میشه بعد میریم یه سرعت سنج یا گشتاور سنج تو خروجی تعبیه میکنیم و ...

و اینکه کار گروهی همینش خوبه دیگه.
شما رفتی راجع به میکرو سوئیچ و پمپ مطلب آوردی روشنمون کردی :smile:

emad sahraee

عضو جدید
خوب راستش من فکر میکنم این سنسور و نزارم بهتره چون خوب نتونستم درک کنم ورودیش چیه خروجیش چیه.
نمیدونم نمرم چنده اما برای امتحانات بعدی آماده ام
من تحت فشار قرار دارم از سمت مدیرمون برای یادگیری.و الان بهم گفته باید wnicc flexible رو شروع کنم .
من در آینده کلن ناجور با plc درگیر میشم... امیدوارم زودتر یاد بگیرم.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
خوب راستش من فکر میکنم این سنسور و نزارم بهتره چون خوب نتونستم درک کنم ورودیش چیه خروجیش چیه.
نمیدونم نمرم چنده اما برای امتحانات بعدی آماده ام
من تحت فشار قرار دارم از سمت مدیرمون برای یادگیری.و الان بهم گفته باید wnicc flexible رو شروع کنم .
من در آینده کلن ناجور با plc درگیر میشم... امیدوارم زودتر یاد بگیرم.
اشکال نداره.
==
:biggrin:
نمره شما 20 هستش
==
wincc که خیلی خوبه. گرافیکیه. شاید آسون تر از PLC هم باشه.
به نظر من Labview هم یاد بگیرید. خیلی به درد بخوده.
من خودم میخام به یه همچین حالتی خود آموز ARM و Labview و ... هم بزارم. ( اگر بشه )
==
ما سعی کردیم که به مطالب استاندارد اشاره کنیم.
اگر نشه زیاد بگیم حداقل کم هم نگیم. یعنی جوری که بشه با کتاب های آموزشی موجود در بازار مقایسه کرد آموزش ما رو.

شما عملی هم کار میکنید و این روند یادگیریتون رو به مراتب سریع تر میکنه.

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من نمی تونم خطوط رو بهم ربط بدم!!!!! منظورم از خطوط سیم بندی نیست خطوط برنامه است
دارم سعی میکنم بدون ایده گرفتن از حل ایشون( emad sahraee ) طراحیش کنم اما...
میخوام برای بالا و پایین رفتن پروانه از طرح وقفه استفاده کنم (interrupt)
نمیدونم چی شده حس میکنم کند ذهن شدم انگار!!!!!!!
تو دانشگاه (ترم5)این واحدو گذروندم اما الان!!
:w04:

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
من نمی تونم خطوط رو بهم مرتبط کنم!!!!!
چرا ؟! چه مشکلی هست ؟! not compatible ?!?!
==
برنامه ایشون رو من تست نکردم. نمیدونم.
ولی شما به نظر من ابتدا از روی صورت تمرین الگوریتم برنامه رو بکش بعد با استفاده از بلوک ها برنامه رو بنویس. ( مثل اون تمرین چراغ راهنمایی که من الگوریتم کشیدم - شاید نتونی برنامه رو درست بنویسی ولی بالاخره یه برنامه قابل قبول خواهی نوشت )
و به نظر من اصلاً به برنامه emad نگاه نکن و خودت سعی کن بنویسی.
==
وقفه ؟!!؟؟!
:que:
چجوری یعنی ؟!؟!؟
==
چیز خاصی نیست.
همه یه روزی تو این وضعیت قرار میگیرند.
==
چه واحدی ؟!؟!؟!
مدار منطقی !؟

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

چرا ؟! چه مشکلی هست ؟! not compatible ?!?!
==
برنامه ایشون رو من تست نکردم. نمیدونم.
ولی شما به نظر من ابتدا از روی صورت تمرین الگوریتم برنامه رو بکش بعد با استفاده از بلوک ها برنامه رو بنویس. ( مثل اون تمرین چراغ راهنمایی که من الگوریتم کشیدم - شاید نتونی برنامه رو درست بنویسی ولی بالاخره یه برنامه قابل قبول خواهی نوشت )
و به نظر من اصلاً به برنامه emad نگاه نکن و خودت سعی کن بنویسی.
==
وقفه ؟!!؟؟!
:que:
چجوری یعنی ؟!؟!؟
==
چیز خاصی نیست.
همه یه روزی تو این وضعیت قرار میگیرند.
==
چه واحدی ؟!؟!؟!
مدار منطقی !؟

منظورم از خطوط سیم بندی نیست خطوط برنامه است

:) همه یه روزی یا گاهی تو این وضعیت قرار میگیرن!!

اینکه گفتید میکروسوئیچ بعد از اینکه فشارو سنس کرد یعنی از سنسور تماس یه ورودی آنالوگ بذارم؟

گفتم وقفه تا وقتی موتور پروانه(ساعت گرد) بالا رفت با تخمین مدت زمان پرشدن مخزن وقفه ایجاد و دوباره موتور پروانه(پادساعتگرد)پایین بیاد

واحد کنترل کننده صنعتی یا همون پی ال سی هم قدرت هم الکترونیک این واحدو میگذرونن حداقل دانشگاه ما اینطور بود

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلام دوستان.
در مورد این تمرین میکسری که دادم فردا توضیحات کاملی میدم که بهتر بتونید روش کار کنید.
شاید من بد توضیح دادم.
==
و امّا همونطور که گفته بودم قرار بود راجع به 3 تا بلوک صحبت کنیم.
رله نگهدارنده یا Latching Relay :

ورودی s خروجی Q را فعال میکند و ورودی R خروجی Q را غیر فعال میکند. یک رله نگهدارنده بصورت یک سلول حافظه دودویی میباشد.
روشن بودن یک خروجی بستگی به وضعیت ورودی ها و و ضعیت قبلی خروجی دارد. هرگاه ورودی ها S و R هر دو با هم در وضعیت یک قرار بگیرند ، در آنصورت اولویت با پایه R میباشد. اگر بر روی بلوک RS دوبار کلیک کنید و در پنجره مشخصات بازشده گزینه Retentivity را انتخاب کنید ، در اینصورت وقتی برق قطع میشود با وصل مجدد برق وضعیت رله نگدارنده در همان حالت که قبل از قطع شدن برق داشت ، باقی میماند.

رله پالسی یا Pulse Relay :

در این رله خروجی به وسیله یک پالس کوتاه ورودی ( تریگ ) ، ست و ریست میشود. این رله همانند کلید استپ و استارت عمل میکند. هرگاه وضعیت ورودی Trg از صفر به یک تغییر پیدا کند خروجی Q نسبت به وضعیت ورودی تغییر وضعیت میدهد. در این رله خروجی با لبه بالا رونده پالس اوّل روشن میشود و با لبه بالارونده پالس دوم خاموش میشود.
Message Text :

یک متن پیام تنظیم شده در مدت اجرا نمایش داده میشود.طریقه عملکرد تابع به این صورت است که هرگاه وضعیت ورودی En از صفر به یک تغییر پیدا کند ، متن پیام تنظیم شده در حالت اجرا نمایش داده میشود.
اگر وضعیت ورودی En از یک به صفر تغییر پیدا کند در این صورت متن پیام نمایش داده نمی شود.

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
منظورم از خطوط سیم بندی نیست خطوط برنامه است

:) همه یه روزی یا گاهی تو این وضعیت قرار میگیرن!!

اینکه گفتید میکروسوئیچ بعد از اینکه فشارو سنس کرد یعنی از سنسور تماس یه ورودی آنالوگ بذارم؟

گفتم وقفه تا وقتی موتور پروانه(ساعت گرد) بالا رفت با تخمین مدت زمان پرشدن مخزن وقفه ایجاد و دوباره موتور پروانه(پادساعتگرد)پایین بیاد

واحد کنترل کننده صنعتی یا همون پی ال سی هم قدرت هم الکترونیک این واحدو میگذرونن حداقل دانشگاه ما اینطور بود
شاید کمی گنگ باشه. دلیل اینکه گفتم راجع به عملکرد سیستم توضیح بدید هم همینه...
==
بله. :)
==
نه دیگه باید ورودی دیجیتال بزارید. درسته حالت فشاری هستش ولی دو حالته هستش. فشار یا انقدر هستش که میکروسوئیچ وصل بشه یا اینکه به اون اندازه نرسیده. 0 یا 1.
==
نمیدونم.... شاید بشه.
خلاصه باید امکان نوشتن برنامه مورد نظرتون با PLC باشه. ( با همین بلوک ها )
==
تو درس کنترل صنعتی به ما در مورد ترانسدیوسر و سنسور و سیستم های کنترل خطی و از این جور چیزا گفتن. بیشتر تو فاز کنترل خطی بودیم.. تابع تبدیل سنسور ها و موتور ها و عملگرها و بود و نایکوئیست و این چیزا ها....

آخرین ویرایش:

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
و امّا همونطور که گفته بودم قرار بود یه ذره دیگه راجع به PLC و LOGO صحبت کنیم.
با اینکه این مطالبی که قرار میدم رو ما صحبت کردیم راجع بهشون و Unknown_s هم توضیحات کاملی در این زمینه دادند ولی بازم برای اینکه به صورت یکپارچه مطلبی در مورد PLC و LOGO در اختیار داشته باشید من 2 تا PDF قرار میدم که میتونه توی قسمت های زیر کمکتون بکنه :
1- آشنایی با سخت افزار PLC( ماژول های مختلف PLC )
2- آشنایی با نحوه سیم بندی یا Wiring
3- آشنایی با انواع PLC و سازندگان آنها
4- آشنایی با بعضی از سنسور ها
5- آشنایی با برنامه نویسی PLC
6- آشنایی با انواع PLC ( ماژولار و یکپارچه )
و ....
مشاهده پیوست آموزش PLC.rar

آخرین ویرایش:

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلامی به گرمی حضور خدا:)

به عادت معهود امیدوارم همگی در صحت و سلامتی و آرامش باشید :smile:

شاید کمی گنگ باشه. دلیل اینکه گفتم راجع به عملکرد سیستم توضیح بدید هم همینه...
==
بله. :)
==
نه دیگه باید ورودی دیجیتال بزارید. درسته حالت فشاری هستش ولی دو حالته هستش. فشار یا انقدر هستش که میکروسوئیچ وصل بشه یا اینکه به اون اندازه نرسیده. 0 یا 1.
==
نمیدونم.... شاید بشه.
خلاصه باید امکان نوشتن برنامه مورد نظرتون با PLC باشه. ( با همین بلوک ها )
==
تو درس کنترل صنعتی به ما در مورد ترانسدیوسر و سنسور و سیستم های کنترل خطی و از این جور چیزا گفتن. بیشتر تو فاز کنترل خطی بودیم.. تابع تبدیل سنسور ها و موتور ها و عملگرها و بود و نایکوئیست و این چیزا ها....

اگر ظهر که رووش فکر میکنم مشکل داشتم فلوچارتو براتون میذارم

پس باتوجه به تعریف میکروسوئیچ دیجیتال رو روی حالت make باید گذاشت؟

خب بلوکی که بتونه وقفه ایجاد کنه رو پیدا نمیکنم!!

اما برای ما اول اومدن انواع کنترل کننده ها و قسمتها(بخشهای) مختلفش رو گفتند بعد زبانهای برنامه نویسی بعد تعریف پروژه ساده تا متوسط به هر سه زبان... البته با استفاده از مدار فرمان صورت مساله پروژه رو تعریف ...

پی نوشت :اینطور نیست چون همکلاسیمون مطالبی رو در مورد تجهیزات گفتند من مطلبی نگذارم اما من گذاشته بودم برای بعد از نوشتن برنامه و سعی میکنم مطالب جدیدی در قالب فایل Word قرار بدم /.

emad sahraee

عضو جدید
و امّا همونطور که گفته بودم قرار بود یه ذره دیگه راجع به PLC و LOGO صحبت کنیم.
با اینکه این مطالبی که قرار میدم رو ما صحبت کردیم راجع بهشون و Unknown_s هم توضیحات کاملی در این زمینه دادند ولی بازم برای اینکه به صورت یکپارچه مطلبی در مورد PLC و LOGO در اختیار داشته باشید من 2 تا PDF قرار میدم که میتونه توی قسمت های زیر کمکتون بکنه :
1- آشنایی با سخت افزار PLC( ماژول های مختلف PLC )
2- آشنایی با نحوه سیم بندی یا Wiring
3- آشنایی با انواع PLC و سازندگان آنها
4- آشنایی با بعضی از سنسور ها
5- آشنایی با برنامه نویسی PLC
6- آشنایی با انواع PLC ( ماژولار و یکپارچه )
و ....
مشاهده پیوست 226605

یعنی بحث لوگو اینجا بسته میشه دیگه؟
من قشم ولتاژ رفتم یه دوره برای s7 200 plc ولی فقط سخت افزاری گفتن بیشتر.و هیچی نفهمیدم !!!!
ولی eplan رو خوب یاد گرفتم.
ولی اینجا رو دست قشم ولتاژ استاد امیر :)

آخرین ویرایش:

emad sahraee

عضو جدید
من نمی تونم خطوط رو بهم ربط بدم!!!!! منظورم از خطوط سیم بندی نیست خطوط برنامه است
ناتائیل مال من هم اشکال زیاد داره .چیزی که تا حالا نوشتیو بزارش شاید با هم دیگه بهتر بتونیم حلش کنیم
من قدرتی شما الکترونیکی باهم تازه میشیم یه کنترلی :book:

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ناتائیل مال من هم اشکال زیاد داره .چیزی که تا حالا نوشتیو بزارش شاید با هم دیگه بهتر بتونیم حلش کنیم
من قدرتی شما الکترونیکی باهم تازه میشیم یه کنترلی :book:

ببینید اینجوری نیست که من برنامه رو تمام نوشتم تست کردم و جواب مطلوب نگرفتم

من خورد خورد مینویسم تست میگیرم و هنوز رو همون خورد اول موندم:w20:

:biggrin: واقعا: الکترونیک+قدرت=کنترل خواهد شد؟